Dierenmissies Weekjournaal van 23 juni 2024

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met vijf kittens die gevonden zijn bij een begraafplaats,  is er een illegale slachterij opgerold, is de vakantie van Ian en Babs ten einde gekomen, maken we kennis met Uma, mag Tiburon het asiel verlaten. Voorts geven we een ernstige waarschuwing voor Xylitol omdat deze suikervervanger dodelijk kan zijn voor uw hond. In de vierkante column hebben we wat vergelijkingen gemaakt en in de onzin van de week zien we dat het leven het beste is met een hond aan je zijde. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Vijf kittens gedumpt achter begraafplaats
– In verband met het Offerfeest: Illegale slachterij opgerold. 

– Einde vakantie van Ian en Babs.
– Hondje dat het asiel mag verlaten
– Animal Webshop (advertentie)
– Kennismaken met Uma
– Waarschuwing !!!!! Het gevaar van Xylitol.
– Berichten van baasjes: |Ramos
– Registratie van uw hond is verplicht
– Leuk filmpje ter vermaak. Van tafel drinken door het gat van de parasol
– De 4-kanten column van Ton met: “Laten we weer maar eens even wat vergelijken..”
– (On)zin van de week: Het is een beetje zweverig maar wat ons betreft…. absoluut waar….

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 17 juni 2024 

.

Vijf kittens gedumpt achter begraafplaats: ‘Bewust hier neergezet’

Een wandelaar heeft dinsdag vijf gedumpte kittens ontdekt tijdens zijn rondje door Bunschoten-Spakenburg. “Wie dit gedaan heeft, heeft expres deze plek uitgezocht”, vertelt Anita Schonewille van de Dierenambulance Eemland.

De man liet zijn hond uit bij het pad achter de begraafplaats De Akker. “Daar sloeg zijn hond aan op het geluid van de kittens”, vertelt Anita. “Hij ontdekte een reismandje waar geblaas uit kwam, en schakelde de dierenambulance in.”

Bang en gestrest

Tot opluchting van Anita bleken er vijf gezonde poezen van zo’n vijf weken oud in het hokje te zitten. “Het zijn Europese kortharen, echte huis-tuin-en-keuken-katten. Ze zagen er goed uit, maar waren wel bang en gestrest. Ik denk dat ze ‘s ochtends pas gedumpt waren. Op een plek waar veel mensen wandelen, dus de dader heeft wel gewild dat ze werden gevonden. We zien wel eens ergere gevallen, zoals een kat in een bench in het water.”

Op dit moment komen de arme beestjes bij in dierentehuis ’t Hart in Soest. Als ze weer op krachten zijn, en de nodige vaccinaties hebben gehad, kunnen ze worden geadopteerd door een nieuw baasje.

Bron Hart van Nederland

.


.

.

Dinsdag 18 juni 2024  

.

In verband met het Offerfeest: Illegale slachterij opgerold. 

.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zondag op het nippertje 35 schapen gered van illegale slachting. Dertien andere schapen waren al geslacht toen de NVWA de illegale slachterij in het Noord-Hollandse Warmenhuizen binnenviel. De NVWA kwam de illegale slachterij op het spoor dankzij een anonieme melding, laat ze weten. De slachters werden op heterdaad betrapt. Naar deze dertien personen wordt nu onderzoek gedaan.

Strikt toezicht

De NVWA houdt ook dit jaar “strikt toezicht”‘ op het slachten tijdens Eid Al-Adha ofwel het Offerfeest. Dat begon zondag en dieren worden volgens de NVWA voor ongeveer de helft gedood zonder eerst bedwelmd te worden. Dat laatste mag alleen in erkende slachthuizen en onder strenge voorwaarden. De NVWA en politie controleren extra op illegale slachtpartijen. Op illegaal onverdoofd slachten staan straffen tot 103.000 euro en zes jaar cel.

“Tijdens het Offerfeest worden in korte tijd veel dieren onbedwelmd geslacht. Een hoog slachttempo brengt risico’s voor het dierenwelzijn en de voedselveiligheid met zich mee”, waarschuwde de autoriteit vorige week al.

