Dierenmissies Weekjournaal van 12 juli 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen, 

Deze week horen we dat we medicijnen gaan krijgen, is er weer een kleine overwinning tegen het eten van hondenvlees, worden we gewaarschuwd tegen vossenstaarten, en hebben we tips voor het warme weer. In het filmpje zie je hoe je kunt goochelen voor je hond en hebben we weer nieuwe hondjes in het asiel en ook asielverlaters. Voorts hebben we onverwachts King weer te logeren, staat Most in de belangstelling, hebben we in de column een update over de resultaten van Stichting Blijf van mijn dier en in de (on)zin van de week zien we dat je anderen niet moet uitlachen. Natuurlijk zijn er naast de verhalen van de baasjes uit het land, nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Berichtje over medicijnen uit Hengelo
– Weer een kleine overwinning tegen het eten van hondenvlees.
– Waarschuwing aan baasjes voor Vossenstaarten.
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “Goochelen voor je hond”.
– De update van Hugo
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Tip voor baasjes tijdens het warme weer.
– Op vakantie naar Spanje? Vergeet je gezondheidsformulier niet…
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– De vakantie van Nelson, Rova en Pip is al weer voorbij….
– Hondjes die het asiel mogen verlaten.
– Nieuwe koppies…
– King als onverwachtse logé
– Most in de belangstelling
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Hermes & Yago, Lady en Anuska
– De vierkante column van Ton met: Update van “Stichting Blijf van mijn dier”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Het is niet zo netjes om te lachen om een ander…”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, wellicht al vanaf eind juni, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 6 juli 2020

.

Berichtje over medicijnen uit Hengelo

Vandaag kregen we een berichtje van Benno en Miranda uit Hengelo, Baasjes van Kaya en Wipi die al vijf jaar bij hen wonen. Hun buurvrouw en tevens hun dierenarts heeft om gezondheidsredenen haar dierenkliniek moeten sluiten. Nu staan daar nog een boel medicijnen in de praktijd waar ze een goede bestemming voor zoeken. Natuurlijk kunnen we die goed gebruiken want dat kunnen we weer opsturen naar het asiel Spanje. Afgesproken is dat ik die medicijnen, komende week maandag, zal gaan halen. Kunnen we gelijk weer eens bij kletsen en zien hoe het met Wipi en Kaya gaat. Ik kijk er erg naar uit.

 

.


.

.

Dinsdag 7 juli 2020
.

Weer een kleine overwinning tegen het eten van hondenvlees.
.

De autoriteiten in Nagaland, een staat in het noordoosten van India, hebben de verkoop van hondenvlees verboden. Ook het invoeren of verkopen van levende honden voor consumptiedoeleinden is verboden. Dit tweette Temjen Toy, de staatssecretaris van Nagaland.
De stap volgde eerder deze week op een oproep van de Indiase politica en dierenrechtenactiviste Maneka Gandhi, waarin ze de regering van Nagaland verzocht om op te treden. Zij deed deze oproep nadat ze foto’s van de hondenhandel had ontvangen van een dierenbeschermingsgroep uit Nagaland. De foto’s werden massaal gedeeld en leidden ertoe dat meer dan 125.000 mensen een brief naar de deelstaatregering schreven, waarin werd aangedrongen op een verbod op de handel in hondenvlees.
Het eten van honden wordt steeds meer ter discussie gesteld in Aziatische landen. Eerder dit jaar zette de Indiase staat Mizoram de eerste stap om de verkoop van honden voor consumptie te beëindigen door ze van de lijst met slachtdieren te schrappen. Het eten van honden vindt nog steeds plaats in China, Zuid-Korea, de Filipijnen, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 8 juli 2020.

 

.
Waarschuwing aan baasjes voor Vossenstaarten.
.

Waarschuwing:

Controleer je huisdier dagelijks of hij/zij geen aartjes van de vossenstaart (een geslacht uit de grassenfamilie) tussen de pootjes, in oog, neus, oren of ergens anders in het lichaam heeft!

Want een vossenstaart kan steeds verder en verder in het lichaam binnendringen met zeer ernstige en pijnlijke gevolgen.

Beter voorkomen dan genezen!

.


.

