Dierenmissies Weekjournaal van 8 mei 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de aankomst van King, leren we een heleboel nieuwe honden kennen en hebben we goed nieuws voor Ron. Voorts berichten we weer leuke berichten van baasjes uit het land en vertelt de politie hoe je misstanden kunt melden in België en Duitsland en geven ze  het aantal in beslaggenomen dieren in 2021. In de column hebben we het over relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. Ide (on)zin van de week gaat het over een leuke gewoonte. Voorts hebben we weer de nodige berichtjes van baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– King is gearriveerd
– Hondenuitlaatservices overvol…. 
– Herhaalde oproep voor inzameling voor Bonny en Clyde
– Ron heeft baasje gevonden
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Verjaardag van King
– Oproep van Linda voor  Baxter en Murphy.

– Politie: hoe te melden in buitenland en aantal in beslag genomen dieren 2021 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Kennismaken met Rocky, Boxer, Fum
– Leuk filmpje: leuke filmfragmentjes..
– Berichten van baasjes over: Fanta, Ramos, Axel, Ollie & Maisy
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Dierenmishandeling – huiselijk geweld
– De (on)zin van de week: Een leuke gewoonte voor pechvogels
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

 

Zondag 1 mei 2022

King is gearriveerd

Zoals we vorige week al hebben verteld kwam vandaag King weer voor een vakantieperiode van 2 maanden.  Tijdens een gezellige koffiepauze konden we bijpraten en toen was het moment daar dat er afscheid genomen werd van King.

.

.

Hij had zijn eigen plekje al weer ingenomen en het leek net alsof de baasjes Jan en Martha meer moeite hadden met dit afscheid dan King zelf. Dat is natuurlijk alleen maar goed. Het mannetje voelde zich gelijk weer helemaal thuis en onze club ziet hem dan ook als één van hen. Als na het uitgaan wat lekkers wordt uitgedeeld dan staat meneer vooraan om vooral niet te missen.

.

.

.


,

.

Maandag 2 mei 2022

.

Hondenbaasjes vangen bot bij uitlaatservices: ‘Nog nooit zoveel aanmeldingen gehad

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Dinsdag 3 mei 2022  

.

Herhaalde oproep voor Bonny en Clyde

Inzamelingsactie om de twee langzitters Bonny en Clyde definitief te kunnen huizen in asiel Zwolle.

Ik ken beide honden persoonlijk omdat ik in het asiel Zwolle stage heb gelopen. Het zijn allebei grote lieverds die allebei vrij sterk en tikje onstuimig kunnen zijn. Maar wat vooral meerdere adopties in de weg heeft gestaan waren hun ontsnappingskunsten. Geen hek bleek hoog genoeg. Nu ze al ruim drie jaar in het asiel zitten willen ze een voorziening maken waar beide honden voor altijd kunnen blijven wonen. Natuurlijk kost dat nogal wat geld en daarom zijn ze een crowdfundingsactie gestart. Klik op de foto om het filmpje te bekijken over deze twee hele bijzondere honden.

.

.

.

Meer weten over Bonny en Clyde of hoe u kunt doneren ???

KLIK OP HUN FOTO !!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ron is geadopteerd. 

Hoera !!! We kunnen  melden dat Ron een definitieve mand heeft gevonden

.

.

.


.

.

Woensdag 4 mei 2022.                                               

.

King’s verjaardag.

.

.

.

.

.

Natuurlijk vieren we King’s verjaardag nu hij bij ons is.

.

Hij komt net als onze andere hondjes Annerie verwelkomen  als zij terug komt van het doen van boodschappen.
Misschien heeft ze nu wel iets extra lekkers meegenomen?

Geloof maar gerust… het ventje wordt vandaag extra verwend.

.

Met een verjaardagsballon ligt het nu eenmaal net iets lekkerder …

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 5 mei 2022

.

Oproep van Linda voor Baxter en Murphy.

Murphy

Baxter

Heb je samen een baasje gevonden. Mag je uit Spanje naar Nederland komen. Is het leven prachtig tot het noodlot toeslaat. Het baasje krijgt twee hersenbloedingen en kan net meer voor de twee zorgen. Baxter en Murphy beiden anderhalf jaar oud. Twee lieve leuke doerakjes die zich samen goed bezig kunnen houden maar nu dringend een nieuw plekje zoeken anders zullen ze terug moeten naar Spanje. Dat kan toch niet gebeuren… Wie heeft er een plekje voor die twee? Desnoods voor één van de twee ….

