Dierenmissies Weekjournaal van 1 mei 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het afscheid van Rifka en de aanvraag voor vakantieopvang voor Deisy. Voorts berichten we over het geluk dat Pip is terug gevonden, en het bericht over de relatie tussen gedrag en ras van honden. Voorts zoekt de politie weer getuigen. In de column hebben we het over het verzoek aan bosbezoekers om onnodig geluid tot een minimum te beperken ide (on)zin van de week gaat menig hond nu eenmaal niet graag met slecht weer naar buiten. Voorts hebben we weer de nodige berichtjes van baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– In Memoriam Rifka
– Vakantieaanvraag Deisy
– Pip net op tijd teruggevonden
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Koningsdag blijkt niet voor iedereen….
– Onderzoeksresultaten over resultaten tussen gedrag en ras van honden

– Politie zoekt weer getuigen… 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Inzamelingsactie voor Bonny en Clyde…
– The King is weer ‘in the house’
– Leuk filmpje: leuke filmfragmentjes..
– Berichten van baasjes over: Mike, Soof, Fanta, Moira, Deisy, Fay, Jeudi en Ramos
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Kunnen we aub de rust in het bos bewaren?
– De (on)zin van de week: “Hondenweer”
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Maandag 25 april 2022

.

In Memoriam Rifka

Afgelopen week kregen we onderstaand berichtje toegestuurd.
Hallo Ton,
Tot ons verdriet moeten we je melden dat wij Rifka  (Reina,  toen we haar ter adoptie kregen)  op zaterdag 9 april hebben moeten laten inslapen. Ze was al een paar dagen wat futloos, minder enthousiast, trager met eten, tot zij donderdagavond door de benen zakte. Naar de dienstdoende dierenarts in Harbrinkhoek gereden, zij constateerde een gespannen, opgezette buik. Via onze eigen dierenarts in de dierenkliniek Oldenzaal belandt en een echo maakte duidelijk wat we al vreesden. Een tumor in de milt, uitzaaiingen in de lever en inwendige bloedingen. Er was geen andere optie meer dan haar te laten inslapen.
We missen haar maar en ook Kaya lijkt haar te missen. Ze wil af en toe spelen, terwijl er niemand meer is om mee te spelen. Treurig, maar het is niet anders.
We hebben een fijne en vrolijke hond aan haar gehad vanaf de dag dat ze in Noordwijk met een groot transport  in 2015 door jou en ons als gezin is opgehaald.
Gehoorzaam vanaf het begin zonder dat je veel grenzen hoefde te stellen, zacht naar mensen maar een verdediger voor Kaya als andere honden  lelijk waren.
Groetjes,
Miranda en Benno

.

.


.

.

Vakantieaanvraag Deisy.

.

Vandaag konden we Inge, baasje van Deisy, laten weten dat, wat ons betreft, haar vakantie kan door gaan. Ze komt van 23 juni tot 10 juli. Een oplettende lezer zal zien dat we in deze periode meerdere logees hebben maar omdat ik op die dagen vakantie heb kunnen krijgen is Deisy toch welkom.  We zullen haar lekker verwennen.

.

.

.

.

.

.

Dinsdag 26 april 2022  

.

Pip net op tijd teruggevonden

„Zonder deze meneer was ze daar gestorven. We zijn eeuwig dankbaar”, laat de eigenaar in een reactie weten.

Pip heeft die dag een hoop kilometers afgelegd; dinsdag kwam een wandelaar haar tegen in de duinen, op maar liefst dertien kilometer afstand van het vakantiehuisje. Hij probeerde de dierenambulance te bellen, maar had geen bereik, schrijft de dierenambulance op Facebook. „Wim is daarom een duin opgeklommen en toen lukte het om contact met ons te maken.”

De eigenaar is de wandelaar ’eeuwig dankbaar’. „Zonder deze meneer was ze daar gestorven”, laat de eigenaar in een reactie weten.


.

.

.

.

Woensdag 27 april 2022.                                                             Koningsdag 

.

Koningsdag blijkt niet voor iedereen….

 

Het was een fantastische dag en werkelijk, ik heb nog nooit Willem Alexander zo ontspannen en gemoedelijk gezien tussen de mensen. Net of iedereen toe was aan een feestdag. Nou en dat feesten is dan ook in ieder geval in Maastricht goed gelukt.

.

.

