Dierenmissies Weekjournaal van 24 juni 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week staat het weekjournaal voornamelijk in het teken van de vliegreis van Ramos (Petter) en zien we hoe hij het maakt bij zijn nieuwe baasjes in Nederland. Hebben we ondeugende Mia op de voorkant en vertellen we hoe we niet boos op haar kunnen worden.  We berichten over de vluchten die voor Bruxa, Vigo en Dic nu vast staan en dat we dringend op zoek zijn naar een vlucht voor Dunia. Dus beste vluchtbegeleiders opgelet en meldt u aan als u met Transavia in juli vliegt van Barcelona naar Nederland.  Verder kun je lezen over een aantal hondjes die al veel eerder in Nederland hun mand hebben gevonden en hoe ze het nu hebben. En over Thom die zijn best doet om snel beter te worden zodat hij ook naar Nederland mag komen. In verband met het verslag van de reis van Ramos hebben we deze week geen column maar wel een (on) zin van de week waarbij een, in een auto opgesloten hondje, zijn baasje te kakken zet.  Kortom, weer een boel  te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Waarom adoptie het verschil maakt voor de stakkers die ermee geholpen worden.
 • Nellie naar de dierenarts
 • De reis van Ramos
 • Updates over Ramos
 • Weer een leuk filmpje ter ontspanning
 • Update over Thom
 • Kino weer naar huis wegens einde van zijn vakantie
 • Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
 • De volgende vluchten staan nu vast
 • Meer ondeugende Mia
 • Berichtje van de baasjes van Estela, Smiley, Wolf, Bonita, Olaf (Skapi), Lara en Suerte
 • De (on)zin van de week over: “Eigen schuld… er is genoeg gewaarschuwd over honden in de auto..”.
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

 

Zondag 17 juni 2018

.

Waarom we adopteren: Zie wat het betekent voor de stakkers die gered worden…

.

Every Dog Deserves Love // www.hopeforpaws.org

Geplaatst door BuzzFeed Animals op Vrijdag 28 juli 2017

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maandag 18 juni 2018 .
 .
 .
Nellie naar de dierenarts.
.
Deze keer was het Nellie. Niets levensbedreigend maar wel vervelend. Een wondje op haar achterpoot gaat maar niet over.
Een klein diep naar wondje. We weten  niet hoe ze er aan komt.  Tja, en dan is een wijze blik van een dokter toch wel weer goed om in de buurt te hebben.
Dus Nellie en ik in de auto richting kliniek Den Kaat in Balkbrug. Onderweg ligt Nellie op mijn schoot. Eigenlijk mogen we zo niet rijden dus doe me dat niet na want het is geen goed voorbeeld. Als excuus heb ik alleen dat Nellie een beetje veiligheid zocht.
Smoesjes heb ik wel… Ach het was een ‘binnendoorweg’, we reden langzaam en het was erg stil op de weg….
.
Eenmaal daar aangekomen was ze de dappere meid zoals we haar kennen. Eerst wegen en oeps daar moet wat af… grrrr. Ze blijkt ook een tikje verhoging te hebben. De arts zegt dat dit vervelende plekjes zij die soms een jaar kunnen blijven zitten zonder over te gaan. Ik moet er niet aan denken … Arme Nellie. Nee we gaan dit voortvarende aanpakken.  Een Antibiotica prikje en pillen en een spray tegen de jeuk en om te ontsmetten.  Verbandje erom tegen het bijten en zo moet het binnen 2 weken eigenlijk zo goed als over zijn.. WE GAAN HET ZIEN.
.
 .
 .
Dinsdag 19 juni 2018

.

De laatste dag van Ramos in Spanje.

.

Van Marcel kregen we dit fimpje op gestuurd van de laatste hele dag in Spanje voor Ramos. Ramos is bij de Dierenarts geweest voor een laatste medicijntoediening.

 


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

Woensdag 20 juni 2018

.
De reis van Ramos (Petter)

.

Nadat door de dierenarts de gezondheidsverklaring is  ingevuld op het papspoortje, moet hij even wachten op het vervoer naar de luchthaven. Beetje afleiding kan geen kwaad. De grote reis gaat zo beginnen.

