Dierenmissies Weekjournaal van 5 mei 2024

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de kennismaking met Oslo, Esther, Yazmin en Dobby, lezen we over politieacties, verwaarloosde dieren die gered zijn uit een vervuilde woning, een grote deelname aan de hondenwandeling in Zaragoza en een verzoek om het Huis van Dieren te ondersteunen. In de vierkante column hebben we het over het vergeten voor je dier te zorgen en in de onzin van de week zien we een mand die niet door het hondenluik gaat … Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Kennnismaken met Oslo, Esther, Yazmin, Dobby
Politie: Onderzoek naar de dood van 10 honden in luxe pension. 
Politie: Vrouw aangehouden die poes en kittens uit auto zette 
Politie: Getuigen gezocht van een kattenmoord.

– Achttien verwaarloosde katten en honden gevonden in woning vol poep

– Animal Webshop (advertentie)
– 900 honden namen deel aan de hondenwandeling in Zaragoza
– Steun gevraagd voor het Huis van de Dieren
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van baasjes: Ziva, Onedin & Penny
– Leuke filmpjes ter vermaak. Hondje Maradonna en de slimste hondjes aller tijden
– De 4-kanten column van Ton met: “Je kunt hen onmogelijk over het hoofd zien
– (On)zin van de week: mand past niet door het hondenluik
– 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 29 april 2024 

.

Kennismaken met Oslo

Dit is Oslo, reutje, Geboortedatum: 01/09/2023, Gewicht: 10,5 kg, Afmetingen: 44 hoog 47 lang. Oslo woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter:  Oslo is een heel knuffelige aanhankelijke hond. Hij is heel speels en kan prima overweg met andere honden ongeacht geslacht, loopt goed aan de lijn en kan heel goed met volwassenen en kinderen overweg. Achtergrond informatie: Oslo werd op het platteland aangetroffen door een meisje dat in de buurt aan het werk was. Zij nam Oslo mee en, omdat hij geen chip had,  heeft ze de eerste dagen getracht met allerlei publicaties de eigenaar te vinden. Helaas leverde dit geen reactie op. Uiteindelijk nam zij contact op met Elena en werd Oslo opgenomen in het asiel.

.

.

.


.

Dit is Esther, teefje, geboortedatum: 19/03/2023, RAS: Gemengde mastin, HOOG: 54 cm (zonder hoofd), LANG: 63 cm. Esther woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter:  Bijzonder lief, gedrag naar menen is uitstekend, gedrag naar andere honden is onderdanig. Ze heeft een nobele uitstraling. Het wandelen aan de lijn begreep ze niet zo goed. Dat wordt nu extra geoefend en gaat  steeds beter en zal binnenkort prima gaan. Achtergrondinformatie: Esther is plots verschenen op een boerderij . De boer gaf haar eten maar wilde haar niet houden. Hierop is Elena gewaarschuwd. Esther was gevoelig voor lieve woordjes en de uitnodiging van Elena om mee te gaan.

.

.

.


.

Dit is Yazmin, teefje, geboren: 25/08/2022, Gewicht: 9 kg, Lang: 40 cm, Hoog: 37 cm (zonder kop). Yazmin woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter:  Yazmin is een leuk en grappig hondje. Erg lief voor volwassenen en kinderen en erg goed met anderen honden. Achtergrondinformatie: Yazmin werd aangetroffen op een landbouwgebied waar mensen werkten. Ze was mager maar stevig gebouwd. Ze benaderde de landbouwers om te bedelen voor eten. Toch heeft het maanden geduurd voordat ze zich liet vangen. Yazmin krijgt extra les om netjes aan de lijn te lopen. Ze begint het al aardig te snappen hoor.

.

.


.

Dit is Dobby, reutje, geboren: 15/05/2018, hoog: 30cm, Lang: 40 cm. Dobby woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter:  Dobby is een erg leuk en grappig hondje. Vindt het spelen met een balletje geweldig, net als zwemmen en wandelen. Hij is goed met andere honden. Hij dankt dat hij geen grote hond is. Hij is een perfecte huishond. Achtergrondinformatie: Dobby kwam in het asiel bij Elena omdat zijn baasje kanker heeft gekregen en het bazinnetje niet voor hem kan zorgen.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 30 april 2024  

.

