Dierenmissies Weekjournaal van 21 april 2019 Paaseditie

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week staat in het teken van Pasen maar heeft natuurlijk ook alle nieuwtjes over adopties, nieuwe hondjes en zij die het asiel mogen verlaten. Guapo moet nog heel even volhouden want zijn reis nadert. Een duur hotel waar hondjes mogen komen maar misschien toch niet echt welkom zijn, Een slimme zwerfhond die er met Pasen piekfijn uit wil zien. Bijna geen weekjournaal door internetstoring.  In de (on)zin van de week hebben we het over internetdating. We hopen echt dat u de tijd neemt om dit weekjournaal te lezen want dan bent u weer helemaal bij. Lees over de volgende onderwerpen:

– Feria verslag
– Pech voor Igor
– Bobbi in het spotlicht
– Leuk filmpje: “Als je er als zwerf hond op je Paasbest uit wilt zien”
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Nieuwe koppies

– Beetje ICT paniek
– Eerste Paasdag
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van Bentley en Lucy

– De vierkante column van Ton met : Beetje over de top als je het mij vraagt… !!! .
– De (on)zin van de week gaat over: “Daten per computer”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 15 april 2019

.

Vorige week kregen we op het laatste moment nog een verslag binnen van een gehouden Feria St. Pere de Ribes (braderie) waar weer een delegatie hondjes naar toe mocht gaan om zich te laten zien.

Eerst even de spelers voorstellen:

hond

Joy

hond

Torben

hond

Kasym

.
.

.

.

.

.

hond

Toppi

hond

Bolo

hond

Diesel

.

.

.

.

.

.

.

.

Kheops

.

Hieronder het verslag van Miranda:
.
Ook afgelopen weekend was het weer tijd voor een honden adoptie dag! en dit keer met succes: Joy, Torben en Kasym hebben geïnteresseerden! fantastisch..dat maakt zo n dag de moeite waard! Maar ook de andere honden die meekwamen bleken zich heel goed te gedragen tussen alle kinderen, drukte en andere honden.

.

.
.

Toppi was wederom een topper en genoot van alle aandacht om haar heen, wat een schat van een hond is dat toch! jong, mooi, lief en sociaal…
.

.

.

Bolo de grote beer, is nog steeds aan het wachten op zijn familie, nadat zijn broer geadopteerd is.

.Diesel, 1 van de langzitters, de niet al te grote knuffellaar wordt zo vaak over het hoofd gezien, terwijl hij zo ontzettend lief is en een leuk ruwharig middenmaatje.

.

.

en dan de nieuwkomer, mooie herder Kheops! een beauty..die wat onwennig was met alles, maar toch keurig alles over zich heen liet komen. Aan het einde kregen wij ook voedsel donaties mee! even op de foto ermee!
Wij hopen ook voor deze kanjers een fantastische plek te vinden!

.

.

.

.

.

.


.

.

hondDinsdag 16 april 2019

.

Igor heeft pech.
.
Igor is toch niet de goede match voor het baasje. Helaas wordt er aan getwijfeld of hij gelukkig zal zijn in het gezelschap van hele kleine kinderen. Voorts is er nog een kleine uitdaging want het opvanggezin laat weten dat hij te nerveus is om in een kennel de reis naar Nederland te maken. Hierdoor is een vlucht uitgesloten en moet er, bij een eventuele adoptie naar Nederland, gezocht worden naar wegvervoer.

.

.


.

Woensdag 17 april 2019
.

Bobbi in het spotlicht.
.

Bobbi

Natuurlijk hebben we, bij de teleurstelling rondom Igor, getracht om een andere kanjer naar voren te schuiven in de hoop dat die misschien een kansje zou hebben. Dat was Bobbie. Ook Bobbi is met zijn 9 jaar, net als Igor, een hond op leeftijd, Helaas mocht dit niet lukken. Dus hebben we besloten om Bobbi extra in het zonnetje te zetten. Bobbi is pas op onze site gekomen dus alle reden om hem eens goed te bekijken.

Een schat van een hond met een rustig karakter. Hij is knuffelig, sociaal en een vrolijke hond. KLIK op de vrolijke snuit van Bobbi om zijn adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Als je er als zwerf hond op je Paasbest uit wilt zien

Dan doe je alles om schoon en fris ten tonele te verschijnen.