Jammer dat er toch nog mensen zijn die hardleers zijn die op zo’n dag, en zelfs met een door de rechter opgelegd verbod, doorgaan met de verhuur en verkoop van dieren. Zoals ik al zei Koningsdag was natuurlijk een groot feest maar in Maassluis ging het dus fout. Het was allesbehalve feest voor de dieren van Bert’s Animal Verhuur. Nou hoor ik je denken: die is toch op last van de rechter gestopt? Ja op papier misschien, maar in de praktijk heeft Bert uit Appeltern een plaat voor zijn hoofd en gaat hij gewoon verder met het verhuren, verslepen en verkopen van dieren.

Op Koningsdag werd Animals Today gebeld door een ooggetuige die gezien had dat bij korfbalvereniging Maassluis een kinderboerderij van Bert was neergezet. Hierop zijn er mensen van Animals Today ter plaatse gegaan om poolshoogte te nemen.

.

.

Een van de dieren van Bert’s Animal Verhuur heeft veel te ver doorgegroeide hoeven, een bewijs van onvoldoende zorg en aandacht. Een kleine emmer was voor de helft gevuld met drinkwater, de rest was leeg.

.

Volgens de ooggetuige van Animals Today was er ook een kleine overkapping, een soort hok waar nog eens 2 konijnen en 2 hele kleine cavia’s zaten. En daar tegenover in hetzelfde hok stond een reismand met puppy’s. In ieder geval 3 teckels en 2 toypoedels. Iedereen kon bij de dieren en terwijl onze ooggetuige aanwezig was, zag ze kinderen die de puppy’s zelf aan de oksels optilden. Toezicht was er nauwelijks, of er werd geen aandacht aan besteed. De moederhond was in geen velden of wegen te bekennen.

Verboden handel

‘Zijn de varkentjes ook te koop?’, vraagt de ooggetuige. ‘Ja die kosten 350 euro’, zegt een medewerker van Bert’s Animal Verhuur. ‘Worden ze veel groter?’, vraagt de ooggetuige. Het antwoord luidt: “Ja een centimeter of 2, maar het hangt er vanaf wat je ze voert. Als je maar een heel klein beetje muesli geeft blijven ze klein. Als je ze laat eten wat jij ook eet elke avond dan worden ze een heel stuk groter.”

De ooggetuige is geschokt en besluit te vragen of de puppy’s ook te koop zijn. En dat zijn ze, vanaf volgende week. Ze kosten 1000 of 1100 euro en ze krijgt het adres in Appeltern, waar ze volgende week kan komen kijken. ‘Stel ik neem er nu 1 mee zonder enting, zonder chip en zonder paspoort, wat moet ik dan betalen?’ Dit is verboden, maar de medewerker gaat meteen bellen wat hierop te antwoorden. Onze getuige loopt een rondje en komt na 20 minuten terug. Er wordt al op haar gewacht en de pup zit op schoot bij de medewerker. ‘Kom even’, roept hij. ‘Ik begin met een startbod van 1300 euro.’ ‘Teveel, ik bied 800 euro.’ ‘Dan ga ik er tussenin zitten, 1000 euro.’ ‘Oké, dan hoef ik hem niet’, zegt de ooggetuige. Handelen alsof het om een magnetron gaat. En er werd aan onze getuige geen enkele vraag gesteld.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 28 april 2022
.

GETUIGENOPROEP – Van wie is deze hond?
Op dinsdag 26 april trof Dierentehuis Zoetermeer, Stichting een hond aan die was vastgebonden aan het hek van het dierentehuis. De Politie Eenheid Den Haag is op zoek naar de eigenaar van deze hond.
Herken je deze hond en/of heb je hier meer informatie over? Neem dan contact op met 📞144!
Wat weten we?
De hond droeg een blauw-wit tuig en een gele riem
🔍De hond was erg angstig en daardoor niet benaderbaar
🔍Op het tuig staat de naam ‘Ares’
🔍De hond heeft gecoupeerde oren
🔍De hond heeft een flinke tumor in zijn bek*
🔍Er is een voer- en drinkbak bij de hond achtergelaten
*Helaas was de tumor in een dusdanig stadium dat deze niet meer behandeld kon worden. De hond had daardoor zoveel pijn dat er besloten is om hem in te laten slapen.
Volgens de Wet Dieren, 2.2 lid 8, is het verboden om je dier de nodige zorg te onthouden. Het achterlaten van een dier is dus strafbaar! Lukt het niet meer om goed voor je dier te zorgen? Schakel dan hulp in.

