Dierenmissies Weekjournaal van 18 oktober 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,
.
Deze week beginnen we met een donatie van Buddies die ons verraste met diverse riemen, halsbanden en watercontainer voor onderweg, danken we voor de verjaardag wensen, krijgen Bodeguero’s een culturele status, zetten we Tani in het zonnetje. Sterven er honden bij een fokkerij, is Rosie in Nederland aangekomen, zijn er weer geluksvogels die het asiel mochten verlaten, heeft Trophy de lang verwachte operatie kunnen ondergaan. In de 4 kanten column hebben we het over zwerfkatten die vogelvrij zijn en in de (on)zin van de week krijgen we een mondkapjesinstructie. Natuurlijk hebben we ook updates van de baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Donatie van Buddies
– Verjaardag van Annerie

– Stevie’s World (advertentie)
– Bodeguero is cultureel erfgoed geworden.
– Tani in het spotlicht
– Leuk filmpje: “Slapen kan op vele manieren”.
– Hondenfokkerij in de brand…
– Rosie in Nederland aangekomen
– Hondjes die het asiel mogen verlaten..
– Trophy is geopereerd, dank voor alle donaties
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van Xavi & Bajo, Yago, Senna

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: ”Zwerfkatten vogelvrij”.
– De (on)zin van de week gaat over: Nog steeds zijn er mensen die niet weten hoe je een mondkapje moet dragen. 
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 12 oktober 2020

.

Donatie van Buddies

Dit weekend kregen we een aangename verrassing toegezonden van webshop Buddies (zie de advertentie elders in het weekjournaal). Een doos met riemen, diverse halsbanden en een watercontainer voor hondjes voor onderweg.

Beste Menno, Hartelijk dank namens nieuwe adoptanten die hier dankbaar gebruik van zullen maken.!!!

.

.

.


.

De verjaardag van Annerie.
.
Hartelijk dank voor de vele lieve verjaardagswensen die Annerie mocht ontvangen via de sociale media, email en post. Erg leuk en hartverwarmend.  😆

.

.


.

.

Dinsdag 13  oktober 2020

.

Bodeguero is cultureel erfgoed geworden.
.

Het Andalusische hondenras Ratonero Bodeguero Andaluz is 30 september door de gemeente van Jerez de la Frontera uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed. Het hondenras Bodeguero dankt zijn naam aan de Spaanse ‘bodegas’. Dit ras werd namelijk jarenlang gebruikt om ratten en andere knaagdieren te verjagen uit de wijnkelders van Jerez.
.

Het kleine stoere hondje met levendige en intelligente blik is een bijzondere kruising tussen de Foxterriër, die meer dan twee eeuwen geleden vanuit Engeland meegebracht werd naar het Spaanse wijngebied van Jerez, en het lokale hondenras dat toen al sinds jaar en dag ongedierte bestreed. De Bodeguero is het enige hondenras dat nauw verbonden is met de traditie van een specifieke stad.

Volgens de Club Español del Ratonero Bodeguero Andaluz (CERBA) zijn er meer dan 50.200 honden van dit ras in Andalusië, met name in de provincies Cádiz, Huelva, Sevilla en Córdoba. Al zouden er ook nestjes zijn geweest in het buitenland, zoals in Finland of Guatemala.

Unieke gebeurtenis

Het is voor het eerst dat in Spanje een hondenras uitgeroepen wordt tot cultureel erfgoed. In bijvoorbeeld Japan komt het vaker voor dat een inheems hondenras als nationale trots wordt gezien, maar in Spanje, waar 24 inheemse rondenrassen bestaan, gebeurt dit nu voor het eerst in de geschiedenis.