 

Dan moet hij in de kennel om naar  de luchthaven gebracht te worden. Daar mag hij er weer uit maar het zal dezelfde kennel zijn waar hij de vlucht zal maken.

.

.

.

.

.

.

Het is wachten tot Joep de vluchtbegeleider arriveert. Even met kennis maken  en dan is het weer wachten in de rij bij de incheck balie.
Ach Ramos vindt alles interessant en best.

.

Hèhè … Zo vermoeiend dat wachten dan ga je toch gewoon liggen.

.
En als het inchecken is gebeurd wordt Ramos met kennel naar de odd-size gebracht en verdwijnt hij in het ruim van het vliegtuig.
.
.
Ondertussen tref ik Ellen en Marc op de luchthaven Eindhoven waar we op het Panaoramadak de aankomst van Joep en Ramos afwachten. Het is een mooie avond en als het donker geworden is zien we het vliegtuig landen.
Als we naar beneden gaan naar de aankomsthal zien we dat de moeder van Joep ook staat te wachten. Ook zij heeft meerdere malen hondjes naar Nederland gebracht.
.
.
.
Als joep met de kennel de aankomsthal binnen komt gaan we met z’n allen vlug naar buiten om op een rustig plekje Ramos te bevrijden uit zijn reisverblijf.
.
Natuurlijk danken we Joep hartelijk voor zijn bereidheid om vluchtbegeleider te willen zijn voor Ramos.
.
“Joep !!! Nogmaals hartelijk dank!!”
.
.
.
.
.
Aan aandacht heeft Ramos geen gebrek. Maar natuurlijk moet hij eerst even wat drinken. Het is immers al vier uur geleden dat hij water heeft gehad.
Het paspoortje wordt nog gauw even doorgenomen en maken we ons op om huiswaarts te keren.
.
.
Ik wordt geholpen met uit elkaar halen van de kennel en het in de  auto zetten. Dan nemen we afscheid.  Ramos mag zijn mandje op gaan zoeken in Muiderberg en met een goed gevoel rijd ik terug naar mijn eigen lieverdjes.
.
Het is 02.30 uur als Annerie onze hondjes probeert een beetje stil te houden. Normaal zijn ze erg uitgelaten als ik thuis kom maar op dit tijdstip willen we de rust van de buren niet onnodig verstoren.
.
.
.
.
Donderdag 21 juni 2018
.
Eerste update: Ramos is thuis bij zijn nieuwe baasjes
.
 Al gauw krijgen we foto’s van Ramos toe gestuurd. Hij heeft het erg naar zijn zin en geniet volop.
Dit is het leven waar hij op gewacht heeft. Het allereerste wat je moet doen in een nieuw huis is alles onderzoeken èn …. om te weten waar de ijskast staat.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Als het stof is gedaald komt de tijd voor ontspanning.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
De baasjes merken op:
.
“Die bal is het einde. Hij slingert er mee en gooit hem in de lucht. Ook goed om hem mee af te leiden als ie aan de krantenbak begint… “
.
——————————————————————————————
.
Vandaag is ook de laatste dag van de vakantie van Kino.
.
Dat betekent dat Kino weer de reis naar huis moet maken. Rond 17.00 uur springt Kino in de auto en gaan we op pad. De rit duurt met alle files drie uur en hij geeft geen kik. Sterker nog … hij geniet van het autorijden. Dat is maar gelukkig ook. Alles moet hij in de gaten houden. En pas nadat we een  tijd op de snelweg zitten neemt hij de moeite om te gaan liggen op de passagiersstoel.  Wanneer we na al die tijd de Hofstad binnenrijden neemt hij weer  zijn favoriete zitpositie aan.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dan gaat het weer allemaal erg snel. Een plasje doen voordat we de voordeur bereiken en dan hopla naar binnen.
.
Net of hij niet weg is geweest. Even de baasjes begroeten en lekker rondlopen in zijn  eigen koninkrijk.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
———————–
.
.
.

kat op kussen van hond

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

Er zijn grenzen.. zoals een kat die niet van jouw kussen af wil gaan….

