Dierenmissies Weekjournaal van 15 november 2015

lezen09-150x150paasdonatie2 001Beste mensen,

Lees over de onderwerpen: Kinderproof, Adoptie Ely gaat niet door, Estela en Conan in de belangstelling, Conan blijkt erg ziek, Oudje Baloe, Pastora en of Penelope in de belangstelling, Onverwachtse zak handdoeken, Wat te doen bij vergiftiging, Adoptie Penelope of Pastora gaat niet door, Mougli in de belangstelling, Laat hond geen cadeautje zijn maar een doordachte adoptie, Ingezonden stukjes van Selene over Titan, en Ilona over Demi, Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Gestoomde rijst met magere kaas en appel, De 4-kanten column van Ton: “Voorspelbare uitslag”, De (on)zin van de week over “De baas mag alles”, De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..;

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

 .
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Wat dacht u van deze actie? Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
 .
 2015-11-14 cadeau.
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
.
.
.
.
.
.
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
buddies
.
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De week van dag tot dag:
.

Zondag 8 november 2015
.
“Kinderproef”
.
Het is niet dagelijks dat er kinderen op het asiel te vinden zijn. Als er dan wel een kind is dat van honden houdt is dat een prachtig moment om vast te tellen of bepaalde honden met kinderen kunnen omgaan. Zo werd vandaag het contact van het jonge meisje met de diverse hondjes vastgelegd. De jonge dame vond het prachtig en de beestjes ook…
.
Het korte commentaar van Miranda bij dit mailtje was:
.
“kind proof foto´s (: met ford, Atila, Luna, Basa, Alama… en Gizmo (gewoon een leuke foto van zijn wandeling en hij kan ook prima met kinderen)
groetjes”

MHG_01112015_009 (2)

…. Luna (rechts)

MHG_01112015_010 (2)

…Basa (rechts)

MHG_01112015_007

Luna

.

.

.

.

.

.

.

.
.

MHG_01112015_008 (2)

Atila

MHG_01112015_066

Gizmo

MHG_01112015_023

Alama (Hoogste hond)

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

 Maandag 9 november 2015
.

Adoptie Ely gaat niet door…
.
Door persoonlijke omstandigheden zijn de baasjes, die Ely wilden adopteren, tot april 2016 niet in de gelegenheid goed voor een hond te kunnen zorgen. Daarom is na veel wikken en wegen besloten een adoptie uit te stellen. Dat betekent dat ze Ely los laten en wachten tot het moment dat ze meer tijd hebben om aan een nieuw gezinslid te besteden.  Natuurlijk gunnen ze Ely snel een fijn baasje maar omdat ze nog steeds verliefd zijn op Ely hopen ze stilletjes dat zij dan nog beschikbaar is …
.

=============
.Estela en Conan in de belangstelling
.

Estela a_11321405550599

 

Het is altijd spannend als belangstelling wordt getoond voor hondjes die op een baasje wachten. Wie weet hebben deze twee kanjers een baasje gevonden. We hopen het van harte…
.
.
.
.

.

Dinsdag 10 november 2015
.
Conan is ernstig ziek
.
stetiscoopWanneer we Miranda op de hoogte brengen van het leuke feit dat Conan misschien een baasje gevonden heeft, krijgen we van haar het vreselijke nieuws te horen dat Conan net geopereerd is aan een tumor in de keel. De dierenarts heeft niet alles kunnen verwijderen en vreest dat de prognose voor een volledig herstel vrijwel nihil is. Vanzelfsprekend hebben we de familie die op Conan was gevallen gelijk op de hoogte gebracht en laten weten dat van adoptie geen sprake kan zijn. Natuurlijk was de teleurstelling groot want in hun hart woonde de kleine man al bij hen.  Het spijt ons dat we het niet eerder wisten.
.
We hopen dat Conan vrij van pijn mag zijn en op een wonder mag rekenen. Wij duimen voor het kereltje..
.

============================
.

Oudje Balou.
.
baloe 2En zo kregen we dit berichtje van Miranda over een nieuwe bewoner die op 1 november binnen kwam…
.

“Een nieuw oudje is  bij ons binnengekomen.. Hij is Baloe genoemd… Deze lieverd is eerst even apart gezet want hij zag er enorm slecht uit, zijn haar.. zijn vel… er moest gecheckt worden of het niets besmettelijks was..

baloe 3Gelukkig was dit niet zo.. wel werd er speciale shampoo voor hem aangeschaft en moet hij hiermee voorlopig even elke week gebadderd worden. Baloe heeft de symptomen van Leishmania en zodra de resultaten van de bloedtest binnen zijn beginnen we de behandeling.

