Dierenmissies Weekjournaal van 9 juni 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met Copito die we ook in de vakantie gaan verwelkomen, we vragen extra oplettendheid tijdens wandelingen in de natuur, geven we in de column de stand van zaken weer over zwervertjes in Spanje en zien we dat hondvriendelijkheid helpt aan klantjes en nog veel meer leuke en informatieve weetjes. Gun jezelf een momentje rust en leesplezier en lees over de volgende onderwerpen:

– Copito komt ook logeren in het hoogseizoen.
– “Opgelet !!! jonge reetjes in de natuur”
– Rechter op Tenerife heeft gevonnist.
– Leuk filmpje: “grootte is niet van belang”
– Mia voelde zich even niet zo lekker…
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Nieuwe koppies
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Fala & Leda & Carlito, Guapo, Ollie en Estela
– De vierkante column van Ton met : “Nog werk genoeg voor Dierenmissies en diervriendelijkheid trekt klanten…”
– De (on)zin van de week gaat over: “Ze zeggen wel eens dat baasjes op hun hond gaan lijken.”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 3 juni 2019

.

Copito komt ook logeren in het hoogseizoen.
.
Zoals we enkele weken al vertelden heeft Copito behoorlijk in de lappenmand gelegen. Heel langzaam komt hij weer uit het dal en als alles goed was geweest dan zou hij met de familie in de auto op vakantie gaan. Toen kregen we het verzoek of hij toch niet bij ons terecht kon zodat hij niet de autorit hoefde mee te maken. Het is dan al erg druk met logees maar we konden arme Copito ook niet naar een vreemde opvang laten gaan in zijn verzwakte toestand. Copito is al eerder bij ons op vakantie geweest en dat ging perfect. Hij kon lekker zichzelf zijn en dan gunnen we hem natuurlijk ook deze keer.

.

.
Dinsdag 4 juni 2019
.
.
“Opgelet !!!  jonge reetjes in de natuur…”
.
Vanmorgen hebben we dat zelf meegemaakt. Zoals gebruikelijk liep ik vanmorgen om 07.00 uur in het bos omdat dan ook Flor los mag lopen. We komen regelmatig reeën tegen maar zodra ze ons zien dan zijn ze met een paar sierlijke sprongen over het kreupelhout verdwenen in de dichte begroeiing van het bos.  Onze hondjes gaan niet achter reeën aan want die kunnen ze met hun korte poortjes niet bij houden. Dat weten ze en dat hebben ze allang opgegeven. Dat was ook de reden dat ik meer in gedachte achter de club aanliep en min of meer onze vaste ronde liep die ze kunnen dromen. 

Vanmorgen was er iets bijzonders aan de hand. Mia, die vooruit liep, blafte twee keer terwijl ze op het pad bleef staan en strak in het kreupelhout bleef staren.  Daarmee waren Botas, Pichi en Flor gealarmeerd.

.

Voordat ik bij Mia was stonden ze alle vier oog in oog met een jong reetje dat naast het pad op nog geen drie meter in het kreupelhout lag en zich doodstil hield. Dit was niet normaal want ze laten zich zelden zien op paden waar mensen lopen. Vermoedelijk was de moeder al vertrokken door onze komst maar heeft het kleintje haar in de vlucht niet zo snel kunnen volgen. Gelukkig zijn onze hondjes geen jagers of killers en is Botas er eerder eentje die alles wat ademt graag bij zijn roedeltje wil betrekken. Natuurlijk heb ik onze club direct weggeleid van het reetje zodat hij in alle rust weer met de moeder herenigt kon worden. Gelukkig was het ook geen weekend of vakantietijd waardoor de kans op vreemde mensen in het bos erg klein was. Ik voelde me schuldig dat dit kleintje dit had mee moeten maken omdat ik niet de moeder op tijd had opgemerkt zodat ik bij voorbaat onze club  een andere kant op had kunnen dirigeren. Ik moest me er van verzekeren dat alles goed was met het kleintje en daarom ging ik een paar uur later alleen terug het bos in om te zien of het kleintje er nog lag. Gelukkig was ze verdwenen en was er geen spoortje meer van hem te bekennen.