Ze zijn al in Nederland en zijn op afspraak te bezoeken om kennis te maken. Je kunt hiervoor contact opnemen met Linda van Coesant op nummer +31 6 54366217. Een appje sturen kan natuurlijk ook en een mailtje is ook prima lvancoesant@gmail.com

.

.

.

.

.

Ze kunnen samen fijn spelen maar hebben natuurlijk ook hun momentjes van rust.

.

Ze zijn beiden erg sociaal met ander honden en aanhankelijk. Voorts houden ze van knuffelen met de baas zijn en zijn ze gek op autorijden.

.

Twee jonge mannen die aan het begin staan van hun volwassen leven. Zindelijk en gewend aan een huiselijk leven. Bekijk de filmpjes en laat die twee een plekje in je hart veroveren.

.

.

.

.

.


.

Vrijdag 6 mei 2022.

.

.

Meldpunt 144

Melden in het buitenland
Nu veel mensen op vakantie zijn krijgen wij ook vaker de vraag of er melding gedaan kan worden over een situatie in het buitenland. Onze ketenpartners hebben over de grens geen bevoegdheden en kunnen hierdoor geen actie ondernemen. Om deze reden nemen wij je melding niet aan.
Er kunnen in het buitenland andere wetten en regels gelden. Woon je in de grensstreek of verblijf je in België of Duitsland en zie je daar een situatie van dierenverwaarlozing en/of –mishandeling, dan kun je dat melden in het betreffende land.
🚩Voor spoed, kan je binnen de hele EU bellen naar 112
🇧🇪Voor situaties in België waarbij geen sprake is van acute nood neem je contact op met het Departement Dierenwelzijn. Via deze website kom je uit bij het juiste loket: https://dierenwelzijn.vlaanderen.be/dierenverwaarlozing…
🇩🇪Ook in Duitsland kun je misstanden online melden. Dit doe je bij Der Deutsche Tierschutzbund. Ga hiervoor naar: https://www.tierschutzbund.de/kontakt/
In Nederland kan je natuurlijk met ons bellen op het nummer #144.
Liever online je melding doen? Dat kan via https://bit.ly/375hveS

.

.


.

.

In 2021 zijn er 920 dieren in beslag- of bewaringgenomen.
Er zijn verschillende organisaties die zich bezig houden met dierenwelzijn. Als bij Meldpunt 144 de melding is gedaan, wordt deze doorgestuurd naar de Politie, Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ook de Douane kan dieren in beslag of bewaring nemen.
Bij in bewaring nemen moet de eigenaar of houder van een dier zorgen dat de leefbare situatie van een dier wordt hersteld. Denk hierbij aan een bezoek aan de dierenarts of het schoonmaken van een hok. Als de situatie is verbeterd, het dier voldoende is hersteld en de eigenaar de gemaakte kosten heeft betaald mag het terug.
Alleen een officier van justitie (OvJ) kan toestemming geven om het dier in beslag te nemen. Dit doet hij vanuit het strafrecht. Hij kan daarna ook een straf eisen.
Wil je meer uitleg over het verschil tussen in beslagname of in bewaring nemen van dieren? Kijk dan even op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – RVO: https://bit.ly/38Q9ElV
Bron foto: LID
Kan een afbeelding zijn van hond en de tekst '21 23 102 157 108 325 184 LID: In beslag genomen (Sr) en in bewaring genomen (Br) dieren 2021'

..

.


.

.

Zaterdag 7 mei 2022.

.

Kennismaken met Rocky en Guarra

.

Dit is Rocky, reu, geboren 15/03/2019, Braco Alemán, gewicht 25 kg, hoogte 63 cm lengte 67 cm. Rocky woont in het asiel van Elena in solena in de regio Ciudad Real. Karakter: Lef, aanhankelijk, goed met kinderen, kan goed met andere honden. Achtergrondinformatie: Rocky is door de eigenaar achtergelaten bij het asiel omdat hij geen tijd meer had om voor Rocky te zorgen. Rocky is jonge actieve hond die gek is op spelen en rennen. Rocky komt als je hem roept. Rocky heeft veel energie en is altijd klaar om te spelen. Daarom is hij ook geschikt met kinderen en andere honden. Hij loopt prima aan de lijn. Hij is dus een ideale hond voor een gezin dat van wandelen houdt. Maar minstens zo belangrijk is dat hij veel geknuffeld wordt want daar is hij gek op.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 8 mei 2022 

.

Kennismaken met Fum, Husky en Boxer

.

