Dierenmissies Weekjournaal van 13 november 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met gedoneerde spulletjes zijn aangekomen in Spanje, we maken kennis met Hank, vuurwerkellende begint nu al, Meldpunt 144 geeft inkijkje, varkens-megastal geeft sores aan omwonenden en het is beter om de bladblazer in de schuur te laten staan. In de column vertellen we dat we huisdieren niet moeten vergeten als we de kachel laag zetten want niet alle dieren kunnen daar goed tegen. Ide (on)zin van de week zien we dat een hond alleen kan spreken voor hen die weten hoe ze moeten luisteren. Natuurlijk hebben we ook weer berichtjes van baasjes en nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Gedoneerde spullen in Spanje aangekomen
– Kennismaken  met Hank
– Vuurwerkellende begint nu al …
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: Volgdienst geeft inkijkje bij 144
– Verdriet door 10.000 varkens als buurman…

– Waarom je beter geen bladblazer kunt gebruiken.
– Leuk filmpje: Muziek voor honden die even alleen thuis moeten zijn . 
– Bericht van baasje over:  Axel en Noa
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Zuinig gasgebruik niet ten koste van je huisdier
– De (on)zin van de week: Horen is niet het zelfde als verstaan. 
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 6 november 2022

 .

 

Gedoneerde spullen in Spanje aangekomen

Enkele weken geleden kregen we weer een flinke donatie van Dierenkliniek Animo in Den Haag. Via collega stichting Lamoja zijn deze spulletjes terecht gekomen op plaats van bestemming bij een Spaans asiel die het erg goed kan gebruiken.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 8 november 2022  

.

Kennismaken met Hank.

.

 

Dit is Hank, reutje, mix boxer/herder, geboren 01/01/2015, > 20 kg. vacht is kort kleur bruin.  Wonende in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Hij is een zeer kalme, vriendelijke en aanhankelijke oudere hond. Hij loopt aan de lijn naast je en is altijd erg attent op mensen, hij houdt van knuffelen en liefkozingen, die hij met plezier ondergaat. Hij kan perfect overweg met de andere honden, leeft zonder enig probleem met mannetjes en teefjes. ? Blijkbaar is het geschikt bij katten. EEN HOND 10!!

.
.

Bijzonderheden: Is Positieve getest op leishmania, is ervoor behandeld en is volledig onder controle. Krijgt dagelijks Allopurinol tablet, kosten medicatie ca 12 euro per maand. Hank is niet zielig en verder kerngezond.

Wie heeft er een plekje voor deze super schat. Wie een hond zoekt die trouw en aanhankelijk is, en … je nimmer teleur zal stellen….

Mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

 

 

 


.

.

Woensdag 9 november 2022.                                                .

.

Vuurwerkellende begint nu al …

.

Gelukkig zijn er al gemeenten die een totaal vuurwerkverbod hebben afgekondigd voor oud jaar. Zoals we weten zou het totaal verbannen van vuurwerk een zege zijn voor de miljoenen huisdieren maar ja, daar zullen we nog even op moeten wachten.

Ondanks dat we Kerst nog niet in beeld hebben en dat zelfs Sinterklaas nog maar net is aangekomen, hebben dieren hebben nu al last van vuurwerkoverlast. Incidenteel hoor ik nu al knallen. Gelukkig zijn die ver van ons vandaan maar toch …. Dit met dank aan de illegale vuurwerkverkoop en het afsteken door idioten die denken dat ze hiermee  stoere personen zijn. Hoe ‘simpel’ en geestelijk onvolwaardig kun je zijn.

Neem nou het voorbeeld van bordercollie Mave die al weken zoek is na een knal

Al wekenlang zwerft bordercollie Mave door Gelderland. Volgens haar baasje Suzanne Duijf is ze geschrokken van een vuurwerkknal en vindt ze uit angst de weg naar haar huis in Harderwijk niet meer terug. “Als ze opgejaagd wordt kan ze schrikken en ineens over de weg rennen.”

“De ene dag voel ik me bezorgder dan de andere”, begint Suzanne haar verhaal bij Hart van Nederland. “Ik heb vandaag niks gehoord qua tips, dat geeft een akelig gevoel.”

