Dierenmissies Weekjournaal van 16 juni 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met een bedevaart als slecht excuus voor dierenleed, wordt het baasje van een poes gezocht die op CS Utrecht rondhuppelt, nemen we afscheid van Copito, gaan we met Flor naar de dokter, krijgen meer CSI taferelen om baasjes te kunnen bestraffen die nalatig zijn om hondenpoep op te ruimen,  nieuwe koppies en asielverlaters en berichten van baasjes uit het land, in de column hebben we het over de huisdieren die hun baasje overleven en nog veel meer leuke en informatieve weetjes. Dus lieve mensen, neem gerust even de tijd om het weekjournaal door te lezen want dan ben je weer helemaal bij … Lees over de volgende onderwerpen:

– Waarom moeten er dieren sterven tijdens een bedevaart?
– Wie is het baasje van de poes op CS Utrecht?
– In Memoriam Copito
– Leuk filmpje: “Het is een KATTENLUIKJE”
– Flor naar de dokter…
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– DNA onderzoek voor hondenpoep…
– Nieuwe koppies
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Estela en Nando, Bros & Albert
– De vierkante column van Ton met : “Wat gebeurt er met je hond of poes als je als baasje komt te overlijden?”
– De (on)zin van de week gaat over: “Ze hebben duidelijk Belle niet om raad gevraagd toen ze huwelijksplannen maakten”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 10 juni 2019

.

Waarom moeten er dieren sterven tijdens een bedevaart ?
.
Als je zo nodig een bedevaart moet ondernemen om een statement te maken voor je geloof, dan moet je dat vooral doen. Ik heb hier geen oordeel over en wens iedereen die dat doet veel sterkte en geluk toe… maar belast daar niet letterlijk dieren mee ..!!!
.
De Romería del Rocío is één van de beroemdste en grootste bedevaarten ter wereld. Een miljoen mensen waaronder ruim 100 broederschappen (hermandades) trekken jaarlijks naar het Andalusische gehucht El Rocío ter ere van de Virgen del Rocío. De bedevaart wordt jaarlijks gehouden in het Pinksterweekend met het hoogtepunt op pinkstermaandag ofwel Lunes de Pentecostés.

Tot zover is dat allemaal prachtig maar dan komt het ….
.
Tijdens de laatste Rocío zijn er zeven paarden om het leven gekomen door vermoeidheid of aan verwondingen. Op het totaal aantal deelnemende dieren van meer dan 2.000 paarden, ezels en ossen lijkt dit mee te vallen maar wees nou eens eerlijk …. elk dood dier is er natuurlijk een te veel. In 2018 overleden er 9 paarden en een os tijdens de bedevaart. Het is pure moord want veel van de paarden, ezels en ossen moeten een gewicht dragen wat ze niet gewend zijn en wat veel te zwaar is voor de onervaren dieren. Daarnaast worden de dieren niet goed verzorgd en krijgen ze niet genoeg eten, drinken en medische zorg tijdens de bedevaart. De dieren moeten hoge temperaturen trotseren en lange afstanden afleggen. Zo zijn er sinds 2007 tenminste 200 paarden, ezels en ossen tijdens de bedevaart in het zuiden van Andalusië overleden.

Hoe kun je nu in hemelsnaam deze walgelijke dierenmishandeling laten voortbestaan door je te verschuilen achter een godsdienstig ritueel …. ????

.

.
Dinsdag 11 juni 2019
.
.

Wie is het baasje van de poes op CS Utrecht?
.
Tja en dan verschijnt er vandaag het volgende berichtje:

Het personeel van NS Veiligheid en Service is op zoek naar de eigenaar van een kat die op Utrecht Centraal rondloopt.
Dit laat de NS weten in een bericht op Facebook. “Hij/zij is vannacht al meerdere malen zonder geldig vervoersbewijs op bezoek geweest op station Utrecht Centraal. Ondanks dat wij dit door de vingers zagen, is het natuurlijk wel gevaarlijk voor dit beestje tussen al die grote treinen!” schrijft de NS.

Mocht u uw katje herkennen, of misschien dit beestje een goed mandje willen bieden is het goed om dit te laten weten aan het Station CS te Utrecht.

