Dierenmissies Weekjournaal van 17 oktober 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

In dit weekjournaal lezen we over een heldhaftige redding van een puppy door de brandweer, is de vakantie van King begonnen, hebben we een verslag van het bezoek van Senna, Ace en Aika, zien we de redding van verwaarloosde honden door de inspectiedienst, heeft Botas een nare ervaring gehad, hebben we weer asielverlaters en nieuwe hondjes die op een baasje wachten, in het filmpje zien we geen schapendrijver maar een schapenlokker en de  Politie neemt een te jonge pup in beslag. In de column mijmeren we over de tijd van destijds toen alles gemakkelijker en goedkoper was,  en ide (on)zin van de week zien we een belangrijke functie van de hond voor heel veel mensen. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Brandweerhelden redden puppy bij keukenbrand
– De vakantie van King is begonnen
– Bezoek van Jos en Len, de baasjes van Ace, Senna en Aika

– 
Inspectie redt opnieuw zwaar verwaarloosde honden
– Botas is gebeten

– Asielverlaters: Nivea en Darwin
– Nieuwe koppies : Rica, Maisy, Bandiet, Dark, Nukka
– 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tip van Ton: Hoe leer ik een hond  voorzichtig een snoepje aan te nemen.
– Politie deelt het volgende mee: Te jonge pup in beslag genomen
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Geen schapendrijver maar schapenlokker….
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Yago, Estella en Ramos

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Konden we maar terug naar die  tijd van toen ….
– De (on)zin van de week: Een belangrijke functie van de hond voor heel veel mensen

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 11 oktober 2021 Wereld dierendag

.

Brandweerhelden redden puppy bij keukenbrand in Helmond

In een woning in Helmond heeft zondagmiddag een keukenbrand gewoed, hierbij heeft de brandweer een jonge hond uit de woning kunnen redden. Het baasje was op dat moment niet thuis.

Hulpdiensten kregen een 112-melding van bezorgde buurman die hoorde dat er een rookalarm afging in een woning aan de Deurneseweg. De brandweer was snel ter plaatse en wist toegang te krijgen tot de woning. De oorzaak van de keukenbrand werd al snel gevonden: een pan met eten die nog op het vuur stond. In de woning troffen zij ook een puppy aan, de viervoeter was aardig aangeslagen door de harde geluiden en de commotie.

Verstoppen onder de bestuurdersstoel

De hulpdiensten ontfermden zich over de jonge hond en plaatste het diertje in een auto zodat het weer tot rust kon komen. De puppy had zich verstopt onder de bestuurdersstoel. De viervoeter durfde daar ook niet meer weg.

Uiteindelijk zijn hond en eigenaar weer met elkaar herenigd.

 


.

.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

 

Dinsdag 12 oktober 2021  

.

.

De vakantie van King is begonnen…

Vandaag is het toevallig Annerie’s verjaardag en nu werd King gebracht voor zijn vakantie door zijn baasjes Jan en Martha. Zijn baasjes gaan een tijdje naar Amerika op familiebezoek en intussen mogen wij hem verwennen.

Nou dat gaat helemaal goed komen hoor. Natuurlijk konden we even bijkletsen onder het genot van gebak en een bakkie koffie. Ondertussen zagen we dat King zich meteen weer thuis voelt.

.

En hij is trots op zijn eigen plekje…

.

Bij de eerste wandeling zien we dat hij de weg nog precies weet van huis naar het bos en terug. Steeds loopt hij voorop en gedraagt hij zich als de King van het bos… .

.

.

.

.

Het is altijd even opletten of hij het trapje goed af kan want hij is wat slecht ziend maar ook dat ging weer als vanouds en ook liep hij als eerste in de tuin weer direct het trapje op om vervolgens in de deuropening op ons te wachten.

.

Niets staat hem dus in de weg om samen met Bota, Mia en Flor het bos weer onveilig te maken…

.

.

.

.

.

.

ongeduldig blijft hij wachten tot we allemaal naar binnen komen want ook  het ritueel van het lekkers ‘na het lopen’ is hij niet vergeten.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 13 oktober 2021.

.

Vandaag kregen we bezoek van Jos en Len, de baasjes van Ace, Senna en Aika.

.

Het bezoekje zat al een tijdje in de planning maar de Coronaperikelen en het aantal van drie hondjes waren een belemmerde factor bij het zoeken naar een geschikte accommodatie. Nu hadden ze een fijne pek gevonden die ze iedereen aan kunnen raden die met hondjes deze kant wil komen. Het is nog wel 45 minuten rijden van IJhorst maar dan ben je wel weg uit de Randstad.

