Dierenmissies Weekjournaal van 19 december 2021 Kersteditie

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal lezen we over:  een spectaculaire redding door Guardia Civil, een meedogenloze criminele hondenhandelaar die gedwongen is om definitief te stoppen, Barcelona waar veel honden wonen, stroomstoot middelen tegen honden die per 1 januari worden verboden en de reis van Niebla. In dit laatste weekjournaal van het jaar hebben we het Kerstverhaal “Victoria-Annabel” in plaats van een column. Ide (on)zin van de week zien we dat ‘te groot’ slechts  een ‘relatief’ begrip is. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Guardia Civil agenten redden hond uit ijskoud meer in Jaca
– Exit voor malafide puppyhandelaar De Meiboom
– Barcelona heeft zoveel honden als kinderen onder de twaalf jaar.
De politie waarschuwt dat dennennaalden giftig zijn voor honden en katten.
Per 1 januari verbod op stroomstootapparatuur bij honden

– 
 De aankomst van Niebla.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tip van Ton:  Hoeveel maaltijden moet ik mijn hond per dag voeren?
– Leuk filmpje: leuke hondenfragmentjes
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Bowie, Estela, Catootje & Ramos

– Registratie van uw hond is verplicht
– Het kerstverhaal van 2021 : Victoria-Annabel
– De (on)zin van de week: Te groot is slechts een relatief begrip
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.

.

De week van dag tot dag:

.

.

.

.


.

.

Maandag 13 december 2021 

.

Guardia Civil agenten redden hond uit ijskoud meer in Jaca

Guardia Civil agenten redden hond uit ijskoud meer in Jaca
Beeld: @guardiacivil / twitter

De twee agenten in kwestie, Jerome (28) en Abraham (41) kregen via de radio een oproep over de hond in nood. Een vrouw was op wandel in de buurt van het golfterrein, toen haar hond in de bevroren vijver viel. Het arme dier raakte niet meer op eigen krachten uit het water. De agenten twijfelden geen moment toen ze op de plek van het incident aankwamen. “We moesten het water in of de hond zou sterven”, vertelde het duo aan de krant Heraldo de Aragón.

“We zagen hoe twee vrouwen probeerden de hond naar de oever te lokken”,  vertelt Jerome. “Maar de hond werd alleen nerveuzer, hij werd moe en huilde nog meer. De situatie werd er alleen erger op.” De twee agenten vroegen een aantal buurtbewoners om een touw te zoeken, maar gezien de ernst van de situatie, beslisten ze uiteindelijk zich in het water te wagen.

Agent Jerome ging als eerste het water in, met een kleine stok om het ijs te breken en tot bij de hond te raken. Abraham, de tweede agent, volgde later om via een menselijke ketting zijn collega en de hond Shiro te redden. Het ging om de kruising tussen een Golden Retriever en een herdershond.

“Op een bepaald moment beslisten we dat, gezien onze gezondheid en onze fysieke conditie, we het risico konden nemen het water in te gaan om de hond te redden.” De agenten toonden zich dankbaar voor de grote steun die ze van de bevolking kregen. Zo veel waardering voor hun werk is helaas geen dagelijkse gewoonte.

 


.

.

Dinsdag 14 december 2021  

.

Exit voor malafide puppyhandelaar De Meiboom

De frauduleuze puppyhandelaar De Meiboom in het Brabantse Diessen moet op last van de gemeente stoppen met de hondenhandel. Dat meldt de gemeente Hilvarenbeek – waar Diessen onder valt – naar aanleiding van een handhavingsverzoek door House of Animals. De gemeente heeft een dwangsom opgelegd van 8.800 euro per constatering, met een maximum van 52.800 euro, als De Meiboom niet binnen 3 maanden stopt met de hondenhandel.

