Dierenmissies Weekjournaal van 24 maart 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een massale jacht op een kattenmishandelaar, leren we over Geriatrisch Vasculair Syndroom ofwel GVS, zien we de invoering van de nieuwe Dierenwet, zoeken we het baasje van een varkentje en de daders van vogelmishandeling, maken we kennis met Lara, hebben we een asielverlater en doen we een oproep om morele steun te geven aan een rechtszaak tegen helse kalvertransporten. Voorts hebben we ook weer berichtjes van baasjes. In de vierkante column hebben we honden het voorbeeld van verdraagzaamheid zijn, en de onzin van de week zien we een begrijpelijke vergissing. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Massale jacht op kattenmishandelaar
– Geriatisch Vasculair syndroom (GVS)
– De nieuwe wet Dierenwelzijn: De Gemiste kans.
– Stier dood op Paastentoonstelling.

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje:  Afblijven.. dat is van mij ..
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht

– Politie: Van wie is dit varken en Getuigen gezocht van ganzenmishandeling.
– Kennismaken met Lara
Asielverlater Taco
Teken voor support tegen helse kalvertransporten uit Ierland. 

– Berichten van baasjes: Sjors & Millie & Mike, Demi & Boika
– De 4-kanten column van Ton met: “Verdraagzaamheid”
– (On)zin van de week: Vergissing …
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 18  maart 2024 

.

Massale jacht op kattenmishandelaar. 

.

De Dierenpolitie doet onderzoek naar het overlijden van buurtkat Arie uit Hellevoetsluis. Volgens buurtbewoners zou de kat zijn meegenomen door een jongen en vervolgens zo erg zijn mishandeld dat hij moest worden ingeslapen.

Op sociale media circuleren verschillende camerabeelden van een jongen, die kat Arie aanhaalt en vervolgens meeneemt uit een voortuin. De beelden zijn honderden keren gedeeld op Facebook en de reacties zijn niet mals. Zo wordt de jongen bijvoorbeeld meermaals met de dood bedreigd.

Politie doet onderzoek

Basisteam Haringvliet van de politie roept via Instagram en Facebook op te stoppen met het delen van de beelden. “Wij zijn op de hoogte en het onderzoek loopt. Wij sluiten niks uit…”, schrijven ze. “Echter zijn de bedreigingen die er geuit worden en de hetze die nu gaande is, ook strafbaar. Wij willen een ieder vragen hiermee te stoppen.”

De politie geeft aan dat er een onderzoek loopt naar het voorval en dat het delen van de beelden dit onderzoek niet helpt.

Ook wij zullen die beelden dus niet delen en hopen dat de politie de dader gauw voor de rechter brengt want als hij, voor die tijd, bij de verkeerde voor de bumper komt, dan ziet het er slecht voor hem uit.   

 


.

.

Dinsdag 19 maart 2024  

.

Geriatisch Vasculair syndroom (GVS)

.

Olly

Afgelopen weekend hadden we een paar keer telefonisch contact met Golida het baasje van Ollie.  Ollie (bijna 14 jaar oud) heeft vorige week een aanval van GVS gehad. Dat is een aandoening die er best naar uitziet omdat de ogen van je hond heel snel heen en weer kunnen gaan en hij daar evenwichtsstoornissen en ook misselijkheid van kan hebben. Het verlies van etenslust, omvallen en overgeven kunnen daarvan het gevolg zijn. Kortom je denkt dat het laatste uur van je hond heeft geslagen. Het komt vooral voor bij oudere honden. Honden kunnen dit in verschillende gradaties krijgen. Dus niet alle symptomen hoeven dan aanwezig te zijn.  Wat altijd wel aanwezig is zijn de trillende/snel bewegende ogen. Dit duurt doorgaans van enige seconden tot een minuut en kan meerdere keren per dag optreden. Golida kon met haar Ollie naar de dierenarts die haar gerust kon stelen want het moet vanzelf weer overgaan. Ollie kreeg een prik tegen de misselijkheid zodat hij weer kon eten en een dag later vond hij ook het uitgaan weer leuk dus dat is goed afgelopen. Onze Flor heeft het ook en zij voelt het aankomen. Ze komt dan bij ons liggen en zoekt zo veiligheid. We zien dan haar ogen heel snel heen en weer gaan en dan moet ze echt zitten of liggen anders verliest ze haar evenwicht. Even later gaat alles weer alsof er niets gebeurd is. Flor mankeert nogal wat en we zien dit fenomeen vrijwel dagelijks.  We hebben het nooit gezien tijdens het uitlaten en we weten dat ze er geen pijn aan heeft. Het ongemak als het gebeurd kunnen we een beetje sussen door haar gerust te stellen.

