Dierenmissies Weekjournaal van 15 april 2018

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Met het zomerse weer in het verschiet kunnen we deze week weer de nodige gelukkige hondjes melden die naar een baasje mogen gaan, hebben we veel updates van hondjes in Nederland, hebben we een ludieke campagne van de gemeente Barcelona om adopties te promoten, hebben we nog eens de kans om ons in de column uit te spreken tegen het onverdoofd slachten van dieren en hebben we het in de (on)zin deze week over het feit dat het baasje alleen  iets van het gedrag van de hond mag verwachten als hem ook iets is geleerd. Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Hondjes die het asiel mogen verlaten
 • Nieuwe koppies
 • Jay in de belangstelling
 • Dic in de schijnwerpers
 • Copito krijgt een herkansing
 • Nova in de schijnwerpers
 • Dic in de belangstelling
 • Stad Barcelona promoot de adoptie van honden uit het asiel. !!!!
 • Berichten van de baasjes van Sammie (Melon), Lee & Yody, Morky, Tres en Estela
 • De 4-kanten column van Ton: “Nieuwe kans om het ritueel onverdoofd slachten van dieren te stoppen.”
 • De (on)zin van de week over: “Je kunt alleen iets doen als je hebt geleerd hoe”
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS
.

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!!

en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 9 april 2018 

.

Deze hondjes mogen het asiel verlaten.

.

Rodin

Risk

hond

Sid 2

.

.

.

.

 

hond

Henri

hond

Zebbi

hond

Negrito

.

.

.

.

.

.

.

.

Meddox

 

.We wensen deze lieverds een geweldig nieuw leven toe …

.

 

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


Dinsdag 10 april 2018

.

Nieuwe koppies
.
Deze hondjes krijgen vlug een eigen adoptiepagina.
Mocht al meer info willen ontvangen over deze kanjers, mail dan gerust dierenmissies@gmail.com

 

hond

Dit is Didi, Teef – 5 jaar, 8 maanden – Kruising labrador – 55 cm Karakter:
zwart teefje rustig en vrolijk, goed met andere honden

hond

Dit is Riguel, Reu – 1 jaar, 8 maanden – Deense Dog mix – 73 cm. Karakter:
zeer lief karakter speels goed met andere honden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

Nieve is klaar voor adoptie.
.

Dit is Nieve, Teefje – 5 jaar, 10 maanden – labrador Kruising – 43 cm.

Aanvankelijk bang maar nu is die kwalificatie niet goed meer. Beetje verlegen en voorzichtig dat wel maar dat heeft met vertrouwen te maken en dat zal nog verder overgaan als ze haar baasje leert kennen. Daarom wordt het tijd om Nieve een kans te geven een nieuw baasje te vinden waarbij ze definitief mag gaan wonen. Bekijk haar adoptiepagina door op de foto te klikken.

 

===================

.

Jay in de belangstelling

.

.
.

Er wordt gezocht naar een hele lieve hond die met poezen en kleine kinderen zou kunnen. Jay kwam in beeld. Informatie wordt uitgewisseld en we houden de vingers gekruist.

.

.

.

Woensdag 11 april 2018

.
Dic in de schijnwerpers .
.
We kregen van Miranda een speciaal verzoek om Dic onder de aandacht te brengen en natuurlijk geven we graag gehoor aan haar verzoek.
.
Dit is Dic, Reu – 6 jaar, 3 maanden – Kruising – 50 cm.
Hij heeft niets verkeerds gedaan. Baasje is ziek geworden en kon niet meer voor hem zorgen. Dic was net in een herstel periode van zijn gebroken poot. Die is goed hersteld na een botbreuk en hij loopt weer helemaal als een jonge hinde. Er moest nog een stukje metaal  verwijderd worden dat geholpen had bij het herstel en dat is nu door de arts in het asiel gebeurd vandaar dat hij nog een verband om heeft. Hij is verder kerngezond en niets staat een nieuw leven in de weg. Aan hem zal het niet liggen want het is een super lieverd in alle opzichten. Wilt u meer weten over Dic, klik dan op de foto’s. We kijken uit naar uw reactie als u overweegt deze schat een plekje te geven.
.
.
.
 Donderdag 12 april 2018