Wat ik er van heb geleerd is dat ik nog beter op moet letten want wat ons betreft is het bos van de dieren die er in wonen en zijn wij slechts gast. Voorts moet ik bekennen dat zelfs ik, die hier al 6 jaar woon en vier keer per dag met de hondjes in het bos loop, mij toch heb laten verrassen. Ik moet er niet aan denken dat we nu grote honden in de wandelclub hadden die wel een jachtinstinct hadden gehad. Dat kleine reetje had dan geen schijn van kans gehad.

Beste mensen, de waarschuwing van Staatsbosbeheer waarop wordt aangegeven dat honden aangelijnd moeten zijn in verband met kleine reetjes…, is dus geen wassen neus.

.

 

;


.

Woensdag 5 juni 2019
.

Rechter op Tenerife heeft gevonnist.
.
Vorige week maakten we melding van de hond die zelf als getuige voor de rechter op Tenerife moest verschijnen als bewijs voor de mishandeling door zijn oude baasje. Nu heeft de rechter vonnis gewezen:
De mishandelaar van hond Milagros heeft 1 jaar celstraf (die hij verplicht moet uitzitten) gekregen en mag gedurende 3 jaar geen huisdier hebben. Daarnaast moet de man het opvangcentrum waar Milagros aan haar verwondingen werd behandeld een financiële vergoeding geven.
De voormalige baas van hond Milagros stond terecht omdat hij de gewonde hond in een koffer had gestopt en bij het vuilnis had gezet. Het gaat om een Pitbull teefje dat nadat zij gered en behandeld werd aan haar verwondingen een nieuwe familie kreeg.

.


.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Grootte is niet van belang”

Het gaat hem om overtuigingskracht…..

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 6 juni 2019

.

Baxter is nog steeds kanshebber op een fijne mand.
.
Tja maar wat als het baasje er niet zeker van is dat haar poezen een kennismaking met een hond als nieuwe huisbewoner zullen waarderen. Er wordt gezocht naar iemand uit de kennissenkring die een hond heeft en die als proefkonijn kan dienen. Gewoon om te zien hoe de poezen reageren. Van Baxter hoeven we geen problemen te verwachten maar ja de liefde moet van twee kanten komen.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 7 juni 2019

.

Mia voelde zich even niet zo lekker…
.
Is dat iets bijzonders? Moet je dan bezorgd zijn?
.
Wat er gebeurde: Mia gedroeg zich raar vandaag. Het begon al vanmorgen in alle vroegte. Toen we terugkwamen van onze eerste wandeling was het 07.30 uur. De hondjes kregen ontbijt en ook wij aten onze boterhammetjes. Nu zit Mia altijd naast mij tijdens mijn ontbijt omdat ze dan een stukje brood met zoetbeleg wilt. Waarom weet ik niet. Ze vindt het lekker en dat gaat al jaren zo. Vandaag niet dus. Ik bood haar het eerste stukje aan en met hele lange tanden nam ze het aan om het met moeite weg te slikken.  Daarna wilde ze weg en ging ze haar slaapplaats opzoeken.

.

Toen ik moest gaan werken was ze niet weg te slaan van Annerie. Overal waar Annerie ging kwam ze vlug bij haar liggen. Het liefst tegen haar aan… en de hele dag verder wilde ze niets meer eten. En toen plots aan het einde van de middag kreeg ze ineens weer eetlust. Ze kreeg weer babbels en werd ondeugend. Kijk zo was ze weer de oude Mia.
.
We hadden al plannen om tijdens het avond-spreekuur even langs de dierenarts te gaan maar dat bleek dus niet nodig. Misschien iets verkeerds gegeten in het bos ? Wie zal het zeggen. In ieder geval is ze weer volledig hersteld.
.
Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn maar als je beestjes gezond zijn..  dan kunnen ze best een stootje verdragen… Maar ja zo’n teer dametje daar zijn we gewoon misschien iets meer bezorgd om … tja…

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 8 juni 2019

.