Exit malafide puppyhandelaar De Meiboom
Exit malafide puppyhandelaar De Meiboom | Foto (illustratief): publiek domein

De Meiboom in Diessen is een van de grote Nederlandse handelaren in Oost-Europese broodfokpuppy’s. Hij importeerde in 2020 zeker 2.900 pups uit Hongarije, waar de hondjes in ‘puppyfabrieken’ onder erbarmelijke omstandigheden gefokt worden. Uit onderzoek van House of Animals blijkt dat veel puppy’s bij aankomst in Nederland nog te jong zijn, vaak ziek en niet of onvoldoende zijn ingeënt tegen onder meer rabiës (hondsdolheid). Er wordt gefraudeerd met hun paspoorten aangaande leeftijd, afkomst en verplichte inentingen. Bovendien bleek De Meiboom op basis van het bestemmingsplan op de vestigingslocatie helemaal geen honden te mogen verhandelen.

Puppy’s zoekgeraakt

Naast valsheid in geschrifte met hondenpaspoorten is vorig jaar een derde van de geïmporteerde puppy’s administratief zoekgeraakt. Van de 2.900 geïmporteerde pups werden 849 hondjes door De Meiboom afgemeld in het I&R-systeem (Identificatie en Registratie), maar daarna door niemand meer aangemeld. Het trieste vermoeden bestaat dat een deel van deze puppy’s bij aankomst in Nederland al dodelijk ziek was, of dat ze om andere redenen zijn overleden.
.

.
Uit WOB-verzoeken door House of Animals blijkt dat de NVWA in 2020 zo’n 250 meldingen binnenkreeg over deze malafide hondenhandelaar. Over 49 puppy’s heeft de NVWA in Hongarije gemeld dat ze te jong waren, maar daarbij is het gebleven. De toezichthouder heeft niet verder ingegrepen, waardoor De Meiboom zonder belemmering kon doorgaan met zijn frauduleuze broodfokhandel.
.

Hondenhandel niet toegestaan

Op papier noemt De Meiboom zich fokker en hondenpension, wat op die locatie is toegestaan, maar daar klopt in de praktijk niets van. In de toekenning van het handhavingsverzoek staat te lezen:

“Uit de bevindingen van de toezichthouder blijkt dat het onderhavige perceel en de daarbij behorende gebouwen niet gebruikt worden ten behoeve van een hondenpension of het fokken van honden als zijnde agrarische neventak. Er vindt enkel handel in honden plaats die van elders afkomstig zijn en op de onderhavige locatie worden verkocht. (…) De detailhandel die ter plaatse plaatsvindt is niet gerelateerd aan het dierenpension en/of fokkerij als agrarische neventak. De handel van honden is dus niet toegestaan.”

Eerder werd bekend dat een aantal net zo omstreden puppyhandelaren uit Lelystad, Chaam en Wijchen ook in strijd met het bestemmingsplan opereerde, wat op dezelfde wijze leidde tot een handhavingsverzoek door House of Animals. Ook hier hebben de puppyhandelaren hun activiteiten moeten staken. Karen Soeters, oprichter van House of Animals:

“Malafide hondenhandelaren kunnen vrij hun gang gaan in Nederland, want er wordt nauwelijks gehandhaafd op dierenwelzijn, noch of de activiteiten wel in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan. House of Animals grijpt alles aan om een einde te maken aan de malafide puppyhandel in Nederland en bijt zich als een terriër vast in het realiseren van onze missie: de sluiting van alle foute puppyhandelaren in Nederland.”

Verkoop puppyhandelaar De Meiboom stagneert

Inmiddels zijn de prijzen van puppy’s bij De Meiboom flink gedaald, wat aangeeft dat de vraag afneemt en de handel aan het stagneren is. Onderstaande schermfoto’s van Marktplaats spreken boekdelen. De bedragen zijn in vergelijking met enkele weken terug bijna gehalveerd. Dit is overigens geen reden om er alsnog een puppy te halen, want malafide puppyhandelaar De Meiboom is niet te vertrouwen.

Exit voor malafide puppyhandelaar De Meiboom
De handel stagneert | Foto: screenshots Marktplaats

©AnimalsToday.nl | House of Animals

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 16 december 2021.

.

Barcelona heeft zoveel honden als kinderen onder de twaalf jaar. 

