Dierenmissies Weekjournaal van 24 oktober 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal lezen we over de vakantie van Nelson die nu begonnen is, de hondenopvang in Nederland die overvol is, een verzoek om een petitie te tekenen om bonafide zwerfdierenstichtingen te helpen met passende wetgeving, weer moesten er paarden gered worden, een verzoekje van Jolien om een plekje te vinden voor Yamal, hebben we weer asielverlaters en nieuwe koppies. In de column hebben we het over Dimple de vaccinatiehond en mensen die niet gevaccineerd willen worden en ide (on)zin van de week laat Bruno zien dat hij regen niet leuk vindt. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Vakantie Nelson begint
– Hondenopvang overvol
– Teken petitie, steun zwerfdierstichtingen

– Opnieuw zwaar verwaarloosde paarden gered

– Verzoekje van Jolien van Stichting Lamoja

– Asielverlaters: Yvonne,
– Nieuwe koppies : Dexter, Lasi, Iris
– 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tip van Ton:  blaffen van een hond kan duiden op nalatigheid of mishandeling
– Politie deelt het volgende mee: Zoekt getuigen
– Vakantie Nelson is ten einde
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Leuke hondenfilmpjes
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Yago, Dibbah

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Laatste werkdag voor vaccinatie-hond Dimple
– De (on)zin van de week: Misschien om duidelijk te maken dat hij regen echt niet fijn vindt ?

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 18 oktober 2021 

.

Vakantie Nelson begint

Tegen de avond werd Nelson bij ons door baasje Bert afgeleverd. Nelson, die al vaak bij ons is geweest, voelde zich meteen weer thuis alleen stond hij even raar te kijken van de kleine King die al bij ons logeerde.

Gelijk zijn plekje op de bank opgeëist net als Flor en Mia maar er is natuurlijk niets leukers dan in het donker door het bos struinen…

.

.

.

 


.

.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

 

Dinsdag 17 oktober 2021  

.

Hondenopvang overvol

.

Afbeeldingsresultaten voor dierenpensionIn het coronajaar 2020 zijn er 200.000 honden meer aangeschaft in een normaal jaar. Nu er weer gewerkt moet worden hebben veel baasjes geen tijd meer voor hun hond. Vele honden hebben helaas al hun trip terug naar het asiel moeten maken. Mensen die wel hun hond houden zijn nu min of meer gedwongen om gebruik te maken van een uitlaatservice of pension. Maar ja deze zijn bijna allemaal overvol.

Mocht u een poging willen wagen om een plekje voor uw hond te vinden… kijk dan eens op Dierenpensions NIEUW.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 20 oktober 2021.

.

Teken petitie, steun zwerfdierstichtingen        DE TIJD DRINGT

Stichtingen die op verantwoorde en diervriendelijke wijze honden en katten importeren zijn slachtoffer van de nieuwe regelgeving, terwijl de import wordt vergemakkelijkt voor malafide handelaren. Steun daarom de Nederlandse zwerfdierstichtingen door de petitie Help zwerfdierstichtingen met betere wetten en regels te ondertekenen.

.

Waarom deze petitie?

De goedbedoelde, nieuwe regelgeving om (zwerf)dieren te beschermen tegen mishandeling tijdens hun adoptieproces werkt averechts. Dat blijkt uit onderzoek van zwerfdierenorganisatie SAANetherlands. Door blindelings te vertrouwen op de afhandeling van documentatie in het buitenland, kunnen emigrerende viervoeters slachtoffers worden van malafide handelaren.

Malafide hondenhandel vrij spel door nieuwe regelgeving
Malafide hondenhandel krijgt vrij spel door nieuwe regelgeving | Foto (illustratief): publiek domein11

Het is belangrijk om betrouwbare stichtingen te steunen die zwerfdieren als honden en katten op diervriendelijke wijze importeren. Momenteel ondervinden zij moeilijkheden vanwege de veranderde regelgeving.

EG Erkenning vervallen

Vanaf 1 november kunnen Nederlandse stichtingen die niet beschikken over een kennel, geen (zwerf)dieren meer importeren. In juni dit jaar ontvingen de EG erkende stichtingen bericht van de NVWA dat hun erkenning vroegtijdig was beëindigd, waardoor zij van de lijst van erkende dealers zijn geschrapt (Directives 64/432/EEC and 91/68/EEC). De EG-erkenning dient door de handelscontrole TRACES te worden omgezet in een Uniek Bedrijfsnummer. Deze informatie was echter achterwege gelaten in de mededeling.

