Dierenmissies Weekjournaal van 13 december 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Deze week beginnen we met ‘Magno mag samen met Tani naar Nederland komen op 19 december a.s., Politie zoekt vuurwerkdaders in verband met gewonde hond, nertsen-ellende definitief afgelopen in Nederland, strengere straffen voor dierenmishandelaars, hond niet als kerstgeschenk. In de 4 kanten column zien we dat Dierenmissies nog niet klaar is met het werk en in de (on)zin van de week zien we dezelfde kleren? Natuurlijk hebben we ook updates van de baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Aankomst Tani weekje verlaat.
– 
Hoera: Magno is geadopteerd
– Politie vraagt om uw hulp
– Tunnel M-30 snelweg Madrid afgesloten om hond te redden

– Hoera de nertsen ellende is nu in Nederland definitief afgelopen.

– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Work out voor de hond en meer…
– Spaanse Partij voor de Dieren wil strengere straffen voor dierenmishandelaars
– Nieuwe campagne in Spanje tegen de hond als kerstgeschenk
– Honden die het asiel mogen verlaten
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van  Mellow en Shammy

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Helaas is Dierenmissies nog niet klaar met het werk…
– De (on)zin van de week gaat over:  Uit de zelfde klerenkast? 
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 7 december 2020

.
Transport van Tani week verlaat.
.

Helaas kregen we gisteren te horen dat de reis van Tani een weekje

door geschoven is. We kunnen daar zelf niets aan doen omdat we afhankelijk zijn van de vervoerder.  Natuurlijk hebben we de baasjes direct geïnformeerd en voor hen is het geen punt. Ik had special voor de komende zaterdag vrij gevraagd dus moest ik dat om gaan zetten. Dat bleek gelukkig ook geen probleem.

.

.


.

.

Hoera: Magno is geadopteerd.
.
Wat zijn we blij voor de lieve Magno dat het nu eindelijk gelukt is. Gisteren was er al contact tussen Miranda en de nieuwe baasjes en vandaag is de adoptie een feit geworden. Natuurlijk was er nu alles op gericht om Magno met hetzelfde transport als van Tani naar Nederland te laten komen. Hier moest Miranda achteraan gaan en ook hiervoor hebben we inmiddels groen licht gekregen. Ondertussen wordt de adoptie formeel gemaakt en wachten we met de nieuwe baasjes van Tani en Magno, in spanning op hun aankomst.  

 


.

.

Dinsdag 8 december 2020

.

.

De politie vraagt uw hulp

.

 

.

.

Hond ernstig verwond na gooien met vuurwerk in Rijssen, politie op zoek naar daders

.
De politie is in Rijssen op zoek naar vijf jongens die zaterdagavond een hond zwaar hebben verwond met vuurwerk.
.
De groep jongens stak rond acht uur ‘s avonds vuurwerk af in de omgeving van een basisschool aan de Wilhelminastraat. Daarbij bestookten de vuurwerkgooiers een buurtbewoner die daar zijn hond uitliet.
.

Het dier pakte een stuk vuurwerk dat werd gegooid met de bek op, waarna het ontplofte. De hond raakte tanden kwijt en bloedde uit zijn neus. De jongens gingen er vandoor.
.
De politie beschikt over een gedetailleerd signalement van de daders, die tussen de 17 en 19 jaar oud zijn, capuchons droegen, een petje en een jas met bontkraag. De politie komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van het incident.
.
Mocht u iets weten of gezien hebben:
Bel 0900 – 8844
Dat mag ook via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.
Ziet u het afsteken van vuurwerk bel 122
.
‘Boos en verdrietig’
.
Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten laat via Twitter weten dat hij boos en verdrietig is. Hij roept de daders op zich te melden bij de politie.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.


.

Woensdag  9 december 2020.

.

Hoera de nertsen ellende is nu in Nederland definitief afgelopen.
.
Vele miljoenen nertsen hebben de afgelopen decennia in Nederland het leven gelaten voor de bontindustrie. Dat dit moest stoppen was al duidelijk en zou in 2023 geregeld zijn. Nu nertsen ook besmettelijk bleken voor het Corona-virus werden er met voorrang nertsenfokkerijen met besmette nertsen geruimd.  De regeling besliste dat de gesloten nertsen fokkerijen die geruimd waren niet meer mochten starten. De eigenaren van de fokkerijen werden vorstelijk gecompenseerd. Nu is het zover dat de laatste drie fokkerijen zijn geruimd. De nertsen zijn allemaal vergast. Daarmee is in Nederland de laatste nerts voor de bontindustrie vermoord. Hoe gruwelijk dit ook allemaal klinkt… toch is dit een heugelijke dag…

.
.


