Dierenmissies Weekjournaal van 27 november 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het afscheid van Dikke Beer, zien we welke hondjes het asiel mochten verlaten, staat Kiara in de belangstelling, is terecht melding gemaakt van nalatige zorg voor honden, maken we kennis met Thor en MaxIn de column zien we dat er niets ergers is dan voortijdig afscheid moeten nemen van je trouwe viervoeter. Ide (on)zin van de week is er gekozen tussen GTST en WK. Natuurlijk hebben we ook weer berichtjes van baasjes en nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Afscheid van Dikke Beer
– Hondjes die het asiel mochten verlaten.
– Kiara staat in de belangstelling
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: Terechte melding …
– Kennismaken met Thor en Max
Training voor baasjes
– Leuk filmpje: 
– Bericht van baasje over:  Dibbah
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Niets is erger dan verplicht afscheid te moeten nemen van je huisdier … 
– De (on)zin van de week: WK of GTST
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 21 november 2022

 .

Vorige week kregen we dit trieste nieuws over Dikke Beer…

.

Dikke Beer was de grote vriend van kleine Max, Lupa, Diva en Mouse.

 

Hallo Ton, Verdrietig nieuws: Onze geliefde Dikke Beer😍, de trouwste en zorgzaamste hond ooit, is vorige week vrijdagavond ingeslapen.❤‍🩹Hij is rond de 11 jaar geworden. Beer heeft ons en met name Maxime, door de nare Coronatijd heen gesleept met zijn nooit aflatende liefde💓 en enthousiasme. Wij zijn onze beste vriend voor altijd kwijt.

Beer kreeg opeens verlamde stembanden en werd heel benauwd. Opereren zou te heftig en risicovol voor hem zijn en daarom hebben wij vrijdagavond laat besloten hem verder lijden te besparen. Onze 4 resterende vrienden thuis zijn ook erg van slag. Dank voor de opbeurende woorden. Het grote verlies van wéér zo’n lieverd hakt er flink in. Wij zijn heel blij dat we Dikke Beer zo’n fantastische en liefdevolle oude dag mochten bezorgen.

.💪🏻😍Groet Maxime en Renske.
Lupa, Kleine Max., Mouse en Diva🐾🐾🐾🐾🦜

.


.

.

Dinsdag 22 november 2022  

.

Hondjes die het asiel mochten verlaten

.

Negri

Denis

Dalco

Baylays

.

.

.

.

.

.

.


.

Kiara staat in de belangstelling

Kiara, mix Duitse Herder (Elzassisch), geboren 15/05/2011. Geen wonder dat ze in de belangstelling staat want ze is erg lief en aanhankelijk.  . Kiara is al in Nederland dus kan er met haar kennis gemaakt worden… We hopen dat de adoptie goed door gaat.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 23 november 2022.                                                .

.

Kennismaken met Thor en Max

.

Dit is Thor, reutje, mastín Castellar, hoogte 45 cm (wordt grote hond +60 cm) geboren 20 juni 2022. Thor woont in het asiel van Elena in de regio Ciudad Real. Karakter: Erg lief, nog echt een lieve pup …. Achtergrondinformatie: Thor is achtergelaten door de eigenaar omdat hij niet gewenst was. Hij mist zijn moeder nog steeds en hoopt op een lief baasje dat hem met liefde wil helpen volwassen te worden…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Dit is Max, reutje, mix van ras, geboren 19/09/2020, gewicht 12 kg, kleur bruin, hoogte 46 cm. Max woont in het asiel bij Elena in de regio Ciudad Real. Karakter, lief voor mensen en kinderen, kan met katten, goed met andere honden. Achtergrondinformatie: hij was achtergelaten in een naburig dorp. Hij was makkelijk te vangen omdat hij niet bang is voor mensen en vriendelijk van aard is. Hij was erg mager en zijn vacht was grauw. Nu is hij wat aangekomen en zijn vacht is weer mooi…

.

