Dierenmissies weekjournaal van 29 augustus 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

In dit weekjournaal hebben we weer nieuwe koppies op de site, zien we een bijzondere vriendschap die weer zorgt voor zin in het leven, heeft de politie een man te pakken die een hond neer schoot. Uiterste reddingspoging om asieldieren met verzorgers te redden uit Afghanistan. In de column moet er langzaam afscheid worden genomen van de zomeren in de (on)zin van de week zien we dat onze boefies soms ook schurkjes kunnen zijn. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Beetje wateroverlast …
– Bijzondere vriendschap.
– 
Politie deelt het volgende mee: Hond neergeschoten
– 
Internationale hondendag geeft première van film…
– Nieuwe koppies Gala en Tina
– Reddingspoging van honden, katten plus asielpersoneel uit Afghanistan
– Pas op voor de vervelende hondenbacterie
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: hondjes 
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Axel, Ramos en Catootje, Yago, Bingo en Mellow
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Laat het nog even zomer zijn aub … !
– De (on)zin van de week :  Het kunnen schurkjes zijn… 

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 23 augustus 2021

.

Beetje wateroverlast…

.Terwijl elders in Nederland  door de hevige regenval straten en kelders weer onderstroomden viel het hier gelukkig mee.

Verder in het bos hebben we een vennetje waar Botas steevast probeert om kikkervisjes te vangen maar in deze, net gevormde plas, zijn die er niet te vinden.

Bij ons chalet is er geen overlast te merken maar in het bos is het te zien dat er wel degelijk een behoorlijke plens was gevallen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

 

.

.


.

.

Lynnie

Dinsdag 24 augustus 2021

.

 

Bijzondere vriendschap …

Van Jolanda en Edgar, baasjes van Lynnie, kregen we dit leuke berichte toegestuurd over een hele bijzondere vriendschap. We hopen dat u de Engelse tekst kunt lezen…

.

.

After losing his parents, this 3 year old orangutan was so depressed he wouldn’t eat and didn’t respond to any medical treatments. The veterinarians thought he would surely die from sadness.

The zoo keepers found an old sick dog on the grounds in the park at the zoo where the orangutan lived and took the dog to the animal treatment center. The dog arrived at the same time the orangutan was there being treated.

.

.

The 2 lost souls met and have been inseparable ever since.

The orangutan found a new reason to live and each always tries his best to be a good companion to his new found friend.

They are together 24 hours a day in all their activities.

.

.

They live in Northern California where swimming is their favorite past time, although Suryia (the orangutan) is a little afraid of the water and needs his friend’s (Roscoe) help to swim.

Long Live Friendship!

.

.

.

 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 25 augustus 2021.

.

.

De politie laat het volgende weten: 

.

.

Hond neergeschoten na blaffen, explosieven gevonden

.

De politie heeft op 14 augustus een 57-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het verwonden van een hond en van het illegaal bezitten van meerdere explosieven en vuurwapens.

Op zaterdagavond 14 augustus even na 21.00 uur werd de politie in Zuid-Beijerland gealarmeerd. De hond van een 68-jarige vrouw uit diezelfde woonplaats raakte kort daarvoor gewond door een kogel, vermoedelijk uit een luchtdrukgeweer. De hond zou hebben geblaft, waarop de 57-jarige overbuurman vermoedelijk op de hond schoot.

Na de melding kwam de politie direct ter plaatse en schakelde de politie de dierenambulance in om de hond te kunnen behandelen. De hond is naar een dierenziekenhuis vervoerd en maakt het naar omstandigheden gelukkig goed.

Toen de woning van de verdachte werd doorzocht, vonden agenten twee luchtdrukgeweren. De verdachte verklaarde echter dat hij had geschoten met een luchtdrukpistool; dit wapen werd vervolgens ook gevonden in de woning. In een volgend verhoor verklaarde de verdachte nog meer wapens in huis te hebben. Hierop doorzochten agenten de woning nogmaals, waarbij zij handgranaten, een ploertendoder, een alarmpistool, een automatisch wapen, een aantal geweren, een taser, een aantal dolken en hulzen en munitie aantroffen.

