Dierenmissies Weekjournaal van 15 mei 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de kennismaking van de schitterende Deep, Dama, Tradis, Bayron Kala, Milo en Bella, en vragen we ons af wanneer het kabinet de voorgestelde maatregelen tegen stalbranden door voert. Voorts  vertelt de politie over een dierenarts die rommelt met gegevens paspoortjes en hopen we de daders te vinden van het dumpen van kittens. In de column hebben we het over het eren van onze honden. Ide (on)zin van de week moet een blind date soms gewoon een ‘match in heaven’ moet zijn en hebben we weer een leuk  berichtje van een baasje uit het land. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Kennismaken met Deep
– Totti, Tarzan en Sivan hebben baasje gevonden
– Wanneer worden er maatregelen genomen tegen stalbranden ?
– Kennismaken met Dama, Tradis, Bayron, Kala, Milo en Bella
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Politie: dierenarts aangehouden en getuigen gezocht … 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Hoe vaak moet je ‘gepakt worden’ voordat je luistert?
– Ian en Babs komen logeren

– Leuk filmpje: leuke filmfragmentjes..
– Bericht van baasje over: Sjors, Moos, Mike en Millie
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Ere die ere toekomt. 
– De (on)zin van de week: Zo’n blind date moet gewoon voorbestemd zijn
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


,

.

Maandag 9 mei 2022

.

Kennismaken met Deep uit asiel CAAD nabij Barcelona

(zie Dierenmissies – Honden ter Adoptie)

 

Dit is Deep, Reutje, geboortedatum: 28/10/2019 Ras: Podenc Eivissenc Maat: Groot: Meer dan 20 Kg. Deep woont officieel in het asiel CAAD Penedes nabij Barcelona maar zit tijdelijk op een opvangadres. Karakter: Lief en zacht karakter, verlegen bij het ontmoeten van vreemde mensen (misschien tikje bang) dus hij moet rustig kennis kunnen maken.  Als hij je kent is het een lekkere kroeldoos die graag speelt. Goed met andere honden.

We zijn voor hem op zoek naar een baasje die alle tijd heeft en weet hoe je het vertrouwen kunt winnen van honden. Als er al een hond in huis is zou dat voor Deep kunnen helpen want dan kan hij gedrag kopiëren en zien dat er niets te vrezen valt. Een luide stem tegen hem opzetten of tegen hem schreeuwen werkt averechts. Momenteel zit deze schitterende jongen dus in een pleeggezin om meer vertrouwen in mensen te krijgen en daar zien we dat hij al flink is bijgetrokken dus hebben we er alle vertrouwen in dat hij een geweldige adoptant zal zijn/worden die de titel van trouwe vriend geheel war zal maken.

.

.

.

 

.


.

Dinsdag 10 mei 2022  

.

Tottie, Tarzan en Sivan hebben een baasje gevonden.

Totti

Tarzan

Sivan

.

.

.

.

.

We wensen deze kanjers een fijn nieuw leven toe… .

.

 


.

.

Woensdag 11 mei 2022.                                               

.

Wanneer worden er maatregelen genomen tegen stalbranden ?

Bij een stalbrand in het Overijsselse Varsen zijn woensdag 25.000 kippen omgekomen, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland na vragen van NU.nl. Doordat een maand eerder 43.000 kippen omkwamen bij een brand in een megastal in het Noord-Brabantse Heusden, is het totale aantal bij stalbranden omgekomen dieren nu al vertienvoudigd ten opzichte van 2021.

Vorig jaar overleden 6.915 dieren door 35 stalbranden, meldde het Verbond van Verzekeraars in april. Dat waren er een stuk minder dan de bij 54 stalbranden omgekomen 108.754 dieren van een jaar eerder.

De twee recente kippenstalbranden bevestigen volgens Animal Rights dat de daling van het aantal stalbranden in 2021 geen trend is. “Dat we in zo’n korte tijd weer zo’n afschuwelijk groot aantal slachtoffers zien, bevestigt alleen maar wat we dachten: er zijn niet opeens fundamentele verbeteringen op het gebied van brandveiligheid uitgevoerd”, zegt een woordvoerder woensdag namens de dierenrechtenorganisatie.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) had in maart 2021 een keihard oordeel over de aanpak van stalbranden door het kabinet.

