Dierenmissies weekjournaal van 19 november 2017

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week lees je van alles over de hondjes die al in Nederland zijn, welke hondjes nog meer het asiel mochten verlaten, en welke hondjes nu juist weer op de site zijn gekomen. Voorts doet de Sint zijn intrede en gunnen we Spanje ook een sinterklaasfeest mits… is elke hond uniek en zijn de onderwerpen en verhaaltjes weer voorzien van leuke foto’s die boekdelen spreken. Kortom er zijn weer redenen genoeg om even de tijd te nemen om op je gemak dit weekjournaal te lezen. Maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen dan aan bod:

  • Storm van informatieaanvragen voor Andro leidt nog tot niets
  • Meer hondjes in de belangstelling
  • Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
  • Kattentest uitgesteld door stroomstoring
  • Hoera Blanca is geadopteerd
  • Bonny naar een lokaal baasje
  • De kattentest van Nacho is verplaatst naar dinsdag
  • Meer goed nieuws over hondjes die het asiel mogen verlaten
  • Mooie flyers om speciale hondjes in het zonnetje te zetten.
  • Een kleine update van onze vorderingen met Flor
  • Update van kleine Mia
  • Registratie van uw hond is verplicht
  • Berichten van baasjes over Pum, Fray&Djovi&Wolf&Titan, Lara
  • De 4-kanten column “Geen stoomboot maar speedboat”
  • De (on)zin van de week over: “Ook elke hond is uniek”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakatieopvang

Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop,  OnePack  en Fresh PC.  Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

.
Maandag 13 november 2017
Storm van informatie aanvragen voor Andro leidt nog tot niets…
.
Diverse mensen hebben het verhaal van Andro gelezen op de facebook pagina bij Vrienden voor Odena en zijn vervolgens naar ons verwezen voor de verdere bemiddeling van de adoptie. Tot zover is dat prachtig.  Helaas blijkt dat veel mensen het idee hebben dat of Andro al in Nederland is, of dat ze hem gratis ergens af kunnen halen maar zo werkt het natuurlijk niet. Zoals bij iedere adoptie worden er ook eisen gesteld aan het nieuwe baasje, zit de hond nog in Spanje en zijn er kosten verbonden aan de adoptie.

.

Dinsdag 14 november 2017

.

Meer hondjes in de belangstelling.
.
De volgende hondjes lijken een baasje te hebben gevonden en er wordt ondertussen druk informatie heen en weer gestuurd in de hoop dat het zal leiden tot een werklelijke adoptie.

Bonny

Nacho

We houden voor hen de vingers gekruist

 

 

Daarnaast hebben we een familie die met zorgvuldigheid  het juiste huisgenootje willen uitkiezen. Door de eerste selectie zijn Ralf en Blanca overgebleven. Zij krijgen beiden een kattentest en dan zal worden bekeken wie van de twee de gelukkige zal worden.

.

Ralf

Blanca

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Logeetje Chispa komt in januari 2018.
.
Roos, het baasje van Chispa, heeft ons gevraagd of de kleine Chispa mag komen logeren. Chispa blijkt overdreven beschermgedrag van haar baasje te vertonen en is tot twee keer door een herder gebeten waardoor ze nu niet zo vriendelijk meer is naar andere honden. Tja, bij ons zal ze toch weer met andere honden moeten opschieten want ze komt gewoon bij ons clubje. We denken dat dit voor haar een hele goede positieve ervaring zal zijn en hopen dat ze dat vast kan houden. Waarom we denken dat dit goed zal gaan is omdat Chispa eerder voor een paar dagen bij ons heeft gelogeerd en toen hebben we weinig gemerkt van het bescherm-gedrag. We vonden haar toen lekker kroelerig en kon ze zo in je veilige armen in slaap vallen. We hopen echt dat we haar een stukje onbevangenheid terug kunnen geven … we kijken er naar uit…

.

.

Woensdag 15 november 2017

.

