Dierenmissies Weekjournaal van 17 maart 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met nieuwe koppies op de site, zetten we Pep nog eens in het zonnetje, heeft de horrorfokker uit Eersel een definitief dieren-houd-verbod gekregen, blijkt ineens puppy-yoga een nieuwe hype te zijn en krijgen we een overzicht van de soorten van de dieren die je thuis mag houden. Voorts hebben we een stukje geplaatst van baasje Martin over de keuze van een ras en of je wel of niet een hond zou moeten nemen. In de vierkante column hebben we het over een voorspelbare uitslag van een onderzoek uit 2015 en de onzin van de week zien we een afbeelding die een beetje groot is uitgevallen. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies Alvin, Taco en Thor
– Pep in het zonnetje
– Horrorfokker in Eersel krijgt totaalverbod op het h0uden van dieren.
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje:  Hondje dat gericht kan schieten.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Politie: Weet u welk dier je privé in huis mag houden? 
– Idioterie dat puppy-yoga heet
– Waarom zou je geen hond adopteren?
– Berichten van baasjes: Bonita & Archie & Beerte & Jenö
– De 4-kanten column van Ton met: Voorspelbare uitslag
– (On)zin van de week: Hier waak ik over de silo.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 11  februari 2024 

.

Nieuwe koppies Alvin, Taco en Thor

.

Dit is Alvin, reutje, ras : mixed Carea / Bobtail, geboortedatum: 01/05/2022, 17 kg, hoogte 55 cm, lengte 60 cm. Alvin woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Alvin en lekker aanhalig en speels. Hij is onderdanig en heeft geen angstcomplexen. Hij is erg lief voor volwassenen en kinderen. Hi loopt prima aan de lijn en vindt autorijden geweldig. Alvin is zeer sociaal met andere honden. Hij is gek op contact met mensen. Kortom hij is een super lieverd. Achtergrondinformatie; Alvin is samen met Taco van straat gehaald waar hij naar eten liep te zoeken. Gezien zijn postuur en conditie had hij niet lang gezworven.

Wil je meer weten over deze kanjer ????

Bel naar 0622225271 of mail naar  dierenmissies@gmail.com

.

.


.

Dit is Taco, reutje, ras Carea, geboren 01/01/2022, 15 kg, 47 cm hoog en 50 cm lang. Taco woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Taco is in het begin wat voorzichtig en verlegen maar dat is hij al gauw kwijt. Dan zie je dat hij aanhalig en speels is. Hij is onderdanig. Hij is erg lief voor volwassenen en kinderen. Hi loopt prima aan de lijn en vindt autorijden geweldig. Taco is zeer sociaal met andere honden. Hij is gek op contact met mensen. Kortom hij is een super lieverd. Achtergrondinformatie; Taco is samen met Alvin van straat gehaald waar hij naar eten liep te zoeken. Gezien zijn postuur en conditie had hij niet lang gezworven.

.

Wil je meer weten over deze kanjer ????

Bel naar 0622225271 of mail naar  dierenmissies@gmail.com

.

.

.


.

.

Dit is Thor, reutje, geboren 03/03/2018, 16 kg, hoogte 56 cm, lengte 60 cm. Thor woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Thor is een blije hond maar heeft het moeilijk in een ren van het asiel. Hij is gewend zijn behoefte buiten te doen tijdens een wandeling te doen dus probeert hij te wachten tot hij buiten mag spelen. Hij is erg lief voor volwassenen en kinderen. VOorts is hij sociaaal met alle andere honden, loopt hij prima aan de lijn en vindt hij autorijden leuk. Bij het kennismaken met vreemde mensen kan hij eers t wat verlegen zijn maar zodra hij je kent is dat voorbij. Achtergrondinformatie: Hij heeft gewoond bij Luna die al een baaasje heefrt gevonden met twee dochters. Hun baasje was een oudere dame die vanwege gezondheidsproblemen naar een tehuis is gegaan en zo niet meer voor hen kon zorgen.

.

Wil je meer weten over deze kanjer ????

Bel naar 0622225271 of mail naar  dierenmissies@gmail.com

.


.

.

Dinsdag 12 maart 2024  

.

