Dierenmissies Weekjournaal van 22 augustus 2021

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met twee verhalen met goede afloop, is de vakantie van Lizzy afgelopen, is er een hond gered uit een tuin, zoekt de politie de daders van een poging tot diefstal van een hond. Ook zijn er weer hondjes die het asiel mogen verlaten. In de column lezen we over wie nu een goede hondentrainer is, en in de (on)zin van de week zien we dat er niets fijners is dan geluk te delen.  Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hondenlokker blijkt Duitse toerist. Eind goed al goed.
– Opnieuw hond gered uit snikhete auto.
– 
Vakantie Lizzy ten einde.
– Hond vastgeketend achtergelaten in de tuin

– Politie deelt het volgende mee: Poging diefstal hond tijdens uitlaten. Politie zoekt daders !!!
– Zoektocht van Maxi naar nieuwbaasje wordt dringend
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Een onwaarschijnlijke combinatie die toch genegenheid laat zien…
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Lizzy
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Wie is nu een goede hondentrainer…
– De (on)zin van de week :  Niks fijners dan geluk kunnen delen….

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 16 augustus 2021

.

Hondenlokker blijkt Duitse toerist. Eind goed al goed.

En dan blijken alle stukjes in elkaar te passen en wordt Max met behulp van Interpol terug gevonden.

De 1-jarige bordercollie Max verdween op 22 juli jongstleden spoorloos tijdens een wandeling op het strand in Katwijk.  Hij was vanaf het strand richting de duinen gelopen. Zijn bezorgde familie zette alles op alles om hem weer terug te krijgen. Vrijdag werd hij gevonden in Duitsland, met hulp van de internationale politieorganisatie Interpol. Er werd een flyer actie opgestart en de politie werd ingeschakeld. Door de flyers die waren uitgedeeld in een flatgebouw in Katwijk, kwamen er allerlei tips binnen inhoudende dat Max naar een caravan zou zijn gelokt 

De wijkagent van Katwijk stelde een onderzoek in naar die caravan. Daarbij werd ook de internationale politieorganisatie Interpol ingeschakeld, om mee te zoeken naar Max.

Vrijdagmiddag kwam dan eindelijk het verlossende woord: Max was door de Duitse politie gevonden. Toen de hond bij de Duitse dierenarts was om de chip te laten uitlezen, was baasje Margreet al onderweg naar Duitsland. Toen Max de baasjes weer zag, trok hij de agent die hem aan de lijn had bijna door de glazen deur van de dierenarts heen.

Door dolle heen

Niet alleen Max was door het dolle heen om de familie weer terug te zien, maar ook Margreet en haar zoon – het baasje van Max – konden hun geluk niet op. “Hij is deel van de familie. Toen hij verdwenen was, wilde mijn zoon meteen terugkomen van zijn vakantieadres. Dat hij terug is, geeft een jubelstemming aan iedereen.”

Het is niet duidelijk of iemand is opgepakt in de zaak. “Ik begrijp niet waarom je een hond in je caravan zou lokken om hem vervolgens mee te nemen”, aldus Margreet. “Op het strand laat ik hem nu in ieder geval niet meer los.”

.


.

Opnieuw hond bevrijd uit snikhete auto 

Hond na uren bevrijd uit bloedhete auto beeld politie Loon op Zand

De politie in Kaatsheuvel heeft zaterdag een hond uit een snikhete auto bevrijd. Volgens de agenten zat het arme dier al enkele uren in de auto opgesloten. De tip over de opgesloten hond kwam rond een uur of vijf binnen. Omdat het behoorlijk warm was, besloot de politie direct over te gaan op actie. Er werd een ruit ingetikt, zodat de hond kon worden bevrijd.

Daarop werd het beestje overgebracht naar een asiel. “Hier kreeg de lieve hond eten en drinken, zodat hij rustig bij kon komen van de schrik!”, schrijft politie Loon op Zand op Facebook.

