Dierenmissies Weekjournaal van 27 september 2015

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001

Beste mensen,

Lees over de onderwerpen: De stand van de inzameling voor de speciale actie voor Dierendag voor de honden in het asiel Odena, Yeika is geadopteerd, Adoptie Indy is niet door gegaan, Pallets en voer, Bezoek van Rony, Donatie blikvoer, Nieuwe hondjes op de site, Wat nog meer richting asiel vervoerd moet worden. Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Gemalen rundvlees met wortelen en maïs, Ingezonden stukjes over: Demi, Boira, Boyka, Jacky, Tuba, De 4-kantern column van Ton: “Stille Helden”, De (on)zin van de week over “Communiceren is meer dan klanken maken”. De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..;

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

vvvv4 oktober WERELDDIERENDAG komt er aan:

We willen op 4 oktober (met de tweede rit om hondjes te halen)  op het asiel in Odena wat lekkers achter laten voor de 150 hondjes die daar nu in de opvang zitten. 
 .
Wat het wordt weten we nog niet maar we hopen met deze gezamenlijke actie van Buddies en Dierenmissies op een leuk bedrag waardoor we de honden kunnen verrassen. Zo hebben de achterblijvers ook een beetje Dierendag. Helpt u Mee ???
 .
Heeft u iets voor uw dier nodig? Doe uw bestelling bij de web shop van Buddies. Ga naar de web shop door op de Win-Win afbeelding te klikken.
 .
U kunt natuurlijk ook rechtstreeks een kleine donatie overmaken op IBAN reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies onder vermelding van “actie 4 oktober”. In de komende weken zullen we u in het weekjournaal op de hoogte houden van de ingekomen donaties voor deze actie. 
 .
STAND binnengekomen donaties voor 4 oktober actie per 27 september is 50 euro.
Met dank aan de donateurs: Emmy, familie Kooiman en de familie Tossaint.
.
Vanzelfsprekend hopen dat we nog mogen rekenen op enkele donaties … !!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u al mooie aanbiedingen van Buddies en nu is er speciaal voor Dierendag een superactie voor de honden in het asiel in Odena.
Wat dacht u van deze acties
  • Extra korting op de Speelgoed en Activity en Kauwen & Belonen (kortingen worden direct verrekend)
  • 15% korting op alle halsbanden, lijnen en tuigen (met de kortingscode ‘Dierendag’)
  • Tot wel 50% korting op alle manden en kussens
KLIK op de afbeelding van Win-Win Deal en zorg dat de hondjes in het asiel wat extra’s kunnen krijgen met Dierendag.
 actie buddies-dierenmissies
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
 buddies
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

De week van dag tot dag:  .

Maandag 21 september 2015

a_23951434840331Yeika is geadopteerd

Vandaag krijgen we het leuke bericht dat Yeiko is geadopteerd. Prachtig nieuws.

Weer een stakker die een huis heeft gevonden.  Jippie !!

.

Dinsdag 22 september 2015

Adoptie Indy is niet door gegaan.

Het Nederlandse echtpaar Daan en Clasien dat in Frankrijk woonde was voor een paar dagen in Nederland. Zij kwamen op de laatste dag van hun bezoek met hun 12 jarige York  Tiamo naar Indy kijken. De bedoeling was dat zij Indy zouden adopteren maar niets is zo onvoorspelbaar als de realiteit.

Tiamo zal op zoek moeten naar een ander vriendinnetje

Tiamo zal op zoek moeten naar een ander vriendinnetje

Het had een leuk en ontspannen bezoek moeten  worden maar helaas werd dit het niet en was de klik er niet. Tiamo en het echtpaar wilden Indy wel maar wat we ook deden Indy was en bleef panisch van angst voor Daan. Of het zijn rijzige gestalte was we weten het niet. Daan probeerde in alle rust Indy zich voor hem winnen. Of we nu met de hele club een lekkere wandeling maakten door het bos of hij Indy met lekkere worst probeerde te over te halen om over haar angst heen te stappen, het mocht niet baten. Er was geen spoortje van verbetering te ontdekken. Er zat niets anders op dan te concluderen dat dit ‘voor Indy’ niet de juiste matching was.