Hij is inmiddels overgebracht naar het oudjes pension… waar hij tevreden rondloopt!”

baloe 1Zo en als hij dan lekker ekker schoon is mag hij zich even uitschudden… vrij van vlooien en teken … kijk dat is lekker

Fijn dat hij zich op zijn gemak voelt bij de ander senioren en de conditie van zijn vacht zienderogen vooruit gaat.

.

.

.

Woensdag 11 november 2015
.
 Pastora en of Penelope in de belangstelling
.
a_29851444154962a_10491443614030Het is zo te begrijpen dat een lieve familie twijfelt als je moet kiezen tussen deze twee kanjers. Beiden zouden een prima match kunnen zijn. er zal nog best wat info heen en weer gaan en we kijken met spanning uit wie van de twee ‘de gelukkige’ mag worden…

.

.

.

Donderdag 12 november 2015
.
Onverwachtse zak handdoeken.
.
Collega Leonie zorgde dat er op mijn werk weer een zak met handdoeken en een deken voor het asiel werd bezorgd. Dat zijn natuurlijk altijd leuke verrassingen.

.

===============

.

gifWat te doen bij vergiftiging
.
Vandaag kregen we een mooi overzichtje van Wietse toegestuurd hoe te handelen bij een vergiftiging van je hond.
.
We hebben het al veel vaker gehad over honden die onderweg iets van de straat hebben gegeten en daarmee het slachtoffer werden van dierenbeulen die opzettelijk vergiftigd eten hebben achtergelaten.
.
Meestal betreft dit dan voedsel dat ongediertebestrijdingsmiddel in zich heeft. 99% van de gevallen kun je dan het beste onderstaande acties ondernemen om je hond te redden. Een onmiddellijke rit naar de dierenarts is altijd het beste ….

2 =Water laten drinken, geen melk! Bij bewusteloosheid nooit laten drinken.
3 = Laten braken door een injectie van een dierenarts. Het jarenlang gegeven advies van “een schep zout achter in de keel geven” kan levensgevaarlijk zijn en dient slechts in nood te worden toegepast.
4 = Norit toedienen. Kat 1, grote hond tot 10 tabl of capsules Norit met water ingeven. (Let op Norit in combinatie met diarree geeft lastige vlekken!)

Natuurlijk kan een hond ook iets giftigs hebben gegeten in en om het huis.

Om een volledige lijst met mogelijke vergiftigingen te zien met bijbehorende acties om je hond te redden klik kan op onderstaande link.

http://www.dierendokters.com/katten/ehbo/vergiftigingen

.

Vrijdag 13 november 2015
.

smiley huilendAdoptie Penelope of Pastora gaat niet door

Helaas is noch Penelope noch Pastora gekozen maar is de keuze op een hond van een andere stichting gevallen. Dat betekent natuurlijk pech voor Penelope en Pastora maar wel dat er een zwerfhondje een veilige mand heeft gevonden. Daarom wensen we de nieuwe baasjes een hele fijne tijd met hun nieuwe gezinslid.

.

Zaterdag 14 november 2015
.
IMG_4771Mougli in de belangstelling

Rond 09.0o uur krijgen het berichtje binnen van een familie die belangstelling toont in Mougli. Zodra ik klaar ben met werken geef ik de familie per mail antwoord en we kijken met belangstelling uit naar hun reactie. Wie weet kunnen we komende week meer vertellen over hoe de toekomst van Mougli eruit ziet…
.

===============
.
Laat hond geen cadeautje zijn maar een doordachte adoptie …
.
cadeautjeMet afschuw en ontsteltenis zien we op de TV  wat er in Parijs is gebeurd maar gelukkig is Sinterklaas met zijn traditionele clubje Pieten toch nog op tijd in Meppel gearriveerd en was het voor de kinderen een leuke dag. Hoewel onze Sinterklaas uit Spanje komt kennen ze daar het feest niet. Gelukkig zullen er dus daar op 5 december geen puppy’s cadeau worden gedaan. Helaas is dat wel op verjaardagen, met Kerst, Drie Koningen, Valentijnsdag en elk ander denkbare aanleiding waarbij men denkt iemand een plezier te doen door onverwachts een hondjes in de schoot te werpen. Het zijn met name deze jonge honden die naar verloop van tijd zwervend op de snelweg, bij wegrestaurants, benzinepompen, op industrieterreinen of in de natuur worden aangetroffen. Het is maar goed dat er asielen, stichtingen en baasjes zijn die gezamenlijk ervoor zorgen dat deze stakkertjes een kans krijgen op een veilige mand war ze de rest van hun leventje de geborgenheid en liefde vinden die ze zo verlangen.

.

Zondag 15 november 2015

.

