Dierenmissies Weekjournaal van 1 april 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

We wensen alle lezers, baasjes, vrijwilligers en belangstellenden een “Zalig Pasen” toe op deze eerste april dag.

Deze week kunnen we weer een heleboel positief nieuws melden. Veel hondjes mogen het asiel verlaten en nieuwe koppies zijn op de site verschenen en.. volgende week komen er nog veel meer. Ook melden we over de twee oudjes Bub & Fosca die samen een nieuw baasje zoeken en Copito die al in Nederland is maar herplaatst moet worden. In de column hebben we een gelukkig bazinnetje die mede door Facebook haar zoek geraakte schat weer terug in haar armen kan sluiten. In de (on)zin van de week zien we dat nieuw meubilair ook even wennen is voor de huisdieren.  Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

  • Bolo is het broertje van Oso
  • Voorjaar-schoonmaak
  • Fanti heeft een eigen flyer gekregen.
  • Chispa’s vakantie is ten einde
  • Bup en Fosca belanden net voor hun pensioen in het asiel
  • Ook Sic is op de site gekomen
  • Hondjes die het asiel mogen verlaten
  • Copito zoekt nieuw baasje
  • Volgende week weer nieuwe koppies te verwachten. 
  • Berichten van de baasjes van Maxi (Oki) en Estella
  • De 4-kanten column van Ton: “Facebook herenigt hondje met baasje na diefstal”
  • De (on)zin van de week over: Het heet “Vooruitgang”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS
.

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!!

en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 26 maart 2018

.

Bolo op de site verschenen.
.
Bolo is het broertje van Oso. Nu is hij klaar om  naar een baasje te gaan dus komt hij bij ons op de site om te laten zien dat hij ter adoptie is. Een super schat die absoluut als toppertje gekwalificeerd kan worden. Een heerlijke lieverd die zo in een gezin kan plaatsnemen.  Maar ja dan moet je wel een baasje vinden. Daarom zijn we blij dat we nu Bolo aan iedereen kunnen laten zien. KLIK maar op de foto om meer van hem te zien.

.

.

.


.

Voorjaar-schoonmaak

.
Ook bij ons wordt naast de dagelijkse schoonmaakbeurten, ook jaarlijks de boel op zijn kop gezet. Vooral de hoek waar we het lounge-bed hebben en waar we met de hondjes lekker liggen te knuffelen terwijl we TV kunnen kijken is een plek dat echt helemaal uit elkaar moet worden gehaald omdat je het zand uit het bos tot in de kleinste kieren tegenkomt.

Pichi houdt zich wat afzijdig en blijft een beetje uit de weg… al die drukte is niets voor hem.

Mia doet haar best om vooral in de weg te lopen.

Mocht u onze Nellie en Flor missen… Nellie neemt niet de moeite om te helpen. Zij ligt op bed doet een lekker dutje. Floor maakt zich onzichtbaar want alle veranderingen zijn voor haar een crime.

.

.

Botas kijkt naar buiten of er niet toevallig een vreemdeling naar binnen gluurt en kleine Chispa helpt gewoon mee om de boel overhoop te halen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


Dinsdag 27 maart 2018

.

Fanti heeft een eigen flyer gekregen.
.
Omdat Resy weer een leuke flyer heeft gemaakt voor Fanti is het ook een mooie gelegenheid om Fanti in het zonnetje te zetten.