Pep in het zonnetje.

.

Ja, hij stond afgelopen tijd al een keer in de belangstelling maar het potentiële nieuwe baasje heeft gewoon iets meer tijd nodig. Dat kan  natuurlijk. Maar ja, als je eenmaal in de belangstelling hebt gestaan waarbij je leventje een totaal nieuwe wending kon krijgen van asiel naar huiskamer… dan wordt het wachten extra moeilijk. Als je dan ook nog eens 10 jaar bent en vermoedelijk nu wel zo’n beetje de allerlaatste kans van je leven hebt om een nieuw baasje te vinden, dan snap je dat wij ook alles proberen om Pep die geweldige laatste kans te bieden en dat voor een zeer gereduceerde adoptieprijs.

Daarom staat de gezonde senior Pep nu dus in het zonnetje en ook op home page bij URGENT

Wil je meer weten over deze kanjer ????

KLIK op de foto’s om zijn adoptiepagina te bezoeken. of:  Bel naar 0622225271 of mail naar  dierenmissies@gmail.com

 

.

.

Woensdag 13 maart 2024

.

Horror fokker in Eersel krijgt totaalverbod op het h0uden van dieren. 

.

In het Dierenmissies Weekjournaal hebben we talloze malen over deze griezel bericht. Steeds weer ging hij verder en eindelijk is dan nu definitief de stekker uit zijn bedrijfsvoering getrokken. Nu mag hij zelfs geen dieren meer voor privé houden.

Bij controles waren in de afgelopen jaren al honderden honden in beslag genomen. Nu is hij overgestapt op andere dieren, en ook daar zorgde hij niet goed voor. Daarom is zijn bedrijf gesloten en mag hij geen dieren meer houden.

Kleine en vieze ruimtes

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de maatregel maandag bekendgemaakt. Op het terrein van de man werden varkens, pony’s, ezels, konijnen, cavia’s en pluimvee gehouden. Ze zaten in te kleine en vieze ruimtes. De dieren zijn overgebracht naar een geheime locatie, waar ze voorlopig worden verzorgd.

De NVWA mag sinds dit jaar bedrijven sluiten om het welzijn van dieren te beschermen. Dit is de eerste keer dat de instantie dat doet.

Mocht u nog medelijden hebben met deze vreselijke fokker dan raad ik u aan te lezen wat er al eerder over hem is gepubliceerd.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 14  februari 2024

.


.

.

Vrijdag 15 maart 2024

.

Idioterie dat Puppy-Yoga heet

.

Het kan niet gekker. Als het maar geld oplevert. Als het slecht voor de puppy’s is … dan is dat maar jammer… Dat er mensen zijn die graag yoga-lessen nemen vinden we prima ..maar laat alsjeblieft puppy’s of elk ander dier met rust….

Een zonnegroetje met je trouwe viervoeter: puppy-yoga is een nieuw fenomeen. De sport is al erg populair in Amsterdam en de trend waait nu over naar andere delen van het land, schrijft Metro maandag. Maar dierenorganisaties maken zich juist zorgen over deze trend, die voor de dieren juist verre van ontspannend zou zijn.

Dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeter laat weten dat de puppy’s lijden onder deze yoga-lessen. De dieren krijgen volgens de organisatie namelijk lang niet genoeg rust. “In puppy-tijd moeten pups heel veel slapen. Dat kan niet gegarandeerd tijdens zo’n les. Zeker niet als ze wakker gemaakt worden”, vertelt de organisatie aan de krant.

Undercover

De puppy’s worden om allerlei redenen wakker gemaakt, blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Radar. Het programma ging undercover bij een yogales bij Puppies & Yoga in Amsterdam. Milou, een yogadocent die een les kwam geven bij de zaak, vertelt dat de pups regelmatig wakker worden gemaakt. “Ze moesten toen geforceerd knuffelen. Het voelde heel verkeerd.”

“Een puppy van acht weken moet twintig uur per dag slapen”, vertelt Niels Kalkman van de dierenbescherming in het programma. “Als je geld kunt verdienen door een puppy minder te laten slapen, dan is dat een perverse prikkel.” De Dierenbescherming roept mensen die een puppy-yogales willen volgen op om daar nog eens extra goed over na te denken.