Jammer dat zwarte Aika niet met Mia over weg kon waardoor we buiten bleven zitten zodat de honden wat meer de ruimte hadden.

Met Aika aan de lijn en Mia op schoot konden we gezellig bij praten. King en Flor bleven op de veranda.

 

Botas stoorde zich helemaal niet aan het gedrag van Aika en ging rustig liggen. Grijze Ace en blonde Senna fladderden ondertussen wat rond in de tuin. Het was al weer een hele tijd geleden dat we elkaar gezien hadden. Het was te zien dat Senna oud werd. Een beetje onstandvastig op de poten verraadde haar leeftijd van ruim 16 jaar.

Een aanrader voor een vakantieverblijf en een bosrijke omgeving met meer dan 2 hondjes is:
Bospark Dennenrhode,
Verlengde Haerderweg 5,
8085 RJ Doornspijk.
Onze contactpersoon , J. Radstaak.

Het betreft een stacaravan met veranda en een volledig omheinde tuin .

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 14 oktober 2021.
.

Inspectie redt opnieuw zwaar verwaarloosde honden 

Verwaarloosde honden Dronten Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

We kregen al een berichtje toegestuurd van John en Marlene over deze reddingsactie. Het betreft recidive geval want het houdt maar niet op…

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft negen zwaar verwaarloosde honden van een bedrijventerrein in Dronten gehaald. De dieren waren ernstig vermagerd, hadden geen drinkwater en stonden diep in de uitwerpselen. In juli haalde LID ook al acht honden van hetzelfde terrein in Dronten. De politie zoekt naar de eigenaar van de dieren.

De inspectie reageerde op een melding bij de politie. Al bij aankomst troffen inspecteurs twee zeer magere honden aan, van wie er één mank liep. In een aanhanger zaten drie jonge hondjes in een centimeters dikke laag poep en zonder drinkwater. Een van de hondjes had wonden aan de kop en de poten.

Honden konden niet eens rechtop staan

Op een ander deel van het terrein zaten vier honden in een bouwkeet. Die honden zaten aan kettingen, die zo kort waren dat de dieren niet rechtop konden staan. Ze konden ook niet bij een waterbak.

De honden zijn in beslag genomen en overgebracht naar een opvangadres waar ze onderzocht worden en de nodige verzorging krijgen.

Beeld: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

.

.

.


.

.

Vrijdag 15 oktober 2021.

.

Botas is gebeten.

.

Tijdens de wandeling rond 17.00 uur is Botas gebeten door een mix airedaleterriër. Botas was geen partij voor hem. Onbevangen liepen Botas en Mia richting het baasje dat met drie honden aan de lijn liep om ‘de nieuwe vriendjes’ te begroeten. Toen Botas in de buurt kwam viel de hond plots uit en greep hem in hals en schouder. Gelukkig had hij een tuigje om en dat heeft hem behoed voor een diepe bijtwond. De opmerking van het baasje dat hij dit nooit eerder had gedaan leek gemeend. Ook hij was duidelijk geschrokken van dit gedrag. Natuurlijk was de hond direct teruggetrokken en liet hij Botas los maar die krijste nog een hele tijd hard of zijn leven aan een zijden draadje hing. Ik mocht hem eerst niet onderzoeken want elke keer als ik met mijn hand in de buurt van zijn tuigje kwam ging de sirene weer af. Hij gilde zo hard dat een op de camping verblijvende man die aan de rand van bos stond met een camper, verschrikt kwam kijken. Uiteindelijk mocht ik hem onderzoeken en gelukkig kon ik geen verwonding vinden. Wel was zijn hals/schouderpartij wat gezwollen en gevoelig.

Thuis was Botas nog wat confuus van hetgeen hij had moeten doorstaan. Het eerste kwartier kroop hij weg onder een stoel om even tot zich zelf te komen. Gelukkig was de kip, die we even later bij het avondeten aten, voor hem een goede reden om weer tevoorschijn te komen. We kijken het nog even aan, maar denken dat het uiteindelijk wel mee zal vallen en dat hij er fysiek niets van over zal houden. Of hij nog net zo onbevangen als voorheen een andere airedaleterriër tegemoet zal treden betwijfel ik. Jammer !!!

.

.


.

.

Asielverlaters:

.

Nivea

Darwin

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwe Koppies

.

.