Copito krijgt een herkansing
.
Al twee weken maakten we melding van een herplaatsingsverzoek van Copito. Ondertussen is natuurlijk zijn training om zich te verzoenen met de huiskatten gewoon doorgegaan. Eén van de  poezen had namelijk zijn blik op katten dusdanig doen veranderen dat een samenleven eigenlijk verpest was. Het lijkt alsof Copito begrepen heeft dat het nu echt menens werd. Na 1o maanden van oefenen en proberen lijkt het nu ineens een stuk beter te gaan. Omdat de baasjes niets liever zouden willen dan Copito bij hen houden, hebben ze ons verzocht de zoekactie maar te stoppen omdat ze eerst willen zien of zijn vorderingen niet door zullen zetten. Het lijkt erop dat er dan toch nog een moment komt dat Copito met hun katten samen kan leven. We duimen voor Copito dat alles goed blijft gaan.
 .
.
 Vrijdag 13 april 2018
.
.
Nova in de schijnwerpers.
.
Nova die bij een uitbraakpoging uit het asiel haar poot brak mocht gedurende haar herstel naar een opvangadres.
.
Ze heeft het daar erg naar haar zin maar nu haar poot helemaal genezen is moet ze volgende maand toch weer terug naar het asiel. Alleen als er zicht is op een definitieve adoptie mag ze daar blijven tot de dag van vertrek.
.
Nu proberen we natuurlijk binnen deze maand een lief baasje te vinden, Miranda stuurde ons nieuwe foto’s van haar. KLIK op de rechter foto om haar adoptiepagina te bezoeken.>>>
.
 
Nog even voor de volledigheid:
.
.
Dit is Nova, teefje, black, geboren 2012 en 49 cm hoog 
.
Karakter: zeer kroelerig, blije hond, sociaal met andere honden, heerlijke hond..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Zaterdag 14 april 2018

.
Dic in de belangstelling
.
Nog voor dit weekjournaal verscheen kregen we vandaag een informatieverzoek voor Dic. Die kwam binnen via vrijwilliger Marcel van Vrienden van Odena .

Natuurlijk hebben we direct alle info toegestuurd in de hoop dat we Dic een fijne toekomst kunnen geven. Natuurlijk had de familie wat aanvullende vragen en hebben wij nog vragen aan de familie.  Omdat de informatie-uitwisseling nog maar net is gestart laten we de schijnwerperactie voor Dic toch staan. We zijn erg benieuwd en houden onze vingers voor Dic gekruist.  Wie weet wordt het een hele fijne adoptie …

.

.

Zondag 15 april 2018

.

Stad Barcelona promoot de adoptie van honden uit het asiel. !!!!
.
Met zo’n 70 standbeelden van honden die al meer dan een jaar in het asiel op een baasje wachten, probeert de gemeente  mensen te bewegen om een hond te adopteren.

De honden die te zien zijn op de straten van Barcelona zijn vastgebonden aan lantaarnpalen of bomen en hebben een nekband met QR-code die gescand kan worden om zo meer informatie te vinden over de hond die ter adoptie wordt aangeboden.
Vorig jaar werden er 760 honden en 600 katten opgenomen door het asiel wat 13% meer is dan het jaar daarvoor in 2016. Gelukkig was er ook een stijging van 15% in het adopteren van huisdieren waardoor er 745 honden en 516 katten een nieuw huis konden vinden in 2017.

We zijn blij en trots dat Dierenmissies in dit adoptieproces een rol speelt…  

.


.

En zo is er weer een week voorbij gevlogen. Met frisse moed zien we het zomerweer tegemoet. Het hoeft voor ons nog geen dertig graden te zijn maar een tikje warmer is voor ons al heel fijn.

.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
.
.

.

.

.

.
.

.

.

.


.
.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Berichten van baasjes
.

Ruud en Nathalie baasjes van Sammie (Melon)  stuurden ons deze foto’s
.
.

Hoe fijn kan het zijn langs de vloedlijn op het strand….

