Dierenmissies Weekjournaal van 12 september 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

In dit weekjournaal zien we dat er wel degelijk verbaliserend wordt opgetreden tegen prikkettingen, worden er spullen gedoneerd, stond Winston in de belangstelling maar is de adoptie niet gelukt, is er een nieuwe korte vakantie voor Nelson gepland, hebben we de film tip STRAY, vraagt de politie om vooral beelden van dierenmishandeling op internet te melden en leren we Ginesta kennen. In de column zien we hoe zeer een hondje qua uiterlijk kan veranderen ook als die al wat ouder is,  en in de (on)zin van de week zien we een tomtom voor hondjes….Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

Reactie op column van  weekjournaal van 22 augustus.
– Proces-verbaal om gebruik prikhalsband in Hoogkarspel
– John en Marlene brengen spulletjes.
– Winston in de belangstelling.
– Nieuwe vakantie van Nelson
– Reclame voor de film Stray
– Politie deelt het volgende mee: Meld beeldmateriaal op internet van dierenmishandeling en waarschuwing voor stilstaand water.
– Helaas gaat de adoptie van Winston niet door.
– Nieuw koppie “Ginesta”.
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Bijzondere hondenfilmpjes
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Nando, Sjors & Mike & Moos & Millie
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Na vier jaar is Mia bijna onherkenbaar.
– De (on)zin van de week :  Tomtom voor de hond

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 6 september 2021

.

Reactie op column uit weekjournaal van 22 augustus jl.

.

Hierin schreef ik de column met als titel “Wie is nu een goede hondentrainer…?”
In dit stuk was onder andere te lezen:

  1. Er bestaat een HWIB keurmerk waarbij allerlei opleidingen voor hondentrainer of hondengedragsdeskundigen bij zijn aangesloten. Dit zou een bepaalde kwaliteitsgarantie moeten geven. Helaas moet ik hierbij opmerken dat ik niet voor 100% zou vertrouwen op deze lijst die je krijgt bij het klikken op de link

Met name de laatste zin zou de suggestie kunnen wekken dat HWIB geen bonafide organisatie is. Hierover werden we gebeld door HWIB. Geenszins was dat de bedoeling of strekking van mijn betoog.  Vertegenwoordigers van HWIB beloofden een uiteenzetting van hun werkzaamheden toe te zenden zodat we dat op konden nemen in het weekjournaal. Hiervoor hebben we in het weekjournaal twee weken lang ruimte vrijgehouden. Helaas mochten we niets ontvangen. Tja …

.


.

.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

 

.

.


.

.

Dinsdag 7 september 2021

.

Proces-verbaal om gebruik prikhalsband in Hoogkarspel

De politie heeft afgelopen week twee pennen- of prikhalsbanden in beslag genomen van een 36-jarige man uit Hoogkarspel. De man gebruikte de verboden halsbanden voor het uitlaten van zijn hond. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling.

proces-verbaal om gebruik prikhalsband in Hoogkarspel
Deze pennen- of prikhalsbanden werden in beslag genomen in Hoogkarspel | Foto: Politie.nl

De man bleek in totaal twee pennenbanden in bezit te hebben. Deze werden direct door de dierenpolitie in beslag genomen. Het gebruik van pennenbanden/prikhalsbanden is al sinds 1 juli 2018 verboden en valt onder dierenmishandeling.

Als de politie ziet dat een prikband door de eigenaar van een hond wordt gebruikt, wordt niet alleen de prikband in beslag genomen, maar ook direct proces-verbaal opgemaakt. Meer informatie over de wetgeving inzake prikhalsbanden is hier te vinden.

.
Zie je een hond met een prikhalsband, bel dan de dierenpolitie op telefoonnummer 144. De ervaring leert dat mensen doorgaans niet zelf de eigenaren van honden durven aan te spreken op het gebruik van een prik- of pennenhalsband. Je melding via 144 wordt doorgegeven aan de dierenpolitie, zodat die actie kan ondernemen om de dierenmishandeling te stoppen.

.

Bron: Animals Today

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 8 september 2021.

.

John en Marlene komen spulletjes brengen.

.

Afgelopen week kregen we een mailtje van John en Marlene

Dear Friends,
Wij hebben wat hondenmandjes, wat voer en snoepjes e.d.
Wat voer betreft o.a. 23 blikjes pro plan veterinary diets de dierenarts noemde dat astronauten voer, is om aan te sterken, ook nog zo’n 22 cupjes Animonda Integra nierdieet..
Hebben jullie daar iets aan ?
Wij willen het dan langsbrengen.
Groetjes, Marlene

.

.

Zoals trouwe lezers hebben kunnen lezen, hadden we vorige week hadden een berichtje over het afscheid van hun hondje Spikey  geplaatst.  Nu ze spulletjes van Spikey over hebben die ze graag een goede bestemming willen geven is begrijpelijk. Fijn dat ze aan ons hebben gedacht zo dat wij voor een goede bestemming zorg kunnen dragen. De afspraak was gemaakt voor vandaag dus keken we uit naar hun komt.