Dit is Rica, Teefje – geboren september 2015 – Mix / Onbepaald ras. Rica woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter. Super lief, Moet nog leren een snoepje voorzichtig aan te pakken. (Zie op zondag in dit journaal: Tip van Ton: Hoe leer ik een hond  voorzichtig een snoepje aan te nemen.) Is gewend om snel te pakken omdat ze bang is dat een andere hond er mee van door zal gaan. Erg sociaal met andere honden.

.

.

.

.

.


.

.

.

Dit is Maisy, teefje geboren mei 2020 – Mix / Onbepaald ras. Maisy woont momenteel in het asiel CAAD nabij BArcelona. Karakter: Maisy is een levendige super lieve hond. Neemt heel voorzichtig snoepjes aan. Sociaal met andere honden.

.

 

.

.

.

.

.


.

.

.

Dit is Bandiet, Reu – geboren februari 2018 – Mix / Onbepaald ras. Bandiet woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Bandiet kan moeilijk stilstaan. Toen er foto’s genomen moest worden viel dat dus helemaal niet mee. Zoals is te zien op de video’s op zijn adoptiepagina. Ach ja.. het is zijn manier van communiceren… Hij heeft geen problemen met katten…

 

.

.

.

.

.


.

.

.

Dit is Dark, reu, geboren   juli 2013 mix herder.  Dark woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Super lief, trekt niet aan de lijn, neemt snoepjes voorzichtig aan, kijkt niet om naar katten of andere honden. Is rustig van aard. Een topper die gewoon een lief baasje zoekt…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Dit is Nukka, teefje, geboren februari 2013 – Duitse Herder. Nukka woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Nukka is een erg lieve hond, trekt niet aan de lijn, reageert niet op de aanwezigheid van andere honden. Bij het geven van iets lekkers is ze schielijk bij het aan te pakken dus moet ze nog leren om het rustsig aan te pakken. (Zie op zondag in dit journaal: Tip van Ton: Hoe leer ik een hond  voorzichtig een snoepje aan te nemen.) Ze is rond middernacht gevonden in een bocht van de weg.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 16 oktober 2021.

.

.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, hond en binnenPup in beslag genomen.
Tijdens een controle trof de Politie Peel en Maas een zeer jonge Franse Bulldog aan. Het beestje is meegenomen en onderzocht door een dierenarts. Uit dit onderzoek bleek dat de hond niet was gechipt, de vaccinaties ontbraken en hij is illegaal Nederland ingevoerd.
Na overleg met de NVWA is de hond door de politie in beslag genomen.
Het dier zal eerst in quarantaine worden geplaatst. Hierna zal er een geschikte plek voor hem worden gezocht.
Tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Het is aan de Officier van Justitie om te bepalen wat er verder zal gaan gebeuren en wat de verdere stappen tegen de eigenaar zullen zijn.
Pups mogen pas worden ingevoerd vanaf 15 weken, mits zij voorzien zijn van een geldige rabiësinenting. Zij moeten ook voorzien zijn van een chip en paspoort.
Zie je in je omgeving dat er dieren te jong worden ingevoerd, of ontbreken de juiste papieren of chip? Dit kan je bij ons melden! Bel hiervoor naar Meldpunt 📞 #144

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 17 oktober 2021

.

Tip van Ton: Hoe leer ik een hond  voorzichtig een snoepje aan te nemen.

.

Sommige honden zijn nu eenmaal niet zo voorzichtig bij het aannemen van iets lekkers. Niet zelden wordt dan in de hand van diegene gebeten die iets lekkers probeert te geven. Dit kan zelfs tot een bloedende hand leiden… Dit wil je niet dus moet de hond leren om een snoepje voorzichtig uit de hand te nemen. Om dit aan te leren moet je eerst snappen waarom een hond zo doet.

 1. Het gebeurt vaak dat een onervaren iemand die een hond iets lekkers wil geven schrikt op het moment dat de hond iets uit de hand wil aannemen. Of het de grote tanden, de grote kop, zijn plotselinge beweging of wat dan ook… die schrikreactie zorgt ervoor dat de hand teruggetrokken wordt. Niet zelden heeft de hond een deel van hand al in de bek met een verwonding tot gevolg.
 2. Plagerijtjes zoals iets lekkers voor de neus te houden en het dan toch weer terug te trekken leidt tot het aanleren van een schrokkerige en een abrupte hapacties van de hond.
 3. Het leven tussen andere honden kan ook een reden zijn van het aanleren schrokkerige en een abrupte hapacties van de hond. Dit is te vergelijken met baknijd. De hond is dan bang dat een andere hond er met zijn eten of lekkers vandoor gaat.