Hij kan goed tegen autorijden en loopt keurig aan de lijn. Hij vindt wandelingen heerlijk. Max zoekt een lief baasje of familie die hem met liefde en zorg zullen omringen. Zijn nieuwe baasjes zullen zien wat een prachtige hond Max is zowel qua uiterlijk als innerlijk.

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 24 november 2022

.

 

.

.


.

Vrijdag 25 november 2022.

.

Bij een stalbrand in het Noord-Brabantse Vinkel zijn honderden geiten omgekomen. In de stal stonden zevenhonderd geiten, waarvan in ieder geval een groot deel het niet heeft overleefd. Dit bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Brabant-Noord na berichtgeving door Omroep Brabant.

Tijdens de brand kon er een deel van de geiten naar buiten worden gebracht. Dierenartsen ontfermen zich vanaf dat moment over de dieren. Desondanks wordt verwacht dat veel van die geiten niet zullen blijven leven.

Brand onder controle

De brand brak dinsdagmiddag uit in een dubbele loods en is onder controle. De oorzaak is tot op heden niet bekend, laat de woordvoerder weten. Door de brand kwam er veel rook vrij dat richting de A59 trok. Het verkeer moest daarom enige tijd langzamer rijden.

ANP

In december 2009 is op deze boerderij ook al een slachting geweest onder de geiten van wege de Q-koorts….

.
Het is zielig voor de dieren maar ook voor de geitenhouder. Een ramp die voorkomt op een ‘intensieve veehouderij’ vergt altijd veel meer slachtoffers dan bij kleinschalige bedrijven. Misschien moeten we naar kleinschalige bedrijfsvoering toe in alle sectoren van de veehouderij. Wij zouden dat in ieder geval toejuichen ook al zou dit betekenen dat producten uit de veehouderij duurder worden ….
.

.

.

Zaterdag 26 november 2022.

.

Training voor baasjes…

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 27 november 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke filmpjes

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Cari, baasje van Dibbah en haar poezen, deelde trots met ons hoe Dibbah  zich staande hield bij de dierenarts 

.

Dibbah mocht vorige week ook voor een gebitsbehandeling. Ze had veel tandsteen, maar uiteindelijk hoefde er maar 1 kies uit.
En Dibbah zou Dibbeltje niet zijn, als ze niet ook hier al snel een hart zou veroveren 🥰.
D & D, oftewel Dibbah en Dirk, lief toch!

.

Deze week is Dibbah bij ons geweest voor een gebitsbehandeling. Tijdens het wakker worden keek ze zo lief dat ze met ons mee mocht kijken achter de balie. Zo kon ze heerlijk rustig wakker worden terwijl ze geknuffeld werd!

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Niets is erger dan verplicht afscheid te moeten nemen van je huisdier … 

.

Zelf zijn we rond de pensioengerechtigde leeftijd en zouden we ons geen leven zonder dieren kunnen voorstellen. Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken maar ook wij hebben niet het eeuwige leven en omdat het spreekwoord zegt: “Leeftijd komt met gebreken” zou het zo maar eens kunnen zijn dat ook wij ooit in een verpleeghuis zullen belanden. In onze adoptievoorwaarden is een leeftijdsgrens opgenomen. Dat is niet gedaan om per definitie ouderen uit te sluiten van een lief gezelschapsdier maar wel om stil te staan bij de verantwoordelijkheid die je aangaat bij het adopteren van een hond. Neem je een jonge hond dan is het goed mogelijk dat je de zorg op je neemt voor de vijftien daarop volgende jaren. Of je op negentigjarige leeftijd nog in weer en wind je hond uit kunt laten of de dagelijkse verzorging voor het dier op je kunt nemen moet je je afvragen. Daarom vragen we boven een bepaalde leeftijd altijd of er een tweede verzorger is die eventueel de zorg voor het dier over kan nemen. Kijk, tot zover kun je het allemaal bedenken en zoveel mogelijk waarborgen inbouwen voor een huisgenootje dat volledig afhankelijk is van zijn baasje. Maar de realiteit is helaas veel wispelturiger. Want wat gebeurt er als je, in de nadagen van je leven, niet meer in staat bent op jezelf te wonen, alleen bent overgebleven en als enige trouwe vriend je hond of poes nog hebt. Je trouwe huisdier waar je dag in dag uit lief en leed mee deelt en die voor dat klein beetje gezelligheid zorgt en de eenzaamheid doet vergeten…

