Dierenmissies Weekjournaal van 8 april 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week kunnen we weer een heleboel leuke maar ook kritische berichtjes melden. Nieuwe hondjes op de site, veel updates van hondjes in Nederland, de zoektocht van Copito, pech voor Narco, idiote instructie van hoofofficier op Bonaire, We hebben het verkeerd gedaan bij de Oostvaarder plassen, hondjes wachten met spanning op je thuiskomst en nog veel meer … Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

  • Hartelijk dank voor de vele Paaswensen die we mochten ontvangen
  • Nieuwe koppies
  • Zwerfhonden op Bonaire vogelvrij
  • Hoera, gaan Spaanse dodingstations verdwijnen ?
  • Wereld Zwerfdierendag bracht pech voor Narco
  • Dag voor de administratie
  • Update van Copito’s zoektocht naar een nieuw baasje.
  • Korte update van For
  • Berichten van de baasjes van Lara, Mellow, Shirza, Estela, Zeno
  • De 4-kanten column van Ton: “We hebben iets verkeerds gedaan”
  • De (on)zin van de week over: “Achterblijvers”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS
.

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!!

en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 2 april 2018 (Tweede Paasdag)

.


Hartelijk dank voor de vele Paaswensen die we mochten ontvangen
.
Ook dit jaar kregen we erg veel leuke Paaswensen toegestuurd via email, Whatsapp en op Facebook. We hebben geprobeerd om steeds zoveel mogelijk te reageren maar het waren er gewoon te veel om echt iedereen persoonlijk te bedanken. Daarom doen we het hierbij nog eens zodat we zeker weten dat we niemand vergeten. Ze waren hartverwarmend en erg leuk om te krijgen. Hartelijk dank ook namens onze vrijwilligers die vaak in de schaduw staan maar net zo goed de beste wensen verdienen voor het onmisbare werk dat ze doen voor de zwervertjes.

.

.


.

Nieuwe koppies
.
Deze hondjes krijgen snel een eigen adoptiepagina. Mocht u nu al meer willen weten over één van deze kanjers bel of mail ons. 0622225271 of dierenmissies@gmail.com

.

Dit is Piluca, Teef – 8 jaar, 3 maanden – Kruising – 57 cm, Karakter: zeer mooi teefje lief, knuffelig speels Bijzonderheden: is weggehaald uit boerderij met andere honden, waar ze in zeer slechte conditie werden aangetroffen.

Dit is Rodin, Reu – 3 jaar – podenco g – 29 cm. Karakter: beetje verlegen podenco sociaal met andere honden, erg lief Bijzonderheden: is binnen gekomen met gebroken kaak zat misvormd blijven kan wel hard voer eten

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Orville, Reu – 5 jaar, 5 maanden – Kruising – 57 cm. Karakter: angstige hond. Bijzonderheden: is weggehaald uit boerderij met andere honden, waar ze in zeer slechte conditie werden aangetroffen.

Dit is Metis, Reu – 1 jaar, 11 maanden – Kruising – 68 cm, Karakter: bruin witte hond zeer lief knuffelig aanhankelijk sociaal met andere honden. Bijzonderheden: is weggehaald uit boerderij met andere honden, waar ze in zeer slechte conditie werden aangetroffen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

<<< Dit is Maddox, Reu – 3 jaar, 4 maanden – Kruising duitse staander korthaar – 66 cm. Karakter:
zeer lieve rustige hond sociaal zeer mooi

.

.

Dit is Kaylie, Teef – 7 jaar, 3 maanden – Kruising Australische collie. Karakter: leuke teef, sociaal met andere honden, zeer lief, actief. Bijzonderheden: niet met katten

.

 

.

Dit is Keiko, Reu – 10 jaar, 5 maanden – Kruising – 65 cm. Karakter: zeer lieve hond lang haar, zeer mooi knuffelig Bijzonderheden: is weggehaald uit boerderij met andere honden, waar ze in zeer slechte conditie werden aangetroffen.

Dit is Hela, Teef – 5 jaar, 5 maanden – Kruising labrador – 55 cm. Karakter: verlegen wat op haar hoede maar zeer lief karakter sociaal met andere honden

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


Dinsdag 3 april  2018

.