Hoe kun je dat gedag nu afleren.

 1. Je moet altijd zorgen dat je bij meerdere honden altijd iedereen hetzelfde geeft. Liefst tegelijkertijd of op vaste volgorde achter elkaar. Dit is ook de remedie voor het verhelpen van baknijd maar dan moet je er ook voor zorgen dat je tijdens de trainingstijd meer dan voldoende voedsel is voor iedereen. (tot ze echt helemaal voldaan zijn)
 2. Bij het geven van wat lekkers moet je drie dingen zorgen:
  a: geen andere hond dicht in de buurt is
  b: je het op de juiste manier presenteert
  c: beslist nooit je hand wegtrekt als je het eenmaal voor zijn neus hebt gehouden.

Wat is een goede veilige manier om het geven van wat lekkers. …

We gaan er vanuit dat je iets kleins wil geven, dat de hond verder niet vals of agressief is en alleen een probleem heeft met het voorzichtig aannemen van iets lekkers.

Bedenk dat hoe kleiner de traktatie is, hoe groter het risico bestaat dat je in je vingers wordt gebeten en dat een hond een snelle hapaktie alleen doet als hij de traktatie kan zien. !!!!

Dus wil je veilig wat lekkers geven dan h0ud je de traktatie in je gesloten vuist.

Presenteer je vuist met de rug van je hand naar hem toe en laat he zo ruiken dat je iets wil geven.

Hij zal dan je hand onderzoeken. Geef het commando ‘rustig’. Als hij voorzichtig je hand blijft besnuffelen kun je je hand omdraaien en steek je je wijsvinger uit die hij ook zal besnuffelen en vervolgens kun je hand langzaam openen zodat hij het lekkers uit je platte hand kan eten. Zolang hij druk doet of opdringerig doet blijft je hand gesloten en maan je hem met het commando ‘rustig’ tot ander gedrag.

Gaat dit naar wens dan kun je iets lekkers tussen je duim en middelvinger houden en dit terwijl je je wijsvinger opsteekt. Hij zal dit meteen herkennen. Zo kun je je hand presenteren terwijl je hem het commando ‘rustig’ geeft … Hij zal rondom je wijsvinger blijven snuffelen want hij weet dat er zo wat lekkers komt. Dat kun je hem geven als hij gewenst gedrag vertoont.

Waak ervoor dat je NOOIT je hand wegtrekt als je eenmaal je hand met wat lekkers naar hem hebt uitgestoken.

Succes met de oefeningen … je zult er veel plezier van hebben … 

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

.

.

Geen schapendrijver maar schapenlokker.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Wilma, baasje van Yago, stuurde ons deze foto met update…

Yago ligt nu ‘s nachts in zijn mand in de keuken.
Dit vanwege de nachtelijke ongelukjes.
Hij lijkt zich er nu bij te hebben neergelegd,
mijn lieve oude snoet🌸.

Ik hoor hem goed ‘s nachts maar ben meestal te laat.
Hij gaat onrustig heen en weer lopen, blaffen doet/ kan hij niet🌸.
Hij wil zo graag goed doen.
Ik word ook niet boos, ruim op en bedenk oplossingen, zoals jullie aangaven.
Het is zo’n lieverd🌸

.

.


.

Jan Pierre, baasje van Estella, stuurde ons deze foto’s..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos, stuurden ons deze leuke update van hun vakantie in Limburg

.

Hoi Ton,

toen

nu

Ik zat wat oude foto’s te bekijken en kwam deze (de 2 linker) van Ramos tegen. Ze zijn van zomer 2018, toen we hem net 2 maanden hadden. Wat een verschil met nu! Toen een slungelige puber en nu een volwassen knul. Zelfs zijn hoofd is groter.

Daarom denk ik ook dat hij veel jonger was dan dat ze hem ingeschat hadden. Hij zou toen (2018) al bijna 2 zijn geweest. Ik denk dat hij rond de 1 was.

.

Maar hoe stoer hij er ook nu uit mag zien, in het echt heeft hij maar een klein hartje. We zitten momenteel een weekje in Limburg en vannacht heeft hij de hele nacht zachtjes zitten huilen, omdat hij beneden moest slapen en wij boven lagen. En ik had toch een lichtje laten branden, want hij is ook niet zo van het donker. Held op sokken .

Groet, Ellen

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Konden we maar terug naar die  tijd van toen ….