Nieuwe koppies

.

.

Thaddy 

Reutjes van 0 tot 4 jaar – Dit is Thaddy, Reu – 8 jaar, 5 maanden – Mix Shepherd . Thayson woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. . Karakter: Erg lief, rustig, sterk door zijn grootte, zachtaardig, goed met kinderen en kan prima met andere honden. . Het is gewoon een super lieverd. Wat we nog anders moeten vertellen over deze gigantische… Lees Verder

.

.

.

.

.

Mika 

Teefjes van 4 jaar en ouder – Dit is Mika, Teef – 6 jaar, 5 maanden – Duitse korthaar – 55 cm . Mika woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: zeer lieve actieve hond, sociaal met andere honden, knuffelig . . . Een Duitse korthaar die lekker snuffelig en knuffelig is. De knappe meid is een lieverd die zich… Lees Verder

.

.
.

.

 

Dobie 

Reutjes van 0 tot 4 jaar – Dit is Dobie, Reu – 2 jaar, 1 maand – Bodeguero Andaluz – 48 cm . Dobie woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. . . Karakter: leuke actieve hond vindt het heerlijk om te spelen . Dobie is een hondje dat past in een gezin dat in beweging is. Dobie speelt graag om zo zijn… Lees Verder

.

.

.

.

.

Xanxan 

Reutjes van 4 jaar en ouder – Dit is Xanxan, Reu – 6 jaar, 7 maanden – mix labrador – 52 cm . Xanxan woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . . Karakter: zeer lieve hond, speels, actief, hij heeft bij familie gewoond 100% adopteerbare hond . . De prachtige Xanxan komt zo uit een huissituatie en is geweldig gesocialiseerd.  Lekker nieuwsgierig… Lees Verder

.

.

.

.

.

Zarah 

Teefjes van 0 tot 4 jaar – Dit is Zarah,  Teef – 2 jaar, 1 maand – Mix . Zarah woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Zarah is een erg fijne hond. Beetje angstig maar ook erg slim en leergierig.   meer foto’s en info volgen

.

.

.

.

.

.

.


.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

.

hond

Delia

hond

Iris

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Tron

hond

Kenno

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Tina

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 9 juni 2019

.

Naam                 Besluitfase           formaliteiten            bloed               medisch              datum
                                  baasje                                                   onderzoek           traject            reis naar NL

Annie                   in ijskast—————xxxxxxxxxx———-xxxxxxxxx——–xxxxxxxxx——-xxxxxxxxxxxx

 

Baxter                   gaande——-——-xxxxxxxxxxx———-xxxxxxxxx ——-xxxxxxxxx ——xxxxxxxxxxxx.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 16 juni 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Hanneke, baasje van Fala, Leda en Carlito, stuurde ons deze leuke update….

Hallo Ton,

Hierbij wat foto’s van onze vakantie in Frankrijk. Fala staat er niet op; zoals je weet ligt zij altijd koel te wezen op de slaapkamer. Ze wordt nu snel erg oud. Helaas.

Carlito en Leda echter hebben volop genoten; wij ook. En Leda heeft er aan Stef weer een vriend bij. Ze hebben de ruimte daar; geen aanvaringen met andere honden. In Nederland wel weer een paar keer.

Ben overigens ook bij een ‘dagopvang’ geweest voor Leda. Ziet er prima uit (Ron’s Total Dog Care, staat op internet).

.

.

Ik wacht af tot ze plaats hebben om Leda te komen ophalen en dan mag ze er een keer in de week naar toe. Ik denk dat ze het er heerlijk vindt. Ik ga dan ook met Ron overleggen wat te doen met de uitvallen van Leda naar kleine onderdanige hondjes. Vooralsnog was Ron ervan overtuigd dat er niets mis was. Dus we moeten even uitvissen wat de trigger is. Wordt vervolgd.

