Dierenmissies Weekjournaal van 14 januari 2018

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we weer veel leuk adoptienieuws te melden, kunnen we weer met drie nieuwe flyers aandacht vragen voor stakkers, tonen we vorderingen van Flor, hebben we het in de column nog even over ‘het gedoe’ van vorige week, de onthulling over een nieuw Dierenmissies initiatief en bij ‘de (on) zin van de week’ de tip hoe niet te handelen als u uw gebit gezond wilt houden en nog veel meer. Kortom voor iedereen is er wel wat leuks of interessants te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen dan aan bod:

 • Nieuwe vakantie voor Nelson en Rova en Mike, Moos en Sjors
 • Nieuwe flyers voor Moos, Pia en Tonnie
 • De reis van Nila is geboekt.
 • Morky staat in de belangstelling.
 • Kennels op transport
 • Shirza staat in de belangstelling
 • Onze eerste keer met KLM
 • De vakantie van Mosca en Albert
 • Vorderingen van Flor
 • Klaar voor de komst van Nila
 • Registratie van uw hond is verplicht 
 • De 4-kanten column van Ton: “Wat een gedoe”
 • De (on)zin van de week over: “Pas op !!! je hond ziet veel meer dan jij !!!!”
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop,  OnePack  en Fresh PC.  Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 8 januari 2018

.
Nieuwe vakantie voor Nelson en Rova
.
Sinds eind december proberen we samen de baasjes al een paar daagjes vakantie in te plannen voor Rova en Nelson. Die twee zijn vaste gasten maar we moeten natuurlijk wel plaats hebben en met onze huidige zeven bewoners is het wel handig als we ook de tijd hebben om met de hondjes bezig te kunnen zijn. Nu is dat rond gekomen voor de periode van 17 tot 28 februari. Notabene hebben we dan al 8 hondjes in huis maar met het opnemen van een paar vakantiedagen gaat dat wel goed komen.
.

Ook een korte vakantie voor de hondjes van Linda, (Moos, Sjors en Mikey)  stond al even gepland. De kleine schurkjes komen van 7 tot 11 februari. Het zal een gezellige drukte zijn … dat is zeker… Mikey (helemaal rechts op de foto) lijkt qua uiterlijk en bouw erg op onze Pichi en is hier dan voor de eerste keer. Dat zal wel even wennen worden…

.

.


.

.

Nieuwe flyers voor Moos, Pia en Tonnie
.
Vandaag kregen we weer van Resy drie flyers toegestuurd die ze heeft gemaakt om deze drie kanjers onder de aandacht te brengen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dinsdag 9 januari 2018

.

De reis van Nila is geboekt.
.
Vandaag konden we haar ticket boeken
Ze mag meereizen met Miranda die haar vluchtbegeleidster zal zijn. Toppie !!!!!

Nila zal op dinsdag 23 januari later op de avond aankomen op luchthaven Rotterdam.

Dat zal weer een leuk moment zijn waar baasje Ronny en Jolanda naar uit kijken en wij natuurlijk ook.

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


.

.

Woensdag 10 januari 2018

.

Morky staat in de belangstelling.
.
Al een paar keer hebben we geïnteresseerden voor Morky gehad. Het is een heerlijk ventje dat altijd graag mee op stap gaat en voor alles in is. Maar als men hoort dat hij ‘s morgens vroeg eerst uitgelaten moeten worden dan

Autorijden is het einde… meekijken over de schouder

blijkt dit toch een heikel puntje te zijn. Morky is nou eenmaal geen hond met een grote blaas. Hij is beweeglijk en speelt bijna de hele dag en daarom moet hij na de laatste ronde direct gaan slapen anders redt hij het niet om de nacht door te komen. Op zich is dat niet zo erg hoor als je daar maatregelen voor neemt zoals te zorgen dat hij naar buiten kan of dat er een soort kattenbakje voor hem staat of desnoods bij de buitendeur een bedluier  is neergelegd. Morky is erg zindelijk dus zal keurig zijn best doen om geen overlast te geven zodat je in de ochtend wat langer op je bed kunt blijven liggen…. Maar ja dan moet je hem ook wel een beetje helpen …

 

Misschien gaat het deze keer wel goed en krijgt deze lieverd een warme mand… De duimen voor hem …

 

.

