Dierenmissies Weekjournaal van 16 juli 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we weer met een verzoek om een donatie voor onderzoek naar een kuur tegen Parkinson, hebben we weer asielverlaters die een baasje hebben gevonden, zoekt de politie getuigen van een dood gevonden hondje, hebben we twee nieuwe hondjes die een baasje zoeken, hebben we nieuwe foto’s van Peanut en Max en hebben we een petitie tegen het afschieten van honden en katten in Curaçao. In de column zet ik vraagtekens bij het afschieten van een  wolf en in de (on)zin van de week zien we de laatste wens. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…


– De komst van Lizzy onze vakantielogé
– Negende week: 
Help Jolanda met haar gevecht tegen Parkinson
– Deze hondjes mogen het asiel verlaten
– 
Politie zoekt getuigen: Dood hondje gevonden in actiontas
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Nieuwe koppies Kabel en Limon
– Nieuwe foto’s van Peanut en Max
– Lena mag het asiel verlaten en kleine Negri heeft pech…
– Petitie tegen het afschieten van honden en katten op Curaçao

– Berichten van baasjes: Lucy, Ramos, Bruno en Bentley.

– Leuk filmpje: hond leren met een target en een pup leren te gaan liggen..
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 

– De vierkante column van Ton met: De eerste wolf is in Nederland door de overheid afgeschoten.
– De (on)zin van de week: zijn laatste wens …
 De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Zondag 9 juli 2023

.

Vandaag is Lizzy gekomen voor haar vakantie van 20 dagen.

.

De lieverd loopt gelijk rond alsof ze nooit is weggeweest. Haar favoriete plekje is de veranda waar vandaan ze alles goed kan overzien.

.

.

Kom Flor we gaan naar huis

Onderweg tijdens de wandelingen heeft ze het weer helemaal naar haar zin en kent ze duidelijk de weg. Op haar gemakkie hobbelt ze mee en zodra als we het verste punt hebben bereikt loopt ze voorop richting ons chalet.  Daar staat natuurlijk weer eten klaar.

.

Tja… er zijn nou eenmaal belangrijke zaken in het leven van lieve Lizzy… maar eerst moeten de riemen weer aan om over de camping te lopen.

.

.


.

.

Maandag 10 juli 2023 

.

Negende week: BikevoorParkinson

Twee september is de grote dag dat er gefietst gaat worden. U heeft dus nog alle tijd om een donatie te doen om mee te helpen in de strijd tegen Parkinson. 

 

Bericht van Jolanda:

Beste mensen, lieve donateurs,

Inmiddels staat de tellers ons team op: (schrik niet!!) € 8.653!!
Dat is écht een geweldige prestatie!! Bij mij staat de teller op: €2.025!
En ik ben daarmee heel blij en ontzettend trots en dankbaar naar alle donateurs die hieraan hun bijdrage hebben geleverd.
Verder is er in totaal door alle teams gezamenlijk een meer dan geweldig bedrag opgehaald van:…….
(ga eerst maar ff zitten, want het is écht mega!!)
Namelijk: € 58.565… Wát een mega prestatie!! Het is echt geweldig!!

Het is alleen zó naar dat het nodig is. Helaas is Parkinson de snelst groeiende hersenziekte in de wereld! Door met name landbouw gif neemt het aantal mensen die deze ziekte krijgt schrikbarend toe. Er is helaas dus heel veel ‘werk aan de Parkinson-winkel’ en dankzij alle donateurs komen we weer een stap dichterbij een oplossing.

Via deze link kunnen jullie kijken op de site: Bike voor Parkinson.
Nog 50 dagen te gaan dan barst het fiets-event los.
Want leuk of niet: we gaan ervoor en we maken er een geweldige feestdag van!

En als je in de buurt woont of ben: van harte welkom!!

Ons team heet “Beste beentje voor”….

Als je de club van Jolanda wilt steunen in hun strijd tegen Parkinson klik dan HIER

Wil je het grote overzicht zien klik dan HIER 

.

