Dierenmissies Weekjournaal van 20 oktober 2019

 WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week begon op zondag met de komst van Corina die de kennel kwam brengen en op maandag hebben we met Trixie een bezoekje gebracht aan de dierenarts voor een algehele check-up. Opnieuw stond Hermes in de belangstelling. De luchthaven Barcelona is op het ogenblik een onzekere factor in verband met de rellen in Catalonië, en is Trixie verenigd met haar nieuwe baasjes. Ook hebben we weer een leuk filmpje waarin we zien hoe een hondje de poes vervoert. In de column vragen we ons af of de boeren hun goede imago verspelen en in de (on)zin van de week blijkt de ‘Sky the limit’ te zijn. Er is nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:
.
– Gisteren kwam Corina de kennel bregen.
– Trixie bij de dokter voor checkup
– Hermes in de belangstelling
– Trixie op bezoek bij de dierenarts.
– Spanningen in Spanje
– Stevie’s World
– Veilige hondentuigjes
– Updates over de pups bij Linda in Spanje
– Trixie mag met haar nieuwe baasjes mee.
– Trixie op haar plaats
– Leuk filmpje:  “Hond demonstreert de bandweergreep …”.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.

– Stand van de adopties
– Berichten van Estela
– De vierkante column van Ton met : “Verspelen de boeren hun goede imago ???”
– De (on)zin van de week gaat over: “The Sky is the limit”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 14 oktober 2019

.

De kennel is gearriveerd
.
Gisterenmorgen kwam Corina de kennel brengen. Een vriendin had die over en wilde die aan ons schenken. Zo’n vari-kennel is natuurlijk erg welkom want, zoals ik al vorige week vertelde, slijten die dingen best wel. Niet van het vervoer met de honden maar met het retour zenden naar het asiel.
.

.

.

.


.

.

Hermes in de belangstelling
.
Deze keer is er gereageerd via op onze site. Wat zou het toch mooi zijn als we, na de teleurstelling van vorige week, nu toch echt een baasje hadden gevonden. Wederom hebben we alle info toegestuurd en opnieuw houden we de vingers gekruist voor de mooie Hermes…

.

.

.


.

.

Trixie op bezoek bij de dierenarts.
.
Vandaag gingen we met Trixie voor een algehele check-up naar de dierenarts geweest. Vrijdag is immers de grote dag dat Marleen en Jean, haar nieuwe baasjes, haar op komen halen. Dan moet alles natuurlijk picobello in orde zijn. Onderweg is zij altijd erg alert omdat ze alles moet zien. Als we dan ineens voor de deur van de dierenarts staan, lijkt haar de moed in de schoenen te zinken.

.

.

.

.

Het wachten in de wachtruimte is altijd een spannende bezigheid omdat je niet weet wat er binnenkomt. Een gezin met kat en hond was net voor ons. Op het gemauw reageerde ze in ieder geval niet. Daarna kwamen er nog drie honden binnen en Trixie wilde er met één wel even snuffelen maar de anderen waren erg onrustig. Nou Trixie niet hoor. Die bleef keurig vlak bij mij zitten en bekeek alles veilig vanachter mijn kuiten…

Toen waren wij aan de beurt…. Via de weegschaal gingen we de spreekkamer in. 13,5 kg schoon aan de haak….

Nou ze is kerngezond verklaard en omdat ze nog wat rode plekjes had van haar verleden met vlooien, hebben we een zachte shampoo meegekregen die de huid extra verzorgd. Prima dus.. . morgenochtend weer in bad….

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Dinsdag 15 oktober 2019

.

Spanningen in Noord Spanje.
.
Ongetwijfeld is het opgevallen dat het op dit moment best wel spannend is Noord Spanje. De luchthaven van Barcelona is een tijd lange bezet geweest door duizenden betogers die het niet eens waren met de zware straffen voor de mensen die zich in hadden gezet voor een referendum voor de  afscheiding tussen Catalonië en moederland Spanje. Gelukkig staan er deze dagen geen vluchten gepland met adoptiehondjes anders was dat nog een hele uitdaging geweest.

 


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 16 oktober 2019

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Hond demonstreert de bandweergreep …”

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Samen uit… samen thuis….

 

.

.

.

.


.

.

Donderdag 17 oktober  2019

.

Updates over de puppies bij Linda in Spanje.
.
Op 9 oktober maakten wij u deelgenoot van de geboorte van de puppies. Vandaag kregen we een beeld van het diner dat de pups te verorberen kregen. Moeder Luna heeft helaas niet genoeg eten voor de 14 pups die erg snel groeien. Sinds de geboorte zien we nu dat de oogjes open beginnen te gaan en dat ze nu ook vast voedsel tot zich nemen. Linda heeft er de handen vol aan maar het is wel een leuk gezicht… een heerlijke puinhoop …

Daarna is het weer uitrusten en slapen…. op naar de volgende eetbeurt…

 

 

.

