Dierenmissies Weekjournaal van 31 oktober 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal lezen we over een hond die van het dak is gehaald, moet Youtube aan de bak, is er weer een hond uit een brandend huis gered, werd er een kind gebeten door een Stafford in Amsterdam, hebben we asielverlaters en nieuwe koppies, hopen we dat u mee gaat spelen met de Vriendenloterij, lezen we dat ook Davey het niet heeft gered en dat hondjes met Halloween ook een rol krijgen. In de column lichten we een tipje va de sluier over waarom een hond wegloopt en ide (on)zin van de week mogen de hondjes ook griezelen n de bioscoop. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hond gered van dak.
– Youtube te laks ondanks mooie beloften. 
– Brandweer redt opnieuw hond

– Losgebroken hond bijt baby in Amsterdam midden op straat

– Asielverlaters: Winston, Dark en Maaien
– Nieuwe koppies : Maisy en Rica
– 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tip van Ton: Hoe het trekken aan de lijn af te leren. 
– Politie deelt triest bericht: Hond Davy ook overleden na fatale steekpartij Den Bosch
– Vandaag is het Haloween.

– Leuk filmpje: Mission impossible
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Lynnie, Moos & Sjors & Mike & Millie

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Waarom lopen honden weg? 
– De (on)zin van de week: Lekker griezelen in de bioscoop 

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 25 oktober 2021 

.

Hond gered van dak

Winonah ontdekt hond die al maanden bovenop dak leeft: ‘Wat doet dat beest daar?!’

Winonah de Haas wist niet wat ze zag, toen ze op weg was om een broodje te halen bij de bakker. Vanuit haar ooghoek zag ze een spierwitte hond, boven op het dak van een bedrijfspand. Het arme dier bleek daar al maandenlang in weer en wind te leven.

“Ik was met de hond uit en wilde net een broodje halen bij de bakker, toen ik de hond op het dak zag”, aldus De Haas. “Ik was zó gechoqueerd! Wat doet een hond nou daar op het dak?!” Ze deed daarop rondvraag bij omliggende kantoorpanden in Rijswijk en kwam er zodoende achter dat de hond al maanden op het dak bivakkeerde.

“Thuis heb ik meteen de politie gebeld en ben later ook naar het bureau gegaan, want ik was er niet gerust op”, deelt de vrouw. De politie is echter al op de hoogte van de situatie met de hond.

Het blijkt namelijk dat de dierenpolitie eerder al – nog in de zomer – polshoogte is gaan nemen. De houder van de verwaarloosde hond vertelde hen toen dat de eigenaar van het dier tijdelijk in het buitenland verbleef. De dierenbescherming heeft toen bedongen dat het dier minstens een deugdelijk hok moest krijgen.

Tijdens hercontroles bleek dat de leefomstandigheden van de hond niet verbeterden. Ook het hok kwam er niet. Daarom hebben politie en brandweer de hond uiteindelijk vrijdag van het dak gehaald.

De eigenaar – die helemaal niet in het buitenland zat – hangt een proces-verbaal boven het hoofd. De officier van justitie zal een beslissing nemen over de hond. Tot die tijd is het dier opgevangen op een onbekende locatie.

Beeld: Winonah de Haas

.

.


.

.

Dinsdag 26 oktober 2021  

.

You tube te laks ondanks mooie beloften.

Een dierenrechtenorganisatie klaagt YouTube aan, want er blijven video’s op het platform naar boven komen waarin dieren op misselijkmakende wijze misbruikt worden voor entertainmentdoeleinden en om geld te verdienen. Nu stelt de organisatie YouTube aansprakelijk en wil dat het videoplatform al dit soort video’s verwijdert.

YouTube aangeklaagd voor misselijkmakende video’s
YouTube aangeklaagd voor misselijkmakende video’s | Foto (illustratief): publiek domein

In verschillende video’s is te zien dat honden worden vastgebonden aan treinrails, dieren tussen spaken van fietsen worden geplaatst en baby-apen in een klein hokje worden gehouden en daarna worden geslagen en geknepen. Het grootste aanbod is er in slangen die hun prooi moeten zien te overmeesteren. Deze prooien zijn meestal kleine dieren die vastgebonden zitten en geen kant op kunnen. De gestreste beestjes worden in de opmerkingen onder de video aangemoedigd en uitgelachen.