Volgens een studie van betevé leven in Barcelona bijna net zoveel honden als kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Om precies te zijn staan in Barcelona 170.505 honden geregistreerd als huisdier of gezelschapsdier terwijl er 171.863 kinderen onder de 12 jaar staan geregistreerd in de Catalaanse hoofdstad.

Er wonen in Barcelona bijna net zoveel honden als kinderen onder de 12 jaarBetevé heeft daarbij gekeken naar de gegevens van de Consejo de Colegios Veterinarios de Catalunya. Het aantal honden dat ingeschreven staat blijft jaar na jaar stijgen en in 2019 was het de eerste keer dat er op jaarbasis meer dan 10.000 honden bijkwamen. In 2021 zijn tot nu toe alweer 10.688 honden ingeschreven bij de gemeente, meer dan in 2020.

Met betrekking tot de overheersende hondenrassen in de stad, meldt betevé dat de meest voorkomende bastaardhonden (mestizos) zijn, dat wil zeggen geen specifiek ras, waarvan wr 48.291 staan geregistreerd. De ‘mestizos’ worden gevolgd door 11.463 Yorkshire terriers, 7.000 Chihuahuas, 6.291 Bichon Maltese, 5.139 Franse Bulldogs, 4.838 Poedels en een onbekend aantal Golden Retrievers.

.

Bron Spanje Vandaag

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 16 december 2021.
.

Eerste gegevens over de reis van Niebla

Vandaag kregen we de route planning van Amber en Vince van A&V Pet transport toegezonden.
We lezen dat ze morgen Niebla bij Elena op zullen halen rond 15.30 uur. Ze hebben afgesproken dat de overdracht bij een benzinepomp zal zijn nabij het asiel. Zo hoeven ze niet met de luxe trailer, waar de honden in vervoerd worden, te ver van de snelweg af of kleine weggetjes in te rijden.
.
.
————————–
.
.

Per 1 januari verbod stroomstootapparatuur bij honden

Het is vanaf 1 januari 2022 niet meer toegestaan om stroomstootapparatuur bij honden te gebruiken, bijvoorbeeld een stroomhalsband. Honden kunnen hierdoor namelijk pijn ervaren of gewond raken.

Stroomstoten bij honden kunnen leiden tot angst, stress, agressiviteit, fobie en blijvende aantasting van de vertrouwensband tussen eigenaar en hond. Dit geldt ook voor apparatuur waarbij de stroomstootfunctie niet gebruikt wordt, het apparaat uit staat, of het apparaat onklaar gemaakt is. De herkenning van het apparaat kan namelijk nog steeds een mentaal effect hebben op de hond.

Uitzonderingen

In uitzonderlijke gevallen kan nog gebruik gemaakt worden van stroomstootapparatuur voor bepaalde overheidstaken op het gebied van veiligheid en openbare orde. Daarnaast mag elektrische afrastering nog gebruikt worden, zoals hekken die onder stroom staan. Deze hekken hebben namelijk een gering effect op het welzijn van honden. Stroombanden die automatisch een stroomstoot geven zodra een hond een bepaalde grens passeert, vallen wel onder het verbod.

Handhaving

Het verbod op het gebruik van stroomstootapparatuur gaat in op 1 januari 2022. Een overtreding van het verbod is een misdrijf waarop strafrechtelijk wordt gehandhaafd. Het verbod kan worden gecontroleerd door de politie, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA).

.


.

.

De politie geeft de volgende waarschuwing.