Dit is Fum, reutje, geboren februari 2013, mix herder, hoogte 65cm. Fum woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: rustig lief sociaal met andere honden Fum is een opa die nog graag wandelingen maakt. Dan geniet hij volop, ruikt aan alles. Hij ontmoet graag andere honden. Hij staat erop ze te begroeten en als hij het niet snapt blaft hij wel eens, maar er is geen slechte bedoeling, gewoon een beetje onbeleefd.

.

.

.

.

Als je hem iets lekkers geeft, weet hij niet hoe hij moet gaan zitten en springt hij op je om het aan te pakken, maar binnen een paar seconden leert hij dat hij zo niets krijgt en gaat hij zitten. Voorts heeft Fum geen enkel probleem bij het hanteren, Je kunt hem overal aanraken of je nu zijn rug of poten pakt alles is goed. Hij woont samen met andere angstige reutjes en is tolerant. Kortom een heerlijke vriend die je graag naast je wilt hebben. Die slim is, snel leert, trouw en aanhankelijk is. Kijk vooral eens naar zijn adoptiepagina.. daar staan tal van filmpjes….

.

.

.

.

.

 


.

Dit is Husky,  teefje, mix husky, geboren  ??? Husky woont in het asiel bij Elena in Solena in regio Ciudad Real. Karakter: ????

Meer gegevens volgen vlug ….

maar mocht je Husky misschien wel een plekje willen geven, reageer dan snel en stuur even een mailtje naar dierenmissies@gemail.com want Husky’s zijn nu eenmaal erg gewild….

.

.

.

.

.

.


.

.

Boxer als sluitstuk…

Deze oude Boxer van 12 jaar werd  bij het asiel af gegeven. Zeg maar gerust gedumpt !!!!

Als je zo oud moet worden dan heb je het niet goed gehad. Nu krijgt hij alle medische zorg die hij nodig heeft. Wat zou hij graag naar een eigen baasje gaan waar hij gewoon oud mag zijn en de rest van zijn leven genieten van verwennerij en zonder dat er iets moeilijks van hem verwacht wordt… Hij mag nu wennen aan een huiselijk leven en dat kost hem geen moeite. Hij mag er uit zien als een ‘grumpy’ maar is gewoon een zielige lieverd.

.

.

 

.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Filmpjes om van te genieten…

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Ingrid, baasje van Axel, deelde deze foto met de opmerking:

.

Axel kwam als pup naar Nederland en is nu al 11 jaar.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Sandra, baasje van Fanta, vertelt het volgende

“Misschien overdaad maar toch deel ik graag weer een paar foto’s van Fanta in Zeeland dit keer.

Ook even van ons samen aan de kustlijn. Nog steeds zo verliefd op haar ♥️”

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos, lieten vorige week spelende Ramos een vriendje zien in de vrije ruimte.  Nu laten ze zien dat hij zich ook prima alleen kan vermaken. ..

.

.


.

.

Tracie, Colin, Jaidyn, Indy, baasjes van Ollie en Maisy.

.

Helaas hebben ze in december 2021 hun Cody verloren aan een hersenbloeding.
Cody was het maatje van Ollie die hierdoor zijn vriend, steun en toeverlaat kwijt was geraakt.

De familie ging op zoek naar een nieuw vriendje voor Ollie en vonden een vriendinnetje Maisy.

.

.

.

.

.

Maisy is nog een jonge hond die met haar onbezonnen spel Ollie wel eens tot wanhoop drijft maar daar kan hij wel tegen hoor.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ze zijn ondertussen de beste maatjes en ….

.

.

.

.

.

.

.

Ollie vindt het ook wel fijn om een grote sterke vriendin te hebben.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Koppeling “Dierenmishandeling en huiselijk geweld”

leidt mogelijk tot nieuw opsporingsmiddel

voor het vinden van dierenbeulen….

.

.