Op deze uiterst natte dag maken we het weekjournaal klaar voor publicatie. Lekker warm en droog bij het kacheltje kijken we uit naar wat de nieuwe week ons zal bieden

 

———————————————————————————————————————

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 Opmerking: Dierenmissies zet zit zich in principe in tegen alle vormen van dierenleed. De recepten zijn slechts een weergave van de recepten die vermeld staan in het kookboekje en het is aan iedere lezer zelf de afweging te maken of men de bereiding van een recept verantwoord vindt.  Dierenmissies staat niet garant voor uitgebalanceerde voedingswaarden van het recept of de mate van diervriendelijkheid bij de vangst en of voorbereiding van de individuele dierlijke producten die in het recept worden gebruikt.

rice fotoMenu: Gestoomde rijst met magere kaas en appel
Schijnt goed te helpen tegen gastro-intestinale aandoeningen (maag en darmklachten):

Benodigd:

  • 200 g volle rijst
  • 75 cl zoutloos kippenbouillon
  • 100 g kwark of magere kaas
  • 1 appel

Bereiding:

  • Kook de rijst zachtjes in de kippenbouillon
  • Haal van het vuur en laat het afkoelen
  • Meng de kwark of magere kaas met de gekookte rijst
  • Rasp een appel met vel en voeg het toe aan de rijst met kwark of kaas 
  • Geef het de hond bij omgevingstemperatuur in verschillende kleine porties verdeeld over de dag

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

titan 3Ingezonden stukje met foto’s van Selena (baasje van Titan)
 .
titan 5

ff dollen in huis is leuk maar ….

Hoi Ton en Annerie,

Hier weer even een berichtje van ons.
Zoals je wel op de foto’s kunt zien verkeert Titan in goede gezondheid. ‘t Is zo’n geweldige hond, dat is bijna niet te omschrijven. Hij is echt mijn maatje.
titan 4

buiten lekker rennen met een vriendje is leuker … KLIK op het plaatje om filmpje te starten. Loop vervolgens, met de pijltjes aan de zijkant van het beeld, door de foto’s en zie ook het filmpje hoe Titan aan buurtpreventie doet en de buurt in de gaten houdt…

Wandelen met de “gremlin” vind ie geweldig, helemaal als we andere honden tegen komen waarvan de baasjes niet bang zijn voor Duitse herders. Hij wil zó graag spelen, maar 9 van de 10 keer hebben de andere hondeneigenaren een hondje “wat gebeten is door een herder of ze zijn er zelf door gebeten”Emoji.

 

in mijn eentje rennen is iets minder leuk ...

in mijn eentje rennen is iets minder leuk …

Dan is het echt een verademing om iemand tegen te komen met een Cairn Terriër ( een jonkie van een jaar) die haar hondje gewoon naar Titan toe laat gaan en die zijn een half uur zó aan het dollen geweest dat ze uiteindelijk het hondje naar huis kon dragen ( van vermoeidheid even voor de duidelijkheid Emoji).  Titan kan dat met ons kleintje niet, das wel jammer. Ze kunnen prima met elkaar overweg, maar dat soort spelen snap de kleine niet echt.

Net zoals Titan echt niet snapt waar het nou goed voor is om achter een bal ofzo aan te rennen. Hij rent liever zo. Hij begint wel geïnteresseerd te worden in een piepspeeltje, daar wordt ie ff “wild” van maar dat duurt ook maar een minuut of vijf Emoji.  Ik ben er serieus over na aan het denken nog zo’n lieverd uit Spanje te adopteren als speelmaatje voor Titan.

groetjes Selena
titan 2

misschien kan ik deze gekke beesten uitdagen om mee te rennen…

titan 1

mmmm… deze ziet er iets sneller uit …

kijk deze wil wel een sprintje trekken ....

kijk deze wil wel een sprintje trekken ….

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
12086870_10203700098581467_1776184934_nIngezonden stukje met foto van Ilona (baasje Demi en Boyka)
Hallo Ton ik wil gewoon even laten weten dat het heel goed gaat met Demi (rechts op foto).
Hij begint zich meer en meer thuis te voelen en zijn vertrouwen in ons is ook sterker aan het worden.
Hij is ook heel erg gehecht aan Boyka het zijn de beste kameraadjes.
In bij lage nog een mooie foto van mijn mooie koppel.
gr Ilona.
.
.
.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, v.rieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend k.oeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en. airconditioning-installaties.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

.De 4-kanten column van Ton: “Voorspelbare uitslag”

.
.