.

Donderdag 9 juli 2020

.

Tip voor baasjes tijdens het warme weer.
.
Als er ergens mensen zijn die moeten weten hoe je dieren in extreme hitte kunt hepen dan moet dat wel in Spanje zijn. Nu iis het immers al dagen lang boven de 40 graden.

Tijdens de warme zomermaanden zijn het niet alleen de mensen die flink te lijden hebben onder de hitte maar ook de honden en katten die elke dag samen met ons in huis wonen of mee op vakantie zijn gegaan. Nog niet zo lang geleden maakte de Guardia Civil politie de ‘5-seconden-regel’ bekend wat betreft de hondenpoten op het warme asfalt maar let ook op de zonnesteek of hitteberoerte bij honden en katten.

Vanaf augustus zullen er op veel plaatsen weer traditiegetrouw hoge temperaturen gemeten gaan worden (al is het natuurlijk al weken erg warm) die makkelijk tussen de 40 en 45 graden kunnen liggen. Dat is voor ons mensen al geen pretje maar denk ook eens aan de honden en katten die dagelijks met ons in huis leven. Ook zij hebben uiteraard last van de extreme hitte en wellicht misschien nog wel meer omdat ze lager bij de grond staan.

Hoe merk je dat een hond of kat last heeft van de hittegolf en wellicht wel een zonnesteek of hitteberoerte heeft:

  • De hond of kat wil niet bewegen
  • De hond of kat ademt heel snel
  • De hond of kat geeft over en heeft rillingen
  • De hond of kat is duizelig en wiebelt
  • De hond of kat heeft een verhoogde hartslag
  • De hond of kat kan in ernstige gevallen zelfs last hebben van bloedingen.

Mocht er sprake zijn van het bovenstaande en meen je als trouwe vriend/vriendin dat jouw hond of kat last heeft van een zonnesteek of hitteberoerte, breng het dier dan naar een koele plaats, geef het vers water en maak de hond met koud water nat op het hoofd, de nek en de poten. Als de hond of kat eenmaal gestabiliseerd is breng deze dan naar een dierenarts ter controle.

Tips om huisdieren te koelen

Probeer je huisdier zoveel mogelijk binnen te houden. Mag je huisdier niet naar binnen zorg dan voor een plaats met schaduw zodat de hond of kat kan schuilen tegen de zon.

Zorg voor genoeg water want net zoals mensen kunnen honden en katten ook uitdrogen. Zorg dat er altijd voldoende vers water is wat op een schaduwrijke plaats staat. Om het water koud te houden kun je er ijsklontjes in doen.

Zorg ervoor dat je de hond of kat kan afkoelen door deze nat te maken met koud water. Een speciaal hondenzwembad kan een oplossing zijn. Eventueel kunnen honden toegelaten worden tot een normaal zwembad. Katten houden over het algemeen niet zo van water dus die zullen minder snel in een zwembad duiken. Neem een hond eventueel mee naar een hondenstrand mocht deze in de buurt liggen. Doe dit dan niet op het warmste moment van de dag maar meer in de ochtend of avond wanneer het niet zo warm is.

Maak in het geval van een hond geen lange wandelingen op de warmste momenten van de dag. Als je een lange wandeling wilt maken met een hond doe dit dan vroeg in de ochtend of laat in de avond als het koeler is. Probeer katten overdag binnenshuis te houden als het extreem warm is. Als je met de hond gaat wandelen neem dan water mee en probeer asfalt of beton te vermijden.

Wist je dat honden met een korte snuit extra kwetsbaar zijn omdat ze moeilijker kunnen ademen? Huisdieren met een witte vacht moeten ook beschermd worden omdat deze meer kans hebben op huidkanker.

Luchtvochtigheid is ook erg gevaarlijk voor een hond of kat omdat deze niet kan afkoelen. Normaal doet een dier een tong uit de bek om contact te zoeken met de koele lucht maar als deze door de luchtvochtigheid warm is koelt het lichaam niet af en loopt de eigen temperatuur op. Een ventilator om een huisdier koel te houden werkt niet, wel in combinatie met ijsblokjes of een natte doek erop.

