Dierenmissies Weekjournaal van 26 juli 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen, 

Deze week krijgen we opnieuw extra maatregelen tegen de Corona, heeft onze gast King het prima naar zijn zin maar komt er een einde aan zijn logeerpartij, vragen we ons af of het terecht is dat boeren zich boos maken om het stikstofbeleid, zijn er ook super eigenwijze idioten in Spanje die Coronarisico’s nemen, in de 4 kanten column nemen we hondenopvang en uitlaatservices onder de loep en in de (on)zin van de week raken we vertederd door een speciale vriendschap. Natuurlijk hebben we ook weer plaatjes van de baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Opnieuw strengere Corona regels in Spanje en België
– Hoe King het maakt
– Boeren boos om stikstofbeleid ?
– Hond doet boodschappen voor Colombiaanse eigenaar
Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “Zouden zij ook uit een ei gekomen zijn ???”.
Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Nog een halve week vakantie voor King 
– Coronafeest in Spanje zorgt voor extra besmetting
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
Animal Webshop (advertentie)
– Nieuw koppie
King in bad
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Harrie, Lucy, Sue & Peppe, Sjors
– De vierkante column van Ton met: Niet alle hondenuitlaatservices zijn even goed en veilig.,, 
– De (on)zin van de week gaat over: “Bijzondere vriendschappen moet je koesteren”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal werden geïmplementeerd, werd er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 20 juli 2020

.
Opnieuw strengere Corona regels in Spanje en België
.
Volgens de minister van Volksgezondheid in Spanje is het daar veilig voor toeristen. Echter, vrijwel overal dient men nu mondkapjes te dragen.  Ook op terrasjes, waar je alleen tijdens het het nippen aan je drankje even het kapje opzij mag doen. Omdat in Catalonië de Corona weer flink op leeft denkt Frankrijk er over na om  de grens met Spanje te sluiten. Dat zou natuurlijk een enorme domper zijn voor vakantiegangers die per auto reizen.

Nu is het al zo dat België en Nederland vakantiegangers uit Noord Spanje dringend adviseren om 14 dagen in quarantaine te gaan. Laten we alsjeblieft hopen dat het niet erger wordt want anders is het ook weer afgelopen met de vluchten voor geadopteerde hondjes… Die moeten namelijk uit omgeving van Barcelona komen.

Het volgende wordt door het Nederlandse Buitenlandse Zaken op de website nederlandwereldwijd.nl geschreven over het reisadvies voor Spanje:

In delen van Catalonië (Barcelona en randgemeenten, Segrià) en Aragón (Zaragoza en Oostelijke districten) worden speciale maatregelen aangeraden door lokale uitbraken van het Coronavirus. Het advies aan bewoners is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Restaurants en terrassen zijn beperkt open. Stel u goed op de hoogte en volg de instructies van de lokale autoriteiten. Verkeer van en naar het gewest Segrià (Lerida en omgeving) is verboden, behalve voor onmiddellijke doorreis over de snelweg. Daarom geldt voor Segrià het reisadvies ‘oranje’.

De maatregelen in A Mariña (Galicië) zijn grotendeels opgeheven omdat de situatie daar weer stabiel is. die regio gaat van ‘oranje’ naar ‘geel’ Er zijn alleen nog beperkingen in de gemeente Burela. De in- en uitreisbeperkingen zijn voor Spanje opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. Blijf waakzaam als u op vakantie gaat naar Spanje. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op.

Het bezoeken van Catalonië (Barcelona en randgemeenten), en Aragón (Zaragoza en Oostelijke districten) wordt streng afgeraden. Als u vanuit deze gebieden terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (zelf)quarantaine te gaan.

.

In Nederland lijkt het ook weer verkeerd te gaan omdat men toch weer feestjes bijwonen of te dicht bij elkaar kruipt.
Beste mensen aub houdt afstand anders gaan we over een paar weken weer terug naar de situatie in februari en maart…
.
Wat ons vermoedelijk binnenkort te wachten staat is het verplicht dragen van mondkapjes en de verplichte 14 daagse quarantaine na een vliegreis naar een Corona-risico-land (aangegeven door de kleur Oranje). Wil je per sé voor twee weken naar zo’n land op vakantie … dan heb je dus vier weken vakantie nodig …

Of en wanneer de verplichte mondkapjes een feit wordt …???  de tijd zal het leren….