Schapen opgevangen

De geredde schapen zijn op vier verschillende opvangplekken gebracht verspreid over het land. Daar kregen de dieren te eten en te drinken en zijn ze door een dierenarts onderzocht. De schapen moeten de komende drie weken nog in quarantaine blijven, waar ze medisch zullen worden onderzocht en gecastreerd. Daarna zullen de dieren worden herplaatst. Comité Dierennoodhulp laat weten dat er dus nog gezocht wordt naar een plek voor de dieren.

.

 


.

.

Woensdag 19 juni 2024

.

Einde vakantie van Ian en Babs.

.

Vandaag namen we afscheid van Ian en Babs. Rond 13.00 uur kamen Wim en Vera de twee weer ophalen. Ze waren duidelijk blij met de komst van hun baasjes. Ze konden niet genoeg laten zien hoe blij ze waren met dit weerzien. Vera en Wilm worden overladen met knuffels.

Na, onder het genot van een bakkie koffie, de belevenissen met die twee te hebben gedeeld kwam het moment van afscheid.

Ach de twee schatten gaan nu weer het  normale leven tegemoet en dat is natuurlijk zoals het hoort.

Dag Ian … Dag Babs… tot de volgende keer …!!!!

.

Later kregen we een fotootje toegestuurd dat alles in huis weer gewoon was en dat Ian en Babs hun stekkie weer hadden gevonden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 20 juni 2024

.

Kennis maken met Uma

Dit is Uma, teefje, mix van mix, Geboortedatum: 25-05-2022, Gewicht: 31 kg, Afmetingen: 66 hoog 71 lang, Vaccinaties en analyses: Ja, Ontwormd: Ja, Gesteriliseerd: Ja, Kindvriendelijk: Ja. Uma woont momenteel in he asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Uma is zeer kindvriendelijk en lief voor alle mensen. Ze is braaf en sociaal, heeft en heerlijk karakter, is goed met andere honden en loopt prima aan de lijn. Achtergrondinformatie:  Uma is een hond die op straat heeft geleefd, ze was op verschillende plekken op zoek naar voedsel, maar kon nooit worden gelokaliseerd, want als mensen belden, ging ze ergens anders heen. Dit duurde tot een paar meisjes haar mee naar huis namen waar ze vijftien dagen mocht wonen tot dat er een plekje vrijkwam in het asiel.

.

.

Mocht u meer info over Uma of over de adoptieprocedure willen … mail dan naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271

.

.

Vrijdag 21 juni 2024

.

Waarschuwing !!!!! Het gevaar van Xylitol.

DEZE ZOETSTOF IS EXTREEM GEVAARLIJK VOOR HUISDIEREN.
Hondeneigenaren krijgen vaak het advies van dierenartsen om stukjes ontbijtkoek aan je hond te geven als die een scherp voorwerp heeft opgegeten. Het voorwerp zou dan in de ontbijtkoek gaan zitten zodat er minder kans is op maag- en darmbeschadiging. Echter als je stukje  suikervrije ontbijtkoek zou geven zit hier vaak de suikervervanger Xylitol in. Dit kan dodelijk zijn voor je hond. Dus ontbijtkoek kan geen kwaad als er gewone suiker in zit. Suikervrije ontbijtkoek van bijvoorbeeld Peijnenburg bevat 24,2 gram polyolen (Xylitol) per 100 gram koek. Xylitol is al in kleine hoeveelheden giftig voor honden. Meer dan 500 mg per kg lichaamsgewicht zorgt voor acute leverontsteking, stollingsstoornissen en leverfalen.
Inmiddels zit Xylitol in ontelbare etenswaren voor mensen. Dit is ongevaarlijk voor u of uw naasten tot dat uw hond iets te pakken krijgt waar het in zit ……
.
.
.

.


.

.

Zaterdag 22 juni 2024

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

 

Zondag 23 juni  2024.

.

– – – – – –

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

Berichten van Baasjes

..

Ellen, baasje van Ramos en kleine Catootje, stuurde ons deze collage …

.

Hier een collage van Ramos van het afgelopen jaar.

Donderdag 20 juni jl. was het zes jaar geleden dat we vol spanning op Eindhoven Airport stonden te wachten. We zijn nog steeds hartstikke blij met hem en ik hoop, hij ook met ons. Hij maakt wel die indruk.