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Inge en Jo, baasjes van Lee en Yoda, stuurden ons deze leuke update met foto’s
.
Hoi Ton en Annerie
.
Hier een klein bericht van onze boefjes. Het gaat gelukkig goed tussen Lee en Yoda. Ze spelen en slapen samen. Rennen met z’n tweeën door het bos. Lee is nu ook weer heel actief. Hij zit wel voor de rest van zijn leven vast aan oorzalf ivm chronische oorontsteking. Yoda heeft in het begin flink last gehad van diarree, maar sinds hij op vers vlees zit is dit ook over. Het zijn twee lieve knuffelberen.
.
Groetjes Inge en Jo


.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Loes baasje van Morky stuurde ons deze foto’s en vertelde hoe Morky het maakt.
.
Het gaat erg goed met Morky. Het ventje heeft zijn plekje gevonden. Het enige dat nu nog aandacht behoeft is het alleen zijn. Hij mag zelfs mee als Loes met haar huisgenoten een bezoekje brengen aan de kroeg. Daar heeft hij het ook prima naar zijn zin. Maar af en toe moet hij even alleen zijn als er boodschappen worden gehaald. Daar heeft Morky nog moeite mee. Er wordt dan ook hard getraind om dat voor hem wat draaglijker te maken.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Van Petra kregen we deze leuke foto van Tres

Hoi Ton,
.
hier een super leuke foto van Tres en Speedy. Gewoon te schattig❤️.
.
Gr Petra

.

Ik denk dat de baasjes van Copito hem deze foto laten zien…. 

.


.

Jean Pierre baasje van Estela stuurde ons deze foto’s en vertelde ook van haar helende werking 

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

Estela geeft met haar aanwezigheid troost en verlichting aan haar chronisch zieke buurvrouw

.

.

.

.

.

.

.


.

De 4-kanten column van Ton.
.
“Nieuwe kans om het ritueel onverdoofd slachten van dieren te stoppen.”
.
.
Het is de kans om vanuit uw stoel iets te doen tegen dierenleed in Nederland. Het kost u niets en u hoeft er niet eens voor op te staan…. 
.
Het is weer zover. De Partij van de Dieren heeft een nieuw wetsvoorstel in de maak tegen het onverdoofd slachten van dieren. Opnieuw kunnen we laten zien dat we tegen onverdoofd slachten zijn door een petitie te tekenen die door AnimalsToday is geïnitieerd. Dit is uw kans om als burger  te laten weten dat u het niet eens bent met deze gruwelijke barbaarse rituele wijze van slachten. Laten we nu voor eens en voor altijd hier een halt toe roepen…
.

Het zal niet zo verwonderlijk zijn dat wij als Stichting Dierenmissies vierkant achter deze petitie staan en we hopen dat Nederland het goede voorbeeld van Zweden, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Malta, Nieuw-Zeeland en Denemarken, die al een verbod op de onverdoofde slacht hebben, zal volgen.

.

Weet u genoeg over dit nare onderwerp en wilt u meteen de petitie tekenen dan kunt u HIER klikken.

.

U komt dan op de pagina van AnimalsToday waar de petitie en extra achtergrond informatie is te vinden.

Nog meer info:

Eind maart was AnimalsToday te gast bij het nieuwe programma NieuwLicht van de EO, gepresenteerd door Tijs van den Brink, om in debat te gaan over het convenant onverdoofd slachten met de heer Eisenman van de Joodse gemeenschap, en twee voor- en tegenstanders van de onverdoofde slacht via een Skype-verbinding.
.
Van essentieel belang voor een goed debat is ofwel een gespreksleider die ook alleen dat is: een gespreksleider, of een gespreksleider die, als hij zich met de inhoud bemoeit, perfect op de hoogte is van deze inhoud, zeker voor een gevoelig onderwerp als dit, waar emoties als feiten en onjuistheden als waarheid worden gepresenteerd.
Tijs bleek helaas in het geheel niet op de hoogte van de feiten rondom het hele scala van de wetenschappelijk bewezen welzijnsaantastingen bij het dier tijdens het hele traject, tot en met het doden door verbloeding toe. Tijdens het ‘debat’ passeerden de al jaren uitgekauwde argumenten weer de revue. Hieronder vindt u het commentaar op deze argumenten.
.
Met een verbod is er geen koosjer of halal vlees meer te verkrijgen en worden de dieren elders geslacht: wat levert dit dan voor welzijnsverbetering op?
Ik ben heel blij dat toen we de kinderarbeid hebben afgeschaft in Nederland mensen zich niet hebben laten leiden door het argument ‘maar hier krijgen de kinderen in ieder geval nog eten en een dak boven hun hoofd’. In andere landen krijgen ze dat misschien niet…

