Dierenmissies Weekjournaal van 9 juni 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met asielverlaters, brandweer die poes redt uit dakgoot en puppy-yoga wordt verboden. De politie vindt vergiftigde poes in vuilcontainer en poezen in koffer. Voorts maken we kennis met Pup Purpurina,  lezen we over een goede daad van een jonge man en moeten we afscheid nemen van Charlie. In de vierkante column vragen we ons af wat er in de weg zit om een hond te adopteren en in de onzin van de week zien we hoe een hondje te biecht gaat. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Brandweer redt poes uit dakgoot

– Puppy yoga wordt verboden
– Animal Webshop (advertentie)
– Kennismaken met Purpurina
– Eindelijk weer eens een positief verhaal over de jeugd die een dier redt …
– Politie: Kat vergiftigd en gedumpt in Venlo en Gevonden afgesloten koffer met twee poezen en negen kittens
– In Memoriam Charlie
– Eindelijk weer eens een positief verhaal over de jeugd die een dier redt …
– Berichten van baasjes: Ace, Sjors & Mike & Millie & oppashondje Benny
– Registratie van uw hond is verplicht
– Leuk filmpje ter vermaak. Hoe een simpele goocheltruc met een tennisbal de hondjes versteld doet staan….
– De 4-kanten column van Ton met: HELP !!!! wat zit toch die adopties in de weg ??? 
– (On)zin van de week: Hoe een hondje te biecht gaat ….

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 3 juni 2024 

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

.

Lechera

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 4 juni 2024  

.

Brandweer redt poes uit dakgoot

Zondagochtend om 09.30 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een dier op hoogte aan de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen. Een anderhalf jaar oude poes, genaamd Fuzzy, zat sinds vrijdagochtend vast in een dakgoot boven een cafetaria en een pizzeria, meldt Gelre Nieuws.

De eigenaar had al geprobeerd Fuzzy naar beneden te krijgen, maar zonder succes. Lakens werden uit een dakraam naar de goot gelegd om het diertje te helpen klimmen, maar ook dit werkte niet. Daarom werd de brandweer gebeld voor hulp.

Kat-en-muisspel

Na een kort kat-en-muisspel wist de brandweer Fuzzy te vangen. Het dier vluchtte meteen toen het op de grond werd gezet, maar de eigenaar kon haar snel daarna in de armen sluiten. Fuzzy liep geen letsel op, maar de eigenaar merkte op dat ze wat vermagerd was.

.


.

.

Woensdag 5 juni 2024

.

Puppy yoga wordt verboden
.

Puppy-yoga wordt verboden: ‘Hondjes kunnen er levenslang last van hebben’

We hebben er al eerder aandacht aan geschonken dat dit geen goede zaak was. Nu is dit ook doorgedrongen tot de politiek en minister Adema neemt maatregelen.

Puppy-yoga, waarbij yogaleerlingen omringd worden door jonge hondjes van 8 tot 12 weken oud, wordt verboden. Eerder dit jaar leidde de vorm van yoga tot commotie en Kamervragen, omdat het niet goed zou zijn voor de jonge viervoeters.
Bij puppy-yoga stellen hondenfokkers hun pups beschikbaar voor de lessen. Leerlingen krijgen dan eerst een half uur yogales waarbij de jonge hondjes ronddartelen en daarna kan er een half uur met de diertjes geknuffeld worden.

Dierenorganisaties hebben grote kritiek op puppy-yoga. Zo zou het te uitputtend zijn voor de dieren, ervaren ze te veel stress en zou het commerciële uitbuiting zijn. De eigenaar van de puppy-yogaschool ontkent dat en meldt dat dierenwelzijn voorop staat. Maar toch wil minister Piet Adema het toch gaan verbieden.

Angst en stress bij puppy’s

“Het is een zeer slechte zaak dat er op deze manier met puppy’s wordt omgegaan ter vermaak van mensen en voor commercieel gewin”, laat Adema weten aan Hart van Nederland. “Het lijkt misschien schattig, maar het onverantwoord inzetten van puppy’s veroorzaakt angst en stress bij de puppy’s in de belangrijkste periode van hun ontwikkeling. Hier kunnen de puppy’s levenslang last van hebben.”

Totdat er een verbod komt blijft de NVWA handhaven bij misstanden, aldus Adema. “Ik roep iedereen op om niet deel te nemen aan dit soort puppy-yogalessen waarbij er op een onverantwoordelijke manier wordt omgegaan met de dieren.”

 

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.


.

.

Donderdag 6 juni 2024

.

