Dierenmissies Weekjournaal van 8 november 2015

lezen09-150x150paasdonatie2 001Beste mensen,

Lees over de onderwerpen: Een extra jasje voor de Dierenmissies caravan, De nieuwe gezichten die op de dierenmissies site een plekje hebben gekregen, Dama in de belangstelling, Goed nieuws voor Ros, Isa, Rhin en Bruna, Stichting Dierenmissies schrikt van spookbeeld “Hondenverbod”, Het onschuldige plaatje, Negrita in de belangstelling, Ingezonden stukjes van Boira, Tommy en Fidel & Charly, Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: koekjes met zonnebloempitten, De 4-kanten column van Ton: “Vervolg van Stille Helden”, De (on)zin van de week over “De beloftes van de hond en het baasje….”, De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..;

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

 .
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Wat dacht u van deze actie? Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
 2015-11-07 boekjes.
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
.
.
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
buddies
.
.
.
.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De week van dag tot dag:  .

 

Maandag 2 november 2015

Een extra jasje voor de Dierenmissies caravan

IMG-20151030-WA0002Als dan eindelijk het zeil van 8 x 14 meter binnen is gekomen, kunnen we alles beter tegen de komende winter beschermen door er dit zeil over de caravan en tent te trekken. Dat scheelt en boel kou en nattigheid.

.

.

.

.

.

.

Dinsdag 3 november 2015

De nieuwe gezichten die op de dierenmissies site een plekje hebben gekregen.

a_10901402308883

Cesc

 Dit is Cesc, reutje, geboren april 2009 en sinds 23 mei 2015 in het asiel. Cesc is een heerlijke hond met een lief stabiel karakter. Hij is rustig en aanhankelijk en is zo makkelijk dat hij los op het asiel terrein mag lopen. Iedereen die op bezoek komt vindt hij prima. Hij kan prima met andere honden samen en zal altijd proberen confrontaties te vermijden. Een fijne sociale hond die precies weet hoe hij een baasje moet plezieren.

a_32041446062951

Pitu

Dit is Pitu, reutje, geboren oktober 2013, in het asiel sinds 28 oktober 2015. Hij is afgegeven door zijn bazinnetje bij het asiel. Waarom? Omdat het bazinnetje zwanger was en ze geen hondje bij de zwangerschap wilde.. .

a_26861446065202

Lisa

Dit is Lisa, teefje, geboren februari 2015, in het asiel sinds 28 oktober 2015. Lisa is echt nog een jonge dame met een speels karakter. Speelt met alle honden. Ze is nieuwsgierig en energiek zoals een jonge hond moet zijn. Lisa vindt alles leuk…

.

DSC_0216

Charlie Collie

Dit is Charlie, reutje, geboren ca mei 2009, is weggehaald bij een baasje die hem mishandelde. Gelukkig heeft hij er geen angst voor mensen aan over gehouden, is hij ontzettend lief en sociaal en kan hij met de meeste honden prima opschieten.

.

dama

Dama

Dit is Dama, Dama is een teefje, geboren oktober 2013, en is sinds 13 oktober 2015 in het asiel. Dama is een mix Dalmatiër en heeft een schitterende tekening. Dama is een stevige hond die best wel tegen een stootje kan en tegelijk een heerlijke knuffel is die genegenheid zoekt.

 

 

 

Woensdag 4 november 2015

Dama

Dama

Dama in de belangstelling

Hoe heerlijk is het niet om te kunnen vermelden dat het erop lijkt dat Dama al een baasje in Nederland heeft gevonden. We houden voor deze schat de vingers gekruist en zien het adoptieproces met vertrouwen tegemoet. Dat zij zo snel al in de spotlights zou staan hadden we niet verwacht en konden we alleen maar voor haar hopen dat ze echt in ‘s-Gravenhage mag gaan wonen.

 

 

 

 

Donderdag 5 november 2015

Goed nieuws voor Ros, Isa, Rhin en Bruna (zusje van Boira)

Hoera !!! Deze kanjers hebben in Spanje een baasje gevonden.

a_14801442134155

Rhin

ros3

Ros

a_25271436353346

Isa

a_19001426544015

Bruna

 

 

 

 

 

(rectificatie: Ros is niet geadopteerd in Spanje maar komt vanaf 9 november 2015 te wonen in een gastgezin in Nederland en is nog op zoek naar een definitief baasje. Voor info mail naar : w.vander.neut@tele2.nl )

 

============

hondenverbodStichting Dierenmissies schrikt van spookbeeld “Hondenverbod”

Iedereen die ons kent weet dat Stichting Dierenmissies zich verre houdt van vooroordelen en racisme. Vandaag kregen we vanWietse Haak (vereniging Haas)  een berichtje in de mailbox waar we van schrokken. We konden onze ogen niet geloven dat zoiets in Nederland speelt. We wisten niet wat we er mee aan moesten en hebben besloten dat u zelf maar moet oordelen. KLIK op de afbeelding en lees het artikel.