.
Er is slechts 1 snede noodzakelijk, meer snedes is gewoon niet toegestaan bij de koosjere slacht.
Dit is feitelijk onjuist. Het is ook praktisch onmogelijk om met 1 haal zonder op en neer gaande bewegingen een hals van een rund van 300 kg door te snijden, laat staan van een stier van 700 kilo. Dit is ook de reden geweest dat de NVWA het onbedwelmd doorzagen van een stierennek niet langer meer heeft geaccepteerd en het onverdoofd slachten van stieren heeft verboden.
.
Dieren verliezen door de bloeddrukdaling (per) direct hun bewustzijn.
Ook dit argument is feitelijk onjuist. Runderen en ook schapen hebben een ingenieus beschermingsmechanisme. Juist de hersenen zijn erg afhankelijk van O2 (zuurstof) voorziening. Op het moment dat er sprake is van ernstig bloedverlies door het doorsnijden van de halsslagader zorgt dit beschermingsmechanisme in de hersenen ervoor dat bepaalde kleppen zich sluiten waarmee voorkomen wordt dat het bloed vanuit de hersenen wegvloeit. De circulatie en daarmee de O2 voorziening blijft hierdoor in de hersenen (enige tijd) op peil en daarmee blijven de dieren langer bij bewustzijn.
.
Aantal onbedwelmd geslachte dieren staat in geen verhouding tot de bedwelmd geslachte dieren, waarbij het zo vaak heel erg fout gaat.
Het gaat volgens een schatting van de KnMvD om zo’n 1,2 miljoen dieren die jaarlijks onverdoofd geslacht worden. Ik vind dat een waanzinnige hoeveelheid dieren die onaanvaardbaar en onnodig moeten lijden.
Waarom niet even wachten met het wetsvoorstel totdat het convenant, dat pas nu van kracht is geworden, zijn waarde heeft kunnen bewijzen ?
Dit is wel een heel bijzondere move waar Tijs op had moeten doorvragen. Hier worden de zaken volledig omgedraaid. Het is Bleker geweest en de islamitische en Koosjere vertegenwoordigers die het initiatiefwetsvoorstel in 2011 om zeep hebben geholpen, door net op dat moment een konijn uit de hoge hoed te toveren door een convenant in het leven te roepen. Hierdoor kregen politieke partijen die helemaal niets hebben met het leed van dieren een argument in handen om het wetsvoorstel richting de burger af te schieten.
Dat er vervolgens 7 jaar helemaal niets gebeurde is kenmerkend. Op geen enkele manier hebben de partijen ook maar iets gedaan om het welzijn van de dieren te verbeteren. Niet een beetje niets, maar helemaal niets, terwijl ze daar toch echt ruim de tijd voor hadden. Maar ja, dat hoefden ze ook niet, want het doel – afschieten wetsvoorstel – was bereikt.
Vervolgens krijgen de islamitische en Joodse vertegenwoordigers te horen dat een nieuw wetsvoorstel aanstaande is en jawel, opeens gaat men weer iets doen en wordt het oude convenant opnieuw van stal gehaald om het nu van kracht te laten worden??? Hoezo van kracht, dat zou het al 7 jaar geleden moeten zijn. Dat nu zonder blikken of blozen gewoon gezegd wordt dat er 5 jaar hard is gewerkt aan het tot stand komen ervan om het in de praktijk werkbaar te maken is echt ongelooflijk. Zo wordt de burger, inclusief de Joodse en islamitische burgers, ernstig misleid.

.

.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Je kunt alleen iets doen als je het hebt geleerd hoe”

 

.

Alleen wat je erin stopt… kan er weer uitkomen.
.
Dat geldt voor computersoftware maar net zo goed voor kinderen en honden…

.

.

.

.

.

.

 

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.
.
april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

«
»