Dierenmissies Weekjournaal van 22 april 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Genietend van het mooie weer hadden we deze week opnieuw een boel hondjes die naar een baasje mochten gaan, hebben we weer updates van hondjes in Nederland, heeft Dic een baasje gevonden en vragen we om aandacht voor de onzichtbare Jay, staat de oude Bup in de belangstelling, is Nova geslaagd voor de kattentest, staan we stil bij het overlijden van Ron, gaat de column over de temperatuur in de auto en hebben we het in de (on)zin deze week over het laten zien van genegenheid aan hondjes. Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Deze hondjes mogen het asiel verlaten.
 • Nieuwkomer
 • Hoera Dic heeft baasje gevonden
 • Vier dierenartsen naar Curacao voor een castratie golf
 • Vandaag is het opnieuw een prachtige zonnige dag.
 • Jay verdient extra aandacht.
 • Bup in de belangstelling
 • Nova is geslaagd voor de kattentest
 • Het plotselinge afscheid van Ron
 • Berichten van de baasjes van Suerte & Paris, Fray & Titan & Djovi & Wolf en Moos & Mike & Sjors en Gos
 • De 4-kanten column van Ton: “Het zou toch echt niet nodig moeten zijn”
 • De (on)zin van de week over: “Schaam je nooit voor een knuffelmomentje”
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings . Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 16 april 2018 .

Deze hondjes mogen het asiel verlaten.

.

hond

Fox

.

.

.

.

.

Tammy

.

.

.

.

.

Misty

Denver

.

.

.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

Dinsdag 17 april 2018

.

Nieuwkomer Poochini

.

Dit is Poochini, Reu – 10 jaar, 2 maanden – Kruising

.

 

 

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 11 april 2018

.
Dic heeft baasje gevonden
.
Hoera Dic heeft een baasje gevonden en wordt nu klaar gemaakt om de reis naar Nederland te maken.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 19 april 2018
 .
Vier dierenartsen naar Curacao voor een castratie golf
.
Vandaag zagen we dat Dierenarts Piet Hellemans en documentairemaakster Karen Soeters vertelden over een prima initiatief ten behoeve van de zwerfhonden op Curaçao.
In de Vijfuur show werd bekend gemaakt dat er een missie van acht dierenartsen en twee assistentes naar Curaçao zal gaan om daar in een week tijd zo’n 450 honden te castreren. Met eigen ogen hebben we jaren geleden gezien hoe het daar met zwerfhonden is gesteld en hoe er met honden wordt omgegaan. Veel honden worden gebruikt als waakhond en lopen al dan niet aan de ketting in de tuinen van de huizen. Honden worden verwaarloosd achtergelaten of gedumpt. Als je daar in de avond een wandeling maakt dan hoor je overal honden aanslaan die achter omheiningen de longen uit hun lijf blaffen. Bij een autorit over het eiland zagen we diverse hondenkadavers aan de kant van de weg liggen. Op meerdere plekken troffen we zwerfhonden aan die van alles mankeerden dus dat er daar een zwerfdierenprobleem is is een statement die wij kunnen onderschrijven. PRIMA ACTIE
 .
.
.
Vrijdag 20 april 2018
.

v.l.n.r. Nellie, Botas, Mia, Pichi, Flor.

Vandaag is het opnieuw een prachtige zonnige dag. . Zoals ook wij moeten wennen aan de kou is dit extreem warme weer ook een omschakeling voor de hondjes. Onze Spaanse hondjes kunnen er goed tegen en weten instinctief wat ze moeten doen om niet oververhit te raken. Natuurlijk kan de een er iets beter tegen dan de ander. De hondjes met een witte vacht kunnen er meestal beter tegen dan hondjes met een zwarte vacht en ook de lengte van de haren is hierop van invloed. Een dikke vacht zorgt voor warmte in de winter maar ook als beschermlaag tegen de warmte van de zon in de zomer.