🎶 Oh Dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon 🎄
.. Maar niet voor je dier!
🌲 Wist jij dat de naalden van de dennenboom erg giftig zijn als je dier ze binnenkrijgt? Je dier wordt er misselijk van en kan in extreme gevallen zelfs komen te overlijden!
Voorkom dus dat je dier aan de takjes kan knagen of dat hij/zij water drinkt waar dennennaalden in zijn gevallen.
💡Ook de kerstversiering en -verlichting kan voor problemen zorgen. Zorg dat je dier geen plastic, glas of snoep binnen krijgt of elektriciteitsdraadjes door kan bijten.
🪴 Wist je dat ook de kerstster erg giftig is voor honden en katten?
🦌Houd je dier dus goed in de gaten zodra je je huis gezellig maakt! Zo blijft het gezellig voor iedereen!
Merk jij dat je dier zich niet lekker voelt en dat hij mogelijk iets verkeerds binnen heeft gekregen? Neem dan meteen contact op met je dierenarts. Ook buiten kantoortijden is er altijd een spoednummer of dienstdoende dierenarts te bereiken.
Maak je je zorgen om een dier in je omgeving? Neem dan contact op met 144

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 17 december 2021.

.

Rond  15.11 uur kregen we dit bericht van Amber en Vince:

Good afternoon,
We have loaded all the dogs and cats and are on our way to holland!
Expected time of arrival:

Parking Dendermonden: between 10:00 & 12:00
Utrecht/Happy Roedel: between 12:00 & 14:0
Haarlem: between 13:00 & 15:00
Obdam: between 14:00 & 16:00

Another update comes as soon as we crossed the boarder of France.

Dit hebben we natuurlijk gelijk aan de baasjes Therese en Danny doorgegeven.

Rond 22.00 uur kregen we het bericht dat ze zonder oponthoud de Franse grens waren gepasseerd.

.

.

.

.

Zaterdag 18 december 2021.

Aankomst van Niebla.

 

Het is nog voor zeven uur in de morgen, als we een berichtje krijgen dat ze ook Parijs zonder problemen hebben kunnen passeren. De spanning steeg want dit ging wel heel voorspoedig.

Rond 09.15 uur kregen we het berichtje dat in België waren en rond 09.45 uur een stop zouden maken om de eerste hondjes over te dragen.

.

Toen kwam er een kleine tegenslag. File bij Antwerpen. Maar ja niemand kon hier iets aan doen en er werd rustig gewacht wetende dat er een vertraging van ongeveer één uur was ontstaan.

.

De verwachting was dat nu de stop in Utrecht rond 13.15 uur zou zijn.

.

Vervolgens zouden de aankomsttijden in Haarlem en Obdam respectievelijk 14.25 en 15.30 uur worden.

.

Inmiddels waren de baasjes Danny en Therese met hun beide dochters en met Anuska in Obdam aangekomen en ik was daar rond 14.45 uur. Zo stond het ontvangstcomité voor  Niebla klaar om haar een super lief welkom te heten.

We hadden nu de tijd om even lekker bij te kletsen. Zo werd het wachten verkort. Het was ook mooi het moment om de laboratorium uitslag van de bloedtest te geven die nog eens bevestigde dat Niebla kerngezond was.

.

.

En toen zagen we om 16.26 uur de aanhanger de straat inrijden.

.

.

.

.

Eindelijk gingen de deuren open konden we een blik werpen in de luxe kar die voor het veilige vervoer van de hondjes had gezorgd. Niebla was nog de enige en laatste die uit de aanhanger mocht komen .

.

.

Tja en dan is het moment van kennismaken met de familie en met Anuska. Het was gelijk liefde op het eerste gezicht.

.

Niebla nam eerst even van de gelegenheid gebruik om een lange plaste doen. Hè hè dat lucht op …

.

Zowel met de familie als met Anuska was het alsof ze elkaar al lang kenden.

.

Knuffelen, aaien en wat lekkers zorgde natuurlijk al snel voor een hechte vriendschap.  Niebla vond het prachtig. Wat had ze hier naar verlangd. Nu maakte ze pas echt deel uit van haar ‘eigen’ familie.

Amber en Vince

Inmiddels hadden de baasjes het paspoortje en de reisdocumenten gekregen en toen het moeten was aangebroken dat zij nog even met Anuska en Niebla een stukje gingen wandelen was het voor mij de tijd om Amber en Vince hartelijk te danken voor hun zorg en veilige kilometers bij het vervoer van de hondjes.  Hen wachtte nog een flinke klus om de trailer schoon te maken waar ze direct aan zouden beginnen. Natuurlijk had ik tussendoor Annerie op de hoogte gehouden van de aankomst maar ik wilde haar graag in geuren en kleuren vertellen van deze leuke aankomst. Ik kon niet langer wachten om huiswaarts te keren want ik had nog een rit van twee uur voor de boeg en onze eigen hondjes stonden te popelen om uitgelaten te worden. En zo geschiedde …..