.

.


.

.

Woensdag 1 mei 2024

.

Achttien verwaarloosde katten en honden gevonden in woning vol poep

Opnieuw zijn er vorige week dieren gered en weggehaald bij een baasje die niet in staat was om er goed voor te zorgen.

De dierenpolitie heeft donderdag achttien verwaarloosde dieren uit een woning in Bergen op Zoom gehaald. Het waren zestien verwaarloosde katten en twee honden, meldt de politie donderdagmiddag.

De woning waarin de dieren verbleven in de wijk Noordgeest was “ernstig vervuild door katten- en hondenuitwerpselen”. De dieren zijn naar een opvangadres gebracht. “Daar krijgen ze de juiste zorg en een veilige plek”, aldus de politie.

 

 


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 2 mei 2024

.

900 honden namen deel aan de hondenwandeling in Zaragoza

.

Groot plezier voor trouwe viervoeters en hun baasjes afgelopen zondag in Zaragoza. 900 honden en hun begeleiders (meer dan 1800 in totaal) wandelden er een traject van vijf kilometer. Plezier en geblaf verzekerd.

Ongeduld, zenuwen en vooral veel plezier om een leuke dag. Dat was de combinatie die afgelopen zondag de toon zette in het Parque del Agua in Zaragoza. Om 10 uur ’s ochtends verzamelden bijna 900 honden van alle kleur en grootte er voor een dag in open lucht met 1800 mensen. De tweede editie was dat van de zogeheten Andada Canina (hondenwandeling).

De eerste hond die over de streep kwam, na amper 50 minuten, was de bordercollie Thais en haar begeleiders. Ze waren daarmee voor het tweede jaar op rij de eerste van de hele meute.

Vorig jaar waren er 700 dieren en 1500 personen aanwezig. Blijkbaar viel dat mee, want de mond-tot-mondreclame deed haar werk. “Het idee kwam er op basis van de vele loopwedstrijden die er zijn”, vertelt organisatrice Silvia Porras. “We kwamen tot het besef dat er, ondanks de variëteit, geen enkel speels festival gericht was op families, en al zeker geen waar de honden mee kunnen genieten van de activiteit.”

En als er één ding duidelijk is dan is het dat de honden in Spanje steeds meer als een extra volwaardig familielid worden gezien. Ze mogen Zaragoza al binnen in bibliotheken, publieke sportcentra en de diensten van de gemeente. Porras is ook voorzitster van “Tu perro es bienvenido” (je hond is welkom), een organisatie die zich al jaren voor de honden inzet.

Naast de wandeling was er ook kinderanimatie, workshops, een yoga klas voor honden en een voorstelling van de hondenbrigade van de brandweer en de Nationale Politie. Een evenement dat volgend jaar zonder twijfel opnieuw op de stadsagenda komt te staan.


.

.

Vrijdag 3 mei 2024

.

Dieren zijn ‘wezens met gevoel’ in de Grondwet van België. 

In alle vroegte werden we vandaag door vriendin en baasje Gertruud, al gewezen op de grondwetswijziging in België. Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Luxenburg hadden het al in de grondwet staan. Nu volgt dus België. Nederland blijft achter en heeft met een ‘normale wet’  de Gezondheids- en Welzijns- Wet voor Dieren gepoogd om voor eens en altijd af te zijn van onnodig dierenleed in Nederland. Echter, helaas heeft minister Adema het belang van boeren belangrijker geacht dan het belang van dieren waardoor de wet werd uitgehold en voor langere tijd in de ijskast gezet. In de GWWD was goed bedoeld want er staan algemene regels in die voor alle dieren gelden. In deze algemene regels staat onder andere dat het verboden is: bij een dier onnodig pijn of letsel te veroorzaken, of zijn gezondheid of welzijn aan te tasten of een dier de nodige verzorging te onthouden. Als in Nederland ook een wetswijziging in de grondwet was opgenomen zoals die in België, Duitsland of Zwitserland die het belang van dieren had beschermd, dan had de minister dit niet zo makkelijk kunnen doen.

De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers heeft donderdagnacht een wet aangenomen om het welzijn van dieren op te nemen in de grondwet. De Senaat had eerder al voor de grondwetswijziging gestemd.