Gigantisch aanbod

YouTube heeft een nieuw beleid toegevoegd aan de manier waarop ze video’s controleren. Woordvoerder van YouTube, Ivy Choi, laat weten:

“We zijn het ermee eens dat inhoud die geweld of misbruik jegens dieren afbeeldt, geen plaats heeft op YouTube.”

Helaas doet het platform te weinig om het daadwerkelijk tegen te gaan. 146 kanalen waarop meer dan tweeduizend video’s staan die meer dan één biljoen keer bekeken zijn, waren bekend bij het populaire mediaplatform. Zeventig procent van deze video’s werden in de afgelopen achttien maanden niet eens bekeken voor controle.

Dat is de reden waarom dierenrechtenorganisatie Lady Freethinker YouTube nu aanklaagt. De organisatie wil een betere regulering van video’s en een verbod op iedere vorm van mishandeling van welk dier dan ook. Dit verbod omvat ook het genre wat steeds populairder wordt: reddingvideo’s.

De dierenrechtenorganisatie heeft eerder al hondengevechten in Chili en hondenvlees veilingen in Zuid-Korea weten te ontmaskeren. De groep vertelt:

“YouTube is op de hoogte van deze video’s en hun rol bij de verspreiding van de video’s, evenals de voortdurende steun voor de creatie, productie en verspreiding van deze video’s. Het is jammer dat YouTube ervoor heeft gekozen om winst te stellen boven principes van ethische en humane behandeling van onschuldige dieren.”

De laatste druppel

Het wereldwijde videoplatform reageert op geen enkel bericht. Echter, de aanklachten lopen alleen maar op. Steeds meer mensen kunnen zich niet meer vinden in het dierenleed en het verdienmodel van het platform, dat doordrenkt is met reclame. De aankomende rechtszaak moet ervoor zorgen dat geen enkel dier meer online op een schadelijke manier kan worden gebruikt.

Lady Freethinker heeft hun kennis proberen aan te bieden aan YouTube. Zij hebben een groot aanbod aan manieren waarop dit goed geregeld kan worden. Het videoplatform laat weten hier niet voor open te staan. Behalve als er een brief wordt gestuurd met de namen, kanalen en het grensoverschrijdend gedrag. Dan wordt het binnen een week van de website gehaald. Lady Freethinker laat hierover los:

“We hebben meerdere keren geprobeerd een zinvol gesprek met hen te hebben. We kloppen op de deur, en niemand doet open. Dus deze rechtszaak is de laatste druppel.”

Opzettelijk is een video uit dit artikel verwijderd. De misselijkmakende beelden zijn al niet geschikt voor normale mensen en zeker niet voor kinderen… 

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 27 oktober 2021.

.

Brandweer redt weer hond bij woningbrand

Meerdere brandweerwagens en een hoogwerker hebben het vuur in de woning geblust. De bewoners hebben volgens een videocorrespondent de woning op tijd kunnen verlaten, alleen een hond zat nog binnen.

 

De brandweer heeft deze uit de woning gehaald, die inmiddels vol rook stond. De hond had zich verstopt in de hoek van de woonkamer. Volgens de brandweer is het een wonder dat de hond nog leeft.

Er raakte verder niemand gewond.

Met de hond gaat het naar omstandigheden goed:

Woningbrand in Zwartwatersweg in Assen (Rechten: Noordernieuws)
.
.

. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 28 oktober 2021.
.

Losgebroken hond bijt baby in Amsterdam midden op straat

American staffordshireterrier - Unsplash

Een weggelopen hond heeft op straat een baby in zijn voet gebeten. Het zou gaan om een Amerikaanse staffordshireterriër die uit een woning is ontsnapt. De viervoeter sloeg toe aan de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord, waar op dat moment een moeder met haar kind liep.

Getuigen van het incident melden dit aan AT5/NH Nieuws. De hond zou direct richting de baby zijn gerend en in het linkervoetje hebben gebeten. Omstanders zouden hebben geprobeerd de hond weg te jagen. Volgens de stadszender heeft een winkelmedewerker de hond uiteindelijk weg kunnen jagen met een laars.

In beslag genomen

Het baby’tje is in onbekende toestand naar het ziekenhuis gebracht en de hond is in beslag genomen. De politie bevestigt aan Hart van Nederland dat het een bijtincident betreft, maar kon niets zeggen over de leeftijd van het slachtoffertje.

Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Beeld ter illustratie, via Unsplash

.

.


.

.

Vrijdag 29 oktober 2021.

.

.