.

.


.

.

Dinsdag 21 juli 2020
.
Hoe King het maakt…,
.
Met King gaat het erg goed. Dat hadden we ook niet anders verwacht want hij was recent al twee maanden te gast bij ons. We zien dat hij lekker eigenwijs en zelfverzekerd de dag naar zijn hand zet.
.
Zo begint zijn dag met een korte blik naar buiten om te zien of het weer goed genoeg is om een flinke ochtend wandeling te maken in het bos.
.
Nou dat gaat dus best en al lijkt hij het bos voor zich alleen te hebben …

.

Maar hij is natuurlijk nooit alleen… Flor is nu even buiten het zicht maar is er wel hoor …

.

.

van voor naar achter… : Pichi, Mia, Botas en King.

Mia en King

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 22 juli 2020.

 

.
Boeren boos om stikstofbeleid ?
.
Moeten we ons bemoeien met de protesten van boeren tegen voer met minder eiwit? Ik wil er niet te veel over zeggen en daarom plaats ik een kant en klaar berichtje van de Correspondent Thomas Outman

Melkveehouders zijn de Maar de voor hen in de nieuwe die op 1 september ingaat, geldt maar vier maanden. Daarna moet een nog op te stellen vrijwillig veevoerconvenant tussen boerenorganisaties en de overheid ervoor gaan zorgen dat stikstofuitstoot structureel daalt. Toch sprongen boze boeren weer op hun trekkers om tegen de tijdelijke wet te protesteren. En dat wordt breed gesteund door collega’s.

De melkveehouderij van Rens Mulder in Drenthe. Foto: Sabine Grootendorst

De boeren zeggen dat de maatregel ten koste gaat van de gezondheid van hun koeien. Op stelde boer Erik Luiten uit Aalten in de Achterhoek zelfs dat veel kalfjes dood geboren zullen worden omdat moeder te weinig eiwit zal binnenkrijgen. Na aanhoudende kritiek gaat Schouten nog eens te rade bij maar het is de vraag of de uitkomsten bekend zullen zijn voordat de maatregel ingaat.

Voor wie het heeft gemist: minister Carola Schouten (ChristenUnie) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maximeert de hoeveelheid eiwit in krachtvoer. Ze hoopt dat koeien daardoor minder overtollig eiwit uitplassen in de vorm van Het is een kleine aanpassing aan het dieet van koeien, maar omdat Nederland hoopt de minister toch dat de totale uitstoot van stikstof in Nederland met een 

Dit nieuws moest ik even verwerken. Hebben koeien krachtvoer nodig om gezond te blijven? De oeros, waaruit de koe is geëvolueerd zoals de hond uit de koloniseerde Europa al honderdduizenden jaren voordat er mensen uit Afrika kwamen opdagen om ze 

Wilt u allerlei reacties lezen die op dit bericht hebben gereageerd, klik dan op onderstaande link…
https://www.facebook.com/329970907104847/posts/2628055940629654/?d=n

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 23 juli 2020

.

Klik op de foto om het filmpje te zien…

Hond doet boodschappen voor Colombiaanse eigenaar
.
Deze hond helpt zijn eigenaar in de Colombiaanse stad Bogota met boodschappen. Nino draagt een mandje met geld in zijn bek om bij winkels voedsel te kunnen kopen

https://www.nu.nl/282103/video/hond-doet-boodschappen-voor-colombiaanse-eigenaar.html?redirect=1&jwsource=cl

.

.

.

.


.

.

Nog een halve week vakantie voor King 
.
Vandaag kregen het geweldige nieuws dat het weer wat beter gaat met het baasje van King waardoor hij zondag weer naar huis mag. Dat betekent dat Annerie en ik hem zaterdag een lekker bad zullen geven zodat hij zondag, schoon en lekker ruikend, verenigd kan worden met zijn baasjes Jan en Martha. Dat wordt een relaxt autoritje naar de Randstad…

.