Hanneke

.

.

.


.

.

Piet en Carla baasjes van Guapo stuurden ons deze update.

.

Hij doet het prima. We zijn zondag naar onze dochter en schoonzoon in Krabbendijke geweest. Zij hebben een tuin rondom het huis dat geheel met hekwerk is afgezet. Hij heeft de hele middag in de tuin lopen banjeren. De katten waren wel interessant vooral als ze gingen lopen, maar hij deed ze niets hoor. Hij laat zich graag aanhalen en knuffelen. Het gaat steeds beter. Ook een lange autorit was geen probleem.

.

.

.


.

Familie Stormer, baasjes van Ollie, stuurden ons deze leuke foto’s uit Den Haag

.

Ollie blijft een hartenbreker want zeg nou eerlijk je zou hem toch zo platknuffelen… .

.

En als hij op stap gaat met één van de meiden uit het gezin, dan is hij de perfecte vriend…

.

.

.

.

.

.


.

Jean Piere, baasje van Estela, stuurde ons deze foto 

.

Sommige honden vinden het onweer (net als vuurwerk) niet zo plezierig en dat verstoort de nachtrust. De afgelopen dagen hebben we daar genoeg van gehad. Estela moet de verloren slaaptijd inhalen en dat doet ze met een flinke knuffel naast zich.

.

.

.


 

.

COLUMN NIEUWS

.

4-kanten Column van Ton

“Nog werk genoeg voor Dierenmissies en diervriendelijkheid trekt klanten…”

.

Er staan in Spanje 13 miljoen huisdieren geregistreerd. Dat is een stijging van 40% ten opzichte van 2008. Men vermoedt dat een van de grootste redenen waarom het aantal huisdieren zo gestegen is, de eenzaamheid bij personen is waar een huisdier voor gezelschap zorgt. In 93% van de geregistreerde huisdieren gaat het om honden, in 6% om katten en in 1% om konijnen. Sinds er de verplichting bestaat om huisdieren te registreren krijgen we daar steeds meer kijk op. Alleen in het binnenland van Spanje blijft de registratie nog erg achter en is het welzijn van honden vaak nog ver te zoeken.
.
Het is aardig om te weten dat er in Spanje meer honden dan tieners van jonger dan 15 jaar wonen… Natuurlijk rijst de vraag: “… en wat gebeurd er met al die hondjes… ?”
.
Volgens de stichting Fundación Affinity werden er in 2018 nog steeds 138.000 honden en katten in de steek gelaten die allemaal een nieuw baasje moeten vinden. Dierenmissies en alle andere bonafide organisaties die zich hier voor inzetten hebben dus nog werk genoeg hoor … De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van de opvangcentra en dierenasiels in Spanje.
.
Toch is er in Spanje een kentering gaande al gaat dit nog langzaam. In verschillende steden (en dan vooral in de toeristengebieden) zie je steeds meer parken waar honden kunnen spelen en hotel en motels waar hondjes welkom zijn. Hier hebben we het al eens uitgebreid over gehad.  Zo heb je ook een plaats die met kop en schouders boven de andere steden uitsteekt. De stad Gijón in Asturië (Noord West Spanje) blijkt de meest hondvriendelijke stad van Spanje te zijn. Het is de stad waar de huisdieren compleet geïntegreerd zijn met het dagelijkse leven van de families.
.
Er komen dus steeds meer hotels, restaurants, winkels en andere plaatsen bij waar honden welkom zijn en waar men ‘dog friendly’ is. Zo heeft de stad Gijón maar liefst 30 parken waar honden los mogen lopen, een hondenstrand die het hele jaar open is en een stijgend aantal toeristen die speciaal naar Gijón komen omdat de stad bekend staat als hondvriendelijk.
.
Het is misschien geen echte vergelijking maar zo zijn wij uiteindelijk, 6 jaar geleden, ook op onze camping de Vossenburcht terecht gekomen. Hondvriendelijk was voor ons een cruciale voorwaarde en natuurlijk de fantastische ligging in de bossen van IJhorst. Tja, zo zie je maar: Een hondvriendelijke opstelling is gewoon een klantentrekker ….
.
Wat moet je dan als je absoluut niet van hondjes houdt? … Jammer dan… dan kun je beter niet bij ons op bezoek komen…