Rond 20.00 uur kregen we een berichtje van Danny en Therese dat het met Niebla geweldig gaat.

Hoi Ton,

Niebla voelt zich gelijk thuis bij ons, eerst rondsnuffelen in huis . Daarna gingen we weer wandelen toen weer in huis snuffelen en haar kop op mijn schoot. Het lijkt wel of ze hier al een jaar is. Met Anuska gaat het uitstekend met Niebla.

Groetjes Danny en Therèse…

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Tip van Ton:         Hoeveel maaltijden moet ik mijn hond per dag voeren? 

Afbeeldingsresultaten voor Voerbak hond met Voer. Grootte: 187 x 170. Bron: www.bol.com

KLIK op het plaatje voor het antwoord…

 

 

 

 

 

 


.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 19 december 2021

Nu we zo vlak voor Kerst staan kunnen we alleen maar hopen dat er geen puppy’s in een opwelling zijn gekocht. Hij zou natuurlijk vreselijk zijn als het ‘Kerstcadeautje’ over een half jaar ineens als last wordt ervaren of dat het kind zijn cadeautje niet meer leuk vindt.

.

Dit is het laatste Dierenmissies weekjournaal van dit 2021.

Het volgende weekjournaal kunt op 2 januari 2022 tegemoet zien.

Hartelijk dank voor de vele wenskaarten en leuke berichtjes met de beste wensen voor de feestdagen en voor 2022.

We proberen altijd op elk kaartje en berichtje te reageren maar het zijn er zoveel dat we er ongetwijfeld wat vergeten zijn. Onze excuses hiervoor. Daarom … voor iedereen die het weekjournaal leest wensen we een heerlijke Kerstfeest en een fantastisch 2022, zoals hieronder staat  … 

 

Het vaste Dierenmissies team…

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Van het vaste Dierenmissies team ….

Vanzelf sprekend waren we onze logé King niet vergeten hoor.  Die heeft ook een geweldige Kerst.

Hij moest even zijn onderkomen verlaten zodat die omgebouwd kon worden tot zijn Kerstpaleisje.

Verveeld gluurde hij naar buiten of er nog wat in de tuin te beleven viel

,

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

nam hij nog maar eens een hap uit de schaal met lekkere hondenkoekjes

moest hij even tijdelijk gebruik maken van een ander mandje

en toen …. wat hebben ze nu weer gedaan !!!!????

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

OK, ik lig zo wel in de kijkerd maar het gaat gelukkig niet ten koste van het ligcomfort …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Rest ons, zoals elk jaar, onze donateurs hartelijk te bedanken voor hun bijdrage zodat we ons werk kunnen blijven doen.

Wij blijven, ondanks de verscherpte regelgeving, ons best doen om zoveel mogelijk zwervertjes aan een lief baasje te helpen. 

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Weer leuke hondenfragmentjes…

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

Robert en Alex, baasjes van Bowie, stuurden ons deze update…

.

Hoera, Bowie is nu drie jaar in Nederland !!!.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, deelde met ons deze beelden van Estela…

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ellen en Marc stuurden ons deze leuke foto van hun kanjers Catootje en Ramos… 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

Het Kerstverhaal van 2021 “Victoria-Annabel”.

.

Bij toeval hoorde ik een verhaal over een Schotse Collie, een zwanger teefje dat Victoria-Annabel heette, dat zwervend over straat haar kostje bij elkaar moest zoeken en uiteindelijk bij mevrouw Farbridge zou bevallen van drie pups. Victoria-Annabel dat stond op haar halsband toen ze haar vonden. Natuurlijk trok zo’n naam mijn aandacht omdat het nou niet echt een gebruikelijke hondennaam was. Kortom ik  wilde graag meer weten over dit teefje.