;


.

Copito in betere dagen

Woensdag 12 juni 2019
.

In Memoriam Copito
.
Op 25 juni 2017 kwam Copito in Nederland aan. Hij zou zijn nieuwe leven beginnen bij het gezin van Randi. Aanvankelijk had hij moeite met het leven met hun poezen maar daar werd een oplossing voor gevonden. Toen nam hij definitief zijn plekje in en was hij niet meer weg te denken uit de het gezin. Ook bij ons, tijdens de vakantie vorig jaar,  konden we zien dat hij een heerlijke knuffel was die prima in zijn velletje zat.

.

Toen we afgelopen maanden signalen kregen dat hij ziek was leefden we erg met hem mee. Onlangs leek het tij gekeerd en hadden we een plekje voor Copito ingeruimd om een rustige zomervakantie bij ons door te brengen.  Des te groter was de schrik toen we vandaag we van baasje Randi het trieste nieuws te horen kregen dat Copito gisteravond in huiselijk kring is ingeslapen. Met droefheid geslagen hoorden we aan dat hij toch nog onverwachts de strijd heeft op moeten geven. We keken er zo naar uit dat hij, na zijn ziekbed, bij ons een zomervakantie zou doorbrengen maar helaas mocht dat niet zo zijn. Dierenartsen en een internist konden hem niet meer helpen. Na een korte opleving met de Pinksterdagen kreeg hij opnieuw pijnaanvallen die niet te stoppen waren.

.

Gelukkig was een dierenarts bereid om hem thuis, tussen iedereen die hem zo dierbaar waren,  uit zijn lijden te verlossen.

.

Nu is Copito begraven in de tuin zodat hij dicht bij de familie zal blijven.

.

Dochter Liv bedankt Copito voor de tijd die ze samen mochten doorbrengen…

We leven mee met het verdriet van de familie….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.


.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Het is een kattenluikje ….!!!!”

 

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 13 juni 2019

.

DNA onderzoek voor hondenpoep…
.
Het bestaat echt: ‘CSI de los perros’ Er zijn steden waarin dit al een feit is. Men doet onderzoek naar het DNA in hondenpoep om zo de baasjes te kunnen bekeuren die de poep van hun hond niet hebben opgeruimd.
Het dorp Mislata (Valencia) wist men de hondenpoep op straat dankzij de DNA controle met 90% te verminderen. Er zijn echter andere gemeenten zoals Alcoy en Alicante waar het DNA onderzoek geen succes is gebleken.
Misschien ligt dit aan de hoeveelheid honden waar men in een gemeente mee te maken hebben. Immers moeten de geregistreerde honden naast de naam van de baasjes ook hun DNA laten registreren.
.
In ieder geval doet nu de gemeente Elche een serieuze poging om met DNA onderzoek hun overlast van hondenpoep te verminderen. Het eerste probleem is dus dat er een database moet komen met daarin alle geregistreerde honden en de daarbij horende DNA. In Elche leven meer dan 20.000 honden waarvan slechts 6.000 honden geregistreerd staan bij de gemeente. Tja, dat wordt dus een echte uitdaging….

Misschien moeten we niet alleen de baasjes maar ook de hondjes leren om poep op te ruimen….

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 14 juni 2019

.

Flor naar de dokter…
.
Flor heeft last van wat rossige ‘plekjes’ rond haar neus, op haar kop, bij haar elleboog en in de nek… Plekjes die lijken op  ‘Berg’ bij baby’s. Rood , tikje gezwollen, en als je goed kijkt lijkt het iets schilverig… Aanvankelijk hebben we gesmeerd met Dactarine (een schimmelzalf die meestal ook bij honden prima werkt) maar het wil maar niet over gaan dus … op naar de dokter.
.
Wat zijn we trots op onze Flor. Waarom ? Nou je weet wel… die angsthaas…!!! Riem aan en toen achter in de auto getild. Nee dit was niet haar favoriete uitje. Ze is het ook niet echt gewend en alles wat nieuw of vreemd is voor haar, boezemt haar angst in. Vooral als er mensen, buiten Annerie of ik, bij haar in de buurt komen, kan bij haar de paniek toeslaan… Tja..
.
Het ritje van IJhorst naar Balkbrug duurde ongeveer 20 minuten. We reden erg rustig om haar meer vertrouwen te geven.