.


.

.

Dinsdag 11 juli 2023  

.

Deze hondjes mogen het asiel verlaten.

Bongo, Bella, Nemo, Negri, Lucera

Bongo

.

.

.

.

.

Bella

Lena

.We wensen deze schatten een fantastisch nieuw leven toe.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 12 juli 2023

.

Politie zoekt getuigen.

.

In het water tussen het riet is afgelopen zondag een tas van de Action gevonden met daarin een overleden hondje. Dat meldt de Dierenambulance De Ronde Venen.

Het hondje was gechipt, maar niet geregistreerd. Wel kon de dierenambulance nog enkele gegevens achterhalen. Het gaat om een wit maltezer leeuwtje met de naam Beauty, Beauty. Het hondje had een Duits chipnummer, maar daar kan de dierenambulance op dit moment niet mee verder, schrijft ze

Linkerfoto ter illustratie, bron rechterfoto: Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland / Stichtse Vecht

Al enkele weken overleden

“Zoals we nu kunnen beoordelen was het hondje al overleden toen zij in de tas werd gedaan. Toch komt de politie graag met de eigenaar in contact voor een gesprekje omdat dit niet de manier is hoe je omgaat met je overleden huisdier.” Het vermoeden bestaat dat het hondje al enkele weken was overleden.

De dierenambulance benadrukt dat ze nog niets weet van de achtergrond of het verhaal erachter. De viervoeter was in een handdoek gewikkeld, “en niet zo in het water gegooid.”

Heeft u informatie over dit voorval bel 144 of 0900-8844

of stuur een whatsapp bericht naar 06-12 20 70 06.

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 13  juli  2023

.

Nieuwe koppies:

.

.

 

Dit is Kabel, teefje, geboren 12/06/2022, Mestiza Castellar, Hoog: 60cm, Lang: 60cm, kort haar. Kabel woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad real. Karakter: Onderdanig, speels, erg lief, goed met andere honden, goed met kinderen aanhankelijk en knuffelig. Bijzonderheden: Ze heeft twee kleuren in haar ogen. Achtergrondinformatie: Aangetroffen op straat, was erg slank en dorstig. Ze liet zich grag helpen. Ze bleek direct al erg sociaal en goed te weten hoe ze aan de riem moest lopen. ZE rijdt graag in de auto dus dat moet ze allemaal al geleerd hebben. Ook haar gedrag in huis is voorbeeldig. Ze vi ndt het heerlijk om te spelen en te rennen.

 

.

.

.

Voor meer info over Kabel of de adoptieprocedure bezoek haar adoptiepagina d0or HIER te klikken en of stuur een mailtje naar dierenmissies@gmail.com.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dit is Limon, reutje, gemengde Bretonse setter, geboren 1/09/2020, gewicht 16 kg,  53 hoog 60 lang. :Limon woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad real. Karakter: Lief voor volwassene en en kinderen, gedraagt zich goed in huis, houdt van wandelen en rennen. Gaat prima in de auto en loopt netjes aan de lijn. Is duidelijk gewend in huis te wonen. Achtergrondinformatie: Limon was door een jogen wervend aangetroffen. Hij nam haar mee naar huis en heeft een oproep geplaatst voor de eigenaar. Echter niemand meldde zich. Hierop heeft hij contact gezocht met Elena.

Voor meer info over Lim0n of de adoptieprocedure bezoek zijn adoptiepagina d0or HIER te klikken en of stuur een mailtje naar dierenmissies@gmail.com..

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 14 juli 2023

.

Nieuwe foto’s van Peanut en Max…
.
Klik op hun adoptiepagina om de nieuwe beelden te bekijken.
.
Dit is Peanut,  teefje, geboren 01/06/2019, hoogte 42 cm lengt 42 cm, 11 kg. . Peanut woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. . Karakter: een heerlijke gezinshond, is super sim, grappig, erg lief en speels met andere honden. Loopt prima aan de lijn. Kan goed met kinderen. . .… Lees Verder
.
.
.
.

