Dierenmissies Weekjournaal van 2 augustus 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen, 

Deze week beginnen we met Kings reis naar huis, wordt het weer moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden, gaan we binnenkort Roc bezoeken, moeten Lady en Prins op zoek naar een nieuw baasje, blijkt het vee vervoer over zee een dodenreis te zijn, Delen we met u het wandelen met Flor. In de 4 kanten column zien we dat opnieuw de NVWA ernstige steken laat vallen en in de (on)zin van de week vertrouwen is goed maar controleren is beter. Natuurlijk hebben we ook weer plaatjes van de baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– King weer thuis gebracht
– Kom je uit Spanje… 14 dagen quarantaine…
– Baasje Roc heeft reiskennel over
– Het offerfeest is weer een bron van ellende v.w.b. dierenwelzijn….
– We zoeken voor Prins een nieuw thuis 

– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “Gewoon even lachen om malle streken”.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Wandelen met Flor 
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
Animal Webshop (advertentie)
– Nieuwe koppies
– Asielverlater
– Lady zoekt een nieuw baasje
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Hermes & Yago, Trixie, Coto, King, Bella
– De vierkante column van Ton met: “Dierenmishandeling slachthuizen onbestraft”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Heel af en toe moet je hem gewoon vertrouwen….”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal werden geïmplementeerd, werd er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 27 juli 2020

.
King weer thuis gebracht.
.
Gisteren is King weer naar huis gebracht. In de auto gaf hij er weer de voorkeur aan om in zijn bench te gaan liggen.

 

 

.
Eenmaal thuis bij Jan en Martha was hij maar wat blij dat hij zijn baasjes weer zag. Zoals hij ook bij ons graag van de rand van de veranda  de tuin in te kijken… zo ligt hij thuis graag op het balkon om de straat in te kijken.

.

.

.

Van de baasjes van King kregen we nog een mooi bloemstuk en een flesje goede wijn voor de bijzondere zorg. Dat hebben we natuurlijk graag gedaan..

.

.

.

.

.

.

Thuis worden onze hondjes na verloop van tijd ongeduldig. Alleen Pichi blijft rustig liggen slapen in afwachting van wat er gaat gebeuren. Mia zit door de luxaflex heen te gluren of ze de auto al ziet aankomen.

.

.

.

.
.

.

Een thuiskomst is altijd een leuke maar drukke happening. Oude Pichi is bang omver gelopen te worden en blijft liever even uit het drukke gedrag en komt dan speciaal even (privé) gedag zeggen.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 28 juli 2020
.

.

Kom je uit Spanje… 14 dagen quarantaine…
.
Het aantal COVID-besmettingen is gestegen in de stad Barcelona en haar randgemeenten (Provincie-Barcelona). Het risico op besmetting in dit gebied is hierdoor toegenomen. Reis daarom alléén naar Groot-Barcelona (Barcelona en al haar randgemeenten) als er een noodzakelijke reden is (lees: geen toerisme). Toeristisch bezoek wordt dringend afgeraden. Het advies het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Groot-Barcelona verandert per direct van ‘geel’ naar ‘oranje’. Dit betekent dat je er niet naar toe moet gaan voor vakantie en dat je bij terugkeer 14 dagen in quarantaine moet.  Nou, dan snap je wel wat dit betekent voor de beschikbaarheid van geschikte vluchten voor geadopteerde hondjes. De vluchten kwamen net weer op gang maar zullen door deze maatregelen absoluut weer verdwijnen. Laten we maar hopen dat het vaccin gauw beschikbaar komt…

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 29 juli 2020.

 

.