Donderdag 11 januari 2018
.
Kennels op transport
.
Vandaag zijn er weer vier kennels naar het asiel in Spanje gestuurd. Het is nu eenmaal makkelijker om die rechtstreeks van onze stoep daar naar toe te sturen dan om ze eerst naar regio Rotterdam te laten brengen om ze vervolgens daar weer apart in te laten pakken en vanuit daar te verzenden naar Spanje. Zo kunnen we zelf precies zien hoe en wanneer ze aankomen en weten we de staat hoe ze ter verzending zijn gegaan.

.

.


.

Shirza in de belangstelling
.
Wat leuk als er enthousiaste mensen zijn voor de lieve Shirza. Shirza is een Rottweiler en een schat van een hond. Als alles is doorgesproken en Shirza haar medische traject in kon gaan hadden we nog een onverwachtse tegenvaller. Transavia neemt geen Rottweilers mee. We moesten dus op zoek naar een andere vervoerder. Nu hebben we de regels van KLM bekeken en daar zou ze wel mee mogen vliegen. Het ziet er voor Shirza goed uit
.

Onze eerste keer met KLM
KLM is nou eenmaal geen ‘prijsvechter’ en de prijs voor het vervoeren van een hond in het bagageruim is een stuk duurder en er zijn aanvullende eisen aan de kennel en benodigde documenten voor het vervoer maar daar kunnen we wel aan voldoen dus … na een kort telefonisch overleg met KLM service desk hebben we besloten voor Shirza gebruik te maken van onze nationale luchtvaartmaatschappij. Miranda liet weten dat er medio februari een vluchtbegeleider beschikbaar is op een KLM vlucht.  Zoals je zelf direct bij Transavia een kennel in het ruim kunt boeken moet dat bij de KLM telefonisch via de servicelijn. Dan duurt het vervolgens nog drie dagen alvorens je definitief OK krijgt. In ieder geval kan alles nu doorgaan. En daar zijn we voor Shirza en haar nieuwe baasjes hartstikke blij mee…

.

.

Vrijdag 12 januari 2018

De vakantie van Mosca en Albert

Vandaag kregen we het verzoekje van Truus voor vakantie opvang van Mosca en Albertje van 6 tot 18 mei.

Als je nu onder aan het eind van het weekjournaal de aanvragen voor vakantieplekjes op een rijtje ziet, dan snap je dat het best wel belangrijk is om op tijd te reserveren…

.

Zaterdag 13 januari 2918

.

Vorderingen van Flor

Trouwe lezers hebben eerder over onze Flor berichtjes gezien. Flor die bij ons in training is om van haar angst voor mensen af te komen. Ze is nu bijna drie maanden bij ons en langzaam maar zeker komen we op een punt dat ze naar een baasje zou moeten. Waarom? Omdat wij haar niet veel verder kunnen helpen. Haar grootste angst is ze kwijt.
.
Haar vertrouwen is nog delicaat maar heeft een goede basis gekregen waarmee je verder kunt komen. Ondanks dat ze graag bij ons gezelschap zoekt blijft ze nog onzeker als je haar onverwachts aankijkt.
.
Nu is het voor haar nog makkelijk om zich achter de andere zes hondjes te verschuilen.
Daarom zou het goed zijn om een vast baasje te zoeken die al zijn of haar aandacht op haar kan richten. Wij kunnen niet anders dan onze aandacht over zeven hondjes te verdelen.

Om te laten zien dat Flor buiten goed luistert hebben we een filmpje gemaakt. Je kunt dan zien dat ze zelfs blijft staan en je op haar af kunt lopen. Haar naam noemen en verbaal geruststellen zijn de tover ingrediënten om een fijne leuke wandeling met haar te maken.

.

..

Zondag 14 januari 2018 

Klaar voor de komst van Nila

We kijken al weer uit naar volgende week waarin we Nila zullen begroeten die, op 23 januari, de reis van haar leven mag maken. Miranda vliegt naar Nederland en zal Nila begeleiden. Natuurlijk zullen wij samen met de baasjes Ronny en Jolanda haar komst afwachten.

Nila is er al helemaal klaar voor…

,
.

 

.

.


.

 

 

 

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

……………………………………………………………………………………………………

.

Beetje reclame voor Dierenmissies mag toch wel ?!?!?!

Met dank aan Gjalt (baasje Bonita die dit filmpje stuurde)

 

 


 

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.


Berichten van baasjes….

.

