Dierenmissies Weekjournaal van 9 juli 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we weer met een verzoek om een donatie voor onderzoek naar een kuur tegen Parkinson, delen we info over de financiën van stichting Dierenmissies over 2022,  toen kwam de zomerstorm, was meldpunt 144 tijdelijk uit de lucht, is het in Spanje bij wet verboden je huisdier te lang alleen te laten, hebben we nieuwe foto’s van Urbel, zijn grasaren erg gevaarlijk, zoekt de politie weer getuigen, hebben we Rakker even op bezoek. In de column laten we Pichi aan het woord over hondendieven en ide (on)zin van de week zien we een bijzondere manier om aan te geven dat het tijd is om met een balletje te spelen. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…


– Achtste week: 
Help Jolanda met haar gevecht tegen Parkinson
– Financiële verantwoording van Dierenmissies over het jaar 2022.
– En toen kreeg Nederland een zomerstorm …
Ook meldpunt 144 was tijdelijk uit de lucht.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Nieuwe dierenwelzijnswet in Spanje verbiedt ook langdurig alleen laten van hond of kat

– Nieuwe fotos van Urbel de Waterhond.
– Het gras is weer lang en dus gevaarlijk voor je dier
– 
Politie zoekt getuigen: Politie doet ‘lugubere vondst’: dassen gelokt met sla en daarna vermoord en hondje beschoten.
– Rakker komt even op bezoek…
– Lizzy komt op vakantie…

– Berichten van baasjes: Albert & Bros, Sep
– Leuk filmpje: verslaafde hond die even niet kan spelen op computer
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: : Pichi deelde ervaringen over Hondendieven
– De (on)zin van de week: Oeps !!!
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Maandag 3 juli 2023 

.

Achtste week: BikevoorParkinson

Twee september is de grote dag dat er gefietst gaat worden. U heeft dus nog alle tijd om een donatie te doen om mee te helpen in de strijd tegen Parkinson. 

Bericht van Jolanda:

Ha Ton,
Inmiddels staat de teller bij mij op € 2.025
Niet gering!! En dan te bedenken dat ik in eerste instantie dacht dat ik misschien € 125,- zou ophalen….
Dus dat is echt een geweldig bedrag!
Ik ben de magische grens van
€ 2.000 gepasseerd en ik moet m’n streefbedrag weer verhogen!! Écht geweldig om dat te kunnen doen!
Hulde aan alle (anonieme!!) donateurs! Echt meer dan geweldig!

Ons team van ‘Beste Beentje Voor’ heeft inmiddels € 8.588,- opgehaald. Een fantastisch resultaat!!

In totaal door alle teams tezamen is er inmiddels bijna
€ 52.000,- opgehaald! Echt niet te geloven, wat een bedrag!!

Het totale streefbedrag is
€ 70.000.
Als het zo doorgaat, gaan we dat zeker redden!

Echt geweldig dat je elke week opnieuw dit onder de aandacht brengt met de nieuwsbrief.
Namens heel veel (jongere) mensen met Parkinson:
Écht ontzettend bedankt!!

Mocht u nog niet gedoneerd hebben … dan is dit een nieuwe kans. Deze oproep blijft in het Dierenmissies Weekjournaal staan tot het de grote dag van het fietsevenement.  

Klik op haar foto om meer te lezen over haar actie tegen de ziekte Parkinson die ondersteuning verdient …

.

.


.

.

Dinsdag 4 juli 2023  

.

Financiële verantwoording van Dierenmissies over het jaar 2022.

.

Stefan, onze penningmeester, heeft weer de financiële verantwoording klaargemaakt voor het boek jaar 2022. Het is ietsje later dan we gewoon zijn maar daar heeft Stefan ook een hele goede reden voor want hij is namelijk net getrouwd met Ilona de liefde van zijn leven. Tja, dan doen wij natuurlijk even een stapje opzij. We wensen hen een gelukkig en fijn leven toe.

.

Mocht u belangstelling hebben voor onze financiële gegevens over 2022 klik dan HIER


.

.

Woensdag 5 juli 2023

.