Asielverlaters:

.

hond

Winston

hond

Dark

hond

Maaien

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwe Koppies

.

hondDit is Rica, reu, geboren september 2015. Rica woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Hele lieve hond, goed met andere honden. Bij het geven van kleine snoepjes kan ze wat gretig toehappen.

Tip:

Dus wil je veilig wat lekkers geven dan houd je de traktatie in je gesloten vuist.

Presenteer je vuist met de rug van je hand naar hem toe en laat he zo ruiken dat je iets wil geven.

Hij zal dan je hand onderzoeken. Geef het commando ‘rustig’. Als hij voorzichtig je hand blijft besnuffelen kun je je hand omdraaien en steek je je wijsvinger uit die hij ook zal besnuffelen en vervolgens kun je hand langzaam openen zodat hij het lekkers uit je platte hand kan eten. Zolang hij druk doet of opdringerig doet blijft je hand gesloten en maan je hem met het commando ‘rustig’ tot ander gedrag.

Gaat dit naar wens dan kun je iets lekkers tussen je duim en middelvinger houden en dit terwijl je je wijsvinger opsteekt. Hij zal dit meteen herkennen. Zo kun je je hand presenteren terwijl je hem het commando ‘rustig’ geeft … Hij zal rondom je wijsvinger blijven snuffelen want hij weet dat er zo wat lekkers komt. Dat kun je hem geven als hij gewenst gedrag vertoont.

Waak ervoor dat je NOOIT je hand wegtrekt als je eenmaal je hand met wat lekkers naar hem hebt uitgestoken.

.


.

.

.

.

hond

Maisy

.

Dit is Maisy, reu, geboren mei 2020 – Mix / Onbepaald ras. Maisy woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Hij is een levendige h9ond maar één bonk liefde naar iedereen. Hij neemt erg voorzichtig snoepjes aan en, gaat goed met andere honden.

.

.

.

.

.

,

,

 


.

.

Zaterdag 30 oktober 2021.

.

De politie deelt het volgende tragische bericht…

Hond Davy ook overleden na fatale steekpartij Den Bosch

Ook het hondje dat zaterdagavond tijdens een steekpartij in een woning aan de Slagendreef gewond raakte, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt dierenambulance Brabant Noord-Oost. Bij de steekpartij kwam de 20-jarige Anouk om het leven. Een 21-jarige vrouw, de halfzus van het slachtoffer, werd aangehouden.

.

..


.

Vandaag is het Haloween..

We kwamen een paar foto’s tegen waarbij ook de hondjes het moesten ontgelden

 

Afbeeldingsresultaten voor hond halloweenAfbeeldingsresultaten voor hond halloween

.Afbeeldingsresultaten voor hond halloween.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw

hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 31 oktober 2021

.

Tip van Ton:

Help mijn hond trekt zo aan de lijn !!
Dit is een erg veel gehoorde hulpvraag. En terecht want een hond die erg hard aan de lijn trekt is vervelend en zeker voor iemand die niet zo sterk op de benen staat of minder kracht in de handen of armen heeft. De enige manier om dit af te leren is tijdens het lopen de hond onder appèl te houden en hem constant te corrigeren.  Het mooiste is dat je hond zich volledig op jouw richt tijdens het wandelen. Dan heeft hij geen behoefte om te trekken aan de lijn. Maar dat is een utopie want een hond moet ook kunnen snuffelen. Dat is juist het moment dat hij lekker in de lijn kan hangen net als de momenten dat hij een andere hond ziet waar hij graag naar toe wil. NEE dus..!!!  want jij ‘als baasje’ bepaalt het moment wanneer hij ergens heen mag en welke kant hij op gaat.
Omdat de hond duidelijk te maken dien je elke keer als hij in de lijn hangt, meteen rechtsomkeert te maken en een tegenovergestelde richting te gaan lopen. Dit klinkt stom maar is wel de beste manier. Kijk eens naar dit instructie filmpje … HIer draait de instructeur zich naar de h9jnd, loopt dan achteruit en laat hem vervogens weer volgen met wat lekkers. …Hierbij wordt een klikker gebruikt. Ik gebruik mijn stem en zeg ipv het klikken “goedzo”…dat werkt ook maar dat moet je wel consequent gebruiken als je iets aan wilt leren. Na zoveel jaren weten onze hondjes heel goed dat ‘knappe meid’ of ‘kijk eens!’ ook hele belangrijke signalen voor hen zijn omdat ze dan op iets lekkers kunnen rekenen.