Natuurlijk weet de politie wie de eigenaar is van het dier. Tegen die idioot is proces verbaal opgemaakt. Dat werd dus een leuk kostbaar dagje Kaatsheuvel…

De politie roept ten slotte op: “Ga je een leuk dagje weg? Zorg dan eerst voor geschikte opvang en verzorging van je huisdieren.”

.

.


.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

 

.

.


.

.

Dinsdag 17 augustus 2021

.

De vakantie van Lizzy is te einde

Vandaag kwamen de baasjes van Lizzy tegen de middag hun lieverd ophalen. Deze morgen liepen we met de hondjes weer vroeg in het bos en dat was dus voor Lizzy voorlopig voor de laatste keer. Ook nu maakten we weer wat mee. Als er in het bos iets vreemds gezien wordt, zijn het de hondjes die dat als eerste opmerken.  Zo werd ik als eerste gewaarschuwd door Mia die meestal vooruit loopt en ons waarschuwde dat er zich vreemde zaken voordeden.

Natuurlijk moest ook Lizzy even alles goed bekijken. Het bleek te gaan om de restanten van een griezelspel te zijn dat het animatieteam van de camping had verzorgd voor de kinderen dat zich in het donker had afgespeeld. Omdat ze overvallen waren door de regen hadden ze besloten de boel pas de volgende dag op te ruimen. Tja, dan kom je dus vroeg in de morgen rare dingen in het bos tegen.

.

.

De vakantie van Lizzy is voorbij. Wij hebben van haar genoten en nu was het weer de beurt van Linda en haar man.

.

Lizzy was ze duidelijk niet vergeten want wat was ze blij toen ze die twee zag. Wij zijn opnieuw aan de beurt rond oud jaar en daar kijken we dan ook weer naar uit.

.

.

.

.

.

Lizzy nam ook afscheid van ons roedeltje en Botas liet natuurlijk geen kans onbenut om geaaid te worden. Flor is zoals gewoonlijk weer uit zicht gebleven want die vindt visite maar niks.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 18 augustus 2021.

.

Hond vastgeketend achtergelaten in de tuin.

De politie kreeg gister een melding van een hond die al twee weken in een tuin zou zitten. De bewoners waren al twee weken op vakantie. De buren hadden de situatie in de gaten gehouden en het viel hen op dat er geen verzorging geregeld was.
De agenten troffen dan ook een dier aan dat vastgeketend zat in een tuin in de wijk Kanaleneiland, die inmiddels vol uitwerpselen lag. Het dier lag aan een ketting en had zo’n anderhalve meter om zich te bewegen. De tuin was bezaaid met hondendrollen en ook zijn vacht zat helemaal onder.
De hond had geen eten en drinken en is daarom met toestemming van de Officier van Justitie in beslag genomen.

Hond wil politiebus niet in

Eenmaal aangekomen bij de politiebus weigerde de viervoeter om in te stappen. “We hebben hem nog proberen te lokken met stukjes worst, maar dat lukte volgens de agent ook niet. Dan ging hij gewoon weer in z’n achteruit”. Hij heeft wel een vermoeden waarom. “Volgens mij is die hond nooit uit de tuin geweest, dus in een busje meegaan was nieuw voor hem.”

Om de verwaarloosde hond toch mee te kunnen nemen werd uiteindelijk de hulp ingeroepen van een speciale hondenopvang uit Amsterdam. “Die hebben hem benaderd en met wat dwang in de bus gezet. “

Het dier is naar een opvangcentrum gebracht waar hij de juiste verzorging zal krijgen. Waar de hond verblijft wordt niet bekend gemaakt.
Er is een Proces-verbaal opgemaakt en na onderzoek zal het Openbaar Ministerie bepalen wat er gebeurt met de herdershond en op welke sanctie zijn baasjes kunnen rekenen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van opzet of overmacht. Is er sprake van een bewuste wetsovertreding, dan leidt dat meestal tot een boete. Er is dan vaak geen sprake van dat een dier nog teruggaat naar zijn baasje.