Baasje Roc heeft reiskennel over.
.
We kregen een mailtje van Robert-Jan, Baasje van Roc, of wij een reiskennel konden gebruiken. Nou dat is natuurlijk een vraag die zeker met een dikke “JA” kunnen beantwoorden. Die dingen slijten nog al eens door het frequente gebruik. Zeker als ze weer teruggestuurd moeten worden naar Spanje dan wordt er door de pakketdienst niet altijd even voorzichtig mee omgegaan. Robert-Jan bood zelfs aan om de reiskennel te komen brengen maar omdat het op dit ogenblik niet druk is met adopties vanwege de Corona en ik toch op 2 september Kino voor zijn vakantie in Den Haag op ga halen, maak ik dan een klein ommetje via het woonadres van Roc.  Ik ben benieuwd of hij me nog kent want Roc heeft destijds een tijd bij ons gewoond. Dat hij nog steeds van water houdt laat hij nog even zien op de foto. We kijken er erg naar uit om hem weer te zien…

.

.

.

.


.

.

Donderdag 23 juli 2020

.

Het offerfeest is weer een bron van ellende v.w.b. betreft dierenwelzijn…. 
.
Hebben we het nu eens niet over het onverdoofd slachten maar over walgelijk transporten over water….

Met grote dank aan “Trouw” die dit artikel publiceerden waardoor ik weer iets leerde wat ik niet wist. 

Ik heb het schaamteloos overgenomen en in het Weekjournaal opgenomen in de hoop dat u hier ook kennis van neemt.  

Schapen gaan op horrortocht voor het offerfeest

Veeschip Al ShuwaikBeeld Animals International

Het islamitische Offerfeest zorgt voor een wereldwijde piek in de vraag naar schapen. Koeweit haalt ze uit Roemenië, nu Australië deze overzeese veetransporten onlangs heeft verboden. De schapen worden onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd en bezwijken massaal aan de hitte.

 Weet wat je eet. Een stuk vlees dat op je bord ligt, was ooit een dier dat ­ergens leefde. Dat geldt voor de varkenskarbonade op het Nederlandse bord en evengoed voor het halalschapenvlees dat traditiegetrouw hoort bij het islamitische Offerfeest. Dat begint zondag en wordt ­wereldwijd gevierd met vlees van ritueel ­geslachte schapen. Maar waar komt dat eigenlijk vandaan? Moslims in landen als Koeweit en Qatar, waar nauwelijks vee wordt gehouden, nuttigen dit jaar geïmporteerde schapen uit Roemenië. De dieren, 70.000 stuks, zijn op 14 juli met het schip Al Shuwaikh (een voormalig containerschip dat is omgebouwd voor veetransport) uit de haven van Midia aan de Zwarte Zee vertrokken. Via de Bosporus, de Egeïsche Zee, de Middellandse Zee, het Suezkanaal, de Rode Zee, de Golf van Aden, de Golf van Oman en de Perzische Golf kwamen ze eind vorige week aan in de haven van Koeweit-Stad. Ze hadden toen 4288 zeemijlen afgelegd, ongeveer 8000 kilometer.

Roemenië, de grootste vee-exporteur uit de Europese Unie, is een echt schapenland: het land heeft er zo’n tien miljoen. Van de EU-landen tellen alleen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk meer schapen dan Roemenië. Vorig jaar sloot het land een contract voor het leveren van 200.000 schapen aan de golfstaten. Daarmee springt Roemenië in een gat dat Australië heeft laten vallen. Voorheen haalden Koeweiters en Qatarezen hun slachtschapen van het zuidelijk halfrond, maar de Australische regering heeft een moratorium ingesteld op overzeese veetransporten. In de periode ­juni tot en met september mogen er geen ­levende dieren per schip naar het noordelijk halfrond, waar het dan zomer is. De hoge temperaturen aan boord kosten veel dieren het ­leven.

Oververhitte schapen aan boord van een veeschipBeeld 60 Minutes Australia

Het tijdelijke verbod – waardoor Australische schapenboeren de inkomsten mislopen van de afzet voor het Offerfeest in de Arabische wereld – komt voort uit onthullingen van een televisieprogramma. Dat toonde vorig jaar heimelijk gemaakte beelden van de situatie aan boord van de schapenschepen: kreupele dieren, dieren die door de mest waden, en lammeren die aan boord geboren worden, terwijl drachtige schapen helemaal niet op transport mogen. Opeengepakt in het ruim bezweken dieren aan de hitte. Hun kadavers werden overboord gegooid.