.


.

.

Zaterdag 16 maart 2024

.

Waarom zou je geen hond adopteren?

.

Natuurlijk zijn we altijd erg blij als we een goed baasje hebben gevonden voor een hondje dat een fijn mandje zoekt.

Soms moeten we, nadat we een goed gesprek hebben gehad met een potentieel baasje, dat een hondje voor dat baasje of dat gezin toch niet zo’n goed idee is. Mogelijk was de keuze van een bepaald ras fout maar soms is dus ook het hele idee om een hond te nemen gewoon ondoordacht en niet goed voor de hond. .

Nu kwamen we een berichtje tegen op een facebook pagina van Martin, baasje van Xavi en kleine Bajo, dat ons erg aansprak en waarvan we de tekst graag met u willen delen.

.

Iedereen die denkt om honden te nemen zou dit moeten lezen want je moet deze realiteit begrijpen:
***Ik ben een 21ste eeuwse hond. ***
Ik ben een Malinois (Mechelse Herder).
Overvaardig onder honden, blink ik uit in alle disciplines en ben altijd klaar om te werken: ik MOET werken.
Maar tegenwoordig word ik elke dag gevraagd om de hele dag op de bank te chillen.
.
.
.
.
.
Ik ben een Akita Inu.
Mijn voorouders werden geselecteerd om te vechten tegen beren.
Vandaag krijg ik de vraag om tolerant te zijn en word ik uitgescholden voor mijn reactievermogen als een ander me benadert.
.
.
.
.
.

Ik ben een Beagle.
Als ik op mijn prooi jaag, verhef ik mijn stem zodat de jagers kunnen volgen.
Vandaag hebben ze me een elektrische kraag omgedaan om mijn mond te houden, en je laat me terug komen – niet rennen – met een knip van je vingers.
.
.
.
.
.
Ik ben een Yorkshire terriër.
Ik was een angstaanjagende rattenjager in Engelse mijnen.
Vandaag denken ze dat ik mijn benen niet kan gebruiken en ze houden me altijd in hun armen.
.
.
.
.
.
Ik ben een labrador retriever.
Mijn visie op geluk is een duik in een vijver om de eend die hij schoot terug te brengen naar mijn meester.
Vandaag vergeet je dat ik een wandelende, rennende, zwemhond ben; daardoor ben ik dik, gemaakt om binnen te blijven, en om op te passen.
.
.
.
.
.
Ik ben een Jack Russell.
Ik kan het opnemen tegen een vos, een gemene das en een rat die groter is dan ik in zijn hol.
Vandaag word ik uitgescholden voor mijn karakter en hoge energie, en gedwongen om te veranderen in een rustige huiskamer hond.
.
.
.
.
.
Ik ben een Siberische Husky.
De grote, brede open ruimtes van Noord-Europa meegemaakt, waar ik met indrukwekkende snelheid sleeën voor lange afstanden kon slepen.
Vandaag heb ik alleen de muren van het huis of de kleine tuin als horizon, en de gaten die ik in de grond graaf om energie en frustratie los te laten, proberen gezond te blijven.
.
.
.
.
.
Ik ben een border collie
Ik werd gemaakt om uren per dag te werken in samenwerking met mijn meester, en ik ben een onmiskenbare kunstenaar in het werken met de kudde.
Vandaag zijn ze boos op mij omdat ik bij gebrek aan schapen probeer fietsen auto’s kinderen in huis en alles wat in beweging is te controleren.
.
.
.
Ik ben…
Ik ben een 21ste eeuwse hond.
Ik ben mooi, ik ben alert, ik ben gehoorzaam, ik blijf in een zak… maar ik ben ook een individu die, na eeuwenlange training, mijn instinct moet uiten, en ik ben *niet* geschikt voor het zittende leven dat je zou willen dat ik leid.
Acht uur per dag alleen in huis of in de tuin doorbrengen – zonder werk en niemand om mee te spelen of te rennen, je ‘s avonds kort zien als je thuiskomt, en alleen een kleine wc-wandeling maakt me diep ongelukkig.
Ik zal het uiten door de hele dag te blaffen, je tuin in een mijnenveld te veranderen, mijn behoeften binnen te doen, onhandelbaar te zijn op de zeldzame momenten dat ik mezelf buiten vind, en soms mijn dagen gezonken, verdrietig, eenzaam en depressief, op mijn kussen doorbrengen.
Je denkt misschien dat ik blij moet zijn om te kunnen genieten van al dit comfort terwijl je naar het werk gaat, maar eigenlijk ben ik uitgeput en gefrustreerd, want dit is absoluut NIET wat ik moet doen, of wat ik moet doen.
Als je van me houdt, als je altijd van me hebt gedroomd, als mijn mooie blauwe ogen of mijn atletische look je naar me wil, maar je kunt me geen echt hondenleven geven, een leven dat echt de moeite waard is om te leven volgens mijn ras, en als je me de baan niet kunt bieden dat mijn genen vragen, KOOP OF ADOPTEER MIJ NIET NIET!
Als je mijn uiterlijk leuk vindt, maar mijn temperament, gaven en eigenschappen afkomstig van lange genetische selectie niet wilt accepteren, en je denkt dat je ze alleen met je goede wil kunt veranderen, KOOP OF ADOPTEER MIJ NIET.
Ik ben een hond uit de 21ste eeuw, ja, maar diep in mij leeft degene die vocht, degene die jaagde, degene die slee trok, degene die een kudde leidde en beschermde, nog steeds binnenin.
Dus denk **heel** goed na voordat je je hond kiest. En denk eraan om er twee te krijgen in plaats van één, zodat ik niet zo eenzaam zal zijn om de hele dag op je te wachten. Acht of tien uur is gewoon een werkdag voor jou, maar het is een eeuwigheid voor mij om alleen te zijn.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

