Dierenmissies Weekjournaal van 5 juli 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen, 

Deze week beginnen we met het mooie nieuws dat er weer vluchten zijn om hondjes te vervoeren van Spanje naar Nederland. Hondentrainers van de KNPV uit de filmpjes van de verborgen camera actie van Stegeman, zijn aangehouden. Er zijn nieuwe publicaties over illegale puppyhandel en broodfokkers verschenen. De nieuwe logees zijn gearriveerd, we lezen het verhaal van pechvogel Gus en we hebben weer asielverlaters. In het filmpje hebben een allegaartje van allerlei leuke fragmentjes. In de column hebben we het weer over het consumeren van honden, en in de (on)zin van de week zien dat het niet altijd leuk is om alles te weten. Natuurlijk zijn er naast de verhalen van de baasjes uit het land, nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– De eerste vluchtbegeleiders melden zich weer !!!
– Zeven hondenmishandelaars aangehouden.
– Weer nieuws over de broodfok en illegale hondenhandel.
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “Leuke fragmentjes van onze huisvriendjes…”.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Op vakantie naar Spanje? Vergeet je gezondheidsformulier niet…
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Nelson, Rova en Pip onze nieuwe logees
– Gus is de pechvogel van de week
– Honden die het asiel mogen verlaten
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Estela, Lucy, Ziva, Daan, Lupolo (Two), Hermes en Anuska
– De vierkante column van Ton met: Elk jaar weer die ellende over het eten van honden …..
– De (on)zin van de week gaat over: “Ze moest eens weten”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, wellicht al vanaf eind juni, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 29 juni 2020

.

De eerste vluchtbegeleiders melden zich weer !!!
.
Hoe fijn is het als er zich weer vluchtbegeleiders melden. Vandaag kregen we maar liefst twee aanbiedingen voor vluchtbegeleiding. Voor 5 en 7 juli. Nu komen die data voor ons al wel erg snel mede omdat we vorige week vijf lieverds met wegtransport naar Nederland hebben laten komen. Op dit ogenblik hebben nog geen hondjes die reisklaar zijn dus hebben de data ook aan Miranda doorgegeven zodat mogelijk een andere organisatie die mogelijkheden niet verloren gaan. Laten we hopen dat de wegtransporten niet mee nodig zijn en we weer fijn gebruik kunnen maken van de vluchten waardoor de hondjes in 2,5 uur in Nederland aankomen.

.

.


.

.

Zeven hondenmishandelaars aangehouden …
.
In de column van het weekjournaal 9 maart 2020, hebben we zeer uitgebreid stilgestaan bij mistanden die tijdens trainingen hadden plaatsgevonden  door hondentrainers van de KNPV. Dit bleken incidenten  en beslist niet met goedkeuring van het bestuur van de KNPV. Naar aanleiding van en televisieprogramma waarin geheime opnames waren te zien van mishandelende trainers, is er aangifte gedaan en wel met succes. Zie navolgend bericht.
.
De politie heeft maandagochtend zeven personen aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. Dat gebeurde vanwege de uitzending van Undercover in Nederland van Alberto Stegeman op 19 maart. Daarin werden beelden getoond van ernstige mishandelingen van honden op drie locaties van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV).
.
In het tv-programma van SBS6 was te zien dat honden werden mishandeld. Zo werd een stroombalk gebruikt bij het africhten.
.
De politie meldt dat bij de aanhoudingen maandag vier honden in beslag zijn genomen en dat ook prikkettingen en andere verboden voorwerpen zoals stroomattributen werden aangetroffen.
.
De politie had eerder al aangegeven geen zaken meer te doen met de africhters die op de beelden te zien zijn waarvan de identiteit bekend is. Als bekend is dat een africhter dieren mishandelt, dan zal de politie bij deze africhter geen honden meer afnemen, herhaalt de politie maandag nog eens. De vereniging is geen onderdeel is van de politieorganisatie.

Bekijk hier de beelden van Undercover in Nederland

De aangehouden personen wonen in de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Elburg. Ze worden over hun aandeel gehoord, waarna een dossier wordt opgemaakt. Het dossier wordt verzonden naar het OM voor de verdere strafrechtelijke afhandeling.

Dieren opgevangen

De in beslag genomen honden zijn ondergebracht in een passende opvanglocatie.

Het hoofdbestuur van de KNPV zei direct na uitzending de erkenning van een aantal verenigingen te hebben ingetrokken na het zien van de beelden en aangifte te doen. En zo geschiedde …

.

.


.

.