Alleen moet je er rekening mee houden dat bij een flinke fysieke inspanning een dikke vacht natuurlijk een erg warme jas is en dat een hond voornamelijk langs de tong en voetzolen zweet. Daarom is hij zo aan het hijgen ook al ligt hij gewoon stil. Dat is niks geks hoor !!! Onze hondjes houden zich ook lekker rustig en doen alleen maar dingen die ze opgedragen krijgen (zoals poseren op een bankje in het bos –  het is dan nog maar net 08.00 uur dus niet al te warm … -) en anders alleen de meest belangrijke zaken zoals slapen of je eigen schoonheid bewonderen zoals Mia doet…
.
 .
———————-
.
Zo maar een leuk filmpje over hondjes ….
KLIK HIER
.
.
————————————————————————————————————–
.
.

Zaterdag 21 april 2018 .

.

Jay verdient extra aandacht. .

KLIK op de foto om Jay’s adoptiepagina te bekijken.

Waarom ???? Omdat ze een pechvogeltje is die een strohalm had waaraan ze vasthield en uitzicht had op een plekje bij een lief baasje. Helaas ging dat niet door en ja dan zakt de moed je in de schoenen …. als je niet de allerjongste bent en ook nog een Leishmania patiëntje bent ben je sowieso voor veel mensen onaantrekkelijk….  Haar Leishmania is onder controle en dat moet zo blijven door een pilletje Allopurinol per dag (die  je sowieso van ons meegeleverd krijgt voor het eerste half jaar). Overigens kan dat niet onoverkomelijk zijn want de pillen kosten nog geen 10 euro per maand. Enfin … zo zie je maar .. al ben je de allerliefste hond van de wereld dan nog moet het geluk een beetje mee zitten. Jay is namelijk een zogenaamde onzichtbare hond. Nooit op de voorgrond. Nooit zeuren. Nooit in de weg lopen. Nooit ruzie zoeken. Geen druk karakter, geen blaffer en erg volgzaam. Kortom een super schat die zich moeiteloos aanpast aan het baasje en alleen maar liefde wil delen.  Wil jij de moeite nemen om haar te leren kennen. We weten zeker dat Jay dan een plekje in je hart verovert. 
.

We laten graag een filmpje zien van Jay.

.

.

..

Nova is geslaagd voor de kattentest.
.
Nova heeft totaal geen interesse in de poes die rond loopt. Ze is meer gericht op mensen.

Wie o wie wordt het baasje van Nova.?????

Wilt u meer weten over super lieverd Nova? Klik dan op Nova die een kusje geeft ….

.

.


.

.

Het plotselinge afscheid van Ron.
.

.

Het was september 2016 toen Ron bij Monique mocht gaan wonen. Monique ging Ron zelf in Spanje halen. Het was een ‘match made in heaven’.  Ron kreeg een maatje en saampjes werden ze onafscheidelijk. De band met Monique was uitstekend en hij wist precies wat Monique bedoelde.

.

.

De aanhankelijkheid en speelsheid werden hem noodlottig. Door een samenloop van omstandigheden en gewoon domme pech zorgden ervoor dat Ron slachtoffer werd van een wegpiraat. Hij heeft er niets van gevoeld en was op slag dood. Dat dit ongeval plaatsvond juist op het moment dat hij zijn trouw en aanhankelijkheid wilde tonen maakt het extra pijnlijk. We wensen Monique ontzettend veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

.

.

Zondag 22 april 2018 .

.

Vanmorgen hebben we weer in alle vroegte ons best gedaan om dit weekjournaal voor u ‘leesgereed’ te maken.

We hopen dat u er veel leesplezier aan beleeft.

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken. . . . . . . . . .


.

.
.
.
.
.
.
.

.

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.

.

 


.
.
Registratie van uw hond is verplicht imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Berichten van baasjes

.

Van Monique, baasje van Suerte en kleine Paris, kregen we dit videofragmentje
.
De twee kanjers aan de wandel.

.

.


.

.

Van Roger en Wilma (baasjes van Gos)  kregen we deze update  met foto’s toegestuurd
.

Goeiedag, Onze hond Gos (bij adoptie was het Oreo) heeft dit weekend zijn eerste kilometers meegereden in het zijspan. En dat ging goed!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hij is nieuwsgierig en niet bang. Na een korte tussenstop en wandeling ging hij op de terugweg op de zitting liggen slapen…. Op de foto zit rechts naast Gos één van onze andere adoptie honden Arie. Die komt uit Griekenland. Arie moest Gos leren hoe je mee rijdt in een zijspan 😉 Groet Roger en Wilma, Den Helder .

.

.


.