En toen kreeg Nederland een zomerstorm …

.

We zen het bijna dagelijks dat er extremen in het weer worden waargenomen. Nu werden we gewaarschuwd voor een zomerstorm die eerst code oranje kreeg maar even later toch code rood werd. Terwijl in Limburg de terrasjes vol zaten was het hier afzien. Gelukkig niet zo erg als in Haarlem waar zelfs een dode viel te betreuren en onnoemlijk veel bomen werden ontworteld. Die beelden waren volop te zien in het nieuws. Zo erg was het hier niet. Wel lag de tuin, het park en het bos bezaaid met kleine gebladerde takken. Een enkele boom heeft het hier moeten ontgelden maar dat was dan ook alles. Toen tegen de avond de wind weer was gaan liggen waren de hondjes blij dat ze weer het bos in konden om de boel te inspecteren.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ook meldpunt 144 was tijdelijk uit de lucht. Dat werd duidelijk gemaakt door deze plaatjes…

.

.

.

.

.

.

./

 

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 6  juli  2023

.

Nieuwe dierenwelzijnswet in Spanje verbiedt ook langdurig alleen laten van hond of kat. 

.

De nieuwe omstreden dierenwelzijnswet is aangenomen in Spanje, een wet die het welzijn van dieren moet verbeteren. Als onderdeel van de ‘Ley de Bienestar Animal’ is in de nieuwe wet opgenomen dat honden katten voor slechts een bepaalde tijd alleen mogen worden gelaten. Maar hoelang is die periode en zal dit bijdragen aan het grote probleem van blaffende honden in Spanje?

Het is een veelvoorkomend probleem, honden en vaak ook katten worden gedurende lange periodes alleen gelaten in een woning of in een tuin. Naast dat dit voor het welzijn van het dier niet goed is, zorgt dat ook vaak voor problemen met omwoners zoals blaffende, huilende of joelende honden.

In de nieuw aangenomen dierenwelzijnswet staat dat honden niet langer dan 24 uur alleen mogen zijn in een woning, terras, balkon of tuin waar ze ook niet ‘s nachts mogen slapen.

Het geluid van blaffende honden is in Spanje bijna een normale zaak geworden. Er zijn steeds meer gezinnen die een hond in huis halen, maar als deze blaft kan dat erg vervelend zijn voor de omwonenden. Als een hond af en toe blaft om te waarschuwen dat er iets niet klopt, dan is dat vaak niet erg, maar als een hond non-stop blaft dan is dat vervelend en verstoort dit de (nacht)rust.

Het is echter een moeilijk en grijs gebied want aan de ene kant heb je te maken met de rechten van een persoon om een dier te hebben (derecho del propietario a tener un animal) en aan de andere kant heb je te maken met het recht op rust (derecho del descanso). Wat betreft de overlast die honden kunnen veroorzaken is dat in Spanje geregeld in de ‘Ley de Propiedad Horizontal’. De horizontale eigendomswet is de wetgeving in Spanje die de rechten en plichten van gemeenschappen van eigenaren en particuliere vastgoedcomplexen regelt.

In deze wet staat bij artikel 7.2 het volgende: “Al propietario y al ocupante del piso o local no les está permitido desarrollar en él o en el resto del inmueble actividades prohibidas en los estatutos, que resulten dañosas para la finca o que contravengan las disposiciones generales sobre actividades molestas, insalubres, nocivas, peligrosas o ilícitas”.

Dat betekent dat de eigenaar of degene die een appartement of woning huurt de hond geen storende activiteiten mag laten uitvoeren. In die zin kan de persoon die last heeft van blaffende honden acties ondernemen om deze activiteit te stoppen. Maar wat houden deze acties dan in?

Ook in Nederland is de navolgende handleiding te hanteren om een verstoorde relatie met de buren  te voorkomen.

Stap 1 is om een oplossing te zoeken door te praten met de eigenaar van de blaffende hond. In sommige gevallen heeft hij/zij niet in de gaten dat de blaffende hond voor overlast zorgt of de hond blaft alleen als ze niet thuis zijn en zijn daar zelf niet van op de hoogte. Laat bij een dergelijk gesprek de gemoederen niet te hoog oplopen, dat maakt het alleen maar erger.