En dat zal uitkomen  ….

 


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 19 augustus 2021.

.

.

De politie laat het volgende weten: 

.

.

Poging diefstal hond tijdens uitlaten. Politie zoekt daders !!!

english bull

De politie kreeg een opvallende melding binnen in Ridderkerk vanochtend. Daar probeerden vier mannen een hond van een vrouw te stelen. De poging mislukte, maar de daders zijn vooralsnog spoorloos.

De vrouw was rustig haar Old English Bulldog aan het uitlaten toen rond 10.30 uur ineens vier mannen op de Reijerweg haar lastigvielen. De vrouw belandde in een worsteling met de daders, maar kregen de hond niet te pakken. Daarna vluchtten de mannen al snel.

Daders spoorloos

De politie is op zoek naar vier verdachten. Burgernet heeft inmiddels het signalement van twee mannen gedeeld. Een dader had een tattoo in de nek, een wit petje op en een zwart trainingspak. De andere verdachte was geheel in het wit gekleed. Dat signalement wordt door de politie bevestigd.

Burgernet Z-Holland
@Burgernet_ZH
RIDDERKERK: pog. beroving Reijerweg Rkerk, 4 daders weg. o.a. 1 bl. man met tattoo in nek, wit petje en zwart trainingspak, 2e geheel wit gekleed. Tips? Bel nu 112 burgernet.nl/burgernet/3228

.

 

 

 

.


.

 

.

Vrijdag 20 augustus 2021

.

Het asiel van Elena

Vandaag kregen we foto’s toegestuurd van het asiel van Elena in het dorp La Solana in de Ciudad Real regio. Hierdoor kunnen we wat meer laten zien van de situatie aldaar. Het geeft een indruk van het asiel dat door Elena en twee vrijwilligers wordt gerund. Onder de huidige bewoners zijn dus ook Tana, Tottie, Tintin, Gebra, Ron, Niebla, Nala en Rio die op onze site zijn te vinden.

Deze beschrijving hebben we erbij gekregen:

.

.

.

.

.

.

.

Het asiel Adepa La Solana is een asiel zonder winstoogmerk die is ontstaan ​​​​uit de noodzaak om de ‘afmakingen’ van dieren in het gemeentelijke asiel van de stad Solana te beëindigen, aangezien na 21 dagen de dieren die binnenkwamen werden geëuthanaseerd, en de honden die gegeven werden, werden vaak aan jagers gegeven (jachthonden) die in erbarmelijke huisvesting terecht kwamen.

Er zijn slechts 3 vrijwilligers, twee vrouwen en een man die nu 9 jaar dit asiel leiden, de kennels schoonhouden en het asiel beheren. Als zij dit project verlaten zullen de dieren weer worden afgemaakt zoals voorheen werd gedaan. Hoewel zij honden uit Solana opnemen, nemen zij ook dieren uit de naburige asiels/steden als zij plaats hebben, die na 10 dagen worden ingeslapen. 

.

.

.

.

.

.

klik op de hondjes om meer over de betreffende lieverd te lezen…

.

Tintin

Nala

Moeder en zoon

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Gebra

Totti

Tana

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ron

Niebla

.

nog niet adopteerbaar

nog niet adopteerbaar

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Toen ze het asiel overnamen zaten er in de 10 kennels 80 honden, zonder castratie of entingen bij elkaar, in de loop der jaren hebben ze dit kunnen verbeteren, het aantal honden kunnen verminderen en alle honden worden nu direct geënt en gecastreerd/gesteriliseerd. 

v.l.n.r. Mary, Elena en Juan

Solana ligt in een jachtgebied en een zeer verlaten regio. Er is weinig hulp van vrijwilligers, buiten de vaste 3 mensen en tijdens de zomer maanden stroomt het asiel vol of na de jachtperiode elk jaar in maart. 

