Dierenmissies Weekjournaal van 20 december 2020 Kersteditie

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

 

Beste mensen,

Dit weekjournaal is weer de laatste van 2020. Deze week hebben we natuurlijk de aankomst van Tani en Magno en de rubriek de “Politie zoekt”. Ook hebben we dit jaar weer in plaats van de column een heerlijk Kerstverhaal over de dorpshond Tarzan,  vraagt de politie weer onze hulp, komt het verbod op onverdoofd religieus slachten dichterbij en in de (on)zin van de week zien we hoe Benno dit jaar de kerstboom heeft geregeld. Ook hebben weer nieuwe hondjes en natuurlijk hebben we ook updates van de baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Politie vraagt om uw hulp
– Heerlijk bericht over redding hond.

– Dierenmishandeling zwaarder bestraft in Schotland 

– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Het Kerstdiner…
– Vuurwerkverbod in Duitsland
– Aankomst van Tani en Magno
– Honden die het asiel mogen verlaten
– HOERA !!!! Het verbod op onverdoofd slachten om religieuze redenen dichterbij…!!!
– Hoera Maxi geadopteerd
– De grote reis van Tani en Magno is begonnen
– Nieuwe koppies
– De beste wensen en dank voor de ontvangen steun
–Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van  Bowie, Ziva

– Registratie van uw hond is verplicht
– Het Kerstverhaal van 2020: De dorpshond Tarzan in Aspe
– De (on)zin van de week gaat over:  Benno regelt dit jaar de boom  ….
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

 

De week van dag tot dag:

.

 

.

Maandag 14 december 2020

.

.

.

De politie vraagt uw hulp

.

 

.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 15 december 2020

.

Heerlijk bericht over redding hond.
.

Meadow raakte eind november vermist in bebost gebied in de staat New York. Haar eigenaren hingen posters op om hulp te vragen hun vermiste hond te vinden. Met streng winterweer en een storm op komst was tijd van belang. Gelukkig voor het bezorgde stel kwam een dronepiloot en tevens een ervaren wandelaar hen te hulp.

Meadow is gered! | Foto: screenshot video Happily/YouTube

Gary en Debbie Morgan waren ten einde raad toen hun zestien maanden oude golden retriever Meadow vermist raakte. Zij verspreidden een flyer met daarop een beloning van 500 dollar. De hond werd omschreven als ‘klein, met een stevige bouw en roze halsband’. Zij werd voor het laatst gezien in Andes, een koud gebied met vele bossen. Nadat zij een week vermist was schoot een vreemdeling te hulp. Dit was Brian James, die de noodkreet zag op Reddit. Hij filmt zijn zoektocht naar Meadow:

“Ik realiseer mij dat het makkelijk zou kunnen zijn haar te zien vanuit de lucht, als we haar vinden voordat de sneeuw valt.”

Meadow is gevonden | Foto: screenshot video Happily/YouTube

Hij stuurde zijn drone erop af en doorzocht het gebied waar de golden retriever voor het laatst was gezien. Lange tijd was er geen teken van de nog jonge hond en de kans om haar te vinden werd steeds kleiner. Brian wilde het bijna opgeven, maar toen zag hij een witte vlek op zijn dronebeelden. Vervolgens gaat hij te voet de bossen in:

“Ik weet vrij zeker dat ik mij op verboden terrein ga begeven, maar zo te zien zit ze vast.”

.
Zodra Brian Meadow ziet roept hij haar enthousiast, maar ze is aanvankelijk wat timide. Na een tijdje besloot zij hem toch te vertrouwen en rende in zijn armen. Zij bleek ongedeerd te zijn. Vervolgens werden de eigenaren op de hoogte gebracht via het zoekteam en konden zijn hun hond eindelijk weer zien. De Morgans zeiden dat het voor hen voelde als het verliezen van een kind en waren dolblij toen ze Meadow op de achterbank zagen van Brian’s auto. Gary kon zijn hond weer omhelzen.:

.

Bron: Animals Today

.


