Dierenmissies Weekjournaal van 2 juni 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de vakantie van Ian en Babs, make we kennis met Tiburon, Anita, Yago en Lechera, worden we gewaarschuwd voor naaktslakken, houdt de politie een moordenaar van babyzwaantjes aan, einde stierenvechten in Colombia in zicht en themapark Mondo Verde in Landgraaf in slecht daglicht. In de vierkante column vragen we ons af of ons huisdier werkelijk niets te kort komt en in de onzin van de week zien we hoe een echtelijk bed er ‘s nachts uit ziet als er een hondje in huis is. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– De vakantie van Ian en Babs is begonnen
– Kennismaken met Tiburon, Anita, Yago en Lechera

– 
LET OP.. Naaktslakken kunnen gevaarlijk zijn voor uw hond.
– Animal Webshop (advertentie)
– Colombiaans parlement stemt in met verbod op stierenvechten
– Schokkend onderzoekrapport themapark Mondo Verde
– Politie: man aangehouden voor doden van 4 baby zwanen.
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Berichten van baasjes: Arie, Lee & Woody, Sjors
– Registratie van uw hond is verplicht
– Leuke filmpjes ter vermaak. Hondencommentaar …
– De 4-kanten column van Ton met: “Ach, mijn huisdier komt echt niets te kort hoor…. “.
– (On)zin van de week:
Later gedurende de nacht …

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 27 mei 2024 

.

De vakantie van Ian en Babs is begonnen. 

 

Gisteren begon de vakantie van Ian en Babs. Vera en Wim kwamen de twee doerakjes brengen.  Vrijwel direct waren ze weer onderdeel van ons roedeltje.  Ze hebben gelijk hun plekje weer gevonden en hobbelden weer mee in het bos waar ze op eigen gelegenheid naar hartenlust kunnen snuffelen. Babs natuurlijk het meeste want die duikt de struiken in en rent de hei op maar komt gelukkig terug als je haar roept en ze houdt ons erg goed in de gaten. Zo gaan wij en zij een heerlijke vakantie tegemoet.

En zo lopen we vier keer per dag in het bos en zien we hoe Babs en Ian  zich vermaken. Lizzy en Botas zijn steevast de hekkensluiters. Flor doet haar eigen ding en is natuurlijk altijd op haar hoede voor vreemde mensen waar ze nu eenmaal bang voor is. Gelukkig is het in deze periode lekker rustig en hebben we het bos voor ons alleen.

 

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 28 mei 2024  

.

Kennismaken met Tiburon, Anita, Yago en 

.

 

Dit is Tiburon, reutje windhond, Geboortedatum: 08/10/2018, Gewicht: 26 kg, Afmetingen: 66 hoog 71 lang. Tiburon woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter; Zeer sociaal met alle honden. Tiburon is rustig en gehoorzaam. Hij volgt je overal en hij is gewoon een schat. Hij springt zonder problemen in de auto en loopt perfect aan de lijn. Hij is super lief voor kinderen en andere mensen. Tiburon verdient een lieve baas die voor hem wil zorgen en hem laat zien dat de liefde ook van de baasjes af kan komen. Achtergrond informatie: Tiburón is door zijn eigenaar overgedragen aan het asiel omdat hij niet (meer) voor hem kan zorgen. Er is verder geen reden gegeven. Ongelooflijk dat zo’n lieverd zonder emotie of gevoel door het baasje zo afgegeven wordt bij een asiel.

Als je meer info wilt over Tiburon of over de adoptieprocedure bezoek dan zijn adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271.

.
—————-
.

.

Dit is Anita. teefje, Windhond, Geboortedatum: 01/02/2021, Gewicht: 22 kg, Afmetingen: 62 hoog 68 lang. Anita woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter; Anita is zeer sociaal met alle honden, ongeacht geslacht. Ze is een zeer speelse en sociale hond, ze houdt van spelen en rennen.  Ze gaat zonder problemen mee in de auto en weet hoe ze aan de riem moet lopen. Achtergrondinformatie: Anita is ondanks haar jonge leeftijd gebruikt als fokteefje. Ze hebben haar pups achtergehouden en haar zelf achtergelaten bij het asiel omdat mensen de fokker hadden aangegeven omdat hij meer honden had dan was toegestaan. Lieve Anita hoopt een baasje te vinden om heerlijke nieuwe ervaringen op te doen in een liefdevolle omgeving.