questIn het populaire maandblad Quest van de maand november 2015, staat er een item geschreven onder de naam “Op zoek naar de beste huisgenoot”. Vergeleken worden de hond, de kat, de cavia, de kanarie en de goudvis.
.
Om de beste huisgenoot te kunnen kiezen werden er een aantal zinnige en (in mijn ogen) onzinnige onderzoeksvragen gesteld waarvan ieder weldenkend mens de uitslag al wel kon raden. Hoe dan ook, onbetwist kwam de hond als beste huisgenoot naar voren met de kat als goede tweede. De cavia werd derde met in het kielzog de goudvis en als laatste de kanarie.
.
Toch gek dat er meer katten in Nederland zijn dan honden. Zo’n 3,6 miljoen katten tegen 2,5 miljoen honden.
.goudvisDat de goudvis bij de einduitslag toch nog hoger is geëindigd dan de kanarie komt door de vraag wie het minst wegloop gevoelig is. Dat de goudvis hierbij het beste scoorde was nu niet echt de verrassing van de maand …. Pffff. De kat blijkt daar en tegen het meeste weg te lopen. (bron AMIVEDI: in 2014 waren er 33.970 meldingen van vermiste katten). Loslopende honden vallen nou eenmaal veel meer op en mensen reageren vaak meteen als ze een hond zien zwerven.
.
Op de vraag welk dier is het slimste is scoorde de hond het hoogst. Het jurylid onderbouwd de beslissing onder andere als volgt: “ Intelligentie is eigenlijk alleen goed getest is bij honden. Die blijken bijvoorbeeld goed te zijn in het begrijpen van signalen van mensen. Ze voelen ons goed aan. Maar tegelijkertijd overschatten wij dat ook. Als we verdrietig zijn kijkt de hond ook verdrietig. We ervaren dat als troostend maar dat wil niet zeggen dat de hond begrijpt wat er aan de hand is…”.
.
De meest belangrijke vraag vond ik welk huisdier het meest gelukkig was. Ook hierbij was de hond weer nummer 1. Een deel van de motivatie was: “Daar weten we het meeste van en dat maakt dat we er meer moeite voor willen doen. Een kat ziet er misschien relaxter uit maar is veel stressgevoeliger. Vooral als er veranderingen optreden. Verhuizen vindt de kat echt vreselijk. Ze begrijpen ons minder goed en vice versa. Zo hebben we de neiging om meerdere katten te nemen terwijl het in wezen solitaire dieren zijn. Honden passen zich sneller aan zolang ze maar bij de baas zijn”.
 hond met beker.
Zelfs de uitslag van idiote vragen zoals ‘welk dier is het meest geschikt als kunstwerk’, ‘welk dier smaakt het lekkerst’ en ‘over welk dier is het mooiste gedicht gemaakt’ kon geen roet in het eten gooien van de winnaar.
.
Kortom, voor ons was de uitslag dus helemaal niet zo vreemd en eigenlijk wisten we die al zonder dit quasi wetenschappelijk onderzoek… Wellicht komt dat omdat we nu eenmaal de gelukkige baasjes zijn van hondjes.
.
Maar wees nu eerlijk.. zouden baasjes van katten, cavia’s, kanaries en goudvissen echt gedacht hebben dat ze een serieuze kans maakten op deze titel?

oude James

.

Toch gebied de eerlijkheid te zeggen dat we ook gek zijn op poezen. Er was een tijd dat we allebei full time werkten en dat we gewoon geen tijd hadden om voor honden te zorgen. In die tijd waren we ongelooflijk blij met onze poezen want ook wij hadden er meerdere tegelijk. De laatste, James genaamd, heeft de beginjaren van Stichting Dierenmissies nog meegemaakt. Onze Sally was beste maatjes met James geworden.

Hieronder is een stukje uit het Journaal van 8 september 2011

 

Sally boven aan de trap

De laatste keer dat hij de trap op ging, duurde het twintig minuten voor hij boven was. Al die tijd werd hij begeleid door Sally die, uit respect, toen hij eenmaal boven was, hem verder met rust heeft gelaten. James is 23 jaar geworden. We missen hem nog steeds.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

.

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “De baas mag alles”

 

baknijdkoekiesIets afpakken wat van een hond dat hij echt wil houden daar kun je alleen maar van dromen…

.

Maar word jij als baasje de echte roedelleider dan zal alles jou toekomen…

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

november 2015
ma di wo do vr za z-
 – –  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
december 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5  6 7
 8 9 10  11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 29 30   31  –  –
januari 2016
ma di wo do vr za zo
 – –   – –  – 
 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15  16
17 18  19 20 21 22 23
 24 25 26  27  28  29  30
 31  –

 Februari, Maart, April, September, Oktober, November, December 2016 nog volledig beschikbaar

april 2016
ma di wo do vr za zo
1  2  3 1 2 3
 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16  17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28   29  30  
mei 2016
ma di wo do vr za zo
             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
juni 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5  6 7
 8 9 10  11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 29 30   31    

1431788636657

juli 2016
ma di wo do vr za zo
         1  2  3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
augustus 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com