.

Beeld Louman & Friso

Dat dit een vaker voorkomende praktijk is bij veetransporten over zee, werd al vaker duidelijk. In 2015 leidde een schapentransport van Roemenië naar Jordanië tot arrestaties. De ­bemanning van twee veeschepen, die voeren onder de vlag van Tanzania en de Malediven, hadden honderden dode schapen overboord gegooid in de Rode Zee. Datzelfde gebeurde ook in 2010. De kadavers dreven toen naar het strand van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh. Ze trokken haaien aan, die toeristen aanvielen. Een Duitse vrouw werd gedood. In 2017 spoelden er schapen aan op het strand van Ras Gharib in Egypte. En dit voorjaar troffen toeristen op de Canarische Eilanden dode koeien aan op het strand, die vermoedelijk ­afkomstig waren van een schip dat met rundvee op weg was van Argentinië naar Marokko.

Snikheet

Ondanks protesten van schapenboeren en veehandelaren, die vrezen voor hun reputatie als betrouwbare handelspartner voor afnemers in Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar, met wie ze soms al veertig jaar zakendoen, heeft de Australische overheid ­besloten de eigenaar van het veeschip dat op de televisiebeelden te zien was, te vervolgen. Hij riskeert een boete van 50.000 Australische dollar (ruim 30.000 euro) of een gevangenisstraf van vijf jaar wegens het overtreden van dierenwelzijnswetten.

Anja Hazekamp in de haven van MidiaBeeld Anja Hazekamp

Een schip van dezelfde eigenaar verzorgt het transport dat Roemenië is overeengekomen met Koeweit en Qatar. Is er nu méér oog voor het welzijn van de schapen op zee? “Nee, helemaal niet”, zegt Anja Hazekamp, Europarlementariër voor de Partij voor de Dieren. ­“Alleen al door het schip te laten uitvaren, heeft Roemenië de Europese regels voor ­dierenwelzijn overtreden.” Hazekamp reisde zelf naar Midia om te protesteren tegen het schapentransport. Het is volgens haar voor het eerst dat zo’n omvangrijk transport vanuit een EU-land is vertrokken met als bestemming de golfregio.

Onderweg naar Koeweit werden de dieren blootgesteld aan temperaturen ruim boven de veertig graden. Bij die temperaturen mag vee volgens de EU-regels niet vervoerd worden. Dat geldt óók als die temperaturen pas ver buiten de EU worden bereikt, want volgens de ­regels is de verzender van het transport verantwoordelijk voor het naleven van de Europese regels, die gelden tot aan de plaats van ­bestemming. Dus: als het in de Perzische Golf 46 graden is, mag Roemenië niet toestaan dat een schip vanuit Midia daar volgeladen met schapen vaart.

Wreedheden

Hazekamp weet zich gesteund door Eurocommissaris Vytenis ­Andriukaitis van gezondheid en voedselveiligheid. Toen hij lucht kreeg van het voorgenomen transport van de 70.000 schapen op de Al Shuwaikh, stuurde hij een boze brief naar de minister van landbouw van Roemenië, Petre Daea. “We hebben beelden ontvangen die laten zien in welke vreselijke omstandigheden dieren met veeschepen deze zomer over de Perzische Golf zijn vervoerd”, schreef Andriukaitis. “Gelet op de weersverwachtingen voor de Perzische Golf in juli, waar de temperaturen zullen oplopen tot 46 graden, dring ik er bij u op aan om, als een teken van verantwoordelijkheid, de ­export van schapen te stoppen.”

Minister Daea reageerde op de Roemeense televisie met de mededeling dat hij het schip met offerschapen onder geen beding zou ­tegenhouden. Een woordvoerder van de Roemeense schapenboeren voegde eraan toe dat de boeren wreedheden veroordelen, maar dat zij alle inkomsten nodig hebben om te kunnen blijven bestaan.