.

Woensdag  16 december 2020.

.

Dierenmishandeling zwaarder bestraft in Schotland 

Schotse rechters kunnen vanaf nu hogere gevangenisstraffen opleggen aan mensen die dieren onnodig leed toebrengen of die betrokken zijn bij dierengevechten. De maximumstraf voor deze misdaden is verhoogd van één jaar naar vijf jaar cel en het wordt in Schotland mogelijk om ongelimiteerde boetes op te leggen.

dierenmishandeling zwaarder bestraft in Schotland
De mishandeling van politiehond Finn leidde tot hogere straffen voor dierenmishandeling in Schotland | Foto: screenshot video Defra/YouTube

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

In de nieuwe wet, The Animals and Wildlife (Penalties, Protections and Powers) (Scotland) Act, zijn ook straffen opgenomen voor een breed aantal misdaden tegen wilde dieren. De nieuwe wet staat bekend als ‘Finn’s Law’. Finn is een politiehond die in 2016 ernstige verwondingen opliep door messteken toen hij politieagent PC Dave Wardell probeerde te beschermen. Over de aangenomen wet zegt Wardell:

“Elke dag brengen onze politiehonden en -paarden zichzelf in gevaar om ons en de maatschappij te beschermen. Om te zien dat deze geweldige dieren nu de wettelijke bescherming krijgen die ze verdienen is een groot moment in mijn leven.”

De Schotse overheid laat weten dat de nieuwe wet haar verplichting als overheid reflecteert om ervoor te zorgen dat dieren de best mogelijke bescherming krijgen. Minister Mairi Gougeon zegt dat de meeste Schotten dieren en wilde dieren respectvol behandelen. Voor de kleine minderheid die dat niet doet zijn de straffen nu meer in balans met de ernst van de misdaden. Hopelijk werken de zwaardere straffen in Schotland afschrikwekkend.

Bekijk hieronder hoe Finn’s Law tot stand kwam:
.

.
Bron: Animals Today

.


.

Donderdag 17 december 2020
.
Vuurwerkverbod in Duitsland

Niet meer stiekem vuurwerk halen over de grens: ook Duitsland legt vuurwerkverkoop aan banden

Slecht nieuws voor Nederlanders die, ondanks het vuurwerkverbod, bij de oosterburen wilden inslaan. In Duitsland wordt de vuurwerkverkoop in aanloop naar de jaarwisseling opgeschort. Dat maakte bondskanselier Angela Merkel bekend na spoedoverleg over de coronacrisis. De strengere maatregelen gaan waarschijnlijk op 16 december in.

In Nederland is het dit jaar verboden om vuurwerk te verkopen, vervoeren, bezitten en af te steken. Het kabinet heeft hiertoe besloten om personeel in ziekenhuizen, handhavers en agenten te ontlasten tijdens de normaal drukke nieuwjaarsnacht. De werkdruk in ziekenhuizen is vanwege het coronavirus al maanden hoog. Vuurwerkslachtoffers tijdens de jaarwisseling kan de zorg er niet bij hebben.

Vuurwerkverkoop over de grens

Lang niet alle Nederlanders zijn van plan zich te houden aan dit verbod. Vuurwerkhandelaren in Duitsland merkten dat de afgelopen weken maar al te goed. Nederlanders lijken zich niets aan te trekken van de regels. Sterker nog: volgens de vuurwerkverkopers over de grens is het aantal bestellingen met 300 tot 400 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar.

“Het verbod dat ze willen, levert zo ontzettend veel agressie en onbegrip op”, vertelde vuurwerkhandelaar Hayo Wolff eind november in Hart van Nederland. Hij heeft een winkel in het Duitse Elten, net over de grens bij Arnhem. Voor hem is het vanaf 16 december dus ook verboden om vuurwerk te verkopen.

Bovenstaande reportage stond eerder op HartvanNederland.nl.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

Het Kerstdiner…

 

klik op dit plaatje om het filmpje te starten

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 11 december 2020

.