Dinsdag 30 juni 2020
.
Weer nieuws over de broodfok en illegale hondenhandel.

Karin Soeters van Animls Today / House of Animals heeft weer actie ondernomen tegen de puppy handel en broodfokkers. Lees haar artikel dan weet je meteen waar het om gaat en waarom het zo belangrijk is om ertegen te ageren.

Afgelopen donderdag werd het eerste deel van ons grootschalige onderzoek naar broodfok hondenhandel gepubliceerd in Nieuwsuur. Nederland is paradijs voor Oost-Europese broodfokkers en malafide hondenhandelaren. Per jaar exporteren zij zeker 80.000 onjuist geregistreerde puppy’s naar ons land, waaronder niet gedocumenteerde, te jonge en vaak doodzieke hondjes. De Nederlandse overheid en de NVWA grijpen ondanks wettelijke afspraken, zo blijkt uit ons onderzoek, niet in.
.
Daarom heb ik aangifte gedaan tegen een van de grootste broodfokhandelaren in Nederland wegens het begaan van economische delicten en dien ik een formeel verzoek bij de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) tot een administratieve en fysieke controle bij de handelaar.
.
Ook wordt onderzocht of een aangifte tegen de NVWA mogelijk is wegens medeplichtigheid aan het plegen van economische delicten door deze handelaar. Ze handhaven niet en dat heeft grote gevolgen, in de vorm van economische delicten, dieren- en mensenleed. Nederlandse eigenaren worden geconfronteerd met een getraumatiseerde en vaak doodzieke pup of puppy’s.

Onderzoek House of Animals

House of Animals Investigations deed van januari tot en met mei 2020 onderzoek naar de wettelijk verplichte registratie van uit Oost-Europa geïmporteerde honden. En daar gaat heel veel mis, zo blijkt. Puppy’s die overlijden tijdens het transport worden niet gemeld. Honden die als Chow Chow staan geregistreerd in het land van herkomst worden in Nederland verkocht als mopshond. We kwamen een hond tegen die volgens de database in Hongarije en het paspoort een reu is maar een teef blijkt te zijn. En honderden puppy’s die volgens de Hongaarse database zijn geëxporteerd naar Nederland staan hier niet geregistreerd.
.
Uit ons onderzoek komt ook naar voren dat de puppy’s uit Oost-Europa veel te jong zijn als ze in Nederland arriveren en niet of onvoldoende zijn ingeënt tegen onder meer de ziektes rabiës en parvo. Ook Nederlandse dierenartsen constateren dat piepjonge honden vanaf zes weken op een dagenlang transport worden gezet vanuit Oost-Europa naar ons land en regelmatig ziek, ondervoed en vrijwel altijd getraumatiseerd aankomen.
.

NVWA medeplichtig
.
De NVWA is medeplichtig aan onnodig dierenleed door niet te handhaven. Ondanks de toezeggingen in de afgelopen jaren van diverse ministers en de NVWA om beter te handhaven, wordt de wettelijke regelgeving nog steeds op grote schaal overtreden. Dat hondenhandel voor de NVWA geen prioriteit heeft blijkt ook uit een WOB-verzoek gedaan door House of Animals, over de meldingen gedaan door onder andere dierenartsen. Van de 614 meldingen die werden gedaan bij de NVWA is 74 procent genegeerd. In 94 procent van de gevallen werd geen inspecteur ingeschakeld.
.
Na mensensmokkel, drugs en bepaalde pornografie gaat er in hondenhandel het meeste geld om. In de EU wordt er jaarlijks 1.3 miljard euro verdiend aan hondenhandel. Zowel de Partij voor de Dieren, als de PVV en VVD gaan Kamervragen stellen naar aanleiding van het onderzoek van House of Animals.
.
Deze afschuwelijke handel moet stoppen. Daarom bereiden wij op dit moment met het Investigations Team van House of Animals de volgende stappen voor. En we gaan door tot dit stopt.
.
Strijdvaardige groeten en heel graag tot de volgende keer,

Karin Soeters, House of Animals

.

.

.

.

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 1 juli 2020.

 

.

Op vakantie naar Spanje? Vergeet je gezondheidsformulier niet…

.

Alle mensen die naar Spanje reizen uit andere landen, ongeacht hun nationaliteit, leeftijd of enige andere overweging moeten een ingevuld en ondertekend FCS formulier bij zich hebben .

Elk formulier is persoonlijk en niet overdraagbaar en wordt geassocieerd met een enkele reis.