Dit is Max, reutje, mix van ras, geboren 19/09/2020, gewicht 12 kg, kleur bruin, hoogte 46 cm. . Max woont in het asiel bij Elena in de regio Ciudad Real. . Karakter, lief voor mensen en kinderen, kan met katten, goed met andere honden. Achtergrondinformatie: hij was achtergelaten in een naburig dorp. Hij was makkelijk… Lees Verder

.

.
.
.
.
..
Lena mag het asiel verlaten en Negri heeft erg veel pech ….

Lena.

Negri

.

Lena mag het asiel verlaten want die heeft een baasje gevonden.

.

De kleine Negri heeft pech want we dachten dat ook zij naar een baasje zou gaan maar door persoonlijke omstandigheden van het baasje kon de adoptie niet doorgaan. Wat een vreselijke pech voor deze lieverd. Dus mocht u nog een leuk klein hondje zoeken dan is zij de ideale gezelschapshond ….Kijk vooral dan even op haar adoptiepagina door op de foto te klikken.


.

.

Zaterdag 15  juli 2023

.

Petitie tegen het afschieten van honden en katten op Curaçao

.

Dinsdag 4 juli – op dit moment – wordt de petitie in Den Haag aangeboden door Karen Soeters van House of Animals en de bekende Nederlandse dierenarts Piet Hellemans. (Redactie: En het is treurig en ook ongelooflijk dat het bestuur op dit eiland dat bekend staat vanwege hun goede onderwijsmethodes en hun intelligente aanpak van situaties op dit essentiële terrein zo beschamend te kort schiet.)

De petitie wordt overhandigd aan de vaste Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en later dinsdag aan premier Gilmar Pisas van Curaçao. Het vangen en doden van zwerfdieren door de Curaçaose dierenbescherming is wettelijk niet toegestaan. Deelnemende honden- en kattenmeppers krijgen bovendien een vergoeding, wat een verdienmodel in de hand werkt waardoor ‘makkelijke’ huisdieren ook van straat geplukt zullen worden. Karen Soeters was als oprichter van House of Animals betrokken bij meerdere zwerfdierprojecten op Curaçao. Zij maakt zich zorgen:“Dit veroorzaakt naast intens dierenleed ook mensenleed, want reken maar dat er makkelijk toegankelijke huisdieren opgepakt gaan worden. Ook is het absurd dat SDBC voor deze maatregel kiest, terwijl ze zelf mede veroorzaker zijn van een gebrek aan opvang.”

Stichting Dierenbescherming Curaçao zegt gedwongen te zijn om zwerfdieren te doden wegens gebrek aan opvangplekken, maar de Curaçaose dierenbescherming verzaakte zelf om de benodigde opvangplekken te creëren. SDBC deed veel te weinig om het zwerfdierprobleem in te dammen en is daarmee ernstig in gebreke gebleven, aldus House of Animals.

12.360 steunbetuigingen tegen doden zwerfdieren op Curaçao (vlnr: Roelien Kamminga VVD, Sandra Beckerman SP, Piet Hellemans, Karen Soeters, Laura Bromet GL, Dion Graus PVV, Frank Wassenberg PvdD) | Foto: ©House of Animals

Samen met de van televisie bekende dierenarts Piet Hellemans biedt Karen Soeters de petitie aan bij de commissie. Piet Hellemans heeft al heel wat zwerfdieren op Curaçao gesteriliseerd. Hij is naast dierenarts (onder meer) bekend als presentator van het tv-programma Beestengeluk op SBS6. Hellemans is verbijsterd over het plan van Stichting Dierenbescherming Curaçao:

“Wat Dierenbescherming Curaçao nu gaat doen is wreed en compleet zinloos, dit is verdelging van katten en honden en heeft niets met dierenwelzijn te maken. Al het werk van de stichtingen en vrijwilligers voor de zwerfdieren en gedumpte dieren op Curaçao wordt volledig teniet gedaan door het massaal vangen en doden van de honden en katten.”