HOERA !!!! Het verbod op onverdoofd slachten om religieuze redenen dichterbij…!!!
.
In Nederland geldt een verbod voor het slachten van dieren zonder verdoving, met een uitzondering voor de religieuze slacht. Discussies om ook het onverdoofd religieus slachten te verbieden strandden steeds omdat men van mening was dat het in strijd zou zijn met de vrijheid van godsdienst. Nu heeft h
et Europees Hof van Justitie geoordeeld dat het Vlaamse verbod op onverdoofd slachten om religieuze redenen niet in strijd is met het Europees recht. Het is niet strijdig met de vrijheid van religie aangezien de grondrechten van gelovigen niet worden geschonden. 

onverdoofd slachten
 Foto: Pixabay

Wat heeft tot deze uitspraak van het Europese Hof geleid?

Sinds 2019 is het onverdoofd ritueel slachten van dieren in Vlaanderen verboden. Joodse en islamitische verenigingen stapten vervolgens naar het Grondwettelijke Hof van België. Zij beriepen zich op de vrijheid van godsdienst om dieren onverdoofd te kunnen blijven slachten, omdat hun religie dat zou voorschrijven.

In september erkende advocaat-generaal Gerard Hogan dat dieren tijdens de onverdoofde slacht “pijn, spanning of lijden” te verduren hebben. Echter stelde hij ook dat de EU-wetgeving ruimte biedt voor het religieus slachten van dieren. Het verbod in Vlaanderen was, volgens hem, in strijd met de Europese regels voor godsdienstvrijheid. Het Europees Hof legt nu dit advies naast zich neer en stelt dat de rituele slacht weliswaar onder de vrijheid van godsdienst valt, maar dat het verbod op de onverdoofde rituele slacht, zoals in Vlaanderen geldt, legaal is. Volgens het hof is er een evenwicht mogelijk tussen de vrijheid van joodse en islamitische gelovigen en het belang van het waarborgen van het welzijn van dieren.
.
Dit betekent dat nu ook in Nederland de deur openstaat voor een verbod op onverdoofd slachten.

Ik kan niet wachten op de volgende actie van De Partij voor de Dieren.

.


.

Hoera Maxi geadopteerd !!!!
.
.

Hoe snel kan een adoptie gaan. In het weekjournaal van 6 december jl maakten we voor het eerst kennis met de hond Maxi.  En een paar dagen geleden hoorden we van Monique, het baasje van Sara, dat ze verliefd was geworden op de hond Maxi die nog maar pas op onze site stond. Zo kort zelfs dat hij nog eens niet geheel was gevaccineerd. Het was natuurlijk erg fijn dat we elkaar al kenden zodat de adoptie spoedig kon verlopen. We konden vlug aanvullende info over Maxi verstrekken en bij Monique bestond er geen enkele twijfel meer. Maxi mocht hun nieuwe huisgenoot worden. Hij zal de naam Brad gaan krijgen.  Omdat de Rabiës vaccinatie nog gegeven moest worden kan hij niet eerder dan eind januari naar Nederland komen. Dat was geen bezwaar en alle formaliteiten zijn al geregeld.

.


.

De grote reis van Tani en Magno is begonnen
.

Deze morgen is er een groepsapp aangemaakt waarin de baasjes, medewerkers van het asiel, de vervoerders, de stichtingen zijn opgenomen. Zo konden we op de hoogte blijven van alle nieuwtjes van de rit die de hondjes zouden gaan maken en konden er ook foto’s worden gedeeld.

.

Tani

Magno

Rond 17.00 uur werd Tani in Zaragoza ingeladen in de truck van Fernando en Qeuti en rond 18.00 was Magno aan de beurt in Villafranca met de andere reisgenootjes van het asiel. Om problemen met de Franse autoriteiten te voorkomen moeten ze voor 22.00 uur de grens met Frankrijk zijn gepasseerd. De verwachting was dat ze rond 14.00 uur aan zouden komen op het asiel in Noordwijk. Dit was natuurlijk een schatting en onderweg zouden we door de groepsapp op de hoogte gehouden worden van hun vorderingen.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 19 december 2020  

.