Als je meer info wilt over Anita of over de adoptieprocedure bezoek dan haar adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271.

.

.


.

.

Dit is Yaco, reutje,Spaanse Bretón, geboren:  09/5/2015, 12 Kg, 45 hoog 49 lang. Yago woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter; Yago is super lieve actieve hond en hij vindt wandelen het einde. Hij loopt prima aan de lijn. Hij is aanhalig en sociaal. Kan prima met andere honden. Is goed voor volwassenen en kinderen. Autorijden is voor Yago geen probleem. Achtergrondinformatie: Is zonder verdere gegeven redenen door de eigenaar afgegeven bij het asiel. ONGELOOFLIJK.!!!!

.

Als je meer info wilt over Yago of over de adoptieprocedure bezoek dan zijn adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.


.

.

Dit is Lechera, teefje, Windhond, Geboortedatum: 21/1/2021, Gewicht: 23 kg, Afmetingen: 64 hoog 66 lang. Lechera woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter:  Ze is een sociale, aanhankelijke en onderdanige hond. Lechera is super goed met kinderen en volwassenen, ze is een schatje. Aan de lijn kan ze zonder problemen lopen, als je haar roept gaat ze met je mee. Met de auto heb je ook geen problemen met reizen. Achtergrondinformatie: Lechera werd naar het asiel bij Elena gebracht omdat de eigenaar/fokker was aangeklaagd omdat hij te veel honden had en hiervoor geen vergunning had.

.
Als je meer info wilt over Lechera of over de adoptieprocedure bezoek dan haar adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271..

.

.


.

.

Woensdag 29 mei 2024

.

LET OP.. Naaktslakken kunnen gevaarlijk zijn voor uw hond.

 

 

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.


.

.

Donderdag 30 mei 2024

.

Colombiaans parlement stemt in met verbod op stierenvechten

Weer een klein beetje minder dierenleed in het verschiet. OK, het duurt nog even maar toch is dit goed nieuws.

Een meerderheid in het Colombiaanse parlement heeft ingestemd met een verbod op stierenvechten vanaf 2027. De traditie was al verboden in een aantal steden, maar zal vanaf 2027 landelijk gelden. Daarmee komt een einde aan deze wrede bloedsport, die steeds meer landen niet langer accepteren…. Laten we hopen dat binnenkort ook in heel Spanje opnieuw het stierenvechten verboden zal worden.

.

.


.

.

 

Schokkend onderzoekrapport themapark Mondo Verde

Het themapark Mondo Verde in Landgraaf verschijnt al jaren negatief in het nieuws. De kritiek richt zich voornamelijk op de wijze waarop het park dieren houdt. Veel dierverblijven zijn klein en vies en de dieren zien er ongelukkig uit. Daarnaast staan de dierverblijven erg dicht op de attracties die dit park ook heeft. Zo is het leeuwenverblijf in hetzelfde gebouw te vinden als waar de botsauto’s zijn en rijdt er de hele dag een achtbaan met joelende bezoekers over het tijgerverblijf heen.

Schrikbarend rapport over Mondo Verde leidt tot Kamervragen

In december 2023 lag het park onder vuur vanwege de kleine tijger- en wolvenverblijven. Naar aanleiding van deze berichtgeving diende Bite Back een inspectieverzoek bij de NVWA in en stelde Kamerlid Ines Kostić (PvdD) Kamervragen aan minister Adema (LNV). Uit de beantwoording van deze vragen bleek dat ook het ministerie maar weinig enthousiasme kon opbrengen voor het park.

.

..


.

Vrijdag 31 mei 2024

.

Politie heeft man aangehouden die 4 jonge zwaantjes dood schoot.