 

Kennismaken met Puppy Purpurina, teefje, mix van mix, geboortedatum: 23/2/2024, Gewicht: 6 kg, Afmetingen: 30 hoog 36 lang. Purpurina woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter. Purpuria is precies zoals een pup moet zijn: Speels, lief, sociaal, ondeugend en onderzoekend. Ze is heerlijk aanhankelijk. Achtergrondinformatie. Omdat ze nog maar 4 maanden is is ze nu nog niet gesteriliseerd. Purpurina werd gered in het veld, de politie gaf de melding dat er een puppy alleen midden in het veld was, en die dag hadden we meer dan 35 graden temperatuur in de schaduw. We gingen haar halen en daar was ze alleen, super uitgedroogd en vol veldonkruid. Gelukkig is ze snel weer hersteld laat ze zien dat ze vol leven zit en klaar is om een nieuw leven te beginnen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Vrijdag 7 juni 2024

.

Kat vergiftigd en gedumpt in Venlo, baasje Bianca doet oproep om hulp

De dierenambulance in Venlo heeft zaterdag een kat aangetroffen die waarschijnlijk is vergiftigd. Het dier lag tussen de afvalzakken bij een ondergrondse container en is met spoed naar een dierenziekenhuis gebracht. Bianca zag op gedeelde foto’s op Facebook direct dat het haar kat Kitty was. “Ik ben heel erg geschrokken.”
De situatie van de kat was erbarmelijk. “De kat lag te stuiptrekken en er lag een blikje tonijn bij”, vertelt de woordvoerder van de dierenambulance tegen Hart van Nederland. Het blikje was leeg en de tonijn lag op de grond verspreid. “Het dier was niet stabiel, de ademhaling was aan het schokken.”

Baasje Bianca zag op foto’s verspreid door de dierenambulance meteen dat het om haar kat Kitty ging. Voor nu is het nog wel spannend of haar huisdier het zal overleven. “Ze ligt in een soort couveuse en wordt in slaap gehouden”, vertelt Bianca aan Hart van Nederland. Zondag krijgt ze een update van de dierenarts. “Ze vroegen wat ik ermee wilden doen. Maar ik wil er alles aan doen dat ze het overleeft.”

Helaas heeft Kitty de vergiftiging niet overleefd en is gestorven aan nierfalen.

Bron Hart van Nederland

-.-.-.

Gevonden afgesloten koffer met twee poezen en negen kittens

Een trieste vondst in Vlaardingen, afgelopen weekend. Tijdens een wandeling met de hond stuitte een voorbijganger op een afgesloten koffer met negen kittens en twee poezen. De koffer was over een hek gezet, op het terrein van een kinderboerderij.

Kort na de vondst werd de dierenambulance ingeschakeld. “De kittens waren op het moment van de vondst naar schatting een week oud. Hun oogjes waren nog niet open”, vertelt Saskia Thijssen van de Dierenbescherming.

Afgezien van de de schrik verkeerden de kittens en poezen in goede gezondheid. De medewerker van de dierenambulance die ter plaatse kwam denkt dan ook niet dat de koffer er langer dan een dag heeft gestaan.

‘Poezen zijn beduusd’

Wat de relatie tussen de katten onderling is, is gissen. Alle dieren zijn samen overgebracht naar een gastgezin in Gouda. “De volwassen poezen zijn nog een beetje beduusd over wat hen is overkomen, maar ze eten en maken het goed. Ook de kittens drinken goed.”

De poezen zijn nog wat beduusd. Beeld © Dierenopvangcentrum Vlaardingen

De poezen zijn nog wat beduusd.

Thijssen laat weten dat kittens rond deze tijd van het jaar, in het zogeheten kittenseizoen, regelmatig gedumpt worden. “Maar dit is geen manier om van je dieren af te komen, dit is niet oké.”

Verantwoordelijkheid

Ze voegt toe: “Als je geen kittens wil, moet je zorgen dat je moederpoes niet zwanger wordt. Je hebt verantwoordelijkheid voor je huisdier en als je ze dumpt in een koffer, dan neem je die verantwoordelijkheid niet. Dat is strafbaar.”

Bron RTL nieuws

.

.

 In Memoriam Charlie

.

