Dierenmissies Weekjournaal van 30 juni 2024

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een kort vakantieverzoekje voor Nelson en Doska, na de broodfok van honden lijken nu steeds meer de katten het haasje te zijn, Zoeken we handige vrijwilligers voor Marta’s boerderijtje nabij Barcelona dat, na een pril begin, een iets grotere opvang voor kwetsbare dieren moet worden. Verder maken we kennis met kleine Yaco, Tarzan en Noa en hebben we weer hondjes die asiel mogen verlaten. In de vierkante column laten we zien dat hondjes in elk milieu passen en in de onzin van de week zien we dat hondjes elke donkere dag het licht doen laten schijnen. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Korte vakantie Nelson Doska
– Katten zijn steeds vaker slachtoffer van broodfokkers.

– Vrijwilligers gezocht voor asiel Spanje
– Animal Webshop (advertentie)
– Kennismaken met Kleine Yaco, Tarzan, Noa
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– 
Hond Bartje overlijdt na aanval agressieve staffort, baasjes in tranen
– Berichten van baasjes: Anuska en Niebla
– Registratie van uw hond is verplicht

– Leuk filmpje ter vermaak. De beste vriend die je kunt hebben …
– De 4-kanten column van Ton met: Honden passen in alle kringen.
– (On)zin van de week: 
En laten we dat nu zelf ook regelmatig meemaken

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 24 juni 2024 

.

Korte vakantie Nelson Doska

.

Vandaag kregen we een kort vakantieverzoekje voor Nelson en Doska in september die al vaak bij ons hebben gelogeerd. We hebben in die periode dan de grote Arie al te gast maar voor een paar daagjes moet dat kunnen. Arie is een lieverd voor kleine hondjes dus die twee rakkers kunnen dan ook ons roedeltje wel versterken.  Ons eigen team Botas, Flor en Lizzy vinden immers alles best.

.

.

 

.


.

.

Dinsdag 25 juni 2024  

.

Katten zijn steeds vaker slachtoffer van broodfokkers.

Nu hondenfokkers steeds meer in beeld zijn gekomen en het toezicht bij deze groep is geïntensiveerd, zijn nu de katten aan de beurt bij de broodfokkers. Lees is het volgende bericht van Animals Today is trek uw eigen conclusie…

Zieke en magere kittens bij broodfokker in Limburg (video)

House of Animals heeft in Heerlen (L) een kattenhandelaar ontmaskerd, die in een appartementje op grote schaal met Maine Coons fokt. Undercover telde House of Animals zeker 40 katten in de woning van een Limburgs koppel, dat handelt onder de naam Cattery Nazarene. Eerder kwamen er diverse meldingen binnen over zieke en magere kittens afkomstig van Cattery Nazarene. “Dit laat zien dat de problemen rond kattenhandel in Nederland groter zijn dan werd gedacht”, aldus Karen Soeters van House of Animals.

Zieke en magere kittens

In maart opende House of Animals het Meldpunt Kattenhandel, waarna veel tips binnenkwamen over misstanden bij kattenhandelaren, waaronder Cattery Nazarene in Heerlen. House of Animals ontving meldingen over Maine Coons met niesziektegiardia, vlooien, tandproblemen, kittens zonder inentingen en kittens met ondergewicht. Ook werd er gerommeld met geboortedata en worden er stambomen beloofd, maar nooit afgegeven. Kopers blijven achter met torenhoge dierenartsrekeningen.

Zieke en magere kittens bij broodfokker Cattery Nazarene
Zieke en magere kittens bij broodfokker Cattery Nazarene in Limburg | Foto: ©House of Animals

Broodfok

Door de vele meldingen over Cattery Nazarene opende House of Animals Investigations een nieuw dossier. Onderzoek wijst uit dat er zeer intensief gefokt wordt door het Limburgse koppel, waar in een jaar tijd minstens 14 nesten geboren zijn met in totaal 72 kittens. Een rode draad in de meldingen is ondergewicht van de kittens op het moment van verkoop.

