Dierenmissies Weekjournaal van 29 april 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Genietend van het mooie weer hadden we deze week opnieuw hondjes die naar een baasje mochten gaan, hebben we weer updates van hondjes in Nederland, triest nieuws over Fanti, doen we een speciale zoekactie naar een baasje voor Nova, gaat de column over hondenstranden….. en hebben we het in de (on)zin deze week over het aannemen van hulp, Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Eerst even dit…
 • Deze hondjes mogen het asiel verlaten.
 • Wereld proefdierendag
 • Met je hond naar de film
 • Arial staat in de belangstelling
 • KONINGSDAG
 • Fanti is overleden
 • Adoptie Nova gaat niet door
 • Berichten van de baasjes van Pum, Nica en Luke…
 • De 4-kanten column van Ton: “Zou een hondenstrand in Nederland ook werken?”
 • De (on)zin van de week over: “Hulp is altijd welkom…”
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings . Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
Eerst even dit…
.
Vorige week had ik het in de column over de hondjes die uit een hete auto gered werden. Toevallig kwamen we nu een leuk plaatje tegen die je echt even moet bekijken. Wij moesten er erg om lachen.
.
.
.

Maandag 23 april 2018 .

Deze hondjes mogen het asiel verlaten.

.

Lula

Xata

.

.

.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

Dinsdag 24 april 2018
.
Wereld proefdierendag
.
Het is vandaag Wereld Proefdierendag. Het feit dat zo’n dag bestaat is eigenlijk iets waar we ons voor moeten schamen. Het is blijkbaar nog steeds nodig is om proefdieren te gebruiken. In het AD viel in 2016 nog te lezen:
.
“Nederlandse onderzoekers gebruiken jaarlijks circa 600.000 proefdieren op universiteiten en bij bedrijven. Nog eens een half miljoen beesten blijken te veel gefokt en moeten nodeloos worden afgemaakt”.
.
Favoriete slachtoffers voor onderzoekers zijn muizen, ratten, vissen maar ook katten, honden en apen worden nog steeds slachtoffer. … Medicijnen worden getest, en allerlei allergieën worden zo geprobeerd te bestrijden. jaja….. Wanneer komt het moment dat we wereldwijd dit dierenleed voor eens en altijd kunnen verbannen ? Is dat geen mooie gedachte ???
.
Gebeurt er dan helemaal niets tegen dat leed? Jawel hoor, alleen gaat het allemaal niet zo snel….
.
Dierenvrienden laten geregeld hun onvrede over dierproeven zien. De Centrale Commissie Dierproeven (CCD) controleert of de proefdieren echt nodig zijn voor het onderzoek en ze niet te veel lijden. De commissie vindt de Partij voor de Dieren en dierenorganisaties zoals Stichting Proefdier Vrij en de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) aan haar zijde die al jaren vechten voor een eind aan dierproeven.
.
Het ministerie van EZ werkt met de Stichting Aap en de Dierenbescherming aan een adoptieplan voor oud-proefdieren. ‘Daarbij moet gekeken worden naar de mogelijkheid van adoptie door particulieren, dierentuinen en bedrijven

.

.

.


.

.

