Dierenmissies Weekjournaal van 25 maart 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met Oli in de schijnwerpers te zetten. Voorts moest onze (bange) Flor naar de dokter, staat Mocca in de belangstelling en hebben we Chispa verwelkomd. In de column hebben we het over de Zoo in Barcelona en in de (on)zin van de week blijkt een uitspraak van 60 jaar oud nog prima van kracht te zijn. Natuurlijk hebbenwe ook weer de nodige updartes van geadopteerde hondjes en zo nog tal van leuke berichtjes. Kortom, maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

  • Oli in de schijnwerpers
  • Flor bij de dokter
  • Mocca in de belangstelling
  • De kattentest van Mocca heeft plaats gevonden.
  • Mia is ondeugend
  • Helaas kan de adoptie van Mocca niet door gaan.
  • Gelukshondjes die het asiel mogen verlaten
  • Nieuwkomers die komende week een eigen adoptiepagina zullen krijgen.
  • Berichten van baasjes. “Shira, Estela, Sammie (Melon), Bonita, Nana met Nila”
  • De 4-kanten column van Ton: “Minder exoten …. meer respect voor dieren.”
  • De (on)zin van de week over:”Een meer dan 60 jaar oude uitspraak verloor niets aan kracht.”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS
.

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!!

en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 19 maart 2018

.

KLIK op deze foto voor meer info …

Oli in de schijnwerpers
.
Ach ach ach…  Stel u zoekt een hond, zwart van kleur, reutje, middenmaat, die lijkt op de honden van koningin  Maxima en koning Willem Alexander, die super lief moet zijn voor kinderen en andere honden en ook nog met katten kan.  ,,,, Tja ga die maar eens zoeken…. Nou dan heb ik nieuws. Die hebben wij !!!!!!!!!! Oli is zijn naam genaamd en hij zoekt een baasje.

.

.

.

.

.

.

 


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


Dinsdag 20 maart 2018

.

Flor bij de dokter
.
Vandaag gingen we met Flor naar de dokter. Ze heeft al twee weken de nare gewoonte om zich te bijten bij de staart. Natuurlijk dachten we eerst dat dit mogelijk te maken had met vlooien en hoewel we nooit enig spoor van vlooien hadden gevonden, hadden we haar toch Advantic gegeven. Dit had niet het gewenste resultaat want ze bleef bijten en na twee weken besloten we toch maar even langs de dierenarts te gaan. Nu waren we met Flor extra voorzichtig omdat ze wat angstig is dus deden we haar naast de halsband ook een tuigje om. Zo mocht ze mee op pad de auto in.  Nieuwsgierigheid overwon de angst en onderweg heeft ze haar ogen uit gekeken. Eerst bleef ze staan maar even later ging ze toch maar liggen.
.
Bij de dokter gedroeg ze zich als echte hond en bleef ze keurig bij me zonder bangigheid te laten zien. Andere baasjes konden gewoon passeren en alles bleef keurig onder controle. We hadden mooi de gelegenheid om haar even te wegen. 19,3 kg schoon aan de haak.  Ook de dokter kon geen sporen van vlooien bekennen maar wat je niet kunt zien is bijvoorbeeld mijt. Daarom kreeg ze een pillenkuurtje tegen de jeuk en Stronghold tegen eventuele mijt.Gelukkig hebben geen van de andere vijf honden ergens last van.
.

.

.
.
Opgelucht gingen we weer naar huis. We hopen dat dit het euvel heeft verholpen. Wat voor ons ook leuk was om te zien, was dat ze zich zo keurig had gedragen. O o o …, wat zijn we trots op de mooie Flor. Ze kon vrij rondlopen in de auto en had nu maar gekozen voor een plaats op de passagiersstoel. Kijk zo was ze dicht bij het baasje en kon ze goed zien waar we naar toe gingen. Normaal is dat wat gevaarlijk maar omdat we toch alleen maar op binnendoor weggetjes hoeven te rijden heb ik dat maar toegestaan.

.

.

.

 .
.
—————————————————————————————-
.
.

klik op foto om deze onverwachte winterimpressie in Barcelona te bekijken

Barcelona in de sneeuw.

.
Terwijl wij ons opmaken voor de lente heeft het weer nog een grillig verloop gehad in Barcelona. Daar is vandaag nog ruim 10 centimeter sneeuw gevallen. Het levert mooie plaatjes op maar voor de hondjes in het asiel is dat natuurlijk wel iets minder. Het blijft gelukkig niet lang liggen maar zo zie je maar dat je het weer in maart nog niet echt kunt vertrouwen …. zelfs in Spanje niet.
.
.
.
————————————————————————————–
.
.
.
Woensdag 21 maart 2028
.
Mocca in de belangstelling.
.
Van een familie kregen we een informatieverzoek over Mocca. Mocca is een lieve hond maar zij moet ook met katten en een kind van 3,5 jaar kunnen dus hebben we gelijk een kattentest aangevraagd. Een peutertest kennen we helaas niet.
.
.
.
.
.
.
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Donderdag 22 maart 2018

.