 

.

Vrijdag 6 november 2015
.

2015-11-02 16.58.39Het onschuldige plaatje
.

Naarmate het bos zich steeds verder voorbereidt op de winter profiteren wij nog vol op van al het mooie dat de natuur te bieden heeft en wij  zijn natuurlijk niet de enigen. De afgelopen dagen was het behoorlijk nat maar de temperatuur bleef geweldig. Elke keer als we in het bos lopen en we achterom kijken naar de kroost die ons zo keurig op een rijtje volgt voelen we ons rijk en gelukkig. Op deze foto lijken het voorbeeldig en goed luisterende  hondjes maar dat heeft een reden. Net voor het nemen van deze foto hadden ze op hun kop gekregen omdat ze luid blaffend achter een wildvreemde mountainbiker hadden aangerend om hem weg te jagen. Die had namelijk de euvele moed gehad om in ‘hun’ bos over een paadje te crossen…

We hadden de fietser zelf te laat gezien want als we ze van te voren waarschuwen dan gaat het goed maar als zo’n sportieveling ineens uit het niets vlak langs ons heen rijdt dan is het erg moeilijk ze om in het gareel te houden. Ook wij schrokken even van zijn plotselinge aanwezigheid dus echt boos kunnen we niet op onze boefies zijn. Het gedrag van zo’n man helpt trouwens ook niet mee aan een goede verstandhouding met fietsers en Botas (of de foto achteraan) moet zijn roedeltje beschermen en neemt dan het voortouw, in zijn kielzog gevolgd door de andere drie. De fietser bleek ineens nog een stuk harder te kunnen fietsen…..

.

Zaterdag 7 november 2015

a_14941426371782Negrita in de belangstelling
.

Vandaag mochten we van een potentieel baasje uit Amsterdam vernemen dat zij overweegt om Negrita op te nemen in haar gezin. Zo vlak voor het eind van de week is dat natuurlijk geweldig om te horen. Natuurlijk hebben we ook Miranda in Spanje zo snel mogelijk geïnformeerd.

.

Zondag 8 november 2015

Met de drie lopende adopties van Ely, Dama en Negrita kunnen we niet anders dan hard duimen dat deze komende week definitief worden. Dan kunnen we Miranda weer vragen om de noodzakelijke doktersafspraken te maken zodat deze drie kanjers klaar worden gemaakt om de reis naar Nederland te kunnen maken.  Natuurlijk zijn ze alle drie al gevaccineerd maar moeten ze nog  gesteriliseerd en gechipt worden en krijgen ze nog voor de zekerheid een bloedonderzoek om te zien of er misschien sporen latente mediterrane ziekten uit in het bloed te vinden zijn.

 

 

———————————————————————————————————————

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 Opmerking: Dierenmissies zet zit zich in principe in tegen alle vormen van dierenleed. De recepten zijn slechts een weergave van de recepten die vermeld staan in het kookboekje en het is aan iedere lezer zelf de afweging te maken of men de bereiding van een recept verantwoord vindt.  Dierenmissies staat niet garant voor uitgebalanceerde voedingswaarden van het recept of de mate van diervriendelijkheid bij de vangst en of voorbereiding van de individuele dierlijke producten die in het recept worden gebruikt.

2015-11-04 08.07.11Deze week:  Koekjes met zonnebloempitten

 Benodigd:

  • 150g Volkoren meel
  • Meel 150 g tarwemeel
  • 100 g hele haver
  • 30 g reuzel
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 3 eetlepels magere melkpoeder
  • 20 cl ongezouten kippenbouillon
  • Gepelde zonnebloempitten voor de garnering

Bereiding:

  • Meng de bloem, havermout, reuzel, koolzaadolie en melkpoeder.
  • Giet de kippenbouillon toe en kneed het deeg krachtig.
  • Als het deeg niet kneedbaar genoeg is voeg dan een beetje water toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 ° C (termijn. 6-7).
  • Bestuif het werkvlak met meel en kneed het deeg tot een dikke rol.
  • Neem met een eetlepel happen van de rol deeg en maak er mini-rolletjes van.
  • Haal de minirolletjes door de zonnebloempitten.
  • Bedek de plaat met bakpapier plaats zijn de mini-rollen in de oven.
  • Bak 40-50 minuten in de oven.
  • Schakel de oven uit en laat de koekjes paar uur uit harden.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden stukje met videootjes van Marion en Sandra (baasjes van Boira)
 .
Als we mee mogen kijken hoe Boira  zich vermaakt op de Brummense heide zien we niet alleen de pracht van de omgeving maar ook hoe op het eerste filmpje Boira voor zich zelf een kuil heeft gegraven en op het tweede filmpje Boira zich overgeeft aan het aaien maar dan gauw weer de mooie meid wil zijn voor de witte labradoedel.
boira1
boira 2
boira3
.
.
.
.
.
.
.
.
 
