Dierenmissies Weekjournaal van 14 oktober 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we natuurlijk het verslag van de reis van Pia die op zijn minst avontuurlijk was te noemen, Chispa’s lot blijft in het ongewisse, meer asielverlaters, nieuwe koppies, twee nieuwe adopties, een onverwachtse verhuizing, een heleboel berichtjes uit het land en veel meer.  In de column gaat het over een onzalig plan van een Egyptische parlementariër en in de (on)zin van de week is hebben we het over onverwachtse samenwerking. Kortom er zijn weer genoeg onderwerpen om over te praten tijdens het borreluurtje, of als de roddels over de collega’s op het werk op zijn… dus neem de tijd en lees over de volgende onderwerpen:

– Chispa’s lot nog onzeker
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten.
– Nieuwe hondjes op de site
– Er is er een jarig…
– Hoera Sic mag op cursus.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen…
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Hoera Bros is geadopteerd…..
– Hoera ook Leda is geadopteerd …..
– Lopende adopties

– Berichtje van de baasjes van Estela, Bajo & Xavi, Maida & Puck, Mr Wilson & Nicola, Ziva , Smiley, Charlie,, Ocean & Luna
– De 4-kanten column van Ton met “Het onzalige plan…”

– De (on)zin van de week gaat over: “Onverwachtse samenwerking….”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
.
.
.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag  8 oktober 2018
.

Chispa’s lot
.
Vervolg van het bericht “Goed nieuws voor Chispa” in het weekjournaal van vorige week.

Wat vooraf ging in kort bestek:
Baasjes zochten een nieuw baasje voor Chispa omdat ze het gedrag van Chispa te risicovol vonden. Dit resulteerde in een emotionele mail waarin ze zelfs overwogen om Chispa in te laten slapen. Omdat wij Chispa al vijf jaar kennen en haar meerdere malen te logeren hebben gehad, hadden we daar duidelijk een andere mening over. Wij hebben aangegeven voor Chispa op zoek te gaan naar een goed adres en hen tegelijk gevraagd om leuke recente foto’s en wat leuke ervaringen met haar op te schrijven en naar ons toe te sturen zodat we ook positieve dingen konden vermelden op de adoptiepagina die we voor haar wilden maken. Na weken wachten op hun bijdrage en herhaaldelijke aansporingen, mochten we tot op heden niets ontvangen. Ook hebben we onmiddellijk contact gezocht met de hondentherapeut en dierenarts die, zoals in het mailtje stond, achter een eventuele euthanasie van Chispa zouden staan. Dit bleek allemaal wel iets genuanceerder te liggen en toen ze ook ons relaas hadden gehoord over hoe wij er over dachten distantieerden zij zich van deze uitlating. We hebben direct in het weekjournaal aangegeven dat we op zoek waren naar een plekje voor Chispa bij iemand die ook bereid zou zijn om Chispa te helpen om haar overdreven beschermingsdrang  af te leren. Vorige week zaterdag hadden we dat plekje gevonden.  Hierop hebben we meteen de oude baasjes geïnformeerd.

Zaterdag kregen we het bericht dat ze niet in de gelegenheid waren om te reageren en dat we zondag een antwoord zouden krijgen.

Zondag kregen we dit berichtje.

Hallo Ton
Bedankt voor je bericht. In overleg met Krista te Vaanholt (hondentherapeute) had ik eerder al contact opgenomen met een collega van haar om te kijken of Chispa herplaatsbaar is gezien haar problemen. Voordat we jouw bericht kregen hadden wij die beslissing al genomen.Wij hebben deze week een afspraak met de collega van Krista . Daarna kan ik jou uitsluitsel geven of het verantwoord is om Chispa over te dragen. Je hoort spoedig van ons.
Hartelijke groet, Fam Hulshof

Het is moeilijk te begrijpen wat hier nu mee bedoeld wordt. Immers elke verantwoordelijkheid voor het gedrag van Chispa ligt na het tekenen van een afstandsverklaring niet meer bij haar. Bovendien is er in hun ogen geen alternatief dan a) of een leven lang leven in een asiel of b) euthanasie… Tja dan moet toch de keuze niet moeilijk zijn….
Wordt er niet beseft dat er vrijwilligers nu de nek uitsteken om Chispa te redden en haar een toekomst te bieden ? We wachten het weer af …

.


.

 

 

.

Dinsdag 9 oktober 2018

.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten.
.

Skye

Narco

Kay

.

.

.

.

.

.

.

Helini

Xulo

Timi

.

.

.

.