Als je er meer over wilt lezen klik dan op onderstaande link.

https://www.facebook.com/share/v/Wy4gxQWj4aScqWEM/

.

.


.

.

Woensdag 20 maart 2024

.

De nieuwe wet Dierenwelzijn: De gemiste kans.

.

We kunnen er niet om heen. We hadden zulke grote verwachtingen maar wisten ook al bij voorbaat dat het aannemen van de wet Dierenwelzijn ‘zonder wijzigingen’ een utopie zou zijn. De meest schrijnende zaken zoals bijvoorbeeld het afknippen van staartjes bij biggetjes of het afbranden van snavels bij kippen, zijn gesneuveld en zal nog tot minstens 2040 duren voordat daar iets aan gedaan wordt. Het zal een eis zijn geweest van BBB die elke geldkostende verandering van bedrijfsvoering bij boeren tegenhoudt. Begrijpelijk dat er gepolderd moet worden tijdens de onderhandelingen voor een nieuw kabinet maar wat is het jammer dat we deze kans hebben laten schieten.

Tweede Kamer
Dierenwelzijn in wet flink afgezwakt dankzij PVV-draai
PVV-Kamerlid Dion Graus, voorafgaand aan de stemming over regels voor dierenwelzijn.Beeld ANP
Een Kamermeerderheid heeft dinsdag voorkomen dat op korte termijn strenge regels gaan gelden voor dierenwelzijn in de veehouderij. De beslissende stem kwam van de PVV, die sinds de verkiezingswinst haar diervriendelijke gezicht afwendt.
Auke van Eijsden 19 maart 2024, 15:58

De Tweede Kamer heeft dinsdag op de valreep een streep gezet door vergaande regels voor dierenwelzijn. Dankzij een wetswijziging die de Partij voor de Dieren (PvdD) drie jaar geleden door het parlement loodste, moesten dieren in de Nederlandse veehouderij vanaf aankomende juli ‘natuurlijk gedrag’ kunnen vertonen. Volgens het ministerie van landbouw zijn de gevolgen daarvan echter veel te ingrijpend voor de landbouwsector. Een ruime Kamermeerderheid sloot zich daarbij aan. De PVV ook, met één uitzondering: Kamerlid Dion Graus.

.

.


.

.

Stier dood op Paastentoonstelling. 

.

Vanmorgen zagen op TV bij WNL een rapportage over de Paasveetentoonstelling waar boeren hun stieren kwamen showen van het ‘dikbil’ ras. We zagen hoe ze gewassen werden zodat ze op het mooist getoond konden worden.  Tot zover ging alles goed. Nu hebben we een natuurlijke aversie tegen veemarkten want daar gaat heel vaak wat mis als je het over diervriendelijkheid hebt maar goed daar wil ik het niet over hebben. In beeld waren dikbilstieren die hun gespierde billen toonden. Ik maakte nog de opmerking dat de dieren van dit ras ongezonde proporties hadden aangenomen omdat bij geboorten van de kalfjes relatief erg vaak er een veearts aan de pas moet komen omdat de kalveren gewoon vaak te groot zijn om langs een natuurlijke weg geboren te worden. Enfin, we vergaten verder dit item van WNL tot we later in de middag onderstaand berichtje lazen dat er een dikbilstier was overleden.

.

Stier gaat neer door stress op Paasvee en overlijdt. ’Een zwarte dag’

.

Een treurige aanblik op de Paasveetentoonstelling in Schagen. Een stier van Leroy de Herder uit Ossendrecht is neergegaan en later overleden.

Het imposante dier kon volgens Paasvee-voorzitter Willem Keesom de stress niet aan en werd door zijn begeleider de ring uitgeleid. Maar bij de uitgang van de ring zakte de stier alsnog door z’n poten.

 

Veearts Simon Hakkesteegt en collega’s schoten te hulp. De stier heeft een kalmeringsmiddel gekregen en werd natgespoten om af te koelen.

„In twintig jaar heb ik dit nog nooit meegemaakt”, zegt Hakkesteegt die elk jaar veearts van dienst is tijdens de Paasveetentoonstelling.

Zwarte dag

Willem Keesom noemt het een zwarte dag. „Dit is alles wat je als organisatie niet wilt. Natuurlijk kan het gebeuren dat een dier onwel raakt maar het is vreselijk als het ook echt gebeurt.”

De gekantelde stier werd afgeschermd voor het publiek. Later werd duidelijk dat het dier het niet heeft gered.