Klik op het plaatje….
.
.
.
.
.
.
———————————————————————————————–
Deze prijzen kunt u winnen!
.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
.

We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.

Veel geluk toegewenst…

En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

.
* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.
————————————————————————————————–
.
.
.

Vrijdag 22 juni 2018

.

Tweede update: Dan krijgen we de nieuwe slaapplaats van Ramos te zien. Die mag er zijn…..

Ellen zegt: “Zo’n mand ligt toch veel lekkerder dan de vloer. En wat ik al dach, hij is heel slim. Hij begint al naar zijn naam te luisteren. Als ik hem roep”Kom hier”, komt ie.  En Marc heeft hem vandaag “zit” geleerd.  Verder voelt hij zich al zo op zijn gemak dat ie me vanavond heeft uitgeprobeerd. En als ik hem corrigeerde wilde hij op schoot, kusjes geven. En dan gelijk weer iets anders ondeugends, zakdoek afpakken, afstandsbediening afpakken, op het aanrecht kimmen, aan de krantenbak knagen. Het is een dondersteen…

.
.
.
.
——————————————————————————–
.
De volgende vluchten staan nu vast.
.
Bruxa komt naar Nederland op 7 juli en komt op 12.40 uur aan op Schiphol.
.
Dic en Vigo staan gepland op 12 juli en komen om 18.45 uur aan op Eindhoven.
Dunia kan nu nog niet aan een vlucht gekoppeld worden omdat we nog wachten op het bloedonderzoek en omdat zij nog gesteriliseerd moet worden en dat staat voor 4 juli gepland. Dringend zoeken we dus nog iemand die in juli of augustus met Transavia van Barcelona naar Nederland vliegt en vluchtbegeleider wil zijn voor Dunia. Hoe dat in zijn werk gaat is te lezen in de advertentie over vluchtbegeleiding vooraan in dit weekjournaal. Het kost weinig moeite en geeft veel voldoening.
.
 .
——————————————————————————————————
.
.
 Zaterdag 23 juni 2018
.

Meer ondeugende Mia
.
Vorige week hebben we Mia al gezien hoe ze op tafel kan staan als ze iets wil hebben dat haar interessant lijkt. Het is gewoon niet mogelijk om boos op haar te worden.  De ondeugende ziel is slim en ondernemend … tja, dan hebben we het over Mia zoals ze op de voorplaat staat.
Hier rechts is de hele foto die gemaakt is toen we haar betrapten.
.
Je probeert je gezicht in de plooi te houden maar lieve mensen ons lukt dat niet…
Als ze je aankijkt met die lieve ogen en met haar snor en baardharen onder de smurrie… zeg nou zelf …. dan is ze toch de onschuld zelf !?!?! of niet soms ?!?!?!
.
Sterker nog …  ze is zo trots dat ze kan laten zien wat ze allemaal voor elkaar gekregen heeft en in het volste vertrouwen verwacht ze  dan beloond te worden… ach ja …..

.

.

 


.

.

Update over Thom
.
Thom is de hond die baasjes had gevonden maar voor de adoptie eerst in therapie ging om zijn ergste angsten buiten het asiel te overwinnen en hij moest genezen van een leverontsteking.
Hij is in de opvang De Residentie en het gaat erg goed met hem. Hoe het met zijn leverontsteking is gesteld zullen we na 28 juni weten. Dan wordt er opnieuw bloed onderzocht. De verwachting is dat de waarden dan weer normaal zullen zijn. Hij lijkt nu nergens last van te hebben en is vrolijk, nieuwsgierig en speels. We duimen voor hem want het zou toch heerlijk zijn als zijn nieuwe baasjes daadwerkelijk Thom in de armen konden sluiten. Zij wachten al zo lang op een positief bericht over hem…

.

Zondag 24 juni 2018.

.

Het was een leuke week met de reis en updates van Ramos en de laatste nieuwtjes van andere lieverds.

Met plezier hebben dit weekjournaal weer samengesteld en we hopen dat jullie met het zelfde plezier kennis zullen nemen van de inhoud. 

.

.

.


.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

KLIK op de advertentie op de Animal Webshop te bezoeken.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XW
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Bericht van

 

.