Zwerfhonden op Bonaire vogelvrij
.
“Het is een ver  van mijn bed show”. Zwerfhonden op Bonaire tja.

Wat is er gebeurd? Nou volgens een artikel in de Telegraaf is dat het volgende:

In een mailwisseling in februari dit jaar vraagt een dierenarts op Bonaire aan de lokale politie wat hij aan moet met een paar honden die andere honden hebben gebeten. Een van de dieren zou zijn overleden aan de wonden. De dierenarts vraagt aan de politie er voor te zorgen dat de eigenaar zijn honden voortaan binnenhoudt.
Wanneer een agent deze mail doorstuurt naar het Openbaar Ministerie voor advies over wat hij het best kan doen, blijkt dat hoofdofficier Henry Hambeukers zwaardere maatregelen wil treffen dan de dierenarts. Hij adviseert de agent om de honden aan te wijzen als gevaarlijk, zodat ze de volgende keer dat ze niet aangelijnd zijn en geen muilkorf om hebben, afgeschoten kunnen worden. De agent kan volgens de hoofdofficier ook nog iets anders doen dan de honden als gevaarlijk laten registreren: „Of zorg dat je snel wordt gealarmeerd als ze buiten zijn en ga ter plaatse, zeg dat je ze niet gevangen krijgt en schiet ze dan af.”

Gelukkig is hier het laatste woord nog niet over gevallen. Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp kreeg deze mailwisseling te lezen

Volgens Vos laat de mailwisseling zien hoe er met honden wordt omgesprongen op Bonaire, dat een bijzondere gemeente van Nederland is. De dierenvriend kent naar eigen zeggen meerdere voorbeelden van honden die door de plaatselijke politie werden afgeschoten zonder dat het noodzakelijk was. „En die werden direct door de politie afgevoerd naar de vuilnisbelt. Een hond die blaft en niet aangelijnd rondloopt, kan al genoeg zijn voor de politie om te schieten. Er is hier een dierenbeleid van lik m’n vestje.”

PVV-Kamerlid Helder valt er, net als Vos, over dat de hoofdofficier in zijn mail een agent zelfs zou aanzetten tot liegen met de woorden ‘zeg dat je ze niet gevangen krijgt’. „Hij neemt het recht in eigen handen en denkt: ‘ik kom er wel mee weg, het zijn maar honden’.”
De politica wil uitleg van minister Grapperhaus en vraagt een debat aan.
Een woordvoerder van de hoofdofficier erkent dat er dergelijke mails zijn gesteurd door Hambeukers. „Maar het is allemaal conform de hondenverordening”, beweert de zegsman. „De mensen weten dat ze hun honden niet los kunnen laten lopen. En als ze niet gevangen kunnen worden, kunnen ze doodgeschoten worden.”
Maar de hoofdofficier schreef aan de agent dat hij alleen moet zéggen dat hij de honden niet gevangen kreeg en ze vervolgens moet afschieten, een aansporing om ze daadwerkelijk te vangen is hier niet in te lezen. Op dat gedeelte van de mail reageerde de woordvoerder niet.
.
We zijn erg benieuwd hoe dit afloopt. We weten niet wat u er van vindt, maar wij krijgen door het handelen van deze Nederlandse gezagsdienaar plaatsvervangende schaamte ….

.

.

