Dierenmissies Weekjournaal van 28 april 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week kunnen we niet om Koningsdag maar hebben we natuurlijk allerlei nieuwtjes die de moeite waard zijn om te lezen. Vanzelfsprekend hebben we ook weer adoptienieuws en updates uit het land. Gaat de column over goede dierenzorg ook al is er geen geld en in de (on)zin van de week hebben we het over een cadeautje dat niet gepast is. We hopen echt dat u de tijd neemt om dit weekjournaal te lezen want dan bent u weer helemaal bij. Lees over de volgende onderwerpen:

– Guapo in de particuliere opvang
– Genoeg handtekeningen tegen hondenbelasting
– Albert In Memoriam
– Leuk filmpje: “Gewoon blijven proberen”
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Oproepje van politie.
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Deze week hebben we één nieuw koppie.

– Koningsdag 2019
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Bros, Estela en Sic.
– De vierkante column van Ton met : Dieren mogen geen zorg te kort komen wegens geldgebrek..
– De (on)zin van de week gaat over: “Is dit gepast?”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 22 april 2019
.
Guapo in de particuliere opvang.
.
Guapo verblijft momenteel in de particuliere opvang in afwachting van de reis op 7 mei. Daar woont hij nu met nog wat honden in huis zodat hij een beetje kan wennen aan het huiselijke leven. Het gaat hem goed af en de tijd tot de grote dag van de reis is voor hem nu al een ontspannen periode.

Vandaag kregen we het beloofde filmpje van Guapo toegestuurd.

.

.


.

.

Dinsdag 23 april 2019

.
Genoeg handtekeningen tegen hondenbelasting.
.
De petitie moest er voor zorgen dat er 40.000 handtekeningen opgehaald zouden worden om in de Tweede Kamer de afschaffing van de hondenbelasting aan de orde te stellen. Nou, dat werden er maar liefst 60.000. Vandaag zijn de handtekeningen overhandigd aan de voorzitter van de Tweede Kamer commissie die bekijkt of aan alle eisen is voldaan om het bij de Tweede Kamer op de agenda te zetten. Geloof maar gerust dat alles klopt hoor.

Het is toch pure idioterie dat er nog 60, van de 355 Nederlandse gemeenten, zijn die hondenbelasting heffen. Geld wordt puur gebruikt om gaten de begroting van de gemeente te  dichten. Waarom wordt de hond als melkkoe gezien? Als er belasting moet worden geheven op een huisdier waarom dan alleen voor honden en niet voor katten, paarden, kavia’s of duiven… Lang hebben we gedacht dat het vanzelf wel zou verdwijnen maar dat is dus niet zo….

Zodra we er meer over horen melden we dit in het weekjournaal.

 

.


.

Woensdag 24 april 2019
.

Albert In Memoriam
.
Albert was al op leeftijd en al wat ‘zogenaamde’ toevallen gehad maar verder was hij goed gezond, vrolijk van karakter en gek op wandelen. Tijdens zijn laatste vakantie bij ons ging het nog erg goed met hem en hobbelde hij heerlijk met onze hondjes door de bossen.  Ook de weken daarna thuis ging het erg goed tot afgelopen weekend hij een hele zware toeval had waar hij niet goed van herstelde. Vandaag werden we door mevrouw Aikens senior gebeld om te vertellen dat ‘haar kind’ was overleden. Kort daarop kregen we van dochter Truus onderstaand bericht,

Albert heeft na de bosvakantie nog 3 goede weken gehad. In het paasweekend heeft hij een hele zware toeval gehad en is daar niet meer goed uit gekomen. Gisteren middag kreeg hij achter elkaar toevallen, het ging niet meer. Albert was een lieve en fantastische hond, wat hebben wij allemaal van hem genoten en gehouden. Zijn angst voor kinderen heeft hij helemaal overwonnen, de laatste periode van zijn leven hebben de kinderen heerlijk met hem kunnen kroelen waar hijzelf ook van genoot. Diep dankbaar voor zijn liefde en mooie jaren. Gr Truus.