Alle wapens zijn in beslag genomen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar de handgranaten. Deze zijn vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De eigenaresse van de hond heeft aangifte gedaan tegen haar buurman voor dierenmishandeling. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 26 augustus 2021. Internationale hondendag

.

Vanaf vandaag in de bioscoop: ‘Stray’ – een nieuwe prijswinnende documentaire die een feest is voor hondeneigenaren en -liefhebbers. In Stray worden de zwerfhonden Zeytin, Nazar en puppy Kartal door de straten van Istanbul gevolgd. Het Amerikaanse tijdschrift Variety omschrijft de film als ‘de ultieme liefdesbrief aan honden’.
Op 26 augustus (Internationale hondendag) zal de documentaire in bioscoopzalen door het hele land te zien zijn.
Een eerste inkijkje in de wonderlijke wereld van deze zwerfhonden is te nemen in de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uC38BqP2_fI
Echt een aanrader – deze liefdevolle en inspirerende documentaire over deze bijzondere straathonden!

.

.

.

.


.
Reddingspoging van honden, katten plus asiel personeel uit Afghanistan

Taliban houden Britse veteraan die 200 dieren wil evacueren tegen

Wat vooraf ging:

De Britse veteraan Paul Farthing was na zijn diensttijd teruggegaan naar Afghanistan om een asiel te beginnen. Hij had tijdens zijn tour in Afghanistan gezien hoe erbarmelijk met zwerfdieren werd omgegaan. Toen de Taliban aan de macht kwam heeft hij alles uit de kast gehaald om de medewerkers van het asiel en de daar verblijvende dieren te kunnen evacueren. Aanvankelijk mochten alleen de medewerkers naar de VK evacueren. De veteraan wist met een crowdfundingcampagne een vlucht te financieren om zijn personeel en hun families, evenals de dieren, uit Afghanistan te vliegen. In totaal gaat het om 94 honden en 79 katten. Ook de 68 Afghaanse medewerkers van het opvangcentrum moeten worden geëvacueerd. Farthing kreeg kritiek omdat hij dieren belangrijker leek te vinden dan de vele wanhopige mensen die momenteel proberen het Taliban-regime te ontvluchten. Ook zou het vliegtuig van Farthing alleen maar in de weg staan op de luchthaven. Het was nog moeilijk om van de Britse overheid toestemming te krijgen om dat vliegtuig op Kabul te laten landen maar door de druk van publieke opinie kregen ze van de PM Boris Johnson uiteindelijk toestemming.

Het konvooi van de Britse veteraan Paul Farthing en zijn ongeveer tweehonderd honden en katten is onderweg naar het vliegveld van Kabul tegengehouden door de Taliban. Hij zegt al tien uur vast te staan en vreest voor het leven van de asieldieren die hij probeert te redden, schrijven Britse media. Farthing diende in Afghanistan tijdens de internationale militaire missie en na zijn dienst opende hij een dierenasiel in het land. De Britse overheid zegde Farthing woensdag een plek op het vliegveld van Kabul toe voor een zelf gefinancierde evacuatievlucht.

Farthing schrijft op Twitter dat hij, zijn team en zijn dieren vaststaan in de omgeving van het vliegveld. Hij beweert dat hem veilige doorgang is beloofd en vraagt de Taliban om hem door te laten. Hij belooft terug te komen naar Afghanistan maar zegt nu eerst zijn mensen weg te willen halen uit het land.

.

.

.

Vrijdag 27 augustus 2021

.

Kabul 13.30 uur (NL tijd) ⚠️⚠️ Update over Nowzad ⚠️⚠️

Klik op foto om een inteview met de BBC te zien over de laatste ervaring in Kabul

Even een korte update om jullie allemaal te laten weten dat Pen, de Nowzad-medewerkers en dieren veilig terug zijn in het Nowzad asiel in Kabul. Het was te gevaarlijk om op het vliegveld te blijven. Pen is vanavond geïnterviewd op BBC-nieuws dus bekijk dit alsjeblieft als je kunt zoals hij vertelt over hun schrijnende ervaringen in de afgelopen 36 uur.