Woensdag 4 april 2018
.
Wereld Zwerfdierendag bracht pech voor Narco
.
Juist op deze dag strandde de adoptie van Narco. Daarom hebben we nu hieronder Narco in de schijnwerpers gezet. Misschien kunnen we hierdoor toch Narco aan een baasje hepen want het is een hele leuke speelse lieverd.
.
.
Bijzonder spotlicht op Narco.
.
We hadden even goede hoop dat hij geadopteerd zou worden. We hadden een informatieverzoek van een familie voor Narco. Hij moest aan nogal wat eisen voldoen. Zo hebben wij dus ook direct Miranda verzocht om Narco een kattentest te laten ondergaan. Aan alles voldeed hij maar helaas kregen we te horen dat toch de voorkeur was gegeven aan een zes maanden oude pup uit Roemenië.
Natuurlijk vinden we het voor elke zwerfhond fantastisch dat hij of zij een baasje krijgt maar het is wel jammer voor Narco… Daarom hopen we met deze speciale actie iemand verliefd te laten worden op Narco, Hij is echt een hartstikke leuke lieve hond die goed in het leven staat. Een hond die, zover we kunnen zien, vrij is van trauma’s, die sportief en lief is voor volwassenen en kinderen èn met katten kan, èn sociaal is met andere honden.  Een schat die zo in een gezin zijn plekje in kan innemen.
.
Bekijk zijn adoptiepagina met meer foto’s en filmpjes door op de foto’s te klikken.
 .
.
 .
Donderdag 5 april 2018
.
.
Eindelijk heeft de Spaanse overheid nu een wet in voorbereiding “Ley de Protección de Animales de Compañía” die het dumpen zwaarder straffen van gezelschapsdieren mogelijk maakt.  In deze nieuwe wetswijziging moet ook een verbod komen voor opvangcentra en asielen om opgenomen dieren te doden, iets wat nu op sommige plaatsen in het land wel gebeurt als een opgevangen hond of kat niet binnen 10 tot 20 dagen geadopteerd wordt. In sommige deelstaten is dat al verboden maar dit is (nog) niet landelijk geregeld. Dit zou het einde betekenen van de zogenaamde dodingstations. Dit betekent dat men in alle opvangcentra (Net zoals het opvangcentrum CAAD nabij Barcelona waar Dierenmissies voor hun bewoners baasjes zoekt) aan de slag moet met een adoptiebeleid. Dat hierdoor meer honden beschikbaar komen voor adoptie naar het buitenland is onvermijdelijk.
 .
.
 .
Vrijdag 6 april 2018
.
.
Dag voor de administratie.
.
Vandaag was het een rustige dag waardoor we tijd konden besteden aan achterstallige administratie.  Het zijn van die klusjes die minder aantrekkelijk zijn maar nou eenmaal moeten gebeuren. Liever houden we ons bezig met de hondjes zelf maar ja … ach even de tanden op elkaar en dan is het ook weer zo gebeurd.
 .
.

Zaterdag 7 april 2018

.

Update van Copito’s zoektocht naar een nieuw baasje.
.
Vorige week maakten we melding van een herplaatsingsverzoek van Copito. Achter de schermen zijn er nog al wat reacties gekomen en men doet hun best om een plekje voor hem te vinden. De lieverd verdient immers een fijne mand want aan hem zal het niet liggen Lief voor volwassenen en kinderen en goed met andere honden is de beste kwalificatie die je als hond maar kunt krijgen.  Toch zijn we nog steeds op zoek voor deze prachtige schat. Dus hierbij een herhaalde oproep:

Mocht u geen poezen hebben en overwegen om Copito een mandje te willen bieden, schroom dan niet om dit ons te laten weten. (0622225271 of dierenmissies@gmail.com) Serieuze gegadigden kunnen op afspraak kennis maken met Copito. Hij woont in Amsterdam. KLIK op zijn foto op meer over hem te lezen.

 

.

Zondag 8 april 2018
.

Korte update over Flor.
.
Opnieuw zijn er weer succesjes geboekt met Flor. Deze week voelde ze zich pas tijdens het wandelen zo op haar gemak dat ze iets lekkers aannam. Tot nu toe was dit ondenkbaar omdat ze dan te gespannen was. Dit klinkt misschien wat overdreven maar nu ze ook, als het rustig is in het bos, los mag lopen, zijn we op de goede weg. Ze neemt steeds meer de vrijheid om op eigen houtje nieuwe dingen te onderzoeken.

Als er gewerkt wordt in het nieuwe chalet dan hebben we al gauw gezelschap. Botas heeft zo zijn eigen idee over de tasjes van de Gamma en als er niemand aandacht aan geeft komt ook Flor een kijkje nemen.  Kijk rustig het hele filmpje uit en zie wat voor schat ze werkelijk is. Wat een verschil met het moment dat ze nog plaste van angst als ze de riem aan moest doen om te gaan wandelen.

.

.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
.
.

.

.

.

.
.

.

.

.


.
.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Berichten van baasjes
.

Jean Pierre stuurde ons deze foto’s van Estela met de opmerking:
.
.

“Ja, Estela blijft een prachtige ambassadrice van Stichting Dierenmissies”.