Jean Piere stuurden ons weer familie kiekjes van Estela in het middelpunt.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Karin van Lara stuurden ons deze foto’s met bijgaande berichtje. 

.

Ola,
.
Even wat goed en minder goed nieuws. Lara is afgelopen week uit het niets aangevallen en gebeten door een agressieve hond,,, Zij heeft een diepe, ontstoken wond bij de achterhand.  De dierenarts heeft het behandeld, uitgespoeld en crème en antibiotica mee gegeven.  Het gaat gelukkig goed met haar en we merken weinig dat ze angstig zou zijn geworden na die aanval.  De eigenaar van de betreffende hond was later wel voor reden vatbaar, heeft de kosten betaald en laat zijn reu castreren. Al met al enorm schrikken voor ons allemaal, vooral omdat Lara voor iedere hond zo vriendelijk en benaderbaar is.
.
Het leuke goede nieuws is dat we Lara voor het eerst hebben meegenomen naar de manege waar Chiara rijdt. Lara was erg nieuwsgierig en vrolijk, maar ook rustig en ook een beetje onder de indruk van die grote paarden … Dus zij kon zonder problemen meekijken bij de bak. Heel bijzonder hoe honden en paarden elkaar accepteren en ook wel nieuwsgierig naar elkaar zijn. De paarden zijn (rustige) honden gewend en dat scheelt natuurlijk. Wij vinden Lara een tophond, zo lief en makkelijk als zij is en zich aanpast.
.
Fijne zondag nog.
Groetjes van ons en natuurlijk knuffel van Lara.

.

.


..

.

Francis en Peter, baasjes van Smiley, maakten deze mooie foto’s van hun vakantie in Ruurlo en schreven: 

.

.

‘Het gaat toppie met Smiley !!!”.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Fred en Jolanda namen Blanca, Lucky en Marly mee naar hun nieuwe vakantiestek die ze aan het inrichten zijn.

.

Er is niks leukers dan een tuin die nog moet worden aangelegd. Daar mag je zo’n beetje alles doen wat anders niet mag. Maar vooral rusten op zo’n vankantieplek is natuurlijk wel een favoriete bezigheid.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Selena, baasje van onder andere Titan, Fray, Wolf, Djovi, en recent nog een asiel lieverd die bij haar ‘tijdelijk’ in opvang was.. deelde deze foto van Wolf…

.

“Waarom vraag je of ik gevonden heb wat ik zocht ?
.
Ik volg een cursus voor tuinarchitect en ben nu bezig aan mijn examenopgave.”

.

.

.

.

.

.


.

.

KLIK op de foto om Bonita in actie te zien …

.

.

Gjalt en Ellen, baasjes van Bonita  maakten dit leuke filmpje….
.
om te laten zien dat Bonita flink aan het oefenen is voor het WK “hindernisbaan…” 

.

Het gaat Bonita goed af …… Of ze echt naar het WK gaat weten we nog niet maar het oefenen is in ieder geval al hartstikke leuk…

 

.

.

.

.


.

.

 Monique, baasje van Suerte en Paris, stuurde ons deze foto van haar knappert Suerte
De grande Dame!
.
Dit is haar favoriete plekje in de tuin, en Ton, jij kent onze  tuin!
.
Van hieruit overziet mevrouw alles, zowel binnen als buiten de heg! En zonodig wordt eea van luidkeels commentaar voorzien!
.
Love this dog!!

.

.

.

.

.


.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
De 4-kanten column van Ton.
.
Helaas deze week geen column in verband met het reisverslag van Ramos. 

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

“Eigen schuld…”.

Er is genoeg gewaarschuwd om geen honden onbeheerd achter te laten in een auto…
.
Nu wordt de eigenaar gestraft door de hond en verwend met een boodschap op de hoedenplank.
.
Omdat het al schemertijd is heeft hij nog geluk want voor het zelfde geld was zijn ruit eruit geslagen… maar dat kan natuurlijk als nog gebeuren…

 

 .

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Mosca en Albert van 13 tot 24 mei
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Mellow 19 t/m 24 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

===============

.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com