Begrijpelijk genoeg is er geen verder nieuws nu. Wij van Animal Rescue Crew sturen al onze liefde, kracht en steun naar hen terwijl ze de balans opmaken en evalueren wat er daarna gebeurt. We vragen u om niet te speculeren over de situatie totdat er verdere informatie van het Nowzad-team komt.

Wij danken u voor het blijven steunen van Nowzad via onze kleine liefdadigheidspagina. We zullen hier updaten wanneer we kunnen echter ook kiezen om Nowzad rechtstreeks op social media te volgen. Dank je wel 🙏🏻🙏🏻
Wilt u het laatste nieuws volgen over de reddingsactie van de beestjes en de Animal Rescue Crew in Afghanistan klik dan op het logo van Operation Arc Nowzad

 

.

.


.

.

Zaterdag 28 augustus 2021.

.

Nieuwe koppies

.
Dit is Tina, teefje, mix labrador / podenca, geboren 1 juni 2018, gewicht 20 kg, hoogte 48 cm, lengte 57 cm. . Tina  woont in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. . Karakter; Evenwichtige hond met een heerlijk lief karakter, onderdanig, goed met kinderen en sociaal met andere honden. . . Tina… Lees Verder
.
.
.
.
.
.
.
.Dit is Gala, teefje, geboren 1 juni 2016, mix herder met lang haar, gewicht 26 kg, hoogte 63 cm, lengte 72 cm. . Gala  woont in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. . Karakter: Super lief, onderdanig, rustig, goed met kinderen en andere honden, speels en erg aanhalig. . . Gala… Lees Verder

 

.

.


.

Pas op voor de vervelende hondenbacterie

.

Er gaat onder honden een besmettelijke bacterie rond: de zogeheten Bordetella Bronchiseptica-bacterie. Honden gaan daardoor hoesten als een zeehond. Ook kunnen de honden pijn hebben. De hondenhoest en de bacterie zijn niet dodelijk, maar kunnen wel erg vervelend zijn voor de hond. “Ik heb het in 25 jaar nog nooit zo druk gezien met deze bacterie,” zegt een dierenarts uit Reeuwijk.
Lees meer op onze website: https://bit.ly/3ylNSh3
.
Bron: Hondenbescherming.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

.

Zondag 29 augustus 2021

 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

 

.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Hondenstreken…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Ingrid, baasje van Axel, liet ons het volgende weten:

.

Axel is net terug van de operatie om een rare bult weg te halen. Arme Axel woont al 10 jaar bij Ingrid. zoals aan zijn grijze neus is te zien dat hij al een beetje op leeftijd is.

We wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel.
.
KLIK op zijn foto om hem thuis te zien net terug van de dierenarts…

.

.

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Catootje, stuurden ons deze schitterende foto’s

.

Hi Ton,

Paar weken geleden hebben we een fotoshoot gehad met een professionele hondenfotograaf.

Als Koeman toch geen interesse toont (red: in het vorige bericht was Ramos aan het voetballen), ligt er nog een prachtige carrière als fotomodel in het verschiet.

Hieronder alvast 2 foto’s. Er volgen er nog een aantal, maar ze passen niet allemaal in 1 mail.

Groet Ellen.

Onze roedel met Ramos en Catootje

Ramos de romanticus

.

.

.

.

.

.

.

.

Wat een lekker stel …

Zei je nou voetbal ?

.

.

.

.

.

.

.

.

Voor jou doe ik alles….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Anna, baasjes van Mellow, kregen we deze leuke foto’s.

.

We hebben weer een fijne avondwandeling gemaakt en deze foto’s genomen 😊 Het gaat nog steeds goed met Mellow

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Wilma, baasje van Yago, stuurde ons deze foto met Yago en logé Spike.

.