Internationale erkenning

In 2000 werd de Bodeguero in Spanje al erkend als nationaal hondenras. Om echter ook internationaal erkend te worden, moet de Real Sociedad Canina de España (koninklijke Spaanse hondenvereniging) een verzoek indienen bij de internationale hondenfederatie, die de rassen wereldwijd erkent. Daarnaast is het noodzakelijk om bewijsmateriaal te leveren dat aantoont dat er acht verschillende bloedlijnen bestaan die wel allemaal dezelfde eigenschappen vertonen. Een andere mogelijkheid is om genetisch onderzoek te laten doen bij honden van verschillende genealogische lijnen, waarbij aangetoond kan worden dat er binnen het ras homogeniteit bestaat. Zodra de uitkomsten van een van deze twee onderzoeken bekend zijn, zal het rapport opgestuurd worden naar de internationale federatie. De uiteindelijke internationale erkenning kan wel twee tot drie jaar op zich laten wachten. Verschillende landen erkennen het hondenras al wel als nationaal ras, waardoor er in wedstrijden al flinke concurrentiestrijd bestaat tussen de ‘bodegueros’.

Niet meer in de wijnkelders

Sinds een aantal jaren wordt de Bodeguero niet meer toegelaten in de wijnkelders. Niet omdat de honden hun werk niet meer goed deden maar omdat door een nieuwe gezondheidswet het niet meer is toegestaan om dieren in dezelfd

e ruimte te hebben als waar wijn gemaakt wordt. Je kunt de honden wel nog rond zien lopen in de schuren rondom de bodegas. En natuurlijk zijn er genoeg mensen die het sportieve ras met zacht karakter als gezelschapshond nemen.

Momenteel kost een Ratonero Bodeguero Andaluz zo’n 500 euro, zowel voor reuen als teefjes, maar de verwachting is dat deze prijs op zal lopen wanneer het hondenras internationaal erkend wordt als immaterieel cultureel erfgoed.

Ons eerste hondje uit Spanje was Sally en ja dat was een echt Bodeguerootje en kwam ook gewoon uit een Spaans asiel… Dat zij een bijzonder slim, snel, pittig en super lief hondje was … werden we gauw gewaar … Sally (de witte dame) zie je hier rechts op de foto toen ons roedeltje nog uit Nesje, Sally, Botas, Nelly en Pichi bestond.

 

.

.

 


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

Woensdag 14 oktober 2020.

.

Tani in het spotlicht
.
Tani is een hartstikke leuke hond van 4,5 jaar. Ze verdient een een geweldig leven want kijk maar naar het filmpje .. Ze is een scheetje…. Waarom ze nog geen baasje heeft kunnen vinden is onbegrijpelijk. Ze is al twee jaar in het asiel. Wellicht komt het omdat het label Leishmania heeft gekregen. Ze is namelijk net op het grensje getest en had net zo goed net onder de waarde getest kunnen worden. Maar ja Eenmaal dat etiket geeft nu eenmaal minder kans op een lief baasje. Dat mag toch niet waar zijn….. KLIK op haar foto om haar adoptiepagina te bezoeken.

 

.


.

Donderdag 15 oktober 2020
.

Hondenfokkerij in de brand…
.
Bij een grote brand in een hondenfokkerij in het Overijsselse Hasselt zijn maandagmiddag twaalf honden om het leven gekomen. Vijf dieren konden nog net op tijd uit de vlammenzee worden gered.
.
De brand brak rond 14.40 uur uit in de schuur waar de honden worden gehouden. De schuur werd vroeger gebruikt als koeienstal. Sinds de eigenaar is gestopt met zijn veehouderij en zich is gaan richten op het fokken van honden, werden de viervoeters er ondergebracht.

Nu ben ik daar niet gaan kijken maar ik weet wel heel goed hoe een oude koeienstal er uit ziet. Dat deze huisvesting weinig warmte, liefde en huiselijkheid uitstraalt is zeker. Zo’n boer vindt het dus goed genoeg om daar teefjes onder te brengen die daar keer op keer zwanger moeten worden om als puppy fabriek te fungeren….

 

 

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

Slapen kan op vele manieren

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“En dat zonder spierpijn …?????”.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 16 oktober 2020

.