De kattentest van Mocca heeft plaats gevonden.
.
Mocca is geslaagd voor de kattentest maar moet een beetje begeleid worden omdat ze misschien iets te nieuwsgierig is. Nu luistert ze prima dus laat ze zich ook makkelijk corrigeren. Ze is er wel nieuwsgierig naar maar vindt het eten belangrijker dan poezen.
.
Klik op de plaatjes om Mocca te zien

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Vrijdag 23 maart 2018

.

Mia heeft ondeugende trekjes.
.
Onze Mia is een geval apart. Gaat, tijdens de wandelingen in het bos, regelmatig even op zich zelf snuffelen. Het ruikt enorm lekker want er zitten muizen, konijnen, hazen, vossen, dassen en reeën in het bos dus ja, er valt heel wat op te snuiven. Een enkele keer gaat ze het bos uit om over de akkers te rennen. Dan vergeet ze alles om zich heen. Uiteindelijk komt ze dan vanzelf weer tot bezinning en komt ze al schamend weer aangelopen. Natuurlijk krijgt ze dan wat lekkers maar dan moet ze wel aan de lijn want genoeg is genoeg. Op foto’s zie de akkers waar ze dan de pootjes strekt terwijl ze opzoek is naar alles wat maar ‘wild’ genoemd kan worden.

.

.


.

.

Helaas kan de adoptie van Mocca  niet door gaan.
.
Wij hebben de adoptie van Mocca moeten stoppen omdat we vonden dat de baasjes te veel van huis waren en Mocca dan teveel uren alleen zou moeten blijven.

Het lot heeft toch bepaald dat Mocca toch het asiel mag verlaten. Daar zijn we natuurlijk voor Mocca erg blij mee …

.

.

Zaterdag 24 maart 2018

.

Dag van de updates

De zaterdag is altijd een leuke dag omdat we dan de meeste updates krijgen over de hondjes die een baasje in Nederland hebben gevonden. Natuurlijk maken we daar melding van in het weekjournaal want de verzorgers in het asiel kunnen dan zien hoe het met hun zorgenkindjes gaat. We kijken dan ook altijd met belangstelling uit naar de foto’s en verhaaltjes die we te zien en te lezen krijgen.

.

.


.
.

Gelukshondjes die het asiel mogen verlaten
.

Ook deze week hebben we weer een boel gelukshondjes die het asiel mogen verlaten. Kijk maar naar de foto’s hieronder.

.


Kira

Tess

..

.

.

.

.

.

.
.


hond

Puaf

hond

Pepper

hond

Chiqui

.

.

.

 

.
.


MIsty

hond

Mocca

.

.

.

.

.
.


Peluix

Dewie

Alida 2

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwkomers die komende week een eigen adoptiepagina zullen krijgen.

.

Mocht nu al meer info willen over één van deze schatten. MAIL ONS…!!!
.

Dit is Star, Teef – 1 jaar, 2 maanden – Kruising – 43 cm Karakter: zeer rustig verlegen teefje lang haar zeer uniek uiterlijk sociaal met andere honden

Dit is Dic, Reu – 6 jaar, 3 maanden – Kruising – 50 cm. Karakter: Lieve sociale hond goed met kinderen heeft bij familie gewoond, maar eigenaar is ziek en heeft hond teruggebracht

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Frodo, Reu – 2 jaar, 2 maanden – Kruising schnauzer – 43 cm. Karakter: beetje onzeker naar mensen aangevallen door de andere honden vanwege zijn angst

Dit is Semmy, Karakter: Teef – 1 jaar, 1 maand – Kruising – 49 cm actief teefje sociaal leuk voor sportieve mensen reactief naar katten

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Zondag 25 maart 2018
.

Zelfs met de korte nacht in verband met de overgang naar zomertijd, is het weer gelukt om op tijd het weekjournaal aan u te presenteren. Met trots en plezier laten we u dit weekjournaal lezen…

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
.
.

.

.

.

.
.

.

.

.


.
.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Berichten van baasjes
.
Dennis, baasje van Shira, stuurde ons dit berichtje met foto.
.
(Shira is sinds 12 maart jl hun huisgenoot)
.
Shira mag los lopen. Ongelooflijk ze blijft steeds bij me.
Ze is super lief en hoort echt bij mij.. we zijn super blij met haar.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jean Piere en Sabre, baasjes van Estela stuurden ons deze foto’s

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Renske en Maxime (baasjes van Maxi) stuurde ons deze update

(Maxi woont sinds 12 maart jl bij hen en hun andere hondjes)

Het gaat fantastisch met Maxi en hij is de anderen al de baas.
Af en toe een plasje binnen maar verder heel erg goed.
Fijne dag…

.

.