Stap 2 geldt als je in een gemeenschappelijk complex woont. In dat geval dien je naar de ‘presidente’ te gaan, zeg maar de voorzitter van het complex. Deze moet dan vragen aan de overlastveroorzakers om actie te ondernemen.

Stap 3 volgt pas na stap 1 en eventueel stap 2 en is de meest drastische: naar de lokale politie gaan. Deze zal alleen actie ondernemen als de hond non-stop blaft want als het om incidenteel blaffen gaat dan kan de politie ook niets doen. De politie kan bij de hondeneigenaar op bezoek gaan, met hem/haar praten en eventueel de situatie te bekijken en/of het volume meten.

Stap 4 is in feite als het bezoek van de politie ook niets heeft opgeleverd. Dan kun je namelijk een aangifte doen (denuncia). Met deze politieaangifte kun je dan naar de gemeente stappen die actie moet ondernemen. De gemeente kan de hondeneigenaar eventueel beboeten of eisen dat de hond weggaat etc.

Stap 5 is eigenlijk de laatste stap, die van een advocaat als er geen oplossing komt via de stappen 1 tot en met 4. De advocaat kan uitleggen wat de rechten en plichten zijn en kan beoordelen of er actie ondernomen moet worden door naar een rechter te stappen. Een rechter kan dan beslissen dat de hond naar een asiel moet of dat de eigenaar van de hond de woning niet mag gebruiken zolang de hond overlast veroorzaakt.

Maar zoals we al eerder schreven is het een grijs gebied waarbij er niet één geschreven oplossing bestaat. Alle situaties zijn anders en dat moet per geval bekeken worden. Deze uitleg moet dan ook als een informatieve tekst gelezen worden die zeker niet bindend is.

.

.

Nieuwe fotos van Urbel de Waterhond.

.

voor de trimmer met verwaarloosde vacht

Dit is Urbel de Wady-Anas, reutje, ras: Waterhond, geboren 15/11/2017, 21 Kg, 53 cm hoog en  60 cm lang.

.

na de trimmer

Urbel woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real.  

.

Karakter: Tikje verlegen in het begin, zeer lief voor volwassenen en kinderen, slim, sociaal met alle andere honden, speels en aanhalig.

.

.

KLIK HIER voor meer foto’s van deze prachtige hond.

.

.

.

.

.

.

.

6 juli 2023


.

.

Vrijdag 7 juli 2023

.

Het gras is weer lang en dus gevaarlijk voor je dier

.

Honden- en kattenbaasjes van Nederland opgelet: het seizoen van het hoge gras is weer aangebroken. Alles staat volop in bloei en dat betekent dat je dier gewond kan raken bij het buiten rondstruinen. Grote grassprieten of grasaren kunnen namelijk via de oren of neus in het lichaam van je dier komen, met alle gevolgen van dien.

Grasaren zijn grassprieten die weerhaken hebben. Als ze in de huid of een oor of neusgat van je dier komen, gaan ze er niet meer vanzelf uit. Door de weerhaakjes kunnen ze alleen maar verder naar binnen. Dus pas op voor hoog gras als je je hond uitlaat of je kat buiten laat lopen.

Je herkent het meteen

Het is voor baasjes vaak makkelijk te zien of hun huisdier last heeft van grasaren of grassprieten, legde dierenarts Suzanne Ceulemans uit . “De verschijnselen zijn acuut, dus je herkent het meteen”, zegt ze. “Als je hond of kat bijvoorbeeld veel slikt of kokhalst, zit er misschien een grasaar in de keel. Het kan ook dat ze veel met hun hoofd gaan schudden, omdat het in hun oren zit. Als het in de neus zit, komt er pus uit één neusgat. Daarin verschilt het bijvoorbeeld van een verkoudheid.”