Het afmaken van de dieren is een klap in het gezicht van alle vrijwilligers en donateurs die zich het lot van zwerfdieren op Curaçao aantrekken. Het werkt ook nog eens averechts, want voor ieder dood dier neemt een ander dier die plek weer in, waardoor je eindeloos blijft vangen en afmaken. Alleen de TNRC-methode is bewezen effectief: trap (vangen), neuter (castreren/steriliseren), return (vrijlaten) en care (verzorgen). Met de TNRC-methode komen er op den duur geen nieuwe generaties honden en katten bij en verdwijnt de problematiek vanzelf, zonder het nodeloos doden van dieren.

Karen Soeters van House of Animals kent de zwerfdierproblematiek op Curaçao van dichtbij en maakte er onder meer de documentaire ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’:
“Ik begrijp niet dat een organisatie die dieren vangt en afmaakt de naam ‘dierenbescherming’ nog draagt. De aanpak van Stichting Dierenbescherming Curaçao is bij wet verboden, is onethisch en werkt contraproductief. Het doden van honden en katten op Curaçao moet gestopt worden.”

TEKEN HIER DE PETITIE

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 16 juli 2023 

Lizzy houdt van rust en de ruimte …

.

Lizzy viert volop vakantie…

.

Lizzy vindt het heerlijk om buiten op de tegels of op de veranda te liggen als het te warm of te nat wordt.

.

Ze heeft weinig nodig en vermaakt zich zo prima. Zodra ze hoort dat er gewandeld gaat worden, dan rent ze naar binnen om de riem aan te laten doen. Wandelen in het bos en het eten wat daarna plaatsvindt is voor haar het pakket van “All Inclusive”. Elke keer is er wel wat lekkers als er gewandeld is dus het is vier keer per dag feest.

Van het eten zijn niet zoveel foto’s maar wel van het avontuurlijk wandelen want dat is toch wel het summum ….

.

.

.


 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

hond leren met een target en een pup leren te gaan liggen..

.

.

.

 .

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde ons deze leuke zwem foto’s


Lucy als bommetje

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos, en de nimmer aflatende wens om een zalm te vinden. 

“Vrouwtje heeft het maar over een zalm. Echt geen idee waar ze het over heeft. Ik zie in ieder geval niks”.

.

.


.

Maurits, Siriphan en hun twee jongens zijn de baasjes van Bruno, zij stuurden deze update met foto en filmpjes van hem.

.

Ondanks zijn beperking in zijn mobiliteit, door geniet hij van het koele gras.

.

Met af en toe een blafje voor het verkrijgen van een koekje … is elke dag een groot succes…

.

.

.

Dat Bruno zich door zijn handicap niet laat kisten laagt zien hij door tijdens een wandeling voorop te lopen en de weg aan te geven… Hij zag in de verte twee baasjes die hem altijd een kookie geven dus hij was 100% gefocussed …????

.

.


.

.

Toon , baasje van Bentley, maakt ons deelgenoot van Bentley’s periodieke knipbeurt…

.

Het was weer de hoog tijd dat Bentley een bezoekje ging afleggen bij de trimster. Dit keer in Oosterhout … lekker dicht bij…..

Eerst krijgt Bentley daar een lekkere badderbeurt….

.

Dan krijgt hij een flinke knipbeurt …

.

Als hij dan helemaal klaar is staat hij trots te wachten op de taxi om als knap ventje weer huiswaarts te gaan.

.

.

Toon wacht een vervelend onderzoek waaruit moet blijken of totale blindheid bij hem afgewend kan worden.
We wensen Toon alle sterkte toe ….

.

.


.

.

 

kop-ton

Ton

De 4-kanten column van Ton
.

De eerste wolf is in Nederland door de overheid afgeschoten.