.

.

Ruud baasje van Sammie stuurde ons deze foto’s

(Sammie woont sinds 12 maart jl bij Ruud en Nathalie)

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ronny en Jolanda stuurden ons deze foto’s van Nana en Nila

(Nana kwam op 12 maart jl bij hun Nila wonen.) 

.

.De zusjes samen. Moesten weer even aan elkaar wennen maar hebben elkaar weer gevonden.

.

.

.

.

lekker relaxen op bank. Sorry Jolanda.. maar ja iemand moet de foto maken…

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Gjalt en Ellen zijn de baasjes van Bonita en drie katten Schanulleke, Suske en Wiske. 

.
Ellen houdt een dagboek bij van haar ervaringen met Bonita en haar katten. Die verslaglegging is heerlijk om te lezen.
.
Zo lazen we onder andere dat Ellen met Bonita ook op cursus gaat en dat de grootste beloning niet het snoepje achteraf is maar de aanwezigheid van Gjalt die in de kantine moet wachten tot de les is afgelopen. Ach, zo zijn het tal van heerlijke herkenbare ervaringen die laten zien dat er een geweldige klik is tussen Bonita en haar baasjes.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton.
“Minder exoten …. meer respect voor dieren.”
.
Bijna alle exotische dieren gaan tegen 2031 verdwijnen uit de dierentuin van Barcelona

.
We lazen dit berichtje op Spanje Vandaag en wilden dat graag delen. Catalonie neemt hiermee weer een flinke stap in de richting van dierenwelzijn.

Entree Zoo Barcelona

Olifanten, neushoorns, zebra’s, kangoeroes en dolfijnen zullen tegen 2031 niet meer te zien zijn in de zoo van Barcelona. De dierentuin gaat het aantal diersoorten verminderen van drie- naar tweehonderd en voor uitheemse soorten zal er nog maar weinig plaats zijn.
De directeur van de Zoo, Antoni Alarcón, presenteerde deze week het strategische plan voor aan personaliteiten die zich bezig houden met onderzoek en onderwijs en met activisten en vertegenwoordigers van alle politieke partijen die in de gemeenteraad van de stad Barcelona zitten.
Dit plan zal van 2018 en 2031 in voege zijn om zo de transformatie door te voeren. De redenering achter het plan is dat de dierentuin wil focussen op mediterrane en bedreigde soorten.
Dezelfde dag van de voorstelling van het nieuwe plan werden de twee overblijvende zeehonden overgebracht naar een park in Hongarije.

gorilla Sneeuwvlokje

Het is een opmerkelijke bocht voor een zoo die in de jaren tachtig een albino gorilla uit Afrika (Copito de Nieve, of Sneeuwvlokje) en een orka uit IJsland (Ulises) als grootste publiekstrekkers had. Vanaf 2031 zullen Iberische lynxen, klapeksters en moerasschildpadden de grote massa naar de dierentuin moeten lokken.
De dierentuin wil zich vanaf nu specialiseren in mediterrane ecosystemen. Op dit moment is slechts 15 procent van de soorten in de zoo autochtoon. Tegen 2031 moet dat aandeel meer dan verdubbeld zijn.
Een groot deel van het park wordt daarnaast voorbehouden voor bedreigde diersoorten in het wild, zoals primaten. Nu is 22 procent van de soorten in de zoo bedreigd. Dat aantal moet volgens het plan omhoog naar 40 procent. Tot slot wordt er ruimte voorzien voor soorten waarmee de zoo conservatieplannen heeft.

.

 

Als dit de toekomst wordt voor alle dierentuinen zal dit voor veel mensen even wennen worden als ze een dierentuin bezoeken. Het zal nog wel even duren voor het zover is en speciale fokprogramma’s om bedreigde diersoorten in stand te houden blijven bestaan. Hierdoor blijven dierentuinen toch wel hele bijzondere plaats waar je dieren kunt zien die je niet alle dagen tegenkomt en waar je je kunt wanen in stukjes wildernis op aarde zonder verre te reizen te maken. Maar het ‘alleen maar voor het vermaak’ dieren uit verre streken naar een dierentuin brengen is wat mij betreft al lang niet meer van deze tijd. Gelukkig is dat ook bij de meeste Westerse dierentuinen dit beleid al ingezet en worden de dieren de hier moeten verblijven zoveel mogelijk gehuisvest in een omgeving die zo veel mogelijk op hun eigen habitat lijkt.

 

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Een meer dan 60 jaar oude uitspraak verloor niets aan kracht.”

.

.

.

Moet ik dit echt vertalen?

.

Nee toch…!?!?

 

.

.

.

/

.

.

.

.

.

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.
Sjors, Moos en Mikey 7 t/m 11 feb
Nelson en Rova 15 feb t/m 24 feb
Pippa en Nangi 24 feb t/m 11 mrt
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Chispa 14 tot 28 maart
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

«
»