 

 

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 18 april 2019

.
Nieuwe koppies

Naast Bobbi hebben we dus nog drie nieuwkomers die een plekje gaan krijgen op de site.

hond

Dit is Auro, Reu – 1 jaar, 3 maanden – Kruising – 48 cm. Karakter: Lief leert snel sociaal met andere honden

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Dit is Tani, Teef – 3 jaar, 3 maanden – Griffon – 50 cm. Karakter: lief wat verlegen sociaal met andere honden
Bijzonderheden: leishmania onder controle kwam van jager samen met Lotta

hond

Dit is Lotta, Teef – 4 jaar, 3 maanden – Griffon – 50 cm Karakter: lief sociaal met andere honden. Bijzonderheden: leishmania onder controle is van jager gekomen tezamen met Tani

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 19 april 2019

.

Guapo
.
Vandaag kregen we te horen dat Guapo op 25 april klaar is met zijn kuur en voor het bepalen van de dosis Allopurinol krijgt  hij nog een bloedtestje op 2 mei. Overigens hopen we nog voor zondag een videootje te krijgen van hem. Als dat nog lukt komt die natuurlijk  nog in dit weekjournaal en wordt die direct doorgestuurd naar de nieuwe baasjes die al die tijd al op hem wachten. Het gaat geweldig goed met hem en alles is gericht op zijn vlucht op 7 mei wanneer hij rond het middaguur op Eindhoven aan zal komen.

 

 

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 20 april 2019

.

Even een beetje ICT paniek.
.
Een internetstoring komt nooit goed uit.  Zeker niet als je voor het Paasweekend staat. De hele week doe ik dagelijks beetje voor beetje werken aan dit weekjournaal dat op 1e Paasdag on line komt. Tja, als dan op zaterdagmorgen ineens het internet uitvalt is er wel reden voor een beetje paniek. Juist op de zaterdag en zondag in de vroege morgen moet er altijd nog veel gebeuren.
.
Nu ben ik geen techneut dus is het voor mij knap puzzelen waar de storing vandaan komt. De hele camping heeft internet behalve wij…. Je zou er grijze haren van krijgen. Het feit dat we druk bezig zijn met het opnieuw inrichten van de tuin houdt ook in dat er een andere verbinding moet worden gelegd. Dit verliep tot vandaag dus gladjes maar helaas toen dus niet meer… Er werd geopperd dat de bekabeling wel de storing zou veroorzaken.  OK, daar kon ik iets mee. Dat betekende dus eerst ook nog even snel naar de winkel op en neer en daarna de signaalsterkte opgekrikt door, in de kruipruimte onder het chalet, nieuwe kabels en verbindingen te gebruiken en toch lukte het maar niet. Ten einde raad hebben we eerst de buurman verzocht of we in geval van nood zijn wifi mochten gebruiken. Met een beetje kunst en vliegwerk kunnen we net zijn wifi ontvangen.  Natuurlijk hadden we ook de campingeigenaar om raad gevraagd maar vanwege de Paasdrukte hadden we er maar weinig vertrouwen in dat hij kon komen helpen. Maar, ik had de servicegerichtheid ernstig onderschat want hij kwam toch even kijken en toen bleek dat ik iets doms had gedaan. Er zat een plug in de verkeerd gaatje van de decoder en dan werkt het internet dus niet….  alle paniek voor niets. Dat geintje heeft me vier uren werken gekost. Tijd voor het weekjournaal dat ik nu voor zondagmorgen moet inhalen. Ik offer me wel op en zal tijdens het voetballen van Ajax – Groningen door werken…. Geeft niet hoor… met een schuin oog kijk ik toch en zie ik de mooie momenten.

De buurtjes hartelijk bedankt voor hun bereidwilligheid om hun wifi te delen maar ik kan je niet vertellen hoe opgelucht we waren.

.

 


.

 

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 21 april 2019

 

Eerste Paasdag
.
Alle lezers wensen we een Zalig Pasen toe met een geweldig zomers gevoel.

Perfect weer om met de honden erop uit te trekken.

.

Maar vergeet niet de eitjes te zoeken die de Paashaas heeft neergelegd anders zouden ze misschien wel smelten door de warme zon. Een extra waarschuwing is er natuurlijk voor de baasjes die chocolade eitjes hebben verstopt. Zorg dat ze ook allemaal gevonden worden want als uw viervoeter ze vindt en op eet, dan heeft u echt een probleem waarbij een spoedrit naar de dierenarts misschien niet meer mag helpen.

.

.


.

.