Er zat maar één ding op en dat was contact zoeken met mevrouw Farbridge. Ik hoopte dat zij mij meer kon vertellen en dat bleek ook zo te zijn. Haar bijzondere verhaal zou zonder twijfel mijn Kerstverhaal worden. Dit is was ze mij vertelde…

Afbeeldingsresultaten voor cottage“Ik woonde destijds in Schotland”, zo begon ze haar verhaal. Hoe kon het ook anders nu het verhaal over een Schotse Collie ging. Ik ben nooit in Schotland geweest maar het beeld van regen en een ietwat onherbergzaam, uitgestrekt, dunbevolkt landschap flitste door mijn hoofd.

“Ik woonde in een cottage in een klein plaatsje Invergarry tussen Loch Lochy en Loch Ness, je weet wel van dat monster. En ja, het is daar een behoorlijk desolaat gebied. Mijn directe buren woonde meer dan 1000 yards verderop. Het is des te vreemder dat ik op een dag in het dorp Victoria-Annabel zag lopen.  Het was half december en winterse buien hadden de weg door half gesmolten sneeuw aan het oog onttrokken. Totaal vervuild en met haar lange vacht, druipend van de regen, zag ze er uit als een hoopje ellende… Omdat ik bij de lokale middenstand mijn boodschappen moest doen, vroeg ik aan iedereen die ik tegenkwam of iemand wist van wie die hond was of waar ze vandaan kwam. Toen kon niemand mij iets vertellen. Ze was er gewoon ineens…

Dat deed mij besluiten om haar een warm mandje te geven. Het was koud en nat buiten en voor geen enkele hond kon dit een gezonde omgeving zijn.. zelfs niet voor een hond met een dikke vacht als die van een Collie.  Ik had een pakje vleeswaren opengemaakt en gaf haar een paar pakjes ham. Nou dat was iets waarvoor ze met mij wel vriendjes wilde worden. Ze likte mijn hand en bleef me aanstaren. Toen ik de zijportier van de landrover opende sprong ze zonder te aarzelen op de bijrijdersstoel.  Ik moest toen nog even gauw wat spullen voor haar kopen want wie had ooit gedacht dat ik onverwachts met een hond thuis zou komen. Zo kocht ik dus een flinke mand met een zacht kussen, een voorraad hondeneten en allerlei lekkere snacks voor haar. Ik was al smoor verliefd geworden op deze dame…

Afbeeldingsresultaten voor schotse collieToen ik weer naast haar in de auto zat, zag ik pas dat in de vacht haar lange nekharen een halsband verborgen ging.  Dat was dat ik voor het eerst het naamplaatje zag met de naam Vitoria-Annabel.

Thuisgekomen heb ik Victoria-Annabel een lekker warm bad gegeven en toen ze opgedroogd was kreeg ze nog een lekkere borstelbeurt.. Toen pas zag ik werkelijk hoe mooi ze eigenlijk was. Ik besloot de volgende dag naar de lokale dierenarts te gaan want ik wilde haar gelijk helemaal na laten kijken.

Ze bleek helemaal gezond maar Victoria-Annabel bleek circa twee weken zwanger, niet gechipt maar dat had ik ook niet verwacht want dit was toen niet verplicht. Dat zij in haar vorige leven een baasje had gehad was duidelijk. Echter de vraag bleef hoe zij op straat was beland en in de piepkleine plaats Invergarry in midden Schotland, terecht was gekomen…

Ik besloot om in  de twee meest dichtstbijzijnde grote plaatsen bekend te maken dat Vicorie-Annabel gevonden was. Fort William dat ten Zuiden en Inverness dat ten Noorden lag heb ik bij de lokale asielen en de politie laten weten dat ik een hond had gevonden die luisterde naar de naam Victorie-Annabel. Spannende dagen braken aan want ik hoopte vurig dat niemand haar zou claimen. Met het uur voelde Victoria-Annabel zich meer thuis. Onderzoekend snuffelend door alle kamers bekeek zij elk hoekje van mijn woning. En waar ik ging,  ging ook zij. Ze achtervolgde me op de wc en vond een eigen plakje bij het voeteneind op bed als ik ging slapen. Het leven was mooi voor ons saampjes. Zij had een veilige plek en ik had een kameraadje gevonden. Ik ging haar Vikkie noemen want de naam Victoria-Annabel is misschien wel mooi voor in een paspoortje maar niet geschikt als koosnaampje.