Hierdoor zijn we dus nog steeds op zoek naar een geschikte baasje voor Indy.. Indy was erg opgelucht toen de rust weer was wedergekeerd en ze ervan overtuigd was dat Daan en Clasien waren vertrokken. Ze sloofde zich uit en had babbeltjes voor tien.  Zo zie je maar dat je veel kunt plannen maar dat er altijd gevallen zijn die toch weer anders lopen. Indy blijkt zo’n apart bijzonder geval… Het is niet anders…

.

palletsWoensdag 23 september 2015

Pallets en voer

Vandaag krijgen van Lonneke (het baasje van Tuba) het nieuws dat ze 10o pallets heeft gekocht voor het asiel in Odena en nog hoopt om 3 pallets met voer gedoneerd te krijgen voor het asiel in Odena. Nu wordt er gezocht naar vervoer van de pallets. We zijn erg benieuwd of dit gaat lukken.. We houden de vingers gekruist.

.

Donderdag 24 september 2015

WP_20150923_17_46_47_ProRony op bezoek

Vandaag kregen we bezoek van Ingrid en Eric met hun twee lieverds Sofie en Rony.

Rony mocht op 25 mei j.l. bij Sofie en haar baasjes komen wonen. De twee zijn onafscheidelijk geworden en zij maakten bij ons, met de hele club, een boswandeling.

bezoek rony 4Het was een erg gezellige middag en leuk om eens lekker bij te kletsen. Rony doet het erg goed en hoewel hij nu al ruim vier maanden deel uit maakt van het gezin van Sofie woont, zien Ingrid en Eric nog steeds dat Rony zich keer op keer zekerder gaat voelen.

.

bezoek rony 1bezoek rony 2.

.

.

.

.

.

Vrijdag 25 september 2015

Donatie Blikvoer

Vandaag kregen we een berichtje van Miranda met de vraag of we genegen zijn om blikvoer mee te nemen naar het  asiel op onze rit van 3 oktober. Dog Rescue heeft dit voer gedoneerd en is natuurlijk ook een fijne traktatie. We hebben geen idee hoeveel blikken het betreft maar natuurlijk willen we dat graag meenemen. Wel moeten ze dat bij ons van te voren af komen geven want we hebben gewoon geen tijd om het ergens in Nederland op te gaan halen. We hebben al zo veel  moeite om alles in de 24 uur te proppen die we per dag beschikbaar hebben.  We horen wel hoe of wat het gaat worden.

 ————-

Nieuwe hondjes op de site

We willen graag weer nieuwe hondjes voorstellen die de weg naar de Dierenmissies website hebben gevonden in de hoop zo een baasje te kunnen vinden.

a_14051439076671Alama

Dit is Alama, Alama is een teefje, pointer mix, geboren september 2009  Een heerlijke vrolijke hond die haar blijheid niet onder stoelen of banken steekt.  Klik op de foto om  de adoptiepagina te openen.

.

.

.

a_9191397216555Tronc

Dit is Tronc. Tronc is een reutje, geboren april 2013. Bij eerste ontmoeting een tikkeltje verlegen. Een heerlijke knuffel met een uitstraling om U tegen te zeggen. Klik op de foto om  de adoptiepagina te openen.

.

.

.

a_12231406960501Larry

Dit is Larry, Larry is een reutje, geboren december 2013.  Hij is lief en aanhankelijk. Gelukkig heeft hij dus niet hoeven te zwerven en ook weinig of geen traumatische ervaringen mee gemaakt. Klik op de foto om  de adoptiepagina te openen.

.

a_14941438884218Negrita

Dit is Negrita. Negrita is een teefje, geboren november 2008. Ze wordt nooit boos en kan prima met kinderen, katten, andere honden en kinderen. Ze is al geruime tijd in een opvang gezin in Spanje. Klik op de foto om  de adoptiepagina te openen.

.

.

.

Toen kregen we pech tijdens het invoeren van gegevens op de site en weigerde de website om nog nieuwe adoptiepagina’s op te nemen. Maurits onze webmaster van OnePAck  moest er aan te pas komen om dit te verhelpen. Want ook Blou, Rhin, Chata, Pam, Iluna, en Nusk  moeten nog een plekje krijgen. Dat gaat in de komende dagen gebeuren. Met dank aan Maurits voor zijn snelle hulp….

 .

Zaterdag 26 september 2015

met dank aan Leonie Vogelenzang

Met dank aan Leonie Vogelenzang

Wat nog meer richting asiel vervoerd moet worden.