.

.
.

Crispeta

Vito

May

.

.

.

.

.

.

.

Simba

Semmy

en Bounty maar daar hebben we geen foto van.

.

.

.

.

.

.

.

Nieuwe hondjes op de site

.

Dit is Bros, Reu, geboren 2013 – Dalmatier – 60 cm schofthoogte. Karakter: zeer lieve hond rustig sociaal met andere honden keek bij kastentest niet naar katten om. SORRY AL GEADOPTEERD…

Dit is Anahid, geboren januari 2017 – kruising – 48 cm. Karakter:
lief karakter sociaal met andere honden

.

.

.

.

.

..

.

.

.

Dit is Yoba, Teef – 4 jaar, 2 maanden – kruising – 58 cm Karakter:
Onzeker naar mensen: ze komt niet naar je toe. Maar wanneer jij initiatief neemt dan is ze onderdanig en knuffel ze graag. Heel lief.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 10  oktober 2018
.

Er is er een jarig…!

Ach, misschien niet voor veel lezers iets bijzonders maar voor ons wel.

Onze Botas is vandaag 8 jaar geworden. Botas is van onze club niet de oudste maar wel het langst bij ons. Hij heeft vrijwel alle caravanreizen van ons meegemaakt waarop we geadopteerde hondjes van Spanje naar Nederland brachten. Ooit als jonge hond gevonden bij een benzinepomp in midden Spanje. Botas is nu al 7 jaar bij ons en onbetwist de leider van de club. Poezen en eekhoorns moeten van hem de boom in. Dat kunnen we niet afleren. Ook fietsers horen volgens hem niet in het bos.. tja dat hij ooit door een fietser raak is gereden zal daar wel debet aan zijn maar verder is hij een heerlijke kroel die alle hondjes verwelkomt in zijn roedeltje en met zijn leeuwenhart zal verdedigen tot hij er bij neer valt. We zouden niet weten wat zonder hem moeten beginnen.

Lang leve Botas !!!

.

.


.

Hoera Sic mag op cursus.

.
En dat is geen moment te vroeg. Helaas beginnen de klassen pas op 31 oktober dus moet Sic nog even geduld hebben. Zijn bazinnetje is de dochter des huizes en is nog wat onervaren. De familie heeft eerder grotere honden gehad maar zij is nu verantwoordelijk voor de opvoeding van Sic die met zijn drie jaar al wat eigen ideeën heeft over hoe hij zijn leven ingericht wil zien. Tja, dan kun je als zeventienjarig baasje alle hulp gebruiken die je kunt krijgen. Gelukkig komt er nu een goede opleiding aan die zowel voor Sic als voor het baasje zeer verhelderend zal werken.  De wekelijkse lessen zullen met huiswerk aangevuld worden want wat je op de les leert moet thuis geoefend worden.

Rechts is Sic te zien tussen zijn speeltjes, op de zeldzame momenten dat hij uitrust na wat ondeugende streken.

 

 

.


.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“geef ze de kans en ze zullen geen eten verspillen…

.

.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk fijnste en mooiste die je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Donderdag 11 oktober 2018.

De vlucht van Pia.
.
Dat dit een hele bijzondere dag zou worden wisten we nog niet toen ik om 09.00 uur de snelweg opdraaide om de aankomst van Pia bij te wonen. Op deze vlucht zou ook Barley meevliegen. Haar baasje Sonja zou ook op Rotterdam zijn maar die adoptie is niet via Dierenmissies gegaan.
.
Ik was nauwelijks onderweg toen we via de groepsapp, die speciaal voor deze vlucht was aangemaakt, het berichtje kregen dat Ana en Miranda, die de honden naar de luchthaven in Barcelona zouden brengen, in een file waren beland. Toen we even later hoorden dat ze toch net op tijd aan zouden komen en dat ze met veel haasten de hondjes toch nog ingecheckt konden krijgen, konden we even opgelucht ademhalen maar kort daarop kregen we een tweede schrik. In het volgende bericht vernamen we dat het vliegtuig overboekt bleek en dat het nog niet zeker was of de vluchtbegeleidster Annelies wel mee zou kunnen. Dat zou betekenen dat ook Pia en Barley nu niet zouden kunnen vliegen. Pas bij de boarding zou duidelijk worden of er nog plaats zou zijn. Van alles gaat er door je hoofd want je vraagt je meteen af wat dit zou betekenen voor de honden die al in een kennel zaten en op het punt stonden in het vliegtuig geladen te worden en ook de nieuwe baasjes stonden op het punt om ook naar Rotterdam af te reizen of waren net als ik al onderweg… Gelukkig duurde die onzekerheid maar even want al gauw kregen we groenlicht.