Anja Hazekamp: “Ik heb zelf de Roemeense minister gevraagd waarom zijn land in zee gaat met zo’n walgelijk bedrijf, dat al jaren lak heeft aan dierenwelzijn. Volgens hem zijn de Roemeense schapen de warmte wel gewend. Dat vind ik, nou ja, bijzonder.” Hazekamp zou het een goed idee vinden, zegt ze, als de EU het voorbeeld van Australië volgt en in de warmste tijd van het jaar verbiedt om vee te vervoeren naar het snikhete Arabisch Schiereiland.

Dierenleed aan boord van veeschepen zou niet aan de orde zijn als de dieren niet levend vervoerd worden, maar als diepgevroren stukken vlees de zee oversteken. Voor het Offerfeest levert dat wel een complicatie op: moslims moeten erop kunnen rekenen dat de schapen volgens de islamitische rite (onverdoofd) zijn geslacht. Daarom heeft levend vee de voorkeur. Maar ­Anja Hazekamp denkt dat er iets anders meespeelt: geld. “Een vriestransport is veel duurder.”

De andere kant opkijken

Van de 200.000 schapen die Roemenië wil verschepen met de firma Kuwait Livestock Transport and Trading, is de eerste lading nu aangekomen op het bord van de Arabische consument. Er staan nog minstens twee transporten op stapel. Als het aan Anja Hazekamp ligt, gaan die niet door. En voor het schenden van de regels voor dierenwelzijn zou Roemenië bestraft moeten worden. “Ik vind dat de EU een inbreukprocedure moet beginnen ­tegen Roemenië. Dat houdt in dat een lidstaat een sanctie krijgt voor het schenden van ­EU-regels, bijvoorbeeld een boete. Dat wordt weleens gedaan, maar meestal bij kwesties van volksgezondheid of economische zaken. Dus ik heb mijn twijfels. Maar ik vind het te gek voor woorden dat een lidstaat de regels ­negeert en gewoon de andere kant op kijkt.”

Hazekamp heeft de vaart van de Al Shuwaikh gevolgd via een website die zeeverkeer registreert. “Het schip heeft één dag in Koeweit gelegen, daarna is het weer gaan varen naar Qatar. Er moeten nog dieren aan boord ­geweest zijn, want je kunt niet in een dag 70.000 schapen lossen. Het laden in Roemenië kostte al vier dagen.”

Eurocommissaris Andriukaitis lijkt er wel voor te voelen om net als Australië het veevervoer over zee te verbieden in de heetste tijd van het jaar. “We moeten maatregelen nemen en meer doen dan we nu doen. Ik roep alle ­lidstaten op om onze gezamenlijke waarden en onze dieren te beschermen. Een mens wordt er niet minder van als hij goed is voor een dier.”

.

.


.

WE ZOEKEN VOOR PRINS EEN NIEUW THUIS
.
Van onze vriendin en collega Jolien Verheul kregen we onderstaand verzoek waar we natuurlijk graag aan willen voldoen.

Hoi Ton, zou jij voor Prins ook een berichtje willen plaatsen svp? Het is een grotere, oudere kruising Duitse Dog, dus best moeilijk om voor hem een nieuw thuis te vinden. Hij is 2 jaar geleden uit Vilafranca gekomen, eerst in opvang bij een gastgezin en toen geadopteerd. Helaas is het nieuwe babytje allergisch voor honden, dus moeten we opnieuw op zoek naar een thuis voor Prins. Fijn als je zou willen helpen. Ik heb meer foto’s als je wilt. Laat maar weten. Hartelijke groet, Jolien

HULP GEVRAAGD!
WE ZOEKEN VOOR PRINS EEN NIEUW THUIS

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond en binnenDeze grote man heet Prins en is sinds 2 jaar in NL na jaren in een Spaans asiel te hebben moeten doorbrengen. Prins werd geadopteerd door een lief baasje met een dochtertje in Utrecht. Dat ging allemaal goed en Prins heeft daar heel veel liefde en aandacht gekregen om weer helemaal te wennen aan het leven in een huis en te leren wat er van hem wordt verwacht. Nu is er begin dit jaar een nieuwe baby gekomen en helaas blijkt het jongetje allergisch voor honden en is hij heel benauwd.