Vervelende ontstekingen

Ceulemans raadt mensen aan om eigenlijk altijd de dierenarts te bellen als ze denken dat hun huisdier last heeft van grasaren of grassprieten. “Als je het ziet, is het vaak oppervlakkig en kun je het zelf voorzichtig verwijderen. Maar meestal kun je beter de dierenarts bellen. Het dier moet namelijk heel stil liggen, dus is het beter om ze onder narcose te brengen”, legt de dierenarts uit. “En zeker als het dieper zit, moeten we dat met een speciale tang uit bijvoorbeeld het oor halen of zelfs operatief verwijderen als het diep in de huid zit.”

.


.

.
.
Politie zoekt getuigen.

.

Politie doet ‘lugubere vondst’: dassen gelokt met sla en daarna vermoord

De politie deed maandagmiddag een gruwelijke ontdekking in het Gelderse Loo. Op het strandje bij Looveer lagen twee dode dassen, die geen natuurlijke dood zijn gestorven maar waarschijnlijk gelokt en vermoord zijn.

Agenten kregen maandag een melding van een vondst van twee dode dieren. De melder dacht dat het om zeehonden of zeeleeuwen ging, maar nadat diegene een foto had gestuurd van de dieren, zag de politie dat het om twee dassen ging.

Er worden helaas wel vaker overleden dieren gevonden. Zo ook deze vos die is aangereden in Maastricht:

“Na aankomst op locatie werd duidelijk dat in beide kadavers een dodelijke wond was aangebracht”, schrijft de politie Duiven op Facebook. “Naast het feit dat de dieren waarschijnlijk gelokt zijn met sla en andijvie is het aannemelijk dat er opzet in het spel is.”

Strafbaar

“Afgezien dat dit een verachtelijke actie is, zijn dassen in Nederland een streng beschermde diersoort”, schrijft de politie verder. Dit betekent dat het doden van dassen strafbaar is. “Het wordt gezien als stroperij en wie gepakt wordt, riskeert een hoge boete en/of werkstraf.”

De politie hoopt dat het door het mooie weer de afgelopen dagen druk was op het strand en dat er iemand is die iets verdachts gezien heeft. De dieren zijn inmiddels opgehaald door de dierenpolitie.

.

Heeft u informatie over dit voorval bel 144 of 0900-8844

of stuur een whatsapp bericht naar 06-12 20 70 06.


.

Politie zoekt getuigen omgeving Bunschoten-Spakenburg

.

Hond tijdens uitlaatrondje beschoten, politie brengt dier met spoed naar arts: ‘Buiten levensgevaar’

Vraag:
Wie schoot er met een pistool op een hond toen deze met zijn baasje in Bunschoten-Spakenburg liep? Na de schietpartij van woensdagavond is dat de belangrijkste vraag in het lopende politieonderzoek. ,,De hond is, zo lijkt het nu, buiten levensgevaar.

Heeft u informatie over dit voorval bel 144 of 0900-8844

of stuur een whatsapp bericht naar 06-12 20 70 06.

.

.


.

.

Zaterdag 8 juli 2023

.

Rakker komt even op bezoek…

Omdat de baasjes een heugelijk feit vieren met de familie, komt Rakker van onze buurtjes overdag van 11.00 tot 18.00 uur een paar uurtjes bij ons doorbrengen.

Rakker kent onze hondjes dus dat is geen enkel probleem. Eergisteren is hij even bij ons geweest om te zien of hij niet uit wil breken door over het hekje te springen. Nou dat viel erg mee dus kon hij gerust bij ons komen spelen. Op ons grondgebied moest Botas even laten zien dat hij van rust houdt. Toen Rakker even te druk wilde spelen met Flor greep hij op gepaste wijze in.

 

Gelukkig heeft hij met onze hondjes genoeg afleiding en heeft hij geen problemen om hier te zijn. Zo kan hij met onze hondjes in alle vrijheid rond hobbelen. Maar naast onze hondjes zou hij ook kennismaken met Lizzy maar door omstandigheden komt Lizzy pas morgen dus dat ging niet door. Dat hij vandaag dag lekker verwend werd spreekt voor zich en dat hij eerst even een tijdje bij het hek bleef liggen om te kijken of de baasjes er niet toevallig aankwamen is aandoenlijke maar na enige tijd ging hij op de veranda liggen zodat hij, in de schaduw, alles goed in de gaten kon houden …

Tja en toen hoorden we de auto van de baasjes. Bertus en Coby werden hartelijk begroet alsof ze weken zijn weggeweest. En zo hoort het ook. Nog voor ik een foto kon nemen moest Rakker nog even drinken. Toen vond hij het genoeg en wilde hij naar huis. Hoe duidelijk wil je het hebben.