Onderzoek in binnen- en buitenland toont aan dat huisdieren een positieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van ouderen in een zorginstelling. Mensen voelen zich minder eenzaam en huisdieren zorgen voor plezier en afleiding. Door de verantwoording voor een huisdier blijft u actiever. Ook ontstaat er tussen de bewoners onderling meer contact. En voor iemand die moet verhuizen naar bijvoorbeeld een verpleeghuis, maakt de aanwezigheid van het huisdier die stap wat gemakkelijker. Het huisdier is vertrouwd en geeft houvast en een gevoel van veiligheid, warmte en gezelligheid.

Naar aanleiding van een motie van Kamerlid Femke Merel Arissen, in 2017 heeft de Tweede Kamer zich al eens uitgesproken over dit onderwerp. Ouderen zouden hun huisdier mee moeten kunnen nemen naar een verpleeginstelling.

Op basis van onderzoek van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) uit 2012 bleken er al 1536 van 2042 verpleeginstellingen huisdieren toe te laten. Natuurlijk zijn er allerlei zaken die, vooral in het belang van het huisdier, geregeld moeten worden. Vergeet niet dat mensen doorgaans in een zorginstelling komen juist omdat ze hulp nodig hebben in het dagelijkse leven. Een hond of kat heeft nu eenmaal ook zorg nodig en het is dan de vraag of het baasje voldoende zorg kan verlenen. Onder de 298 instellingen die meededen aan een inventarisatie bleken de verschillende huisdieren als volgt te zijn verdeeld. Zangvogels 74%,  vissen 44%, katten 43% en honden 41%.

Bij de meeste instellingen staat er maar weinig of niets van beleid op papier over de toegelaten huisdieren en blijft de verantwoordelijkheid voor de verzorging van het huisdier bij de bewoner en de familie.  De instelling komt alleen in actie als er klachten zijn van andere inwoners of als personeel als die nalatigheid in de verzorging van het huisdier constateren. Sommige instellingen hebben zelfs iemand van het personeel een opleiding laten volgen in dierverzorging zodat de signalering van onvoldoende verzorging op tijd opgemerkt wordt.

Ongeveer de helft van de instellingen stellen wel eisen aan het baasje en het dier. Men moet in beginsel fysiek en mentaal in staat zijn om het dier te kunnen verzorgen en het dier moet vriendelijk zijn en niet vals voor personeel of andere bewoners. Soms is er zelfs een proefperiode ingesteld.

Een belangrijk punt is te weten wie er de zorg van het dier op zich neemt als het baasje plots door ziekenhuisopname of anders niet meer voor het dier kan zorgen. Er moet kosten wat kost voorkomen worden dat dan een dier aan zijn lot wordt overgelaten.

Tja, en dat laatste is nu precies wat ook onze zorg is. Je kunt nooit alle rampscenario’s voorkomen maar als je alles gedaan hebt wat in redelijkheid en met gezond verstand te realiseren is, heb je het maximale gedaan om het welzijn van huisdieren te garanderen. De sleutel voor de oplossing ligt en blijft liggen in een gezamenlijke zorg voor het huisdier zodat de senioren uit onze samenleving zo lang mogelijk kunnen blijven genieten van de liefde en gezelschap van hun huisdier. Veel vaker hoor je dat er geklaagd wordt dat het sigaretje of borreltje van iemand in een zorginstelling wordt afgepakt maar nu is echt de tijd  gekomen om ervoor te zorgen dat de senioren niet ook nog eens hun trouwe maatje kwijtraken.

.

.

.

.

.

.

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

WK of GTST

.

.

.

.

Het werd WK…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Ian en Babs van 12 mei tot en met 2 juni 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Lizzy van 8 juli 2023 tot 29 juli 2023

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com