 


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 18 oktober 2019
>
Trixie mag met haar nieuwe baasjes mee.

.
Net na het middaguur arriveerden Marleen en Jean bij ons om Trixie op te halen. Als ik heel eerlijk ben voelde ik een enorme knoop in mijn maag. Ik ken Trixie al vier jaar lang en al die tijd was ik voor haar het enige verzetje dat ze dagelijks meemaakte tot ik haar mee kon nemen naar huis. Als ik vlug even nareken kwam dat neer op meer dan 1000 bezoekjes om haar leven een beetje kleur te geven. Geen wonder dat wij een speciale band hebben. Nu kreeg zij een definitief plekje bij Marleen en Jean en dat was het beste dat haar kon overkomen. Toch had en heb ik het gevoel dat ik haar in de steek liet. Ik weet hoe zeer zij me mist maar ik weet ook hoe Marleen en Jean hun best zullen doen om haar opnieuw de veiligheid en het vertrouwen geven zodat ze zich weer helemaal op haar gemak zal voelen. Ja, ik mis haar ook ….
.
Trixie moest even de kat uit de boom kijken maar al gauw zocht ze toenadering. Binnen de kortste keren zat ze al bij Marleen op schoot en genoot ze van al de aandacht die ze kreeg. . We namen er de tijd voor zodat ze niet in paniek hoefde te raken als ze met hen mee zou moeten lopen.

Iets voor 14.00 uur maakten we met zijn allen de middagwandeling in het bos. Hier kon Trixie nog even lekker de poten strekken en konden Marleen en Jean zien hoe dat er hier aan toe ging.

.

Uiteindelijk was het moment van afscheid aangebroken. Bij het terug lopen liep ik mee naar de auto en lieten we Trixie instappen. Achterin was een mooi plekje voor haar gemaakt in een grote mand maar dat vond mevrouw maar zozo.  Dus hopla de achterbank was veel fijner. Zo had ze beter zicht op haar nieuwe baasjes. Zo werd Trixie  uitgezwaaid. Zij startte haar nieuwe leven in Heerlen. We hebben Marleen en Jean op het hart gedrukt dat Trixie altijd bij ons welkom is. Dus mocht er ooit iets gebeuren waardoor er niet voor Trixie gezorgd kan worden dan mag zij altijd bij ons terug komen.  Haar plekje blijft vrij … niet alleen in de mand maar vooral in ons hart …

.

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 19 oktober 2019

.

Trixie in haar nieuwe huis.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe fijn is het als we dan foto’s krijgen dat Trixie het helemaal naar haar zin heeft. Eerst moest ze nog kennis maken met Kep hun 15 jarige oude hond maar ook dat is probleemloos gegaan. Voor de poezen heeft ze maar weinig aandacht en dat goed zo.

Als we als laatste ook nog een foto zien hoe ze zich lang uitgestrekt op de bank vlijt.. dan komt dan voor ons erg vertrouwd over. Dat was bij ons ook haar favoriete pose…

Natuurlijk heeft ze ook een eigen mand gekregen en ook die ligt erg lekker….

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 20 oktober 2019

.

.

Stand van de adopties

Naam ——— besluitfase –Formaliteiten—bloedonderzoek—medisch——datum naar
——————-baasje——————————————————-traject———-baasje

Hermes———-gaande ———————————————————————————–

.


 

 

.

.


.

Berichten van …..

.

Hoi Hoi, ik mag mee naar de kinderboerderij…

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde ons dit beeldverslag…

 

.

.

.

.

.

 

Wat extra leuk is, is dat we dan bij een waterpartij komen

Nu durven natuurlijk alleen hele dappere honden het water in…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Ik probeer nog een vriend zover te krijgen maar nee hoor… .

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 20 oktober 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

“Verspelen de boeren hun goede imago ???”

De 4-kanten column van Ton

 

Het was de moeite waard om te zien hoe de boeren hun punt maakten door de trektocht over de snelweg met hun tractoren. Over de 1000 km file en gek genoeg bleek er bij de mensen draagvlak voor hun actie. De boeren eisten geen halvering van de veestapel, niet éénzijdig de stikstofproblemen over de rug van de boeren proberen op te lossen….  Hun punt was gemaakt en de halvering is voorlopig van de baan en er is overleg aangekondigd met de boeren dus nu zou het genoeg moeten zijn. Maar nee hoor, ook op woensdag was er een enorme rotzooi en overal blokkades. Er werd door de boeren niet geluisterd naar de aanwijzingen van de het bevoegde gezag met het gevolg dat er spanningen ontstonden. Er moest zelfs het leger aan te pas komen om de tractoren goedschiks of kwaadschiks op de plaats te krijgen waar ze opgevangen konden worden. Een aangeboden ontbijt moest de schade aan het draagvlak voor de inwoners van Den Haag weergoed maken….