Yago met logeerhond spike, een lieve, tikkie opdringerige Benner Senner. Maar Yago is de rust zelve, ogenschijnlijk stoïcijns. Best wel knap van mijn oude lieve hond, toch?🌺  Ik heb wel proefgedraaid met mijn love voor de zekerheid. Spike is een opdringere dame, zo weet ik van eerdere logeerpartijen toe Yago er nog niet was🌺

Lieve groet,

.

.

.


.

.

Marieke, baasje van Bingo, stuurde ons deze korte update met foto…

.

.

Beste Ton,

Bingo is 8 jaar bij mij en het gaat heel goed met hem.

Groet Marieke.

.

.

Lekker saampjes blijven genieten….

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Laat het nog even zomer zijn aub … !.

.

Nu we de piek van de vakantiedrukte achter ons hebben, is er weer een beetje meer rust in het bos en kunnen onze hondjes er zich weer meer en meer heer en meester voelen. Ach echt druk is het er nooit maar als je de rest van het jaar vrijwel nooit iemand tegenkomt tijdens de boswandelingen vallen de wandelaars in het hoogseizoen, en de groepen kinderen die daar allerlei georganiseerde spelletjes doen op de dag en in de avond, natuurlijk erg op. De eerste vreemde bosbezoekers van het seizoen worden dan ook altijd door onze hondjes met gemengde gevoelens ontvangen. Het is een jaarlijks terugkerend ritueel. Het is alsof onze hondjes aan me vragen: “Mogen die hier wel zijn?”. Alles wat vreemd is na een stilte periode is voor de hondjes vreemd. Zodra de eerste bezoekers hun stacaravans weer bezoeken na een winterperiode, zijn het onze hondjes die dat het eerste merken. Er staat een vreemde auto of fiets geparkeerd, ergens brand onverwachts licht of er staat ineens ergens een kruiwagen… alles wat afwijkt van wat ze gewend zijn is reden om eens goed te bekijken.

Mia is meestal de eerste die een keer blaft en gefixeerd blijft staan bij de veranderde situatie. En dan krijgen we nu dus de omgekeerde situatie.

Het stille bos wacht op onze wandelingen en we kijken uit naar de momenten dat we het wild kunnen spotten. Wild dat zich door de drukte diep in het bos angstvallig schuil heeft gehouden. Wat zou het fijn zijn als we dit jaar een mooie nazomer krijgen. Er is immers niets fijner dan met een lekker temperatuurtje met de hondjes door de bossen te zwerven.

.

.

Toch maak ik me een beetje zorgen over het weer want onmiskenbaar beginnen de tekenen van de komende herfst zichtbaar te worden. Een beetje vroeg als je het mij vraagt.  Links en rechts zie je de knal oranje besjes van de vlierbes, is de heide mooi paars, zien we
‘s morgens vroeg weer een nevel hangen over de hei en door het hoge vochtgehalte en de overvloedige regenval zijn er al een tijdje weer paddenstoelen en zwammen te zien.

.

.

.

.

Vorig jaar had dit vogelnestje zelfs tot drie keer toe bewoners en nu lijkt het nestje na een tweede leg definitief verlaten te zijn. Bij een beetje wind moeten we in de tuin al de eerste eikeltjes bij elkaar vegen. Dat is toch echt vroeger dan verwacht…

Ondanks alles lijken de weersvoorspellingen ons de komende dagen nog een zonnetje te gunnen dus dat is mooi meegenomen. Je kunt toch niet anders dan gelaten af wachten wat het weer voor ons in petto heeft. Mocht het niet zo zijn dan is dat niet erg want elk jaargetijde heeft zo zijn charme en maakt elke boswandeling tot een genot hoor. We kijken ook uit naar 21 september wanneer de herfst met haar schitterende keuren de intrede doet. Nu begint het tegen 21.00 uur al flink te schemeren en als op 31 oktober de wintertijd weer ingaat is het aan het eind van middag al donker. Dan krijgen de hondjes hun verlichte halsbandjes aan zodat we ze in het bos in het donker kunnen zien rondsnuffelen. Dat is dan ook wel weer leuk…

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Het kunnen schurkjes zijn… 

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

Saar en Arie van 13  tot 30 september 2021.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

 

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

..

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com