.

.

.

.

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Zouden zij ook uit een ei gekomen zijn ???”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 24 juli 2020
.

Coronafeest in Spanje zorgt voor extra besmetting
.

Niet toegestane San Fermín feesten Pamplona zorgen voor corona-uitbraken. Waren we al zo blij dat, door de Corona, de overheid geen toestemming had gegeven voor het stieren rennen door de straten van Pamplona. Nu worden de idioten die nu Corona-feesten houden zonder stieren, vanzelf gestraft.

Nu zijn er in Pamplona en de autonome regio Navarra meer dan 130 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen omdat de feestgangers zonder de social distance en mondkapjes gefeest hebben.

Nadat de beelden van de onverantwoorde feestende jongeren (en ouderen) op tv werden getoond vreesde men al het ergste en niet veel later blijkt die vrees uit te komen. Met name in de wijk Mendillorri in Pamplona waar blijkbaar veel jongeren wonen, zijn 21 corona-uitbraken gemeld.

In totaal zijn er de afgelopen 24 uur 132 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen nadat er 1.352 PCR-tests werden uitgevoerd bij deelnemers aan de niet toegestane festiviteiten. In 93% van de gevallen gaat het om jongeren die besmet zijn geraakt vanwege onverantwoord gedrag tijdens de ‘no-sanfermines’ festiviteiten.

Op dit moment zijn er 3.012 personen die in een thuisquarantaine moeten verblijven waaronder zowel de besmette personen als die personen die in contact zijn geweest met besmette personen.

 


.

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

.

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 25 juli 2020
.

.

Asielverlater
.

hond

Most

.

.

.

.

.

.

.


.

.

King in bad.
.
.
Zoals beloofd kreeg King vandaag een lekker bad. Van kop tot teen in de hondenshampoo.

.

.

.

Daarna droogwrijven en een borstelbeurt maakt van hem weer een super knap ventje.

Klaar voor morgen als hij weer in de armen van zijn baasjes vertroeteld mag worden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 26 juli 2020
.

.

Rond 08.30 uur zal ik met King vertrekken naar zijn baasjes in Rotterdam.

.

.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

Dick en Bianca, baasjes van Harrie, stuurden deze foto van Dick met hun onafscheidelijke Harrie…

.

Een zomers dagje in de duinen.
Harrie wil dat elke dag wel  😆

.

.

.

.

.

.
.
.


 

.

.

Wim en Vera, baasjes van Ian en Baps, stuurden ons dit filmpje.

Baps kan er maar niet genoeg van krijgen…… Ian vindt zwemmen maar niets…

.

.


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde deze schitterende foto
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Hans en Marianne, baasjes van Sue en Pepe, deelden deze leuke foto’s
.

Sue

Pepe

.

Hier twee mooie foto’s van Sue en Pepe die hun wieg in Spanje hadden staan.

Nu wonen ze al acht jaar bij Hans en Marianne in Amsterdam. …

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Linda, baasje van Sjors, Mike en Moos, deelde deze foto van Sjors
.

.

Sjors is ook al weer zo’n jaar of zeven bij Linda en heeft met haar broertjes Moos en Mike al eens bij ons gelogeerd. Wat we nog herinneren is dat ze een donker bos tijdens onze laatste wandeling van de dag niet zo prettig vond en blij was dat we toen steeds goed licht bij ons hadden…. .

.’

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.
———————-

.

Jean Pierre, baasje van Estela stuurde ons foto’s en een filmpje van een hartelijk weerzien tussen Estela en Sabre
.
Als de oudste dochter Sabre thuiskomt is het weerzien met Estela een fijne knuffelpartij…

.

.

 


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Niet elke hondenopvang of -uitlaatservice is even goed en veilig

.