Eind januari 2014 kwam Charlie met zijn leeftijd van anderhalf jaar, de reis naar Nederland maken en bij Jany en Cees gaan wonen. Het was een schot in de roos en Charlie zou de tijd van zijn leven krijgen. Dat hij daarna ook nog zijn vriendje Fiedel naast zich zou krijgen was nog eens de bonus op zijn taart. Een onbezorgd leven lag voor hem.  Al gauw begreep hij de liefde van zijn baasjes voor de paardensport waardoor Charlie en Fiedel regelmatig mee mochten rijden in een koets. En als je dan senior bent geworden dan komen er de eerste lichamelijk gebreken maar zolang je pijnloos nog de hond kunt zijn die je graag wilt zijn verandert er nog niets.  Maar als de gezwellen op de lever groter worden zijn het de baasjes die ervoor zorgen dat hem onnodig lijden werd bespaard, Vandaag kregen we dit berichtje van Jany:

 

Hoi Ton, vanmiddag hebben we Charlie in laten slapen. Hij had hij nog niet veel pijn maar we wilden het voor zijn. Hij hoefde niet te lijden. Kees heeft hem samen met zijn beertje in de paddock hier thuis begraven. Fiedel is wat rustiger nu maar had wel wat in de gaten de laatste dagen. We gaan hem lekker extra aandacht geven. groetjes van ons.

.

Natuurlijk wensen we Jany en Kees veel sterkte met het verlies van Charlie en hopen we dat Fiedel hen zal helpen om het verdriet te dragen.

.

.


.

.

Zaterdag 8 juni 2024

Eindelijk weer eens een positief verhaal over de jeugd die een dier redt …

Vaak hebben we een berichtje over hoe de jeugd zich misdraagt als het gaat over gedrag jegens dieren. Nu kunnen we, met dank aan Hart van Nederland, eindelijk weer eens een  leuk positief verhaal brengen. Als de 14-jarige Mark uit Veenendaal ziet dat de dierenambulance al een uur lang probeert een uitgeputte en verdrinkende gans te redden, bedenkt hij zich geen moment. Hij schiet te hulp met zijn bootje. De dierenambulance noemt Mark een held. En heeft ook nog een verrassing voor de heldhaftige redder.

“De gans verzwakte met het uur”, schrijft Dierenambulance Gelderse Vallei in een online bericht. “De jonge gans zwom niet goed mee met de rest van de groep en was helemaal uitgeput en koud.”

Toen de vrijwilligers zagen dat het dier middenin de sloot lag moesten ze verzinnen hoe ze bij deze gans konden komen. “Voor dit soort meldingen hebben wij een waadpak”, legt de dierenambulance verder uit in het bericht. Dat is een soort tuinboek waarmee je tot okselhoogte droog in het water kan staan. “Helaas bleek het water in het midden veel te diep te zijn, waardoor het waadpak geen veilige optie meer was.”

Bootje

Het blijkt toch best lastig om het beestje te pakken te krijgen. Inmiddels staan de vrijwilligers al een uur in het water. De 14-jarige Mark ziet ze struggelen en wil helpen: “Ik zei dat ik nog wel een bootje in de sloot heb liggen. Toen heb ik mijn boot gehaald en ben ik er naar toe gegaan.” De jongen woont om de hoek en voordat de vrijwilligers het wisten stond Mark paraat.

Een van de vrijwilligers stapte bij Mark aan boord en samen varen ze achter de gans aan. “Hij ging steeds kopje onder en dan moesten we zoeken waar die was.” Het beestje werd steeds zwaarder omdat de vetlaag zich vol had gezogen met water. “Toen de gans verzwakte hebben we hem gepakt”, laat Mark weten aan Hart van Nederland.

Net op tijd

De mannen van de dierenambulance zijn erg blij met de hulp van deze jongeman. “Zonder zijn hulp hadden we het gansje vermoedelijk nooit meer op tijd kunnen redden. Hij was helemaal uitgeput.” Maar dankzij de hulp van Mark is het beestje op tijd gered. De vrijwilligers zeggen op Facebook dan ook dat ze Mark een echte held vinden. “De gans hebben we voor de gelegenheid vernoemd naar zijn redder.”

 

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

 

Zondag 9 juni  2024.

.

– – – – – –

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

Berichten van baasjes

.

Jos en Len, Baasjes van Ace en Aika, stuurden ons deze foto met uitleg..

.

Ace die net terug is van de kapper wordt door Aika gecontroleerd.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Linda, baasje van Sjors, Millie en Mike (en gasthondje Benny).

.

Een leuke dag in het Diemerbos vastgelegd in korte filmpjes.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

 

.

Een leuk filmpje ….

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

Hoe een simpele goocheltruc met een tennisbal de hondjes versteld doet staan….

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

HELP !!!! wat zit toch die adopties in de weg ??? 

.