“Dag Rakker.. tot de volgende keer….”

.

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 9 juli 2023 

.

Lizzy komt op vakantie…

.

Vandaag is het feest voor Lizzy want ze mag weer voor 20 dagen komen logeren. Rond 13.00 uur zal Lizzy aankomen. Helaas moeten we de aankomst van Lizzy in het volgende weekjournaal laten zien. Want dit weekjournaal is op zaterdagvond al gepubliceerd.

 

 

 


 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

Als je wilt weten hoe een hond doet als hij verslaafd is aan computerspelletjes en dan zijn zin niet krijgt?

Zie hoe hij doet als zijn baasje de monitor uitzet …

 .

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Alba en Donnella, baasjes van Albert en Bros, stuurden ons deze foto’s

Bros verborgen onder de speeltjes…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Marga en Jos, baasjes van Sep, stuurden ons deze update van hun kanjer. 

.

Hallo Ton,

weer even een berichtje van ons, nu Sep deze week 5 jaar bij ons is. Sinds kort krijgt hij dagelijks een dosis pijnstilling vanwege zijn achterpoot die niet meer zo wil. Hij geniet heerlijk van zijn oude dag; het liefst buiten en natuurlijk, als een echte Spanjaard, in de zon. En soms ligt hij wel eens in de weg ….

Groetjes Jos en Marga

.

.


.

.

.

Pichi

kop-ton

Ton

De 4-kanten column van Ton
.
Dit keer door Pichi geschreven: “Hondendieven!”

.

Helaas is Pichi niet meer onder ons maar zijn verhaal mag best nog eens verteld worden ….

Nu ben ik een dagje ouder en omdat ik ‘ervaringsdeskundige’ ben mag  ik wat vertellen over hondendieven. Niet dat ik ooit gestolen ben geweest.. nee dat niet. Hoe ik dan wel ervaringsdeskundige ben geworden zal u vanzelf duidelijk worden.
.
Hondendieven.
Baasje Ton  heeft er al eerder in de column van het Dierenmissies Weekjournaal aandacht aan geschonken. Hondendieven in Catalunia Spanje en hier in Nederland. Hij vertelde wat de politie er aan probeerde te doen en wat baasjes kunnen doen om diefstal van mijn vierpotige vriendjes te voorkomen.
.

Moet ik nog vertellen dat ik en geen van mijn vriendjes graag vastgebonden willen worden voor de deur van de supermarkt? Nee toch !?!?!
.
Het schijnt nu echt een plaag te worden. HONDENDIEVEN. Hoe verzin je het. Geen kostbaar object, sierraad of baar geld … nee. je hondje … ras is onbelangrijk. … als hij maar lief meeloopt aan de lijn. ?!?!?! Waarom ? Omdat ze dan makkelijker mee te voeren zijn als zij hun ondergang tegemoet gaan.
.
Elke dierenliefhebber die Facebook heeft zal het wel hebben gelezen in één van de talrijke waarschuwingen die je op je tijdlijn voorbij ziet komen.  Oost Europa schijnt op dit moment de bakermat te zijn van dit criminele gedoe.

Wat het lot is van je hondje dat gekidnapt wordt ligt voor de hand. Het milieu waarin veel geld omgaat zijn illegale hondengevechten.
.
Kijk, nou komt aan  het licht waarom ik als ervaringsdeskundige iets mag zeggen.  Mijn eerste baas maakte deel uit van een zigeunergroep in centraal Spanje. Zij hadden een lucratief handeltje in het organiseren van illegale hondengevechten. Nou moesten de vechthonden oefenen en daar werd ik voor ingezet.
.