De reis van Magno en Tani
.
De spanning stijgt want er wordt hals reikend uitgekeken naar het moment van aankomst. Rond 07.45 uur lazen we op de groepsapp dat ze gisteravond wat tegenvallers hadden gehad zoals mist en dergelijke, waardoor de aankomst iets verlaat zou zijn. We moesten rekening houden met een aankomst in Noordwijk rond 17.00 uur.
.
Rond twaalf uur kregen we het bericht dat ze vermoedelijk rond 14.00 uur in Cambria de laatste stop in Franrijk (vlak onder de Belgische grens) zouden houden. Vandaar zou het nog 3,5 uur zijn om in Noordwijk te komen. Dat zou betekenen dat het dus rond 17.30 uur zal worden.  Het geduld van de  baasjes werd danig op de proef gesteld maar dat is natuurlijk niets vergeleken met wat de hondjes meemaken.

Om 14.00 uur vertrek ik vanuit IJhorst naar Noordwijk. Ik wil per sé ruim op tijd aanwezig zijn. Vorig transport had ik onderweg een omleiding waardoor ik pas aankwam toen de hondjes al gearriveerd waren. Dat mag niet nog eens gebeuren.  Het was nog licht toen ik daar aankwam en dat was dus veel te vroeg.

Eef en Rik met Sammy en Mr. Wilson

Chauffeurs Fernando en Queti

Toen rond 17.00 uur de eerste mensen aankwamen werd het al donker. Eef en Rik die voor Tani kwamen hadden hun twee lieverds de kleine Mr. Wilson en Sammy meegenomen om Tani te begroeten. Even later waren ook Berber en haar vriend Jeroen er om Magno te verwelkomen.

.

.

Toen waren Fernado en Queti er met de hondjes die op het terrein van het asiel werd geparkeerd.

.

.

Een voor een kwamen de honden eruit en toen kwam eindelijk Magno te voorschijn die, na het scannen van zijn chip, kennis mocht maken met Berber en Jeroen. Magno was nog wat opgewonden van alle reisstress maar dat zou gauw al beter worden.

.

.

.

.

.

.

Hierna kwam Tani te voorschijn en kon, nadat ook zij was gescand,  kennis maken met Eef en Rik. Tani was wat verlegen maar ook dat zou gauw overgaan. Sammy geloofde alles wel maar Mr. Wilson wilde even snuffelen…

.

.

.

.

.

Na het afhandelen van de formaliteiten en het geven van het paspoortje, de uitslagen van de bloedonderzoeken, konden zij allen eindelijk het laatste stukje van de reis maken. Van Tani kon ik gauw nog een plaatje schieten. Magno was nog wat onrustig dus was een fotootje in de auto niet gelukt.

Nadat ik afscheid had genomen van Miranda die, zoals altijd, alles voor ons perfect had geregeld, kon ik naar huis. Maar natuurlijk gaat onze dank ook uit naar de medewerkers van het asiel die voor de hartelijke gastvrijheid hadden gezorgd.

.

Al gauw kregen we de eerste foto’s en berichtjes van hun nieuwe huis te zien waar ze duidelijk al een stuk meer op hun gemak waren. De eerste waren van Magno. Gelukkig hoefde hij niet zo ver meer te rijden. Berber liet weten: “Even uitpuffen, hij blijft bij me in de buurt😍”

Ook kwam er nog een filmpje

.

.

.

.

Toen kregen we te zien dat ook Tani haar plekjes had uitgezocht.

.

Het valt niet mee om  het beste plekje te kiezen. Of tegen de verwarming of in de zachte mand onder de boom….

Beide reizigers hebben hun gouden mandje gevonden. We wensen de baasjes een hele fijne tijd met hun nieuwe huisgenootjes.

.

Om 20.15 uur was ik weer thuis bij mijn eigen schatten die mij weer hartelijk kwamen begroeten en kon ik Annerie alles vertellen over deze heerlijke aankomst…

.