Honden die ook het asiel mogen verlaten zijn

Barni

job

Thor

.

.

.

.

.

.

Tonnie

Floki

.

.

.

.

.

.

.

Donderdag 16 november 2017.

.

Kattentest uitgesteld wegens stroomstoring
.
Vandaag zouden er kattentesten worden gehouden. Miranda zorgt dat er extra vrijwilligers beschikbaar zijn om de hondjes uit de kennels te halen en naar het katten verblijf te brengen. Daar staat dan weer iemand die daar met een camera klaar staat om foto’s en of filmpjes van maken van het gedrag van de hondjes die met de poezen worden geconfronteerd. Alles en iedereen was er klaar voor toen er plots een stroomstoring optrad waardoor het asiel in het donker zat. Dit duurde een paar uur waardoor de kans om de kattentest te laten doen verloren ging.  Nu zijn de kattentesten verschoven naar naar zaterdag aanstaande ….


.

.
Vrijdag 17 november 2017
.
.
.
triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.

.

Hoera Blanca is geadopteerd
.
Vandaag hebben Ralf en Blanca een kattentest gehad. Beiden zijn hier voor geslaagd en toen moesten de nieuwe baasjes kiezen. Omdat op de filmpjes te zien was dat Blanca iets rustiger van aard was, hebben ze voor haar gekozen.  We kunnen de adoptie formeel maken en Blanca zo snel mogelijk door de dierenarts reis gereed laten maken.

.

.


.

.

Bonny naar een lokaal baasje.
.
Vandaag kregen we het bericht  dat Bonny lokaal is geadopteerd. Het is natuurlijk zo dat zolang we geen concrete toezegging hebben dat een hondje bij een baasje mag gaan wonen wij ook niet een hondje kunnen reserveren. We proberen wel andere belangstellenden even op afstand te houden maar ook in Spanje probeert men baasjes te vinden. Ondanks een waarschuwing van ons dat dit zou kunnen gebeuren konden wij onvoldoende zekerheid krijgen over een mogelijke adoptie alhier. Uiteindelijk maakt het voor Bonny niet zoveel uit  want zij mag hoe dan ook het asiel verlaten. Jippie …

.

.


.

.

De kattentest van Nacho is verplaatst naar dinsdag.

.
Aanvankelijk zou Nacho afgelopen donderdag zijn kattent4ests krijgen maar dat kon toen niet door gaan van wege de stroomstoring. vervolgens werden alle kattentesten doorgeschoven naar de zaterdag maar zoals jullie konden lezen hebben Ralf en Blanca gisteren hun kattentest al gedaan.
.
Helaas kan de kattentest van Nacho op zaterdag niet doorgaan omdat Nacho bij een opvanggezin woont en die mensen op zaterdag niet naar het asiel kunnen komen. Nu zal de test op dinsdag aanstaande plaatsvinden.

.
.


.

.

Zaterdag 18 november 2017.

.

Vandaag kregen we meer goed nieuws over hondjes die het asiel mogen verlaten.

Datson

Bongo

Ook Datson en Bongo  zijn de gelukkigen
.

.

.

.

.

.


.

.

Mooie flyers om speciale hondjes in het zonnetje te zetten.

We danken Resy (kennis van Marcel) weer voor het maken van deze flyers
.
Mocht je meer willen weten van deze kanjers … klik dan op de flyer.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

.
Zondag 19 november 2017
.
.

Een kleine update van onze vorderingen met Flor

(Flor is bij ons gekomen op 14 oktober 2017 en bleek extreem bang voor mensen. Vanaf dat moment werken we aan haar herstel dat langzaam maar zeker vorderingen kent)

.

Het zijn de kleine succesjes die je moet vieren. Ze wordt steeds nieuwsgieriger en durft dan een kijkje te komen nemen. Elke keer als ik thuiskom van werken staat ze met de ander hondjes op me te wachten.