‘Knal zo hard als een carbidbus’

Ze zoekt al bijna drie weken naar de bordercollie. Het gaat mis als Suzanne met haar honden Mave en Tula hun favoriete rondje over de hei in Groevenbeek loopt. “Ik ben na een paar uur wandelen bijna bij de auto en ik hoor ineens een keiharde knal. Mave schiet weg”, blikt Suzanne terug op die dag. “Eerst blijft ze nog even staan en denk je: ze komt nog wel terug. Maar dan komt er een tweede knal, zo hard als een carbidbus. En toen rende ze weg.”

Suzanne roept de hulp in van verschillende vrijwillige hondenzoekteams, flyert en doet online oproepen. En met resultaat. Haar hond is al gespot op verschillende plekken, kilometers van elkaar vandaan. Ze lijkt steeds dichter bij huis te komen. “Ze was 2,5 kilometer verderop gezien. Ik ben toen met mijn andere hond Tula daar gaan wandelen. Ze leek het reukspoor van Mave op te vangen, want ze bleef ruiken en doorlopen. Maar op een gegeven moment verloor ze het spoor.”

Later die avond ziet iemand anders haar ook nog. “Ik werd nog gebeld dat ze op een grasveld voor een verzorgingstehuis lag. Maar toen we aankwamen, was ze daar ook alweer weg.”

Baasje waarschuwt voor angstige hond

Het lijkt er dus op alsof Mave de weg naar huis weet en dat verbaast Suzanne. “Ze legt dezelfde route af die ik met de auto met haar afleg. Het is net een postduif. Ze zit in een overlevingsstand, maar dat ze zo gericht terugkomt vind ik wel bijzonder.”

Tot op heden heeft de hond alleen het laatste stukje van de weg nog niet gevonden. “Ze is gewoon heel bang. Maar ik zie haar die laatste meters naar ons huis wel maken. Als ze zover mag komen, want er kan van alles gebeuren.”

Suzanne hoopt dat mensen de hond zien en dat aan haar doorgeven via Facebook. Ze benadrukt dat mensen de hond niet zelf moeten benaderen. “Als mensen Mave zien, moeten ze haar met rust laten en niet achterna roepen. Anders wordt ze opgejaagd en kan ze vluchten. Nu zoekt ze steeds bosjes en bomen, ze loopt steeds in groenstroken. Als ze opgejaagd wordt kan ze schrikken en ineens over de weg rennen of op een rotonde terechtkomen.”

Beeld: Suzanne Duijf

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 10 november 2022

.

 

VOLGDIENST!
Benieuwd naar wat we doen op een dag en waar zoal voor wordt gebeld? Aanstaande zondag, 13 november, houden we een volgdienst! We geven je een inkijkje tijdens onze dag.
Volg ons op Instagram: https://bit.ly/3EmwrmS
en hou de story’s in de gaten!
We zijn benieuwd: ben je er bij, en zo ja; wat hoop jij dan te zien? Laat het ons weten in een reactie!
.
.
.
.
.

.

.


.

Vrijdag 11 november 2022.

.

Verdriet door 10.000 varkens als buurman…

.

De ene keer is het een brand die duizenden varkens het leven kost de andere keer staat de varkenshouderij in een kwaad daglicht om de beroerde omstandigheden waaronder varkens moeten leven. Steeds zijn het voornamelijk de belachelijke grote megastallen van de zogenaamde intensieve veehouderij die het voor de kleine boer en de omgeving verpesten. Tja en dan heb je ook nog de omwonenden die niet gelukkig zijn met de stank van het bedrijf… Je raam niet open kunnen laten staan, de was niet buiten kunnen zetten of niet buiten kunnen eten. Omwonenden van intensieve veehouderijen leven dag en in nacht in de stank. Gedupeerden worden al jaren niet gehoord en ze willen dat daar verandering in komt. “Het beheerst ons leven.”