Naast de fantastische donatie van Lonneke van pallets en voer dat per vrachtauto vervoerd moet worden, is er ook nog klein goed dat zo naar het asiel vervoerd moet worden. Dat kan natuurlijk mooi met ons mee in de dierenmissiesauto naar Odena.

Inmiddels hebben we al een hele boel spullen gekregen zoals dekens, handdoeken, riemen, droogvoer etc…

Ook wordt er in de komende week door Peter (Dog Rescue) nog circa 160 blikken voer afgegeven voor de hondjes in het asiel Dat kan natuurlijk allemaal mooi mee.

.

Zondag 20 september 2015

Het is voor de tweede nacht achtereen erg koud geweest en in alle vroegte met de hondjes wandelen zorgt voor een wakkere geest. Genoeg om dit weekjournaal af te schrijven. Het volgende weekjournaal zal weer op zaterdag verschijnen in verband met de reis die we dan gaan maken om Athos, Zara, Kaya en Apolo te halen. Misschien dat er nog een extra reisgenoot mee zal komen maar dat weten we nog niet.

.

.

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 Opmerking: Dierenmissies zet zit zich in principe in tegen alle vormen van dierenleed. De recepten zijn slechts een weergave van de recepten die vermeld staan in het kookboekje en het is aan iedere lezer zelf de afweging te maken of men de bereiding van een recept verantwoord vindt.  Dierenmissies staat niet garant voor uitgebalanceerde voedingswaarden van het recept of de mate van diervriendelijkheid bij de vangst en of voorbereiding van de individuele dierlijke producten die in het recept worden gebruikt.

2015-09-27 10.12.25Deze week:  Gemalen rundvlees met wortelen en maïs

Benodigd:

4 wortelen
2 eetlepels boter
200 gr rundergehakt
2 eetlepels tomatenpuree
50 cl zoutloos groentebouillon
150 g blik maïs

Bereiding:

  • Schil de wortelen en snij ze in blokjes.
  • Smelt de boter in een pan en bak gehakt en zorg ervoor te brokkelen tijdens het koken.
  • Roer de tomatenpuree door de in blokjes gesneden wortelen,
  • Voeg de groentebouillon toe.
  • Sudderen 20 minuten.
  • Voeg de maïs,
  • Breng het mengsel aan de kook, dan haal van het vuur.
  • Laat afkoelen en serveer.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Ingezonden stukje met foto’s van Lonneke en Arnold (baasjes van Tuba)
TubaMet Tuba gaat het echt super goed, wat een heerlijke hond. Gister zijn we er achter gekomen dat ze gek is op tennisballen haha.Ze wordt dan helemaal blij en begint te springen en rondjes te draaien, zo leuk om te zien! Ze wordt ook goed verwend door onze pensionklanten die een paard bij ons hebben staan. Ze heeft gedroogde vis gekregen, schapenvetbolletjes (vindt ze nog lekker ook) en heel veel vlees.
.
Ik ben deze week weer aan het werk en ze is zo blij als ik weer thuis kom, dan wil ze het liefst op schoot kruipen de schat.
.
 .
.
tuba 5tuba 4
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.tuba 3Tuba 2tuba 1
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
————-
Ingezonden stukje met foto’s van Marion en Sandra (baasjes van Boira)
.
1e update
.
Hallo Annerie en Ton,
Heel goed gaat het met Boira, we zijn natuurlijk zo blij met haar en zo druk met haar te laten wennen aan haar nieuwe omgeving dat we nog geen tijd hebben genomen om jullie in te lichten over hoe het met haar gaat.
Het is een echte lieverd en iedereen is weg van haar. Ze heeft iets heel aandoenlijks en dat spreekt iedereen natuurlijk erg aan. Ze wordt bijzonder graag aangehaald en heeft geen enkele moeite met nieuwe mensen of honden. Met honden gaat ze fantastisch om, zoekt de confrontatie niet op maar laat zich ook niet de kaas van het brood eten. Door omstandigheden hadden we vanaf vorige week dinsdag het hondje van onze zus/schoonzus te logeren tot zaterdagochtend. Boris is een kruising Jack Russell/Maltezer leeuwtje, is niet met alle honden vriendelijk en ook soms wat bangig. Die twee samen ging echter prima, alhoewel ze niet (nog) niet echt met elkaar speelden en Boira gauw ertussen sprong als we Boris, volgens haar, teveel aandacht gaven! Als we dat corrigeerden had ze daar ook geen enkele moeite mee.
In huis gaat het al heel goed, ze durft steeds meer, schrikt nog wel van voor haar vreemde geluiden (mixer, stofzuiger, heggeschaar van de buren, enz) maar ze sluit zich dan gelukkig niet helemaal af. We proberen haar geen aandacht te geven als ze ergens van schrikt maar houden er natuurlijk wel rekening mee dat ze niet teveel prikkels krijgt.
Vanmiddag zijn we even door het park/bos naar de stad gewandeld. Je ziet dan duidelijk verschil; in de stad of waar verkeer langskomt is ze veel schichtiger dan in het bos of zo. Moet allemaal natuurlijk nog wennen en heeft beslist tijd nodig, die we haar graag gunnen. Gelukkig zijn we ook natuurmensen en houden we niet van steeds maar drukke activiteiten. Ook wonen we in een redelijk rustige buurt. Boira is dus echt de hond voor ons!!!
Gisteren waren onze vrienden met 2 honden op bezoek. Ook dit ging fantastisch en ze Boira in hun hart gesloten. In de tuin met een balletje gespeeld, samen met Poppy. Boira moest even gestimuleerd worden maar daarna vond ze het prachtig en ging ze echt achter het balletje aan. Heerlijk om te zien hoe ze genoot en ook lekker even los heeft gerend in de tuin. Alleen durven we haar nog niet los te laten in de tuin, willen we nog even mee wachten totdat ze wat langer bij ons is en ze wat meer gehecht is. We willen natuurlijk niet dat ze tussen de ligusterheg piept en wegglipt.
Helaas heeft Boira vanaf de 1e dag dat ze bij ons is last van flinke jeuk. Ze had bijtplekjes op haar buik en de jeuk lijkt eerder erger te worden waardoor de bijtplekjes erger worden. Ze heeft voor vertrek de vlooienkuur gehad, we moeten die nu toch nog niet gaan herhalen of wel? Onze 1e Berner (Emma) had last van een vlooienallergie. We moesten heel konsekwent 1x p. mnd. de vlooienkuur toedienen, want als ze door 1 vlo gebeten werd reageerde ze daar volgens de DA allergisch op en moest ze regelmatig met een injectie corticosteroiden behandeld worden voordat de jeuk stopte en de huid zich weer kon herstellen. Enig idee of dit bij Boira ook aan de hand is, want dan moeten we met haar naar de DA. Onze DA adviseerde trouwens Advantix pipetjes voor in de nek (inderdaad leek dit veel beter te werken dan bijv. Frontline, maar dan wel stipt 1x p.mnd, zowel s’ zomers als s’winters). We kunnen ons goed voorstellen dat in het asiel van Odena niet alle middelen verkrijgbaar zullen zijn. Graag je advies wat we het beste kunnen doen.
Erg leuk om te in het weekjournaal te lezen over de honden die jullie opgehaald hebben en speciaal natuurlijk over Boira. En dan nog ons ingezonden stukje geplaast en een foto van ons erbij. Erg leuk en knap dat het gelukt is om dit weer zo snel te verwerken!
Bijgaand een paar foto’s van Boira (nu nog vooral knuffelfoto’s, er volgen snel ook actiefoto’s).
Groetjes,
Marion, Sandra en een lik van Boira
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2e Update
Hallo Annerie en Ton,
Bedankt weer voor jullie reactie en suggesties, maakt niet uit dat we er even op moeten wachten, jullie hebben beslist nog andere zaken te behartigen!
Aangezien Boira’s jeuk niet minder werd en ze inmiddels wondjes had gekregen van het bijten hebben we gisteren een afspraak gemaakt bij de DA. Gelukkig konden we nog terecht omdat de maandagen altijd behoorlijk volgepland zijn.
Volgens de DA is het inderdaad geen vlooienallergie. Hij denkt eerder in de richting van jeuk veroorzaakt door mijten. Hij heeft Stronghold voorgeschreven, ook een pipetje, dat echter wat sterker werkt. De volgende 2 maanden ook nog eens met Stronghold behandelen, daarna kan overgegaan worden op een milder antivlooien- (teken/mijten)middel. Daarnaast behandelen we Boira’ s buik, op advies van de DA, 2x p.dag met een spray tegen de jeuk (Vetaderm). Na 1x sprayen merkten we al resultaat. Vanmorgen weer toegepast en daarna leek de jeuk nog minder en viel Boira heel ontspannen in slaap. Is natuurlijk ook erg vermoeiend als je steeds zo’n jeuk hebt. Als de jeuk minder wordt kunnen we de spray nog 2 tot 3 keer p. week toepassen. Daarna stoppen. Gelukkig dat dit helpt en bedankt voor het meedenken.
Boira wordt in huis steeds vrijer. Ik heb vanmiddag zelfs de huiskamer gestofzuigd zonder dat ze wegliep. Ik heb haar natuurlijk enthousiast beloond voor haar moed. Ook maakt ze nu regelmatig een speelboog, nodigt je letterlijk uit om met haar te spelen, waar we dan natuurlijk meteen op in gaan. Balletje achterna rennen of kluifje verstoppen. Boira is nog wat afwachtend maar je ziet haar staartje toch al vaker omhoog komen en kwispelen en als ze achter het balletje aan rent beweegt ze zich als een puppy!
Wandelen aan de lijn gaat ook steeds beter, ze loopt al beter naast ons, maar vindt het natuurlijk ook heerlijk om in de natuur (waar het niet te druk is) aan de lange lijn te rennen en te snuffelen.
Ze is gehoorzaam, begrijpt snel korte commando’s (zit, kom, pak) en is inderdaad een heerlijke kroeldoos. Ze vindt het heerlijk om geaaid en gekriebeld te worden en toppunt van genieten is…… even bij een van de bazinnetjes op schoot!
Wat zijn we blij met deze lieve schat!!!!
Groetjes,
Marion en Sandra en een knuffel van Boira
 .
————–
 .
 .
Ingezonden stukje met foto’s van Johan, Carla en Michel (baasjes van Jacky)
 .

