Dierenmissies Weekjournaal van 7 november 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal lezen we over Niebla die in de belangstelling staat maar dat we door nieuwe wetgeving nog problemen met de import naar Nederland hebben, zijn we nog niet van de teken af, lezen we hoe honden het zwerfvuil kunnen tackelen, hebben we een special over onze logé King, heeft de politie de illegale hondenhandelaren te pakken genomen, gaat de hondentip over afdwingen van aandacht en Divagedrag. In de column mag de politie nooit onnodig excessief geweld gebruiken tegen dieren en ide (on)zin van de week zien we dat mannen zich vaak gedragen als dit hondje…
Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Niebla in de belangstelling.
– Van de teken zijn we nog niet af.
– Honden inzetten tegen zwerfvuil?

– King’s special
De politie laat het volgende weten: Controle illegale hondenhandel
– 
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tip van Ton: Afdwingen van aandacht en Diva gedrag

– Leuk filmpje: Leuke hondenfilmpjes om te ontspannen….
– Asielverlaters
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Boira, Zeno, Lara, Ranger, Don en Sjors, Moos, Mike en Millie

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Nieuw onderzoek naar mishandeling van hond Tommy
– De (on)zin van de week: Zou het een flirt zijn ?

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 1 november 2021 

.

Niebla

Niebla in de belangstelling.
.
De mastin Niebla staat in de belangstelling bij baasjes Danny en Therese.  Niebla mag dan gaan wonen bij Anuska die haar in juni 2020 voor is gegaan en uitkijkt naar haar komst. Toch is er nog een kleine kink in de kabel waardoor de adoptie wat vertraging heeft opgelopen. Door de nieuwe wetgeving zijn er, juist nu per 1 november 2021, nieuwe regels van kracht die niet werkbaar zijn. Stichtingen die op verantwoorde en diervriendelijke wijze honden en katten importeren zijn slachtoffer van de nieuwe regelgeving, terwijl de import wordt vergemakkelijkt voor malafide handelaren. Steun daarom de Nederlandse zwerfdierstichtingen door de petitie Help zwerfdierstichtingen met betere wetten en regels te ondertekenen.

Anuska

.

Gelukkig zijn haar nieuwe baasjes geduldig en wachten ze met ons de laatste ontwikkelingen af…

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 2 november 2021  

.

Van de teken zijn we nog niet af.

.

Afbeeldingsresultaten voor tekenDe zomer is ten einde, maar teken blijven tot en met november actief en zelfs nog tijdens warme winters – zolang het boven de 7ºC is!   Daarom doe je er goed aan om je hond of kat ook in het najaar dus ook november tegen teken te beschermen. Uiteraard voor de welzijn van je huisdier, maar ook om jezelf en je gezin te beschermen. Onbeschermde katten en honden kunnen teken namelijk nog altijd levend mee naar huis nemen.

kijk voor meer info over preventie en wat te doen bij aantreffen…  stap naar de dierenarts (my-msd-animal-health.nl)

.

.

 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 3 november 2021.

.

Honden inzetten tegen zwerfvuil? ‘Joy jaagt niet naar eenden, maar naar plastic!’

Misschien heeft u het op TV gezien.. zo niet .. dan hier een stukje leuke burgerzin dat verschil maakt …

Nederland ligt nog steeds bezaaid met zwerfvuil. En het is helemaal niet zo ingewikkeld om dat op te ruimen: als alle honden getraind worden, ziet het er straks een stuk schoner uit in ons land. Dat is de droom van Alex van Eck, die een simpele training heeft ontwikkeld.

Er zijn in Nederland ongeveer 2,2 miljoen honden en die gaan – als het goed is – meerdere keren per dag naar buiten. “Daarmee haal je 7,6 miljoen stukken plastic per dag op”, rekent Alex voor. Hij heeft zijn honden Joy en Bas getraind om afval op te rapen en hoopt dat er nog vele honden volgen. “Je hond heeft er altijd zin in, of het nou regent of niet. En het is echt niet moeilijk aan te leren.”