Hanneke, baasje van Fala, Carlito en Jippie, liet zien dat ze oudjaar gingen vieren op hun stekje in Frankrijk.
.
Weg van het vuurwerk en in alle rust …. Haar boefies hebben maar geboft.. !!!
.
Vlak voor vertrek nog even op de kiek….
..
.
.
———————————–
.
.
Paul, Chiara en Karin baasjes van Lara stuurden ons deze update’s met foto’s.
.
Ola!
.
Even weer wat nieuws van Lara en enkele leuke foto’s…!
.
De foto voor de kerstboom is wat laat…, maar toch leuk om te laten zien. We hebben bewust geen glazen ballen in de boom gedaan. Maar het had gekund, want alleen de bak met water waar de kerstboom in stond, was interessant voor Lara!
.
Zoals jullie al weten is oudejaarsavond ook goed verlopen, waarschijnlijk ook door het middel Zylkene (op basis van moedermelk, via de dierenarts).
.
Misschien zien jullie ook wel dat Lara wat zwaarder is geworden, 2 kilo. Zij eet goed, maar naar behoefte en ja in de keuken gebeurd alles, daar ruikt het altijd lekker…!
.

De ontsteking in haar linkeroor is zo goed als genezen. Wel hardnekkig! Wij zijn 27 december weer bij de dierenarts geweest, het “binnenoor” zag er mooi rose uit, niet meer ontstoken. Tot 11 januari moeten wij nog druppelen en dan moet het helemaal in orde zijn.
.
Wij merken dat Lara goed in haar vel komt te zitten, waarschijnlijk ook omdat zij geen pijn meer heeft in haar oor en inmiddels zal Lara zich veilig en helemaal thuis voelen. Af en toe is zij lekker speels en uitdagend! Buiten met andere honden altijd leuk enthousiast willen spelen en in huis soms ook wel ondeugend, heel leuk net een jonge hond….
.
Zijn laatst ook op het strand geweest, vond Lara geweldig. Vooral in de duinen, bossen ruikt zij van alles, is echt aan het speuren.
.

Helaas is Lara wel regelmatig wagenziek, vooral als zij langer dan 30 min. in de auto zit. Hopelijk wordt dit beter voor haar.
.
Wij zijn ontzettend blij met Lara! Een hele lieve en eigenlijk ook een makkelijke hond, die overal mee naar toe kan en wil…! Krijgen ook altijd vaak leuke en positieve reacties…!
.
Wordt vervolgd…!
.
Groetjes Paul, Chiara en Karin, dikke knuffel van Lara

.
.
.

Dank voor jullie reactie’s…
Wij hebben gemerkt dat autorijden met een lege maag beter gaat, maar ja dat kan niet altijd.

Als wij langer een dag weg zijn en Lara niet makkelijk tussendoor eet of wil eten, dan gokken wij het erop, meestal met een kleinere portie dan. Soms gaat het wel goed. Lara heeft alle ruimte achter in de laadruimte en zij is dan los. Vaak kijkt zij gezellig uit het raam, maar ligt ook veel op de oude slaapzak. Op de achterbank wil zij vanaf het begin niet en zou ook wat krap zijn. Verder rijden wij rustig, vooral achteruit rijden geeft vaak vlak daarna een probleem… en ja wij wonen in een stad met veel drempels, rotondes etc..
De dierenarts zei ook dat er niet veel aan te doen is, strip aan de auto en inderdaad geen of weinig eten geven.
Hopelijk wordt het in de loop der tijd beter, er zal waarschijnlijk ook nog wat stress etc. bij Lara zijn.