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Ze zeggen wel eens dat baasjes op hun hond gaan lijken.”

.

.

Als je dezelfde smaak hebt ….

.

.
.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Ian van medio juni tot 19 juni 2019
Luna en Ocean van 20 juli tot medio augustus 2019
Copito 22 juli tot 5 augustus 2019
Lynn van 27 juli tot en met dinsdag 15 augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»
  • Astrid

    Hoi Ton en Annerie
    Dank voor de nieuwsbrief en supergoed dat er aandacht besteed wordt aan dat kleine hert dat jullie vonden. Ik ben blij dat ik daar niet mijn grote Mous los had lopen. Ik heb haar eigenlijk altijd aan de lijn op plekken waar ze achter wild aan kan maar laat haar los op overzichtelijke bospaden. Ik weet niet precies of ze iets gedaan had met een jong dier dat stil ligt, ze doet onze kat en kippen niets, maar ze vindt het superleuk om achter de herten en hazen aan te rennen dus ik weet t niet. Dit is ook voor mij weer even een extra aansporing alert te blijven. Wat betreft het testen van katten met een hond door een hond mee te nemen naar het huis/terrein van de katten vraag ik me af of er een reëel beeld zal ontstaan. Geen enkele kat zal een vreemde hond op eigen terrein ( vd kat dus) enthousiast begroeten. Wij hebben al jaren katten en honden samen en de ervaring heeft ons geleerd dat het echt een kwestie vant tijd en wennen is. Er zijn helaas absolute kattenkillers onder de honden die nooit vertrouwd zullen raken met katten maar aangezien Baxter ( dat is toch de naam?) zich goed gedraagt tov de katten verwacht ik geen echte problemen. De katten zullen moeten wennen en ze kunnen in het begin even flink vijandig zijn maar uiteindelijk is het bij ons altijd goed gekomen. Zelfs onze meest hondenhatende kat, onze oude Roosje die bijna 20 is geworden, negeerde de honden gewoon, en de andere katten lagen na verloop van tijd heerlijk samen met de hond(en) te slapen op de hondenmatrassen/kussens. Het belangrijkst is dus het gedrag vd hond, als die goed reageert met katten en ze respecteert, dan komt t op den duur goed, das echt onze 20 jaar lange ervaring met inmiddels 8 eigen honden en enkele opvanghonden die we door de jaren heen hebben gehad samen met de vijf katten (waarvan er nu na zovele jaren nog één hoogbejaarde over is). Ik verwacht dat de katten van de mogelijke adoptanten niet superenthousiast zullen reageren op een vreemde hond en misschien ook heel
    lelijk zullen doen maar dat is echt doodnormaal. Hopelijk dat men zich niet alleen daardoor laat afschrikken maar dat men zich realiseert dat het gewoon altijd even tijd nodig heeft. Of men die tijd wil en kan nemen en het aandurft is uiteraard een belangrijke en persoonlijke beslissing. Uiteindelijk moet elk dier wel even weer z’n eigen plekje in de nieuwe dierengroep hervinden en dat is een kwestie van bewust investeren. Wou dit toch graag meegeven en je mag dit uiteraard delen met de mogelijke adoptanten. Wie weet helpt het in de besluitvorming en komt men tot een afweging waar ieder bij gebaat is. Succes allemaal en vriendelijke groet en fijn weekeind, Astrid Koops

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com