.

Donderdag 10 december 2020
.
.

Tunnel M-30 snelweg Madrid afgesloten om hond te redden
.
Stelt u een voor dat de politie de A10 rond Amsterdam afsluit waardoor er een kilometerslange lange file ontstaat om een hond te redden… Dat zou toch geweldig zijn. !!! Nou en dat zal ook wel gebeuren hoor want als er een dier los op de snelweg loopt is dan kans op een vreselijk ongeluk natuurlijk erg groot. Gelukkig is de Spaanse politie eenzefde menig toegedaan lees onderstaand bericht.
.
De Policía Municipal van de Spaanse hoofdstad Madrid heeft op maandag een van de tunnels op de drukke M-30 snelweg bij Madrid afgesloten. Dat deed de stadspolitie niet omdat er een ongeluk had plaatsgevonden maar omdat een grote hond zich tussen de snel rijdende auto’s bevond.

Tien jaar oude SIra

De hond waarvoor honderden automobilisten urenlang in een file stonden is Sira, een 10 jaar oude en grote hond die enkele dagen daarvoor was ontsnapt. De hond dwaalde al enige tijd rond in de buurt van de M-30 snelweg maar toen de agenten via de videocamera’s zagen dat de hond zich op het wegdek tussen de auto’s bevond besloot men over te gaan tot actie.

Een van de tunnels op de M-30 snelweg die deze weg met de A-5 verbindt werd afgesloten zodat de agenten de verdwaalde hond konden redden. Ten eerste deed men dat natuurlijk om de hond in leven te houden maar de loslopende Sira was ook een gevaar voor de automobilisten.

Nadat de hond veilig en wel gered kon worden werd hij naar een dierenarts gebracht voor controle en daarna teruggeven aan de familie waar Sira woont.

.

 

.

.

 

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

Work out voor de hond en …

hulp voor de baas met de training

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

 

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 11 december 2020

.

Spaanse Partij voor de Dieren wil strengere straffen voor dierenmishandelaars
.
Wat de wensen zijn:
.
PACMA (Spaanse Partij voor de Dieren) wil dat de mishandeling van alle dieren gezien wordt als dierenmishandeling en niet alleen dat van huisdieren. Daarnaast wil de Partij voor de Dieren dat er celstraffen komen van meer dan de nu geldende 2 jaar. Het probleem is dat er wel dierenmishandelaars zijn geweest die straffen van 2 jaar of 24 maanden kregen opgelegd maar het probleem is dat als men geen strafblad heeft men niet de gevangenis in hoeft te gaan.
.
PACMA wil ook dat artikel 337 van de ‘Código Penal’ komt te vervallen. In dat artikel staat dat dierenmishandelaars alleen gestraft kunnen worden wanneer er sprake is van ernstig letsel waarmee mishandelaars die geen letsel toebrengen aan een dier vrijgesproken worden van hun toegebrachte mishandeling.
.
De Partij voor de Dieren wil ook dat personen die veroordeeld zijn vanwege dierenmishandeling gedurende tenminste 20 jaar geen dieren mogen hebben of daarmee voor bijvoorbeeld werk mee in aanraking mogen komen.
.
Verder moeten veroordeelden voor dierenmishandeling voor eeuwig uitgesloten worden voor het hebben van wapen- en jachtvergunningen.
.
Volgens PACMA is de samenleving in Spanje veranderd en eisen steeds meer inwoners van het land dat er strenger wordt opgetreden tegen dierenmishandeling en mishandelaars.
.
PACMA voelt zich enorm gesterkt door het feit dat de huidige coalitieregering, die in januari 2020 de speciale afdeling Directoraat-generaal Dierenrechten (Dirección General de Derechos de los Animales) heeft opgericht, moet aangeven dat de regering ook dierenmishandeling serieuzer moet nemen.
.
Dat er veel dierenmishandeling plaatsvindt in Spanje weet iedereen en ondanks de inspanningen van veel dierenorganisaties wordt de vergroting de bewustwording dat het beter zou moeten, bij het brede publiek maar langzaam.  Nu kwam er een afschuwelijk geval dierenmishandeling bij het grote publiek terecht. Op de dag dat hond Alma door een dierenmishandelaar (en jager) in een dorp in de provincie Lugo (Galicië) werd neergeschoten en daarna nog levend maar zwaargewond over het asfalt achter zijn auto trok, heeft de Partido Animalista (PACMA) bij het Spaanse Congres circa 250.000 handtekeningen overhandigd die sinds die bewuste 3 december 2019 zijn verzameld.