=============
Ingezonden stukje van Yvette en Laura (baasjes van  Tommy)
Hoi Ton,
Hier alles prima hoor. Tommy is nog steeds een schat. Hij gedraagt zich prima. Hij blijft toch nog altijd in vreemde situaties heel bang en verschuilt hij zich achter mij of Laura. Hij loopt ook in het bos heerlijk los en zal nooit weglopen. Hij houdt ons altijd goed in de gaten.

Deze drie foto’s zijn vrij recent. De twee in het gras is in de tuin bij ons en die andere is in het bos gemaakt. Ga elke zondag vroeg lopen met nog een vriendin en de honden. Vind hij heerlijk

Groetjes van  Yvette Laura en Tommy

.
.
Ingezonden foto’s van Jany en Kees (baasjes van  Charly en Fidel)
.
 IMG_2856 jany
Zomaar twee plaatsjes:
.
Fidel in  close-up starend en in gedachten verzonken.
.
Charly op de bok wachtend op het moment dat de paarden in beweging komen….
 .
 .
 .
 .
 .
.
.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, v.rieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend k.oeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en. airconditioning-installaties.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

.De 4-kanten column van Ton: “Vervolg  op Stille Helden”

.

Saskia van Rooy

Dierenarts Saskia van Rooy tussen de wilde knobbelzwanen

In de column van het Dierenmissies Weekjournaal van 27 september 2015 had ik het over “Stille helden”. Ik stond toen stil bij de actie van dierenarts  Saskia van Rooy die met gevaar voor haar eigen welzijn de misstanden van het illegale zwanendriften aan de kaak stelde. Handelingen van criminelen die onnoemelijk veel zwanenleed veroorzaakten,  legde zij op camera vast waarbij zij zelf het slachtoffer werd van mishandeldeling omdat haar bemoeienis niet werd gewaardeerd.

Het zal u niet ontgaan zijn dat haar acties tot resultaten hebben geleid. In diverse nieuwsuitzendingen op de televisie werd afgelopen donderdag breed uitgemeten dat de daders voor de rechter zijn verschenen en dat er nieuwe wetgeving in de maak is die het zwanendriften nieuwe regels oplegt. Wat de straf van de criminelen zal zijn, zullen we over enige tijd horen wanneer de zaak inhoudelijk is behandeld en een veroordeling is uitgesproken.

 

Misschien bent u ook wel een “stille held”

Natuurlijk kunnen we niet van iedereen vragen om de eigen veiligheid in de waagschaal te brengen maar wel willen we nog eens benadrukken hoe belangrijk beeldmateriaal is bij het vaststellen van misstanden. Foto’s of een filmpje spreken boekdelen en leveren onomstotelijk bewijs. Wie heeft er tegenwoordig niet een mobieltje bij zich waarmee foto’s of een filmpje gemaakt kan worden. U hoeft zelf niet de confrontatie met een dierenmishandelaar aan te gaan als u denkt dat u daarmee gevaar loopt, maar desnoods onopvallend, op een afstandje, een situatie op beeld vastleggen is dan het allerbeste wat u kunt doen.
.

thNNY9F4TB

illegale actie van een zwanendrifter

Veel mensen zijn bang dat hun naam bekend wordt bij dierenbeulen en dat zij, wanneer zij aangifte doen van dierenmishandeling, te maken zullen krijgen met een wraakactie van deze nare types. We kunnen dat best begrijpen. Maar wist u dat u ook anoniem uw aangifte kunt doen?  Uw melding aan 144 wordt met uw foto’s of filmpje meestal voldoende onderbouwd om de politie in actie te laten komen en justitie tot vervolging over te laten gaan.
.

In de praktijk kun je natuurlijk geconfronteerd worden met verschillende situaties die om een verschillende aanpak vragen.
.

Altijd zal de uw actie gericht zijn op het doen stoppen van de mishandeling. Het is goed om voor uzelf te bepalenthILZ0PG5Y of het een structurele mishandeling is (nalatigheid, onthouden van noodzakelijke zorg etc.) of dat het een incident betreft. Als u alleen bent is het aanspreken van de mishandelaar, zeker als dit een volwassen crimineelof opgeschoten jeugd betreft geen veilige handeling gebleken. Naast het maken van foto’s of filmpje is dan natuurlijk onmiddellijk de politie bellen de beste oplossing. Soms zijn het nog jonge kinderen die nog wel gevoelig zijn voor een vermanend woord en een uitleg dat een dier ook gevoel heeft. De kans dat je daarmee ook in de toekomst dierenleed voorkomt is niet gering.