KLIK op foto om filmpje te starten …

Roy Pronk woont al jaren in een prachtige woonboerderij in het Overijsselse Raalte. Maar genieten van zijn huis lukt niet, want er wonen tienduizend varkens naast hem. “Ons leef- en woongenot is totaal verwoest eigenlijk. Het beheerst ons leven. We hebben stress en slapeloze nachten”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Stank, geluid, het houdt niet op. Het is een bedrijf die hier gewoon niet hoort.”

‘Het zit nu klem’

De bewoner maakt zich grote zorgen over zijn gezondheid. “Als ze kunnen aantonen dat dit onze gezondheid niet schaadt, zijn we al een stuk geruster, maar niemand kan dat.” Volgens een schatting van de Partij voor de Dieren zitten ongeveer 400.000 mensen in ons land al jarenlang in stank van boerenbedrijven.

Geert Verstegen van het Brabants Burgerplatform ziet dat het probleem groter wordt. “We hebben heel veel uitbreidingen van de intensieve veehouderij gehad, De stank zou zogenaamd met technieken verminderd worden, maar toen bleek dat die technieken niet of half werkten. Mensen zitten in de stank en de boeren hebben een vergunning, dus het zit nu klem.”

Dreigende schadeclaims

Al twaalf jaar strijden Roy en zijn vader Theo tegen de uitbreiding van twee veehouderijen in de buurt en de bijbehorende lucht. Zonder succes. “Vergunningen worden niet tot amper gehandhaafd. Het wordt dus eigenlijk alleen nog maar erger”, zegt Theo. “Als de gemeente er al mee aan de slag gaat, is het echt een verschrikking. Er wordt gewoon geen actie ondernomen. Ik begrijp dat het handhaven lastig is en er weinig bezetting is, maar de onderzoeken die gedaan worden, pakken ze niet op.”

Er is nu een stip op de horizon. De rechtbank oordeelde in september dat de overheid onvoldoende heeft gedaan om burgers te beschermen tegen stank van de intensieve veehouderijen. “Ik kan me voorstellen dat de overheid nu wel wat gaat doen, want er komen nu schadeclaims en dan wordt het zolang het probleem zich voordoet per maand betalen”, zegt Verstegen.

Wordt vervolgd….

 

.

.

.

Zaterdag 12 november 2022.

.

Waarom je beter geen bladblazer kunt gebruiken.

.

Onze hondjes houden niet van het lawaai van bladblazers. Het liefst lopen ze een stukje om om maar niet van dichtbij het lawaai aan te hoeven horen. Ja, ik heb ook een bladblazer maar gebruik hem vrijwel nooit vanwege de herrie. Ik erger me ook behoorlijk als ik hoor dat eerst de ene buurman en even later ook de andere buurman zo’n ding gebruikt. Het lijkt aanstekelijk te werken. Heb je net nog een beetje zonnetje en wil je buiten zijn dan word je naar binnen gejaagd door het lawaai… Gelukkig zijn er meerder gemeenten die al beperkingen hebben opgelegd voor het gebruik ervan maar, afgezien van mijn ergernis, zijn er veel belangrijkere redenen om het gebruik ervan te beperken.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 13 november 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke filmpjes:

Deze keer hebben we een experimenteel filmpje met 8 uur muziek.

Honden die even alleen moeten zijn zouden hiervan rustig worden.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Ingrid, baasje van Axel, deelde met ons deze foto’s van Axel in herfst-natuur. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoewel Axel beslist tot de senioren behoort

toont hij zich nog steeds statig en krachtig.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Lisette en Raymond, baasjes van Noa, deelden met ons foto’s van Noa op cursus….

.

.

Links is haar eerst dag op de cursus. Het is 21 oktober 2022. Noa is nog nieuwsgierig naar wat haar allemaal zal gaan overkomen

.

.

Rechts is haar ‘zoveelste’ dag op de cursus. Het is 12 november 2022. Als een ervaren dame neemt ze deze hindernis …

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

Zuinig gasgebruik niet ten koste van je huisdier

.