Zieke en magere kittens bij broodfokker Cattery Nazarene
Zieke en magere kittens bij broodfokker Cattery Nazarene in Limburg | Foto: ©House of Animals

Tijdens een undercover ‘pseudokoop’ trof House of Animals kittens aan die alle kenmerken van niesziekte hadden en graatmager aanvoelden. Karen Soeters van House of Animals:

“Zo veel kittens bij elkaar, dat is vragen om ziektes en niet-gesocialiseerde dieren. We zijn redelijk kort geleden begonnen met het onderzoek naar kattenhandel, maar het is ons duidelijk dat die niet onderdoet voor de problemen met hondenhandel. Katten zijn op dit moment niet beschermd in onze wetgeving en kattenleed in de broodfokhandel is veelal onzichtbaar. Dat zie je ook nu weer, al die ellende weggestopt in een appartementje.“

.

broodfokker Cattery Nazarene
Broodfok bij Cattery Nazarene in Limburg | Foto: ©House of Animals
Zieke en magere kittens bij broodfokker Cattery Nazarene
broodfok bij Cattery Nazarene in Limburg | Foto: ©House of Animals
screenshots
Broodfok bij Cattery Nazarene in Limburg | Foto: ©House of Animals
screenshot website
Cattery Nazarene in Limburg is geen hobbyfokker | Foto: screenshot website

Cavia’s

Het Limburgse stel fokte tot 2020 op grote schaal cavia’s. Bij controle stelde de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) meerdere overtredingen vast. Ruim 150 cavia’s waren ernstig verwaarloosd aangetroffen, ondervoed, in zeer kleine en vervuilde hokjes. Veel hadden water noch voedsel. Ook lagen er dode cavia’s in de kooien. Er zijn lasten onder dwangsom opgelegd om verbetering af te dwingen in de leefomstandigheden van de dieren, maar bij een daaropvolgende controle waren alle cavia’s verdwenen. Karen Soeters:

“Naar andere fokkers, beweert Zeger T., maar gezien de staat waarin de diertjes verkeerden, is dit niet heel aannemelijk.”

.

kittens
Kittens bij broodfokker Cattery Nazarene in Limburg | Foto: ©House of Animals

Handhavingsverzoek inzake Cattery Nazarene

Inmiddels heeft House of Animals bij de gemeente Heerlen een handhavingsverzoek ingediend. Het fokken en verkopen van katten is op het adres van Cattery Nazarene in strijd met het bestemmingsplan. Vorig jaar openbaarde House of Animals grove misstanden bij een kattenfokker in het Limburgse Echt. Recent publiceerde de dierenwelzijnsorganisatie het onderzoek naar een kattenfokker in Helmond, die niet minder dan 91 mogelijk zieke katten hield in huis en een stacaravan in de tuin.

 

.

.

.


.

.

Woensdag 26 juni 2024

.

Vrijwilligers gezocht voor asiel Spanje

.

De vakantie komt eraan en als je iets nuttigs wilt doen dan is hier de mogelijkheid. De vraag komt van Marta Brufau. We kennen de dame omdat we eerder een hondje van haar aan een baasje in Nederland hebben geholpen. Hoewel zij destijds nog geen echt hondenasiel had, ving zij al wel zwervertjes en verschoppelingen op. Op dit moment is haar boerderijtje dus nog geen hondenasiel maar een asiel voor geiten en kippen en duiven. Nu komt het verzoek:

 

DIERENREDSTER IN SPANJE VRAAGT PRAKTISCHE HULP VAN HANDIGE DIERENVRIENDEN UIT NEDERLAND
Igualada/Barcelona/.

Marta is een jonge werkende vrouw met een groot hart voor dieren. Zij is momenteel bezig met het opzetten van een asieltje voor hulpbehoevende dieren op een verlaten vervallen boerderij met grond in een mooie, rustige omgeving met prachtige natuur, dichtbij Barcelona.
Ze vraagt daarbij praktische hulp van dierenvrienden uit Nederland. Wij Nederlanders staan in Spanje bekend om ons grote hart – niet alleen voor dieren – maar ook voor de mensen die dieren in nood helpen. Er is zóveel mogelijk, maar ze kan het niet alleen!
Vind jij het leuk om (in je vakantie) Marta te gaan helpen met het opzetten van haar asieltje? En heb je twee rechterhanden en wat ervaring? Of ben jij juist goed in tuinieren en wil je helpen om de dieren de broodnodige schaduw te bezorgen?

.

.