Op deze nieuwe lijst van ‘erkende handelaren’ staan overigens wel een malafide hondenhandelaar, katten- en hondentransporteurs, een autohandelaar en zelfs een beleggingsmaatschappij. Waarvan door Stray Animal Association Netherlands (SAANetherlands) is ondervonden dat niet allen het verplichte UBN-nummer bezitten.

Honden als vracht vervoerd

Persoonlijke vluchtbegeleiding van een geïmporteerde viervoeter mag niet meer. Honden en katten worden voortaan op het vliegveld als gebundelde vracht aangeleverd door vrachtafhandelaars. Ook zal er een verbod gelden op het wisselen van vervoermiddel tijdens de adoptiereis, waardoor er onduidelijkheid is ontstaan voor Nederlandse stichtingen over hoe zij de huisdieren in ontvangst kunnen nemen.

Binnen 14 dagen na aankomst moeten baasjes met hun nieuwe beste vriendje langs een dierenarts, die hun import, chip en paspoort bij een portaal zal registreren. Echter werken nog niet alle portalen met een Safe Code, waardoor er onregelmatigheden kunnen ontstaan.
.

Nieuwe regelgeving gouden kans malafide handel

De nieuwe maatregelen geven onbetrouwbare dierenhandelaren de mogelijkheid tot uitbreiding van hun activiteiten. Zij beschikken vaak al over de verplichte fysieke ruimte en voldoen op papier aan alle eisen. Inentingen, herkomst en geboortedata van broodfokpups blijken echter regelmatig niet te kloppen en er zijn vaak ernstig zieke dieren. SAANetherlands vreest dat deze malafide handelaren voortaan nog vaker en nog meer dieren zullen gaan importeren.

.


.

Verzoekje van Jolien van Stichting Lamoja:

LIEVE CLOWN YAMAL OP ZOEK NAAR NIEUW THUIS ZONDER KATTENBEESTEN
Dit is Yamal, een vriendelijke clown van ca. 9 jaar. Hij is sinds augustus in NL en al een heel eind opgevoed door zijn huidige baasje in Landgraaf. Helaas kan Yamal niet bij katten en het baasje heeft er 4. Die durven nu niet meer thuis te komen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er is een klein ouder teefje in huis en dat gaat prima, Yamal heeft respect voor haar en zo behandelt hij haar ook.
.
Yamal is zeer mensvriendelijk, kan ook bij oudere kinderen mits zij ook overwicht hebben op een hond, dan is het een lieve, grote knuffelbeer.
.
.
Met een andere hond in huis zou hij heel graag spelen, want dat doet Yamal het liefst de hele dag. De rest van de tijd slaapt hij graag en in een bench is geen probleem voor hem.
.
Yamal gaat met het baasje regelmatig mee in de auto en dat gaat prima. Ook alleen thuis zijn is hem al aangeleerd.
Yamal komt uit Spanje waar hij door een vrijwilliger van het asiel van straat is gehaald. Hij was er toen slecht aan toe, bleek positief te zijn op Leishmania, maar heeft inmiddels alleen nog onderhouds medicatie die gelukkig niet duur is.
In het asiel is hij snel opgeknapt, gecastreerd, ingeënt en gechipt. Daarna geadopteerd dus door een ervaren mevrouw uit Landgraaf waar hij alles heeft wat zijn hartje begeert, alleen zijn de katten des huizes dus niet zo blij met zijn aanwezigheid. En zij hebben net zoveel, zo niet meer recht op hun eigen thuis.
We zoeken voor Yamal een rustig thuis met liefst een speelmaatje en een tuin om in te kunnen spelen. Een baasje dat ervaring heeft met Duitse Herders en het leuk vindt om Yamal nog wat bij te leren om de perfecte huishond te worden.
Heeft u interesse en wilt u meer informatie over Yamal dan kunt u contact opnemen met Stichting Lamoja, 06-13131879 of via de mail met Jolien Verheul@hotmail.com
.
.

. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 21 oktober 2021.
.