Omdat de anderen zich volledig in de kroelstrijd werpen om maar aangehaald te worden, wil zij ook aangehaald worden. Maar ja dan moet je wel dichterbij komen … In het begin werd ze nog we eens weg gesnauwd door Botas als zij wat onhandig manoeuvrerend probeerde naderbij te komen want dan zouden de anderen geen aandacht kunnen krijgen.  Mia geeft het goede voorbeeld en dat heeft ze nu begrepen. Zo durfde ze laatst al bij me te komen om een vluchtig likje te geven om dan daarna weer gelijk weg te rennen. Wat een verschil met een maand geleden. Toen kroop ze weg als ze maar het vermoeden had dat je haar van een afstand aankeek.  Nog steeds zijn het aankijken en op haar aflopen dingen die haar angst inboezemen maar de scherpe randjes lijken er nu van af te gaan.
.
Tijdens het wandelen zien we dat ze ook daar haar angst wat kwijt raakt. Ze hobbelt tussen de andere hondjes al ontspannen mee (als er geen vreemde geluiden te horen zijn en er geen vreemden in de buurt zijn). In het bos zoekt ze aan de lange lijn naar een geschikte plek om haar behoefte te doen en dan trekt ze nog flink. Houden we haar kort, dan loopt ze keurig naast je mee maar dan nog wel behoorlijk gespannen… steeds omkijkend en met de staart tussen de benen. Ja je kunt niet alles hebben….

.

.

Update van kleine Mia
.
Door de aandacht die we voor Flor hebben zouden we bijna de kleine Mia vergeten die op zondag 5 november bij ons kwam wonen.  Nou daar krijgen we echt de tijd niet voor hoor. Zoals we al vertelden was Mia hier al ‘kind aan huis’ en was ze al volledig opgenomen in ons clubje door de vele vakanties die ze bij ons heeft gevierd.

Of ze zich al een beetje thuis voelt? Oordeel zelf maar….

Ze loopt over je heen alsof je een snelweg bent.

Ze neemt zonder schroom de lekkere plekjes van Pichi in.

Ze haalt keer op keer alle speeltjes uit kist en verzamelt die op het bed om er vervolgens één uit te kiezen om mee te spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En verder….? Ze presteert het om iedereen tot haar bediende te maken. Ze vindt alles lekker en staat vooraan bij het uitdelen van lekkere dingen. Ze is als eerste in het bos omdat ze het hardste kan lopen van allemaal … en dat maakt haar moeilijk te fotograferen in een groepsfoto want zij snapt het concept van ‘samen op de foto’ nog niet zo goed.
.
Dat zij niet zo wil poseren voor een close-up foto snappen we wel ….
.
Verder kunnen we wel zeggen dat ze behoorlijk geïntegreerd is.

.

.


 

 .
..
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

.


Berichtjes van ….

==================================================================================
.
.
Van Selena kregen we deze foto’s van Djovi, Fray, Wolf en Titan. 
.
Misschien was Selena geïnspireerd door onze foto van vorige week maar deze hieronder is ook weer prachtig. !!!!!!
.
.

v.l.n.r. Djovi, Fray, Wolf en Titan

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
—————————————————————
.
.
Emily en Germ Henk, de baasjes van Pum (broertje van onze Flor),  stuurde ons ons deze leuke update. 

Dag Ton en Annerie,

We wilden even laten weten dat het erg goed gaat met Pum. Hij is (bijna) helemaal op zijn gemak in huis, en buiten is hij het mannetje. Het is een ontzettend knuffeldier dat elke gelegenheid aangrijpt om even te knuffelen en te kroelen. Hij is bij ons snel ontspannen. Zijn vacht is aanzienlijk verbeterd en ook is hij niet meer (te) mager.
.
We zijn al twee keer met hem naar school geweest, in Koekange. En wat deed hij het goed! We leren Pum te luisteren naar zijn naam, zodat we hem hopelijk binnenkort ook los durven laten in het bos.

We zijn ontzettend trots op ons mannetje en we genieten van zijn energie en enthousiasme.