In het nieuws hebben we kunnen vernemen dat we een absoluut dieptepunt hebben bereikt.  Omstandigheden en aanleiding zijn uiterst discutabel. DE wolf had blijkbaar een boer i de arm gebeten en dit is olie op het vuur van de fanatieke tegenstanders van de wolf in Nederland.

Een burgenmeester gaf opdracht tot het afschieten van de wolf omdat hij zich heeft laten leiden door de emotie van het moment en de druk van de lokale omstanders.

Laten we even de feiten op een rijtje zetten. …

 1. De wolf zou in het afgesloten stuk land zijn gekomen dat door speciaal hekwerk met stroom is beveiligd tegen wolven. Commentaar: Hoe kan de wolf in het afgesloten terrein zijn gekomen ? Er is maar een mogelijkheden: de omheining bleek onvoldoende want de wolf is onder de draad door gekropen en later er over heen gesprongen om te vluchten. 
 2. De wolf zou twee schapen en een geit hebben gedood.
 3. De wolf zou de boer hebben aangevallen en in de arm hebben gebeten. Commentaar:  De boer had het hek van de wei gesloten en probeerde de wolf te verjagen met een riek en schop. Omdat de wolf in eerste intantie niet kon vluchten verdedigde de wolf zichzelf door de boer in de arm te bijten.  Dit is volkomen natuurlijk gedrag wat elke andere hond zou doen. 

Alles overziende is het mijns inziens  is er absoluut geen reden geweest om de wettelijke bescherming van de wolf op zij te schuiven en hem dood te schieten maar hier wordt nu door wetenschappers naar gekeken. 

Iedereen die enig verstand heeft van het gedrag van de wolf kan beamen dat een wolf nooit zomaar zal aanvallen en altijd de voorkeur geeft aan het op de vlucht slaan bij een confrontatie met mensen die mogelijk uit zou kunnen draaien op een strijd.

Nu rijzen er vragen wat er nu werkelijk is gebeurd? 

Vraag: Was het eigenlijk de bedoeling van de boer om de wolf met een riek te doden en is dit mislukt en uit de hand gelopen ?

Wat er ook werkelijk is gebeurd het is overduidelijk dat de burgemeester niet het recht had om opdracht te geven de wolf af te schieten zegt Faunabeheer en Animal Rights. Er is dan door Faunabeheer en Animal Rights aangifte gedaan tegen de burgemeester Jager  (van de gemeenste Westerveld) en de hobbyboer. Er is gehandeld tegen het ‘protocol wolven’ van de Europese Commissie.

De wolf is meerdere weilanden verder, rustend onder zonnepanelen, doodgeschoten. Er was geen sprake van direct, of dreiging van gevaar voor dieren of mensen.

Een eerste reactie van de voormalige boswachter Hans Gartner spreekt voor zich:

.

.

Pleidooi van een ex boswachter met prima kijk op het gebeuren ????????????

De Nederlandse natuur en zijn beschermers hebben het zwaar te verduren, was het niet de BBB die als een wolf in schaapskleren de biodiversiteit naar de hand Caroline c.s wil zetten, de nieuwe natuurwet via Timmermans wordt weggegooid en gehoond door domme ambtenaren in Brussel gevoed door de Agro lobby en hun fazallen, de jachtlobby die hun kleine en steeds kleiner wordende assortiment bejaagbaar wild verdedigen met middeleeuwse argumenten.
Dit alles al heftig genoeg wordt er vanmorgen een boer in Drenthe aangevallen,? (context) in het nauw gedreven? door een wolf. Zich als elk en welk zoogdier dan ook zich verdedigend?
Dit is verdomme koren op de molen van de tegenstanders van de wolf in Nederland. Ongeacht de werkelijkheid zal BBB dit aangrijpen via boeren, burgers en niet op nuance uit zijnd “tegen de wolf ” dit aangrijpen om de wolf uit Nederland te verdrijven, De Hoge Veluwe, de Jagersvereniging, het pact van de feodale en duiten dieven die hun speelgoed allang in het gedrang zagen komen door de komst wolf.
Als ik wolf was in Nederland dan vertrok ik, de eer aan mezelf houdend, het enige is dan dat Pierik een Brusselwicht, Seger van Voorst ,de feodale hoeder van moeflon en de firma Pon, en nog zo’n stel schavuiten huppelend door het bos kunnen gaan. Ik weet wel wie ik liever tegenkom. Wolven zijn tenminste eerlijk.
.
.
Afgelopen weekend was er een feest in onze woonplaats waar veel boeren wonen die al lange tijd hun standpunt over de wolf in Nederland verspreiden. Zie onderstaande foto…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto met dank aan: Geert Kleis.