Letterlijk luidt de wetstekst: “Bij de uitoefening van hun respectieve bevoegdheden streven de federale staat, de gemeenschappen en de gewesten naar bescherming van en zorg voor dieren als wezens met gevoel.”

Een tweederdemeerderheid stemde voor de grondwetswijziging. Tegenstemmers, zoals met name de liberale Open VLD en de christen-democratische CD&V, zijn bang dat vergunningen voor landbouwbedrijven in gevaar komen en dat er juridische gevolgen zullen zijn voor jagers, vissers of veemarkten.

De dierenbeschermingsorganisatie GAIA is blij met de grondwetswijziging en spreekt van een “historische doorbraak”.

.

.


.

.

Zaterdag 4 mei 2024

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

Zondag 5 mei 2024.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

Berichten van baasjes

.

Jolanda en Ronald.., baasjes van Ziva, Zora en Zando, stuurden ons deze update

.

Vakantie zit erop. 20 dagen met de caravan weggeweest naar Duitsland. Een geslaagde en gezellige vakantie en uiteraard zijn de honden meegeweest.
Ziva, Zora en Zando hebben het goed gedaan. Elke dag heerlijk gewandeld. Bergje op en af en veel watertjes bezocht. Op naar volgend voorjaar. Dan staat de volgende vakantie gepland.

Samen met de honden van vrienden bestond onze roedel uit 5 honden. Gezellige club waarmee we samen ongeveer 195 km gewandeld hebben.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Gertruud, baasje van Onedin en Penny, stuurde ons deze update.

.

Net terug van de kapper zijn de senioren Onedin en Penny weer de knapperds van de buurt.

Gertruud vertelt : “Ben altijd blij als ze terug zijn want Onedin vindt het niet leuk. Kijkt mij altijd aan als ik er wegloop. Of ze zeggen wil: waaattt laat jij mij hier?”

.

.

Het was echt weer eens nodig … oordeel zelf maar.

.

Onedin voor de kapper en na de kapper

.

.

.

.

.

.

.

.

Penny  voor de kapper en na de kapper.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

Op facebook kwamen we dit strand filmpje tegen van de balkunstenaar zoals Maradonna.

Misschien heeft u het al gezien maar het blijft leuk …

.

.

.

.

.

.

Nog een leuk filmpje ….

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

Ga voor dit filmpje maar even rustig zitten want het is erg grappig

om te zien hoe slim de hondjes kunnen zijn ….

.

.

.

 


.

.

.

De 4-kanten column van Ton: “Je kunt hen onmogelijk over het hoofd zien

Wat me van de week nu weer echt boos maakte, moet ik even kwijt … Kijk, als je mij in de gordijnen wilt jagen dan moet je mij een plausibele verklaring proberen te geven hoe het mogelijk is dat een baasje gewoon vergeet voor zijn dier te zorgen.

 

Baasjes die zorg voor een dier hebben nagelaten en dan als excuus aangeven dat ze vergeten waren om de hond uit te laten, eten of drinken te geven, of… ‘ik weet niet wat ‘… zouden direct zwaar gestraft moeten worden en verbod moeten krijgen op het houden van huisdieren. Echt, ik gruwel als ik weer van zo’n voorval hoor. Als dat bij een kind gebeurt, dan spreekt iedereen er schande van maar sommige baasjes blijken het niet zo erg te vinden als dat ‘een keertje’ bij een dier gebeurt..