Rond 14.30 uur kwamen  John en Marlene de spulletjes brengen en dat bleek veel meer te zijn dan we hadden verwacht. Allemaal spulletjes van Spikey waaruit bleek dat Spikey een super leven heeft gehad.

.

.

Onze hondjes moesten natuurlijk alles eens goed bekijken en Mia had al gauw een kussen toegeëigend.

Met de donatie was voor hen  de cirkel rond. Het is een afsluiting van een tijdperk. Hun leeftijd speelt daarin een rol en dat Spikey bij hen een hele bijzondere plaats had ingenomen, werd extra duidelijk toen we nog een tijd gezellig hebben zitten keuvelen.

Mensen met een gouden hart voor dieren in het algemeen want het maken van een egelverblijf voor een toevallige egelpassant of een bijzondere vogelvoerplaats zodat katten uit de buurt de vogels niet kunnen storen zijn daar ook voorbeelden van.

Het is duidelijk dat ze niet meer de dagelijkse zorg voor een eigen hondje aan willen gaan.

.

.


.

.

Winston in de belangstelling. 

.

Vandaag kregen we een mailtje waaruit blijkt dat Winston de belangstelling had gewekt bij een heer uit Amsterdam. Natuurlijk hebben we alle mogelijke info toegestuurd en wachten af of het tot een match komt.. We houden de vingers gekruist.

.

.

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 9 september 2021.
.

Nieuwe vakantie van Nelson gepland.

.

De baasjes van Nelson hebben verzocht of hij van 19 tot 23 oktober bij ons kan logeren. Omdat dan alleen de kleine King bij ons logeert is dat helemaal geen punt en kijken we er naar uit. Laat de foto u niet misleiden. Nelson is een echte renner…

.

.


.

.

Reclame voor de film Stray

Vandaag kregen we het volgende mailtje van Jaschenka, baasje van Maleva.

 

Hoi Ton! 

Wilde je even tippen over een prachtige documentaire die momenteel in de bioscoop draait…. Stray… een film over de straathonden uit Turkije.

 

Hij draait iig in Arnhem… maar denk ook wel in meerdere bioscopen. Aanrader!

 

Er zit niet echt een verhaallijn in, maar vooral de beelden zijn prachtig… en zoveel herkenbare straathondentrekjes… 😆 
Groetjes Jaschenka 

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 10 september 2021.

.

Helaas gaat de adoptie van Winston niet door.
.

Vandaag kregen we te horen dat de adoptie van Winston niet door gaat. Het nieuwe baas je vindt dat Winston net iets te veel lijkt op een gevechtshond en dat geeft hem geen goed gevoel. De klik is er dan niet en dan is het beter om deze adoptie te stoppen. We kunnen zeggen dat het niet aan Winston ligt want die is super lief (zie onderstaand filmpje… en zijn adoptiepagina)  maar als het idee eenmaal bestaat dat er geen vertrouwen kan zijn, dan is het sowieso gedoemd om te mislukken. De zoektocht naar een baasje voor hem gaat daarom verder…

.


.

.

Nieuw Koppie: Ginesta.

.

Dit is Ginesta teefje, geboren juli 2015. hoogte ca 52 cm. Ginesta woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter, zacht aardig, lief en aanhankelijk, rustig en evenwichtig. Kijkt niet om naar katten.

.

Ginesta is een lieverdje dat in de top 10 behoort van adoptiehondjes. Ze loopt heerlijk mee en trekt niet aan de lijn. Je hoeft nooit je stem te verheffen want ze luistert prima en hoort je echt wel. Een maatje die samen met het baasje tv kijkt en graag naast het baasje op de bank kruipt.

KLIK op een foto van Ginesta om haar adoptiepagina te bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 11 september 2021.

.

 

.

De politie laat het volgende weten: 

.

Locatie onbekend
Je ziet beeldmateriaal (in de vorm van een foto of filmpje) op internet waarop verwaarlozing of mishandeling van een dier zichtbaar is. Helaas is het niet altijd duidelijk waar de situatie op het beeldmateriaal zich afspeelt. Ondanks deze missende informatie kunnen wij vaak wel een melding opmaken.
Wat voor ons belangrijk is om te weten:
🧩 Betreft het recent beeldmateriaal?
🧩 Wat/wie is er te zien op het beeldmateriaal?
🧩 Wie heeft het bericht geplaatst?
🧩 Welke NAW-gegevens zijn er bekend?
🧩 Waar in Nederland speelt het zich af?
🧩 Op welk platform staat het bericht?
🧩 Zijn er screenshots, is het beeldmateriaal zichtbaar?
Ook al heb je niet op alle vragen een antwoord, is het toch belangrijk om met ons te bellen. Het is heel goed mogelijk dat jij net dat stukje informatie weet voor onze ketenpartner, de politie, om een onderzoek te starten. Op het moment dat er genoeg informatie is om een onderzoek te starten, zullen wij aangeven dat er niet meer meldingen nodig zijn. Mits je uiteraard nieuwe informatie hebt.
Zie je nieuw beeldmateriaal op internet waar sprake is van verwaarlozing of mishandeling van dieren? Of twijfel je en wil je met ons overleggen? Neem dan contact op met ons via 📞#144. We gaan graag met je in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

.