Op dit moment ligt hij aan mijn voeten, bij te komen van een ontzettende hersenkraker. Ik ben hem balletje-balletje aan het leren. ‘ Dat is moeilijk, joh, wat bedoelt dat mens toch met die rare bekertjes en dan zegt ze iets. Geen idee. Maar het is wel leuk, want ik krijg lekkers’.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

 

.

Een leuk filmpje ….

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

Van tafel drinken door het gat van de parasol….

.

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

“Laten we weer maar eens even wat vergelijken..”

.

Als je in Nederland een dier dood dan hoef je niet de gevangenis in. Zelfs niet als je dit doet bij herhaling of op een illegale beroepsmatig manier. Je kunt een boete krijgen. De hoogte hiervan varieert in hoogte maar geloof me dat die zelden hoger uitpakt dan een paar duizend euro en dan moet je echt wel een echte dierenbeul zijn. We kunnen dan alleen maar hopen dat zo iemand een geestelijke stoornis heeft waardoor die in een TBS kliniek komt waardoor die persoon voor langere tijd van de straat komt en behandeld wordt. Maar zover ik me kan herinneren is dat bij een veroordeling van dierenmishandeling nog nooit voorgekomen.
.
Wat zou je krijgen als je met drie man veroordeeld wordt voor het vermoorden van 138 roofvogels en 4 raven? Nou…. hier zul je een ‘juridische draai om je oren’ voor krijgen met vermoedelijk een boete en een taakstraf. Die taakstraf zul je dan waarschijnlijk (zeer toepasselijk) in de natuur moeten (mogen) uitvoeren omdat dit wel past in de aard van het misdrijf.?!?!?… Sorry, ik vindt dit om te kotsen maar wie ben ik….
.
Ik las een artikel over precies dat laatste misdrijf dat gepleegd werd in Spanje.
.
Drie gasten, een beheerder en twee voorzitters  van particuliere jachtgebieden, werden in 2012 gepakt voor het vergiftigen van die roofvogels. Proces na proces volgde maar de uiteindelijke veroordeling liegt er niet om….
.
De schuldigen moeten van de rechter in Pamplona voor twee jaar en acht maanden de cel in, mogen gedurende 5 jaar en 4 maanden niet met dieren in aanraking komen en moeten een boete van bijna 70.000 euro betalen.
De drie mannen zijn door de rechter schuldig bevonden voor het vergiftigen van 138 roofvogels  en 4 raven . Dat gif was uiteindelijk de doodsoorzaak van de Rode wouwen , Aasgieren, Zwarte Milanos, Bruine kiekendieven en vale gieren. De Rode Wouw is een beschermde soort die wordt geclassificeerd als ‘met uitsterven bedreigd’.
.
Kijk, daar kan ik wel mee leven. Daar komen de arme dode vogels niet mee tot leven maar laat het vooral een voorbeeld zijn voor alle achterlijken die nog steeds denken dat Spanje een vrijstaat is voor dierenbeulen. We zijn er nog niet maar dit geeft wel aan dat de overheid er iets aan probeert te doen.

Na decennia lang een jaarlijkse afname van het aantal stierengevechten in Spanje, is er helaas de afgelopen jaren weer een toename geweest. Een conservatieve regering aan de macht zal het moeilijk ,maken om de zogenaamde ‘cultuur van de gruwelijke slachtpartijen’ te doen stoppen. Zelfs voormalig koning van Spanje (tot 2014) Juan Carlos, die notabene nu nog tevens ambassadeur van het Wereld Natuurfonds was en enkele jaren geleden nog werd betrapt bij een olifantenjacht, is weer met familieleden gespot op de tribune bij het stierenvechten. Hoezo wordt het tijd dat die oude kliek vervangen wordt….. Die gasten zijn niet meer van deze tijd en verdienen dan ook niet meer om hier nog enig gezag uit te kunnen stralen… Ik zou aanraden: “De bezem door die kliek halen en het vuil heel snel afvoeren”…
.
Natuurlijk houden we de ontwikkelingen in de gaten en blijven wij ondertussen zoeken naar lieve baasjes voor de hondjes die zwervend zijn aangetroffen en of gedumpt werden en in het asiel terecht kwamen.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

.

.

.

.

Het is een beetje zweverig maar wat ons betreft…. absoluut waar….

.

.

.

.

.

.

 

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynnie van 20 juli tot 10 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024

.

.

.

.

.

.

 

 

.

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

 

 

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com