geintje van 10 jarig kind

geintje van 10 jarig kind

.
Het is al decennia lang voer voor psychologen. Iemand die als kind start met het mishandelen van dieren blijkt later ook niet vies te zijn van sadistische praktijken bij mensen die niet zelden tot mishandelingen of zelfs tot de dood kunnen leiden. Het zal je kind maar wezen…
.
Dit zag ik laatst en moet even van mijn hart….
.
kind met vogelsHet begint meestal zo ‘onschuldig’…. Kan het u overkomen? Stel u even dit plaatje voor… Een pleintje waar duiven of een groepje meeuwen etenswaren van de grond eten. Ouders lopen op een zonnige dag met een paar kleine kinderen het plein op. Met een ijsje in de hand wordt een plekje in de zon gezocht. Aangetrokken door de drukte van een groep duiven en meeuwen, die op de grond hun kostje bij elkaar scharrelen, stekkert een kleuter op de vogels af waardoor ze opvliegen. Dat hij daarbij schoppende en zwaaiende bewegingen maakt lijkt een koddig tafereeltje en ik hoor de ouders lachen die het blijkbaar erg vermakelijk vinden…
.
Dat de kleuter de vogels met rust moet laten en zeker niet naar ze moet schoppen of slaan lijkt even niet van belang. Geen haar op hun hoofd die eraan denkt om dat kind te vertellen dat dit niet hoort. Het smeltende ijsje is op dat moment belangrijker.
.
Is het dan zo gek dat je kinderen bij brengt dat dieren ook gevoel hebben? Dat je kinderen leert een beetje respect te hebben voor alles wat leeft? Logisch toch ??? Tenzij u natuurlijk uw kind een wat afwijkend toekomstperspectief wilt bieden….
.
Enfin, het gaat nu dus om de koppeling tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling. Dat is nu precies ook de discussie die momenteel gaande is. Vindt huiselijk geweld plaats, dan gaat dit, in meer dan de helft van de gevallen, ook gepaard met mishandeling van dieren die dan toevallig in dat huis zijn. Nog te veel mensen halen bij deze stelling de schouders op. Huiselijk geweld is verschrikkelijk maar dat daarbij bijvoorbeeld ook de kat of hond een paar doodschoppen krijgt ach dat lijkt minder van belang. Nou beste mensen, voor deze groep van mensen, die duidelijk lijden aan een empathische deficiëntie,  heb ik nieuws… ‘omgekeerd is het ook het geval’. Uit onderzoek is gebleken dat er een vergrote kans is op geweld richting mensen in situaties waarin dieren worden mishandeld. Kijk…. nu is het dier ineens niet alleen een lijdend voorwerp maar ook een aanleiding om in actie te komen al was het om menselijk leed te voorkomen…. Wist u dat er in 2013 in ons kikkerlandje 110.000 meldingen van dierenmishandeling is gedaan? Dat dit zou betekenen dat er meer dan 220.000 mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden?  Hallo..!!! Bent u nu wakker geworden .!!!
.

Als dit de prikkel moet zijn om zo meer mensen wakker te schudden voor het onderwerp van dierenmishandeling dan is dat maar zo….
.

Stichting Dierenmissies zal nimmer een politieke voorkeur uitspreken dus begrijp goed dat dit geen reclamecampagne voor een politieke partij is maar het zal niemand verbazen dat ik me soms wel kan vinden in de standpunten van de Partij van de Dieren (PvdD).
.

Zo wil de PvdD dierenbeulen en mensen die hun dieren verwaarlozen een levenslang verbod op het houden van dieren opleggen. Momenteel kan, als bijzondere maatregel, een houdverbod van maximaal 10 jaar worden opgelegd als een dierenbeul een voorwaardelijke straf krijgt opgelegd. Afgelopen week werd hierover gedebatteerd in de kamer. Dit lijkt mij op zich een zinvol initiatief maar wie ben ik om daar iets over te zeggen. De PvdD pleitte dus voor zwaardere straffen maar tegelijk ook voor een landelijk registratiesysteem waar gevallen van huiselijk geweld en dierenmishandeling gekoppeld geregistreerd worden.
.

politie kinderboerderijAls ik het goed begrijp moet dit één systeem worden waar daders van huiselijk geweld en of dierenmishandeling in worden opgenomen. Zo’n databank lijkt mij een aardig opsporingsmiddel voor de politie. Zoek je een potentiele geweldpleger of dierenbeul dan kan zo’n databank wellicht een richting geven waarin verder gerechercheerd kan worden. Te vaak vindt het toebrengen van onbeschrijflijk leed aan dieren plaats buiten het gezichtsveld en tast de politie volkomen in het duister. Te vaak horen we, OOK IN NEDERLAND, van vergiftigingen, vastgebonden honden, verwaarloosde dieren, kinderboerderijen die geplunderd worden of waarop ‘s morgens verminkte dieren worden aangetroffen…
.
images4JL6YIT6Om maar eens een sprekende casus te presenteren… De kans dat de dierenbeul die door heel Nederland paarden mishandeld, in dit systeem terecht komt, is niet onwaarschijnlijk. Misschien kan hiermee net die cruciale clou verkregen worden die kan leiden tot de aanhouding van een verdachte.
.

Wat zou dat een mooi moment zijn….

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

.

.

.

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Een leuke gewoonte voor pechvogels

die een poot of arm breken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

Deisy van 23 juni tot 10 juli 2022

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com