(De man gelovig en kan hij bidden om vergeving maar ik hoop dat hij toch ook een aardse straf tegemoet kan zien) .

Lees onderstaand bericht van Hart van Nederland:

Het Noord-Hollandse Aalsmeerderbrug, bij Aalsmeer, is zaterdag opgeschrokken door vreselijk dierenleed. Een man schoot op zijn erf vier zwaantjes dood. Diverse buurtbewoners zagen het gebeuren, waaronder Mila Maarse. Zij kan het nog steeds niet geloven: “Er moet iets misgaan in je hoofd als je zoiets doet.”

.

 

In de video bovenaan zie je beelden die buren maakten na het vreselijke incident.

Mila ziet het nog steeds voor zich: “Ik was mijn bed aan het opmaken en opeens hoorde ik knallen. Vervolgens keek ik naar buiten, maar zag ik in eerste instantie niks. Daarna hoorde ik weer schoten en toen keek ik naar de overkant en zag ik de overbuurman in het gras op zijn knieën zitten. Hij was aan het schieten richting twee zwanen met vier jonge zwaantjes.”

Excuses

De vrouw was erg geschrokken en rent samen met haar vriend naar buiten: “Inmiddels stonden er ook verderop wat buren op straat. Die vertelden dat er kogeltjes tegen hun raam waren gekomen. Ik ben gaan schreeuwen naar de overkant: ‘Klootzak, wat ben je aan het doen? Je bent op de zwanen aan het schieten. Houd ermee op! Ik ga de politie bellen.'”

Vervolgens komt de man naar de overkant varen en biedt hij zijn excuses aan. Hij zegt het nooit meer te zullen doen. Toch wordt de politie ingelicht. “Die is gekomen. In eerste instantie kwamen er vier mensen. Daarna zijn er nog wat bijgekomen om de wapens van de man te inspecteren. Vervolgens moesten wij best een poos wachten totdat de zwanenhulp kwam.”

Naar de kerk

De twee volwassen zwanen raakten niet gewond. Al hebben de vier jonkies het niet overleefd. “Het is echt vreselijk. Ik ben dan een grote dierenvriend, maar ik denk dat het voor iedereen gewoon heel erg was. Alle buren waren ontdaan en verdrietig”, vertelt Mila tegen Hart van Nederland.

Volgens haar heeft de overbuurman al eerder op ganzen geschoten. “Vandaar dat hij ook meerdere geweren had. Hij wil ze niet op zijn land. Dat is zijn antwoord”, legt de buurtbewoonster uit. “Het is een bijzondere man. Al is hij wel heel rustig en een beetje introvert, dus je verwacht niet dat iemand zoiets doet. Vanmorgen ging hij gewoon weer op zijn fiets naar de kerk met zijn vrouw.”

Mila zit een dag na het incident nog hoog in haar emoties: “Het is gewoon ongelofelijk en verdrietig. Ik zou graag iets willen doen om het uit mijn hoofd en systeem te krijgen, maar ik weet niet zo goed wat. Het is heel lastig. De buren zij ook nog steeds ontdaan.”

Meerdere luchtdrukwapens

De man werd zaterdag opgepakt. De politie bevestigt dat: “Deze man wordt verdacht van het doodschieten van vier jonge zwanen met een luchtdrukwapen. Hij is aangehouden en gehoord. We hebben meerdere luchtdrukwapens in beslaggenomen.”

Volgens de politiewoordvoerder bepaald justitie binnenkort over verdere strafvervolging. “De verdachte is zaterdag weer heengezonden. De twee volwassen zwanen zijn door een professioneel bedrijf ter plaatse gevangen en op een andere plek weer uitgezet”, aldus de politie.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 1 juni 2024

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

Lio

 

 

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

 

Zondag 2 juni  2024.

.

– – – – – –

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

Berichten van baasjes

.

Ingrid en Inma, baasjes van Arie, laten weten dat Arie na zijn vakantie weer helemaal thuis is. 

.

.

.

.

Onder het mom van  ‘Arie is weer geland’ zien we Arie zoals wij hem ook kennen..