Ja, we moeten allemaal doen aan de beperking van het gasgebruik. Niet alleen om de stookkosten binnen de perken te houden maar ook het milieu te sparen en natuurlijk om de afhankelijkheid van Rusland te stoppen. Kortom redenen genoeg om een extra trui aan te trekken zodat de thermostaat een graadje lager gezet kan worden. Maar wat als je niet dat extra truitje aan kunt trekken ???? Heb je dan gewoon pech of is er met verstandig handelen daar toch een ‘mouw aan te passen ???

.

Op de website van 50+ van MAX-Vandaag vonden we hier een artikel over die echt de moeite waard is om te lezen dus: …..

.

’s Nachts een lage temperatuur in huis? Denk ook aan uw huisdier

Om te besparen op gas, zetten veel mensen in het najaar van 2022 hun verwarming wat lager. Door uzelf te verwarmen met bijvoorbeeld een dekentje, hoeft niet het hele huis verwarmd te worden. Maar is zo’n lage temperatuur ook goed voor onze huisdieren? Vooral als ’s nachts de temperaturen verder naar beneden zakken.

Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig te vinden. Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) is de wetenschappelijke literatuur in gedoken. Per diersoort leggen we uit wat de meest optimale omstandigheden in huis zijn.

Honden

Honden kunnen over het algemeen wel tegen iets koelere temperaturen. Maar het verschilt wel heel erg per soort en ras. Daarom is ook niet 1 vaste temperatuur te noemen, zegt het LICG. “Honden met een erg dikke vacht zoals bijvoorbeeld Berner Sennenhonden vinden het bij ons in huis soms zelfs te warm en liggen dan graag buiten of op koele plavuizen. Voor hen is het dus niet zo erg als de verwarming wat lager staat. Honden met een hele dunne vacht, zoals de Vizsla, zijn minder blij met koudere temperaturen”, laat Saskia Ober van het LICG weten.

“En oudere honden, honden die iets mankeren (ziek zijn of bijvoorbeeld gewrichtsklachten hebben), maar ook kleine hondjes hebben meer warmte nodig. Kleine hondjes kunnen hun lichaamstemperatuur moeilijker op peil houden dan grote honden omdat ze relatief veel oppervlak hebben. Er moet dus gezorgd worden voor een goede ligplek met bijvoorbeeld warme dekens, liefst een eindje van de grond en vooral niet op de tocht.”

Marieke Dijkstra, internist bij spoed- en specialistenkliniek AniCura Medisch Centrum voor Dieren laat weten dat het heel verschillend per ras is. Ook ligt het eraan wat een dier prettig vindt. “Een Akita of New Foundlander vindt koude temperatuur heerlijk. Maar bijvoorbeeld een Ridgeback heeft het snel koud.”

Katten

Katten zijn warmtedieren. Ze kunnen ook makkelijker dan honden zelf een plekje opzoeken. “Maar zorg dat er voldoende slaap- en rustplekken zijn met een zachte, warme ondergrond zoals kleedjes, dekentjes en mandjes. Of bijvoorbeeld dozen met daarin een kleed om wat in weg te kruipen”, zegt Saskia. Naaktkatten, maar ook naakthonden, hebben hogere temperaturen nodig. Zij hebben geen isolerende vacht.

Juiste temperatuur voor honden en katten

Volgens het LICG is het dus lastig om een bepaalde temperatuur te noemen. Libelle heeft het erover dat u zich bij temperaturen van 18 graden geen zorgen hoeft te maken. Een temperatuur van 15 graden in huis kan wel zorgelijk worden voor zieke en zeer oude honden en katten. Een dier heeft ook tijd nodig om zich aan te passen. In de natuur hebben honden en katachtigen ook te maken met lage temperaturen. Maar omdat ze continu buiten leven, maken ze een goede wintervacht aan. Bij een dier wat voornamelijk binnen leeft, gebeurt dit doorgaans niet of minder.

Internist Marieke Dijkstra geeft ook aan dat het lastig is een vaste temperatuur te adviseren. Het blijft volgens haar maatwerk. “Mensen kunnen er rekening mee houden door bijvoorbeeld een lekker warm holletje voor de dieren te maken. Kou komt vaak vanaf de grond dus een fijn dik (orthopedisch) ligkussen is lekker voor ze. Zeker voor oudere en ziekere dieren.”