Verfrissende snoepjes helpen ook om een hond of kat koel te houden als het erg warm is. Denk bijvoorbeeld aan ijsblokjes, bevroren hondenpaté of pindakaas, watermeloen en eventueel een stuk vlees uit de diepvries. (Let op bij een bevroren stuk vlees uit de diepvries dat er geen scherpe botdelen in zitten want die zouden de maagwant kunnen beschadigen !!) 

Laat een hond nooit alleen in een warme auto achter. Buiten het feit dat dit strafbaar is in Spanje kan het ook dodelijk zijn voor honden (en katten). Een raampje een beetje openzetten is bij lange na niet genoeg om koelte te geven aan een hond in de auto. De temperatuur in een gesloten auto verdubbeld makkelijk, dus als het buiten 40 graden is kan dat in de auto oplopen naar 70 tot 80 graden.

.

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Goochelen voor je hond”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Vrijdag 10 juli 2020
.

De update van Hugo.
.
Kunt u zich het hondje Hugo nog herinneren? Twee weken geleden hebben we u nog met hem kennis laten maken in het Weekjournaal. Dezelfde week nog had hij een baasje gevonden.
.
Nu krijgen we te horen dat het fantastisch gaat met Hugo en dat hij helemaal op zijn plaats zit.
.
Met het hondje Hugo gaat het inmiddels al hartstikke goed, hij komt helemaal bij bij zijn nieuwe fam. en voor de man des huizes is hij ook niet meer bang. Zijn hondenzus is ook een perfecte match voor hem, zij heeft de juiste energie en regelt alles wanneer Hugo onzeker/bang is voor iets of andere honden. Dan gaat ze ertussen staan en kalmeert Hugo, dat is echt geweldig om te zien. En Hugo gaat zich steeds zekerder voelen en loopt vol trots nu naast zijn grote zus.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De vakantie van Nelson, Rova en Pip is al weer voorbij….
.
.

.

Net als Nelson en Rova zich weer helemaal genesteld hebben in ons wereldje met onze hondjes, is de vakantie al weer over…  Nog gauw wat plaatjes van hun leventje tijdens de vakantie…
.

.

.

.

.

.

.

Links zien we de grootste van het stel Flor en de kleinste Rova die het samen steeds prima kunnen vinden.

.

Rechts laten ze zich het eten goed smaken.

.

.

.

.

En dan is het de dag van afscheid. Dan blijken ze eens te meer dat ze het autorijden helemaal niet erg vinden. In tegenstelling zelfs. Ze springen zo achter in de auto en zoeken een plekje om de reis te doorstaan.
.
Er is een zee van ruimte met een zacht dekbed dus is er altijd wel een fijn plekje te vinden. Nelson kijkt steevast achteruit. Rova gaat in het midden languit liggen en Pip zit weer af te kijken hoe ik aan het sturen ben.
.

Toen we bij de baasjes aankwamen was het baasje Bert die zij het eerste zagen.

.

.

.

.

.
Het bazinnetje van Pip is de dochter van Bert en Fraukje. Dat ook zij en Pip blij waren om elkaar te zien, was voor iedereen duidelijk.

.

.

.

.

.

.

.


.

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

.

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 11 juli 2020
.

Wie ook het asiel mag verlaten is:

hond

Tigreb

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwe koppies….

hond

Blacio, Reu – 2 jaar, 6 maanden – Mix – 60 cm

hond

Most, Reu – 4 jaar, 2 maanden – Mix – 40 cm

Alycia, teefje – 2 jaar, 3 maanden – Podenco – 50 cm

.

.

.

.

.

.

.

hond

.

Bendi, Reu – 1 jaar, 7 maanden – Bodeguero – 35 cm

.

Deze hondjes hebben nog geen volledige beschrijving want ze zijn nog maar pas in het asiel gekomen… .
.

We hopen op korte termijn alle info te kunnen geven en dan komen ze natuurlijk ook op de site te staan met een eigen adoptiepagina.

.

.

.

.

.

.


.

.