Opnieuw zwaar verwaarloosde paarden gered bij beruchte paardenhouder: ‘De maat is vol’

Opnieuw zijn er paarden in beslag genomen bij een paardenhouder in Venlo. Inmiddels is het de derde keer dat er ingegrepen moet worden omdat de paarden er slecht aan toe zijn. Volgens de Dierenbescherming zou de eigenaar nooit meer een paard mogen bezitten, omdat de man keer op keer de dieren slecht blijft behandelen.

Het gaat om drie paarden en een veulen die uit de stal van het terrein zijn gehaald wegens verwaarlozing. “De paarden stonden opnieuw niet goed. Nu is de maat vol”, laat woordvoerder Niels Dorland van de Dierenbescherming weten aan Hart van Nederland.

Wetswijziging

Al langer pleit de organisatie voor een wetswijziging voor een zelfstandig houdverbod. Dat houdt in dat een rechter strenger kan straffen indien een eigenaar de fout ingaat of een dier ernstig mishandelt of verwaarloost. Nu loopt een veroordeling via het bestuursrecht en is er vaak een tweede kans voor een diereneigenaar.

“Dit is een recidivist die niet voor rede vatbaar is. Het weerhoudt hem er niet van om volgende keer weer naar een paardenmarkt te gaan om hetzelfde te doen. Dit moet echt worden opgepakt”, aldus Dorland.

‘Verwaarloosde, in beslag genomen dieren mogen nooit meer terug naar hun eigenaar’

In september werd door stichting Paard zoekt Baas een handtekeningenactie opgestart om te voorkomen dat deze Venlose paardenhouder ooit nog zijn paarden terug zou krijgen. “Hij krijgt de paarden gewoon weer terug omdat hij plechtig heeft beloofd ze nu wel goed te verzorgen. De paarden kwamen bij deze man nooit uit hun stal, zagen geen enkel daglicht”, vertelt initiatiefnemer Henk ten Napel.

.

.

.


.

.

Vrijdag 22 oktober 2021.

.

.

Asielverlaters:

Yvonne

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwe Koppies

.

Dit is Dexter, reu, Mix breton-braco, geboren 04/03/2020, 43 cm hoog  47 cm lang. Dexter woont in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje.  Karakter, Super lief, goed met kinderen, vindt knuffelen het einde, kan goed tegen autorijden, intelligent en speels, kan goed met andere honden. Dexter is door een dame van de weg gehaald en die heeft hem naar het asiel van Elena gebracht.

.

.

.

.


.

Dit is Iris, teefje, Podenco, geboren 02/04/2018, weegt 11,5 kg, hoogte 44 cm en engte 51 cm. Iris woont in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. Karakter lief met kinderen, heeft van puppy af aan bij baasje gewoond en is goed verzorgd. Ze is erg sociaal en speels goed met andere honden. vindt het leuk om rondjes  te rennen. Is gek op knuffelen. Baasje kon niet meer voor haar zorgen en kwam haar zelf brengen bij het asiel.

 

 

.

.

.


.

.

Dit is Lasi, teefje, Podenco, geboren 20/07/2020, 12 kg, hoogte 43 cm 51 cm lang. Lasi woont in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. Karakter: Super lief, verlegen, onderdanig, goed met kinderen, goed met andere honden. krijgt beetje bij beetje meer vertrouwen in mensen. Lasi is in augustus uit een kennel gehaald bij een jager waar ze 24 uur per dag in moest zitten. die jager had haar achter gelaten.  Ze vindt het fijn geaaid te worden al heeft ze haar staart tussen de benen, ze isgek op wandelen en af en toe lekker rennen. Ze is slim en leergierig. Ze heet extra liefde en tikje geduld nodig om zich helemaal veilig te voelen. 

.

.

.


.

.

Zaterdag 23 oktober 2021.

.

.

GETUIGENOPROEP – Kat gevonden bij benzinestation Noordbeemster

De politie kreeg zaterdag 16 oktober 2021 een melding van de dierenambulance dat er een zwarte kat in een doos was achtergelaten. Het dier is aangetroffen bij een picknicktafel nabij tankstation Kruisoord op de A7 van Hoorn naar Purmerend. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de eigenaar.

