Dierenmissies Weekjournaal van 12 mei 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met nieuwe foto’s van hondjes die al op de site staan maar hierdoor misschien meer kans hebben op een baasje, zien we een berichtje van de politie die een baasje zoekt, maken we kennis met Curra, Iliane, Galleta en Chispitas, is de vakantie van Arie begonnen en vragen we nog een keertje steun voor Huis van de Dieren. In de vierkante column hebben we het over ‘elkaar begrijpen’ dat de oplossing is voor misverstanden tussen hondjes en baasjes en in de onzin van de week zien we een conversatie tussen hondjes over school. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe foto’s in de hoop op nieuwe adopties
– Politie: Eigenaar gezocht

– 
Kennismaken met Curra, Iliane, Galleta en Chispitas
– Animal Webshop (advertentie)
– De vakantie van Arie begint
– Beetje steun gevraagd voor het Huis van de Dieren.

– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van baasjes: Ian & Babs en Neveltje & Timmie & Abeltje
– Leuke filmpjes ter vermaak. Hondjes die het in bad heerlijk vinden en een hond met talent voor muziek…
– De 4-kanten column van Ton met: “Elkaar begrijpen is de oplossing”
– (On)zin van de week: Schoolresultaat
– 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 6 mei 2024 

.

Nieuwe foto’s in de hoop op nieuwe adopties

.

Om de hondjes meer kans te geven op een fijne mand in Nederland zijn er nieuwe foto’s gemaakt van verschillende hondjes zoals  Oku, Charly, Thor en Frodo. Stuk voor stuk kanjers die een mand bij een lief baasje verdienen.

Het is nu eenmaal zo dat bij een eventuele keuze van een nieuwe huisgenoot het visuele aspect een enorm belangrijke rol speelt. Dus hier maken we nog maar eens een extra berichtje voor deze lieverds:

Klik op de naam om hun adoptiepagina te bezoeken. 

 

Oku

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Charly

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Thor

.

.

.

.

.

.

 

Frodo

.

.

.

.

.

 

.


.

.

Dinsdag 7 mei 2024  

.

Eigenaar gezocht

.

.

.

Op dinsdag 30 april hebben wij deze hond aangetroffen op de Narcissenstraat ter hoogte van de Albert Heijn in Didam.

Weet u van wie de hond is of bent u de eigenaar, dan komen we graag met u in contact. Dit kan via 0900 8844.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Woensdag 8 mei 2024

.

Kennismaken met Curra, Iliane, Galleta en Chispitas
.

Dit is Curra, teefje, mastin,Geboortedatum: 30/03/2019, 50 kg, Kleur: wit en bruin, Afmetingen: 80 cm groot/68 cm hoog (zonder nek). Curra woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Curra is een hele lieve hond.  Haar gedrag met andere honden is zeer goed. Met mensen en kinderen is ze lieflijk. Ze weet dat ze aan de riem moet lopen. Ze heeft een familie of iemand nodig die voor haar kan zorgen. Goed met kinderen en katten.  Achtergrondinformatie: Ze wordt afgestaan ​​omdat haar baasje oud is en niet meer voor haar kan zorgen. Ze is groot en ze kunnen niet met haar lopen. Ze houden van haar, maar ze moeten afstand doen.

.

.


.

Dit is Iliane, teefje, geboren:19/06/22,  Gewicht: 9 kg, Lang: 40 cm, Hoog: 37 cm (zonder hoofd). Iliane woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Iliane is een aanhankelijke en goed opgevoede hond. Iliane is erg aardig en grappig. Ze leert lopen aan de riem en dat gaat al goed. Ze speelt graag met mensen en andere hondjes. Haar gedrag met andere honden is uitstekend. Voor volwassenen en kinderen is ze heel lief. Ze is een heel goede hond. … absoluut een toppertje … Achtergrondinformatie: Iliane was achtergelaten in een dorp. Ze was een pub binnengelopen op zoek naar eten. Een serveerster heeft haar stiekem eten gegeven.  De obers hebben Elena gevraagd haar op te halen en  een echt baasje voor haar te zoeken. Iliana was vermagerd maar gezond.

.

.

.

..


.

.

Dit is Galleta, teefje, Geboortedatum: 17/10/2019, Gewicht: 18 kg, Afmetingen: 54 hoog 59 lang. Galleta woont  in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Galleta is erg lief, loopt prima aan de lijn. Is goed met andere honden en kinderen. Galleta is makkelijk mee in de auto te nemen. Achtergrondinformatie: Galleta en Chispitas kwamen samen binnen, het zijn de dochters van Thor, en haar moeder was Luna, een andere hond die we ter adoptie hadden. Ze woonden bij hun baasje, die heel goed voor ze zorgde en met hen ging wandelen. De oudere vrouw werd naar een seniorencentrum gebracht en wij moesten haar naar het asiel brengen. Wij zoeken een thuis waar ze gelukkig kan blijven.