Lees dan hieronder het verhaal van Marta of neem direct contact op met Marta per mail martabrufau@hotmail.com (Engels of Spaans). NB Zij heeft in haar flat in Igualada nabij Barcelona één kamertje voor twee vrienden of een stelletje beschikbaar.

.

.

.

.

Het verhaal van Marta
Naarmate ik me meer en meer begon te realiseren welk leed we dieren aandoen, wist en voelde ik dat het niet genoeg was dat ik veganist werd. Ik wilde veel meer doen! Sinds 2015 vang ik daarom allerlei soorten dieren op. Ik geef ze een naam, verzorg ze en ga met ze naar de dierenarts.

.

Met toegang tot grot waar het koel is

In 2018 zette ik een project op voor kippen uit de bio-industrie die worden afgedankt. Op de boerderij van een vriend mocht ik een mooi, diervriendelijk kippenhok neerzetten, waarin ik de kippen onderbracht.

.
In 2021 zette ik dit kippenverblijf op het terrein van een lege, verlaten boerderij in een rustige omgeving, die ik kon kopen van mijn spaargeld. Sindsdien heb ik de boerderij verbouwd tot een toevluchtsoord voor hulpbehoevende dieren, mijn droom; een dierenasiel. Momenteel huizen er kippen, duiven en geiten.Het is een ongelooflijke inspanning geweest, maar wat ben ik trots op wat ik tot nu toe al heb bereikt!

Er staat dus het kippenverblijf met een haan en vier kippen, er is een duiventil, een stal met twee geiten en een huis met daarin acht tortelduiven. Dagelijks ga ik ze voeren en hun hokken schoonmaken. Maar er kan veel meer want…
er is ruimte voor meer, meer dieren kunnen worden geholpen. Maar daarvoor heb ik jullie hulp nodig!
Praktische hulp van handige dierenvrienden

.Zo zijn er bijvoorbeeld:
– een flinke hooizolder onder een enorm dak dat onderhoud nodig heeft
– een omheind binnenterrein waar andere hekken moeten worden geplaatst
– aanpassingen nodig in alle ruimten voor de dieren, of moet onderhoud worden gepleegd
– grond die bewaterd moet worden en gras verwijderd
en dan denk ik aan timmerwerk, metselwerk, maar ook grond verwijderen, bewateren van de aarde rond de pas geplante bomen voor de zo noodzakelijke schaduw en het grasvrij houden van de grond.
Dit stukje land heeft geen stromend water, dus ideeën voor systemen om regenwater te verzamelen zijn ook van harte welkom. Tot die tijd

Kippenren

moet er water naar het terrein worden gebracht.

Speciaal voor de geiten gemaakt.

Herken jij je in mijn verhaal? Wil jij ook de handen uit de mouwen steken voor de dieren? Neem dan contact op via mail martabrufau@hotmail.com, omdat ik vaak onderweg ben of fysiek bezig ben op het terrein.
Van harte welkom, ook namens de dieren, in mijn asiel!
Marta Brufau

.

.

.

.

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 27 juni 2024

.

Kennismaken met Kleine Yaco en Tarzan.

Dit is Kleine Yaco, reutje, mix van mix, geboren 2016, 37 cm hoog. ca 7 kg. Kleine Yaco woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real.

.

Karakter: Heerlijk speels en actief, goed met andere hondjes.  Lief voor volwassenen en kinderen. Vindt wandelen heerlijk en zeker als hij ook af en toe de pootjes mag strekken.

.

Achtergrondinformatie;: Achtergelaten in het asiel. Baasje kon niet meer voor hem zorgen in verband met werk buiten de stad. Kon hierdoor te weinig tijd met hem doorbrengen. . Absoluut een toppertje…..

.

.

.

.


.

Dit is Tarzan, reutje, windhond, Geboortedatum: 01/01/2019, Gewicht: 25 kg, Afmetingen: 66 hoog 71 lang, Vaccins en analyse: Ja,  ontwormen: Ja, Gesteriliseerd: Ja, goed met kinderen.

.

Karakter: Tarzan is een super sociale hond, hij heeft een karakter van 10. Hij kan prima overweg met andere honden ongeacht geslacht. Bij volwassenen en kinderen is hij één enj al liefde.  Tarzan is niet bang, hij vertrouwt mensen zonder problemen en weet hoe hij aan de riem moet lopen.