.

.

.

————————-

.

.

Ellen en Anna (baasjes van Mellow) stuurden ons dit leuke filmfragmentje van Mellow die in alle vrijheid de pootjes strekt op het strand.

.

.


.

.

Renske en Maxime (baasjes van Maxi) stuurde ons deze foto
.
“Zo Pasen is weer voorbij. Maxi’s eerste knuffel”

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Gerard en Hanneke, baasjes van Shirza, stuurden ons deze leuke update 
.

<<< Nou Ton, een super hond is Shirza. Ze kan los mee. Op de stem reageert ze goed. Als het aan haar ligt … gewoon lekker buiten. Ze moest afvallen voor HD en nu is er al 3 kg af. We zijn super blij met onze muts. .

Een kleine puntje van kritiek op Transavia die Shirza niet mee wilden nemen waardoor er perse met KLM gevlogen moest worden… 

>>>> Zie hier onze vechthond (volgens Transavia). We hebben drie kleinkinderen te slapen. Shirza blij.

.

.

.


.

.

Karin, baasje van Lara, stuurde ons deze serie foto’s   

.
Na een heerlijke Paaslunch 2 uur door de duinen gelopen.
Lara ‘s linker oor is helemaal genezen.
Groetjes en knuffel van Lara

.

.

.

.

,

,

,

,

,

,

,

,

,


.

.

Jeroen en Petra baasjes van Zeno, stuurden ons het school rapport van Zeno (hier links op de foto).

Hoera, Zeno is nu gediplomeerd !!!!!

Op 24 oktober 2017 arriveerde Zeno in Nederland. Ze gingen direct met hem aan de slag en met succes !!!

DAAR MAG JE TROTS OP ZIJN

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

De 4-kanten column van Ton.
.
We hebben iets fout gedaan ”
.
.
.
We maakten een prachtig natuurgebied en brachten daar wilde dieren naar toe die daar in alle vrijheid zouden kunnen leven volgens de regels van de natuur. Het leek goed te gaan en we maakten daar zelfs een prachtige natuurdocumentaire over en noemden het “De Nieuwe Wildernis”.
.
We waren trots dat we dit voor elkaar hadden gekregen. Duizenden toeristen en natuurliefhebbers hebben met eigen ogen gezien hoe prachtig de natuur kan zijn.
.
.
Toch ging er iets vreselijk mis.
Nee, u zult in het Dierenmissies Weekjournaal geen foto’s van vreselijk dierenleed zien. Wel een cartoon die  het probleem schetst. Ik vraag u met me mee te denken. Ongetwijfeld heeft u gehoord van de discussie over het bijvoederen van de grote grazers in de Oostvaarder plassen. De overheid wilde aanvankelijk de dieren aan hun lot overlaten en de natuur zelf het wildbestand laten reguleren. Dit zou betekenen dat door het voedseltekort alleen de sterksten zouden overleven. Maar zou je zeggen dat is toch altijd zo in de natuur.?!?!?!
Ja maar als je een veilige habitat schept waar je de grote grazers laat leven en als die dan te klein is om voor alle dieren genoeg eten te bieden, dan heb je een probleem. De leefomgeving was zo goed en veilig geregeld dat door de natuurlijke aanwas van de dieren in korte tijd de capaciteit aan echte leefruimte te klein werd.
Dan heb je twee mogelijkheden. Of je maakt de levensruimte groter of je vermindert het aantal van grote grazers. Nu is voor het laatste gekozen. Ruim 1100 grote grazers zijn afgemaakt. Voor de beeldvorming zijn dit zo’n 10 middelgrote melkveeboerderijen die in één keer geruimd werd. Meer dan de helft (56%) van alle grote grazers zijn nu afgeschoten. Er wordt verteld dat dit de zwakkere of zieke dieren waren die de winter toch niet zouden overleven. Tja, probeer je een soort paradijs te maken en denk je weldoener te zijn, moet je ineens een moordenaar worden. Hoe je het ook bekijkt … we hebben iets fout gedaan..
Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Achterblijvers”

Als je thuis even de hondjes alleen laat …

.

vergeet dan niet dat elke minuut dat je weg bent uitgekeken wordt naar je thuiskomst….

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.
.
april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com