Selena baasje van Djovi, Wolf, Titan, Fray, en tijdelijk baasje van een logé, deelden deze foto’s van het  genieten van het verkoelende water.
.

. links een statieportret

.

rechts drie kanjers in het water  

onder plaatjes van het spelen in water

.

. , , , , , , ,

.

.

.

.

.


.

Linda, baasje van Sjors, Moos en Mikey, stuurde ons deze beelden van bos en waterpret

.

.

.

.

.

.

.

.

.

en ja de kleine Mike kan lekker rennen ….
.

.

.


.

De 4-kanten column van Ton.
.
“Het zou toch echt niet nodig moeten zijn” .
.
Nee het is geen luiheid van mij om geen nieuw onderwerp te kiezen voor mijn column. Het is onbegrijpelijk maar nog steeds worden honden achtergelaten in auto’s terwijl die in de  brandende zon staan. Dat dit leidt tot ingeslagen ruiten of, zoals laatst, een opengesneden cabriodak, om de hond te redden is te verwachten.
.
Gelukkig zijn veel mensen waakzaam en zullen ingrijpen als zij een opgesloten hondje zien dat overduidelijk last heeft van de ongekend hoge temperatuur die in de auto heerst. En geloof me dat het echt geen 30 graden hoeft te zijn voordat uw hond zal omkomen van de hitte in de auto !!!!
.
Vooral de oudere generatie zal zich ongetwijfeld de tijd herinneren dat er in de file gestaan werd in de zomer of tijdens een vakantie naar het zonnige zuiden. Alle ramen open om maar een beetje verkoeling te krijgen en dan nog werd je onpasselijk van de hitte… Tegenwoordig hebben veel auto’s airco. Dat is heerlijk om mee te rijden maar men vergeet dat zodra de motor uit is, ook het koelsysteem in de auto stopt en de temperatuur onmiddellijk oploopt. . Wat ook vergeten wordt is dat het asfalt in de zomer zo heet kan worden, dat de poten van dieren kunnen verbranden !!! Vooral in het Zuid Europa kun je soms gewoon plakkerig asfalt aan de slippers krijgen. Dan kun je je wel voorstellen hoe het moet zijn aan de onbeschermde pootjes van je trouwe vriend.

Misschien is, als “opfrisser van de kennis”, dit onderstaande staatje handig om nog eens te bekijken.

  .
Doe eens een testje en kijk eens hoe lang u van de auto weg bent als u een snel wat boodschapjes doet ..!!!
.
De tijd loopt zodra de auto stil staat. U loopt naar de winkel. U pakt een karretje en gaat de supermarkt binnen. U loopt uw route door de heerlijk gekoelde winkel en tussen de schappen bent u op zoek naar uw gewenste artikelen die in het karretje verdwijnen. U loopt naar de kassa waar u even moet wachten omdat er twee mensen voor uw zijn. U rekent af en doet de boodschappen in een tas. U zet het karretje weer op zijn plaats en haalt het muntje eruit dat u netjes opbergt in uw portemonnee. Met de boodschappentas in de hand loopt u naar de auto. U komt bij uw auto aan en de tijd stopt…. u bent al gauw 30 minuten verder.
.
Wat er dan kan gebeuren…
.
.Of u komt bij uw auto en er staan een hele stoet mensen bij uw opengebroken auto omdat mensen uw hond uit de auto hebben gehaald.
.
Of u doet uw achterklep open om uw boodschappen in de auto te zetten maar ziet dat u meteen uw hond moet reanimeren …  
.
Ik zal direct de politie bellen want bij voorkeur laat ik hen maatregelen nemen om de hond te bevrijden. Maar als ik denk dat hun komst niet kan worden afgewacht dan zal ik niet aarzelen om een hond uit een afgesloten auto te halen. Dan gaat er gegarandeerd een autoruit uit om het dier te bevrijden. Ik hoop dat u dit ook zult doen.
.
.
Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Schaam je nooit voor een knuffelmomentje”

.

Elke hond snakt naar aandacht.
.
De ene laat het wat meer zien dan de andere maar het verlangen is het er niet minder door
.
Het leuke is dat elke hond aangesproken wil worden op een manier als of je het hebt tegen een kind van drie jaar. . .
.

.
.
.

.
.
.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

=============== Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com