Je wordt er bijna hopeloos van. Wetende dat er zoveel hondjes op een baasje wachten in de snikhitte die Spanje teistert… de arme schatten die juist nu in volle kennels de tijd moeten doorbrengen terwijl de adopties zo goed als stil liggen…

Een analyse van de situatie geeft wel een indicatie hoor maar dat is natuurlijk wel erg vervelend.
.
Wat houdt de adopties dan tegen? Een hond adopteren vergt nou eenmaal een behoorlijke tijdsinspanning. Je bent daar toch wel een aantal weken mee bezig. Natuurlijk gaat dat vooraf gepaard met de nodige noodzakelijke discussies met de huisgenoten. Dan komt het moment van de keuze en dan het traject om te kijken of de hond een goede match zou kunnen zijn. Al die tijd leef je als nieuw baasje in spanning en naar mate het steeds duidelijker wordt dat je de juiste schat hebt gevonden die voor altijd bij je mag komen wonen, ga je ondertussen de nodige voorbereidingen treffen voor de komst van de nieuwe aanwinst. In Spanje wordt er dan ondertussen hard gewerkt om de reiziger klaar te maken voor de reis naar Nederland en dan eindelijk is de grote dag aangekomen dat hij of zij de reis van zijn of haar leven mag maken.  Dan komt de periode waarin de hond moet wennen en settelen in de nieuwe huiselijke omgeving. Ook dat vraagt van de baasjes de nodige tijd en geduld. Begrijpelijk dat je eigenlijk dan niet te veel andere zaken aan je hoofd wilt hebben. Immers wil je je nieuwe vriend een goede start geven zodat jullie een hechte band zullen krijgen die misschien wel tien jaar of langer zal duren.
.
Wij denken dat het een samenloop van omstandigheden is. Allereerst is het doorgaans in juni en juli niet zo druk omdat de vakantie voor de deur staat. Nu het goed gaat met de economie hebben erg veel mensen serieuze vakantieplannen. Mensen die voor het eerst een hond nemen, zien dan de zorg voor de hond als een hindernis die moeilijk lijkt te overkomen omdat je voor de keuze komt om de hond mee te nemen op vakantie of een goed onderkomen zoeken voor de vakantie die je gepland hebt. Er komt gewoon een extra verantwoordelijkheid bij die je dan vooraf niet had….  Toen in de crisistijd veel families er voor kozen een dure buitenland vakantie over te slaan, gaf dat wel de ruimte om uit te kijken naar de adoptie van een huisgenoot. Als je een jaar lang voor je vriend gezorgd hebt is het op vakantie meenemen van de hond een veel kleinere stap en of heb je al veel meer contacten om een goed vakantieplekje te vinden voor je hond.
.
Misschien is de volgende reden ook iets dat de adopties kan belemmeren. Als je bezig gehouden wordt door een massaal publieksvermaak, is er weinig ruimte om je nu eens helemaal toe te leggen op een super belangrijke beslissing zoals het nemen van een hond. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen maar wel een hele grote groep. Het lijkt wel een explosie van sportieve hoogtepunten die de afgelopen periode veel kijkers aan de buis deed kluisteren. Nemen we een willekeurige greep uit het aanbod dan zult u uzelf wellicht er in herkennen. Wie heeft er geen warm gevoel bij het vrouwenvoetbal dat de afgelopen jaren behoorlijk op de kaart kwam te staan. Nu hebben we het EK voetbal dat voor de deur staat en natuurlijk ook binnenkort de Tour de France.. 
.
Gemiddeld hadden we maandelijks gemiddeld wel zes tot tien mensen die informatie aanvroegen over een hondje met het doel uiteindelijk een maatje voor het leven te vinden. Afgelopen tijd zit de klad er behoorlijk in. Veel hondjes uit Oekraïne krijgen de voorkeur omdat de ellende daar bij ons dagelijks de huiskamer in komt en natuurlijk zijn dat ook slachtoffers van het noodlot. Voor ons zelf maakt het niets uit hoor en blijven wij optimistisch. Bovendien vinden wij dat is elk gered hondje er eentje minder is die hoeft te lijden…  maar dat we nu uitkijken naar goede maanden waarin we weer  hondjes aan een baasje in Nederland kunnen helpen, is vanzelfsprekend en zou toch wel heel erg leuk zijn… en dan vooral voor de stakkertjes in het asiel in Spanje…  .
.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Als een hondje te biecht gaat …

.

Ook een hond kan katholiek zijn.

“Ik deed net of ik nog geen eten had gehad en kreeg een tweede ontbijt”.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024

.

.

.

.

.

.

 

 

.

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

 

 

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com