Ook houden we de verhalen over zijn zusje Flor in de gaten. Wat een opgave… We bewonderen zeer hoe jullie met haar omgaan. Hopelijk kunnen we Pum en Flor binnenkort eens aan elkaar laten snuffelen! En hoe zit het nu precies met het broertje van de twee? Is hij nog in Spanje?

Nog een fijn weekend gewenst,

Warme groet, Emily, Germ Henk en Pum

.

Het laatste nieuws dat we van broertje Pommi weten is dat hij ergens in Nederland in een tijdelijke opvang zit te wachten op een defintief baasje… In ieder geval is hij weg uit het asiel…

 .
.
.
.
.
————————————————————–
.
.
Op de valreep kregen we van de Karin en Paul, baasjes van Lara, te zien hoe baasje Paul aan het klussen ging om Lara de perfecte eettafel te geven.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
==================================================================
.
.

kop-ton

De 4-kanten column van Ton : “Geen stoomboot maar speedboot”

.

Gisteren hebben we weer met z’n allen mogen genieten de aankomst van Sinterklaas in Dokkum.

Het was deze keer weer eens een ouderwets ongestoord kinderfeestje en dat was leuk om te zien.
.
Het enige dat echt uit Spanje naar Nederland komt en voor heel veel mensen als een super cadeautje wordt ervaren zijn de Spaanse stakkertjes die Hollandse makkertjes mogen worden.
.
Gelukkig kennen ze in Spanje het Sinterklaasfeest niet. Waarom? Omdat ze elkaar op feestelijke gelegenheden net zo makkelijk een hondje cadeau doen als welk ander presentje dan ook. Dat is ook één van de redenen dat er zoveel hondjes op straat worden gezet.
.
Immers als na een paar maanden de lol er vanaf is en er kosten komen of dat er meer tijd moet worden besteed aan het huisgenootje dan wordt het vervelend en doe je hem weg.  Soms langs de snelweg bij een benzinepomp, soms op een industrie terrein of ergens in de natuur onder het mom van “die redt zich wel”. Nee natuurlijk redt zo’n hondje zich niet en zal dood gaan als die niet geholpen wordt.
.
Vanzelfsprekend hebben deze aangetroffen hondjes zelden of nooit een chip anders zouden die ‘lieve’ baasjes problemen kunnen krijgen.
.
Ik wil de Spanjaarden een leuk voorstel doen….
.
Als zij beloven voortaan elke hondje te chippen en nooit meer hondje als cadeautje aan anderen te geven… dan mogen ze van mij ook Sinterklaas vieren. Hoe dat dan moet met de aankomst uit Spanje weet ik nog niet maar daar passen we wel een mouw aan…. we veranderen gewoon de stoomboot in een speedboot

 

 

.

.
 ===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

 


.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….

 

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Ook elke hond is uniek”

.

Elk mens is uniek en zo is ook elke hond.

En toch moet de hond voldoen aan het prototype van de ideale huishond.

Gelukkig zijn er baasjes die wel erkennen dat een hond een eigen persoonlijkheid en karakter heeft, speciale noden kent en zorg nodig heeft, èn dat lessen voor de hond maatwerk moeten zijn. Pas dan krijg je de band waarvoor de relatie tussen mens en hond voor bekend staat.

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE. 

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 .

 .

oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
november 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18  19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  –

 

december 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31  –

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

«
»
  • Lita Njo

    Hoe kan ik nu concreet toezeggen, dat ik een hond wil, als op mijn vragen niet een duidelijk antwoord komt.De kattentest zou nog uitgevoerd worden. Door overlijden in directe kring kon ik niet gelijk de ellenlange vragenlijst invullen, maar ik had van jullie toch nog geen antwoord. Ik dacht dat het wel over het weekend heengetild kon worden. Al met al vind ik dit absoluut geen prettige gang van zaken en heb ik mijn vertrouwen in jullie dan ook opgezegd.

    Lita Njo
    Sintpietersvoeren.

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com