Op bezoek bij Rutte

Zo is het volgens Alex belangrijk om je in het begin te focussen op één soort afval en een duidelijk commando te geven. Je kunt beginnen met een koekje in een fles te stoppen, zodat je hond de fles met het koekje aan je teruggeeft. Daarna krijgt hij de beloning uit de fles. “Mijn honden jagen op plastic in plaats van eenden”, grapt de trainer.

Inmiddels heeft hij op die manier al zo’n 500 honden getraind. Zijn Joy is inmiddels zelfs een bekende hond geworden met bijna 69.000 volgens op Instagram. Daarnaast werd ze ‘Hond van het jaar’ en is de plasticjagende viervoeter ondertussen ook al op bezoek geweest bij premier Mark Rutte.

.

. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 4 november 2021.
.

 

Controle illegale hondenhandel
Op dinsdag 2 november 2021 heeft de politie samen met een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een controle op illegale hondenhandel uitgevoerd op een adres in Tilburg. Dit was naar aanleiding van een aantal meldingen die gedaan zijn bij meldpunt 144.
Deze handelaar bleek meerdere (zieke) puppy’s en kittens verkocht te hebben via marktplaats. Na onderzoek bleek ook dat de handelaar niet over de juiste papieren beschikte om bedrijfsmatig puppy’s te verkopen.
De handelaar is proces-verbaal aangezegd. Tevens is er een verbod aangezegd op voortzetting van deze illegale handel.
Bij elke overtreding van dit verbod volgt een geldsanctie. Deze kan oplopen tot een paar duizend euro. De handelaar zal dan ook onder de aandacht van de instanties blijven.
Heb je een vermoeden van illegale dierenhandel? Neem dan contact op met 📞144.
🐶Wil je zelf weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een puppy? Kijk dan eens naar de ‘puppy checklist’ op de website van LICG: https://bit.ly/3juL2SR
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, hond en de tekst 'ppye de moederhond aanwezig Ligt het nest n huis? het schoon? Hoe reageren de pups op geluiden? Zijn de pups gechipt, gereg.streerd en nebben ze een EU-paspoort? Zijn de pups gevaccineerd ብ ontwormd? Klopt de nation aliteit? Zijn de ouderdieren gecheckt op erfelijke atwijkingen? Geeft de fokker duidelike informatie? Kun rustig kijken en vragen stellen? Kun meerdere keren komen kuken of moet e meteen beslissen? Is een duidelijk koopcontract? Zijn de pups oud genoeg? Bij twijfel: Niet doen!'
.

.

.


.

.

Vrijdag 5 november 2021.

.

.

King’s special

.

Onze logé King maakt het goed en hoe pffff… Wellicht ten overvloede maar toch wel leuk is om te laten zien hoe King zich een plekje verworven heeft tussen onze hondjes. Zijn beperkte zicht compenseert hij met zijn neus en natuurlijk helpen wij hem tijdens het wandelen door zo nu en dan bij sturen als hij tegen iets aan dreigt te lopen. Daarom kan hij in het bos helaas niet meer los lopen maar gelukkig voelt hij zich daardoor niet belemmerd.

Allereerst moest hij laten zien dat hij zelfstandig vanuit de tuin naar binnen kon komen. Daarvoor moet hij namelijk een paar treden op en dat is niet makkelijk zonder goed zicht. Gelukkig had hij dat bij eerdere vakanties al gedaan dus dat viel alleszins mee. Toen hij ook de deur had gevonden stond hij ongeduldig te wachten waar wij bleven.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Vervolgens showt hij zijn eigen paleisje

Ja kijk maar eens goed hoe ik erbij lig …

Mia mag op de bank en Botas op de poef …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als er wat lekkers te halen valt komt meneer desnoods wel even van zijn kleedje af..