Het baasje vindt het heel erg, maar dit is geen leven voor het jongetje. We gaan dus op zoek naar een nieuw thuis voor Prins waar hij nog een aantal mooie jaren mag hebben.

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond en binnenPrins is aanhankelijk, rustig en heeft geen lange wandelingen meer nodig, loopt de trappen naar het appartement nog prima op en af, maar lange afstanden lopen, dat hoeft voor Prins niet meer.
Oudere kinderen en katten zijn geen bezwaar, alleen zijn gaat prima, dan ligt hij lekker in zijn mand te slapen. Met de ene hond onderweg buiten gaat het goed, bij de andere heeft Prins het gevoel dat hij het baasje moet beschermen, je kunt echt helemaal veilig met hem over straat… Verder is het een rustige, oudere man die geen grote activiteiten meer nodig heeft.

We zoeken voor Prins een liefdevol, rustig thuis waar hij nog een paar mooie jaren mag hebben.

Prins is 10 jaar, 65 cm hoog en ca. 38 kilo. Gecastreerd, ingeënt, gechipt en hij heeft een Europees paspoort.

Negatieve opmerkingen worden niet op prijs gesteld en ook verwijderd. Het is al erg genoeg voor Prins’ baasje.

Voor meer info over Prins kunt u contact opnemen met Stichting Lamoja, 06-13131879 of via jolienverheul@hotmail.com.

.
.
.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

Gewoon even lachen

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Gewoon even lachen om malle streken”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 31 juli 2020
.

De wandelclub met van voor naar achter: Botas, Mia, Pichi en Flor

Wandelen met Flor.
.
Nog even voor de volledigheid vermeld ik dat Flor zeer bang is voor mensen en daarom alleen in alle vroegte rond 06.30 uur in het bos los mag lopen. Mensen die bij ons op bezoek zijn geweest hebben zelf kunnen zien hoe Flor reageert op gasten.
Dat gezegd hebbende is het extra leuk om te zien hoe zij opleeft als zij in alle vrijheid en zonder vrees voor vreemde stemmen of mensen volledig zich zelf kan zijn. Haar nieuwsgierigheid, ondeugendheid en vooral levenslustigheid verraden toch dat ze een echte hond is die kan dollen zoals elke andere hond… als er maar geen vreemde in de buurt is. Het afgelopen jaar hebben we best met haar lopen sukkelen. Haar gezondheid gaf reden tot zorg. Onverwachtse zwellingen die links en rechts op haar kop, lip en in haar ooghoeken kwamen op en weer verdwenen. Weefsel onderzoek heeft uiteindelijk aangetoond dat ze een auto-immuun aandoening heeft. Iets dat bij haar opkomt en vanzelf weer weggaat. Als laatste heeft ze een gewoonte ontwikkeld om bij vlagen obsessief te likken aan haar voetzolen.  Haar steeds waarschuwen helpt gelukkig wel want om haar met deze temperatuur met een kraag rond te laten lopen is natuurlijk erg vervelend voor haar.

Daarom vinden we het extra fijn voor haar als we zien dat zij tijdens de ochtendwandeling even vrij kan zijn van elke beperking of ongemak die je maar kunt bedenken… Dat blije moment voor haar…  laten we graag aan u zien…

Net los gelaten scharrelt ze lekker in het rond maar houdt ze me goed in de gaten want ze wil wel bij de club blijven

.

Als ze even achter blijft kiest ze ervoor om zich met een sprintje bij Mia te voegen die al een heel stuk verder is…

.

Zij is de de enige van het stel die met haar langere poten makkelijk over de hei kan dwarrelen. Nou even dan … want ze wil zich wel gauw weer bij de club voegen…

.

Dan is het tijd om naar huis te gaan. En komen ze braaf weer naar me toe om het bos te verlaten.

.

.


.

.

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

.

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 1 augustus 2020
.

Nieuwe koppies.

.