 

.

.


.

Vrijdag 29 april 2022.

.

Onderzoeksresultaten over resultaten tussen gedrag en ras van honden

Het tijdschrift Science heeft de resultaten gepubliceerd over van een studie onder ruim 2000 honden. Hierbij bleek dat het ras van een hond nauwelijks invloed heeft op het gedrag van het dier. Een labrador of golden retriever hoeft niet per se vriendelijk te zijn en niet elke rottweiler is per definitie agressief. Wetenschappers van onder meer de universiteiten van Harvard en Massachusetts onderzochten het DNA van 2155 honden en namen enquêtes af bij 18.385 eigenaren van de huisdieren. Gemiddeld komt slechts 9 procent van het gedrag van een hond voort uit het ras van het dier, concluderen de onderzoekers.

“Onderscheidende kenmerken van bijvoorbeeld een golden retriever zijn de vorm van de oren, de kleur en hoeveelheid vacht en de grootte van het dier”, legt onderzoekster Elinor Karlsson uit aan het Franse persbureau AFP. “Het ras bepaalt niet of het dier ook vriendelijk is.”

De leeftijd van een hond is volgens de onderzoekers van grotere invloed op het gedrag dan het ras. Toch konden de onderzoekers wel enkele karaktertrekken onderscheiden op basis van de rassen. Zo zijn labradors minder geneigd te huilen, al doet 8 procent van de dieren dit alsnog. Zo’n 90 procent van de windhonden begraaft nooit speelgoed, terwijl 3 procent dit juist regelmatig doet.

Met het onderzoek naar het gedrag van de viervoeters hopen de wetenschappers meer inzicht te krijgen in de wijze waarop de dieren zich ontwikkelen.

Opmerking Redactie

Betekent dit nu dat elk ras geschikt is voor een gezin? Nee absoluut niet…  Zo lang alles pais en vree in huis is, gaat alles prima. Het probleem ontstaat pas als er een calamiteit plaatsvindt waarbij de hond zich kan vergissen.  (lees ‘kan bijten’)  om wat voor reden dan ook. (Schrikken, pijn of angst) In zo’n geval is het zo dat een klein hondje minder schade kan toebrengen dan een grote hond. Of als je een hond hebt die generaties lang gefokt is om bijzonder sterke kaken te krijgen en inmiddels fysiek zo gebouwd is dat hij/zij in die kaken extreme grote krachten kan ontwikkelen dan kun je je voorstellen  dat tijdens een ‘ongelukkig’ moment bij een kind, bezoeker of baasje onbedoeld een dermate serieuze lichamelijke schade kan ontstaan dan dat ooit gehoopt of verwacht werd. Niet zelden leidt een dergelijk incident tot ernstige verwondingen aan ledematen of in het gezicht van betrokkene waarna het dier wordt geëuthanaseerd. 

.

.

.


.

.

Zaterdag 30 april 2022.

.

Inzamelingsactie om de twee langzitters Bonny en Clyde definitief te kunnen huizen in asiel Zwolle.

Ik ken beide honden persoonlijk omdat ik in het asiel Zwolle stage heb gelopen. Het zijn allebei grote lieverds die allebei vrij sterk en tikje onstuimig kunnen zijn. Maar wat vooral meerdere adopties in de weg heeft gestaan waren hun ontsnappingskunsten. Geen hek bleek hoog genoeg. Nu ze al ruim drie jaar in het asiel zitten willen ze een voorziening maken waar beide honden voor altijd kunnen blijven wonen. Natuurlijk kost dat nogal wat geld en daarom zijn ze een crowdfundingsactie gestart. Klik op de foto om het filmpje te bekijken over deze twee hele bijzondere honden.

.

.

.

Meer weten over Bonny en Clyde of hoe u kunt doneren ???

KLIK OP HUN FOTO !!!

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 1 mei 2022 

.

The King is weer ‘in the house’

Vandaag komt King weer logeren voor een periode van twee maanden. Zijn baasjes zijn in die periode naar hun kinderen in Amerika ter voorbereiding op hun emigratie. De kleine frummel is zo’n beetje ‘kind aan huis’ dus is hij van harte welkom. Van de de aankomst hier hebben we nog geen foto’s omdat dit weekjournaal al gepubliceerd was voordat hij hier aankwam. Dat houden jullie dus komende week te goed.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen..