KLIK op de flyer om haar adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Woensdag 28 maart 2028
.
Chispa’s vakantie is ten einde.
.
Vorige week hebben we laten zien dat Chispa haar plekje had gevonden in ons clubje.  Chispa (links op de foto) kopieert het gedrag van Pichi en als je zou zeggen dat Pichi haar vader zou zijn dan zou je het gewoon geloven. Zo liggen ze samen voor de kachel. Maar vandaag mocht Chispa weer naar huis.
Tot een volgende keer…!!!
.
.
.
.
————————————————————————————————–
.
.
Bup en Fosca belanden net voor hun pensioen in het asiel  ….
.
Bup (reutje, 11.5 jaar) & Fosca (teefje, 11.5 jaar): deze broer en zus zijn op hun oude dag nog in het asiel terecht gekomen. Vanwege een echtscheiding en geldproblemen konden ze niet meer verzorgd worden.
Wie wil deze 2 lieverds samen op hun oude dag nog een warm mandje geven. Ze zijn iets verlegen maar komen al snel voor een knuffel naar je toe. Natuurlijk is voor deze duo adoptie een hele speciale financiële adoptieregeling getroffen.
.
.
.
.
.
Donderdag 29 maart 2018
.
.
Ook Sic is op de site verschenen.
.
En terecht. Een schat van een jonge hond. Die energiek in het leven staat en die zich niet schaamt om te laten zien hoe veel hij van mensen houdt.
Lees alles over Sic op zijn adoptiepagina. Klik maar op de foto’s.
.
.
.
Vrijdag 30 maart 2018
.
.
Nieuwe honden ter adoptie.
.
Er komen volgende week weer meer nieuwe hondjes ter adoptie maar omdat we nog niet voldoende foto’s van ze hebben moeten we daar nog even op wachten. Er wordt hard aan gewerkt.
.

.


.

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten
.
Mocht u toevallig overwegen om misschien één van deze lieverds op te nemen in uw gezin dan bent u helaas te laat. Zij hebben een baasje gevonden en mogen het asiel verlaten…!!! Geweldig !!!

Banjo

Anouk

Xata

Wodan

.

.

.

.

.

Negrito

Zebby

Liya

 

.

.

.

.

.

Betel

.

.

Zeker voor Betel zijn we erg blij want een 15 jarige dog-achtige hond is natuurlijk geen hond waar je makkelijk een baasje voor vindt.  Daar  komt bij dat hij ook nog eens 76 cm hoog is… en dat is bepaald geen klein schoothondje…

.

.

.

Zaterdag 31 maart 2018

.

Copito zoekt een nieuw baasje.
.
Vandaag kregen we een emotioneel verzoek van Randi het baasje van Copito. Op 25 juni 2017 kwam Copito over uit Spanje om bij haar en haar twee poezen te gaan wonen. Copito had een kattentest gehad en toen geen obsessief gedrag vertoond jegens poezen. Echter één van de poezen had het niet zo op honden en had dit aan Copito laten zien waardoor hij zijn kijk op poezen danig had bijgesteld. Dit kwam niet meer goed wat er ook geprobeerd werd. Copito verdient een poes vrij huis waar hij tot rust kan komen en zich veilig kan voelen. Waar hij niet het gevoel heeft steeds strijd te moeten leveren. Dat dit het bazinnetje veel verdriet doet zal duidelijk zijn. We vroegen Randi om haar ervaringen op papier te zetten want zij kent Copito het beste. Haar warme verhaal over haar Copito spreekt boekdelen. Oordeel zelf. Mocht u geen poezen hebben en overwegen om Copito een mandje te willen bieden, schroom dan niet om dit ons te laten weten. (0622225271 of dierenmissies@gmail.com) Serieuze gegadigden kunnen op afspraak kennis maken met Copito. Hij woont in Amsterdam.

Copito is simpelweg een top hond!
Grappig, levendig, kan alleen thuis zijn en is dol op rijden in de auto. Het liefst gaat hij overal met je mee naar toe.
Hij is een gecastreerde keeshond die heel goed en sociaal is met andere honden.
Met katten gaat het alleen ECHT NIET! Die jaagt hij na en hij raakt er erg van in de stress.
Met kinderen groot en klein altijd even zacht en vriendelijk.
Het is een hond van ongeveer 7 jaar oud die van wandelen en spelen houdt maar ook echt zijn rust momenten nodig heeft.
Je hebt een geweldige vriend aan hem als je hem regelmaat en structuur kan geven want dan voelt hij zich het veiligst. Hij is erg op zijn baasje(s) gericht. Loslopen waar het veilig voor hem is is geen enkel probleem! Hij blijft bij je en houd je goed in de gaten. In straten met auto’s kun je hem wel het beste aan de lijn houden.
Het is geen hond voor in een bench! Zijn eigen plek (matje, mand etc) hebben is wel heel belangrijk voor hem!
Hij houdt van botjes knabbelen en 2 x eten per dag.
Hij is langharig. Zijn vacht vraagt weinig onderhoud mits je hem goede voeding geeft! Dan is af en toe een borstel genoeg en weinig haaruitval.
Als je hem s’avonds voor het slapen gaan nog even uitlaat dan houdt hij het lang vol. s’Nachts is hij heel rustig.
Copito is geen blaffer….alleen als hij bang/onzeker is kan hij kort iets van zich laten horen.
Knuffelen en massages vindt hij zalig!
Kortom een hond die echt een liefdevol mandje verdient… Hij zal zijn waardering regelmatig aan je laten zien.