Zondag 17 maart 2024.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Berichten van baasjes

.

Hoi Ton en Annerie

Even een Hongaarse update.

Bonita en Archie gaan als nieuwe bejaarden heel goed! Bonita is de rustige, kalme leidster van haar roedel, ze heeft nooit een standje van ons nodig en is altijd zoooo lief! Archie is en blijft jaloers op elke hond en elke kat maar anderzijds kan hij er ook rustig tegenaan liggen, als ze maar stil liggen haha. En eten….daar wordt hij nog steeds helemaal wild van. Archie is de enige die op bed ligt, Bonita ligt er liever naast op een goed hondenmatras.
Jenö, is alweer bijna 2 jaar bij ons, gevonden in Boedapest en we vonden hem zo schattig dat we hem hebben geadopteerd. Ook alweer zo’n lieverd die graag en veel met Bonita en Archie wilde spelen maar die hebben daar lang niet altijd zin in natuurlijk. Dus maar veel met een val spelen om hem een beetje moe te krijgen.

Tot eind november, toen liep er een vrouw in de straat die een hondje meelokte en aan het einde een gebouw ingang. Hondje keek eens rond en ging de weg terug. We hebben hem binnengehaald….hij werd al bijna twe
e maal aangereden. De vrouw wilde hem waarschijnlijk uit haar straat hebben of zo. Maar goed…..eindresultaat is dat hij natuurlijk bij ons woont, Beertje heet en dé “match made in heaven” met Jenö blijkt te zijn! Nou ja, het is nu echt de laatste hebben we gezegd. ????
Hopelijk gaat alles met jullie ook goed!
Groetjes
Ellen en Gjalt

.


 

 

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Hondje dat gericht kan schieten. Ongelooflijk maar waar …

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

Een voorspelbare uitslag.

Deze week hebben we een column uit de Oude Doos. Het is een column die ik in 2015 schreef. Het is een stukje nostalgie uit die tijd maar de inhoud is nog steeds opportuun en gebaseerd op een bericht dat was verschenen in het populaire wetenschappelijk blad de Quest.