.
Rosie is in Nederland aangekomen
.
Vandaag kwam Linda per vliegtuig uit Spanje aan met hondje Rosie. Die is zij gaan halen bij Pat, haar vriendin die een klein particulier asiel heeft in Zuid Spanje.

Linda met Rosie

Rosie op airport Malaga

.

.

.

.

.

Het was een spannende reis met drukte in het vliegtuig wat nu niet echt lekker was natuurlijk. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn Linda en Rosie veilig aangekomen op Schiphol en kan Rosie naar haar nieuwe baasje…

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 17 oktober 2020

.

Honden die het asiel mogen verlaten.
.
Gelukkig vinden er ook nog een paar lokale adopties plaats….

 

hond

Win

hond

Nelly

hond

Furby

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hond

Doira

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Trophy is geopereerd, dank voor alle donaties

.

Enkele weken geleden hebben we verzocht mee te doen aan een crowdfundingsactie van Vrienden van Odena om Trophy te kunnen laten opereren aan zijn oog waardoor hij meer kans had op een adoptie. Nou die actie is gelukt en de operatie is met succes uitgevoerd. Nu staat er niets meer een adoptie in de weg.

.

Hartelijk dank voor iedereen die hem heft geholpen. 

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 18 oktober 2020
.
.
Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…


.

.

.

.

.

.

.

De waarschuwing nog

maar eens in beeld !!!!!!.

Houdt deze walgelijke werkwijze

niet in stand…….!!!!!

.

.

.

.

.

.

.


.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Martin Harriët en Liang, baasjes van Xavi en Bajo     

.

Xavi en Bajo op het strand, Ze genieten volop. En wij ook ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

Xavi is echt helemaal uitgeteld….

.

.


.

.

Froukje en Bert, baasjes van Nelson en Rova stuurden ons deze leuke foto…

.

.

.

Wat heerlijk als je twee vriendjes hebt die je gezelschap houden en troost kunnen bieden op de momenten dat je dit nodig hebt….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wilma, baasje van Yago, stuurde ons deze foto met commentaar…

.

Drijfnat geregend, geblubberd maar toch best lekker🌺
Yago onder de douche van de buitesproeire en klainzoon Ivar onder de binnendouche en dan …

.
Samen uitgevloerd na een lange wandeling🌺

.

.

.

.


.

.

Jos en Len , baasjes van Ace, Senna en Kaya. 

.

.

.Zij deelden met ons deze schitterende foto van Senna 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Zwerfkatten vogelvrij ????
.

OK, nu hebben we honden maar we hebben ook meerdere katten gehad. Daarom hebben we ook een warm hart voor de katten op deze wereld. We weten wat voor fijne relatie je met een poes kunt hebben. Wij hadden altijd ‘probleempoesen’ uit een asiel want die wilde niemand hebben. De laatste poes die wij hadden woonde samen met Sally en heette James. Hij kon erg goed mee helpen om de reisverslagen te maken en is meer dan 20 jaar geworden…. James is overleden in het bijzijn van Sally die niet van zijn zijde wilde wijken. Je kunt begrijpen dat we erg gehecht waren aan James. Zo komt het dat ik ook op tilt kan raken als ik nare dingen lees over katten. Zo is er het bericht van “Hart van Nederland” over het afschieten van zwerfkatten.

Ik werd opgeschrikt door de kop:

Honderden katten per jaar doodgeschoten: ‘Beleid is uitnodigend voor kattenhaters’