Vanaf 1 juli 2020, als u vanuit andere landen naar Spanje vliegt, is het verplicht om het FCS-formulier in te vullen en te ondertekenen dat aan uw reis is gekoppeld, ongeacht uw nationaliteit, leeftijd of andere overweging. Dit formulier moet worden ingevuld door elk van de passagiers die verantwoordelijk zijn voor de naleving van de verstrekte informatie waar en accuraat is. In het geval dat de passagier minderjarig is of een afhankelijke/gehandicapte persoon, kan het formulier worden ingevuld door zijn of haar begeleider, die verantwoordelijk is voor de juistheid van de verstrekte informatie.

Voordat u naar Spanje reist, moet u het formulier hebben ondertekend, op het web www.spth.gob.es of in onze mobiele app. Hiermee krijgt u de Health QR-code die u (papier of mobiel) op de luchthaven moet laten zien om uw reis voort te kunnen zetten.

Als u het formulier vanuit de app ondertekent, wordt het weergegeven in de sectie ‘Mijn reizen’ en ontvangt u ook een e-mail die u afdrukken.

Toegang tot informatie over gezondheidsmaatregelen in verband met de COVID-19-epidemie:

Spaans: www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/home.htm

Andere talen: www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/ciudadania/otrosIdiomas.htm

.

.


.

.

Donderdag 2 juli 2020

.
Nelson, Rova en Pip onze nieuwe logees
.

Vandaag ging ik Nelson, Rova en Pip halen. Hopla in de auto en dat was voor Nelson en Rova bekend terrein maar Pip probeerde het autorijden bij mij af te kijken… Nelson en Rova waren al vaker bij ons geweest maar voor Pip was het de eerste keer dat ze bij kwam logeren. Nelson en Rova wonen samen en Pip is de hond van hun dochter die regelmatig bij Nelson en Rova verblijft. Nu kwamen ze dus alle drie bij ons voor een weekje recreatie…

Dat het zo goed zou gaan met onze Botas, Mia, Pichi en Flor konden we alleen maar dromen. Natuurlijk hebben we ze weer eerst buiten opnieuw aan elkaar laten wennen. De tuin is er uitermate geschikt voor want Nelson is een mannetje die vanzelfsprekend even een stukje terrein moet afbakenen.

 

.

.

.

.

.In de avond gaan we nog even lekker smullen van lekkere dingen om het einde van de dag in te  luiden. .

.

 

.

.

.

.

.

.

En dan nu even laten zien hoe het is als we met z’n allen naar het bos gaan. Dat gebeurt vier keer per dag. Wel eerst een stukje aangelijnd anders worden de campingbezoekers een beetje ongelukkig. Dat ziet er altijd best wel indrukwekkend uit hoor.

.

Het lijkt misschien wat gewaagd om zo de hondjes te alten lopen maar kijk naar Pip die laat zien dat het echt vertrouwd is.

En ook de andere hondjes luisteren goed hoor… kijk maar Nelson…

.

Na de ochtendwandeling is het altijd lekker eten

.

.

En dan wordt het tijd om met een vol buikje even een tukkie te doen.

.

.

.

.

.

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Leuke fragmentjes van onze huisvriendjes… ”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Vrijdag 3 juli 2020
.

Gus de pechvogel van de week…
.
Het zit Gus niet mee. MoeteWonen in een asiel.. Twaalf jaar oud met artrose in de heupen, en dan ook nog een flinke operatie moeten ondergaan omdat hij een maagtorsie opliep. Dit is het verhaal dat we van Miranda kregen over Gus…

Gus is afgelopen week opgenomen in de kliniek voor een maagtorsie, deze oude beer heeft al een lang waardeloos leven achter de rug met mentale en lichamelijke verwaarlozing en nu op zijn oude dag moet hij nog zo n zware operatie ondergaan om hem te redden.
De operatie is hij goed doorgekomen en hij is tijdelijk bij de vrijwilligster Agueda in huis opgenomen
Hij slaapt veel alleen wilde hij niet eten. Op die manier komt zijn maag natuurlijk niet op gang en vreesden wij uiteindelijk, ondanks goed verloop operatie, op slechte afloop. Gelukkig, sinds gisteren na 3 dagen zowat niets gegeten te hebben, is hij eindelijk begonnen met zelfstandig eten.
Gelukkig maar, zodat de oude beer toch nog wat extra tijd krijgt, na een leven lang ellende…

.

.

.


.

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

.

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 4 juli 2020
.

Honden die ook het asiel mogen verlaten

Ariel

Phill

.

 

 

 

 

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 5 juli 2020
.

.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

.
.