Toen na acht dagen plots de telefoon over ging schrok ik me bijna dood. Eerst wilde ik de telefoon niet oppakken want dit kon alleen maar een vervelende boodschap inhouden. Het was de redacteur van lokale krant uit de naburige gemeente Spean Bridge… Dit had een artikel gelezen over een hondenshow in Cambridge dat enkele maanden geleden had plaatsgevonden. Tijdens dat event bleek een Franse deelnemer, een Schotse Collie, kwijt geraakt te zijn. Het vermoeden was dat ze gestolen zou zijn want ze zou een beoogde prijswinnaar zijn geweest.

Zou dit over Victoria-Annabel gaan? Ik wist het nog niet maar wilde dit persé weten. Met veel moeite kwam ik via de organisatie van de hondenshow achter de Franse eigenaar die zijn hond was kwijtgeraakt. Het gesprek ging moeizaam.  Ik begreep dat Vikkie 9 jaar moest zijn en toen ik vertelde dat ze zwanger was, wilde de eigenaar gelijk niet meer praten over terugname van zijn Victoria-Annabel. Ik begreep er niets van. Nu is het transport van Schotland naar Frankrijk niet gratis en een zwangere teef met pups zonder stamboom bleek helemaal niet aantrekkelijk meer maar op zo’n manier afscheid nemen van een super lieve hond, daar kon ik mij niets bij voorstellen.

Ik vroeg mij af wat voor leven deze lieverd had gehad bij deze zogenaamde hondenliefhebber. Was zij gebruikt voor shows en het fokken? Had zij überhaupt wel een huiselijk leven gekend? Ik kon er slechts naar raden. En dan natuurlijk de stress van de diefstal. Wat had die kidnapper met haar uitgespookt? Had die ook verwacht dat zij veel geld op kon brengen? Of was de diefstal om een weerloos slachtoffer te hebben voor dierproeven? Ik werd er misselijk van als ik daar aan dacht. Hoe het ook zij ze was aan die griezel ontsnapt en in ieder geval had de dief niet het lef om haar te claimen. Ik begreep ook dat ik van die Franse eigenaar niets hoefde te verwachten. Het was op dat moment dat ik besloot om Vikkie te beschouwen als mijn eigen lieverd die ik zou verwennen en verzorgen zodat zij een onbezorgde oude dag zou hebben. Het was van dat ogenblik net of zij begreep dat ze haar definitieve mandje had gevonden. Haar aanhankelijkheid was ontroerend en ik nam haar overal mee naar toe. Nimmer hoefde ze aan de riem want ze was geen meter van me vandaan en als ik de autosleutels pakte stond zij keurig te wachten aan de passagierszijde om in te stappen.

Afbeeldingsresultaten voor schotse collieZo werden weken maanden en kreeg Vikkie drie gezonde pups. Die pups groeiden voorspoedig op en toen ze drie maanden waren hadden ze alle drie al een lief baasje gevonden. En zo werden de maanden jaren. Tot ik een relatie kreeg, waarvan ik aanvankelijk dacht dat hij mijn ware Jacob was. Hij was lief voor Vikkie en dat was voor mij erg belangrijk. Echter, na verloop van tijd bekoelde de liefde en werd hij bezitterig wat mij erg benauwde. Overmatig drankgebruik maakte het er niet beter op en als ik met hem daarover wilde praten draaide steevast uit op heftige discussie waarbij Vikkie tussen ons in ging staan om mij te verdedigen. Natuurlijk probeerde ik haar dan tussen ons weg te houden omdat zij niet mijn sores hoefde op te lossen. Om een lang verhaal kort te maken … mijn relatie strandde. Dat hij mijn Vikkie uitschold voor K..hond was de bekende druppel geweest. Ik was weer alleen met mijn meisje en de rust was wedergekeerd tenminste … dat hoopte ik … Het was de periode daarna waarin ik de ware aard van Victoria-Annabel leerde kennen. Ze was de liefde zelf maar haar instinct om mij te verdedigen in gevaarlijke situaties was ongekend. In die tijd bleek mijn ex-vriend een stalker te zijn die mijn leven zuur maakte.