1e update

P1030828Hallo Ton en Annerie.Wat een reis hebben jullie gemaakt, fantastisch om te lezen en wij vinden het echt geweldig wat jullie allemaal doen om deze honden te redden en een nieuw thuis voor hen te vinden.
.
Zaterdagavond hebben we contact gehad met Linda hoe laat we Jacky op zondag zouden gaan halen.
.
We vertrokken rond 11.00 uur met een vreemd gevoel in onze maag naar Amsterdam. Wij vinden Jacky geweldig….. maar zou hij ons ook leuk vinden.
Bij aankomst was die vraag al snel beantwoord….Jazeker.
Het is een echte knuffelkont en we zijn helemaal dol op hem.
.
P1030826De reis verliep voorspoedig met een korte plasstop net over de afsluitdijk.
Je kon wel merken dat reizen in de auto nu toch wel genoeg was geweest.Eénmaal aangekomen in Gytsjerk werd eerst de tuin en het huis verkend.
De stoelen en bank geïnspecteerd en goed bevonden om daar prins heerlijk op te gaan nestelen.
Onze zoon was ook meteen verkocht en samen werd er meteen in de tuin met de bal gespeeld.
Na een dorpswandeling werd meneer toch wel moe en zocht een lekkere stoel uit om te rusten.
.
We hopen dat hij vannacht heerlijk slaapt in zijn nieuwe mand……….en morgen een nieuwe dag om zijn nieuwe thuis verder te gaan verkennen.
.
Groetjes vanuit Gytsjerk van
Johan, Carla, Michel en Jacky
.
P1030831P1030836P1030837
 .
.
.
.
.
IMAG06962e update

Hallo Ton en Annerie.

Er is al bijna een week voorbij met lieve Jacky in ons gezin.
Het is een heerlijk eigenwijs, zachtaardig hondje waar je wel 10 van kunt hebben.
De eerste nachten wel wat gejank en geblaf maar vannacht heerlijk geslapen en we hebben hem niet gehoord.

IMAG0705Het eten was de eerste dagen slecht tot helemaal niets, na overwegen toch maar vlees bij de brokken gevoegd en jah…. hoor nu wordt er heerlijk gesmikkeld.
Jacky is erg actief en kan uren lopen,spelen en rennen maar dan als we weer thuis zijn kan hij ook uren knorren in wat wij denken ongemakkelijke houding. Maar dit ligt toch lekker……………(zie foto).

P1030839Wij zijn erg blij met Jacky, hij geeft zoveel liefde aan ons het is een echte knuffelkont. Iedereen die hem ziet is dol op hem, het is ook een echte knapperd.