Esmee, baasje van Lupolo (Two), stuurde ons deze update
.
Het was even wennen maar dan is mevrouw Konijn Tipsy geaccepteerd. Dit schrijft Esmee:


Het konijn is een dametje. Een echte diva, genaamd Tipsy. Ze heeft een heel fel karakter en andere konijnen tolereert ze niet. Ze heeft liever alle aandacht voor haarzelf 😅Ze komt van een opvang, maar ze is opgegroeid met honden. Ze denkt ook zelf dat ze een hond is (en sommige honden en mensen 😂 denken dat ook, wanneer we haar weleens aan de lijn meenemen naar het park). Ook een hok accepteert ze niet, daarom heeft ze haar eigen afsluitbare ruimte voor ‘s nachts. Daar hebben we nu een haak op de deur gezet, zodat zij daar altijd naar toe kan, maar Lupolo niet.

.

.

.

.

En we zorgen dat we er altijd bij zijn natuurlijk.
En met eten enorm opletten. Lupolo braaf wachten tot hij bij zijn bakje tonijn yoghurt mix met medicijnen mocht, gaat zij daar ook heen terwijl hij aan het eten is. Ondanks rammelen met haar snoepjes, moest en zou ze ook eten waar hij heel enthousiast over is. Al doet hij helemaal niks (heeeel knap van hem), dan halen we haar daar wel gelijk weg. Veiligheid voor alles. Lupolo wil ook het eten waar Tipsy enthousiast over is, en bedelt om worteltjes, die hij vervolgens niet wil eten 😂.
Maar ze zijn zo leuk samen ❤️ geven elkaar likjes 😍.

.

.

.

.

.


.

 .

Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde ons dit leuke berichtje
.

Hallo Ton en Annerie,
.
Als de kleinkinderen logeren moet Lucy er altijd bij zijn. Dus als het bedtijd is klimt ze op het bed en blijft daar tot ze slapen, daarna komt ze weer naar beneden.
Geweldige nanny 😉

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Yolanda en Jans, baasjes van Daan, stuurden ons dit filmpje met aardige tip …

Update Daan. Daan begint zich langzaam maar zeker wat comfortabeler te voelen, al had hij gisteren een kleine terugslag nadat hij de hele dag bij Dogrun werd achtergelaten. De filmpjes op Facebook laten wel een hele ontspannen en vrolijke Daan zien bij Dogrun.   Bij onze dierenwinkel kun je hondenspelletjes huren. Begonnen met level 1. Deze na een paar keer voordoen met vlag en wimpel doorstaan…

.

Zo komt ze wel in slaap

Na zo’n fles lig je er wat verfomfaaid bij …

.

.

Toch blijkt Dogrun voor Daan niet de juiste opvangplaats te hebben. Daar lopen jonge kleine hondjes bij grote en oudere honden door elkaar. Daan houdt niet zo van kleine klierende hondjes en dat laat hij dan ook zien.

Daarom wordt er gekeken naar een nieuwe opvangplek voor de dagen dat beide baasjes moeten werken.
Ondertussen zal Daan ook een gehoorzaamheidscursus gaan volgen.

.

.

.

.

.

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde ons het beeldverslag van het pootje baden van Estela
.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, laten zien hoe blij en speels Ziva is. 

.

.


.

Wilma baasje, van Hermes en Yago, laat haar keukenhulpen zien

.

De mixer draait, 2 honden die allebei weten dat het daarna lekker uitlikken is van de beslagkom🌺
Yago heeft het bij mij nog niet meegemaakt, maar toch…. Zo leuk en lief, ben zo blij met ze🌺
Ton, ze zijn zo leuk! De stoïcijnse Yago en de drukke Hermes. Hermes begraaft zijn kluif, Yago graaft hem op en omgekeerd. Hermes over de sloot, Yago ook maar redde het niet en hing half in het water. Waarop Hermes direct terug kwam
Ik denk overigens wel dat Yago slechthorend is. Erg visueel ingesteld, reageert als hij het ziet, ook op wat lekkers.
Maakt niks uit, gewoon rekening mee houden en van voren benaderen.

Lieve groet🌺

.

.


.

 

Danny en Therese, baasjes van Anuska stuurden ons deze foto’s met commentaar.
.

 .

.

Het gaat goed met Anuska en zoekt meer contact met Rico.

Groetjes Danny en Therèse

.

.

.

.

 


 

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

 

Elk jaar weer die ellende over het eten van honden …..