Pichi tijdens zijn behandeling bij de dierenarts

Dat ging me niet zo goed af. Het zal ongetwijfeld aan mijn afmeting hebben gelegen dat ik het onderspit moest delven en niet aan mijn moed. Ik kon met mijn schouderhoogte van 28 cm niet op tegen veel grotere en zwaardere pitbulls, staffords en rottweilers. Toch ben ik er nog genadig van af gekomen. Met bijtwonden over mijn hele lijf, een spierscheuring en het verlies van wat tanden werd ik, helemaal onder het bloed,  langs de kant van de weg gedumpt. Ik moest daar dood gaan en dan zou ik het zoveelste anonieme verkeersslachtoffer worden. Gelukkig werd dit gezien door vrienden van een asiel die mij naar een dierenarts brachten. Daar kreeg ik meerdere operaties en moest ik geruime tijd blijven en revalideren. Toen ik weer op de been was ging ik naar het asiel toe en vond ik via Dierenmissies mijn huidige baasje maar dat doet er nu even niet toe… .. . Wat ik zeggen wil is dat  u moet zorgen dat uw hondje niet hetzelfde lot ondergaat als ik heb ondergaan. Ik heb geluk gehad maar dat kunnen de hondjes die een enkele reis naar het oosten krijgen, niet zeggen.
.

Annerie zag op Facebook de hiernaast geplaatste foto’s die genomen zijn door een oplettende dierenvriend. De heren op de foto’s zouden vermeende hondendieven zijn. Ik weet het niet maar het zou zomaar kunnen. Hun gedrag viel daar op en deze twee groezelige types lijken me inderdaad geen bezoekers die naar de show komen kijken uit liefde voor de hond. Maar …. ik kan me vergissen. Mocht dat zo zijn dan bied ik bij voorbaat mijn excuus aan. Iedereen moet waakzaam zijn. Foto’s maken van verdachte personen of auto’s kan geen kwaad.
.
Je schijnt die vervelende gasten over al tegen te kunnen komen. Op straat, in de supermarkt, aan de voordeur. ..
Ze spreken je aan en maken een babbeltje over je hond. Is hij lief ?  Zo ja, dan is hij een gewillig slachtoffer. Laatst is er zelfs een hondje gestolen van de schoot van een mevrouw in een scootmobiel. Echt … de criminelen deinzen nergens  voor terug.
Een beter advies als de politie van Dordrecht kan ik je niet geven. We hebben het in het rood gezet !!!!!

De politie waarschuwt baasjes voor de mogelijke ontvoering van hun hond. Het korps zegt serieuze signalen te hebben dat er op viervoeters geaasd wordt, om ze in te zetten bij hondengevechten, die geld opleveren.

Daar zijn recent ‘een aantal meldingen’ over binnengekomen, aldus de politie. Sommige baasjes zijn aangesproken tijdens het uitlaten van hun hond, maar er is ook brutaalweg bij hondenbezitters aangebeld. De vermeende ronselaars zouden bijzonder veel interesse tonen in het karakter van honden, ongeacht hun ras, en zouden in sommige gevallen gevraagd hebben of ze het dier mochten uitlaten.

Ga er niet op in, luidt het advies. Mogelijk worden de ‘onschuldige honden’ gebruikt om mee te trainen, of om bestaande vechthonden mee te laten oefenen. Daar zijn alle rassen geschikt voor, aldus de politie.

Er zijn nog geen verdachten in beeld. De politie roept mensen daarom op om, wanneer ze aangesproken worden, 112 te bellen en zoveel mogelijk details over de verdachten te onthouden. Het uiterlijk, maar ook bijvoorbeeld het kenteken van hun auto.

Zo en nu willen we daar niet meer op terug komen tenzij bekend is geworden dat er hondendieven zijn gearresteerd, neergeschoten, gelyncht  of anderszins te grazen zijn genomen… .

Met vriendelijke groet,
Pichi…

.

.

.

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

Oeps !!!

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 9 juli 2023 tot 28 juli 2023

Nangi en Pippa van 21 juli  tot 9 augustus 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

  • .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com