Hiermee wil PACMA voor eens en altijd dat de gevangenisstraffen voor dierenmishandelaars strenger en hoger worden zodat geen enkele mishandelaar van honden of andere dieren er zomaar met een berisping mee weg kan komen.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 12 december 2020  

.
Nieuwe campagne in Spanje tegen de hond als kerstgeschenk
.
Nu zou deze campagne ook voor Nederland kunnen gelden dus is het niet alleen goed om hier kennis van te nemen maar ook een goede waarschuwing voor ….

De Real Sociedad Canina (RSCE) is een bewustwordingscampagne gestart om te voorkomen dat ouders een hond aan hun kinderen geven als kerstgeschenk. Het probleem is namelijk dat de helft van de honden die met kerstmis of de feestdagen gegeven worden als cadeau daarna gedumpt worden.

Daarom is de RSCE met de campagne ‘Por toda la vida’ gestart om de honden-gevers na te laten denken over het cadeau geven van een hond want dat is ‘voor de rest van een leven’. Met de campagne wil men de aandacht vestigen op de toewijding van het hebben van een hond die zorg en genegenheid nodig heeft.

Het hebben van een hond vereist niet alleen toewijding op emotioneel vlak maar ook financieel. Een hond kost al snel circa 1.250 euro per jaar aan voedsel, dierenarts en andere zorg. Daarnaast is het belangrijk een hond te kiezen met een karakter dat past bij een huishouden en de levensstijl van de personen in dat huishouden.

De Real Sociedad Canina verwacht dat er dit jaar vanwege de corona-crisis meer honden als kerstgeschenk worden gegeven. Dat gebeurde eerder dit jaar tijdens de noodtoestand met thuisblijfplicht ook al toen de adoptie van honden met 25% steeg en helaas daarna het aantal in de steek gelaten honden ook steeg.

Als u de column in dit weekjournaal hebt gelezen ziet u hoeveel huisdieren er in Spanje in 2019 met het grootste gemak door baasjes weer aan de kant zijn gezet…

.

.


.

Honden die het asiel mogen verlaten
.

Reina

Biba

Sita

.

.

 

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 13 december 2020
.

Met een week voor de boek waarbij we uitkijken naar de aankomst van Magno en Tani, sluiten we het overzicht van deze week. We hopen dat u weer met genoegen de gebeurtenissen van deze week heeft gelezen en dat u ook met plezier de rest van het weekjournaal zult lezen.
.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

Ellen en Anna, baasjes van Mellow, delen graag alvast hun kerstgevoel …

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Helaas is Dierenmissies nog niet klaar met het werk…
.
Jaarlijks vragen we ons af of ons werk nog zin heeft, of we nodig zijn en of of we nog iets kunnen bijdragen aan de bestrijding van het dierenleed in Spanje. Dat kun je natuurlijk alleen maar weten door de feitelijke cijfers te bekijken.  Hierop moeten we ons baseren op cijfers die door de overheid verstrekt worden. Nu 2020 bijna voorbij is komen de cijfers van 2019 vrij en wat blijkt ..??? We moeten toch nog maar weer door gaan hoor, kijk zelf maar naar de cijfers …!!!!
.
De cijfers van in Spanje in de steekgelaten huisdieren in 1919.
.
Elk jaar komt de Fundación Affinity met de jaarcijfers waaruit dit keer blijkt dat er vorig jaar 306.000 honden en katten in de steek werden gelaten. Dat aantal is meer dan het dubbele als de 138.407 in de steek gelaten honden en katten in 2018. Het enorme verschil tussen beide jaren komt door een andere manier van tellen waaruit blijkt dat als men alleen naar de cijfers van asiels en opvangcentra kijkt de problemen wat betreft het in de steek laten van honden en katten veel groter is dan gedacht.