.

.

Terwijl Flor zich bescheiden opstelt en wacht tot zij wordt geroepen om iets lekkers te komen halen, is King er al als de kippen bij …

.

.

 

.

.

.

.

 

.

.

Als er overdag een tukkie gedaan wordt vindt iedereen zo zijn eigen plekje …

King in zijn eigen kasteeltje, Flor op de patio Mia en Botas op de bank., Mia op de plaid en Botas er half onder.  

.

.

.

.

.

.

Over de camping lopen betekent voor allemaal ‘even aan de lijn’. Dat King steeds voorop loopt is op zijn minst verrassend.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Maar … Niets is leuker dan in het donker op avontuur te gaan…

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 6 november 2021.

.

Asielverlaters.

 

Deze geluksvogels mogen het asiel al verlaten omdat ze lokaal een baasje hebben gevonden.

.

hond

Betsy

hond

Jihn

hond

Romeo

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 7 november 2021

.

Tip van Ton: 

Afdwingen van aandacht en Diva gedrag

Nee .. niet op zijn beloop laten !!! Gelijk corrigeren. Hoe klein de vergissing ook is. Het begint met voor je zitten en aankijken of het schrapen van een poot over je been als je op een stoel zit;…. Een duidelijk teken van ‘ik wil iets’. Op zich is dat niet zo erg natuurlijk. Een hond mag best aangeven dat hij iets wil… misschien moet hij wel uit om zijn behoefte te doen. Vervelender wordt het als je niet duidelijk weet wat hij nou wil. Soms is dat omdat hij iets wil omdat hij, zonder de tussen komst van het baasje, iets niet kan krijgen. Niet zelden gaat dit om iets lekkers of om een speeltje. Bij honden met veel energie is dat vaak omdat hij wil spelen en omdat hij het nu tijd vindt dat het baasje nu maar eens met hem bezig moet zijn.

Tot zover is het allemaal nog wel te overzien maar anders is het als je hond zich de gewoonte heeft aangeleerd om je hand of arm te pakken. Heb je eenmaal een paar keer aan die gewoonte toegegeven, dan is het hek van de dam. Te pas en te onpas pakt hij dan de hand of arm van degene die aandacht moet geven. Niet zelden wordt dan gedacht dat de hond bijt dus ‘vals’ is. Dat is niet zo maar zeker bij een grotere hond kan dat wel bedreigend overkomen. Als je zo’n beer van een hond aan je arm hebt hangen en dan nog trekt ook dan schrik je wel even. Je kunt er dan zelfs blauwe plekken van krijgen. Beste mensen als zo’n hond vals zou zijn dan wordt het vlees van je botten gescheurd..!!!! Nee het is dus geen valsheid maar een ‘communicatiestoornis’. Hij weet niet hoe hij anders je aandacht moet krijgen en wat nog minstens zo belangrijk is, is het gegeven dat hij niet mag bepalen wanneer het tijd is om aandacht te krijgen.

Is dit eenmaal het geval dan moet er dus aan twee dingen gewerkt worden. 2016-03-06 13.58.24Hij moet leren op zijn beurt wachten en afleren zijn bek te gebruiken om aandacht af te dwingen. Maar je begint dan wel met een achterstand. Beter was om dat vanaf het begin de kop in te drukken. Spelen mag niet met de tanden. En leren geduld te hebben is ook een hele zinvolle training.

2016-03-06 13.58.56Wij doen dat door bijvoorbeeld wat lekkers te laten zien en die bij ons te houden tot dat ze de aandacht verliezen en dan pas het lekkers te geven. Geen van onze hondjes dringt voor en allemaal wachten ze keurig op hun beurt.