King als onverwachtse loge.
.
Vandaag kregen we een minder leuk telefoontje van Martha een van de baasjes van King. Baasje Jan moest vanmorgen onverwachts per ambulance naar het ziekenhuis en zoals we weten moet de bijna blinde King twee keer per dag geprikt worden voor zijn diabetes. Daar zorgde Jan altijd voor. Vrouwtje Martha vindt het, zoals meeste mensen, moeilijk om hem zijn dagelijkse prikjes te moeten geven. Omdat King al maanden bij ons heeft gelogeerd vroegen ze ons om tijdelijk voor King te zorgen. Natuurlijk doen we dat met liefde en plezier en ging ik hem ophalen. Het arme mannetje was blij me te zien maar was duidelijk nog wat van streek van de commotie die deze morgen in huis had plaatsgevonden.

.
.

Zoals met de eerdere logeerpartij ging ook nu zijn bench mee. Daarin voelt hij zich veilig en dat bleek ook in de auto.  Er was een heerlijk zacht dekbed voor hem in de auto gelegd maar hij gaf de voorkeur aan het kussen in zijn eigen bench. Zo reden we naar IJhorst waar hij weer gelijk zijn plekje vond tussen onze hondjes. Alsof hij nooit weg was geweest. We zullen hem lekker verwennen en hopen dat Jan gauw weer beter wordt.

.

.

.

.

.

.


.

Most in de belangstelling.
.
Vandaag kregen we eerst een informatieverzoek voor Teoo maar helaas bleek dat nog hij een kuur van achtentwintig dagen moet ondergaan tegen Leishmania. Hierop heeft de familie om informatie verzocht over Most. Zoals eerder in dit weekjournaal staat vermeld, heeft Most nog geen eigen adoptiepagina. Dit zal vermoedelijk in de loop van de week komen. Natuurlijk hopen we dat Most hierbij een eigen baasje heeft gevonden en hebben we alles over een eventuele adoptie naar de familie toegestuurd. We houden voor de lieve Most onze vingers gekruist.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 12 juli 2020
.

.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

.
.

Wilma, baasje van Hermes en Yago, stuurde ons deze update. 

Hoe lief, zo liggen ze ‘s morgens naast me.

Update Yago: wat een lieve aanhankelijke hond. Ook heel eigenzinnig. De wandeling door ons kleine bos is bij hem favoriet. Hij maakt dat kenbaar door hers te blaffen bij het bruggetje dat toegang geeft. Daar waar Hermes de polder prefereert, lekker achter de hazen aan, geniet Yago van het bos met de muizen. Hij vangt muizen, zo grappig🌺. Op het erf loopt hij mee en kijkt aandachtig wat ik aan het doen ben. Iedere vierkante meter is besnuffeld. Hermes zijn poot optillen, Yago ook en omgekeerd. Zo grappig is het duo poepen. Ze kijken dan wat besmuikt naar elkaar. De tweede grote wandeling is voor Yago best veel. Eigenlijk heeft hij dan genoeg aan het erf.🌺 Hermes wil voortdurend buiten met hem dollen maar Yago geeft met een grauw aan als hij het zat is. Op de boerderij van mijn buurman gaat hij volkomen zijn eigen gang en let niet meer op mij. Zijn eigenzinnigheid is dan goed zichtbaar. Ik moet dan achter hem aan. Dat is nog wel een dingetje. 🌺 evenals de katten, dat loopt niet soepel. Hij heeft geen ontzag voor de kater, maar laat hem wel, gelukkig🌺 Ik prijs me gelukkig met een leuk duo.
Yago is echt slechthorend, reageert nauwelijks op de akelige piep halsband🌺
Ik heb zo gelachen met Yago. Hij heeft een hekel aan regen. En dat in Nederland! Ik zal zo’n hoofdparapluutje kopen. Hij is zo grappig en stellig in zijn gedrag. We leren elkaar steeds beter kennen. Hij liep op de heenweg heel graag en terug als een speer! Ging haast zelfstandig naar huis🌺 Daar lekker afgedroogd. Hij ligt nu binnen bij te komen🌺

.