Dat bij een stalbrand 130.000 kippen of 7.000 varkens omkomen, beschouwt de overheid volgens de OVV als een “acceptabel risico”.

Het kabinet kondigde in oktober nieuwe regels aan om het aantal dodelijke stalbranden te halveren. Volgens LTO Nederland was het moeilijk om boeren mee te krijgen met nieuwe regels. Die zouden brandveiligheid toen “niet sexy” hebben gevonden.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 12 mei 2022

.

Kennismaken met Dama, Tradis, Bayron, Kala, Milo en Bella van het asiel van Elena uit Solana.

(zie Dierenmissies – Honden ter Adoptie)

.

.

Dit is Dama, teefje, geboren  28/03/2018 Podenco,  10 kg, 40 cm hoog en 44 cm lang. Dama woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: verlegen, super zacht, lief, voorzichtig, goed met kinderen, katten en andere honden. Knuffelaar..  Achtergrondinformatie: Is door eigenaar achtergelaten bij dodingsstation want ze voldeed niet als jager. Gelukkig heeft Elena deze kleine frummel daar net op tijd weggehaald. Het het asiel blijft ze in haar hoekje want ze begrijpt niet wat ze daar doet…  Het is geen plaats voor haar. Ze heeft een baasje nodig die alleen maar liefde wil geven en haar wil verwennen zodat ze weer een tikje meer zelfvertrouwen krijgt.

.

.

.


.

.

Dit is Tradis, teefje, mix van mix, geboren 30/04/2021, 16 kg, 48 cm hoog en 55 cm lang. Tradis woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Super lief, erg slim, goed met kinderen, goed met andere honden, speels en heerlijk aanhalig. Bijzonderheid: Is een stuk oor aan linker kant verloren. Achtergrondinformatie: Ze was achtergelaten op een hondenspeelplaats in de hoop dat een nieuw baasje haar mee zo nemen. Zo kwam ze bij Elena terecht en na de gebruikelijke medische screening zijn we dus nu op zoek naar dat nieuwe baasje. Ze is duidelijk gewend aan een huiselijke omgeving. De reden van het achterlaten is onbekend en daar kunnen we alleen maar naar raden want aan haar gedrag kan het niet gelegen hebben. Misschien vonden ze haar niet mooi genoeg met een half oor ?!?! We kunnen haar alleen maar een 10 geven voor karakter en gedrag daarom is het juist zo erg voor haar om zo in een asiel te belanden. We hopen dat ze snel iemands hart zal veroveren.

.

.


.

.

Dit is Byron, reutje,  geboren 08/11/2011, Husky Siberian, gewicht 25 kg, 60cm hoog en 68 cm lang. Bayron woont in het asiel van Elena in de gemeente Solane, regio Ciudad Real. Karakter: Rustig, erg lief voor volwassenen en kinderen, goed met andere honden, hoewel dit nog niet getest is is hij ook vermoedelijk ook goed met katten. Desgewenst kan een kattentest uitgevoerd worden.  Achtergrondinformatie: Bayron was achtergelaten bij het asiel omdat de eigenaar niet langer voor hem kon zorgen.  Hij loopt prima aan de lijn en is gek op autorijden. Bayron heeft altijd bij en familie  in huis gewoond en nu moet hij op zijn leeftijd de hele dag in een kennel wonen. We hopen een baasje voor hem te vinden die hem de laatste jaren een fijne mand in huis wil bieden.

.

.


.

.

Dit is Kala, teefje, geboren 01/09/2019, mix van mix, 31 kg, 65cm hoog en 70 cm lang. Kala woont in het asiel van Elena in de gemeente Solane, regio Ciudad Real. Karakter: heeft een absolute 10 voor karakter.  Ze is speels, lief, aanhankelijk, slim en leert snel. Is erg goed met kinderen en andere honden. Loopt prima aan de lijn en vindt autorijden prima. Achtergrondinformatie: Kala was achtergelaten op straat met een touw rond haar nek en gecoupeerde staart. Zo moest ze dagen lang haar kostje bij elkaar scharrelen.

.

.


.

.