.

.

. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 21 maart 2024

.


.

.

Vrijdag 22 maart 2024

.

Easyjet zet een trent ….

.

.

Een begin is gemaakt.

Laten we kijken of dit navolging krijgt….

.

..

Easyjet heeft aangekondigd dat ze alle reizen naar dierenparken, marine parken et cetera waar dieren moeten optreden voor ‘mensen op vakantie’ gaat schrappen. 

.

.

.

.


.

.

Teken voor support tegen helse kalvertransporten uit Ierland. 

.

Vandaag kregen we van baasje Jolande een verzoek om ons achter het initiatief te scharen voor een rechtszaak tegen helse kalvertransporten.  Omdat we hier vierkant achter staan ruimen we in het weekjournaal graag plaats in voor deze oproep.

Miljardenbedrijf VanDrie importeert jaarlijks tienduizenden kalfjes uit Ierland. De transporten zijn een helse reis voor de pasgeboren dieren en onderweg worden structureel wetten overtreden. Veel dieren worden ziek en sommigen sterven onderweg. Dier&Recht start een rechtszaak en eist dat VanDrie stopt met de import van kalfjes uit Ierland.

Koplopers in kalverleed

Van Drie is al jarenlang Europees kampioen in kalverleed. De familie heeft zo’n 1.3 miljard euro verdiend over de rug van weerloze kalfjes, maar ze geeft geen cent om het welzijn van deze dieren. Daarom starten wij een rechtszaak tegen deze gewetenloze handelaren die doelbewust de wet overtreden.

Sluit je aan!

Word ook medestander in onze rechtszaak. Medestanders steunen de rechtszaak moreel maar zijn zelf niet aansprakelijk en lopen dus geen enkel risico. Je hoeft daarvoor alleen je gegevens in te vullen op deze pagina.

Doe jij ook mee?
KLIK op onderstaande link en word, net als ik, medestander, op
https://www.dierenrecht.nl/rechtszaak-kalvertransporten 

.

.


.

.

Zaterdag 23 maart 2024

.

Kennismaken met Lara

Dit is Lara, teefje, windhond, geboren 26/02/2022, 17 kg, hoogte 57 cm lengte 57 cm. Lara woont in et asiel bij Elena ni Solena in de regio Ciudad Real. Karakter: Een tikje verlegen tegenover vreemde mensen maar als je haar liefde toont laat gauw haar vertrouwen zien als er eenmaal kennis is gemaakt. Is super lief voor volwassenen en kinderen. Is erg sociaal met andere honden. Ze loopt prima aan de lijn en vindt autorijden geweldig. Voorts is ze goed opgevoed zodat ze zich prima in huis gedraagt.  Achtergrondinformatie: Lara werd met puppy Marga achtergelaten in een veld met een deken. Het was duidelijk dat Lara voor Marga zorgde. Lara’s vacht was in slechte conditie maar die is nu weer genezen. Misschien kon haar baasje niet meer voor hen zorgen en werden de twee daarom achtergelaten.

.
.
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

Zondag 24 maart 2024.

.

Asielverlater Taco

.

.

.

.Deze week kunnen we melden dat Taco de gelukkige is omdat hij een baasje gevonden heeft en het asiel mag verlaten.

.

.

.

.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Berichten van baasjes

.

Linda, baasje van Sjors, Millie en Mike, stuurde ons plaatjes uit het Diemerbos

Ook deze keer was de zwarte oppashond Kaatje weer van de partij.

Zoals in het filmpje is te zien hebben Millie en Kaatje er alle plezier in om te rennen.

Sjors en Mike mogen graag op hun gemakje snuffelen.

Sjors

Mike

Millie

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ilona, baasje van Demi en boxer Boika, deelde deze foto voorzien van commentaar…

.

.

Vrouwtje heb je een groter kussen?.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

 

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Afblijven … dat is van mij ….

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Deze keer heb ik het over het voorbeeld van verdraagzaamheid dat hondjes onder elkaar laten zien. Iets waaraan mensen een voorbeeld zouden kunnen nemen. In deze column laat Botas en de rest van onze hondjes zien hoe je onder elkaar, met een stukje berusting en het weigeren om je te ergeren, een stuk fijner leven kunt hebben.

.