.

Eerst bleef ze staan maar toen ging ze toch even liggen. Na verloop van tijd vond ze het wel verstandig om naar voor te komen en op de passagiersstoel te gaan zitten. Lekker om zich heen kijken. Een paar keer probeert ze bij me opschoot te klimmen maar dat mocht ze natuurlijk niet. Een snoepje nam ze niet aan want daar was ze veel te gespannen voor.
.

.

.

Voor we het wisten waren we al bij de dierenarts. Het was nog voor 18.00 uur en we waren de eerste voor het spreekuur dat om 18.00 uur begon. We namen plaats en nadat ze de zaak goed verkend had, ging ze eerst bij me zitten en later ook liggen. Dat zelfs toen er nieuwe klanten binnenkwamen die ook nog eens vlak bij ons in de kleine wachtkamerruimte kwamen zitten. Eerst twee meiden met een kavia, daarna een echtpaar met een poes en nog even later een dame met een Mastiff. Flor bleef dicht bij me liggen en gaf geen kik.
.

.
.

Toen even later dierarts Marita verscheen liep ze keurig mee de behandelkamer in zonder ook maar een spoortje van angst te vertonen. Nadat ik haar op de behandeltafel had gezet en haar met zacht lieve woordjes rustig hield, mocht Marita zowaar haar plekjes bekijken zonder dat ze aanstalten maakte om weg te vluchten. We kregen pipetjes Advocat en Cortavance zalf mee.

.
.
Terug in de auto getild en dat vond ze helemaal niet erg meer. Onderweg naar huis hobbelde ze verschillende keren van achter naar voor en terug en uiteindelijk vond ze de voetenruimte bij de passagiersstoel wel een geschikte plaats om te gaan liggen.
.
Geen moment heeft ze angst getoond. Hoe is dat toch mogelijk en wat gaat er in hemelsnaam in haar koppie om. Als er vreemde mensen bij ons thuis komen en die mochten toevallig op staan of gaan lopen, dan gaat ze te keer en vlucht ze het liefst het huis in.

.

Hoe dan ook … voor haar angstcomplex was dit in ieder geval een hele goede oefening.

.

.

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 15 juni 2019

.

Nieuwe koppies

.

Dit is Fellow, Reu – 2 jaar – Mix Labrador – 58 cm . Fellow woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Zacht lief karakter, kroeldoos, was wat schrikachtig bij binnenkomst maar dat is over . . Fellow is een hele lieve knuffelige hond die het heerlijk vindt om aangehaald te worden. Hij… Lees Verder

.

.

.

.

Dit is Cookie, Teef – 1 jaar, 5 maanden – kruising – 48 cm . Cookie woont momenteel in iet asiel nabij Barcelona . . Karakter: zeer lieve hond, actief, speels, knuffelig en jong . . Cookie is een hele lieve hond met de energie die bij een jonge hond past. Is gek op aandacht en… Lees Verder

.

.

.

.

Dit is Lori, Teef – 8 jaar, 5 maanden – kruising – 50 cm . Lori woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: een beetje angstig nog aan de deur van het asiel vastgeknoopt in zeer slechte gezondheid. Bijzonderheden: She has Leishmania, in treatment. . . Lori zoekt een baasje die haar alleen… Lees Verder

.

.

.

 


.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

..

hond

Hela

hond

Nano

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Mika

hond

Kelpi

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Cooper

hond

Bolo

.

.

.

.

.

.

.

.

Akon

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 16 juni 2019

.

Naam            Besluitfase                formaliteiten              bloed                medisch                 datum
                            baasje                                                            onderzoek           traject             reis naar NL

Annie                in ijskast—————xxxxxxxxxx———-xxxxxxxxx——–xxxxxxxxx——-xxxxxxxxxxxx

 

Baxter                gaande——-——-xxxxxxxxxxx———-xxxxxxxxx ——-xxxxxxxxx ——xxxxxxxxxxxx.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 23 juni 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Jean Piere, baasje van Estela, stuurde ons dit berichtje over hun vrije dagen in Nederland

.

