Dierenmissies Weekjournaal van 12 juni 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een paar nieuwe koppies, worden Roemeense schapendieven gepakt, lezen we de noodkreet van een boswachter om honden in de natuur aangelijnd te houden, gaat Mia naar de dierenarts, hebben we Pum op bezoek, honden redden bejaarde man en katten zijn slimmer dan werd gedacht. In de column zien we dat sommige bezigheden niet goed samengaan en ide (on)zin van de week zien we het voorgevoel bij hondjes als er iets staat te gebeuren. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Marechaussee neemt gestolen schapen in beslag
– Laat in de natuur alsjeblieft de honden aangelijnd 

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Mia naar de dierenarts
– Pum’s dag
– Bejaarde man gered door zijn 2 honden
– Katten slimmer dan gedacht

– Belevenissen van logeetje King
– Leuk filmpje: Weer heerlijke honden videootjes…
– Bericht van baasje over:   Lara en Nando
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Sommige bezigheden gaan niet goed samen.
– De (on)zin van de week: Voorgevoel
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 6 juni 2022

.

Marechaussee neemt gestolen schapen in beslag. 

Eergisteren heeft De Koninklijke Marechaussee, in het Gelderse Beek, een personenauto met drie schapen van de weg gehaald. Drie Roemenen, die de dieren hadden gestolen en in de kofferbak hadden meegenomen, zijn aangehouden.

Het illegale veetransport reed toevallig langs officieren van de marechaussee. Die vertrouwden het zaakje niet en hielden de auto staande. Toen ze een kijkje namen in de wagen bleek hun vermoeden te kloppen: in de kofferbak zaten namelijk drie bijzondere passagiers.

Naast de inzittenden, drie mannen uit Roemenië, reden er ook drie schapen mee in de auto. Veel ruimte was er niet: de dieren moesten liggen in de kofferbak, want de achterbank was niet opgeklapt. De beesten hadden al een lange rit achter de rug, ze waren namelijk gestolen van een schapenboer in Brabant.

De drie Roemenen in de auto zijn aangehouden door de marechaussee. De schapen zijn uit hun benarde positite bevrijd en in beslag genomen.

 

.

.

.

 

.

Dinsdag 7 juni 2022  

.

Laat in de natuur alsjeblieft de honden aangelijnd 

Met name reekalfjes zijn een prooi voor honden. Wanneer de moederree op pad is ligt het kalfje alleen in het hoge gras. Als honden loslopen, worden die piepjonge diertjes vaak slachtoffer, vertelt boswachter Marijke Lieman op Schouwen-Duiveland. “In het bos, met al die jonge kalfjes, is het natuurlijk geen doen om die honden los te laten. Als een hond bij zo’n reekalfje komt, dan kun je het schudden. We hebben deze periode veel reeënjongen die worden doodgebeten. Dat is een vreselijk geluid dat je als boswachter, maar ook als wandelaar, nooit wil horen. Dat blijft nog dagen daarna ‘s nachts in je slaap rondgillen. Maar het is nog veel erger voor het reekalfje, want die overleeft het niet. “

Kraamkamer

Maar het zijn niet alleen reetjes die gevaar lopen, aldus Lieman. “Eigenlijk alle dieren zijn nu bezig om zich voort te planten. Ze hebben jongen, of ze krijgen jongen. Sommige vogels zijn net terug uit Afrika, die zijn nu hun nest aan het bouwen. De jongen zitten veel op de grond, zoals egeltjes, of jonge vogels die nog niet kunnen vliegen. Elke loslopende hond die daar op afstuift geeft zoveel verstoring dat zo’n beestje dood kan gaan.” De meeste hondenbezitters zijn zich niet bewust van de gevolgen, ziet de boswachter. “Ze hebben zoiets van ‘mijn hond doet dat niet’. Helaas gebeurt het toch heel vaak.”

Dat er momenteel veel bezoekers zijn in de Zeeuwse natuur, vindt ook Lieman prima. “Dat is mooi, die zijn heel erg welkom. Alleen vragen we deze periode wel om de honden aan de lijn te houden, en om zelf op de paden te blijven. Het is gewoon een heel kwetsbare periode voor vogels, voor zoogdieren en ook voor insecten.

.

Ook meldpunt 144 besteedt deze week uitgebreid aandacht aan de reekalfjes. Met name hoe te handelen mocht je toevallige een reekalfje zien. 