.

hondDit is Maxie, Reu – 1 jaar, 9 maanden – Mix
Maxie woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter Maxie is een erg sociale hond. Hij is erg lief en aanhankelijk. Heeft een stabiel karakter en raakt niet gauw in de stress. Hij loopt prima mee a de lijn maar vanwege zijn grootte kan hij natuurlijk wel sterk zijn. Katten zijn voor hem geen goede match.

KLIK op de foto om zijn adoptiepagina te bezoeken voor meer info… .

.

.

.

.


.

.

Dit is Marlo, Reu, geboren 2016, mix herder, 60 cm hoog. Marlo woont momenteel in een particuliere opvang nabij Barcelona na 3 jaar in een overvol asiel gewoond te hebben. Karakter: nieuwsgierig, leergierig, trouw, sociaal, lief, klein beetje onzeker, wil langzaam wereld ontdekken, stap voor stap. Het is een lieve hond, die zeer trouw is aan zijn eigenaar.

.
.
.
KLIK op de foto om zijn adoptiepagina te bezoeken voor meer info… .

.

.

.

.

.


Asielverlater

hond

Bodeguero Bendi

.

.

.

.

.

..

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 2 augustus 2020
.

.

Lady zoekt een nieuw baasje…. .
.
Helaas moeten we op zoek naar een nieuw baasje voor Lady. De relatie met de katten van het huisdige baasje zijn verre van optimaal. Na zes weken proberen blijft de verhouding met de katten problematisch.

Dit is Lady, Teef – geboren januari 2018 – mix.
.
Lady woont momenteel bij Petra, haar huidige baasje, in  Grootebroek (Noord Holland).

Dit is wat het baasje zelf over Lady vertelt.

Lady is echt een super lieve, hele vrolijke hond met grote springkracht. Lady vindt het heel leuk om met onze Shandor te spelen. In het begin was dat even wennen maar dat is logisch. Lady trekt net aan de riem en kan loslopen in het park, ze vindt alle honden leuk en wil altijd spelen. Van water houdt ze niet. Een tip is vooral koekjes voor onderweg mee te nemen, zodat ze beloond kan worden als ze terug komt. In het begin snapte ze dat niet helemaal maar nu komt ze heel braaf terug als ze wordt geroepen. Het woordje ”braaf” had ze snel geleerd.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Zoals zo veel honden heeft Lady een probleem met katten. Als Lady een kat ziet dan wil ze daar achteraan. Dat is ook de reden dat we een ander baasje voor haar zoeken. Bij het huidige baasje wonen ook 6 katten en die kunnen dus helaas niet samen met Lady. Het nieuwe baasje moet geen katten hebben. Voor mensen is een ze een schat maar is ze wat terughoudend naar sommige mannen. Dit gaat overigens steeds beter. Ze moet gewoon nog iets meer vertrouwen krijgen. Lady is een hele leuke jonge hond die met wat puppy streken nog wat sturing kan gebruiken. Nu is ze erg leergierig en nieuwsgierig en is altijd klaar om te spelen dus dat komt vast goed. Een gehoorzaamheidcursus is wellicht een hele goede oplossing. Niet alleen Lady maar ook het baasje zal hier haar hele leven lang veel plezier van hebben. Zoals elke gezonde jonge hond heeft Lady energie te over en heeft ze beweging nodig om haar overtollige energie kwijt te kunnen. Alleen een plasje voor de deur laten doen is dus echt niet voldoende. Wie heeft voor haar een plekje in het hart en op de bank ????

Voor meer info klik hier of stuur een mailtje naar Petra petrabrand26@gmail.com

of bel haar op 0623548362.

Wellicht is het goed om kennismakingsafspraakje te maken met Lady in Grootebroek.

 

 


 

.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

Jean en Marleen, baasjes van Trixie, deelden deze leuke foto…

.

.

Natuurlijk mag Trixie mee als de sport handboogschieten beoefend wordt.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

Marian en Jordi, baasjes van Coto, stuurden ons deze foto en filmpje..

>

.