Klaar om te dollen met zijn speeltjes voor zijn neus.

.

.

.

.


.

.

.

Inge en Jo baasjes van Lee en Woody stuurden ons deze update …

.

Hallo Ton,
Een hele tijd niks van deze kant gehoord.
Met Woody gaat het goed. Is lekker ondeugend.

Met Lee zijn we gisteren naar de dierenarts geweest. Hij was al een paar dagen niet lekker. Kwijlde erg veel, lusteloos, niet meer willen eten ( dit is niks voor Lee ),  en zijn tong hing scheef uit zijn bek.
Blijkt dat hij een flink gezwel in zijn mond heeft, wat doorloopt in de keel. Er zou eigenlijk een biopt van genomen moeten worden, maar de dierenarts durft dit niet aan ivm zijn hartruis. Hiervoor staat hij onder controle. Hij antibiotica en ontstekingsremmer gekregen. Hier reageert hij , tot nu toe, redelijk op. Volgende week donderdag moeten we weer voor controle, en zonodig eerder als er wat is. Ook krijgt hij maandelijks een Librela spuit tegen de artrose.  We hopen dat hij weer opknapt.
Groetjes Inge en Jo
.
.
.

.

.

Linda, baasje van Sjors Mike en Millie stuurde ons deze update over Sjors..

.

Hoi Ton, hoe gaat het daar? Sjors heeft vandaag een gebitsreiniging gehad en er moest ook een tandje en vier kiesjes getrokken worden. Ook had ze een wratje bij/in haar oog, waardoor het steeds ontstoken was, dus ook gelijk weggehaald. Alles goed gegaan gelukkig en nu bijkomen????????????

.

.

.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

 

.

Een leuk filmpje ….

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

Hondencommentaar …

Vreselijk leuk filmpje. !!!

Zet vooral het geluid aan !!!  anders mis je de gein ….

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

“Ach, mijn huisdier komt echt niets te kort hoor…. “.
.
We geloven graag dat baasjes echt denken dat ze het beste met de huisdieren voor hebben.  Jammer dat het nogal eens voorkomt dat door onwetendheid het dier toch wegkwijnt van ellende. Hoe dat kan? Dit komt meestal omdat baasjes onvoldoende op de hoogte zijn van wat hun dier nodig heeft. Men heeft verzuimd om vooraf kennis te vergaren voor alles wat bij de verzorging van hun huisdier hoort.

Nu kun je hier alles bij voorstellen als het om een bijzonder dier gaat die je eigenlijk alleen in een dierentuin tegen zult komen. Echter als het om een kat, hond, kanarie, goudvis, hamster, konijn, paard etc…  gaat … dan denken veel baasjes onterecht dat ze het allemaal wel weten.

Om daar wat aan te doen zijn er in 1993 door de Britse Farm Animal Welfare Council de zogenaamde vijf vrijheden uitgewerkt . Als hier aan voldaan wordt, kun je stellen dat dieren een goed niveau van welzijn ervaren.

Om dit voor alle dieren van toepassing te laten zijn, wordt er van een baasjes verwacht dat ze een voorstelling hebben van hoe het leven van hun huisdier er ‘in de vrije natuur’ uit ziet.

De vijf vrijheden zijn:

  1. Dieren zijn vrij van honger en dorst. Ze hebben gemakkelijk toegang tot vers water en de juiste voeding.
  2. Dieren zijn vrij van ongemak.  Ze hebben een geschikte, voldoende grote leefomgeving met in ieder geval een plek om te schuilen en een comfortabele rustplaats.
  3. Dieren zijn vrij van pijn, verwonding en ziekte. Er is sprake van medische zorg door middel van preventie en een snelle diagnose en behandeling.
  4. Dieren zijn vrij van angst en chronische stress. Er wordt zorg gedragen voor voorwaarden en behandelingen die dit geestelijk lijden zoveel mogelijk voorkomen.
  5. Dieren zijn vrij om normaal, diersoortspecifiek  gedrag te vertonen. Ze hebben voldoende ruimte, goede voorzieningen en, indien dit past bij het natuurlijk samenlevingsverband van de betreffende diersoort, gezelschap van soortgenoten.