.

.

.


.

.

Dit is Chispitas, teefje, Geboortedatum: 17/10/2019, Gewicht: 16 kg, Afmetingen: 52 hoog 58 lang. Chispitas woont  in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ze is erg lief voor volwassenen en kinderen. Ze kan goed overweg met andere honden, ongeacht hun geslacht en autorijden vindt ze leuk. Tikje verlegen bij vreemde mensen, goed met andere honden, zeer volgzaam
 Achtergrondinformatie: Chispitas en Galleta kwamen samen binnen, het zijn de dochters van Thor, en haar moeder was Luna, een andere hond die we ter adoptie hadden. Ze woonden bij hun baasje, die heel goed voor ze zorgde en ze liet wandelen. De oudere vrouw werd naar een seniorencentrum gebracht en wij moesten haar naar het asiel brengen. Chispitas volgt je altijd, hoewel ze in eerste instantie verlegen is. Ze loopt prima aan de riem. Je kunt zien dat ze gewend is wandelingen te maken wat ze heerlijk vindt.

.

 

 


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.


.

.

Donderdag 9 mei 2024

.

Jongeren ter verantwoording voor uit trekken van veren bij pauwen

.

Wat zit er los bij jongeren die zoiets doen???? Hebben die totaal geen respect voor dieren geleerd van hun ouders ??? Onbegrijpelijk. 

Donderdagochtend hebben twee jongeren veren van een pauw getrokken in een park in Sassenheim. Een getuige betrapte de twee minderjarigen op heterdaad en schakelde de politie in.

Agenten spoedden zich naar het Rusthoffpark in Sassenheim. Kort na het incident konden ze de twee jongeren staande houden.

Het tweetal zal op een later tijdstip worden uitgenodigd voor verhoor als verdachten in deze zaak. Ze zijn na het incident teruggebracht naar huis, waar een gesprek met hun ouders volgde.

Laten we maar hopen dat de ouders nu wat opvoedkundige maatregelen zullen treffen …


.

.

Vrijdag 10 mei 2024

.

De vakantie van Arie begint.

.

We hebben er naar uitgekeken. De komst van Arie was aanstaande en nu was het zover. Om 10.00 uur kwam Ingrid Arie brengen voor een heerlijke vakantie. De binding met onze hondjes was er meteen al moest Lizzie even wennen aan zo’n grote lummel om haar heen. Als Ingrid ook Lizzie even aandacht geeft moet Arie daar even bij komen kijken.

.

Als Ingrid weg is moet hij natuurlijk even goed kijken of ze toch ergens stiekem zit verstopt …

.

Dat Arie al gauw zijn speelhoek heeft gevonden en alle speeltjes uit de mand heeft gehaald om een goede keuze te kunnen maken, laat zien dat hij zich weer helemaal thuis voelt.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 11 mei 2024

.

Beetje steun gevraagd voor het Huis van de Dieren.

.

Vorige week hebben we een verzoek gedaan om Esmée van het Huis van de Dieren te steunen. 

Om even de herinnering op te frissen over wie ‘Esmée van het Huis van de Dieren’ ook al weer is, geef ik hier even wat achtergrondinformatie:

Trouwe lezers herinneren zich vast nog wel hoe we de lieve Labrador schat Cross naar school konden sturen toen hij wat over-beschermend was geworden voor onze hondjes en daardoor alle andere honden op afstand wilde houden. Hierdoor maakte Cross het voor zichzelf onmogelijk om van ons uit  geadopteerd te worden. Elk potentieel baasje die met een hondje kennis kwam maken werd door Cross op afstand gehouden. Esmée van het Huis van de Dieren was voor Cross de redding. Gespecialiseerd in honden met een wat verkeerde gewoonte kunnen daar weer met de nodige zorg en begeleiding op het rechte pad gebracht worden. Zo was het ook met Cross. We hebben destijds een inzameling gehouden om Cross daar naar school te kunnen laten gaan. We hebben kunnen zien door de regelmatige updates hoe succesvol hun aanpak was en hoe Cross in zijn gedrag in de groep met stappen vooruit ging. Het geweldige resultaat was dat Cross een nieuwe familie kreeg en nu hartstikke gelukkig is en als volwaardig gezinslid het leven mag delen. 

Het verzoek van Esmée was als volgt: 

“Het Huis van de Dieren heeft voer nodig voor de honden omdat de voorraad de bodem begint te zien … alle soorten brokken en blikvoer zijn welkom en ook donaties om weer voorraad te kunnen inslaan zijn superwelkom …”

Tja, hoe kun je nu het beste deze hulpvraag bedienen. Wij denken dat door het noemen van hun rekeningnummer en het vermelden van het  adres  van het Huis van de Dieren het meest zinvol is. Donateurs kunnen zelf een bedrag over maken of in persoon voer gaan brengen waarbij men zelf kan zien hoe de opvang en school van Esmée er uit ziet.