Al in het Dierenmissies weekjournaal 14 juni 2015 schreven we in de column over dit walgelijke zonnewendefeest in China waarbij honden gegeten moeten worden.
.
Sindsdien hebben diverse keren aan dit fenomeen aandacht gegeven. Nu is China niet het enige land dat honden opeet want ook in Korea kunnen ze er wat van. Daar worden jaarlijks zo’n 2 miljoen honden voor consumptie gedood.  Zie ook ons Dierenmissies weekjournaal van 18 december 2016 en Dierenmissies Weekjournaal van 25 februari 2018. 
.
In de column van het dierenmissies Weekjournaal van 7 oktober 2018 laten we zien dat in het leuke programma met de oude knarren er, in de aflevering waarin ze in Vietnam waren, een scène voor kwam waar ze in een restaurant plots een gebraden hond op tafel kregen. Het was maar een kort fragment en er werd overheen gepraat om daar niet al te veel aandacht aan te geven maar toch …..
.
Vervolgens hebben we het in de column van Dierenmissies Weekjournaal van 18 oktober 2018 nog over het onzalige plan van Egypte om daar de zwerfhonden te exporteren naar Korea zodat ze daar opgegeten kunnen worden terwijl er juist in Korea 17000 fokkerijen gesloten werden om het fokken voor consumptie tegen te gaan.
.
In het Dierenmissies Weekjournaal van 25 november 2018 hebben we gemeld dat Zuid-Korea was begonnen om het grootste hondenslachtcomplex van het land te ontmantelen. Het Taepyeong-dong-complex in de stad Seongnam, ten zuiden van Seoul, huisvestte ten minste zes hondenslachthuizen, die meerdere honderden dieren tegelijkertijd konden bevatten. Het hondenslachtcomplex was een belangrijke bron van hondenvlees voor restaurants in het hele land.
.
OK, en dan is het nu weer 2020.
.
Het meest misselijkmakende “festival” ter wereld is weer gaande: het hondenvleesfestival in de Chinese stad Yulin. Ondanks enige druk vanuit de overheid na de corona-uitbraak om dierenwelzijn te verbeteren ten behoeve van de volksgezondheid, komen weer duizenden mensen bijeen op deze – voor honden – 10-dagen durende hel op aarde. Een massale samenkomst van mensen, enorm gestreste dieren en gebrek aan hygiëne: we weten welke gevolgen dit kan hebben voor de volksgezondheid.

hondenvleesfestival
Tijdens het hondenvleesfestival in Yulin worden veel viervoeters gedood voor consumptie |© Arend Kuester Flickr via Compfight cc

Het festival heeft zich jaar omgedoopt tot ‘Yulin Summer Solstice Festival’, dat klinkt een stuk gezelliger dan ‘Yulin Dog Meat Festival’. Echter, videobeelden die dit weekend zijn gemaakt op het festival laten weer honden zien opeengepakt in vieze, krappe kooien. De wanhoop nabij. Slagers met torenhoge stapels met karkassen op hun werkbank. Veel honden zijn gestolen huisdieren, of zwervers die van de straat zijn geplukt. Ze worden over enorm lange afstanden door China vervoerd, zonder eten en drinken, om hier gruwelijk te worden geslacht. Je kunt niet voorstellen dat zoiets anno 2020 nog bestaat. Maar dat doet het. Maar het is zeker verbazingwekkend dat het gezien de huidige tijd, waarin de pandemie welig tiert, alsnog doorgang vindt.

Peter Li, China-specialist bij dierenrechtenorganisatie Humane Society International:

“Ik hoop dat Yulin zal veranderen, niet alleen in het belang van de dieren, maar ook voor de gezondheid en veiligheid van de mensen die er samenkomen. Het toestaan van mensenmassa’s om te handelen in hondenvlees en het eten ervan op overvolle markten en restaurants brengt een flink gezondheidsrisico met zich mee.”

Verandering publieke houding

De uitbraak van het coronavirus heeft de consumptie van hondenvlees doen afnemen, doordat de uitbraak gelinkt is aan de markt in Wuhan waar dieren levend voor consumptie worden verhandeld. De twee steden Shenzhen and Zhuhai, niet ver van Yulin, hebben in april de consumptie van hondenvlees zelfs verboden. Daarmee zijn ze de eerste steden in China met dit verbod. Het eten van hondenvlees in China neemt ook af, doordat steeds meer mensen de hond als huisdier gaan zien.

.
(Bron: animalstoday)

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

.

.

.

.

.

Ik weet niet of de dame gelukkig wordt als ze hoort over de vorige bestemming van die mat….

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

Nelson, Rova en vriendje Pip van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

.

.Kino van 2 september tot 11 september 2020

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com