P1030840Bedankt voor het mooie reisverslag, veel familieleden hebben er ook van genoten.
Natuurlijk houden we jullie op de hoogte hoe het verder met Jacky gaat in het mooie Friesland.

Groeten vanuit Gytsjerk
Johan, Carla en Michel

P1030842
.
.
.
.
.
————-
.
Ingezonden stukje met foto’s van Rosanne (baasje Zontaj, en Turkse Charlie en nu ook van Era)
20150912_13212820150920_112830Hallo
Een hele andere  wending, mijn ouders  zijn erg verliefd  op de Turkse  Charlie  geworden  na een maand bij hem te zijn in Turkije. Na lang  gesproken  te hebben nemen mij ouders Charlie  in huis! Wel haal ik hem volgende  week  woensdag  op.
Nu was  ik al eerder verliefd  geworden  op een Roemeens  hondje  Romeno  en ben een kijkje  gaan nemen en kon hem niet  achterlaten. Zontaj is nu al grote broer  van een 4 maanden oud  reutje!
groet Rosanne
.
.
.
.
.
.
20150916_14225620150913_155617
Rosanne-charly-618335714936142-300x225

Charlie mag bij de ouders van Rosanne gaan wonen

20150912_121255
.
.
.
.
.
..
.
.
.
Wat geweldig dat er zo nog een lieverd een plekje heeft weten te vinden. Zontaj vindt blijkbaar alle capriolen van Romeno prima haha.. !!
Natuurlijk zijn we nog wel erg benieuwd naar de reis van Charlie.
 .
 —————–
.
Ingezonden stukje met foto’s van Benno en Miranda (baasjes van Rifka en toekomstige baasjes van Kaya)  
1e Update
Nadat we hebben laten weten dat Kaya is gesteriliseerd voor haar grote reis op 4 oktober a.s. en dat het nu prima gaat met haar kregen we dit berichtje terug…

Hoi Ton,

Dat is heel goed nieuws, fijn dat ze even wat extra zicht op haar houden de eerste dagen. We verheugen ons erg op haar komst. We zijn erg benieuwd hoe groot ze is. We hadden bij de kringloop al een wat grotere mand op de kop getikt, maar Rifka bleef in haar te kleine rieten mandje kruipen. De foto’s zijn hilarisch, zal ik je nog toesturen als ik wat hulp heb. Nu heb ik grote mand op de plek van de kleine gezet en nu ligt ze er opeens wel in. Ze wil gewoon uitzicht! Ze heeft er ook al samen met de kat in gelegen, de kat lag er al en Rifka kroop er bij, heel lief, maar helaas vond de kat dit een twijfelachtig genoegen. We wachten even af, maar ik schat in dat we nog wel een 2e grotere mand moeten zoeken als ik Kaya zo zie.

We zien Rifka nog steeds veranderen, in positieve zin wel te verstaan. Ze komt helemaal tot rust, is helemaal ontspannen, ligt heerlijk te slapen en kijkt niet meer bij iedere beweging op of om. Ze begroet alle huisgenoten enthousiast en voor de verandering hebben we nu een hond die niet op tilt slaat als de bel gaat. Ik denk dat ze zelfs een inbreker met enthousiasme zal begroeten haha. Ook fysiek is ze veranderd, haar vacht glanst en ze is een stuk steviger geworden. Er zit een mooie nieuwe onderwol aan te komen, dus we zijn benieuwd hoe ze er uit gaan zien als ze volledig in vacht is.

Er zijn dagen dat we wat minder honden tegenkomen waar Rifka mee kan spelen. Dan staat ze op het veld echt om zich heen te kijken of er misschien toch niet een hondje uit de struiken komt. Nog even en dan heeft ze een gezellige soortgenoot om mee op te trekken. Rifka is inmiddels zo gestabiliseerd dat haar aanwezigheid voor Kaya een prettige ondersteuning zal zijn, er van uit gaand dat het klikt tussen die twee. Maar daar ben ik eigenlijk helemaal niet bang voor.

DSC00333-minTot gauw weer, Groetjes, Miranda

2e update

Hallo Ton,

Afgelopen dagen hebben we al mooi kunnen zien hoe Rifka op andere honden reageert bij ons thuis, we hadden vrienden te logeren met 3 hondjes en dat ging geweldig goed. Spelen, spelen en nog eens spelen.

Bijgaand wat foto’s van Rifka die bewijst dat ze echt wel in het kleine mandje past!! Ondanks de inmiddels aanwezige grotere mand en een fijn dik kleed heeft dit toch steeds de voorkeur!!