Woensdag 25 april 2018

.
Met je hond naar de film
.
Met je hond naar de film, ‘maar laat hem wel eerst even uit’
BREDA – Met je hond lekker thuis op de bank naar een film kijken is natuurlijk hartstikke gezellig, maar het kan nog beter! Chassé Cinema in Breda opent op vrijdagavond 18 mei eenmalig de deuren voor baasjes met hun trouwe viervoeters om naar de film ‘Isle of Dogs’ te kijken.
Zo’n bioscoopbezoek met je huisdier is natuurlijk kei leuk voor het baasje, maar is het voor de hond ook leuk? “We houden rekening met de honden. Zo zorgen we ervoor dat het geluid wat zachter staat dan normaal en laten we wat lampen aan, zodat het niet helemaal donker is in de zaal. We zorgen ook voor drinkbakken voor de honden en delen van te voren ‘Goody Bags’ uit met daarin wat lekkers voor de honden”, zegt Chassé-medewerkster Renske Breit.
Neem een kleedje mee
Alle baasjes wordt van te voren verzocht om een kleedje mee te nemen, zo blijven de bioscoopstoelen en vloeren zo schoon mogelijk. Naderhand wordt de bioscoopzaal goed gelucht en schoongemaakt door een speciaal schoonmaakteam, zegt Renske.
Daarnaast wordt er aan alle baasjes gevraagd of ze de honden van tevoren kunnen uitlaten. Tijdens de film is er namelijk geen uitlaatpauze. Breit: “Maar, de baasjes mogen tijdens de film gewoon even de zaal uit lopen met hun honden. Dat is geen probleem.”
Hondenbioscoop
Het is niet de eerste keer dat honden mee mogen naar een bioscoop, eerder werd dit al gedaan in New York, Londen, San Francisco en afgelopen weekend in Rotterdam. Nu is Breda dus aan de beurt.
Bring your own dog: Isle of Dogs draait op vrijdagavond 18 mei in Chassé Cinema om 20:45 uur.
.
.
Donderdag 26 april 2018
 .
Arial staat in de belangstelling
.
Arial is een hele lieve hond die sinds oktober 2017 op onze site staat. Eindelijk heeft iemand gereageerd op zijn adoptiepagina en dat verdient hij ook. De schat is een grote knuffelkont die graag speelt en zijn baasje adoreert. Een prima gezinshond en misschien heeft hij deze keer het geluk dat hij werkelijk een eigen baasje gaat krijgen. We houden de vingers gekruist want dit zou fantastisch voor hem zijn….
.
.
Vrijdag 27 april 2018
.
KONINGSDAG

.

Luke, klaar voor het feest

Terwijl heel Nederland in de roes is van het koningsfeest en in alle plaatsen kleedjes worden uitgelegd waar spulletjes worden verkocht konden onze hondjes in alle rust genieten van het verlaten bos. Tegelijkertijd kregen we van Jeroen, baasje van Luke, een foto waarop te zien is dat ook Luke de straat op mocht om Koningsdag te vieren.
.

Bij ons binnen houden de hondjes zich rustig en probeerden ze voornamelijk de dag slapend door te brengen. Als je dan even niet kijkt, laat Mia zien dat ze zich met een speeltje alleen ook prima kan vermaken. Klik maar op de rechter  foto…
 .
 .
 .
.
.
.
.
————————————————————————————————————–
.
.
Fanti overleden.
.
Vandaag kregen het nare nieuws dat Fanti is overleden. Vrij plots kon hij niet meer de vrolijke hond zijn die hij altijd was. Hij at steeds slechter en had pijn bij het bewegen. Natuurlijk werd hij toen door de dierenrats onderzocht. Een intern onderzoek bracht het vreselijke nieuws dat zijn lichaam vergeven was van de tumoren. Het enige juist humane besluit werd genomen en hierdoor is Fanti een boel leed en een lange lijdensweg bespaard gebleven.
.
.

Zaterdag 28 april 2018 .

.
Adoptie Nova gaat niet door.
.
Wat waren we blij dat er iemand interesse had getoond voor Nova. Nova had namelijk vijf maanden lang het asiel mogen verruilen voor een gesponsorde particuliere opvang maar stond nu weer op het punt naar het asiel te moeten. Niet omdat dit aan Nova zou liggen maar omdat het voor haar rehabilitatie was en de mensen niet onnodig zo lang een opvanghond wilden. Die terugkeer naar het asiel wilden en willen we natuurlijk proberen te voorkomen dus had een adoptie perfect geweest. Helaas bleek dat de baasjes beiden fulltime werken. Dat zou betekenen dat Nova per dag meer dan 8 uur alleen zou moeten zijn. Dat er een pauze ingelast wordt door een uitlaatservice lijkt op zich aardig maar is eigenlijk alleen iets om te voorkomen dat er ongelukjes op het tapijt gebeuren. We moeten niet vergeten dat na die pauze Nova opnieuw alleen gelaten wordt voor weer een periode van minstens 4 uur. Ja en als dat dan vijf dagen per week het geval moet zijn dan kunnen we dat arme Nova niet aandoen. Voor de goede orde schrijft ons beleid voor dat een adoptantje maximaal 3 x 4 uur per week alleen mag zijn. Nu kunnen er omstandigheden zijn dat hier ietsje van afgeweken kan worden maar zoals het geval bij Nova zou zijn, is dit absoluut niet te rijmen.