Konijnen

Als u konijnen in huis heeft, maken de koudere temperaturen niet zo veel uit. Daar kunnen ze vrij goed tegen. Waar ze alleen niet tegen kunnen is grote wisselingen in temperatuur. “Laat men het ’s nachts 15 graden worden maar stookt men het overdag dan weer op tot 21, dan is dat een aardig verschil. Zorg dan in elk geval voor voldoende stro en hooi om in weg te kruipen en uiteraard moeten konijnen met een soortgenoot gehouden worden zodat ze ook elkaar warm kunnen houden”, laat Saskia Ober weten. Voor een ziek konijn dreigt onderkoeling als het te koud wordt in huis. En ook oudere konijnen of soorten met een dunne of korte vacht houden zichzelf minder goed warm.

Cavia’s en hamsters

Cavia’s kunnen niet zo goed tegen de kou. Voor deze huisdieren is het fijner om de temperatuur boven de 18 graden te houden. Ze kunnen ook niet goed tegen grotere temperatuurverschillen. Een flinke berg hooi om in weg te kruipen en een soortgenootje houdt ze warm. Hamsters kunnen wel vrij goed tegen koudere temperaturen, maar ze gaan dan wel in winterrust of winterslaap. Ze verlagen dan hun stofwisseling om energie te sparen. Onder de 10 graden kan een hamster in winterslaap gaan.

Ratten en muizen

Ook ratten en muizen houden niet van koude temperaturen. Hiervoor moet de temperatuur boven de 18 graden zijn, maar het liefst vanaf 20 graden. Uit preferentieproeven met ratten en hamsters blijkt dat de dieren overdag, wanneer ze het minst actief zijn, een voorkeur hebben voor warmere temperaturen dan ’s nachts. Voor hamsters geldt een temperatuur rond de 33 graden overdag, voor ratten 27 tot 28 graden. Voor ’s nachts gaat het om zo’n 5 graden kouder.

Terrarium en aquarium

Een terrarium of aquarium wordt doorgaans al verwarmd. Maar deze moeten ’s nachts ook wel de juiste temperatuur houden. Hoe kouder het in huis is, hoe harder de verwarming moet werken. Dit zorgt voor extra verbruik. Het LICG tipt ook nog om op te letten of de verwarming van het verblijf wel sterk genoeg is om de gewenste temperatuur ook ’s nachts te krijgen. Dit geldt ook voor andere verblijven van dieren die een warmere omgeving nodig hebben.

Vogels

Ook voor vogels mag de temperatuur niet te laag zijn. Zeker niet als u kleine vogels of vogels uit tropische gebieden heeft. Maar een oude, zieke of kale vogel kan problemen krijgen bij een te koude temperatuur.

Op temperatuur houden

Wat volgens het LICG ook nog meespeelt, is of een dier overdag of ’s nachts actief is. In een rustperiode kan een dier een hogere temperatuur hebben. Wie de temperatuur in huis ’s nachts dus lager wil zetten, moet goed opletten welk dier in huis leeft. Let goed op het gedrag van uw huisdier, zegt Saskia Ober.  “Zorg dat ze genoeg plekken hebben om zich terug te trekken en warm te blijven. Bijvoorbeeld schuilhokjes met hooi en nestmateriaal. En verwarm eventueel (een deel van) het verblijf. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een kleine warmtelamp met infrarood. Zo verstoort u de licht-donkercyclus niet.”

Voor sommige dieren kunt u ook gebruik maken van speciale warmtekussens (niet elektrisch) of kruiken (van metaal en met een stevige hoes erom). “Let wel goed op de veiligheid en dat het passend is voor de diersoort. Er mag geen snoer aan zitten, geen heet water uit kunnen komen en het mag niet aangevreten kunnen worden. Ook moet het dier bij de kruik vandaan kunnen gaan,” sluit Saskia af.

(Bron: LICG, Libelle, AniCura. Foto: Shutterstock)

 

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Horen is niet het zelfde als verstaan. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

 

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Lizzy van 28 juli 2023 tot 18 augustus 2023

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com