Dit is Milo, reutje, geboren 01/01/2018, Greyhound, 22kg, 65 cm hoog en 65 cm lang. Milo woont in het asiel van Elena in de gemeente Solane, regio Ciudad Real. Karakter: zacht, erg aanhankelijk en super lief, is niet bang en zoekt contact met mensen. Is erg lief voor kinderen. Kan goed tegen autorijden en loopt prima aan de lijn. Achtergrondinformatie: Is achtergelaten door jagers omdat hij niet voldeed.  Hij heeft ook niet het karakter van een jager. Hoewel het  (nog)niet getest is denken we dat hij ook eventueel met katten zou kunnen. Een kattentest kan natuurlijk altijd uitgevoerd worden hoor. Een heerlijke hond die mensen twee keer om laat kijken, geweldig gezelschap is, die je nooit te leur zal stellen en overal mee naar toe genomen kan worden. .

.

.


.

.

Dit is Bella, teefje, geboren 01/12/2018, mix Duitse Herder, 34 kg, 66 hoog en 70 lang. Milo woont in het asiel van Elena in de gemeente Solane, regio Ciudad Real. Karakter: Bella is een super lieve knuffel hond, die het heerlijk vindt om af en toe te rennen en te voetballen. Het is maar net wat het baasje wil want ze vindt het ook heerlijk om lekker bij je te komen liggen. Ze loopt prima aan de lijn en vindt autorijden het einde. Bella is slim en leert snel. Ze is goed met andere honden en erg lief voor kinderen. Haar karakter krijgt absoluut een 10.  Achtergrondinformatie: Haar vorige eigenaar heeft haar achtergelaten omdat ze gingen verhuizen naar een ander stad om werk te zoeken. Op die plaats waren blijkbaar honden niet toegestaan. Bella is een gezinshond die gewend is aan een huiselijk leven. Het asiel valt haar zwaar.


.

Vrijdag 13 mei 2022.

.

.

.

Dierenarts aangehouden vanwege vervalste papieren
De politie heeft dinsdag 10 mei een 63-jarige dierenarts uit de omgeving van Eindhoven aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte.
De politie kwam de dierenarts vorig najaar op het spoor in een nog lopend onderzoek van de Dierenpolitie naar louche puppyhandel in Veldhoven. Hieruit werd duidelijk dat de dierenarts de dierenpaspoorten die hij uitgaf, verkeerd invulde. Daarnaast vulde hij de verplichte informatie op een dierenpaspoort niet in. Ook heeft de politie aanwijzingen dat de dierenarts rommelde met de medicijnen die hij voorschreef.
De 63-jarige man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie heeft zijn woning en werkruimte doorzocht. De officier van justitie bepaalt het vervolg van het strafrechtelijk onderzoek naar de handel en wandel van de dierenarts. De deskundigen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de politie ondersteund in dit onderzoek.
Wil je zelf melding doen van dierenmishandeling en/of -verwaarlozing, of ben je zelf in aanraking geweest met een foute handelaar. Bel ons dan op #144.
Liever online een melding doen? Dat kan via: https://bit.ly/3FuyqV7
.
Politie Basisteam Brunssum-Landgraaf

Op dinsdag 3 mei 2022, omstreeks 19.00 uur werd er op de Nieuwenhagenerweg (Toeristenweg) in Brunssum door een vrouw een tas weggegooid. Een getuige belde de politie. Bij controle van de tas trof de politie vier verdronken, dode kittens aan. Een getuige vertelde politie dat de vrouw, die de tas had weggegooid, was weggereden als bijrijdster in een wit gekleurde Volkswagen Golf. De bestuurder van de auto betrof een man.

Woont u in de buurt van de Toeristenweg of op de Rembrandtstraat en heeft u een witte Volkswagen Golf gezien, belt u ons dan op 0900-8844 onder zaaknummer 2022065261. Heeft u camerabeelden of beelden van een video-deurbel waarop deze auto kan staan, laat dit ons dan weten via bovenstaand telefoonnummer. Kent u misschien iemand waarvan de poes zwanger was? Of kent u misschien iemand waarbij vier kittens geboren zijn, die nu verdwenen zijn. Bel ons, u kunt ons helpen. Bent u het geweest, u kunt zich nog altijd zelf komen melden….