Dat is anno 2020 echt onbegrijpelijk omdat er volgens dierenorganisaties tal van diervriendelijke mogelijkheden zijn om iets te doen tegen het probleem van de zwerfkatten. Lees ook: ‘Vis & Chip’ tegen zwerfkattenoverlast op Texel
.
De provincie Utrecht moet stoppen met het afschieten van verwilderde katten. Er is totaal geen zicht op en het biedt ‘idioten met een luchtbuks’ de kans om voor eigen rechter te spelen.
.
Aanstaande woensdag vergadert de provincie over het faunabeheerplan. Als dit doorgaat, worden er de aankomende jaren wederom honderden katten geschoten. “Er worden naar schatting 400 katten per jaar afgeschoten in Utrecht en er verdwijnen per jaar honderden huiskatten die nooit meer opduiken. Daar moet een verband zijn. Want hoe zie je aan de buitenkant of het een huiskat is of niet?”, vertelt Jasmijn Strootman van de Dierenambulance Woudenberg en Omstreken. “Als iemand zijn huisdier kwijt was zeiden wij altijd: zolang de kat gechipt is, komt ‘ie wel boven water. Maar dat is helaas niet altijd het geval.”
.
Verwilderde zwerfkatten richten volgens de provincie veel schade aan in de buitengebieden. Ze jagen op vogels en kunnen ziektes met zich meedragen. Utrecht is naast Friesland de enige provincie waar katten nog worden doodgeschoten. Dat gebeurt al jaren zonder goede monitoring. Het is dus onduidelijk of de katten een baasje hebben. “Een huiskat die even een ommetje maakt, kan zo worden afgeschoten.”
.
Voorzitter Carien Radstate van Stichting Zwerfkatten hoop dat het faunabeheerplan van de provincie wordt aangepast. Woensdag, tijdens de vergadering van de Provinciale Staten, is Radstate erbij om haar zegje te doen. Dit in de hoop dat het beleid van tafel gaat. “Wij erkennen het probleem, maar zien het doodschieten van katten niet als oplossing”, vertelt ze. “Jagers weten vaak wel of een kat van een boer is en mogen een kat pas afschieten als ze een vergunning hebben. Of ze bellen ons om de kat te laten ophalen. Maar het beleid zet de deur ook open voor kattenhaters. Idioten met een luchtbuks die op eigen houtje op pad gaan om katten te schieten.”
.
Schuurkatten castreren
.
Volgens Radstate kan dat probleem echter simpel worden aangepakt. “Op boerderijen leven tientallen schuurkatten, die er in de stallen voor zorgen dat er geen muizenplaag komt. Deze katten zijn vaak niet gecastreerd of gesteriliseerd en krijgen twee à drie nestjes per jaar. Omdat het er zoveel worden, trekken ze weg van het erf en raken ze verwilderd.”

Beste mensen, mocht u zwerfkatten vinden en actie willen ondernemen.
“Bel de dierenambulance of stuur een berichtje naar Stichting Zwerfkatten (E-mail: info@stichtingzn.nl)”

dan worden ze opgehaald en hoeft niemand ze dood te schieten.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.

Nog steeds zijn er mensen die niet weten dat je een mondkapje moet dragen. Laat staan hoe je hem om moet doen.

 

.

Nog steeds zijn er mensen die denken dat een “dwingend advies om een mondkapje te dragen” niet voor hen geldt. Hoe dom kun je zijn… zelfs nu je weet dat binnen afzienbare tijd  (binnen een maand) er hiervoor een verplichting komt. De reden dat dit nú niet verplicht is, komt omdat het wettelijk nog niet geregeld kan zijn…

Tegen die domme mensen kan ik alleen maar zeggen dat het dragen van een mondkapje geen mode dingetje is maar een bittere noodzaak om jezelf maar vooral ook de mensen om je heen te beschermen. Hoe weinig het ook bijdraagt aan het terugdringen van de besmettingen…. Je moet toch wel een vreselijke hekel hebben aan je medemensen om je zo asociaal op te stellen….

.

.

.

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

Nelson en Rova van 30 dec 2020 tot en met 1 jan 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 19 feb tot 28 feb 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

 

 

.

«
»
  • Ellen Hartskeerl

    Ik vind het jammer dat de nieuwsbrief steeds meer een politieke lading lijkt te krijgen in (on)zin van de week. Andersdenkenden over de situatie in Nederland worden veroordeeld wat mij niet de bedoeling lijkt van een nieuwsbrief over dierenwelzijn.De vorige nieuwsbrief was het mij ook al opgevallen maar ik hoopte op een eenmalige ‘ dwaling’ van onderwerp…..

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com