Aandacht vragen is natuurlijk ook wel een zinvolle manier om iets gedaan te krijgen.  Als voorbeeld halen we onze belevenissen met Sally aan die ons enkele jaren geleden is ontvallen maar exemplarisch divagedrag kon laten zien. Sally kon als Diva nog wel eens een dwingelandje zijn als zij iets wilde. Het bleek toen altijd om iets te gaan om iets kleins zoals een hondenkoekje die van haar poef onder de kast was gerold. Als we met haar dan even onder de kast keken was ze al helemaal blij. Wanneer we dan vervolgens ook nog het koekje er voor haar onder uit visten was ze helemaal gelukkig.

Haar dankbaarheid was dan zo groot dat we haar Divagedrag graag vergaven.

.

 


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke hondenfilmpjes om te ontspannen….

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Marion en Sandra, baasjes van Boira, stuurden ons deze update met foto’s

.

Hallo Ton en Annerie,

Het is weer een tijdje geleden dat we jullie foto’s hebben gestuurd van Boira.
Boira is inmiddels 9 jaar en wordt langzaam grijs rond haar neus maar verder is ze goed gezond.
We zijn nog steeds ongelooflijk blij met onze lieve schat en we vinden dat wij nog wel het meeste geboft hebben dat ze bij ons in Nederland is komen wonen.
.
.
Ze is nu 6 jaar bij ons en ze is nu veel vrijer en beslist minder angstig. Helemaal zonder angst zal waarschijnlijk niet lukken, zo blijven bepaalde geluiden toch best eng, zoals de stofzuiger, vuurwerk, onweer, rammelende winkelkarretjes maar Boira heeft hier toch al stapjes in gemaakt en het blijft natuurlijk belangrijk om rekening te houden met haar achtergrond.
.
.

Al met al zijn we superblij met haar en met haar Griekse zusje Mara die inmiddels 7 jaar is.
Nogmaals dank dat jullie Boira voor ons mee naar Nederland hebben genomen.
Hartelijke groeten van
Marion van den Brand en Sandra Thomas

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Jeroen en Petra, stuurden ons deze leuke foto’s 

.

.

Ga vooral door met het mooie werk dat jullie doen!

.
Voor in de nieuwsbrief: volgens mij voelt Zeno zich wel aardig thuis in Nederland…

.

Ja, wij denken ook dat Zeno zich zo’n beetje een kroonprins voelt… haha .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Karin en Paul, baasjes van Lara stuurden ons dit leuke berichtje met foto…

.

Hi Ton en Annerie,
Het gaat goed met Lara, we gaan zo weer eens heerlijk in de duinen lopen, dan geniet zij volop.
Wat een veranderingen zeg (red: extra importregels), dat is een flinke tegenvaller.
Hopelijk wordt de drempel niet te hoog voor nieuwe baasjes.
Ik denk nog vaak, hoe goed wij het getroffen hebben met jullie en Miranda… en Lara 😁
Hartelijke groet van ons 3 en Lara 🐾

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Cees en Alma, baasjes van Ranger, stuurden ons dit filmpje.

.

Hi ton,
De groeten van Ranger.
Blijf gezond ..!!!

.

.

.


.

.

Paul en Els, baasjes van Don, gaven ons een zorgelijke mail over hun vriendje.
Hieronder een ingekorte versie van hun verhaal …

.

Beste Annerie en Ton,

Een week of 2 geleden ben ik met Don naar de dierenarts geweest omdat ik vond dat hij nogal vermagerde. Die hebben hem onderzocht, en bloed geprikt enz. 2 dagen later kreeg ik telefoon dat ik toch nog maar eens naar hun dierenkliniek in Kessel-Eik moest gaan. Ze vertrouwde het niet en daar hadden ze betere apparatuur. Diezelfde avond kon ik nog terecht. Foto’s gemaakt, en toen bleek dat hij vocht achter de longen heeft zitten. Dit kwam doordat zijn hart niet meer genoeg kon pompen.