We hebben tijdens vakanties meerdere keren mogen genieten van het lieve zachte karakter van Albert en begrijpen maar al te goed hoe zeer hij een leegte achter zal achterlaten.  We wensen Mevrouw Aikens en Truus veel sterkte.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Gewoon blijven proberen”

Al lijkt het onmogelijk. Je hond heeft ook technisch inzicht …

 

 

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 25 april 2019

.

Oproepje van politie.
.
Je weet het maar nooit of het zal helpen  maar niet geschoten is altijd mis. Het zal maar gebeuren dat je, net als Jan Cappeleveen uit Renswoude, in de vroege morgen je twee Husky’s aan het uitlaten bent en dat er één van de twee, de drie jarige Kida, wordt aangereden door een aanstormende scooter en daardoor overlijd terwijl de scooterrijder doorrijdt. Er worden na 20 dagen nog steeds getuigen gezocht van onderstaand voorval.
.

Politie Renswoude
5 april om 16:25 ·
AANRIJDING HOND/SCOOTER:
Vanochtend om 06.10 uur is er een hond aangereden op de Utrechtseweg thv nummer 4. De hond is naar aanleiding van de aanrijding in de handen van de eigenaar overleden😥. De bestuurder van de scooter is doorgereden. De eigenaar heeft aangifte gedaan en zodoende zijn wij een onderzoek gestart naar de identiteit van de bestuurder. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder uit Scherpenzeel kwam.
Daarom deze oproep: heeft u iets gezien of gehoord van deze aanrijding? Dan kunt u dit melden bij ons. Uiteraard mag dit ook anoniem. Registratie nummer: 2019098738
.
Om het originele FB bericht van de politie met alle reacties te lezen, klik dan op de telefoonnummers van de politie
.

.

.


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 26 april 2019
.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

.

hond

Atenea

Auro

.
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Boxie

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Deze week hebben we één nieuw koppie.

.
Het is Cooper een harstikke leuk hondje, reutje van 5 jaar en 55 cm hoog. Hij heeft helaas Leishmania maar is daar natuurlijk tegen behandeld en dat is onder controle. Verder is hij kerngezond. Hij is lief, leuk en heeft een rustig karakter. Een schat om in huis te hebben of lekkere wandelingen te maken. Deze schrandere kerel is verder vrij van trauma’s en makkelijk in omgang. Kortom een heerlijke vriend.

.
hond.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 27 april 2019

.
Koningsdag 2019
.
Het werd dit jaar gehouden in Amersfoort. De kleedjes werden weer uitgelegd en een lange stoet van mensen slenterde langs de uitgestalde spulletjes. Jammer dat het weer niet echt optimaal was maar dat mocht de pret niet drukken. Wij vonden de rechterfoto wel een vorstelijke uitstraling hebben en passend voor de dag.

.

.

.

Maar een iets speelsere manier van koningsdag vieren kon natuurlijk ook wat dacht u van deze twee kanjers …

.

.

.

.

.

.

Terwijl wij geanimeerd naar de televisie keken om niets te missen van het feest in Amersfoort, lieten onze hondjes blijken dat het voor hen ietwat slaapverwekkend was.

.

Met Mia op de voorgrond in elkaar gerold, Pichi voor de TV en helaas Botas en Flor beiden slapend buiten beeld.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 28 april 2019

.

lAIKA MOOILynn komt kennismaken.
.
Lynn komt vanmiddag voor een korte kennismaking een dagje proefdraaien. Even alvast vriendjes worden met onze club en even kijken of onze tuin Lynn-proef is want als de dag goed gaat mag ze met de Pinksterdagen en in juli en augustus 25 dagen komen logeren. We kijken er erg naar uit.

 

.


.