Na diverse meldingen bij de politie en zelfs een straat- en contactverbod bleek zijn ziekelijke jaloezie tot een diepte punt gekomen te zijn. Dit kon niet goed aflopen. Ik voelde mij in mijn eentje niet meer veilig in mijn eigen huisje. Dat ik er toen nog woonde kwam omdat ik blindelings kon vertrouwen op Vikkie die mij waarschuwde als er onraad dreigde. Ik had me, op advies van de politie, aangewend om altijd en overal mijn mobieltje bij me te hebben en dat zou geen overbodige actie blijken…

Zo werd ik op een nacht door Vikkie’s gegrom gewekt. Ze wilde de slaapkamer uit en dat was erg ongewoon. Ik ging naar beneden en stond, in ochtendjas met het mobieltje in mijn hand, met haar in de gang. Vikkie stond naast me en met gespitste oren loerde ze strak naar de deur. Ik luisterde aandachtig of er buiten iets gaande was maar zelfs met mijn oor tegen de deur hoorde ik niets. Toch wist ik zeker dat er buiten iets aan de hand moest zijn want ik had Vikkie nog nooit zo opgefokt gezien. Ik deed de zaklamp op mijn mobieltje aan en opende de deur. Voor dat ik het wist, glipte Vikkie langs me naar buiten en rende ze al blaffend naar de zijkant van mijn huisje. Ze was uit het zicht verdwenen en ik kon niets anders dan schijnend met het lichtje van de telefoon, op mijn sloffen achter haar aan te lopen. Nog voor ik de hoek van het huis had bereikt  hoorde ik Vikkie gevaarlijk grommen alsof ze in een zwaar gevecht was beland. Toen ik even later ook de hoek om ging zag wat er aan de hand was.

Daar stond mijn ex met een jerrycan te zwaaien om Vikkie van zich af te houden.  Ze had hem al te pakken gehad wand zijn broek was gescheurd. Ik rook op afstand een sterke benzinelucht en hoewel mijn verstand me vertelde dat dit echt helemaal niet goed was kon ik me maar moeilijk voorstellen wat hij had willen doen…. Zowel Vikkie als hij had benzine over zich heen gekregen. Dat is het geluk geweest en de reden waarom hij de benzine niet aan had kunnen steken.

Ik belde met mijn mobieltje de politie en de buren. De buurman was er als eerste en kort daarna verscheen ook de politie. Al die tijd had Vikkie ervoor gezorgd dat mijn ex niet weg kon komen.
De politie vertelde me later dat mijn ex in een dronken bui mijn huis in de brand had willen steken. Zoiets had ik zelf ook wel bedacht maar ja als je het dan hoort van de politie dan komt het toch nog aan. Als Vikkie er niet was geweest was ik levend verbrand.

Van die griezel had ik geen last meer omdat hij werd veroordeeld voor poging tot doodslag en 15 jaar lang de gevangenis in is gegaan. Eindelijk was de rust echt terug in mijn huis waar ik met Vikkie nog mooie jaren mocht beleven.

Ze is 16 jaar geworden. Kort na haar overlijden heb ik het huis verkocht en ben ik terug gekeerd naar Nederland. Ik kon daar niet meer wennen aan een leven zonder mijn trouwe meisje… Telkens als ik aan haar denk krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Haar verhaal is de moeite om vertelt te worden. Aan haar heb ik mijn leven te danken .”

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Te groot is slechts een relatief begrip. 

 

Zo herkenbaar ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

Nangi en Pippa van 23 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com