De 4-kanten column van Ton: “Voorspelbare uitslag”

.
.

questIn het populaire maandblad Quest van de maand november 2015, staat er een item geschreven onder de naam “Op zoek naar de beste huisgenoot”. Vergeleken worden de hond, de kat, de cavia, de kanarie en de goudvis.
.
Om de beste huisgenoot te kunnen kiezen werden er een aantal zinnige en (in mijn ogen) onzinnige onderzoeksvragen gesteld waarvan ieder weldenkend mens de uitslag al wel kon raden. Hoe dan ook, onbetwist kwam de hond als beste huisgenoot naar voren met de kat als goede tweede. De cavia werd derde met in het kielzog de goudvis en als laatste de kanarie.
.
Toch gek dat er meer katten in Nederland zijn dan honden. Zo’n 3,6 miljoen katten tegen 2,5 miljoen honden.
.goudvisDat de goudvis bij de einduitslag toch nog hoger is geëindigd dan de kanarie komt door de vraag wie het minst wegloop gevoelig is. Dat de goudvis hierbij het beste scoorde was nu niet echt de verrassing van de maand …. Pffff. De kat blijkt daar en tegen het meeste weg te lopen. (bron AMIVEDI: in 2014 waren er 33.970 meldingen van vermiste katten). Loslopende honden vallen nou eenmaal veel meer op en mensen reageren vaak meteen als ze een hond zien zwerven.
.
Op de vraag welk dier is het slimste is scoorde de hond het hoogst. Het jurylid onderbouwd de beslissing onder andere als volgt: “ Intelligentie is eigenlijk alleen goed getest is bij honden. Die blijken bijvoorbeeld goed te zijn in het begrijpen van signalen van mensen. Ze voelen ons goed aan. Maar tegelijkertijd overschatten wij dat ook. Als we verdrietig zijn kijkt de hond ook verdrietig. We ervaren dat als troostend maar dat wil niet zeggen dat de hond begrijpt wat er aan de hand is…”.
.
De meest belangrijke vraag vond ik welk huisdier het meest gelukkig was. Ook hierbij was de hond weer nummer 1. Een deel van de motivatie was: “Daar weten we het meeste van en dat maakt dat we er meer moeite voor willen doen. Een kat ziet er misschien relaxter uit maar is veel stressgevoeliger. Vooral als er veranderingen optreden. Verhuizen vindt de kat echt vreselijk. Ze begrijpen ons minder goed en vice versa. Zo hebben we de neiging om meerdere katten te nemen terwijl het in wezen solitaire dieren zijn. Honden passen zich sneller aan zolang ze maar bij de baas zijn”.
 hond met beker.
Zelfs de uitslag van idiote vragen zoals ‘welk dier is het meest geschikt als kunstwerk’, ‘welk dier smaakt het lekkerst’ en ‘over welk dier is het mooiste gedicht gemaakt’ kon geen roet in het eten gooien van de winnaar.
.
Kortom, voor ons was de uitslag dus helemaal niet zo vreemd en eigenlijk wisten we die al zonder dit quasi wetenschappelijk onderzoek… Wellicht komt dat omdat we nu eenmaal de gelukkige baasjes zijn van hondjes.
.
Maar wees nu eerlijk.. zouden baasjes van katten, cavia’s, kanaries en goudvissen echt gedacht hebben dat ze een serieuze kans maakten op deze titel?

oude James

.

Toch gebied de eerlijkheid te zeggen dat we ook gek zijn op poezen. Er was een tijd dat we allebei full time werkten en dat we gewoon geen tijd hadden om voor honden te zorgen. In die tijd waren we ongelooflijk blij met onze poezen want ook wij hadden er meerdere tegelijk. De laatste, James genaamd, heeft de beginjaren van Stichting Dierenmissies nog meegemaakt. Onze Sally was beste maatjes met James geworden.

Hieronder is een stukje uit het Journaal van 8 september 2011

 

Sally boven aan de trapDe laatste keer dat James de trap op ging, duurde het twintig minuten voor hij boven was. Al die tijd werd hij begeleid door Sally die, uit respect, toen hij eenmaal boven was, hem verder met rust heeft gelaten. James is 23 jaar geworden. We missen hem nog steeds en denken we geëmotioneerd en met een glimlach aan hem terug.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Hier waak ik over deze silo.

.

.

Als je wilt weten wat er in de silo zit ….

kom maar kijken ….

ik zal niet bijten ….

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com