Groetjes weer van ons, knuffel van Lara,
Karin

.
.
—————————————
.
.
 Baasjes van Copito Randy, Liv, Ludovic
Hi Ton
De beste wensen van ons en Copito. Het gaat goed met hem! We zijn nog steeds volop aan het trainen met hem en de katten. Dat heeft heel wat voetjes in de aarde gehad maar er begint vooruitgang te komen. In ieder geval een hartelijke poot van hem aan jou, Miranda en het hele team.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
Met het groene t-shirt is hij de mascotte van Liv haar voetbalteam FC Kadoelen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
———————————
.
.
Van Gjalt en Ellen, de baasjes van Bonito kregen we dit filmpje opgestuurd
Bonita (Blanca) was eerst was verlegen maar gaat nu voorop en luistert prima.
.
Terecht is de opmerking: “Wat een verschil met drie weken geleden”
.
Klik maar op de foto >>>>>>>>>>>
.
.
.
——————————
.
.
Anna en Ellen hebben Mellow meegenomen voor een dagje dierentuin. 
.
Een leuke dag met een boel nieuwe indrukken ….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kennis maken met allerlei vreemde types …..
.
Je moet er toch niet aan denken dat je die onverwachts in een donker steegje tegen zou komen !!!
.
Fijn dat ik ze zo in alle rust mag bekijken…
.
.
.
.
.
.
.
.
./.
========================================================================
.
.
De 4-kanten column van Ton. “WAT EEN GEDOE”
.
.
Ons ging het alleen om het feit dat we in het ongewisse werden gelaten terwijl we in de veronderstelling waren dat de adoptie eigenlijk zo goed als rond was. In ons vorige weekjournaal is daar alles over te lezen. Al weken lang kon u als lezer meeleven met het adoptieproces van Andro. Tot we daags voor er een reismogelijkheid was van Miranda moesten horen dat de baasjes zich bij haar hadden afgemeld.
Dat ze ons niet eens een belletje of berichtje konden sturen was voor ons het minste aan beleefdheid dat we hadden verwacht want afzien van een adoptie kan om allerlei legitieme redenen plaatsvinden.
Dit was dus wat we hebben aangegeven in ons weekjournaal van vorige week, te meer omdat dit naadloos aansloot met een eerdere bericht van Petra Brand over hetzelfde onderwerp.
Nou dat hebben geweten.
Een reactie kon niet uitbijven. Misschien hebben we dat zelf wel uitgelokt ?!?!?
Het weekjournaal stond nauwelijks 2 uur op de website of kregen een het volgende 3 whatsapp berichtjes
.
nummer 1: 
“Hoe durf je mijn naam en toenaam in dat krantje te zetten!!!!
Ik heb contract aan meerdere mensen laten lezen en die spreken schande van jullie !!!”
.
nummer 2:
“Ik ga hier werk van maken !!!!”
.
nummer 3
“En ter informatie: Wij zijn op bezoek geweest bij Jack (lees Andro) Jullie hebben geen idee wat er nog speelt! Werkelijk heel snel dat bericht verwijderen met mijn naam en woonplaats!!!!!!!!!!!!!”
.
We hadden in het berichtje haar voornaam en woonplaats genoemd. We zijn zo netjes geweest om haar voornaam te vervangen door “mevrouw X” maar verder kunnen en willen ons nimmer laten censureren door bedreigingen.
.
Al zeven jaar maken we gebruik van het adoptiecontractje dat voor het grootste deel is overgenomen van andere gerenommeerde stichtingen die ons in het begin hebben geholpen met de start van Dierenmissies en die, net als wij, zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie AFP en allemaal  met dezelfde kwaliteitsstandaard werken. Tja, we weten natuurlijk niet aan wie ze ons contractje heeft laten lezen want kennelijk heeft die niet eerder zoiets gezien… Op haar Facebook stelt ze dat we geen verantwoordelijkheid zouden nemen als een hond gewond aan zou komen in Nederland?!?!?!
Alle baasjes weten dat we altijd aanraden om, ondanks de gezondheidsverklaring die vlak voor de reis is afgegeven door de dierenarts in Spanje, langs je eigen dierenarts te gaan om kennis te maken. Dan kan die gelijk even de hond nakijken …. Immers doen we alles wat maar mogelijk is om de hondjes gezond naar Nederland te laten komen en de nieuwe baasjes zo optimaal mogelijk te informeren over de gezondheidssituatie.
Tja…
 .
Maar goed dat is allemaal geneuzel in de kantlijn want daar ging het ons niet om… wel om het feit dat we niet op een fatsoenlijke manier werden gewaarschuwd dat ze van de adoptie afzagen.
 .
Dat er meer mensen die mening waren toegedaan bleek toen er tegelijkertijd allerlei berichtjes binnenkwamen die  wel met naam in het weekjournaal durven te staan…
 .
Hoi Ton, allereerst nog de beste wensen. Beetje laat haha. Maar nu lees ik weer het verloop van Andro. Ik snap het nog steeds niet van deze mensen. Dit is typisch zo’n geval waar ik mijn bericht over plaatste. Gelukkig komt er nu een ander baasje en weten de honden het zelf niet wat er allemaal gebeurd. Maar ik zou me doodschamen als ik zo deed! Echt asociaal! Ze zijn in mijn ogen totaal niet geschikt als baasje,dus misschien maar beter zo. Maar weer voor jullie alle tijd en energie voor niks. Echt vreselijk. En dit is denk ik niet de 1e hond en ook niet de laatste. Respect voor wat jullie allemaal doen,ondanks dit soort tegenslagen. Gelukkig bestaan er ook nog lieve mensen. Wilde het even aan je kwijt. Gr Petra
.
Allereerst de allerbeste wensen voor 2018!
Dat jullie maar gezond en instaat mogen blijven jullie geweldige werk voor te zetten.
Bedankt voor weer een interessante en informatieve nieuwsbrief.
Wat triest, die mensen die op het allerlaatst afhaken als alles al in het gareel is gebracht, schandalig.
Niet door van de wijs laten brengen hoor, het gaat heel vaak goed en er zijn zoveel blije honden en bazen die elkaar dankzij jullie hebben gevonden. Dat is onbetaalbaar!
Hartelijke groet en pootjes van onze ouwe trouwe Bonne en jonge dartele Mous. (Nieuwe hond uit Spanje via stichting La Vida waar ik al jaren vrijwilliger bij ben)
Astrid Koops
.
 Iedere zondag kijk ik met plezier uit naar het Weekjournaal van Ton Bogers van Dierenmissies.nl
Hoe mooi is het dan om te lezen dat er toch iedere keer weer adoptiehonden hun weg vinden naar een liefdevol tehuis.
Dit mede door grote inzet en toewijding (en vooral heel veel liefde voor deze asielhonden) van veel vrijwilligers zowel in Nederland als in Spanje. Prachtig wat deze mensen allemaal doen.
Hoe frustrerend en teleurstellend is het dan ook voor hen (en ook voor de trouwe lezer van het Weekjournaal) om te moeten vernemen dat weer een bijna-adoptie op het allerlaatste moment wordt afgeblazen.
Zoveel voorbereiding, energie en geld erin gestoken en dan mag de hond het asiel toch niet verlaten…. Als hondenliefhebber word je hier verdrietig van. (Zie ook het berichtje van Petra Brand in het Weekjournaal van 24 december 2017!).
Je kunt veel redenen en argumenten bedenken waarom adoptanten uiteindelijk toch afzien van het adopteren van een asielhond. Het zou zo maar kunnen zijn dat hun naaste omgeving, door onwetendheid over dit onderwerp, daarin een negatieve rol speelt of dat men het toch niet aandurft.
Feit is dat Dierenmissies het voortraject van adoptie meer dan uitstekend begeleidt dus daaraan ligt het zeer zeker niet. Jammer dat er mensen zijn die, wanneer er zich een struikelblok voor doet, niet meer open staan voor communicatie.
Hoe vervelend het ook is voor alle betrokkenen, voor de adoptiehond is het beter dat hij een liefdevol tehuis krijgt met de beste verzorging en waar voor hem een plekje is voor de rest van zijn leven. Deze dieren verdienen een eerlijke kans, ook die hier al zijn.
Voor alle vrijwilligers van Dierenmissies.nl en voor alle vrijwilligers in Spanje: Keep up the good work!!!
Frances Puthaar
.