We zijn dus nog  steeds op zoek naar een lief baasje die de redding van de super lieve schat Nova wil zijn. KLIK op de foto om haar adoptiepagina te bezoeken.

.

.

Zondag 29 april 2018
.
Het was weer een leuke week met nieuwe uitdagingen en uitzicht op nieuwe adopties. Met genoegen hebben we weer dit weekjournaal samengesteld en hopen dat u het ook met plezier zult lezen.

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken. . . . . . . . . .


.

.
.
.
.
.
.
.

.

.

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Berichten van baasjes

.

Eef en Rik, baasjes van Nica (Nicola) en de kleine teckel mr Wilson stuurden ons deze update met foto.

.
Onze Nica doet het geweldig. Het is een lieverd. Onze Wilson is gek op haar. Wij zouden het zo weer doen.
.
Groetjes Eef en Rik en de honden.

.

.

.

Germ Henk, Emily baasjes van Pum stuurden ons deze update en foto

Hallo Ton,

Pum

Hoe gaat het met jullie? Met ons gaat het goed, ook met Pum. Hij heeft nu alleen een aantal keren ‘s ochtends overgegeven of bij het uitlaten veel gras gegeten. We willen dit proberen op te lossen door zijn voeding aan te passen door ‘s avonds wat extra’s te geven.

Toch willen we binnenkort een keer met hem naar de dierenarts voor controle. Nu is onze vraag naar welke dierenarts jullie zelf gaan met de honden en of jullie daar tevreden mee zijn.

Daarnaast zouden we het leuk vinden om Flor een keer met Pum kennis te laten maken .

Groetjes,

Germ Henk, Emily en Pum

Flor

.

Ook wij denken dat het inderdaad tijd wordt dat Flor nu de kans krijgt om weer eens te snuffelen aan broertje Pum. Zij is goed op weg om haar angst voor mensen de baas te kunnen en het zou voor haar een leuk uitje zijn.  De afspraak is gemaakt en de ontmoeting zal maandagmiddag om 14.00 uur plaatsvinden. Natuurlijk doen we hier verslag van… 

.

.


.

De 4-kanten column van Ton.
.
“Zou een hondenstrand in Nederland ook werken?”.
.
.
De zomer komt er weer aan en dan zijn de meeste stranden weer taboe voor hondjes. Badgasten moeten ongestoord aan het strand kunnen liggen en moeten niet bang hoeven te zijn voor snuffelaars met natte neuzen. Op je blote voeten tussen  uitwerpselen moeten lopen is natuurlijk ook niet zo fijn. En dan heb je ook nog de ‘hondofoben’ die moord en brand schreeuwen als er onverwachts een hond in de buurt komt.
.
We snappen het… allemaal slecht voor de toeristen. Niet voor niets zijn de stranden in Nederland in de zomer voor honden gesloten zodat de badgasten nooit teleur gesteld kunnen worden als zij de Noordzeestranden bezoeken.  Kan dat nou niet anders? Ja hoor … er zijn al meerdere plekjes waar de hondjes in de zomer los mogen rennen op het strand. Inclusief andere natuurgebieden hebben we in totaal zo’n 154 losloopgebieden. KLIK maar op deze link… https://www.doggydating.com/losloopgebieden
.
In Barcelona hebben ze een manier gevonden om gewone toeristen dicht bij het hondenstrand te laten genieten van zon, zee en strand.
Het playa para perros (strand voor honden) is gelegen aan het Platja Llevant en werd in de zomer van 2016 voor het eerst geopend. Gedurende de zomermaanden van 2017 hebben er 18.268 honden gebruik gemaakt van de faciliteiten, een 38% meer dan gedurende het eerste jaar. De oplossing was simpel. Er werd gewoon een stukje afgezet waarvan de grootte jaarlijks kan worden aangepast aan de behoefte.  Natuurlijk zijn we blij met de mogelijkheden die hondjes nu al hebben om lekker aan de vloedlijn te kunnen spelen. Toch lijkt ons dit voor de zomermaanden een iets betere oplossing dan hele stranden in die periode te verbieden voor honden. Maar ja wie zijn wij om daar iets van te vinden….
.
Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Hulp is altijd welkom ….” .

.
.

Hulp afslaan is niet aardig want als iemand wil helpen dan is dat een prachtige geste.

Zelfs wanneer de hulp niet veel zal helpen…

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

=============== Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com