Adres:
Huis van de Dieren
Heythuyserweg 36, 6085 NH, Horn ( Limburg).

Rek nr:
NL74RABO 0373891431
tnv B.E. Olthuis / Stichting Het Huis van de Dieren

.

We hopen dat we hiermee Esmée kunnen helpen.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

Zondag 12 mei 2024.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

Berichten van baasjes

.

Vera en Wim, baasjes van Ian en Babs, laten zien dat die twee ook al in de vakantiestemming zijn.

.

.

 

Ian en Babs komen logeren als Arie weer naar huis gaat.

.

.

.

.

.

.


.

.

Hanneke baasje van Neveltje, Timmie en Abeltje stuurde ons deze update.

(Abeltje is recent haar clubje komen versterken).

.

Hallo Ton en Annerie,
Even wat nieuws over Abeltje.
Het gaat prima. Hij heeft zich volkomen aangepast aan de gang van zaken hier in huis. Loopt heerlijk mee aan de lijn, doet z’n behoefte prima, snuffelt zich een slag in de rondte en geniet van het spelen met allerlei honden in het losloopgebied.
Voornaamste toch wel: de ochtend blaf is van 6.30 uur naar 8.00 uur gegaan. Mijnheer wil zijn pilletjes en naar buiten. Een zeer redelijke tijd toch, dunkt me, hoewel ik nog wel probeer het tot 9.00 uur te krijgen.
Overdag is hij nog wel vaak naar mij op zoek, maar daar ik altijd in de buurt ben is hij gauw gerustgesteld. Of zijn reukvermogen ook achteruit is gegaan weet ik niet. Maar hij kan me soms straal voorbij lopen. Heel vreemd
Het samenleven met Timmy en Nevel gaat ook steeds beter (zie foto’s), hoewel Timmy zo nu en dan wel wil laten zien wie de baas is.
Nu het weer mooier wordt liggen ze alle drie de hele dag te zonnebaden. Erg rustig allemaal.
Zo, zijn jullie weer een beetje op de hoogte.
Groetjes,
Hanneke

 


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

 

.

Er zijn hondjes die het badderen heerlijk vinden kijk maar …..

.

.

.

.

.

Nog een leuk filmpje ….

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

een hond met talent voor muziek

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

“Elkaar begrijpen is de oplossing”
.
 Tja wat doe je als je jouw hond iets hebt geleerd maar dat hij toch zijn eigen gang gaat ….?!?!?!
.
Hoe vaak zie je niet dat de frustratie bij een baasje de overhand neemt als de hond na eindeloos oefenen toch de verkeerde handeling verricht ?!?!?!
Je handen jeuken maar je hond slaan dat doe je niet. We zien aan honden in het asiel vaak wat het verleden heeft aangericht. Honden die in elkaar duiken als je een stok of een krant in je handen hebt…. of bang zijn van een vuilniszak ..!!! 
.
Een hond opsluiten als straf is ook zo iets stoms. HELPT NIET en is pure dierenmishandeling.
.
Wat wel kan helpen is ‘geen aandacht geven’ of even ‘negeren’ als straf. Daar tegenover is het juist overvloedig belonen bij goed gedrag om dat verschil nog eens extra groot te maken. Jouw aandacht en goedkeuring is de allergrootste  beloning die je je hond kunt geven.
.
Je kunt alleen iets afleren als je hond iets fout doet. Voorbeeld. Als je wilt hebben dat je hond niets van de salontafel mag pikken moet hem ooit geleerd worden dat dit niet mag. Dit doe je als hij aanstalten maakt om iets te pakken. Dit kun je in scene zetten zodat je weet dat hij geïnteresseerd zal zijn in wat lekkers dat op tafel ligt.  Soms zie je hem alleen al kijken naar iets wat hij verlangt en dan is een veelal een mondelinge waarschuwing al voldoende. Straffen als hij iets fout gedaan heeft, heeft slechts weinig leereffect. Hem vermanend toespreken op het moment dat hij iets verkeerds doet is al beter maar het allerbeste is hem waarschuwen voordat hij iets verkeerds doet en alleen nog maar de intentie heeft om het te doen. Dat vergt tijd en inzicht in hoe een hond handelt en wat hij van plan is. Dat lukt alleen als je wat ervaring hebt maar met een beetje goede wil en geduld zie je op een gegeven moment wanneer hij ondeugend is en op het punt staat niets stouts te doen.
Dan wordt het leerproces pas echt leuk. Je hebt dan echt contact met je hond en je zit op dezelfde golflengte. Dat is het moment dat je één bent met je vriend.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

schoolresultaat

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 26 mei tot en met 23 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024

.

.

.

.

.

.

 

 

.

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

 

 

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com