.

.

.

.

.

Zondag 1 april 2018
.

Op deze vroege Paasmorgen hebben we het Weekjournaal weer voor u klaar gemaakt en hopen we dat u er vandaag een genoeglijke leespauze aan zult beleven.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
.
.

.

.

.

.
.

.

.

.


.
.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Berichten van baasjes
.

Jean Pierre stuurde ons deze foto’s van Estela

.

.Gelukkig is Estela gek op knuffelen…

.

.

.

.

.


.

Van Renske, baasje van Maxi, kregen we deze knipogende Paashaas met Paaswens…

Fijne Pasen !!!

Gaat héél goed met Max. Gaat overal mee naar toe, is lief voor iedereen.  Lekker eigenwijs en koppig. Een echte teckel dus.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton.
.
” Facebook herenigt hondje met baasje”
.
Er is de laatste tijd al zoveel negatiefs geschreven over Facebook dat we er een beetje genoeg van krijgen. Je moet nooit teveel persoonlijke gegevens prijsgeven op Facebook want iedereen kan het zien… Tja en dat is nou net de kracht van Facebook. Hoe vaak zie je geen berichtjes over dieren die kwijt zijn en dat de baasjes door het te melden op Facebook het diertje terug hopen te vinden. Deze week lazen we het volgende berichtje
.
Na autodiefstal vermist Belgisch hondje teruggevonden in Amsterdam
.
Een hondje dat al sinds vorige week vrijdag spoorloos was na een autodiefstal in het Antwerpse Deurne, is vandaag teruggevonden in Amsterdam. Eigenaresse Kristin Gemoets kan haar geluk niet op. (Binnenlandredactie 27-03-18 AD)
.
Kristin Gemoets was er kapot van. Afgelopen vrijdag wilde ze snel een briefje afgeven bij de apotheek toen achter haar rug een dief er met haar auto vandoor ging. Op de achterbank zat haar 7-jarige hondje Maria. De auto werd later enkele kilometers verderop teruggevonden in Borsbeek, maar van Maria ontbrak elk spoor. Kristin hing posters op in de buurt en ook op de sociale media werd een oproep gedaan.
Nu is Maria eindelijk terecht. ,,Vannacht kreeg ik telefoon van iemand bij de vzw Lost Dogzzz, de Facebookpagina waar Maria als vermist was opgegeven”, vertelt Kristin aan de Gazet van Antwerpen. In Amsterdam was een hondje gevonden dat erg leek op de kleine viervoeter van de Antwerpse vrouw. ,,Achteraf kreeg ik het chipnummer door. Het is 100 procent zeker mijn Maria. Ik kan het niet geloven!”, jubelt ze.
Vandaag gaat Kristin naar Amsterdam om Maria op te halen. Iemand van Lost Dogzzz zal haar ontvangen. Hoe de hond in Amsterdam is terechtgekomen, is nog een raadsel. Opvallend genoeg kreeg Kristin telefoon van een andere vrouw die exact hetzelfde had meegemaakt. Ook haar Volkswagen was gestolen – met hond erin – en werd later aangetroffen in Amsterdam. ,,Misschien zit er dus wel meer achter dan enkel ongelukkig toeval”, aldus Kristin.
Zo zie je maar dat het echt werkt als je je zorgen kunt delen met een heleboel lezers waardoor een oplossing mogelijk wordt. Zolang Facebook vermiste dieren terug bij hun baasjes brengt zijn wij vooralsnog geen tegenstander van dit medium…  Maar ja, ook misbruik van de goedheid en mensen ligt op de loer, zeker als het om een geldelijk gewin gaat….
.
.
 .
Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: Het heet “Vooruitgang”

Alle gezinsleden moeten wennen aan moderne meubels

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.
.
april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com