Ondanks dat de installaties niet geschikt zijn voor andere dieren, zijn er uit nood ook wat katten opgenomen.  In de zomer wordt het erg heet in de installaties en in de winter is het koud, maar ze doen wat ze kunnen om de dieren uiteindelijk een leven te geven.  Dankzij hulp door donaties en adopties lukt het hen door te gaan, daar het onmogelijk zou zijn om het weer in handen van de gemeente te geven met alle consequenties van dien voor de dieren.  

De vrijwilligers bestaan uit Elena, Mary en Juan, die dit asiel staande houden, zodat het niet weer een dodingsstation wordt.

.

.

.

.

.

Zaterdag 21 augustus 2021.

.

Hondjes die het asiel mochten verlaten

.

hond

Chulo

Prada

.

.

.

.

.

.

.

Drac

.

.

.

.

.

.

.

.

..

 


.

Zoektocht naar nieuw baasje wordt voor Maxi dringender.

.

Vorige week hebben we laten weten dat Maxi een nieuw baasje zocht. Van baasje Monique kregen we te horen dat het nu vanwege haar gezondheidstoestand dringend wordt dat we een nieuw baasje vinden.

Daarom nog even een kleine reminder:

Waarom Maxi een nieuw baasje zoekt, legt het huidige baasje zelf uit …

Wie is Maxi? Geboren 14 februari 2019 schofthoogte 70 cm. Gewicht 34 kilo
Na vijf maanden, kan ik oprecht zeggen dat Maxi een superlieverd is, lief naar mens en dier. Rustige benadering, kleine honden, zacht voor puppy’s, voorzichtig naar kleine kinderen. Wil contact met andere honden, voelt zich ontspannen met soortgenoten, laat zich gemakkelijk wegsturen wanneer een andere hond aangeeft geen zin te hebben om te spelen. Maxi houdt van autorijden en blaft niet als hij alleen thuis moet blijven. Heeft snel door wat er van hem verwacht wordt, maar in zijn enthousiasme is hij wat wispelturig aan de riem, en kan hij flink trekken. Helaas heb ik Fibromyalgie (weke delen reuma) jaren geen last meer gehad, maar door het gedrag van Maxi aan de riem zijn mijn klachten toegenomen, nu zal u zeggen n hond heeft een jaar nodig om volledig te wennen aan zijn nieuwe leven. Ik ben mij daar van bewust, maar mijn reuma wil niet meewerken.

Daarom deze verdrietige beslissing om Maxi een plek te gunnen, met veel speel/leefruimte en als het kan met huiselijk contact met ‘n andere hondhuisgenoot.

KLIK HIER voor meer info


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

.

Zondag 22 augustus 2021

 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

 

.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Een onwaarschijnlijke combinatie die toch genegenheid laat zien…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Linda, baasje van Lizzy, stuurde ons deze foto’s

 

.

.

Zo weer even op pad bij haar favo thuisstekkie!

.

.

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Wie is nu een goede hondentrainer…???

.

We hebben al wat baasjes gehad die, met de handen in het haar, contact hebben gezocht met een ‘hondentrainer’. Waarom? Dat kan om allerlei redenen zijn zoals, hond kan niet alleen zijn, trok te veel aan de lijn, blafte op de verkeerde momenten, sprong tegen bezoek op enzovoorts. Dit zijn allemaal vervelende eigenschappen maar nou niet zo erg dat het doen van afstand direct noodzakelijk is. Soms is ongewenst gedrag aanwezig van af het eerste moment en zul je als baasje direct aan de slag moeten maar vaak is ongewenst gedrag gegroeid. Dan is dat er zogenaamd stilletjes aan ingeslopen. Tja, als je zelf niet de kracht, kennis of kundigheid bezit om je hond ongewenst gedrag af te leren wordt een ‘hondentrainer’ ingeschakeld. Als je naar een deskundig iemand zoekt kom je al gauw in een schimmig gebied. Veel charlatans noemen zich hondentrainer maar zijn hiervoor niet gecertificeerd. Nou zeg ik niet dat iemand zonder een diploma geen zinvol advies kan geven want iemand met een jaren lange ervaring met honden, kan wel degelijk goede raad geven. Helaas bleek erg vaak dat de hulp van de professional niet altijd succesvol was.

