Dierenmissies Weekjournaal van 19 mei 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met vijf kittens die gered zijn, lezen we over honden in de cabine bij passagiers in een vliegtuig, lijkt het afgelopen te zijn met vervoer van levend slachtvee vanuit Engeland, heeft Arie wat meer vrijheid verdiend en doet de politie en het openbaar ministerie goed werk. In de vierkante column hebben we het over ‘dierenmishandelaars publiekelijk aan de schandpaal nagelen’ en in de onzin van de week zien we dat een pensionkennel geen vakantie voor uw hond is. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Vijf gedumpte kittens gered.
– Als dit nou eens geregeld zou kunnen worden bij alle grote maatschappijen….
– Einde vervoer van levende dieren vanuit VK dichterbij
– Animal Webshop (advertentie)
– Arie de vakantieganger wordt verstandig (soms)

– Politie: Het dumpen van de kittens en moederpoes krijgt een staartje en Horror fokker uit Deurne krijgt verdiende straf..
– Registratie van uw hond is verplicht
– Berichten van baasjes:
Estela
– Leuke filmpjes ter vermaak.  Jippie Zwemmen … en baasjes wekken…
– De 4-kanten column van Ton met: Publiekelijk te schande gezet:  HELPT
– (On)zin van de week: Zo ervaart uw hond een week in een vreemde kennel …
– 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 13 mei 2024 

.

Vijf gedumpte kittens gered.

Met dank aan Hart van Nederland melden we dit berichtje….

De politie deed zondagavond een bijzondere vondst langs de Provincialeweg N206 in de buurt van Noordwijk. Na een tip van een voorbijganger vonden agenten namelijk vijf piepjonge kittens in de berm, die daar gedumpt waren, dat meldt een lokale nieuwssite.

De politie heeft de jonge diertjes naar Dierenasiel Offem in Noordwijk gebracht. De kittens waren pas een week oud en voelden nog warm aan. Ze hadden nog volle buikjes. Dat zou betekenen dat de kittens op de avond van de dumping nog eten hebben gekregen.

Gezonde indruk

Op het eerste oog maken de de kittens een gezonde indruk, “maar de nacht hadden ze niet overleefd”, aldus Caroline van der Veld, beheerder van het dierenasiel in Noordwijk.

De vijf kittens worden opgesplitst en verdeeld over twee – tijdelijke – pleeggezinnen. Het asiel hoopt namelijk dat de eigenaar van de moederpoes zich nog zal melden voor de kittens, dit omdat de kittens hun moeder nodig hebben. Wettelijk gezien mogen kittens na 7 weken weg worden gehaald, maar het algemene advies is dit om pas na 10 weken te doen.

.

GOED NIEUWS !!!

Woensdagochtend werd op exact dezelfde plek opnieuw een kat gevonden die aan haar lot was overgelaten. Het blijkt de moeder van de kittens.

 

.


.

.

Dinsdag 14 mei 2024  

.

.

Als dit nou eens geregeld zou kunnen worden bij alle grote maatschappijen….

.

Virgin Australia geeft het goede voorbeeld. .

Honden en katten mogen mee in de cabine en hoeven niet in het ruim te vliegen !!!

.

Op dit moment mogen alleen hele kleine hondjes (maximale hoogte 26 cm) in een reistas mee in de cabine. Hiermee is Transavia al een stuk makkelijker dan de meeste maatschappijen maar we willen natuurlijk liever meer mogelijkheden voor onze lieverds. Zelfs al zou dit meer kosten dan de prijs die nu gerekend wordt voor een ticket voor een hond.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 15 mei 2024

.

Einde vervoer van levende dieren vanuit VK dichterbij 

Een spannende week voor het Verenigd Koninkrijk (VK). Dinsdag 14 mei zal de laatste lezing van het wetsvoorstel The Animal Welfare (Livestock Exports) Bill plaatsvinden. Deze wet zal een permanent einde maken aan het vervoer van levende dieren vanuit Groot-Brittannië naar andere landen.

vervoer van levende dieren
Stap dichterbij einde vervoer van levende dieren vanuit VK | Foto: ©House of Animals

Al vijftig jaar zetten Britse dierenorganisaties zich in voor een verbod op het vervoeren van levende dieren. De omstandigheden waar de dieren in verkeren tijdens de lange reizen, zijn dan ook uiterst zorgelijk. Door de overbevolking kunnen sommige dieren helemaal niet liggen, terwijl degene die dat wel kunnen, gewond kunnen raken of doodgetrapt kunnen worden. De dieren kunnen dagenlang onderweg zijn, waarbij ze lijden onder extreme temperaturen en vaak zonder voldoende voedsel, water of rust. Dat deze gevolgen zich voordoen is niet zo gek: de kortste rechtstreekse exportreis van Groot-Brittannië naar het Europese vasteland bedroeg in 2018 een reistijd van 18 uur.