Heeft toen 2 spuitjes gekregen, een voor het vocht af te voeren en een voor zijn hart. Maar hij moest een week lang iedere dag een spuitje krijgen om dat vocht weg te krijgen. Gelukkig was mijn dochter bij mij en die vroeg of zij dat niet mocht doen, ze is verpleegkundige en doet dat ook bij haar patiënten. Dat was goed. Maar afgelopen vrijdag weer terug geweest, want hij had echt moeite met adem halen. Weer een spuitje voor het vocht af te drijven, en een bevatte Prednison.

Er is mij toen ook heel duidelijk uitgelegd dat ik er heel serieus rekening mee moet houden dat Don zijn beste en langste tijd heeft gehad. Zijn hart zal het op een geven moment niet meer aankunnen en begeven.

Heb toen ook gevraagd hoelang hij nog had te leven. Daar konden en durfden ze geen antwoord op geven; misschien nog 3 maanden, misschien nog 2 weken. Daar schrok ik wel echt van. Vandaag is hij weer rustig, alhoewel wandelen beperkt moet blijven tot hij zijn behoefte heeft gedaan en weer naar huis. En dan is hij ook doodop als we thuis zijn, en dan heeft hij maar een paar honderd meter gelopen.

Nu is hij blij als hij je ziet en slaat ook nog flink met zijn staart, daarbij eet hij ook nog heel goed, maar komt geen ons bij aan gewicht. Ook gaat hij iedere dag nog 2x mee de vogels achter in de tuin voeren. Dat doet hij graag, en hij snuffelt ondertussen aan wat planten en bloemen die er staan en geeft ze ook behoorlijk “water”.

Don is er 24 uur per dag voor mij. We hebben iedere dag flinke wandelingen gemaakt. Hij althans, ik in de rolstoel. Maar hij luistert goed, ondanks dat hij al een jaar zo goed als helemaal doof is. Wij 2 hebben samen een soort gebarentaal tussen ons gemaakt waarop hij prima reageert. Hij is zo lief voor onze 3 kleinkinderen, ze kunnen bijna alles met hem doen, en ze voeren hem graag alles wat ze zelf ook bij opa en oma krijgen. Nog nooit zo’n mooie en lieve hond gehad als DON!!

Ik hoop dan ook vurig dat hij het nog een paar weken, maanden volhoud. Hij is onmisbaar voor mij en de rest van ons gezin!

Maar helaas, ook hij heeft niet het eeuwige leven, en gelukkig hoeft een hond niet te lijden……

Dan wil ik jullie nog van harte bedanken dat jullie dit werk voor zulke mooie dieren nog steeds doorzetten, want dat kost niet alleen veel tijd, maar ook heel veel energie, GEWELDIG VAN JULLIE!!!

Heel vele groeten en tot horens,

Paul Langen uit Swalmen.

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors, Moos, Mike en Millie, stuurde ons deze herfstfoto’s

.

Millie

Moos

Sjors

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Moos

Mike, Millie, Mike, Moos

Sjors, Millie, Mike, Moos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Millie

Millie

Mike, Moos, Sjors

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

.

Nieuw onderzoek naar mishandeling van hond Tommy

.

Of ontslag de juiste straf is betwijfel ik want we hebben al te weinig opsporingsambtenaren om bijvoorbeeld  op de naleving van de coronamaatregelen te laten controleren maar dat dit idiote gedrag van geweld tegen een hond die vast gebonden aan een boom staat bestraft dient te worden staat buiten kijf… 

Wat doe je als je iemand ziet die een hond mishandelt die aan een boom vastgebonden zit ? Ik weet dat mijn eerste reactie zal zijn dat ik die persoon desnoods met geweld zal doen ophouden de hond te mishandelen en op zijn minst zal ik er een foto of video van maken en direct de politie waarschuwen. Maar wat doe je als de mishandelaar zelf een politieagent is die excessief geweld gebruikt … OEPS dan gaat er iets goed fout… 

Zo was het dus 

Het Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek gestart naar de mishandeling van hond Tommy in februari 2020 in Duiven. Agenten van een arrestatieteam hadden die dag een stroomstootwapen gebruikt tegen de hond die was aangelijnd aan een boom.