Naar aanleiding van de reactie van Petra en nu ook op het bericht in het weekjournaal over de afzegging van de adoptie van Andro, wil ik graag even reageren.
Het is toch te erg voor woorden hoe een heleboel mensen omgaan met levende wezens alsof (hoe Petra het juist benoemd) het een pakje boter is wat je aanschaft. Ze beseffen waarschijnlijk niet (of het boeit ze niet) wat een stichting zoals in dit geval Stichting Dierenmissies en het asiel allemaal in werking stelt en moet bekostigen om een hond “adoptie klaar” te maken. Deze mensen wijden hun hele leven aan het welzijn van deze lieve stakkers die zo snakken naar een gouden mandje en dan zo kort voor de geplande reis laten weten dat het niet doorgaat is echt schandalig.
Er zou eigenlijk een wet in het leven geroepen moeten worden waardoor mensen die een huisdier aan willen schaffen eerst een diploma moeten halen of ze wel geschikt zijn !
Gelukkig voor Andro dat hij toch nog een mandje gevonden heeft en laat dit soort gevallen jullie uiteindelijk niet ontmoedigen, want jullie (en alle andere stichtingen en asiels) doen fantastisch werk ! Er hebben gelukkig vele hondjes wél een goed thuis gekregen en hopelijk zullen er nog velen volgen !