Vervoer van levende dieren

Eindelijk zal het lange wachten van de dierenorganisaties worden beloond; na de laatste lezing, die op 14 mei in het Hogerhuis gepland staat, komt er zo snel mogelijk een verbod op het vervoeren van bepaalde dieren. Runderen, geiten, schapen, varkens en paarden zullen dan ook niet langer geëxporteerd mogen worden als zij vervolgens worden vetgemest of geslacht. Wel mogen levende dieren nog op transport worden gezet als ze worden gebruikt voor de fok of voor wedstrijden.

Hittestress voor de barbecue
Stap dichterbij einde vervoer van levende dieren vanuit VK | Foto (juni 2023): House of Animals

Hoewel Groot-Brittannië er decennialang bekend om stond grote aantallen schapen en kalveren te exporteren naar Frankrijk en zelfs Spanje, zal de komst van de wet geen rigoureuze veranderingen voor de praktijk brengen. Sinds de regering in 2021 het voornemen bekendmaakte om een verbod in te stellen, zijn er namelijk geen slachtdieren meer vanuit Groot-Brittannië geëxporteerd.

Belangrijke stap

De nieuwe wet is een belangrijke tussenstap voor een diervriendelijkere wereld. Het laat zien dat burgers zich wel degelijk zorgen maken om de staat waarin de dieren verkeren die een akelige tocht moeten maken naar een buitenlands slachthuis. Toch kunnen er ook kritische kanttekeningen bij de wet worden geplaatst. Er zijn namelijk ook economische redenen die de Britten bewogen hebben om deze wet op te stellen. Zo is de hoop dat door het verbod de waarde van Brits vlees stijgt en dat het bijdraagt aan de groei van de economie.

Inspiratie voor wetgevende instanties

De wet kan wel inspiratie bieden voor andere wetgevende instanties. Zo liet de Europese Raad eind 2023 nog weten geen ‘tijd te hebben gevonden’ om zich te buigen over strengere regels voor de veetransport. Dit, terwijl al sinds 2019 door de Raad verbetering voor de dieren werd beloofd. Ook Nederland is nog niet zo ver als Groot-Brittannië. Nederland maakt zich de laatste jaren weliswaar hard voor een verbod op de export van levende dieren naar ‘derde landen’ (landen buiten de EU, zoals Libanon of Egypte), maar op dagelijkse basis zijn tientallen vrachtwagens op de snelweg te zien waar levende dieren dicht op elkaar gepropt staan. Ook de grote ramp, waarbij begin dit jaar twee maanden voor de kust van Kaapstad lag terwijl duizenden koeien in hun eigen uitwerpselen verkeerden, laat zien dat de lange afstandsreizen voor dieren absoluut niet geschikt zijn.

 

 


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.


.

.

Donderdag 16 mei 2024

.

Arie de vakantieganger wordt verstandig.

.

Arie die nog al eens een eigen route wil kiezen tijdens een boswandeling moet sindsdien steeds aan de lange lijn uitgelaten worden. Echter, hij wordt een jaartje ouder en hij laat zien ook te kunnen luisteren  naar zijn naam als hij ergens rondzwerft. Hierom mag hij in de vroege morgen ook los lopen. Het is een test en als de proef goed gaat kunnen we hier een gewoonte van maken.

.

.En als we bijna het bos uitlopen komt alles weer samen. Natuurlijk gedraagt Arie zich ook keurig als we in alle vroegte toevallig toch een dame tegenkomen.

Dit loslopen betekent niet dat hij altijd maar los mag lopen hoor. We willen natuurlijk het wild in het bos geen enkel risico laten lopen. Als hij laat zien dat hij in een opgewonden standje aan het snuffelen is, mag hij niet los. We weten niet of hij dan een kat  of een echte bosbewoner ruikt. Om te voorkomen dat hij dan vervolgens op uitgebreid onderzoek uitgaat en te lang uit zicht is, houden we hem even aan de lijn.

Soms lopen de hondjes ook even los voor ons chalet op de camping. Vooral als ook Mila van de buren even komt kijken. Mila is een jonge hond van net één jaar dus die heeft energie voor tien en ziet kans om onze hele bejaardenclub in actie te krijgen.

.

.

.

.


.

Vrijdag 17 mei 2024

.

 

.


.

Horror fokker uit Deurne krijgt verdiende straf.
(opgelegde boetes worden geïnd en celstraf uitgevoerd)  

De man uit Deurne die jaren achter elkaar honden verwaarloosde en illegaal fokte, trekt toch zijn hoger beroep in, dat meldt Omroep Brabant. De straf die hij vorig jaar in de rechtbank van Zwolle kreeg, bedroeg 18 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk.

De fokker is geen onbekende van de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) en de politie. Hij heeft eerder broodfokkerijen gehad in andere gemeentes. “Na het oplopen van de bestuurs- en strafrechtelijke druk verdween de beklaagde telkens met de noorderzon om in de volgende gemeente opnieuw een fokkerij te beginnen.”