..


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

 

Leuke filmfragmentjes

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Linda, baasje van Mike, Sjors, Moos en Millie, viert de zevende verjaardag van Mike

.

.

.

Knappe man …!!!!!!.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

We kregen een hele boel leuke berichtjes van de baasjes die de afgelopen tee maanden een hond hebben geadopteerd. Hieronder hebben we de berichtjes weergegeven:

 

Dymphy, baasje van Soof (Morena), stuurde ons dit filmpje van Soof die het badje ontdekt heeft…

 

Sandra, baasje van Fanta, vertelt het volgende

We willen nogmaals benadrukken dat we zo blij zijn met Fanta. Uiteraard hebben we goed nagedacht over hoe we haar een forever home kunnen bieden alle minnen en plussen afgewogen maar wat past zij in het geheel. We leren haar mee te gaan naar terrassen, op bezoek bij mensen en mee naar kantoor en bij alle activiteiten scoort ze een dikke 10. Ze is niet meer weg te denken en wij zijn dankbaar. Een kado.

.

.

.

.Janna Hus, baasje van Moira, laten ons het volgende weten

.

.

Snap ik wel hoor … hier ook hetzelfde … echt overal mee naar toe en haar leren hoe leuk het leven hier is en het kost tijd maar dat heb ik en we gaan genieten,  Ze is heel vrolijk en lief naar honden en kinderen en die zijn zo blij met haar 😍

.

.

.

.

.

.

Inge, baasje van Deisy, bevestigt ook dat het fantastisch met haar gaat

Met Daisy gelijk aan Fanta, alles wat we doen net haar gaat goed. Heerlijke hond lot uit de loterij zeggen wij💞Zeker lekker laten  genieten van hun pensioen😂 Ton het is een geweldige schat van een hond. Zoo lief voor iedereen, luistert goed, loopt los en blijft bij je, keurig zindelijk, en kijkt niet om naar andere honden. We hebben haar nog nooit horen blaffen. Ze is stapel op autorijden en kan ook al heel goed even alleen zijn. Slaapt in de auto in haar mand op de bank ….maakt haar niet uit. Echt een schat van een hond. Vorige week was ze aan het rollen op het hockeyveld en bleek er kauwgum te liggen ze zat er helemaal onder. We zijn naar een hondenwasstraat gegaan en hebben haar gewassen. Deisy vond het prima geen kik bleef staan en onderging het. Maar de kauwgum er niet uit. Thuis met pindakaas(advies gekregen)en een borstel geprobeerd en het lukte. Ze ondergaat het en zegt helemaal niks. Enige waar ik bang voor ben is dat ze met vreemden mee gaat. Ze is tegen iedereen hartelijk en dankbaar voor iedere knuffel.

.

.

Sonja, baasje van Fay, deelt met ons haar ervaringen met Fay

.

Het wordt een beetje saai maar met Fay idem dito met een sterretje. Zij vindt iedereen leuk, iedereen vindt haar leuk. Ze doet het supergoed en wil het liefst de hele dag aangehaald worden. Ze is wel wat jaloers want als ik een van onze andere hondjes aanhaal komt ze er gelijk bij en duwt haar kop onder je hand. Maar als je haar dan vriendelijk maar beslist wegstuurt luistert ze ook weer heel goed. Superhond waar we heel blij mee zijn!

.

.

.

.

Emmy, baasje van Jeudi, laat weten dat Jeudi nog wat moeite heeft met nieuwe gezichten… 

.

.

.

Met Jeudi gaat elke dag een klein beetje beter. Wandelen gaat fantastisch, bijna overal los. Ze volgt geweldig. In huis heeft ze het nog moeilijk. Hangt erg aan mij. Is heel afwachtend naar anderen. En nog regelmatig onrustig. Maar het komt wel. Ze is heel lief.🐶💖🌞

.

.

.

.

.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos, laten zien dat spelen in de vrije ruimte toch wel erg leuk is ….

.

.

.

 


.

.

COLUMN NIEUWS  

.

De 4-kanten column van Ton

.

Kunnen we aub de rust in het bos bewaren?

.