 

 


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Mission impossible

Onvoorstelbaar wat deze hond voor elkaar krijgt. 

(Filmpje werd ons toegezonden door Jolanda en Edgar, baasjes van Lynnie)

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Jolanda en Edgar, baasjes van Lynnie, lieten zien dat Lynnie even uit moest rusten …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Linda, baasje van Sjors, Moos, Linnie en Mike, stuurde ons deze foto’s …

Sjors, Millie, Mike en Moos

Mike, Millie, Sjors en Moos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Millie, Mike, Sjors en Moos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Millie

Moos en iop de achtergrond is nog net Sjors te zien

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

.

Waarom lopen honden weg? 

Hond loopt alleen

Wie herkent dit niet. Een hond die wegloopt is misschien wel ergernis nummer één als je een hondeneigenaar bent. Je bent gezellig aan het spelen met je hond in een park of op een grasveldje. Je geniet enorm van de tijd met je hond, maar ineens gaat je hond ervandoor. Het kan verschillende oorzaken hebben waarom honden weglopen, zoals angst, loopsheid, jacht instinct, verveling of een onbekende omgeving.

Hij reageert nergens meer op en wil niet naar je luisteren. Je kan zijn naam blijven roepen, maar geen haar op zijn hoofd die eraan denkt om naar jou toe te komen. Hoe kan het toch dat jouw hond soms (of vaak) wegloopt?

Triggers die ervoor zorgen dat je hond wegloopt

Een hond loopt nooit zomaar weg. Hij heeft altijd een goede reden om de benen te nemen. Het is goed om te weten wat de reden is waarom jouw hond wegloopt, zodat jij in het vervolg voorbereidingen kunt treffen om te voorkomen dat dit gebeurt. Hieronder bespreken we de voornaamste redenen waarom een hond wegloopt.

Angst

Net als mensen kunnen honden angst hebben. Wanneer wij angst ervaren, vertelt ons lichaam ons dat wij zo snel mogelijk moeten vluchten voor de situatie. Dit kan bij een hond ook gebeuren. Honden zijn nog net iets gevoeliger voor bepaalde situaties dan mensen. Dit komt doordat zij bijvoorbeeld een veel beter gehoor hebben dan mensen. Hierdoor ervaren zij geluid op een veel intensere manier dan wij. Onder veel hondeneigenaren is het al bekend dat honden heel slecht tegen harde geluiden kunnen.

Als er bijvoorbeeld vuurwerk wordt afgestoken, het onweert of grote groepen mensen langskomen, is het moeilijk om te voorkomen dat jouw hond uit angst voor harde geluiden wegloopt. Bereid je dus goed voor als jouw hond in zulke situaties terecht komt. Houd je hond binnen met oud en nieuw en geef hem of haar een stil plekje in huis. Ook kan het handig zijn om je hond een GPS tracker om te doen. Dan weet je zeker dat je je hond kan terugvinden wanneer hij ervandoor gaat.

Een andere angst die ervoor zorgt dat je hond weg kan lopen, is verlatingsangst. Wanneer het baasje een tijdje weg is, kan een hond nerveus worden. Als jij bijvoorbeeld op vakantie gaat en je hond bij familie laat logeren, kan hij op den duur angstig worden. Hij bevindt zich dan in een nieuwe situatie met onbekende mensen. Hierdoor kan de hond zich anders gaan gedragen.

Je hond kan dingen kapot maken zoals het meubilair of hij kan binnen plassen ondanks dat hij zindelijk is. Daarnaast komt het regelmatig voor dat een hond in deze situatie probeert weg te lopen. Wees hier dus op voorbereid als jij een langere tijd weg bent of op vakantie gaat. Overweeg goed of je jouw hond thuis laat of meeneemt. Je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat jouw hond zich in het nauw gedrukt voelt.

Labrador rennend

Loopsheid      

De teef is twee keer per jaar vruchtbaar. Deze periode wordt ook wel ‘loopsheid’ genoemd. Deze periode kan opgedeeld worden in vier fasen. In de tweede fase, de Oestrus, is het vrouwtje vruchtbaar. In deze periode zal de hond veel flirten met mannetjes honden. Wanneer een teef tijdens deze vruchtbare periode in een park rondloopt, zal ze een bepaalde geur rond zich hebben hangen. Het mannetje ruikt deze geur van ver af en kan hier van op hol slaan. Hij zal op zoek gaan naar het teefje en misschien wel proberen haar te bevruchten. Pas dus in losloopgebieden goed op dat er een mogelijkheid is dat je hond er vandoor gaat wanneer hij een vruchtbare teef ruikt.