.
Bedenk dat je dus als baasje strafrechtelijk kunt worden vervolgd als je je niet aan die vrijheden houdt…
.

Maar … is dat ook werkelijk zo…?

Hoe verhoudt zich de regelgeving in de praktijk bij bijvoorbeeld professionele paardenhandelaren ? Nou, niet zo goed kan ik u zeggen.  Neem nu de paardenmarkt in Hedel. Die staat al jaar na jaar in de negatieve belangstelling vanwege de afschuwelijke praktijken die daar plaatsvinden. De overheidsinstanties lijken echt met twee maten te meten of zijn gewoon blind voor wat daar gebeurd of zijn bang voor vervelende gevolgen. Welke gevolgen ….. daar heb ik het niet over want die mag u zelf verzinnen…

Lees met verbazing onderstaand artikel van Animals Today en gruwel met ons mee….
.

Aangifte tegen schrijnende misstanden paardenmarkt Hedel 2019
.
Vanwege massale wetsovertredingen op de ‘feestelijke’ 300ste editie van de paardenmarkt in Hedel, doen dierenwelzijnsinspecteurs van House of Animals Investigations, Eyes on Animals en 1037 Against Animal Cruelty aangifte om het dierenleed te stoppen. Hedel 2019 was geen feest, maar een drama voor dieren.

.
Met eigen dierenartsen hebben hun inspectieteams de nacht van paardenmarkt wederom zieke en gewonde paarden gezien en een totaal gebrek aan naleving van de Europese Transportwetgeving, bedoeld om paarden te beschermen. Gesterkt door het succes van de natuur-en milieubeweging die via de rechter de overheid dwingen de Europese regels na te leven, willen de dierenwelzijnsorganisaties dat Hedel en de circa 100 andere paardenmarkten die jaarlijks gehouden worden in NL illegaal worden verklaard.

.

Ook de Dierenbescherming gaat aangifte doen tegen de organisatie van de paardenmarkt in Hedel, die vandaag haar 300ste editie beleefde. Medewerkers hebben tijdens de markt ruim 2500 overtredingen op beeld vastgelegd. We zijn van mening dat de marktorganisatie in gebreken is gebleven, omdat het overgrote deel van de dieren geen beschikking had tot water en voer en verkeerd stond aangebonden.
.
Wetshandhaving belemmerd
Volgens de wet, en volgens de vergunning die de gemeente Maasdriel heeft afgegeven aan Hedel, zouden alle paarden bij aankomst gecontroleerd moeten worden of ze niet ziek, mager of gewond zijn. Maar in Hedel arriveren rond middernacht honderden vrachtwagens vol paarden die in het donker te midden van kermisherrie en het dorpsfeest worden uitgeladen. Er is geen paspoort- en chipcontrole van paarden, niemand registreert welk paard van wie is. Karen Soeters van House of Animals:
“Zo wordt op paardenmarkten al jarenlang bewust de wetshandhaving belemmerd. Als we verzoeken in te grijpen bij strafbare feiten, dan is opeens niemand de eigenaar.”
Haar teams constateren dat veel handelaren zeer ruw met hun paarden omgaan:
“Ook heb ik veel overbeladen trailers gezien en heel veel paarden die enorm bezweet zijn van de stress uit de transportwagens. En, zoals ieder jaar, staan er wel watertanks – maar niemand gééft daadwerkelijk water aan de paarden.”

.

De misstanden worden elk jaar aan de kaak gesteld door dierenvrienden en gerenommeerde organisaties doch steeds zonder politie of andere opsporingsdiensten in actie te krijgen.
.
Wilt u weten hoe het mogelijk is dat opsporingsinstanties het af laten weten wanneer er het echt op aankomt ????
.
Lees het hele artikel met bijlagen door HIER te klikken.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Later gedurende de nacht. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024

.

.

.

.

.

.

 

 

.

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

 

 

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com