De zwarte kat zat in een dichtgeplakte doos zonder luchtgaten en met eten erin. Hiervan werd een…

Meer weergeven

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Vandaag is de vakantie van Nelson afgelopen.

Gelukkig hebben we overwegend droog weer gehad maar de keren dat het regende hadden onze logés Nelson en King zo hun bedenkingen. Met de koppies onder het zeil de tuin in kijken waar het stortregent. Botas slaat zo hun doen gade en weet dat we beter even kunnen wachten tot de bui wat minder is geworden.

Zijn baasjes hebben in Brabant een pup opgehaald die de reis van Oost Europa naar Nederland heeft gemaakt. Als het goed is heeft een bonafide stichting voor de bemiddeling van de adoptie gezorgd. Nelson krijgt er dus een jong vriendje bij die hij nu gaat ontmoeten. Het wordt een spannende tijd …. Het is alsof hij weet dat er iets staat te gebeuren. Nieuwsgierig stond hij naar buiten te gluren of baasje Bert er al aan zou komen.

Later in de middag kregen we te horen dat de aankomst van de nieuweling verlaat is en dat hij pas rond 18.00 in Den Bosch zal aankomen. Hierop hebben we afgesproken dat we Nelson rond 20.00 uur naar hun huis in Meppel zouden brengen. Daar moest Nelson wachten op de kennismaking met zijn nieuwe vriendje …

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 24 oktober 2021

.

Tip van Ton:

Waarom blaft een hond?
Honden communiceren door middel van lichaamstaal en geluid. Blaffen is één van de mogelijkheden die een hond heeft om te communiceren. Het is natuurlijk gedrag en een manier om de aandacht te trekken als iedere andere vorm van lichaamstaal niet werkt.
Let op!
Mogelijk is er meer aan de hand dan alleen het blaffen en is er sprake van verwaarlozing en/of mishandeling.
Bij dierenmishandeling en –verwaarlozing wordt het dierenwelzijn op een ontoelaatbare manier geschaad.
De mate van welzijn van een dier wordt beoordeeld aan de hand van de ‘Vijf Vrijheden’.
1. Dieren zijn vrij van honger en dorst. Ze hebben gemakkelijk toegang tot vers water en een adequaat rantsoen;
2. dieren zijn vrij van ongemak. Ze hebben een geschikte leefomgeving inclusief onderdak en een comfortabele rustplaats;
3. dieren zijn vrij van pijn, verwonding en ziekte. Er is sprake van preventie en een snelle diagnose en behandeling;
4. dieren zijn vrij van angst en stress. Er is zorg voor voorwaarden en behandelingen die geestelijk lijden voorkomen;
5. dieren zijn vrij om normaal gedrag te vertonen. Ze hebben voldoende ruimte, goede voorzieningen en gezelschap van soortgenoten.
Denk je dat het dierenwelzijn wordt geschaad en dat één of meerdere van de Vijf Vrijheden worden aangetast?
Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen met jou of we een melding kunnen opmaken.
Blaft de hond normaal gesproken niet of anders en twijfel je of er sprake is van een levensbedreigende situatie?
Neem dan ook contact op met #144

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

.

.

Leuke hondenfilmpjes

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Wilma, baasje van Yago, vertelt van de belevenissen van Yago.

Yago vond de inhoud erg lekker en liep de hele tijd met dit blikje rond.

Na een hachelijk avontuur waarna hij in het donker was zoekgeraakt was hij totaal uitgeput

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

In het donker kwijtraken dat mag niet weer gebeuren dus … een lichtbandje om ….

Dan kun je ook weer rustig uitrusten op je privé sofa……

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Cari, baasje van Dibbah, deelde dit leuke berichtje

Dibbah toen

Dibbah nu

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat ik Dibbah ophaalde bij Ton en Annerie van Dierenmissies.

Links het smoeltje waar ik toen verliefd op werd en rechts hetzelfde smoeltje vandaag. Geen spat veranderd toch ❤️!
Dibbah – toen nog Katy – is per caravan van het Spaanse dorpje Tobarra naar Nederland gekomen. Dat waren toen nog echte missies 😁! Goederen naar Spanje en honden (+ een enkele poes) terug naar Nederland. De reis van Dibbeltje naar Nederland duurde 5 dagen. Geen jakkertransport, maar alles rustig aan met veel stops en de honden en de poes (die deels bij Dibbah in de bench zat 🥰) kwamen heel relaxt aan in Leidschendam.
Op nog vele jaren samen Dib 🍻!