Juist een dier dat volledig afhankelijk is van zijn baasje om te kunnen, eten, slapen en zijn behoefte te doen. Hoe erg is het dan als je zo’n beestje niet goed verzorgt? Het is je reinste marteling als je nalatig bent om een dier de nodige zorg te verlenen. Dierenmishandeling noemen we dat. Wat mij betreft kan er geen excuus zijn tenzij er echt sprake is van overmacht. En dan nog mag het niet iets zijn dat veroorzaakt is door het nemen van onnodig risico…  Ieder baasje dat echt van zijn dier houdt, zal beamen dat het gewoon onmogelijk is om te vergeten voor je dier te zorgen….
.
Waarom het me zo aangrijpt komt omdat ik automatisch mijn eigen hondjes voor de geest krijg. Hoe anders kan en hoort het te zijn. Hoe fijn is het om je soms volmaakt gelukkig te voelen als je je hondje bij je hebt. Eén zijn met je huisdier en het gevoel hebben dat even alles goed is en dat jouw leven in perfecte harmonie is met jouw speciale huisgenoot ….
.
Ik denk dat dit de essentie is van het houden van je huisdier al zou je dit net zo makkelijk kunnen spiegelen aan de relatie met een kind. Je kunt van je dier gaan houden omdat je het gewoon een leuk beestje vindt die je graag als vriendje bij je wilt hebben of omdat bij jou een zorginstinct wordt aangewakkerd bij het zien van een stakkertje dat jouw hulp kan gebruiken. Beide prikkels kunnen de start betekenen van een relatie tussen baas en dier die langzaam versterkt wordt door een vertrouwensband omdat je weet wat de ander doet in verschillende situaties en wat je van elkaar kunt verwachten.

Als ik over onze situatie spreek dan heb ik het natuurlijk over onze hondjes. Zo verwachten ze regelmatig wat lekkers van ons te krijgen. Als tegenprestatie laten ze regelmatig zien dat ze graag dicht bij je willen zijn en het knuffelen echt fijn vinden. Het zijn gewoon gezelschapsdieren die menigmaal meer dankbaarheid en genegenheid tonen dan sommige mensen. Tja …

Natuurlijk beweren we niet dat een hond of kat het zelfde is als een kind maar pas op want gevoelens en de genegenheid voor een huisdier kunnen net zo intens zijn. Het is nu eenmaal zo dat je van te voren weet dat je, normaal gesproken, je huisdier zult overleven. Het kan dus geen verrassing zijn dat er zich zo’n verdrietig moment aandient maar dat maakt een afscheid niet minder pijnlijk. Bij het verlies van een huisdier kunnen mensen net zo erg van streek zijn als bij het verlies van een mens.!!!  Het is maar net hoe en wat voor rol het huisdier in het leven van die persoon heeft gespeeld en ook de omstandigheden waaronder het huisdier is overleden kan daarbij een rol spelen. Mensen die dit niet kunnen begrijpen zullen nooit echte dierenvrienden van ons worden.
.
Nu even terug naar een levende situatie. Wat maakt een relatie met je hond nu zo speciaal? Een hond is leuk maar geeft je ook extra zorg. Soms moet je er mee naar een dierenarts, of wordt er wat gesloopt, wordt er eens in huis gepoept als hij of zij diarree heeft en ja ook gaat het uitlaten gewoon door als het ‘hondenweer’ is. Neem nu al die minder leuke zaken en tel daar bij op dat de lieverdjes ook wel eens ondeugend kunnen zijn of niet snel genoeg willen luisteren. Waarom zou je in hemelsnaam aan zo’n dier in huis beginnen? Ach ja, soms hebben ze gewoon een luie bui en bedenk dan dat dit nooit is om ons te pesten maar omdat ze instinctief reageren op een prikkel die wij niet kunnen voorkomen.  Dat kan van alles zijn en de truc is om hen met zoveel mogelijk prikkels leren om te gaan.
.
Ook wij willen ze wel eens achter het behang plakken hoor, maar als ze dan weer vol overgave laten zien dat ze jouw gezelschap op prijs stellen en met grote vragende ogen naar je opkijken… dan kun je niet anders dan alles gauw vergeten en vergeven. Nu blijkt steeds weer, dat ze slimmer zijn dan we dachten want ze weten precies hoe en wanneer ze dat het beste kunnen doen. Nee, we krijgen echt de kans niet om onze hondjes te vergeten….

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

mand past niet door het hondenluik

.

.

.

En als je dan graag je mand buiten op de veranda wilt zetten, blijkt hij niet door het hondenluikje te passen … .

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024

.

.

.

.

.

.

 

 

.

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

 

 

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

 

«
»
  • G. Baars

    Als je al het herhaaldelijk dierenleed in Nederland ziet zoals broodfok, verwaarlozing, mishandeling, uitbuiting van dieren, mensen die een kat met kittens of hond uit de auto zetten, dan vraag je je af waarom Nederland achterblijft bij het vastleggen van dierenrechten in de grondwet. Laten we er voor zorgen dat partijen die dit steunen groter worden.

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com