Meldpunt 144

Een reekalfje is nog niet snel genoeg en kan de moeder niet bijhouden als deze op zoek gaat naar voedsel. Om te voorkomen dat het uitgeput raakt laat de moeder het jong overdag en ‘s nachts voor langere periodes alleen. Het hert blijft altijd in de buurt en komt terug om haar jong te voeden. Tot die tijd ligt het kalf op een beschutte plek te wachten. Hierdoor denken mensen vaak ten onrechte dat het jong verstoten is en hulp nodig heeft.
Pas geboren reekalfjes zijn geurvrij: andere dieren kunnen er op enkele centimeters langs lopen en ruiken het diertje niet. Zolang het kalf niet beweegt, is het veilig. Door een reekalf aan te raken breng je een geur aan. Hierdoor kan het door roofdieren worden opgemerkt en loopt het gevaar.
Zie je een reekalfje liggen? Laat het met rust! Raak het dier niet aan en loop zachtjes weg. Heb je een hond bij je, doe die dan aan de lijn.
Is het dier in direct gevaar omdat het bijvoorbeeld op een gevaarlijke plek ligt, of omdat het gewond is, bel dan naar #144. Wij verbinden je door met de juiste hulpdienst.

.

.


.

.

Woensdag 8 juni 2022.                                                .

.

.Hondjes die het asiel mogen verlaten

Tradis

.

.

.

.

.

.

.

Cholo

Milo

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 9 juni 2022

.

Pum bereid zich voor op een “drukke” dag met zijn zus Flor.

.

Zaterdag komt Pum een dagje bij ons. We kregen alvast een foto toegestuurd hoe hij zich voorbereidt op die dag. Nu is Flor niet echt een drukke hond hoor maar misschien gaan Botas en Mia daar voor zorgen…

.

.

.

.


.

Vrijdag 10 juni 2022.

.

Mia naar de dierenarts

.

Het is weer een jaar geleden dat de nagels van Mia waren geknipt en dat werd echt hoog tijd dat het weer zou gebeuren. We hadden een afspraak bij de dierenarts om 08.30 uur. Normaal zouden we zelf wel de nagels knippen maar Mia is daar erg moeilijk mee dus moest het onder een ‘roesje’ gedaan worden. De afspraak was lekker vroeg gepland zodat we geen klanten bij de dierenarts de stuipen op het lijf zou de jagen. Onze Mia is namelijk een beetje kleinzerig en gilt het uit als ze een prikje moet krijgen. Normaal is een prikje (zoals bij de inenting) niet pijnlijk want dat is net onder de huid maar een ‘slaap prikje’ wordt in de bilspier gespoten en dat is even iets gevoeliger. Het is te vergelijken met een griepprik bij ons in de arm dus echt niet bijzonder maar daar denkt Mia dus anders over.

Terwijl ik Mia nog even borstel kijken Botas en Flor toe alsof ze willen zeggen  “zij liever dan ik”. Nog even Mia geborsteld en met haar de auto ingestapt. We zijn zo trots op haar. Ze heeft het echt wel door dat we naar de dierenarts gaan want dat is de enige reden waarom we met haar in de auto stappen. Ze ging lief liggen op de passagiersstoel maar ik zag dat ze trilde. Arme meid.

.

Hieronder zie je een beeldverslag van haar verder overkwam bij en na het bezoek aan de dierenarts.

.

.

.

.

De aankomst bij de kliniek.

Wegen voor de juiste dosis slaapmedicatie 12,1 kg

Nog even nieuwsgierig snuffelen in de wachtkamer

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Toen kreeg ze het prikje, gaf ze een gilletje en viel ze in de wachtkamer in slaap….
Nadat ik haar voorzichtig op de behandeltafel had gelegd en maakte ik deze foto van arme Mia….

.

Nu kon de enorme operatie (nagels knippen) beginnen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Even later waren de nageltjes weer kort geknipt en tegelijk zijn de anaalkliertjes geleegd.
Zo nu kan ze weer goed lopen en lekker poepen….

.

Terwijl ze nog sliep tilde ik haar terug in de auto en mocht ze onderweg naar huis wakker worden.

Voorzichtig rijden was het motto want hoewel ze zich al weer een beetje wakker werd wiebelde ze nog bij elke bocht….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Toen we thuis aankwamen kon ze al weer staan en een paar stapjes lopen.

Eerst werd ze begroet door Botas en King maar ze had nog alle aandacht  nodig om overeind te kunnen blijven staan…..

.

Binnen werd ze nog begroet door Flor.

.

Zo nu het formele beleefdheidsprotocol achter de rug had mocht ze verder haar roes uitslapen.

Rond de middag konden we weer met zijn allen het bos in…  Jippie !!!