Voor het onderzoek over het jaar 2019 heeft Fundación Affinity een andere telwijze gehanteerd waarbij men eerst een overzicht samengesteld van alle dierenasiels, privé opvangcentra en gemeenten die dieren opvangen. Daaruit kan geconcludeerd worden dat er in Spanje 1.564 opvangcentra zijn waarvan 1.294 dierenasiels en (privé) opvangcentra en 250 gemeenten die dieren opvangen.

Als er gekeken wordt naar 47 miljoen inwoners dan kan gesteld worden dat er per 10.000 inwoners circa 22 honden en 7 katten in de steek worden gelaten in Spanje. In het onderzoek staat ook dat het in de steek laten van honden 3% is van de geschatte 10 miljoen honden en katten die leven in Spanje.

Van het totaal aantal in de steek gelaten dieren (van 306.000 wat een schatting is tussen de

287.000 en 320.000 dieren) waren er 183.103 honden wat 60,6% is en 123.403 katten wat 39,4% is van het totaal.

44% van al deze in de steek gelaten honden en katten werd geadopteerd terwijl 23,3% van de honden en 13,5% van de katten vanwege de identificatie teruggebracht kon worden naar hun baasjes. 16% van de honden en 13% van de katten woont nog steeds in een opvangcentrum of asiel.

Helaas werd bij circa 5% van deze dieren euthanasie gepleegd, meestal omdat het dier ziek was of een agressief gedrag vertoonde en het te gevaarlijk zou zijn om zo’n hond in adoptie te geven.

Wanneer in de steek gelaten

Gekeken naar wanneer de honden en katten in de steek worden gelaten in Spanje valt op dat dit gedurende het hele jaar nagenoeg hetzelfde is in het geval van honden met gemiddeld zo’n 8% terwijl dit percentage bij de katten in met name het tweede kwartaal omhoog gaat tot maximaal 11,4% en de rest van het jaar nagenoeg hetzelfde is met lagere percentages in de wintermaanden.

Waarom in de steek laten?

Een van de belangrijkste redenen voor de mens om honden en/of katten in de steek te laten zijn ongewenste geboortes of zwangerschap. Als tweede belangrijke reden staat het niet te corrigeren gedrag van een huisdier en op de derde plaats staat het einde van het jachtseizoen op de lijst. Het verlies of gebrek aan interesse in het dier (alsof het speelgoed is) is net zoals financiële problemen ook een van de redenen om een dier in de steek te laten.

Andere opgegeven redenen zijn allergieën voor huisdieren, verhuizen of andere woonsituatie, tijd- en ruimtegebrek, opname ziekenhuis of overlijden, geboorte van een kind, scheiding en het op vakantie gaan.

Omstandigheden

72% van de in de steek gelaten honden en 96% van de katten had geen microchip terwijl dit wel verplicht is in Spanje. 66,5% van de in de steek gelaten honden is gezond en 21% ziek of 12,3% gewond. In het geval van de katten is 51,4% gezond, 31,6% ziek en 17% gewond.

60% van de honden en 95% van de katten is een kruising terwijl het in 40% van de gevallen gaat om een rashond en in slechts 5% van de gevallen gaat om een raskat. 60% van de in de steek gelaten honden en 52% van de katten zijn volwassenen terwijl 40% van de honden en 48% van de katten puppies en kittens zijn.

In het geval van de in de steek gelaten honden gaat het in 78% van de gevallen om middelgrote honden gevolgd door 22% grote en kleine honden. 47% van de in Spanje levende honden is middelgroot tot groot van formaat.

Alleen dierenasiels

De Fundación Affinity heeft zich bij deze cijfers voor het onderzoek dus alleen gebaseerd op de gegevens die de opvangcentra en dierenasiels in Spanje bijhouden. Dit houdt dus in dat het aantal in de steek gelaten honden en katten vele malen groter kan zijn en waarschijnlijk ook is.

In 63% van de gevallen worden de katten en honden gevonden op straat of in de natuur waarbij de politie veel van de opgenomen dieren overhandigde bij de dierenasiels en opvangcentra. In 36% van de gevallen werd de hond of kat door de eigenaar op de correcte manier naar een dierenasiel gebracht of door iemand die de hond of kat heeft gevonden.

.

.

.

.

 

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 4,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Uit de zelfde klerenkast?

 

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

.

.

King van 28 dec tot en met 4 jan

.

.

.

.

.

Lizzy van 19 feb tot 28 feb 2021

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 18 tot 30 april 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com