Naam    Besluitfase       formaliteiten         bloed                medisch                datum
                 baasje                                                   onderzoek         traject             reis naar NL

 

Guapo     afgerond———afgerond————-afgerond————-gaande——– 7 mei

 


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 28 april 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Toon, baasje van Bentley, stuurde ons deze foto’s.

Bentley is gek op autorijden en mag dan ook mee in de deeltaxi naar Udenhout.

Maar eerst genieten op het balkon van het mooie weer. Bentley ? vindt het leuk om mensen langs te zien lopen mét hun hondjes

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy, laat zien hoe enorm zij kan genieten van het water met dit warme weer.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

Beetje over de top als je het mij vraagt… !!! 

.
Eerst dacht ik hoera het Can Bordoy Grand House & Garden hotel, een echt luxe hotel waar hondjes welkom zijn maar ….. zijn ze dan wel echt welkom of is het een beetje ‘zakkenklopperij?” In de hotels waar honden welkom zijn betaal je meestal 10 tot 25 euro extra voor je hond. Honden zijn dan over het algemeen als echte gasten beschouwd en wordt er van de baasjes gezond verstand verwacht. Vrijwel alle gasten zijn dan ook hondenvrienden. In dit hotel kost een nachtje voor jezelf tussen de 450 en 2.500 euro en heb je je vriendje bij je dan moet je daar 150 extra voor betalen.
.
Het Can Bordoy Grand House & Garden is gelegen in het hart van het oude historische centrum van de stad Palma en dankt zijn naam onder andere aan de grote tuin. Dat lijkt natuurlijk prachtig voor je hondje maar niets is minder waar. In totaal heeft het luxe hotel 24 luxe suites tussen de 45 m2 en 80 m2 groot. Voor de gast ontbreekt het aan niets en vanaf nu mag ook de hond mee die extra in de watten gelegd zal worden. Uw hond krijgt dagelijkse wandeling met een personeelslid van het hotel door het centrum van Palma, een speciaal ontworpen kwaliteitskussen welke afgestemd is op de grootte van de hond, handgemaakte waterbakken en natuurlijk lekker eten. De hond of beter gezegd zijn/haar reisgenoot kan uit een menu speciaal kiezen voor de trouwe viervoeter. Verblijft men minimaal vier nachten dan is een kappersservice inbegrepen in de prijs.
.
Maar uw hondje mag niet alles… ze mogen niet het restaurant, bar en de tuin betreden om zo andere gasten niet te storen met de aanwezigheid van de honden.
De honden mogen daarnaast bij afwezigheid van de gasten niet alleen in de suites worden achtergelaten en zullen dan verblijven in speciale ruimtes waar personeel aanwezig is om de honden te begeleiden. Daarnaast mogen de honden in de luxe kamers ook niet op de sofa’s, stoelen en bedden slapen.
.
Ik weet niet of ik dat leuk vond. Onze hondjes mogen misschien wel meer dan bij het gemiddelde baasje maar één ding staat voor ons boven aan ons verlanglijstje… Wij willen onze hondjes altijd dicht bij ons hebben … ook als wij ergens anders verblijven dan thuis. Als ik niet met onze lieverds overal mag komen dan ga ik daar niet heen. Als zelfs een wandeling in de tuin al niet mag dan vraag ik me af of het echt een hotel is dat voor het welzijn van hondjes staat. Stel dat je om een dringende reden je hondje achter moet laten in hotel omdat je echt even niet anders kunt dan schrik ik toch van de zogenaamde service want die geweldige service zorgt ervoor dat het personeel de moeite neemt om één keer per dag uw hond door het centrum van een drukke toeristenstad te slepen. Nou dat lijkt mij nou niet bepaald de ideale bestemming voor mijn hond. Stel u eens voor… een vreemde die aan de lijn trekt, druk verkeer, overal vreemde mensen pal om je heen, nergens een grasveldje om snuffelen of te spelen, overal stoepen of verharde wegen.
.
Nee lieve mensen dat doe ik onze hondjes niet aan… al kreeg ik geld toe….

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3.370.000 bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken.

 

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Daten per computer” 

.

We weten allemaal dat ze zich mooier voordoen dan ze zijn…

.

.

.

Als je liegend door het leven gaat heb je niks geleerd…

Dan gaat je “eerste date” gegarandeerd verkeerd…..

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn komt op zondag 28 april kennismaken met onze tuin en hondjes.
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com