Wat mag u verwachten van de politie?

th65OMTHI0De politie wilt u graag helpen. Als u melding doet van mishandeling en de politie kan de mishandeling zelf ter plaatse vaststellen (heterdaad) dan zullen ze, als het even kan, onmiddellijk in actie komen want dan kan er altijd vervolging volgen. De eigen waarneming van een opsporingsambtenaar telt voor een rechter dubbel zwaar. Helaas is een heterdaad in praktijk meestal niet het geval en moeten ze het doen met de aangifte van u als aangever/getuige. Onth06XQ7CGWdersteunend bewijs van de mishandeling is dan absoluut noodzakelijk om tot vervolging over te kunnen gaan. De politie moet dan op zoek naar sporen van de mishandeling die dan als aanvullend bewijs moeten dienen. Immers anders zal het uw woord tegenover het woord van de dader zijn en dan geldt het principe “1 getuige is geen getuige”. U snapt dat als u bij uw aangifte  beeldmateriaal van de mishandeling kunt leveren dit door de dader niet meer te ontkennen valt.

Is het dan wel zinvol om aangifte te doen als ik geen foto of filmpje heb?
Jazeker !!!!! want de kans dat de dader vaker de fout in gaat of al eerder in de fout is gegaan, ligt voor de hand. Eerdere meldingen worden dan gevoegd bij uw aangifte waardoor die een stuk sterker wordt.

We hopen dat u in actie komt bij het zien van dierenmishandeling…

De dieren zullen u onnoemelijk dankbaar zijn en u bent hun volgende ‘stille held’

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

.

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Beloftes van de hond en het baasje”

Met dank aan Jany voor de toezending van deze plaatjes…

IMG_2841IMG_2891

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

november 2015
ma di wo do vr za zo
             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
december 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5  6 7
 8 9 10  11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 29 30   31    
januari 2016
ma di wo do vr za zo
 1  3
 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20  21
22 23 24 25 26 27 28
 29 30 31        

 Februari, Maart, April, September, Oktober, November, December 2016 nog volledig beschikbaar

april 2016
ma di wo do vr za zo
1  2  3 1 2 3
 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16  17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28   29  30  
mei 2016
ma di wo do vr za zo
             1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
juni 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5  6 7
 8 9 10  11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 29 30   31    

1431788636657

juli 2016
ma di wo do vr za zo
         1  2  3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
augustus 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»
  • Wil van der Neut

    Goeden middag
    Met belangstelling heb ik uw stuk weer gelezen. Altijd leuk om te zien wat er zoal weer gebeurd is. Alleen staat er dat Ros in Spanje is geadopteerd en dit is niet het geval. Ros komt morgen met vliegtuig naar Nederland en komt bij mij in gastgezin samen met Phoebe.

    Vriendelijke groet, Wil van der Neut

    1
  • hanneke verschuuren

    Hallo Ton en Annerie,

    Graag wil ik reageren op de laatste Nieuwsbrief. Ik was teleurgesteld het artikel over moslims en honden er in aan te treffen. Ik vind niet dat zo’n melding iets toevoegt aan het welzijn van honden. De achtergrond van zo’n affiche weet je ook niet; het kan goed zijn dat zo’n plakkaat niet door de buurt zelf is opgehangen maar door onruststokers/moslimhaters. Hopelijk ga je in het vervolg niet in op dergelijke mailtjes; in deze tijd nog meer onrust verspreiden via de Nieuwsbrief lijkt me geen goed idee.
    Je weet overigens dat ik volledig achter Dierenmissies sta en blijf staan hoor.

    groetjes,

    Hanneke

    2
    • Selena

      Hoi Ton,

      Dat artikel over moslims en honden stamt al uit 2012. Geplaatste foto is een bushalte in Londen. In Londen blijkt het al wel erg ver te gaan, maar voor zover ik weet is dat in Nederland nog lang niet het geval.

      Groetjes Selena

      2.1
    • Truus Aikens

      Hoi Annerie en Ton,
      Het is goed om hier aandacht aan te besteden.
      Ik woon zelf in een wijk met veel moslims en heb al het een en ander meegemaakt betreffende de islam cultuur en mijn hondjes, ook in Nederland speelt er al heel veel.
      Jonge ( en soms oudere) kinderen zijn vaak nieuwsgierig en door te vertellen en dingen te laten zien,kunnen zij op een leuke manier kennis met de hondjes maken, wat ze van huis uit (met dieren) niet mee krijgen.
      Gr. Truus.

      2.2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com