.

.

.


.

.

Zaterdag 11 juni 2022.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 12 juni 2022 

.

Katten slimmer dan gedacht.

.

Een leuke opsteker van kattenliefhebbers die altijd wel hebben geweten dat de relatie met hun kat meer inhield dan alleen eten en drinken geven, kattenbak verschonen en een spinnende kat die je eindeloos kunt aaien. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat katten intelligenter zijn dan gedacht werd en een hechte band met mensen kunnen hebben.  Ook dat ze hun eigen naam kennen, was al wetenschappelijk aangetoond. Maar een nieuwe studie uit Japan laat zien dat katten ook de namen van katten uit hun directe omgeving en van hun menselijke huisgenoten herkennen. In tegenstelling tot hoe het soms lijkt, besteden katten dus wel degelijk aandacht aan ons en wat we zeggen. “Wat we ontdekt hebben, is verbazingwekkend”, zegt dierenwetenschapper Saho Takagi: “Katachtigen lijken niet te luisteren naar de gesprekken van mensen maar in feite doen ze dat wel.”

‘Modelkat’
Takagi en zijn team voerden het onderzoek uit bij katten die in kattencafés wonen en in gezinnen. In kattencafés kunnen bezoekers omringd door soms tientallen katten koffiedrinken. Tijdens de experimenten lieten de onderzoekers op een computerscherm een kat een afbeelding zien van een zogenaamde ‘modelkat’. Dit was dan een bekende kat uit het huishouden of café. Het baasje zei dan of de juiste naam van het dier of een verkeerde naam hardop. Als het baasje de verkeerde naam zei, bleven de katten uit gezinnen langer naar het scherm staren, mogelijk omdat ze verbaasd of geïntrigeerd waren door het niet overeenkomen van de afbeelding met de naam van de modelkat. Bij de katten uit het kattencafé stelden de onderzoekers dit langer kijken niet vast. Dit komt mogelijk doordat de dieren niet bekend genoeg met de modelkat waren omdat ze daar met veel andere soortgenoten samenwonen.

“Alleen de huiskatten anticipeerden op een specifiek kattengezicht bij het horen van de naam van de kat. Dit suggereert dat ze de naam van de modelkat en het specifieke individu op elkaar afstemden,” schrijven de onderzoekers in hun paper. “Bij het horen van de naam van een kat verwachtten de proefkatten de bijbehorende kat.”

Ook kregen de katten de afbeelding van een modelpersoon te zien, een van de mensen met wie de kat samenleefde. Opnieuw kregen de katten of de juiste naam te horen, of een andere. En weer keken de huiskatten langer naar het scherm als de naam niet overeenkwam met de persoon. Het effect was groter in huishoudens met meer mensen, en in huishoudens waar de kat langer bij het gezin woonde.

Interactie
De onderzoekers vermoeden dat de katten in een huishouden de naam van andere katten oppikken door interacties tussen mensen en de katten te observeren. In een kattencafé is dit veel moeilijker. Daar leven de katten vaak met tientallen andere en komen er veel vreemden over de vloer die de namen van de katten ook niet kennen. Op basis van hun resultaten, denken de onderzoekers dat katten die bij mensen wonen meer kansen hebben om de namen van de andere bewoners te horen. Ook speelt de tijd dat een dier binnen het gezin doorbrengt, een rol. Hoe langer ze er wonen, hoe beter ze het kunnen oppikken.

Meer onderzoek
De onderzoekers schrijven dat er meer onderzoek nodig is om dit definitief te concluderen. De onderzoeksgroep was namelijk relatief klein, met enkele tientallen katten en de specifieke mechanismen van het socialiseringsproces van katten is ook nog niet duidelijk. Toch is er nu het eerste bewijs dat huiskatten menselijke uitingen koppelen aan dieren en mensen in hun directe omgeving door ons gedrag te bestuderen.

Bron: HLN.be


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Weer heerlijke honden videootjes…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

,

Paul, Karin & Chiara, baasjes van Lara, stuurde ons foto’s van  hun bezoek aan Limburg

.

Ola! Heerlijk een paar dagen wandelen in Zuid Limburg, niet te lang schuilen voor de regen….. Lara wil weer verder! Hartelijke groeten, Paul, Karin & Chiara 🐾Lara.

.

(fijn dat er daar plaatsen zijn waar je veilig kunt wandelen).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Stefanie, baasje van Nando, is met hem op vakantie in Spanje .

.

.