Voorbeeld van verdraagzaamheid
.
Als je jezelf toelaat iets op te steken van het gedrag van honden dan kan dat wel eens goed voor je hart zijn…
.
imagesW5F16C2TWat doe je als je voor de vijfde keer in één middag de bal van het buurjongetje uit je tuin moet halen? je plots moet remmen omdat iemand je per ongeluk geen voorrang geeft? Je eindeloos het boren en zagen van de buren hoort die blijkbaar in de avonduren een langdurige verbouwing aan het plegen zijn? images1LC67GP7Of wat dacht je hiervan: Je ligt op het strand te zonnen en steeds krijg je zand over je heen krijgen van voorbij rennende kinderen. De eerste drie keer waarschuw je vriendelijk maar de vierde keer wordt het toch wel een beetje vervelend.
.
Hoe ik hier nu op kom dat zal ik je vertellen. Van onze hondjes is Lizzie degene  die met haar grote poten op een overactieve en fanatieke manier met de achterpoten de boel probeert onder te dekken als zij een plasje gedaan heeft. Al is het maar 1 druppel die zij bij een boom doet belanden, steeds gaat zij er helemaal voor staan om, met zoveel mogelijk kracht, met de achterpoten, grond te verplaatsen. Het gekke is dat zij totaal niet mikt om daadwerkelijk de rotzooi in de juiste richting te gooien. Zij staat gewoon ‘in de buurt’ en hopla een nieuwe landing bosgrond met dennennaalden en verrotte bladeren vliegt in het rond. Dat zij ook molshopen erg interessant vindt zorgt ervoor dat zij ook zwarte aarde met gemak meters ver achter zich kan verspreiden.
.
Nu hebben onze hondjes ongeveer de zelfde interesses en als de één iets leuk vindt dan staan de anderen er ook omheen om vooral niets te missen. Dat zorgt er voor dat met regelmaat Lizzie, Botas bedekt met alles dat zij doet opvliegen. En nu komt het: Nimmer klaagt Botas. Nimmer gaat hij ervoor opzij. Nimmer geeft hij Lizzie een seintje dat zij wat beter moet mikken. Letterlijk laat hij gelaten toe hoe die troep over hem wordt heen gegooid.
.

Botas onder de dennennaalden door Lizzy

Gedurende een wandeling in het bos zie ik dat tafereeltje keer op keer voor mij afspelen en telkens zie ik met verwondering toe hoe Botas zich er niet aan stoort. Soms schudt hij even en soms laat hij het gewoon tijdens het lopen van zijn vacht vallen. Ik betrap me erop dat ik er, zonder erbij na te denken, met de hand vlug even het vuil van zijn ruggetje veeg terwijl ik weet dat dit zo weer vol ligt en, als we eenmaal thuis zijn, zijn ruggetje toch weer schoon zal zijn of ik me er nu mee bemoei of niet. Een ander voorbeeld is dat ze soms voor elkaar de weg versperren of op elkaars vaste slaapplekje liggen zodat de ander niet daar kan komen waar hij of zij graag wil en noodgedwongen genoegen moet nemen met een andere rustplaats. Nimmer leidt dit tot stress of onenigheid en vindt er automatisch een soort berusting plaats over de situatie die op dat moment plaatsvindt. Er wordt rustig gewacht tot de situatie weer zo is dat ze hun gang kunnen gaan.
.
Zouden wij als mensen hier iets van de hondjes kunnen leren?
.
naamloosOK, het lukt me niet altijd maar ik doe mijn best hun voorbeeld te volgen en steeds te bedenken dat er pas een probleem is als er echt een probleem is. Ik probeer me niet te ergeren aan overlast die zich toch maar tijdelijk voordoet. De energie die je steekt in ergernis leidt zelden of nooit tot een snellere oplossing maar steevast tot onnodige stress, ruzie of schaamte. En weet je wat het mij oplevert ? In ieder geval geen hoge bloeddruk of hartkloppingen.  En … ik kan een ongemakkelijke situatie veel gemakkelijker vergeten zodat het niet steeds in mijn gedachten blijft hangen.
.
Natuurlijk zijn er situaties die wel actie verlangen als er sprake is voor het schenden van grondrechten maar als we alle onnodige irritaties van ons af zouden laten glijden, dan hebben we minstens 80% van alle agressieve gevoelens achter ons gelaten. Wat dat zou kunnen betekenen op het werk, thuis, in het verkeer of op het sportveld … ? Ik denk dat we voor iedereen op de wereld een vriendelijkere leefomgeving zouden creëren …
.
Met genoegen kijk ik naar onze hondjes en in stilte dank ik hen voor het goede voorbeeld dat zij ons geven. Ik denk dat ik ze nu maar eens ga verwennen met iets lekkers … dat hebben ze wel verdiend..

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 7,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Als er oude tennisballen aan de poten van een looprekje zitten om de vloer te beschermen, kun je je vergissen

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com