Het gaat fantastisch met Coto !!!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jan en Martha stuurden ons nog wat leuke foto’s van King…

 

.

.

Daags na de thuiskomst van King zag hij ook zusje Luna weer…

en kijk vooral even naar zijn lange haren want even later stond er een bezoekje aan de kapper gepland.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Wilma, baasje van Hermes en Yago, stuurde ons deze foto …

.

Hermes is dol op Yago, likt zijn oren, gaat op zijn rug bij hem liggen, krijgt zelf een lik, zo leuk🌺 Yago vindt het allemaal prima…

Het zijn gewoon hele goede vrienden geworden…

.

.

.

.

.


.

Noortje. baasje van Bella, deelde met ons dit filmpje…

Voor iedereen die van rust houdt… kan het voorbeeld volgen van Bella…

.

.

.

Klik vooral op de foto om het filmpje te starten… en rust …!!!!

.

.

.

.

.

.

.


.

..

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Dierenmishandeling slachthuizen onbestraft
.
Openbaar Ministerie laat dierenmishandeling slachthuizen onbestraft wegens lakse houding NVWA. Het is mijns inziens helemaal niet zo gek dat de NVWA de boel heeft laten versloffen. Immers waren er ook dierenartsen van de NVWA zelf die op film varkens mishandelden. De instantie de toe moet zien op het welzijn van de dieren… het is Godgeklaagd … en onbegrijpelijk dat ze geen schoon schip willen maken. Hiermee hadden ze het imago op kunnen krikken. Nu hebben ze een smet op hun blazoen die niet meer weg te poetsen valt.
.
Wij als goedbedoeld stichting van vrijwilligers,  worden door de NVWA gehouden aan allerlei regeltjes, inschrijvingen en diploma’s om buitenlandse hondjes aan een Nederlands baasje te mogen helpen. En geloof maar dat we gecontroleerd worden hoor. Natuurlijk hebben we onze zaakjes voor elkaar maar de controlerende instantie NVWA staat duidelijk boven de wet …. Ja we horen nu politici wel moord en brand schreeuwen maar er komt van enige gerechtigheid helemaal niets terecht. Je zult zien dat alles onder de mat wordt geschoven…
.
Waar het nu om gaat… 
.
Slachthuizen die ervan verdacht worden dieren te mishandelen en de voedselveiligheid in gevaar te brengen, hoeven niet te vrezen voor justitieel optreden. Het Openbaar Ministerie heef het onderzoek naar de mogelijke misdrijven stopgezet omdat de officiële toezichthouder Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) de bewijsstukken en informatie niet op tijd aanlevert. Dat onthult RTL Nieuws.

Het OM verdacht drie slachthuizen van het vervoeren en het slachten van zieke dieren. Ook zou er gefraudeerd zijn, waardoor het vlees van die zieke dieren in de winkels terecht kon komen. De NVWA deed onder leiding van een officier van justitie van het Functioneel Parket onderzoek bij de drie slachthuizen. Maar omdat het onderzoek ‘onredelijk lang’, duurde, is het stopgezet. “Ondanks dat we wel weten dat er dingen gebeurd zijn die niet hadden mogen gebeuren”, zegt een woordvoerder van het OM tegen RTL Nieuws.

De redelijke termijn voor vervolging van misdrijven is twee jaar. Het onderzoek van het OM, dat gepaard ging met een inval in een slachthuis, startte in 2018. Ondanks aansporingen bleef de NVWA in gebreke bij het leveren van de noodzakelijke informatie. De toezichthouder zegt nog te onderzoeken waar dat door komt.

Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) verklaart dat de situatie “niet goed te praten is” en noemt het in gebreke blijven van de NVWA onacceptabel.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

Heel af en toe moet je hem gewoon vertrouwen….
Ik zeg heel af en toe…

.

 

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

 

.

.

.

Kino van 2 september tot 11 september 2020

.

.

.

.

.

Arie en Sara van 11 sept.  tot 2 oktober 2020

.

.

.

.

.

Nelson en Rova van 3o dec 2020 tot en met 1 jan 2021

.

.

«

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com