.


.

Honden die het asiel mogen verlaten
.

Reina

Biba

 

.

.

.

.

.

.

Sita

hond

Teoo

.

.

.

.

.

.

.


.

Nieuwe koppies

Hun adoptiepagina komt komende week op de site.

.

hond

.

Dit is Cafe, Reu – 4 jaar, 2 maanden – Mix – 65 cm, Cafe woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter:

.

.

.

.

.

.

hond

.

Dit is Jofrey, Reu – 6 jaar, 2 maanden – Mix – 60 cm. Jofrey woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
hond

Sarah

.

Dit is Sarah, Teefje, – 7 jaar, 2 maanden – Kruising – 55, Sarah woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter:

.

.

.

.

.

.

.

..


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 20 december 2020
.

We hopen dat u weer met genoegen de gebeurtenissen van deze week heeft gelezen en dat u ook met plezier de rest van het weekjournaal zult lezen.

.


.

De beste wensen en dank voor de ontvangen steun

Nu we als stichting Dierenmissies, voor de elfde maal, voor de feestdagen en het Oudjaar staan, willen we alle mensen hartelijk bedanken die het werk van Dierenmissies mogelijk maken. De vele vrijwilligers die belangeloos hun tijd en inzet besteden om zwerfhondjes van de straat of uit benarde situaties redden en hen in Spanje een eerste veilige plek en noodzakelijke verzorging geven. Daarnaast natuurlijk de vrijwilligers die meehelpen bij het verstrekken van de info over de hondjes die geschikt zijn voor adoptie en zo een onmisbare rol vervullen in de adoptiebemiddeling en vanzelfsprekend zij die helpen om de vervoer van Spanje naar Nederland probleemloos te laten verlopen. Voorts danken we alle donateurs die ons structureel en ad hoc hebben gesteund waardoor we  extra service kunnen geven om de adopties voor iedereen zorgeloos en succesvol te laten verlopen.

We hopen dat we ook volgend jaar op dezelfde steun mogen rekenen want zoals vorige week in het Weekjournaal was te lezen is ons werk nog lang niet klaar….

Hartelijk dank
Annerie en Ton
Namens het bestuur van Stichting Dierenmissies

.

.

We wensen u

hele fijne Kerstdagen

en een veilig nieuwjaar !!!
.

.

Komt allen te samen … 

Verspreid de belangrijke boodschap:
“Koop niet maar adopteer”
en help de zwervertjes die op een baasje wachten … !!!

klik op de foto om de boodschap te starten.

.


.

Alsjeblieft realiseer je dat, als je een hondje opneemt in je gezin, dit is voor de rest van zijn/haar leven ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.

.


Aankomst Bowie in NL op 13 dec 2018

Bowie 2020

.

.

Robert en Alex, baasjes van Bowie, deelden met ons dit berichtje

Hoera !!! Bowie is twee jaar bij ons…

.

Rechts: De aankomst in Rotterdam staat ons nog bij als de dag van gisteren. Wat gaat de tijd toch snel …. !!!!!.

.

.

.


.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, stuurden ons deze foto’s met tekst. 

.

Kijk nu dan. Hoezo goed voor elkaar. Wordt met de dag gekker🤣🤣🤣 ze is sinds kort aan glucosamine. Na een poos liggen en dan weer in beweging komen heeft ze een stramme achterhand. Met supplement gaat het al wel beter.

Prettige dagen 🎄

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

.

Het Kerstverhaal van 2020

.

Het verhaal van de dorpshond Tarzán in Aspe (Alicante)

Voor dit kerstverhaal hoefde ik niet op stap te gaan. Het werd aangeboden door journalist Carlos Torres waarvoor mijn hartelijke dank. Het gaat dus over de hond Tarzan en toen ik het las wist ik dat dit het kerstverhaal van 2020 moest worden. Het is een prachtig voorbeeld van verbondenheid en trouw tussen hond en mens.