Hoi, hier een berichtje van Nando. Wij zijn lekker op vakantie in Spanje. Met Nando gaat het goed, de warmte is voor hem wel weer wennen. Gelukkig zitten we dichtbij het hondenstrand!.

.

.

.

.

.

.

.

.

Onderweg cadeaus uitgezocht bij de dierenwinkel 😃

Kijk mij nu trots zijn op mijn speeltje

Voor het eerst in de tram

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

.

 Sommige bezigheden gaan niet goed samen.

.

Ik heb het niet zo op jagers in het bos. Met name in het najaar hoor ik met enige regelmaat, vaak ik de vroege ochtenduren, de twee kort achter elkaar klinkende knallen van dubbelloops jachtgeweren. Nu draagt geluid in bossen erg ver en nu ben ik niet bang dat er verdwaalde hagel ons zal treffen hoor want het kan wel anderhalve kilometer ver weg zijn. Maar ja, ik hou gewoon niet van het doden van dieren. En zeker niet als dat voor de “sport” is.  Onze Botas heeft het niet zo op fietsers in het bos. Dit komt omdat hij ooit is aangereden door een fietser die het nodig vond om vlak langs hem heen te scheuren en hem daarbij omver te reed. Elke fietser die hem nu passeert wil hij, als ik hem niet goed waarschuw, achtervolgen en probeert hij in de schoenen te bijten.

Dat dit voornamelijk mountainbikers zijn zal niemand verbazen. Nu moet ik wel zeggen dat niet elke mountainbiker datzelfde gedrag vertoont. Gelukkig houden de meesten wel fatsoenlijk rekening met wandelaars maar die paar asocialen … die verpesten de relatie tussen wandelaars en fietsers. OK, ik heb het dus ook niet zo op fietsers in het bos maar mijn hekel is nou niet zó groot dat ik ze naar het leven sta….

Nu blijkt in Frankrijk de relatie tussen jager en moutainbiker in  2018 al tot een absoluut dieptepunt te zijn gezakt. De twee bezigheden blijken niet zo goed samen te gaan. Zie onderstaand artikelen uit november 2018.

Getty Een Franse politieker stelt voor om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens de jacht, zo’n vier maanden per jaar.
In Frankrijk is zondag opnieuw een mountainbiker neergeschoten door een jager. Hij kreeg een kogel in de schouder en is zwaargewond. Vorige week werd in de Franse alpen al een Britse mountainbiker doodgeschoten. Een parlementslid stelt voor om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens de jacht.
Het ongeval van afgelopen weken gebeurde in Mirepoix, een gemeente in de Midi-Pyrénées in het zuiden van Frankrijk. Rond 11 uur werd daar een mountainbiker geraakt door een kogel. Een groep jagers was in de buurt op everzwijnenjacht. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Toulouse gebracht. Zijn verwondingen zijn ernstig, maar er is geen levensgevaar. Het parket onderzoekt de exacte omstandigheden van de schietpartij.

Het nieuwe drama komt er amper een week na de tragische dood van de Brit Mark Sutton. Die 34-jarige mountainbiker werd vorige zaterdag per ongeluk doodgeschoten in de Franse Alpen. Dat gebeurde ook door een jager die dacht dat hij een wild dier in het vizier had.

De jachtongevallen bij onze zuiderburen zorgen voor felle discussies tussen voor- en tegenstanders van de jacht. Alain Perea (LREM), afgevaardigde voor het département Aude in het parlement en medevoorzitter van een studiegroep over de jacht, riep op Twitter op om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens het jachtseizoen, een viertal maanden per jaar.
Rémi Gaillard, een Franse komiek die zich inzet voor dierenrechten, richtte zich in een tweet rechtstreeks tot president Emmanuel Macron. “Moeten we ons op zondag verkleden in everzwijn opdat we niet doodgeschoten worden?”, vraagt hij zich af.
Van president Macron is bekend dat hij zich graag bekommert om het milieu, maar sinds zijn verkiezingscampagne flirt hij ook met de jagers. In juni stelde hij nog voor om de prijs voor een jachtvergunning, die 400 euro kost, in prijs te halveren. Het gaat dan ook om een groep van vijf miljoen potentiële kiezers. Toch is het opletten voor de president, want veel Fransen balen van de jacht. Tussen 2000 en nu vielen volgens De Telegraaf in Frankrijk meer dan 350 doden bij jachtongevallen.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Voorgevoel

.

 

.

.

.

Ze voelen het feilloos aan als er iets staat te gebeuren. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Nangi en Pippa van 7 tot en met 24 juli 2022

Deisy van 23 juni tot 10 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com