Kan een afbeelding zijn van hond en de tekst 'Meldpunt 144 Botulisme'Waarschuwing: Laat je hond niet zwemmen in stilstaand water!

Ondiep, stilstaand water wordt snel te warm en dat bevordert de ontwikkeling van de botulismebacterie. Het meest bekend is botulisme bij watervogels. Vooral als de buitentemperatuur gedurende een aantal dagen boven de 25 graden blijft, kan het leiden tot massale sterfte. Omdat botulisme zeer besmettelijk is voor dieren, is het van belang dat zieke en dode dieren zo snel mogelijk worden verwijderd.
Honden besmetten zich vooral door het eten van vissen en watervogels die aan botulisme overleden zijn. Ook door het drinken van besmet water kan een dier ziek worden.
Laat je hond daarom niet het water in op plaatsen waar dode dieren drijven (en laat er ook geen kinderen spelen!). Is je dier toch ziek geworden, neem dan zo snel mogelijk contact op met je dierenarts.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

.

Zondag 12 september 2021

 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

 

.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Bijzondere hondenfilmpjes

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

Stefanie, baasje van Nando, gaf ons een inkijkje van een paardaagjes vakantie.

 

.

Hoi wij zijn nog een paar dagen in België geweest. Erg mooie grote tuin voor Nando…

.

.

En natuurlijk de BBQ wat goed in de smaak viel bij hem 🐕🐕

.

.

.

.

.

Hij doet het ook super goed bij ons. Loopt veel lekker los zonder weg te lopen en kan goed alleen zijn.

.

.

Hij is in 3 jaar tijd onwijs veranderd🙂 We hebben een hele lieve hond aan hem!

.

.

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors & Mike & Moos & Millie, deelde met ons beelden van haar lieverds. 

.

.

 

.

Links: Dit zijn haar hondjes die al heel lang bij haar wonen.

Voorop is er Moos, daarachter Mike en achteraan Sjors.

.

Rechts: Toen kwam, een tijdje geleden, Millie erbij.

.

En dan nu filmpjes van de wandelingen in de natuur.

.

En dan blijkt dat Mille goed luistert en gek is op een snoepje…

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

 

Na vier jaar is Mia bijna onherkenbaar.

.

Hoe een hondje qua uiterlijk kan veranderen is enorm….

Denk niet dat uw, net geadopteerde hondje, voor altijd hetzelfde er uit ziet…

Zie onze ervaringen met onze Mia …

.

.

.

DSCN8348

2013

CIMG0149

2014

Mia werd in 2013 in midden Spanje geboren en kwam al gauw in het asiel terecht. In 2014 werd ze geadopteerd en mocht ze naar Nederland komen. Ze was een hele dame geworden en haar ondeugende karakter was ontwapenend..

.

.

.

.

2015

2017 v.l.n.r. Botas, Pichi (+), Flor, Nellie (+) en Mia

In de drie jaren die volgden, mocht ze toen al diverse keren bij ons logeren. Zo zagen we haar regelmatig en kreeg ze ook een leuke band met onze hondjes.

Door omstandigheden moest ze op zoek naar een nieuw baasje zo kwam ze in 2017 definitief bij ons terecht. Helaas zijn sindsdien inmiddels Pichi en Nellie ons ontvallen.

Maar nu moeten we kijken naar haar vacht.

2018

Ze had altijd al een hele bijzondere tekening en een hele aparte structuur in de vacht.

.

Het witte haar had een wat ruigere en langere structuur en de bruine stukjes vacht waren kort en voelde aan als fluweel. Opvallend was dat ze ondanks de leeftijd van drie jaar, toch nog steeds iets groeide en dan niet alleen in de hoogte maar ook in de breedte. Nu zal dat laatste wel gekomen zijn door de lekkere dingetjes waar ze geen genoeg van kan krijgen dus dat is dan ook onze schuld. Maar dat haar vacht plots enorm ging groeien hadden we niet verwacht.

2021

2021

Nu is Mia vier jaar bij ons en stevent ze af op haar 9e verjaardag.

Kijk naar de foto’s hier links en zeg nou zelf…

 

 

Ze is echt hetzelfde lieve ondeugende hondje hoor.. ons witte schaapje… In het bos kan ze het niet laten om lekker te graven en naar muizen te speuren dus is haar bekkie meestal een puinhoop… maar wel oh zo lief …

 

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Tomtom voor de hond

.

.

.

.

.

.

Ze moeten nu eenmaal even de tijd krijgen om hun geurenkaart bij te werken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

Saar en Arie van 13  tot 30 september 2021.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

Nelson van 19 tot 23 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022

.

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com