We verheugen ons op jullie komst, het komt al aardig dichtbij…

Groetjes, Miranda

DSC00336-minDSC00335-min

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
———————
.
Ingezonden stukje van Ilona (baasje van Demi)
 .
IMG-20150728-WA0003Hallo Ton ik wil even laten weten dat het heel goed gaat met Demi.
Het is echt een lieverd.
Boyka doet het trouwens ook heel goed ze spelen op zijn tijd maar kunnen ook heel rustig zijn.
Ze slapen al samen op Boyka zijn tweezit boven.
In de losloopweide kan hij gewoon los en blijft mooi bij ons.
Met de kleinkinderen gaat het ook goed.
Morgen gaan we vor het eerst naar de cursus spannend.
Ik ben echt super blij en zou hem niet meer willen missen.
gr Ilona.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

.Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, v.rieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend k.oeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en. airconditioning-installaties.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

kop ton

.De 4-kanten column van Ton: “Stille helden”

 

 Zijn er nog helden in Nederland die met gevaar voor eigen leven dierenmishandeling aan de kaak stellen?

Het antwoord is ja !!!! Deze mensen verdienen een extra veer, pluim, medaille en sommigen verdienen extra hulp van mensen die een beetje veiligheid kunnen bieden bij hun strijd tegen afschuwelijke praktijken.

Wat is het geval:

Sinds juni dit jaar volg ik de acties van dierenarts Saskya van Rooy. Nee dit is geen stoere bink maar een mevrouw die op gepaste wijze alles in het werk stelt om het illegale zwanendriften aan de kaak te stellen. Dan hebben we het over de illegale praktijken van Piet Oostveen, zijn zoon Bep Oostveen en Astrid Vergeer-Oostveen, de vrouw van Bep Oostveen (ook zwanendrifter), die onnoemelijk veel leed veroorzaken onder de zwanenpopulatie. Natuurlijk kunnen zij geen pottenkijkers gebruiken maar als hun dagelijkse praktijk gefilmd wordt, schromen ze niet om fysiek geweld te gebruiken om zodoende de stem van van Rooy te laten verstommen.

Het lijkt nu een soap te worden. Aangiften, politieke druk om extra te investeren in handhaving, mishandelingen, vermeende belangenverstrengeling van een agent die nota bene aangifte moet opnemen tegen de zwanendrifters, de ingeschakelde Rijksrecherche, de Nederlandse Voedsel en Warenautoritiet die de minister (bewust of gemakshalve) foutief informeert, kortom een hoop gedoe zonder een effectieve oplossing om het dierenleed te stoppen. Ondertussen lijkt dierenarts van Rooy alleen op de barricades te staan. Nu moet zich voor de rechter verantwoorden voor stalking … het is echt de omgekeerde wereld.

Zonder op te roepen tot geweld zouden er toch in de Krimpenerwaard mensen te vinden moeten zijn die Saskia van Rooy willen begeleiden tijdens haar expedities om deze walgelijke praktijken aan de kaak te stellen ?

Het geweld tegen een vrouw alleen is gewoon te laf voor woorden. Als zij vergezeld zou zijn van een groepje mensen dan is dat niet alleen voor de bewijsvoering een goede zaak maar zeker ook voor de veiligheid van Saskia zelf….

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Communiceren is meer dan klanken maken”

 

images.

.

Een mens kun je voorliegen met woorden want lichaamstaal wordt vrijwel nooit gezien.

Een hond kun je niet voorliegen want je lichaamstaal zegt genoeg voor tien…

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De groene data geven aan dat er plaats is.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER 1431788636657

 

 

september 2015
ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

1431686220680

 oktober  2015    
ma di wo do vr za zo
 1  2  3 4
 5 6 7  8 9 10 11
12 13 14 15 16 17  18
19  20  21 22 23 24 25
26 27 28  29  30 31   
         

 

 juli 2016    
ma di wo do vr za zo
         1  2 3
 4  5 6  7 8 9 10
11 12 13 14 15 16  17
18  19  20 21 22 23 24
 25 26  27  28  29   30 31 

 

 augustus 2016    
ma di wo do vr za zo
 1 5  6 7
 8  9 10  11 12 13 14
15 16 17 18 19 20   21
22  23  24 25 26 27 28
 29 30  31        

 

—————————

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com