Tijdens een eerdere controle in Deurne had de man de administratie van onder meer paspoorten en inentingsbewijzen niet op orde. Daarvoor legde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hem een dwangsom op voor een bedrag van duizenden euro’s. Die wordt nu geïnd omdat hij de administratie nog steeds niet op orde heeft.

Negen maanden cel
Ondanks waarschuwingen en opgelegde maatregelen deed de man er niets aan, hij ontkende ook zijn dieren te hebben verwaarloosd. Zelfs nadat de LID dieren had meegenomen omdat de dieren niet goed werden verzorgd.

Daar had de rechter geen boodschap aan: Hij legt de fokker een straf op van negen maanden cel. Daarnaast krijgt hij ook negen maanden cel voorwaardelijk. Die extra negen maanden moet hij uitzitten als hij de komende tien jaar weer de fout ingaat. Hij mag in die periode ook geen dieren houden. Ook kreeg de man een beroepsverbod van zes jaar en negen maanden.

.

.

.


.

.

Zaterdag 18 mei 2024

.

 

Weggelopen hond Teddy teruggevonden nadat ze baasjes herkent

Soms kent het verhaal van een weggelopen hond een gelukkig einde. Ieder jaar raken er gemiddeld zo’n 80.000 huisdieren vermist in ons land. Dat was ook het geval met een teckel Teddy. Gelukkig kwam het in dit geval weer helemaal goed, toen Teddy plots haar baasjes herkende. Het emotionele weerzien werd vastgelegd op camera.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

Zondag 19 mei 2024.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

Berichten van baasjes

.

Jean Pierre, baasje van Estela, deelde deze update 

Afgelopen weken heeft Estela het moeilijk gehad en zat ze in de lappenmand. Gelukkig is ze weer opgeknapt en kan ze weer genieten van een heerlijk runderoor waar je zo heerlijk po kunt kauwen….

.

.

.

Nu laat ze ook zien dat ook weer ondeugend kan zijn.

.

Als ze even aan de aandacht van één van de kinderen ontsnapt, heeft ze de hondensnoepsticks gevonden en opgegeten.

.

.

.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

 

.

Jippie Zwemmen !!!!…

.

.

.

.

.

Nog een leuk filmpje ….

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

Baasjes wekken

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

Publiekelijk te schande gezet:  HELPT
.

We hebben meer dan eens de discussie voorbij zien komen of je nu wel of niet delinquenten via de sociale media met gezicht en al op een filmpje aan het publiek moet laten zien. Winkelhouders die er genoeg van hebben om steeds met onverbeterlijke winkeldieven te maken te krijgen, zo proberen collega winkeliers te waarschuwen en de hoop hebben dat iemand de daders herkent. Maar ja dan komt de ‘privacy’ weer om de hoek kijken.

Nu heb ik persoonlijk van dichtbij meegemaakt hoe vanuit de overheid en rechterlijke macht toch een steeds ruimer gebruik van camera’s mogelijk werd. Vijfentwintig jaar geleden was het ondenkbaar dat een beveiligingscamera een stukje openbare weg zou filmen. Je kunt nu geen uitzending van Opsporing verzocht meer bekijken zonder dat camerabeelden een cruciale rol blijken te spelen in de oplossing van ernstige misdrijven. Het zijn dan juist de camera’s die stukken van de openbare weg in beeld hebben. Sterker nog de politie vraagt openlijk om beelden van beveiligingscamera’s die een deel van een straat te zien geven. Natuurlijk heb ik het dan nog niet eens over de filmpjes die door de mobiele telefoons gemaakt worden. Het lijkt er immers op dat we in Nederland 17 miljoen potentiële cameramensen hebben die alles te pas en te onpas filmen.
.
Terug naar de discussie of we beelden van criminelen en hun misdaden op internet moeten plaatsen. Ik zeg dus ja.!!! We hebben in Nederland zoveel ellende van pyromanen die een eindeloze reeks auto’s in brand steken (het zal je auto maar zijn ) of mishandelaars van paarden die in een afgelegen wei staan. Maatschappelijke druk en gepaste sociale controle kunnen wel degelijk een dader bewegen naar voren te treden of iemand over te halen de identiteit van de dader bekend te maken. Kijk naar dit voorbeeld van een vrouw die een pup dumpt bij een afvalverzamelplaats. Het voorval vond plaats in Amerika maar de dader had niet in de gaten dat er een camera gericht was op deze dump-plaats. De Sheriff had filmpje op internet geplaatst met deze tekst.

The Screven County Sheriff’s Office is looking for the person who dumped man’s best friend off at a trash site in the county. If anyone recognizes the vehicle or person in the video, please contact the SCSO at 912-564-2013.

Klik op de foto om het filmpje te starten….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

Zo ervaart uw hond een week in een vreemde kennel …

.

.

.

De man zegt: “Doe niet zo dramatisch. Het is een week in een kennel van het het pension.”

Voor ons lijkt het niet erg maar voor een hond die een huiselijke omgeving gewend is, is dit een traumatische ervaring.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 26 mei tot en met 23 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024

.

.

.

.

.

.

 

 

.

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

 

 

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com