Naam     Besluitfase   formaliteiten              bloed                       medisch           datum
                       baasje         onderzoek                                                     traject               reis naar NL

 

Guapo        afgerond———afgerond————-afgerond————-afgerond———– 7 mei

 


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 5 mei.

.

.


.

Berichten van : …

.

Alba en Donella, baasjes van Bros, stuurden deze foto en filmpje van Bros in rust-stand…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

 

.

.


.
.

Jean Piere, baasje van Estela, stuurde ons allerlei beelden van haar die weer de moeite waard zijn om te kijken.

.

Hee wat is dat?

Kijk daar boven, het is gelukt

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u goed kijkt ziet u wat ze zojuist de boom heeft ingestuurd…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Anna, bazinnetje van Sic, stuurde ons deze twee mooie foto’s. 

.

Haar commentaar: “Je kunt echt zien dat hij veel blijer is dan op de vorige foto’s”

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

Dieren mogen geen zorg te kort komen wegens geldgebrek… !!!

.

Hallo mensen !!!!! Even opletten graag !!!!!. Je kunt van alles vinden van de stad Amsterdam maar nu geven ze toch een enorm goed voorbeeld voor andere gemeenten.

Het was dierenvrienden een doorn in het oog dat baasjes met een minimum budget regelmatig een bezoek aan de dierenarts als een sluitstuk van de begroting moesten zien. “Ach laat de inenting maar”, “Laat de sterilisatie of castratie maar zitten … we letten wel op”, “Hij eet al lang zo slecht” etc….

Hier moest iets aan gedaan worden want het was geen onwil van baasjes maar als je echt de rekening van een dierenarts niet kunt betalen dan wordt het moeilijk… Moet je dan maar afstand doen van je dier ? Nee  er werd een ander initiatief in het leven geroepen.  En dat werkt prima….

Laurens

Huisdieren in Amsterdam zijn sinds 2016 al tienduizend keer geholpen met een gratis bezoek aan de dierenarts. Dat gebeurt op basis van de regeling Amsterdamse Dierenhulp aan Minima.

Daarmee wordt voorkomen dat Amsterdammers vanwege geldgebrek niet naar de dierenarts gaan of hun dieren niet laten chippen of onvruchtbaar laten maken.
De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens heeft donderdag de tienduizendste waardebon uitgedeeld aan een baasje, die met deze regeling zijn huisdier kan laten helpen.

De wethouder zei donderdag met de regeling door te zullen gaan. “Er zijn nog steeds mensen met weinig geld en hun huisdieren moeten daar zo min mogelijk de dupe van worden”, aldus Ivens.
De regeling wordt uitgevoerd door de Dierenambulance Amsterdam. Die verstrekt op aanvraag waardebonnen aan minima met een Stadspas. Daarmee kunnen zij bij vrijwel alle Amsterdamse dierenartsen terecht.
Vanaf dit jaar is de regeling structureel geworden.

Overigens was de gemeente Tilburg de eerste die al eens gratis medische zorg gaf.

Naast de gratis medische hulp die geboden wordt zijn er ook nog de voedselbanken voor huisdieren. OK, luxe medische behandelingen kun je wel vergeten en een grote keuze aan hondeneten kun je niet verlangen maar zo hoeft je huisdier echt niets te kort te komen.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3.370.000 bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken.

 

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Is dit gepast?”

.

.

.

Nee, dit is niet gepast. Dat wil zeggen “niet passend”. Het is leuk bedoeld maar zeer vermoedelijk zal deze kluif tot in lengte van dagen voor zijn mandje blijven liggen.

Onze ervaring leert dat kleine hondjes die grote dingen niet zullen opeten. Niet dat ze die niet lekker vinden maar gewoon omdat de kleine tandjes en hun bekkie niet genoeg kracht hebben om zo’n joekel tot een lekker hapje te vermalen. Ook het lekker sabbelen (om het zacht te maken) lukt dan gewoon niet goed.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn komt op zondag 28 april kennismaken met onze tuin en hondjes.
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com