.

We kregen van Annelies een fotootje dat de kennels in het vliegtuig werden geladen. Alles was goed tenminste…. vervolgens kregen we het bericht dat er een half uur vertraging was vanwege een zieke die met de ambulance afgevoerd moest worden. OK, dat was het wat er in Barcelona gebeurde… maar we zouden nog niet klaar zijn want Murphy komt nooit alleen…

.

.

.

Esther en zus Anoesjka

Sonja en partner

Ondertussen werd het gezellig op de luchthaven Rotterdam. Esther het nieuwe baasje van Pia en haar zus Anoesjka  waren klaar om haar p een hartelijk welkom te trakteren. We hadden door de vertraging ineens veel tijd over en de koffie smaakte prima.

.

Ook maakten we even kennis met Sonja en haar partner die voor Barley kwamen.

.

Toen zagen we op het bord dat het vliegtuig was geland. Het was 12.47 uur geworden maar dat gaf niets.

.

Na nog een half uur wachten kwam daar Annelies door de deuren gelopen met twee kennels bij zich. De voorste was van Pia en de andere kennel was van Barley.

Wij ontfermden ons natuurlijk over Pia en, na Annelies hartelijk bedankt te hebben, gingen we direct naar buiten om haar te bevrijden uit haar kleine verblijf.

Tja, en toen ging het even goed fout. Hoe vaak ik niet kritiek had gehad op de mensen die honden lieten ontsnappen bij het uit de kennel halen op een luchthaven. Hoe stom moet je dan zijn..  Daarom ben ik het altijd zelf die de honden uit de kennel haal. Mocht er iets fout gaan dan kan ik niemand anders de schuld geven. En toch heb ik mij laten verrassen.  Na werkelijk honderden hondjes veilig overgedragen te hebben ging het bij mij mis. Ik had Pia vast aan haar halsband die ze van het asiel aan het gekregen toen ik haar uit de kennel liet stappen. Maar ja toen draaide ze zich om schudde met haar koppie en de halsband schoot zo over haar hoofd en weg was Pia. Lieve mensen wat is dan de luchthaven een enorm complex en wat kon Pia hard lopen. Anoesjka en ik gingen achter Pia aan en Esther bleef bij de spullen. Al gauw raakten we elkaar kwijt maar konden contact houden met de telefoon. Van uiterst links bij de sportvliegclub tot uiterst rechts in het buitengebied bij P6. En telkens was Pia uit het zicht verdwenen. Zo ook op het moment dat ik van honderden meters links terug naar het luchthavengebouw liep in de hoop haar daar weer te zien. Ondertussen hadden Marechaussees gezien dat we Pia zochten en mij al een keer in de juiste richting gewezen. Gelukkig had de Koninklijke Marechaussee over het hele complex mensen met portofoons lopen (om voor de hand liggende redenen) en dat kwam erg goed uit. Inmiddels wisten die allemaal dat we Pia zochten.  Tja, dan heb je al gauw een heleboel ogen die uit kunnen kijken naar een kleine bruin-witte hond met de naam Pia. Ik liep, na een paar sprintjes, met mijn tong op mijn schoenen, weer terug van de vliegclub naar het luchthavengebouw toen er twee Marechaussees in een surveillancebusje naast me stopten en aan me vroegen om in te stappen. Pia was gespot bij P6, 700 meter verder op.  Daar aangekomen bleek ze al weer weg te zijn maar toen kregen we het bericht dat ze een garage was binnen gelopen.  De auto werd gekeerd en weer een stuk verder zagen we een paar marechaussees en garagepersoneel die ons wenkten om te komen. Pia was de garage binnen gelopen lag nu tussen stellingen uit te puffen. Na even rustig met haar te hebben gezeten kon in haar oppakken, zo in het busje stappen en werd ik met Pia op schoot naar het luchthavengebouw gebracht waar baasje Esther en haar zus Anoesjka op ons wachtte. Wat een hulpvaardige mensen die zonder te vragen gewoon de moeite nemen om je te helpen op een moment dat je echt om hulp verlegen zit. Dat zijn pas echte toppers.

Enfin, toen was alle spanning verdwenen, natuurlijk had ik de mensen van de garage  en de Koninklijke Marechaussee hartelijk bedankt voor hun hulp en geweldige service. De garagemedewerkers konden een slagroomtaart tegemoet zien en de brigade van de Kmar een welgemeende dankbetuiging. .