We willen niemand bang maken die noodgedwongen gebruik moet maken van hondenopvang of uitlaatservice.  Laat dit duidelijk zijn want er zijn heel veel goede opvangadressen. Maar waar we wel voor willen waarschuwen zijn de uitlaatservices of opvangadressen die voor uw hond niet veilig zijn.
Ik vraag hiervoor aandacht omdat er deze week het volgende berichtje verscheen:

Kleine Diva in betere tijden.

Ik hoop dat jullie dit zoveel mogelijk willen delen! Wij zijn ons hondje Diva kwijt Dood gebeten, Ze zat in het pension in Biest- Houthakker. Dan denk je ze zit goed! Er word opgelet. Wij hebben Diva naar de dierenarts gebracht en die heeft gekeken hoe ze is overleden. Hij zei letterlijk het was een ravage. Diva is met grof geweld dood gebeten. Alle spieren en aderen waren door gebeten in haar nek. Een gruwelijke dood aldus de dierenarts.
De pension houder blijft beweren dat het een van onze eigen kleine hondjes moet zijn geweest…heeft geen camerabeelden en vergoed niks. Dus let op breng jullie hondjes niet naar het pension in BIEST-HOUTAKKER!

De risico’s voor de hond die achterblijft komen altijd een combinatie van factoren die ik hieronder noem.

1. De grootte van de meute is niet in overeenstemming met het aantal bekwame toezichthouders
2. Grote en kleine honden lopen los in één ruimte.
3. Volwassen honden en pups lopen los in één ruimte.

Opmerking 1:
Honden hebben altijd een eigen rugzakje dat tot onverwachtse reacties kan leiden. Doorgaans is een actie van een hond te voorspellen door het gedrag dat hij vertoont. Je dient over een flinke dosis ervaring te hebben om signalen op tijd te zien en gedrag te kunnen voospellen. Alleen dan kun je gericht handelen om ongelukken te voorkomen.

Opmerking 2:
Natuurlijk kunnen grote en kleine honden best bij elkaar als ze elkaar goed kennen. Bijvoorbeeld als zij normaal ook samenwonen. Dat betekent dus niet dat honden die 2 keer per week een paar uur samen zijn elkaar voldoende kennen om, met beperkt toezicht, in een flinke groep bij elkaar gezet kunnen worden.

Opmerking 3:
Het meest ideale is natuurlijk als er meerdere losloopruimten zijn waar honden van gelijke grootte bij elkaar kunnen. Daarbij is het vanzelfsprekend ook nog zo dat naar de karakters gekeken dient te worden. Meerdere dominante honden bij elkaar geeft een verhoogd risico op strijd. Een kleine dominante hond kan behoorlijk uitdagend zijn voor een grote hond met strijd als gevolg. Dit geldt ook voor pups die in een te overmoedige bui een volwassen hond boos kunnen maken die vervolgens de pup terecht zal wijzen. Dat daarbij de kleine hond meestal het onderspit delft is te verwachten.

Zoals uit het relaas over de kleine Diva blijkt, worden voorwaarden voor een goede veilige hondenopvang niet altijd even nauw genomen. Wij hebben hier meerder voorbeelden van die we graag toesturen als men er om vraagt. Mocht u overwegen om gebruik te maken van een opvang of uitlaatservice lees dan vooral ook de recensies over de betreffende opvang die op het internet te vinden zijn….

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Bijzondere vriendschappen moet je koesteren…

.

Eerst was hij een zwerfhond die bij de vissers aan de kade zijn kostje zocht. In die tijd kreeg hij een bijzondere vriendschap met een pelikaan.
.
Toen hij geadopteerd werd leek eerst dat de vriendschap over was maar gelukkig is het baasje vaak in de haven te vinden en kunnen de twee vrienden dan samen wat kwaliteitsmomentjes hebben.

.

Dit wil je toch niet verstoren…..

.

 

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

 

.

.

.

Kino van 2 september tot 11 september 2020

.

.

.

.

.

Arie en Sara van 11 sept.  tot 2 oktober 2020

.

.

.

.

.

Nelson en Rova van 3o dec 2020 tot en met 1 jan 2021

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com