 

HOE NU VERDER.

.

De wolf, die is doodgeschoten nadat een schapenhouder in Wapse werd gebeten, lag maandag al op de snijtafel voor onderzoek. Voor- en tegenstanders van het dier zitten vol vragen en verwijten. Hier moeten antwoorden opkomen. Het belangrijkste is te achterhalen wat er nu exact is gebeurd en of het gedrag van de wolf past in het gedag dat mag worden verwacht van een wilde wolf. Met andere woorden: Is het zo dat deze wolf aangetoond afwijkend gedrag liet zien waarbij het bijtincident plaatsvond. Los daarvan is er ook nog de vraag of er rechtens is opgetreden door de burgemeester en de boer. Hierom was er tijdens de sectie die op de wolf is verricht naast ecologen ook de recherche aanwezig.

We zien de resultaten van het onderzoek met belangstelling tegemoet.

.

Nu nog een laatste keer de realiteit onder ogen zien als de vraag rijst: “Is de wolf een gevaar voor de mensheid?” 

Dit moet je de bekende bioloog prof. dr. Freek Vonk natuurlijk niet nadoen.

Een bijtende wolf is in Nederland een relatief novum. Het dier keerde in 2018 terug op Nederlandse bodem na een afwezigheid van 150 jaar.

In Nederland resulteren hondenbeten jaarlijks in gemiddeld 230 opnames, 6.900 bezoeken aan de spoedeisende hulp, 15.000 huisartsenbezoeken en 1,2 overlijdens. Bij de dodelijke slachtoffers in Nederland zijn kinderen – jonger dan 5 jaar – oververtegenwoordigd. Volgens onderzoek van Wageningen University draait het in totaal om 150.000 hondenbeten.

 

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Zijn laatste wens moet je respecteren …

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 9 juli 2023 tot 28 juli 2023

Nangi en Pippa van 21 juli  tot 9 augustus 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

«
»
 • Paul Langen

  Beste Ton en Annerie,

  Ik ben het niet 100% met je eens over je mening over het afschieten v.d. wolf, maar 200%!!! Zoals het gezegde; een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo is het ook precies met deze wolf gebeurd. Had die domme boer het hek opengelaten, dan kon de wolf vluchten, het eerste wat ze doen!!! Nee, hij sluit het hek en komt dan met in beiden handen een riek en hark op die wolf af. Hoe dom kun je zijn?? Dat is vragen om problemen. Zelfs een mens zou dan nog van zich afbijten/slaan!! En nu hebben we het inderdaad zo ver dat de mensen gaan zeggen; zie je wel dat een wolf mensen aanvalt!!!!
  Als ik zo mijn hele lieve en trouwe hond zou bejegenen zou hij mij nog aanvallen ook!
  Maar zoals altijd, de beste stuurlui staan aan wal. Ik hoop dan ook ten zeerste dat dit geval opgehelderd en rechtgetrokken gaat worden, zodat de overige wolven rustig in ons land kunnen gaan leven, daar waar ze thuishoren te zijn!!!

  Heel veel succes verder met jullie Missie, jullie zijn keien!!!

  Vele groeten,

  Paul Langen uit Swalmen. (mijn vorige hond was ook van jullie, Ton, later Don geheten.

  1
 • Hoi Paul,
  Dank voor je support.
  groet
  Ton

  2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com