Liefs, Linda

.
Hoe nu verder? We denken dat we er verstandig aan doen om door te gaan waar we mee bezig zijn en te blijven zorgen dat zoveel mogelijk lieve baasjes gevonden worden voor de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten.
.
Ondertussen kunnen we ook onthullen dat we willen kijken of het zinvol is om bijvoorbeeld 2 x per jaar een informatiebijeenkomst te organiseren voor mensen die voornemens zijn voor het eerst een hondje te nemen uit Spanje en of voor baasjes die al een hondje uit Spanje hebben gekregen en wat meer houvast willen krijgen bij het proces om van hun lieverd een fijne makker te maken. Wij kunnen bogen op onze ervaringen die we graag willen delen. We zijn al 40 jaar hondenbezitters van herders, windhonden en allerlei vuilnisbakkies, en hebben voor Dierenmissies al met honderden verschillende hondjes van allerlei rassen, karakters en afmetingen door Europa gereisd zowel per auto, caravan als vliegtuig. Al deze reizen zijn beschreven en zijn terug te vinden op de website.
 .
.
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

 


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Pas op !!! je hond ziet veel meer dan jij !!!!” 

.

.

beter is het om de lus om je pols te houden want in een onbewaakt ogenblik schiet de riem zo door de vingers … maar ja dan ben je tenminste je tanden nog niet kwijt…

.

 

.

.

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE. 

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 .
Chispa van 6 t/m 21 jan.
januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
Sjors, Moos en Mikey 7 t/m 11 feb
Nelson en Rova 15 feb t/m 24 feb
Pippa en Nangi 24 feb t/m 11 mrt
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

 

april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 Moos, Sjors en Mike van 4  t/m 12 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31  –

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

 

 

«
»
 • Gerard van Ham

  wow geweldig voor Shirza kunnen niet wachten

  1
 • Lita de Vries

  Graag wil ik reageren op het bericht over Andro. Sneu dat het allemaal zo gelopen is voor de hond, maar ook voor jullie.
  Maar jullie doen precies hetzelfde, maar dan in omgekeerde volgorde en neem van mij aan, dat is net zo erg! Als je aangeeft belangstelling te hebben voor een hond en er wordt aangeboden om een test te doen om te zien dathij/zij met katten om kan gaan en dan is de hond ineens weg, voordat jij de uitslag hebt, dan vind ik dat jullie nett zo onzorgvuldig omgaan met mensen en hond, als de belangstellende van Andro deden. Ik zou zeggen “ steek de hand in eigen boezem en leer hiervan. Jullie verontwaardiging vind ik hier niet zo op zijnplaats!

  Lita de Vries, Sintpietersvoeren, België.

  2
  • Beste Lita,
   Terecht mag er ook kritiek zijn op ons functioneren als daar iets fout gaat. Zoals we u toen ook hebben uitgelegd, zijn wij niet de enigen die voor de stakkertjes uit het asiel aldaar, baasjes zoeken. Zolang er geen getekend contractje ligt en of er handelingen zijn verricht die financiële consequenties hebben, kunnen we een hond niet reserveren of claimen. Dat er bij uw adoptieproces iets is fout gelopen is, is onfortuinlijk en we hebben ons daarvoor ook verontschuldigd. De kans dat er meerdere families tegelijk in een adoptietraject zitten voor 1 hond is uiterst klein. Te meer als je weet dat sommige honden al 6 jaar in het asiel wonen. Zodra we enige zekerheid hebben dat een adoptie door zal gaan proberen we dit wel te communiceren met het asiel zodat men gewaarschuwd is … maar ja dan nog kan het nog wel eens verkeerd lopen… er wordt gewerkt met vrijwilligers die alle mutaties moeten bijhouden en dan kan het gebeuren dat mutaties in het bestand één of twee dagen blijven liggen.

   Het geval waar het hier om ging was het feit dat we niet door hen geïnformeerd werden over het afzien van de adoptie zulks terwijl er de dag ervoor nog werd verzekerd dat alles OK was. Als dan niet bij ons maar bij ons contactpersoon in Spanje de afmelding plaatsvindt, is dat gewoon niet juist. Het adoptieproces liep al weken en er was intensief mailcontact. Van alles hebben we uit de kast gehaald om de mensen op en top te informeren, Andro fysiek te laten onderzoeken en een kattentests te laten ondergaan. Als dan de reden is dat men het niet eens is met het adoptiecontractje waarvan we al weken daarvoor op de inhoud hebben gewezen, kunnen we dat gewoon niet geloven …
   Met groet,
   Ton

   2.1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com