.

.

Geschiedenis: Tarzàn is een windhond die op straat is opgepakt. Ondanks diverse publicaties heeft de eigenaar zich nimmer gemeld.

.

KLIK HIER voor video van Tarzan

.

.

.

.

.

.

.

..

 

.

.


.

Dit is Noa, teefje, Geboortedatum: 01/05/2023, mix van mix, Gewicht: 11 kg, Afmetingen: 45 hoog 53 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja, Gesteriliseerd: Ja. Noa woont in het asiel bij Elena in Solana ni de regio Ciudad Real.

.

Karakter: Noa is opgehaald in de wei, het is een hele sociale en aanhankelijke hond. Ze is heel goed en rustig. Bij kinderen en volwassenen is ze erg lief. Zij vindt het heel leuk om op twee benen te staan, zodat je haar hoofd kunt aaien. Met andere honden, ongeacht het ras, is ze super sociaal.

.

Geschiedenis: Noa is opgehaald uit een wei. Wat ze daar deed is niet geheel duidelijk. Ze was van haar stuk dus denken we dat ze daar bewust door een baasje is achtergelaten.

.

.

.


.

.

Dit is Milan, reutje, geboortedatum: 06/08/2022, hoog: 50 cm (zonder hoofd), Lang: 50 cm, Gewicht: 13 kg. Milan woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real.

.

Karakter: Hij is vriendelijk jegens andere honden, onafhankelijk van het geslacht. Hij weet hoe hij aan de riem moet lopen en auto rijden vindt hij geweldig. Hij kan ook prima met katten overweg. In huis is zijn gedrag ook heel goed en is hij een hele lieve hond.

.

Achtergrondinformatie: Milan leek vergeten op een veld net als Noa. Niemand had naar hem gezocht

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Vrijdag 28 juni 2024

.

Hond Bartje overlijdt na aanval agressieve staffort, baasjes in tranen

Een stel uit Nuenen is kapot van verdriet, omdat hun hond Bartje is aangevallen door een andere hond. Joop Bemelmans en Fien Cox, woonachtig aan de Stationsweg, zagen het zondagavond in de Brabantse plaats gebeuren. Na de aanval hebben ze Bartje in moeten laten slapen.

Het arme beestje hield er een compleet gebroken achterpoot aan over, en mistte een hap uit zijn schouder. Omdat Bartje al 13 jaar oud was, zou hij een operatie en amputatie niet overleven. En dus moest de spuit erin, tot groot verdriet van de eigenaren.

Het AD schrijft het treurige verhaal op. Hun viervoeter is maandag gecremeerd in Lieshout, dinsdag konden Joop en Fien de as ophalen.

‘Als een leeuw’

Joop deelt het emotionele en schokkende verhaal in de krant. Het voorval vond plaats vlak voor de woning van het stel. “Ik kwam terug van een rondje met Bartje”, aldus Joop. “Bij de oprit zie ik iemand, ineens komt een stafford op ons af, die gaat bovenop Bartje zitten en begint de aanval.” Cox ziet alles vanuit huis gebeuren. “Ik zag ineens iets wits vliegen.”

En dat was dus haar zo geliefde hondje. Joop trekt hem namelijk onder de hond vandaan, in een reflex aan de lijn. Maar helaas: de agressieve hond maakt een sprong en bijt Bartje in de lucht. Joop probeert de staffort nog te verjagen door op hem in te trappen. “Ik heb als een leeuw gevochten. Tegen de man die erbij was riep ik: ‘Maak dat je wegkomt!'”

‘Moordmachine’

Die man was op bezoek bij de buren van het stel. Joop wil maatregelen en doet aangifte. “Die hond moet gemuilkorfd worden en die wil ik hier nooit meer zien. Zo’n moordmachine hoort hier niet. Ik wil gerechtigheid voor Bart.” De politie is ook ter plaatste gekomen, twee man sterk. De gegevens van het baasje van de staffort zijn genoteerd.

Joop zegt dat hij niet weet om wie het gaat. “Dat wil ik ook niet weten, want ik sta niet voor mezelf in als ik weet waar hij woont.” De buren waar de man bij op bezoek was, staan niet bepaald goed bekend in de buurt. Al vaker hebben Fien en Joop de politie en gemeente gebeld vanwege overlast en luidruchtige feestjes. Maar helaas nog altijd zonder resultaat.