Volgens een intern onderzoek van de politie bleek bijna een jaar later dat de agenten geen buitensporig geweld hadden gebruikt. Baasje Vivian Damsté deed daarop aangifte tegen de politie, omdat ze vindt dat de agenten gestraft moeten worden voor wat ze haar hond hebben aangedaan. Het OM onderzoekt nu alsnog of er aanwijzingen zijn voor een strafbaar feit.

“Het is absoluut terecht dat het OM onderzoek doet”, stelt advocaat Machteld Roethof. “De onderste steen moet bovenkomen. De beelden spreken voor zich.” Camerabeelden van het incident laten zien dat een agent een stroomstootwapen afvuurt op de hond, die was vastgebonden aan een boom.

‘Bijna twee jaar met incident bezig’

Dat gebeurde omdat een lid van het arrestatieteam dacht dat de hond was losgebroken en een agent aanviel. Ook een toegesnelde hondengeleider van het arrestatieteam gebruikte de taser. Een dierenarts stelde vast dat de hond vijf taserpijlen in zijn lichaam had en één in zijn oog. Daarnaast liep het dier een gebroken kaak en gebroken tanden op.

Hoewel baasje Vivian blij is dat het OM onderzoek doet, baalt ze dat ze bijna twee jaar na dato nog steeds met het incident bezig is. “Ik ben gewoon kwaad. We zijn er bijna twee jaar mee bezig. Maar we moeten deze stap ook gewoon doorlopen”, zegt ze tegen Hart van Nederland.

Strafbaar feit?

Het onderzoek van het OM wordt uitgevoerd door het Veiligheid, Integriteit en Klachten-team (VIK), die gespecialiseerd zijn in het doen van onafhankelijk onderzoek naar zaken waarbij agenten zijn betrokken. Het onderzoek richt zich op het deel van het incident waarin de taser wordt ingezet tegen de hond en de aanleiding die hiervoor bestond, laat een woordvoerder weten.

Rechercheurs onderzoeken de beschikbare beelden en ze gaan betrokkenen horen, waaronder de agenten en de baasjes van de hond. De agenten worden gehoord als betrokkenen, niet als verdachten, laat de woordvoerder weten. Het OM hoopt met het onderzoek te bepalen of er aanwijzingen zijn voor een strafbaar feit.

.

Mijns inziens dienen agenten die geen ervaring met honden hebben zich te onthouden van bemoeienissen met honden. (Tenzij er natuurlijk een absolute noodzaak tot optreden bestaat). Was er een agent van de hondenbrigade aanwezig geweest dan had dit geweld voorkomen kunnen worden. Tommy’s uiterlijk dat duidelijk het ras Stafford verried en de opgefokte situatie hebben de aanwezige agenten klaarblijkelijk doen besluiten om Tommy zwaar te mishandelen. Zal vermoedelijk wel gekomen zijn door onervarenheid en onnodige angst voortkomend door onwetendheid en domheid. Tjonge j0nge… Wat een mega misser van de politie… Oh ja, en dan een intern onderzoek uit laten voeren dat zou aantonen dat dit geweld gerechtvaardigd was ??? Wat een lachertje …

.

.

 


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Zou het een flirt zijn ?

 

 

 

.

 

.

.

.

 

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

.

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»
 • miranda

  Wat ontzettend leuk wat van Boira te horen! en dat het nog goed met haar gaat.

  Wij genieten altijd weer van alle verhalen van de honden die vanuit Vilafranca naar Nederland zijn gekomen, maar nu dan weer nieuws van een hondje uit het asiel Odena… Mochten er nog meer Odena honden in leven zijn, dan zouden wij het heel leuk vinden van hen te horen!

  Groeten,
  Roger en Miranda
  voormalig Odena werkers

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com