Vele jaren hebben we gebruik gemaakt van vluchtbegeleiders om hondjes naar Nederland te krijgen. Het bleek echt een goede oplossing die weinig belastend was voor de hondjes en relatief goedkoop was om de hondjes over te laten komen.

De bronafbeelding bekijkenMeestal vlogen we met Transavia want daar was het mee laten vliegen een eitje. Een kennel bij boeken was snel gebeurd en kostte jaren geleden 50 euro. Op een gegeven moment werd de kostprijs 60 euro en nu is het al weer jaren lang 70 euro. De huidige richtlijnen zijn dat er maar 1 hond in de kennel en dat er per vlucht 2 kennels in het ruim mogen. In de cabine mag er dan ook nog hondjes meevliegen maar die moeten dan wel erg klein zijn. Maximaal 26 cm hoog en het gewicht inclusief tas mag niet meer dan 10 kg bedragen.

Afbeeldingsresultaten voor Logo KLM. Grootte: 227 x 133. Bron: tous-logos.comSoms maakten we gebruik van de KLM. Bij hen mag de kennel groter zijn dan bij Transavia. Voor een hond met een schofthoogte van boven de 70 cm is dan zo’n grote kennel noodzaak. Het boeken van een KLM ticket met hond in het ruim is wat lastiger. Je moet eerst een reservering maken en later hoor je pas of de hond werkelijk mee mag/kan vliegen en wat het kost. Nu weten we dat de kosten voor een hond in het ruim destijds per vlucht van Nederland naar Spanje 100 euro bedroeg maar onlangs zijn de tarieven verdubbeld. Dan wordt een adoptiehondje uit Spanje die met KLM moet vliegen wel erg duur. Wel kun je dan eventueel maximaal 3 huisdieren meenemen in het ruim. Ze mogen een kennel delen als ze elk niet meer dan 14 kg wegen, en de kenneldelers dienen 2 volwassen dieren van vergelijkbare grootte te zijn, of 3 dieren tot 6 maanden oud uit hetzelfde nest zijn. Het gewicht van uw huisdier en kennel in totaal niet meer dan 75 kg is.

Een bijkomend nadeel van vliegen is dat de kennels, die voor de vlucht gebruikt worden om de honden in te vervoeren, ook weer terug gezonden moeten worden naar het asiel. Dit gebeurd met een pakketdienst en kost al gauw 30 euro per kennel.

Steeds meer wordt er nu gebruik gemaakt van wegtransport om de honden naar Nederland te krijgen. De reis is natuurlijk voor de hondjes minder comfortabel want een rit duurt al gauw 18 tot 24 uur. Bij een vlucht uit Spanje zitten ze maximaal 4,5  uur in een kennel en dit is inclusief het inchecken. De kosten van vervoer met wegtransport variëren van 100 tot 150 euro. Het voordeel van wegtransport is dat er geen kennels terug naar het asiel gestuurd hoeven te worden.

Neem hier nu ook nog de nieuwe richtlijnen die de overheid ons, de stichtingen die hondjes uit het buitenland aan een Nederlands baasje willen helpen, op willen leggen zoals vereiste extra diploma’s van vakbekwaamheid, extra bezoeken aan dierenarts in Nederland, extra opvangplicht bij binnenkomst in Nederland etc. (we hebben hier al eerder uitvoerig over bericht) en zie dat hier veel kleine organisaties niet aan kunnen voldoen. Diverse particuliere initiatieven moesten hun werkzaamheden al staken. Vrijwilligers die zich al jaren belangeloos inzetten voor het wel en wee van zwerfhondjes in het buitenland staan nu aan de kant. Stichting Dierenmissies voldoet gelukkig steeds aan alle eisen dus voor ons loopt het wel los. Maar met lede ogen hebben we gezien dat de adoptie wereld enorm is verhard. De voldoening van het werk is en blijft er maar het plezier voor de vrijwilliger gaat er een beetje van af en alles wordt steeds professioneler en met vrijwilligers zonder ervaring kom je als stichting nergens meer. Helaas wordt er nog steeds te weinig gedaan aan de de illegale puppyhandel uit Oost Europa. Hier hebben we diverse keren over bericht. Gedurende de elf jaar dat we als Dierenmissies dit werk doen zagen we hoe de regels voor het importeren van honden steeds verder aangescherpt werden.

Was er maar een manier om in één klap de broodfokkers en handelaren uit te schakelen.

En … konden we maar terug naar die  tijd van toen ….

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

Een belangrijke functie van de hond voor heel veel mensen…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

Nelson van 19 tot 23 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com