Ik hoor u al zeggen “Hoe kun je dan het kaf van het koren scheiden”, of te wel “Waar en hoe vind ik een echte goede hondentrainer”.

Dan moet ik allereerst vertellen dat er verschillende manieren van werken zijn om een hond onder appèl te krijgen.

Variant 1 is dat je opstelt en gedraagt als absoluut heerser over je roedel waardoor je als het ware gewenst gedag afdwingt. (Cesar Millan methode)

Variant 2 is meer gedrag aan- of afleren door verleiding en beloning.

Dit zijn twee uitersten. Natuurlijk is voor beide varianten iets te zeggen maar mijn visie is dat een mix van beide uitgangspunten het beste is en dat dit dus afgestemd is op het karakter van de betreffende hond.

Er is één basisregel die ontegenzeglijk super belangrijk is. 

Altijd zul je je als baasje zelfverzekerd op moeten stellen.  Dat betekent dat je je niet laat overrulen door zielig of bang te lijken. (Hoofd tussen je schouders en gebogen hoofd met te neer geslagen ogen, twijfelende handelingen etc…) Je dient tijdens situaties waar je iets van je hond verlangd met opgeheven hoofd, borst vooruit, met zekere tred en doortastende handelingen op moeten treden. Hoe dominanter je hond is, hoe meer hij dit van jou als baasje verlangt en nodig heeft. Ook bij minder dominante honden is dit gedrag van het baasje belangrijk bij bijvoorbeeld momenten wanneer je hond bang of onzeker is.

En….  in alle gevallen is het belangrijk consequent te zin in wat wel goed gedrag is en wat niet. Je mag dan niet toegeven anders heeft de hond gewonnen en heeft hij daarmee de leiding van de roedel overgenomen.  Bij een dominante hond kan dit zelfs soms leiden tot een fysieke strijd waarbij je de hond even moet immobiliseren om te laten zien dat jij de baas bent.  Iedereen zal snappen dat een klein hondje makkelijker te hanteren is dan een grote hond. Het is dus extra belangrijk dat je bij het adopteren van een hond (en zeker bij een grote hond) eerst goed weet wat het karakter is…

Als je dan na het lezen van deze adviezen toch een hondentrainer of hondengedragsdeskundige zoekt, het volgende:

Maar waar kan ik nu een goede hondentrainer vinden ?

Ik kan je dat niet vertellen. Bij het zoeken naar een hondengedragsdeskundige of hondentrainer moet je een paar dingen weten.

  1. Je moet weten dat de titel hondentrainer niet beschermd is dus in principe kan iedereen zich hondentrainer, hondenfluisteraar, hondenpsycholoog, hondengedragsdeskundige of wat dan ook kan noemen. Het is dus belangrijk dat altijd vraagt waar iemand met succes zijn opleiding heeft gevolgd.
  2. Er bestaat een HWIB keurmerk waarbij allerlei opleidingen voor hondentrainer of hondengedragsdeskundigen bij zijn aangesloten. Dit zou een bepaalde kwaliteitsgarantie moeten geven.

Helaas moet ik hierbij opmerken dat ik niet voor 100% zou vertrouwen op deze lijst die je krijgt bij het klikken op de link. (rectificatie: zie ook weekjournaal van 5 september 2021)

De Martin Gaus Academie in Lelystad staat daar niet bij en die is in mijn ogen toch echt een van de beste opleidingsscholen die verder gaat dan een opleiding tot hondentrainer. Het aanbod van opleidingen is legio en hij weet een prima balans te vinden in het soort trainer dat noodzakelijk is bij het karakter van een hond.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Niks fijners dan geluk kunnen delen….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

Saar en Arie van 13  tot 30 september 2021.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

 

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

..

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com