Vakantie vieren in Nederland kan ook heel uitdagend zijn. Lekker spannende dingen doen met de kinderen. In het bos en op het strand. Estela vindt het allemaal prachtig en neemt ook haar momentje van rust want het is wel vermoeiend hoor.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Joel en Stefanie, baasjes van Nando, laten zien dat de vakantie in Italie prima verloopt.

Hoi Ton hier Nando hij spreekt al een aardig woordje Italiaans

.

.

en geniet hij volop van het heerlijke water….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Het plaatje van hun Whatsapp spreekt boekdelen. Nando bezoekt ook de mooie plekjes…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Alba en Donnella, baasjes van Bros en Albert  

.
Bros heeft het enorm naar zijn zin …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
maar niets is zo leuk als het samen zijn met maatje Albert

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

4-kanten Column van Ton

“Wat gebeurt er met je hond of poes als je als baasje komt te overlijden?”

.

.

De discussie is weer flink opgelaaid en dat is maar goed ook. Dit alles naar aanleiding van het volgende bericht over het geval dat zich af speelde in Virginia USA. Bekijk het filmpje, lees dit en oordeelt u zelf.

.

.

.

.

De Shih Tzu Emma werd geëuthanaseerd zodat ze samen met haar eigenaar kon worden begraven. Na het overlijden van het baasje, belandde Emma in het asiel waar ze 2 weken verbleef tot op 22 maart de executeur testamentair van de eigenaar Emma uit het asiel op haalde, om de laatste wens van de eigenaar – begraven worden met haar hondje – uit te voeren. Emma werd door een lokale dierenarts geëuthanaseerd en gecremeerd en haar as werd teruggegeven aan de executeur testamentair.
.
Amanda Howell, advocaat bij het Animal Legal Defense Fund, tegen CBS News:
“Het is niet ongebruikelijk dat huisdiereigenaren iets voor hun dier regelen in hun testament, maar dat gaat dan meestal om het creëren van een fonds, en niet om ze te in te laten slapen.”

OK als we alle emoties nu aan de kant zetten en nog eens even alle feiten op ons in laten werken, vraag ik me af of er omstandigheden zouden kunnen zijn waarop het wellicht toch een humane daad zou kunnen zijn ???? Ook mijn eerste gevoel zegt dat dit echt verkeerd is maar wat als bijvoorbeeld het hondje nu door fysieke en of mentale redenen en in de combinatie met een hoge leeftijd een verhuizing naar een nieuw baasje niet aan zou kunnen?
.
Wat we er ook van vinden … natuurlijk is het goed om na te denken over de mogelijkheid dat jou als baasje iets vreselijks kan overkomen waardoor jij niet meer voor je huisdier kunt zorgen? Een enkele keer is er notarieel iets vastgelegd over een fonds voor de verzorging van het huisdier na het overlijden van het baasje maar dat is slechts zeer zelden het geval. Zo komt het nog al eens voor dat een hond of kat als nog in een asiel terecht komt. Beste mensen dat willen we toch niet…  !!!??? Is het misschien een goed idee om eens te bekijken of zo’n stakker niet naar ‘één van de kinderen’ of naar ‘een goede kennis’ kan gaan ? Wellicht iets om eens tijdens een verjaardagsfeestje te bespreken met je naasten ??? Dit is niet gek hoor en dit is al bij velen zo geregeld.
.
Mocht je er nog nooit over nagedacht hebben dan is dit het moment om dat eens te doen. Dan zeg ik: “Alvast hartelijk dank namens alle potentiele achterblijvers…!”

 

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Ze hebben duidelijk Belle niet om raad gevraagd toen ze huwelijksplannen maakten” 

.

.

Wat is het toch fijn dat Belle laat zien alle vertrouwen te hebben in het huwelijk van haar baasjes… !!!

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Ian van medio 22 juni tot 1 juli 2019
Luna en Ocean van 20 juli tot medio augustus 2019
Lynn van 27 juli tot en met dinsdag 15 augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com