Een oplossing zou kunnen zijn om je hond aan te lijnen. Als het rustig is in het park of in het bos, dan kun je hem los laten lopen. Maar het is altijd verstandig om je hond nooit uit het oog te verliezen als hij wegrent. Het baasje van de vruchtbare teef kan het puntje van de staart ook insmeren met menthol. Hierdoor zal de loopse geur gemaskeerd worden.

Jachtinstinct

Honden zijn van nature jachtdieren. Elke hond heeft dus een jachtinstinct. Het verschilt wel  per hond in welke mate ze hier gebruik van maken.Sommige honden kunnen hun jachtinstinct uiten door andere dieren te knuffelen, anderen zullen kleine dieren willen achtervolgen. In beide gevallen zal de hond “op jacht” gaan. Je hond rent weg. Niet alleen jagen honden om hun jachtinstinct, maar ook omdat ze het als een spelletje zien. Tijdens het jagen komen hormonen vrij die je hond blij maken. Daarnaast komt er ook een hoop adrenaline vrij als je viervoeter aan het jagen is. Ze doen het dus graag als ze daar de kans voor krijgen.

Honden kunnen tijdens de herfst het beste geuren van andere dieren oppikken. Daarom zullen ze rond deze tijd hun jachtinstinct het meest gebruiken. Onthoud dit wanneer je je hond uitlaat in de herfst. Lijn je hond dan iets vaker aan als je in een druk park loopt.

Verveling

Verveling is een symptoom dat erg vaak voorkomt bij honden die wegrennen. Mensen die zich vervelen gaan ook op zoek naar iets wat ze kunnen doen. Dit geldt ook voor honden. Als zij zich vervelen kunnen ze natuurlijk niet hun vrienden bellen om een activiteit te ondernemen. Daarom gaan ze zelf op onderzoek uit als ze daar de kans voor hebben. In een park rennen ze weg op zoek naar een andere hond of misschien wel een ander dier. Het zou ook kunnen dat ze naar andere mensen of kinderen op zoek gaan. Zolang ze maar van hun verveling af komen.

Een hond houdt er van om nieuwe dingen mee te maken. Daarom is het belangrijk dat je dit bij je hond stimuleert. Neem je hond mee naar nieuwe plekken en speel regelmatig met hem. Als je dit niet doet zullen ze zelf op zoek gaan naar avontuur. Het probleem van verveling is dus gemakkelijk op de lossen, ga er eens met je hond op uit en neem hem mee op avontuur!

Onbekend terrein

Als laatste zien we vaak dat honden op onbekend terrein er nog wel eens vandoor willen gaan. Wanneer ze op een plek zijn die ze nog niet zo goed kennen, komen ze allemaal nieuwe dingen tegen. Zoals bijvoorbeeld nieuwe geuren van onbekende dieren en mensen. Daarnaast is de onbekende omgeving ook erg leuk voor een hond om te ontdekken. Ze zullen dit nieuwe park of strand helemaal gaan uitpluizen.

Wees hier dus op voorbereid als je jouw hond meeneemt naar een nieuwe plek. Je zou eventueel de hond aangelijnd kunnen houden en de plek samen kunnen ontdekken. Maar het is ook goed te begrijpen dat je de hond de plek zelf wil laten ontdekken. Een GPS tracker zou in deze situatie goed van pas komen.

Hond rent in grasveld

Loopt jouw hond wel eens weg?

Het wegrennen van honden blijft een lastig probleem. Je wil de vrijheid van je hond niet teveel inperken aangezien je hem de ruimte wil geven om te spelen en omgevingen te verkennen. Daarnaast zou er verveling toe kunnen slaan wanneer je de vrijheid te veel inperkt. Aan de andere kant, wanneer je jouw hond vrij laat rondlopen, kan hij ervandoor gaan en zijn jachtinstinct of de geur van een vrouwtje volgen.

Je moet dus een goede balans vinden tussen het vrij laten van je hond en hem aanlijnen. Probeer de situatie goed in te schatten en beslis dan of het veilig is om je hond los te laten. Wat altijd een goede tip is, is om een GPS tracker om te doen wanneer je buiten bent met je hond. Dan kun je hem altijd terug vinden

.

Met dank aan https://hond.nl

.

.

.

 


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 

 

.

 

.

.

.

Lekker griezelen in de bioscoop met Haloween

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

.

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com