Eindelijk kon Esther op haar gemakje kennis maken met Pia en dat was hartstikke leuk.

.

.

Snoepjes en water deden wonderen.

.

En toen we huiswaarts waren gekeerd heeft Esther eerst een Pitsstop gemaakt bij de dierenwinkel om een tuigje te kopen.

Van alle emoties en rennen was Pia behoorlijk uitgeput. Dat liet ze ook zien toen ze eenmaal in haar nieuwe huis haar plekje had gevonden.

Eind goed al goed….

 

 

.


 

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 12 oktober 2018
.
Oli gaat verhuizen
.

Eergisteren hoorden we dat Oli een ander plekje moest krijgen. Oli die pas bij Carlito en Fala mocht komen wonen is erg lief maar iets te sterk en iets te groot. Een foutje op de website gaf een verkeerde maat aan. Bazinnetje kan hem met 68 cm aan lijn niet houden. Natuurlijk zijn we onmiddellijk op zoek gegaan naar een vervangende mand voor Oli.

Vandaag kregen we al het goede nieuws dat Oli misschien mag gaan wonen bij onze vrijwilligers Fred en Jolanda. Zij hebben al vaker een ‘noodgeval’ een fijne mand geboden. Oli zou dan komen wonen bij hun honden Lucky, Marley en Blanca. Om te kijken of het klikt met hun honden zullen ze zondag eerst kennis gaan maken met Oli,

.

.


.

Bros in de belangstelling
.
Je zult maar een schitterende Dalmatiër zijn van bijna 8 jaar en een baasje zoeken. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn als je ook nog erg lief en aanhankelijk bent? Nou dat lijkt maar zo…. want als je ook nog eens enkele epileptische aanvallen hebt gehad dan ben je ineens niet meer aantrekkelijk voor de meeste baasjes. Er is immers zoveel keuze in honden die een baasje zoeken.

Toen was daar ineens een lieve familie uit Zaandam die dat geen punt vonden en Bros wel een fijne mand wilden bieden. Natuurlijk gunnen we Bros alle goeds van de wereld dus hopen we dat we de adoptie formeel kunnen maken en hem snel naar Nederland kunnen laten komen. We houden de vingers gekruist en duimen flink voor hem …. en dat dan allemaal tegelijk valt nog even niet mee… pfff

.

.

Zaterdag 13 oktober 2018

.

Bros

Hoera Bros is geadopteerd.
.
Wat geweldig nieuws voor Bros toen we vanmorgen vroeg vernamen dat hij definitief welkom was en we de adoptie formeel kunnen maken.

en daar zou het niet bij blijven….

.

.

Hoera ook Leda is geadopteerd.
.
De familie is al even bezig om een goede keuze te maken en Leda hadden ze al een tijdje in het vizier. Vanmiddag kregen we het goede nieuws dat zij ook definitief haar mandje in Nederland mag gaan betrekken.

Wat een top dag !!!

.

.

.

.

 


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

.

Zondag 14 september 2018
.

In alle vroegte hebben we de laatste hand gelegd aan dit Weekjournaal.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen beleefd als wij hebben gehad bij het schrijven ervan.

.


.

Helaas hebben we nog geen bericht van de baasjes van Chispa mogen ontvangen dus weten we ook niet of het bezoek aan de hondentherapeut heeft plaatsgevonden en of die het ‘verantwoord’ zou vinden om Chispa te herplaatsen.

.


.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam                    besluitfase formaliteiten bloed-             medisch      reis naar
                                 baasjes                                   onderzoek     traject         Nederland

 

Cohete . . . . . . . .  afgerond . . . . . afgerond . . . . . . afgerond. . . . . afgerond. . . . 17 okt

Rufus . . . . . . . . . afgerond . . . . . afgerond . . . . . . afgerond. . . . . afgerond. . . . 17 okt

Bros   . . . . . . . . . afgerond . . . . . gaande . . . . . . . ————. . . . . ———– . . . ——-

Leda. . . . . . . . . . afgerond . . . . . gaande . . . . . . . ————. . . . . ———– . . . ——-

We kijken uit naar de komende week wanneer Cohete en Rufus hun grote reis naar Nederland mogen maken. Zoals gewoon zal hiervan ook weer een verslag van worden gemaakt dat in het volgende weekjournaal zal zijn genomen.

 


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Martin, Harriët en Liang, baasjes van Bajo en Xavi (Boye), stuurden ons deze foto’s 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ze moesten even maatjes worden maar dat ging met de dag beter en nu na een week lijken zeonafscheidelijk.