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Laatste werkdag voor vaccinatie-hond Dimple, die mensen met prikangst helpt

Ik weet dat ik een boel commentaar ga krijgen over deze column. Niet over het artikel van de hond Dimple maar over mijn commentaar over de mensen die zich niet laten vaccineren om redenen die niets te maken hebben met een bijzonder medische reden waardoor het vaccineren niet mogelijk is. De wappies, complotdenkers en zij die om geloofsredenen de vaccinatie niet willen nemen. Sorry mensen … die veeg ik nu allemaal op één hoop.  OK, daar komt het dan want de politiek blijft er maar om heen draaien. Waarom zegt niemand waar het opstaat ?

Deze relatief kleine groep van 15 % van onze bevolking die stront eigenwijs en egocentrisch is, zorgt ervoor dat 85% van de bevolking onnodig lang moet omgaan met de coronamaatregelen. Ik denk aan de medewerkers in de zorg die onnodig zwaar belast blijven, aan dringende operaties uitgesteld moeten worden omdat de intensive care vol ligt, aan de bedrijven die angst blijven houden voor hun voorbestaan, aan de werknemers die al lang geen inkomsten hebben en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het idiote is dat alle coronamaatregelen waar zij zelf zo tegen demonstreren en zien als beperking van hun vrijheid… nu juist voor iedereen onnodig lang blijven bestaan. Het is echt van de gekke … Ik kan niet anders concluderen dat deze groep bestaat uit een groep egoïstische asocialen die absoluut een groot tekort hebben aan een empathische vermogen.

Ik heb plaatsvervangende schaamte vanwege het feit dat ik in de regio Staphorst woon. De plaats waar relatief de meeste ziekenhuisklanten vandaan komen die terecht komen op de intensive care in Zwolle waardoor de reguliere zorg vast loopt.

Zo dat is eruit…. , nu zien we opnieuw dat er alles aangedaan wordt om te proberen iedereen te bewegen om die prikkies te halen en dus ook de mensen die bang zijn voor een injectie. Dimple is hierbij ingezet en die mag nu met pensioen…

Viervoeter Dimple is de meeste geliefde gast op de priklocatie in Ede. De hond helpt mensen bij angst voor een prik en biedt ze de nodige afleiding en warmte. Zaterdag was zijn laatste werkdag.

Adwin Peeks van de GGD Gelderland-Midden is blij met de bewezen goede diensten van Dimple. “De aanmeldingen voor prikken lopen nu af, dus daarom stoppen we er mee, maar er zijn mensen vanuit de omgeving en daarbuiten speciaal naar ons toegekomen voor Dimple”, vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Prikangst

“Het is een hele leuke hond,” gaat hij verder. “We vangen mensen met angst op. Ze kunnen even met de hond wandelen, knuffelen en Dimple geeft afleiding. We zijn de enige plek in Nederland waar een huisdier ervoor heeft gezorgd dat mensen even aan iets anders denken voordat er een naald in de arm gaat.”

Uit onderzoek van de Tilburg University blijkt dat ongeveer 35 procent van de Nederlanders prikangst heeft en zelfs 1,2 miljoen mensen dan ook om die reden geen coronavaccin willen halen.

Zonder hulp geen vaccinatie

Peeks heeft gezien hoe goed dieren werken om prikangst tegen te gaan. “Op sommige plekken wordt gebruikt gemaakt van een VR bril of een speciale app met een game. Het slagingspercentage is met een huisdier hoog”, vertelt hij. Het mooiste compliment voor Dimple is dat sommige mensen zeggen dat ze zonder zijn hulp geen vaccin hadden genomen,” besluit Peek.

De eigenaresse van de hond werkt zelf bij de Corona priklocatie. Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn houdt het werk van Dimple helaas op. Dat hij gemist gaat worden is zeker. “Ik heb een keer geld van een ouder aangeboden gekregen om hem te kopen. Nou, dat gaan we mooi niet doen,” vertelt Dimpels baasje.

.

.

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Misschien om duidelijk te maken dat hij regen echt niet fijn vindt ?

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

.

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com