Echt maatjes, ik ben bezig in de moestuin. Ze mogen daar niet komen en dus wachten ze samen geduldig🌺

Innig tevreden met zijn nieuwe bed bankje. Daar waar Hermes genoeg heeft aan een droogloop mat met kussen (wat wil je ook als je altijd nat bent van het zwemmen), vindt yago dit bedje super🌺

Zeker, Hermes mag er niet in, krijgt dan een grauw van Yago. Het is zo’n komisch duo. 🌺als ik tegen Hermes zeg “ga yago halen” dan rent hij naar hem toe, zo grappig. Niet dat yago luistert hoor🌺

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Petra baasje van Ldy, Shanni en Snoopy, stuurden ons een update over Lady.

.

Hoi. Vorige week ging ze nog vechten met Shandor om een kluif. Ze was echt doodsbang dat hij afgepakt zou worden. Heb alle kluiven weg gehaald, honden uit elkaar natuurlijk. Net even een goed gesprek gehad haha. En kijk nu… hoe lief❤️

Ze gaat echt vooruit. Alleen vrees ik wel een hoop narigheid meegemaakt. Zo is ze nog steeds doodsbang voor vreemde mannen.
De laatste keer kwestie met Snoopy ging was ook om een kluif. Ze had hem verstopt en Snoopy kwam op die plek. Daar kwamen we later achter toen ik de tuin ging opruimen. Snoopy zit nu alleen in de gang en kan naar boven als we weg zijn. Dit om ruzie te voorkomen. Als we thuis zijn zitten ze met ze drieën bij elkaar. Dat gaat goed. Shanni en Lady zijn inmiddels de beste vriendjes geworden. Lady kan los in het park. Ze loopt niet weg en let heel goed op mij. Dan gaan ze samen rennen, zo leuk…

.

.

.

.


.

.

Danny en Therese, baasjes van Anuska, stuurden ons dit filmpje…. met tekst…
.

Hoi Ton,

Hier is een leuk filmpje van Anuska !
Ze is echt een engel , zo “n lieve hond … ik begrijp niet waarom iemand zo’n lieve hond op straat kan gooien onbegrijpelijk ?
Ze blijft voor altijd bij ons !

Met Vriendelijke Groetjes Fam. Broeders

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Update van Stichting Blijf van mijn dier

Stichting “Blijf van mijn dier” is het equivalent van “Blijf van mijn lijf” die een veilige haven biedt voor slachtoffers van huiselijk geweld. Helaas kan ‘Blijf van mijn lijf’  geen opvang bieden  aan huisdieren die net als gezinsleden bang zijn voor huiselijk geweld. ‘Blijf van mijn dier’ kan dat wel. 

Het eerste half jaar van 2020 is voorbij gevlogen! We hebben dan ook niet stilgezeten:

98 #gezinnen, met maar liefst 166 #huisdieren, hebben ons benaderd voor hulp. 63 van deze gezinnen hebben we kunnen adviseren bij het vinden van een oplossing in het eigen netwerk of meer informatie kunnen geven voor het geval slachtoffers in de toekomst hun gewelddadige thuissituatie daadwerkelijk durven te ontvluchten.
72 #dieren van 35 gezinnen, hebben we gelukkig kunnen opvangen bij onze #gastgezinnen, zodat de eigenaar direct naar een blijf-van-mijn-lijfhuis kon.
Maar liefst 7 blijf-van-mijn-lijfhuizen in Nederland laten zelf ook al dieren toe. Hier coordineert #blijfvanmijndier het verblijf van de huisdieren.

Op naar de tweede helft van het jaar. Veel dank aan ifawBlijf GroepMoviera – aanpak huiselijk geweldKadera aanpak huiselijk geweld, onze andere partners en natuurlijk onze gastgezinnen! Zonder jullie zouden we ons werk niet kunnen doen.

#mensendier #opvangdieren #huiselijkgeweld #dierenmishandeling #delink #samenvoordieren

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'Aanmeldingen bij Blijf van mijn Dier Opgenomen in project 98 gezinnen met 166 dieren 35 gezinnen met 72 dieren'

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Het is niet zo netjes om te lachen om een ander…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

King van 10 juli tot …..

.

.

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

.

.

.Kino van 2 september tot 11 september 2020

.

.

.

.

.

Arie en Sara van 11 sept.  tot `2 oktober 2020

.

.

.

.

.

Nelson en Rova van 3o dec 2020 tot en met 1 jan 2021

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com