Overigens was ook de eerste tractoractie niet geheel zonder incidenten. Van vredelievende actie kun je nauwelijks spreken. Of de boeren echt dierlievend zijn dat vraag ik me af? De meesten vast wel maar beslist niet elke boer. Tijdens de actie wordt er opzettelijk een politiepaard raak gereden en daar zakt mijn broek van af.

Men is bang dat ze geen toekomst hebben als boer. Ja dat komt door de megastallen. Hierdoor komen de kleinere veeboeren  met bijvoorbeeld 80 tot 100 koeien in het nauw. De normale kleine boer heeft doorgaans genoeg grond om het vee in de wei te laten grazen en om mest uit te kunnen rijden. Maar de megastallen waar eindeloze rijen dieren zij aan zij staan, al dan niet in meerdere verdiepingen, verpesten het voor de kleine boer.

Als je stallen met 20.000 varkens hebt ben je echt verkeerd bezig. Hier is mijns inziens geen sprake van dierenliefde. De economische belangen spelen hier de hoofdrol. Schaalvergroting is het toverwoord. Er is geen enkele binding met de dieren. Met regelmaat gaat er een megastal in de brand. Hierover hebben we al vaker bericht. Persoonlijk twijfel ik aan de oorzaak waardoor het vuur is ontstaan. Ik kom regelmatig bij boeren en ik hoorde nu de laatste smoes waarom die stallen af zouden branden. Het zou komen door de ratten die aan de elektriciteitskabels zouden vreten. Op de vraag waarom dat nu ineens zou komen hoorde ik dat dit de schuld van de politiek was. Men mag blijkbaar geen goedwerkend gif meer gebruiken. Tja, altijd is het de schuld van iemand anders…. Ongetwijfeld zullen de meestal branden veroorzaakt zijn door een ongelukkig voorval maar ik kan aan mijn water aanvoelen dat menig maal ‘in de brand’ – ‘uit de brand’ blijkt.  We weten dat het leven in een megastal voor geen enkel dier een pretje is. Van enig mededogen is voor de arme dieren geen sprake ook al zou er aan de wettelijke voorgeschreven minimale levensvoorwaarden worden voldaan.

Laten we nu eens beseffen dat we maar een klein landje zijn !!!! Met de 17 miljoen mensen zijn we zo’n beetje het meest dichtbevolkte landje van de wereld. Dat betekent dat er per persoon maar erg weinig leefruimte is binnen onze landgrenzen. We kunnen hier goed mee om gaan en voelen ons toch gelukkig. Maar hier zit wel een grens aan …. Als we nu eens zouden produceren wat we hier in Nederland verbruiken en ons minder richten op de buitenlandse markt, dan hebben we ineens geen stikstofprobleem meer. Wist u dat we hier zo’n 12 miljoen varkens, 4 miljoen koeien en zo’n 97 miljoen kippen hebben in ons kikkerlandje? Dat moet toch een stuk minder kunnen zijn voor de 17 miljoen mensen van Nederland. Zoals ik al zei… kunnen we met veel minder varkens en of melkkoeien toe en is meteen een flink stuk van het stikstofprobleem opgelost. Hoe dat zou moeten? Schaf onmiddellijk alle megastallen af. Dan hebben de kleine boeren weer bestaansrecht in de toekomst. Laat dat stukje vlees, melkprijs en of eieren wat duurder worden voor de consument waar door de leefomgeving van de dieren substantieel kan verbeteren. Dat geeft niets. Dat wordt echt wel betaald.  Het is net als de prijs voor een pakje sigaretten of de brandstofprijs. Dat dubbeltje meer zal niemand weerhouden om de eetgewoonten aan te passen.

Ik zal het allemaal vast te simpel voor me zien. …

Oh ja. ik gun de boeren echt een gezonde bedrijfstak toe maar ik ben nu die file veroorzakende trekkers wel zat… Toevallig ook gezien wat Arjen Lubach te vertellen heeft over het blokkeren van de wegen? Ik kan me daar geheel in vinden.

Fijne dag verder ….

.

 


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“The Sky is the limit …”

.

.

Bello ging voor een gehoorzaamheidscursus bij Martin Gauss op de hondenschool in Lelystad …. er werd een andere afslag genomen en kreeg een hele andere proefles in Lelystad…

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com