Er is besloten om de foto bij het bericht te plaatsen om zo meer informatie te vergaren, die kan leiden naar een verdachte. *KR

.
.

 


.

.

Zaterdag 14 mei 2022.

.

Hoe vaak moet je ‘gepakt worden’ voordat je luistert? 

Vandaag lazen we het bericht dat de handelaar uit Haarle opnieuw de fout is ingegaan. Ze waren al langer in beeld bij de inspectiedienst. In 2021 moesten zij al voor de rechter verschijnen nadat er meer dan zestig honden, twee papegaaien en twee parkieten uit de woning werden gehaald. De rechter legde een voorwaardelijke celstraf en een houdverbod van vijf jaar op. Dit verbod is twee maanden geleden ingegaan. Desondanks is het de eigenaren gelukt om al weer een behoorlijk aantal dieren te verzamelen. Bij een controle op een houdverbod van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), zijn op een adres in Haarle opnieuw verwaarloosde dieren aangetroffen. Het gaat om twaalf honden, dertien konijnen en twee parkieten. De LID heeft de dieren in beslag genomen en ondergebracht bij een opvanglocatie. Hier zullen de dieren de nodige zorg en aandacht krijgen. Als de dieren er klaar voor zijn zal er een nieuw huisje voor hen gezocht worden. De LID maakt opnieuw proces verbaal op en het Openbaar Ministerie zal zich buigen over de consequenties voor de eigenaren.

Zou men hardleers zijn omdat de straf niet hoog genoeg is ? Blijkt de handel toch lucratief te zijn ondanks de opgelegde boetes ?

.

.

Vanmiddag arriveerden Ian en Babs voor een korte vakantie. .

Deze morgen hebben we nog een beetje genoten van de relatieve rust. Onze hondjes blijven zich onverstoord vasthouden aan hun gewoontes en King, die al weer een tijdje bij ons logeert, doet zijn best om in ons stramien te passen. Nou is dat stramien niet zo streng hoor want de hondjes mogen bij ons vrij veel en zijn vrijwel de hele dag vrij om te gaan en staan waar ze willen en worden lekker verwend. Alles is erop gericht op een harmonieus samenzijn. Hier lopen we in alle vroegte in het bos. King voorop en Mia in haar kielzog, dan  Botas en Flor die de rij sluit.

Met spanning wachten we op de komst van Ian en Babs. Ook zij zijn bij ons vertrouwde gasten maar zijn nog niet eerder samen met King hier geweest. Dat is overigens ook zo met Arie en Sara die er morgen ook nog bij komen.  Maar alles stap voor stap dus eerst Ian en Babs.

.

Rond 13.30 uur kwamen Vera en Wim hun lieverdjes brengen. Natuurlijk moeten de hondjes elkaar eerst weer even besnuffelen maar dan is het water ook weer gelijk gebroken.

.

Het is altijd gezellig om bij te kletsen en te horen hoe het in Eindhoven gaat. Als Vera en Wim gaan zitten moeten ze er even bij tot dat ze door krijgen dat Annerie wat lekkers heeft….

Toen Ian en Babs even op de veranda waren zijn Vera en Wim stilletjes vertrokken. Nu kunnen we ze negen daagjes verwennen.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 8 mei 2022 

.

Vandaag komen Arie en Sara maar daar kunnen we nog geen verslag van doen omdat dit weekjournaal al gepubliceerd is voor zij hier zijn. Die aankomst en hoe het met alle logees gaat, houdt u dus te goed.

.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Filmpjes van honden die iets bijzonders kunnen

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors, Moos, Mike en Millie, stuurde ons het beeldverslag van een dagje …

.

Wij zijn donderdag lekker naar het hondenstrand in Zeewolde geweest, de hondjes hebben het reuze naar hun zin gehad en wij dan ook uiteraard.

.

.

.

 

 

 

 

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Ere die ere toekomt.

Misschien wordt het tijd dat je je eigen hondje eens in het zonnetje zet maar laten we eens kijken wat voor honden er allemaal bijzondere aandacht verdienen.