Joop en Fien krijgen gelukkig veel steun van familie, vrienden en bekenden. “Iedereen leeft mee. Dat is toch wel fijn.” De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bron Hart van Nederland

.


.

.

Zaterdag 29 juni 2024

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

 

Zondag 30 juni  2024.

.

– – – – – –

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

 


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

 

.

Een leuk filmpje ….

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

De beste vriend die je kunt hebben…

.

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

”Honden passen in alle kringen… 

Ik zag Boris Johnson met zijn hondje naar het stembureau stappen. Toen hij klaar was en weer naar buiten kwam vroeg de pers of hij zijn hondje even wilde optillen.  Ach ja, of je nu stemmen wilt trekken met het knuffelen met kinderen of een hondje… politici spelen op je gevoel … . Is dat erg ? Welnee zo lang de beestjes er geen ellende van hebben vind ik het prima. Zo krijgen ze aandacht en dat is juist voor de meeste gezinshondjes het summum van genot. Hoe meer aandacht hoe beter. Het zouden kwaliteitsmomentjes met de baas moeten zijn. Nu ken ik die Boris Johnson niet goed genoeg om te kunnen weten of hij werkelijk die hondenvriend is die hij claimt te zijn. Vooralsnog geef ik hem het voordeel van de twijfel.

.

Neem nou wijle Koningin Elisabeth van Engeland die zich haar hele leven heeft omringd met Welsh Corgi’s.  Zij had  ruim 90 jaar een zwak voor die kleine bruine makkertjes…
.
Het gezin van Kroonprins Prins William en zijn Kate moesten in december 2021 afscheid nemen van hun hond Lupo die ze negen jaar hebben gehad. Hier staan ze op de foto tot hun eerste kleine nog een baby was.  Zij behoren toch echt van deze generatie … en dan zien we dat zij voor hun gezinshond hebben gekozen voor een grote zwarte hond.  Hoe je het ook wendt of keert, William zal toch eens koning van England zijn….
.
Tot zover houden we het even bij het Verenigd Koninkrijk. Die zijn toch wat anders dan anderen…. maar wat blijkt….  ????
.
Nou kijk, hebben we het over het charmeoffensief van de Oranjes dan zijn daar hun zwarte labradors ook van de partij.  Die hebben een heerlijk leven en ik weet zeker dat die echt niets te kort komen. Natuurlijk zijn de baasjes vaak afwezig maar er zijn altijd wel gezinsleden die zich met de kanjers bemoeien. Nee, niemand hoeft bang te zijn dat die twee alleen opgesloten zullen worden. Hun liefde voor honden is echt gemeend. Zo heeft in 2021 koningin Maxima ook nog haar Toypoedeltje Mambo gekregen
.

Gaan we terug naar politici dan zien we ook bij de Franse president een zwarte hond die achter hem aanloopt als hij het Elysees uit loopt tijdens een officiële gelegenheid. Waarom die hond daar bij moet zijn is dan niet echt duidelijk… Ik kan me niet voorstellen dat die hond elke dag bij hem in het paleis rondloopt want volgens mij moet hij toch ook werken als Franse president !?!?! Ja toch ?

.
Maar ja dat was voor Poetin nou juist weer een extra reden om zijn hond bij het staatsbezoek van Angela Merkel te laten zijn. Het is algemeen bekend dat Angela Merkel bang is voor honden en Poetin deed dit expres om haar zich ongemakkelijk te laten voelen….

.

Valt het jullie ook op hoeveel grote zwarte honden, behalve Mambo van Koningin Maxima,  er op dit moment een rol spelen in het leven van huidige notabelen ???? Met uitzondering van Boris en Queen Elisabeth dan, maar ja die zijn uit de EU gestapt dus die kun je ook niet echt serieus nemen toch ???

 

.

.

.

.

 

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

.

.

En laten we dat nu zelf ook regelmatig meemaken

.

.

 

.

.

.

.

.

.

 

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynnie van 20 juli tot 10 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024

.

.

.

.

.

.

 

 

.

Arie van 8 september tot 26 september 2024

Nelson en Doska van 11 september tot 13 september 2024

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

 

 

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com