Boswachters bekeuren steeds meer 'wolftoeristen' op de VeluweTerwijl ik het artikel lees over de mensen die een bekeuring kregen omdat ze zich als ‘wolftoerist’ gedroegen op de Veluwe, in de hoop een glimp op te vangen van het wolvenpaar met vijf jongen, dwalen mijn gedachten af naar ons eigen bos waar de stilte, vooral in de zomermaanden,  ruw wordt verstoord door gillende en roepende mensen die elkaar iets te vertellen hebben of gewoon willen laten horen dat ze niet bang zijn ….

Ik heb al eens vaker mijn ongenoegen geuit over het onnodig lawaai maken in het bos. Mensen vergeten dat dit het leefgebied is van de dieren. PUNT. Dat de mensen hier te gast zijn maar zich niet zo weten te gedragen is ronduit stuitend. Buiten het hoogseizoen zie ik met regelmaat het wild in volle glorie. Reeën, dassen, vossen, marters, eekhoorns, konijnen, en tal van vogelsoorten die je echt niet tegenkomt in de stad. Het is het leven in het bos dat juist een wandeling in de natuur zo schitterend maakt.  De enige voorwaarde voor de wandelaar is dat hij zich zo stil mogelijk door het bos beweegt. Loop je met twee of meer personen, probeer dan te fluisteren of zachtjes te praten. Ga niet op afstand naar elkaar roepen. Een harde stem of gil is per definitie een noodsignaal. Zo moet dat voor mensen zijn … want dat is het ook voor  ‘de dieren’ die daar de vaste bewoners zijn.

Je kunt je voorstellen dat, als er uren lang, kinderen (en of volwassenen) in een bos lopen te gillen, omdat ze op kamp zijn of een spel spelen, de bewoners zich verder terug proberen te trekken dan ze eigen zouden willen. Het duurt dan ook altijd weer een hele tijd voordat de dieren weer terug zijn en zich veilig genoeg voelen om zich vrij te bewegen.

Waarom kunnen ouders kinderen niet leren dat het niet fatsoenlijk is om naar elkaar te schreeuwen. Als je elkaar iets te vertellen hebt dan loop je naar elkaar toe en doe je op nette beschaafde manier je zegje.  Dat lijkt heel normaal maar er wordt vergeten te zeggen dat je dat ook zo hoort te doen als je in een bos bent. De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat de team- of groepsleiders die met kinderen bij ons de bossen in gaan, nu niet altijd het goede voorbeeld geven dus kunnen we dat ook de kinderen niet kwalijk nemen. Dat we na zo’n kinderinvasie ook allerlei snoeppapiertjes, kledingstukken (jasjes, shirts etc…) en allerlei spelattributen in het bos vinden is echt totaal onnodig.
.
Daarom doe ik bij deze de oproep aan alle ouders en groepsleiders die met kinderen de bossen intrekken….

Wilt u alsjeblieft uw kinderen of pupillen vertellen dat het niet de bedoeling is dat er onnodig lawaai wordt gemaakt in een bos. Dat schreeuwen, gillen of ander soortig hard geluid, de daar wonende dieren van streek maakt en op de vlucht doet slaan !!!. Maak vooral gebruik van bos zoveel je wilt maar zonder lawaai en zonder sporen achter te laten.  Zorg dat niemand kan zien dat je er geweest bent dus laat geen rotzooi achter….

Als je dat motto voor ogen houdt en hiernaar probeert te gedragen dan zul je zien dat er in een bos veel meer te beleven valt dan het tellen van de bomen…

Oh ja, wat die ransuilen betreft…. Die hebben hun vaste stek in het bos rond een open veld met een diameter van zo’n 50 meter. Een prachtig jacht gebied en voedsel in overvloed. Het was dat overdag daar niet alleen mensen spelletjes doen maar ook, tot het donker werd, met drones vlogen. Erg spectaculair dat is zeker en de beelden die gemaakt worden door de camera’s aan boord zijn prachtig!!! Maar die dingen maken een heel bijzonder hard scherp zoevend geluid en scheren langs de kruinen van de bomen. De uilen die zich tot voor kort veilig waanden in de hoge bomen hadden de wijk genomen… Dit tot groot verdriet van de natuurliefhebbers die dikwijls in de schemering speciaal kwamen kijken naar de uilen. Nu blijven vakantiegangers maar voor een bepaalde tijd en dat is maar goed ook want na een paar dagen was de rust weergekeerd. En een week later waren, tot opluchting van veel vogelaars, ook de uilen weer terug.

.

.

..


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Hondenweer

 

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

Deisy van 23 juni tot 10 juli 2022

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com