Het verhaal van de dorpshond Tarzán in Aspe (Alicante)Als deze hond in Japan was geboren en Hachiko heette, zou hij een film hebben met Richard Gere in de hoofdrol. Maar de waarheid is dat hij werd geboren in een stad in Alicante en dat hij Tarzan heette. Dit is zijn bescheiden verhaal:.

 

.

.

.

.

.

.

Het verhaal van Tarzán wordt zestig jaar later door de journalist Carlos Torres op Twitter verteld zodat ook andere mensen die niet met het verhaal van Aspe bekend zijn, op de hoogte zijn van de liefde die deze hond had voor de mens en de dorpsbewoners voor het dier.

In de jaren zestig van de vorige eeuw was het (helaas) normaal om jonge honden aan hun lot over te laten in de droge rivierbedding van Tarafa in Aspe. Op een bepaalde dag troffen enkele jongens diverse reeds overleden puppies aan maar een van hen had het overleefd. De jongens twijfelden geen moment en namen de hond mee naar huis.

Helaas wilden de ouders van deze jongens niets weten van de hond en dus werd besloten de hond achter te laten bij een boom op het centrale plein van het dorp Aspe. Die boom staat precies tegenover de ‘Basílica del Socorro’ kerk en daar werd de hond door de jongens en uiteindelijk andere dorpsbewoners gedurende jaren verzorgd.

Gedurende de eerste dagen kreeg de puppy eten van de jongens dat van huis uit of uit de winkel van de ouders van een van de jongens werd meegebracht. Langzaam werd de pup groter en sterker. De hond kreeg de naam ‘Tarzán’ want dat was toen de bioscoophit in Spanje (Tarzán en Nueva York).

Afbeelding

Op een dag werd de zwerfhond door de lokale hondenvanger naar het asiel gebracht omdat Tarzán niet de juiste vaccinaties en geen hondenpaspoort had. Het verhaal wil dat de jongens van school weg renden en stenen gooiden naar de hondenvanger om zo te voorkomen dat de hond gedood werd.

De jongens wisten uiteindelijk het geld bij elkaar te krijgen om de hond een paspoort te geven en de vaccinaties te plaatsen waarna besloten werd de hond weer vrij te laten.

Daarna werd ‘Tarzán’ steeds meer een legende en een graag geziene gast in het dorp. De hond was de enige die in de kerk mocht slapen als het koud en regenachtig was buiten. Er ging daarnaast geen bruiloft, communie of begrafenis voorbij of ‘Tarzán’ was van de partij.

Bij begrafenissen volgde ‘Tarzán’ altijd de begrafenisstoet tot het kerkhof waar de hond daarna vaak gezien werd. ‘Tarzán’ was al snel de hond van het dorp en er was niemand die de dorpshond geen warm hart toedroeg.

Helaas heeft het verhaal niet helemaal een happy end want niemand weet hoe ‘Tarzán’ is gestorven en wat er met hem gebeurde na zijn dood. Waarschijnlijk is hij stilletjes ergens gestorven maar feit is dat op een dag niemand de hond meer heeft gezien.

Maar ‘Tarzán’ leeft nog steeds in het dorp Aspe en er is niet alleen een standbeeld geplaatst ter ere van de vriendelijke dorpshond (te vinden bij het Auditorio Alfredo Kraus) maar er is ook documentaire over ‘Tarzán’ gemaakt, de hond die nu ook herdacht wordt op Twitter.

In Aspen is bij een hondenuitlaatplaats die de naam ‘Tarzán’ draagt (Parque Canino Perro Tarzán) ook een herdenkingsbord te zien, iets wat al in 2016 werd geplaatst door de gemeente.

.

Afbeelding

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 4,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Benno regelt dit jaar de boom  ….

 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

Mia, Flor Pichi en Botas

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

.

.

King van 28 dec tot en met 4 jan

.

.

.

.

.

Lizzy van 19 feb tot 28 feb 2021

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 18 tot 30 april 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com