Neem nou bijvoorbeeld deze 2-jarige jack russell die de mascotte is van de explosievenopruimingsdienst in de regio Chernihiv. Hij werd in korte tijd getraind in het opsporen van explosieven en vindt elke dag meerdere gevaarlijke objecten. De hond loopt in zijn bomvest rond in de trieste wrakstukken van de oorlog en heeft zijn eigen instagram-account: @patron_dsns. Ook ontvangt het dier fan-art. Oekraïners hebben de hond in hun hart gesloten en sturen dagelijks tekeningen van de jack russell.

Patron werkt uitsluitend met zijn baasje Mischa, die de hond kocht als vriend voor zijn zoontje. De terriër is nu echter getraind in het opsporen van kruit. Zodra de hond daar lucht van krijgt, seint hij zijn baasje in, die vervolgens met zijn collega’s het explosief onschadelijk maakt. Voorlopig zijn ze nog niet klaar. Mischa: ,,We werken rond de klok. In dit tempo doen we er anderhalf jaar over om de stad schoon te vegen.” Dat ontmoedigt Patron bepaald niet. ,,Hij werkt altijd blijmoedig mee en inspireert daarmee ook de collega’s.” Helemaal gratis werkt Patron niet, al bestaat zijn beloning niet uit een salaris. Een geslaagde vondst levert de terriër een stukje kaas op, zijn lievelingskostje.

.

Dit is natuurlijk een succesverhaal dat wereld nieuws haalde maar toch wil ik even nog wat feitjes aanhalen waar we in Nederland trots op kunnen zijn. Ik heb het dan niet eens op de vele duizenden honden die als politiehond, blindengeleidehond of hulphond hun baasje hebben gevonden want is bij de meeste mensen wel bekend.

 

Maar wat dacht je van de stichting Signi Zoekhonden die lijken kunnen opsporen ook al jaren onder water liggen. Deze club wordt gerund door vrijwilligers die keer op keer met succes ondersteuning biedt bij zoekoperaties van politie of Openbaar ministerie en ook in het buitenland wordt er naar Signi gekeken. Tal van onderzoeken naar misdrijven zijn mede door hun inzet  tot een einde kunnen komen. Niet voor niets was wijlen Peter R. de Vries een groot fan van hun werk.

.

Nederland heeft trouwens internationaal een uitstekende reputatie voor het opleiden van werkhonden. Dat in Nederland opgeleide honden wereldwijd employ vinden zullen niet veel mensen weten.  Hoe trots moest trainer Marco van Hoof van Hondenadvies Centrum Nederland, wel niet zijn  toen hij ineens een vijfjarige hond zag die hij in Best, als éénjarige hond, een basisopleiding had gegeven en die aan de andere kant van de wereld een meest gezochte IS terrorist Abu Bakr al-Baghdadi te pakken had gekregen. Het Brabantse opleidingscentrum had de Mechelse herder aan een speciale eenheid van het Amerikaanse leger verkocht. Via Schiphol was de hond naar de Verenigde Staten gebracht, waar hij aanvullende uitgebreide en gespecialiseerde training kreeg.

Tja, je kunt niet genoeg de hond eren die voor jou iets bijzonders betekent. Bedenk dan eens wat jouw hond doet of heeft gedaan waardoor hij of zij voor jou zo bijzonder is. Soms is het alleen al gewoon de gezelschap en gezelligheid die jouw hond biedt waardoor jouw leven er een stuk leuker uitziet,  of zijn het de opgedane contacten tijdens de verplichte uitlaatbeurten waar een ongewild isolement werd doorbroken, of is hij het die je waarschuwt als er iemand onaangekondigd rond je huis loopt, of je waarschuwt als er iets vreemds is wat afwijkt van het gewone, of u, niet allen gevoelsmatig, maar ook daadwerkelijk, meer veiligheid biedt ….

Zij hoeven niet allemaal een medaille maar zo af en toe een lekker bot of kauwstaafje… nou dat gaat er wel in hoor …

 

Als laatste nog even dit over Patron de speurder naar mijnen in Oekraïne..

Oekraïense sociale media staan vol met foto’s van Patron. Vooral foto’s van opgespoorde bommen doen het goed, maar het bekendste beeld kwam toen Patron tijdens zijn eigen persconferentie in slaap viel.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Zo’n ‘blind date’ moet gewoon voorbestemd zijn… 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Deisy van 23 juni tot 10 juli 2022

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

.

«
»