.

Zelfs bij het stofzuigen ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Margo, baasje van Charlie, stuurde ons deze foto’s van Charlies activiteiten.

 

Naar buiten gluren

 

uitrusten van alle emoties

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

ff knuffelen met het tapijt

beetje op de rug rollen op dat lekkere tapijt

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Cobi en Edward, baasjes van herder Maida en Puck, stuurden deze foto…

.

Een rit in het bos met Puck en Maida in je spoor ….

dan kun je je nooit eenzaam voelen. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Eef en Rik, baasjes van de kleine mr. Wilson en Nicola, deelden deze foto’s.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Marielle, baasje van Ocean en Luna, stuurde ons deze foto van haar twee lieverds.

.

,

 

.

.

.

.

.

.

.

De twee zijn ook trouwe logees en hun vakantie voor volgende zomer staat al weer gepland.

.

.


.

.

Frances, baasje van Smily, deelden met ons deze foto’s en filmpje van hun strandavontuur met Smiley

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

KLIK op de grote foto van Smiley en zie hoe hij bij de branding zijn pootjes droog houdt..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jean-Pierre, baasje van Estela, stuurde ons weer deze leuke foto’s

Estela weer eens op snnuffeltocht

en een knuffel is altijd welkom

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Estela is al klaar voor het Haloweenfeest

.

.

.

.

.

‘.

 

.

.

.


.

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, stuurden ons deze foto’s van Ziva die voor het eerst kennis maakt met hun paard Unique 

.

.

.

Ziva vond het eerst maar een gekke grote hond maar al gauw was het ijs gebroken en liep ze mee. Zowaar bijna tussen haar benen.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

Deze week: “Het onzalige plan.… .”.

.

Hebben we al diverse malen onze walging geuit over het hondenleed dat plaatsvindt in landen zoals Zuid Korea en delen van China waar honden onder vreselijke omstandigheden gefokt en afgeslacht worden voor de consumptie… nu hebben we weer een nieuw dieptepunt in onze beschaving te pakken…

Een Egyptisch parlementslid minister, Margret Azer genaamd, lijkt het een goed idee om zwerfhondenvlees te exporteren naar Zuid Korea om daar ter consumptie aan te bieden. Het zou een prima alternatief zijn voor het afschieten of castreren van de naar schatting 22 miljoen zwerfhonden in Egypte.

Hoe je dat moet voorstellen… daar wil ik niet eens aan denken.

Juist nu er een wetsvoorstel in Zuid Korea ligt die de 17.000 hondenfokboerderijen moeten gaan verbieden had Azer een gesprek met een regeringsvertegenwoordiger uit Zuid Korea en zie … daar kwam dit lumineuze idee uit voort.

Hoewel Azer gelooft dat zwerfhondenvlees een nieuw winstgevend exportproduct voor Egypte zal zijn, moet ze nog bepalen of ze een wetsontwerp in het parlement zal opstellen. Hoofd Mona Khalil van de Egyptische Society for Mercy to Animals (ESMA) vindt dat Azer, gezien haar functie, humane oplossingen zou moeten aanbevelen die geen inbreuk maken op mensenrechten of dierenrechten.

Khalil benadrukt: “Landen die hondenvlees consumeren worden internationaal bekritiseerd: Er zijn betere manieren om buitenlandse valuta het land in te krijgen.”

Kijk, met wat Khalil zegt,  daar zijn wij het natuurlijk volledig mee eens. Er zijn dus ook mensen in Egypte die mevrouw Azer nou “niet echt goed liggen” en beslist afstand willen nemen van dit idiote idee. Idioot?  Tenminste als je van het concept “eten van honden en de industrie daar omheen” ook een niet bepaald fris idee vindt.

Afgezien van de economische haalbaarheid en de kwaliteit van eetbaar vlees die door zwerfhonden nu niet bepaald optimaal zal zijn, gruwel ik nog steeds bij de gedachte en zie ik alle ellende voor me die dit voor de miljoenen hondjes zal betekenen.

Met recht een onzalig plan….

 

….


.

Wist u overigens dat we al bijna 3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“ Als je je afvraagt: “Hoe heeft Dino dàt voor elkaar gekregen…”

.

.

Bedenk dan dat een hond een slim sociaal dier is die verbanden kan leggen en vrienden kan inschakelen om dingen geklaard te krijgen.

.

Tja….

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
In de maand september komt Ian logeren maar die maand is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,
Copito van 17 t/m 28 okt
Chispa in november

Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com